Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 15:15   #3181
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
To u mnie jest podobnie, szyjka porodowa, rozwarcie na 2 cm. Poród coraz bardziej mnie przeraża i może zacząć się w każdej chwili, brrr. Bałam się trochę igraszek z mężem, bo myślałam, że zaraz na porodówke pojadę, ale wcale tak łatwo nie jest. Niech sobie dzidzie jeszczcze trochę posiedzą, mają wkońcu 3 tygodnie do porodu. A ile Leoś waży?
no własnie miałam sie Ciebie pytać o wage Bartusia bo mój waży 2546g i troche sie tym zmartwiłam bo dotąd taki duży był a ostatnio przystopował...
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:16   #3182
Asiuulka89
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153313

asiulka89 a Ty nie chciałaś od początku karmić piersią czy tak wyszło?[/QUOTE]

Tak ja od początku szłam z nastewieniem że karmić nie będę

dobra znikam bo me dziecko zaraz przyjedzie z przedszkola i będzie totalny brak czasu. wejdę wieczorkiem a jak nie to zapewne jutro rano i jak coś bedę na bieżaco informować co u Alfabii
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:19   #3183
gda
Zakorzenienie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153313]

co prawda ja jeszcze nie rodziłam ale w moim szpitalu odradzaja.położna młówła że na świecie sie już od tego odchodzi ale jak sie chce to robia.ja nie chce.niech sie dzieje

myśle że to jeszcze troche potrwa bo skurcze mam nieregularne i nie czuje sie jakbym miałą rodzić jakoś wkrótce.zobaczymy.kciuki sie przydadza bardzo

ekscytujące ale też przerażające.jeszcze tydzień temu miałam takie samo podejscie ale jak usłyszałam krzyki tej kobitki na porodówce to mam lęki od tego czasu

[/QUOTE]

Jeżeli mnie porządnie nie przeczyści przed porodem, to ja chyba bym chciała lewatywę mieć.

Ja też słyszałam jęczące i płaczące kobiety jak byłam podpisać umowę z położną, ale nadal się ekscytuję.

Oczywiście jak się zacznie, to pewnie spanikuję

A ja dziś już trzy razy na kibelku siedziałam. Cały czas mnie boli tak jak przed okresem albo na biegunkę... Już nie rozróżniam.
gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:21   #3184
lukrecja_25
Wtajemniczenie

aaa KONCZI a próbowałas pic herbatke na laktacje z hippa??? Wczoraj kolezanka mi opowiadała ze piła ta herbatke bo pokarm jej zanikała amły ssał i mimo ssania miała problem a bardzo chciała karmic piersia jak najdłuzej i zaczeła pic ta herbatke i mówi ze po niej mleko az sikało z niej nie wie czy to zasługa tej herbatki ale tak jej sie wydaje i poleca

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:24   #3185
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja dziś już trzy razy na kibelku siedziałam. Cały czas mnie boli tak jak przed okresem albo na biegunkę... Już nie rozróżniam.
też mnie tak boli a tego nie rozróżniam
najlepiej jakby odeszły mi wody bo bede przynajmniej wiedziała że już czas a tak to to nie wiem
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:24   #3186
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli mnie porządnie nie przeczyści przed porodem, to ja chyba bym chciała lewatywę mieć.

Ja też słyszałam jęczące i płaczące kobiety jak byłam podpisać umowę z położną, ale nadal się ekscytuję.

Oczywiście jak się zacznie, to pewnie spanikuję

moze to znak ze rodzic bedziesz niebawem czytałam ze tak jest przed porodem. A i jeszcze chciałam sie zapytac... bo nie mam kuwa tej grupy krwi zrobionej i sie zastanawiam .. czytałam ze na nfz tysz mozna zrobic to badanie .. robiła któras ? w sumie i tam jutro ide do gina to sie go zapytam ale tak mnie to od wczoraj męczy...

bloguję
Stary 2012-08-27, 15:26   #3187
tamlin111
Zakorzenienie

AAAAAAAAAAAAAAA jestem wściekła. Dzwoni do mnie jakiś dziad i zadowolony z siebie oświadcza że zamówione mebelki będą JUŻ w czwartek lub piątek A babsko w sklepie powiedziało że dziś lub jutro. Powiedziałam mu że do środy chcę mieć meble w domu, albo niech je sobie w tyłek wsadzi
Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
U nas na SR połozne mówiły ze robią lewatywe ale zeby sie nie bac tego bo to pomaga bo podobno udowodniono ze ruchy jelit podczas własnie srania ze tak powiem pobudzaja macice do skurczów.. nie wiem czy tom prawda ale ja chyba kupie zestaw i jak bede wiedziała ze to chyba juz to zrobie w domu lewatywe... a w szpitalu mozesz sie nie zgodzic nikt nikogo do tego zmusic nie może tak? no a i jeszcze jedno... wole miec lewatywe niz zesrac sie w trakcie bo nie było by mi miło z tym ani połoznekj przypuszczam
Ja też wolę z lewatywą, bo jakoś tak nie humanitarnie srać na porodówce
Stary 2012-08-27, 15:27   #3188
Konczita
Zakorzenienie

dziękuję dziewczynki w imieniu Dusi

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
ja w szpitalu potrzebowałam stanika, bo jak już miałam nawał pokarmu, to cycki takie ciężkie i twarde i bolesne. Nawet zwykła koszulka dotykająca ciała potrafiła ten ból niemiłosiernie spotęgować.

Ja moją na siłę co 3-4 godziny w ciągu dnia budzę, bo śpioszek z niej wielki. Pociumka 15 minut i znów spać. Bardzo mnie to martwiło w szpitalu, bo się nasłuchałam, że przez pierwsze 10 minut ssania to bardziej wodnisty pokarm a dopiero po 10 bardziej wartościowy odżywczo. No ale pediatra i położne mnie przekonały, że nie ma się co martwić, bo Zuzanka pięknie na wadze przybiera i widocznie mam tak dobry pokarm, że te 15 minut jej wystarcza. Brzuszek ma już teraz okrąglutki...

cudowna Adunia widzę, że również na Nią ciuszki są za duże, jak i na moją Zuzankę
Kochana najważniejsze że udaje się karmić piersią, jeżeli 10 minut czy 15 minut jej wystarcza i przybiera na wadze oznacza że masz treściwy pokarm
Duśka już urosła bo po ciuszkach widzimy że mamy za mała jedne bodziaki ale faktycznie większość ciuszków za duża ... chociaż coś czuję że z jej tempem przyrostu to szybko staną się za małe

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Asiulka, Konczi słodkie te wasze maluszki
I już dwa tygodnie zleciały, nawet nie wiadomo kiedy, a jakie tu emocje wtedy były jak rodziłyście

czas szybko leci .. sama się na tym łapie, że dopiero co wstałyśmy a już pół dnia .. za chwile karmienie, drugi spacer, kąpiel i wieczorne karmienie ..

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
Konczita, prawdziwa królewna z Twojej córci

mam do Ciebie pytanko, bo zdecydowałam się na takie łóżeczko, które Ty masz, tylko że białe.
długo czekałaś na przesyłkę? bo ja wybrałam opcje za pobraniem i ciekawa jestem kiedy mogę spodziewać się paczki

z tego co pamiętam chyba 3 dni to trwało i tez mieliśmy opcję za pobraniem

Cytat:
Piękna! A jak Ty się czujesz jako mama?

A ja jestem ciekawa jak nasze młode mamy-pierworódki się czują psychicznie...? Miałyście jakiś baby blues, czy raczej totalna euforia?
gda dziękuję uczę się mojej córci i jakoś dajemy radę chociaż muszę przyznać że miałam już bluesa z pokarmem, nie potrafiłam się pogodzić, że nie karmię piersią i że pokarmu coraz mniej ... Umówiłam się z panią od laktacji która przyszła do nas żeby nam pomóc i powiedziała mi że każdy stres, każdy płacz wpływa bardzo na treść pokarmu i na jego ilość a u mnie ostatnio tego było sporo więc poniekąd jest odpowiedź .. Staram się pogodzić z tym że Duśka będzie na butelce .. wiem, że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale jakoś tak mnie to bardzo boli ...

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36152505]ja wróciłam od doktorka.mam rozwarcie na 2 cm,tzn miałam na 1 ale mi pogmyrał i zrobił na 2,szyjka zgładzona.teraz mam plamienie przez to gmyranie i jakies skurcze.wszystko mnie boli.im bliżej tym perspektywa porodu mnie coraz bardziej przeraża.wydaje mi sie to takie nierealne troche.echh.ide was nadrobić[/QUOTE]

choco a więc ty kolejna ???? oj realne realne ..

Cytat:
Napisane przez Agnus21 Pokaż wiadomość
2 tygodnie? Jak ten czas leci.
Co z tym pokarmem? Nie da się czegoś zrobić?
Córeczka - śliczności.

Staramy się działać, odciągam pokarm ale widzę że coraz mniej tego jest mimo porządnej diety i ilości płynów ...
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:28   #3189
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
moze to znak ze rodzic bedziesz niebawem czytałam ze tak jest przed porodem. A i jeszcze chciałam sie zapytac... bo nie mam kuwa tej grupy krwi zrobionej i sie zastanawiam .. czytałam ze na nfz tysz mozna zrobic to badanie .. robiła któras ? w sumie i tam jutro ide do gina to sie go zapytam ale tak mnie to od wczoraj męczy...
Lucia grupę musisz mieć i to badanie robi się dwa razy. Jeden wynik nic nie daje, żaden szpital go nie uzna. Rób jak najszybciej.
Stary 2012-08-27, 15:28   #3190
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
aaa KONCZI a próbowałas pic herbatke na laktacje z hippa??? Wczoraj kolezanka mi opowiadała ze piła ta herbatke bo pokarm jej zanikała amły ssał i mimo ssania miała problem a bardzo chciała karmic piersia jak najdłuzej i zaczeła pic ta herbatke i mówi ze po niej mleko az sikało z niej nie wie czy to zasługa tej herbatki ale tak jej sie wydaje i poleca

Tak Agatko próbowałam , mam 3 herbatki ale nie przynosi to pożądanego efektu
Stary 2012-08-27, 15:33   #3191
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Lucia grupę musisz mieć i to badanie robi się dwa razy. Jeden wynik nic nie daje, żaden szpital go nie uzna. Rób jak najszybciej.
naprawde dwa razy??????????? No ale na nfz czy robia... jutro zrobie jak nbede u gina to skocze odrazu zrobic

bloguję
Stary 2012-08-27, 15:35   #3192
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;36153668]no własnie miałam sie Ciebie pytać o wage Bartusia bo mój waży 2546g i troche sie tym zmartwiłam bo dotąd taki duży był a ostatnio przystopował...[/QUOTE]

Mój miał ostatnio 3100g, może być błąd pomiaru +/- 500g więc trzeba o tym pamiętać. A u mnie z tym łożyskiem kiepsko a taka masa wyszła.
Stary 2012-08-27, 15:35   #3193
sandra23s
Zadomowienie

a moje cycki zwariowaly dzisiaj.do tej pory od czasu do czasu pojawila sie jakas mokra plamka na pizamie a dzisiaj co chwile żółta siara leci
wlozylam wkladki do stanika

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 15:40   #3194
lukrecja_25
Wtajemniczenie

my mamy do terminu jeszcze 4 tygodnie ale czuje sie jak by mały juz miał wyjść mam ostatnio strasznie płaczliwy humor płakac mi sie chce ze szczescia ze smutku i ze wszystkiego, i czuje straszne parcie na szyjke jak by... nie wspomne o tym bólu kosci łonowej! TRAGEDIA!!! Nioe moge chodzic. Zastanawiam sie czy m ówic o tym lekarzowi ..bo w sumie co on mi na to poradzi???chce zeby juz był 38 tc i zebym juz szła rodzic. Nie wyobrazam sobie jak to bedzie bo nie chce sie bac znaczy wmawiam sobie ciagle ze bedzie bolało bo wiadomo ale dam rade i szybko maluszka ukocham boje sie tez zebym jakiejsc depresji nie miała o to karmienie bo ja strasznie chce karmic piersią nie wyobrazam sobie inaczej nawet sie wzbraniam przed kupnem mleka w proszku bo nie dopuszczam do siebie mysli ze nie bede miec pokarmu.

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
a moje cycki zwariowaly dzisiaj.do tej pory od czasu do czasu pojawila sie jakas mokra plamka na pizamie a dzisiaj co chwile żółta siara leci
wlozylam wkladki do stanika

oo u mnie dzis to samo moze nie az tak duzo ale siara zółta bo tak to woda taka jak by leciała a dzisiaj pacze se na sutka a tu mi samo cieknie zółte cos

bloguję
Stary 2012-08-27, 15:44   #3195
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
Mój miał ostatnio 3100g, może być błąd pomiaru +/- 500g więc trzeba o tym pamiętać. A u mnie z tym łożyskiem kiepsko a taka masa wyszła.
no nie wiem właśnie,mówił że wszystko jest ok a ta wage zauwazyłam jak już wyszłam z gabinetu bo byłam taka obolała po tym gmeraniu że niewiele do mnie docierało i sie nie spytałam.koło wagi pisze+/-372g
powiedział tylko że już mam troche wód mniej ale to normalne na końcówce bo mały jest coraz wiekszy i mało ma miejsca
Stary 2012-08-27, 16:09   #3196
lidka0308
Zadomowienie

Witam!

Podczytałam was dzisiaj troszkę w pracy i z tego co udało mi się do teraz zapamiętać:

Zielona duży już twój synuś, więc jak skurcze by się zaczęły, to chyba spokojna już możesz być o niego.

Marta jeszcze tylko 3 dni i też można spokojnie będzie czekać na rozwój akcji!

Angel, piękny kącik dla Jagódki

Tamlin trzymam kciuki za terminowe dostarczenie mebli i start akcji praniowej!

Katarzinka pewnie już po zabiegu i tuli maluszka swego niespodziankowego.

Na pewno kogoś pominęłam, komu chciałam odpisać, więc przepraszam z góry za moje niedbalstwo

Aaaaa u Karolluki czekamy też czy to już czy jednak jeszcze nie
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:11   #3197
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Tak ja od początku szłam z nastewieniem że karmić nie będę

dobra znikam bo me dziecko zaraz przyjedzie z przedszkola i będzie totalny brak czasu. wejdę wieczorkiem a jak nie to zapewne jutro rano i jak coś bedę na bieżaco informować co u Alfabii

Asiulka więc synuś na MM jest ???
Stary 2012-08-27, 16:14   #3198
elena_100
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak ja się pytałam to na kasę się nie dało. Zapłaciłam 15 zł.

elena_100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:20   #3199
LadyBeatta
Zadomowienie

Cytat:
Uuuuu ale suuuper! Nie bój się! Chwilkę pocierpisz, ale czyż to nie ekscytujące, że poznasz już niedługo swoje dziecko?

Jeju mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek na ktg i wizycie też już coś wyjdzie... Mam dosyć tej ciąży, chcę już mieć mały brzuch, bo czeka na mnie tyle pięknych ciuchów, które kupiłam w ostatnich miesiącach

No i chcę już mieć swojego dzidziola przy sobie!
tez chce juz wchodzic w swoje przedciazowe ciuchy z drugiej strony zaczynam sie bac porodu i czy dam rade z maluchem, czy mnie to nie przerosnie. a co jesli jestem z tych, ktore nie nadaja sie na matki?
Cytat:
U nas na SR połozne mówiły ze robią lewatywe ale zeby sie nie bac tego bo to pomaga bo podobno udowodniono ze ruchy jelit podczas własnie srania ze tak powiem pobudzaja macice do skurczów.. nie wiem czy tom prawda ale ja chyba kupie zestaw i jak bede wiedziała ze to chyba juz to zrobie w domu lewatywe... a w szpitalu mozesz sie nie zgodzic nikt nikogo do tego zmusic nie może tak? no a i jeszcze jedno... wole miec lewatywe niz zesrac sie w trakcie bo nie było by mi miło z tym ani połoznekj przypuszczam
dokladnie, tez chce lewatywe ostatnio mam wlasnie problem z kupa jak nigdy, zawsze szlam do kibla, 2 min i po wszystkim, a chocby dzis siedzialam z 10
Cytat:
uu ja mam tylko jeden wynik czyli mam isc zrobic drugi raz? ale w sumie, po co az dwa papierki?
Stary 2012-08-27, 16:20   #3200
lidka0308
Zadomowienie

przypomniało mi się jeszcze, że Asi miałam pogratulować prześlicznych dzieciaczków, zdjęcie przesłodkie jest no i współczuć takich sąsiadów, no ale skoro ma ruszyć budowa domu to jeszcze troszkę jakoś musicie z nimi wytrzymać!

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Brawa dla Teściowej
Zielona trzymaj mocno

Jaki duży chłopaczek! To moja Zuzanka to kruszynka - wskończonym 38t, gdy się urodziła miała 2770 tylko

Gda, też się nad tym zastanawiam.
My mamy leżaczek-huśtawkę i wydaje mi się, że dla noworodka to nie jest zbyt dobra pozycja na początek. Poczekam z miesiąc przynajmniej, zanim Małą do niego włożę.
Zresztą teraz i tak nie ma potrzeby.
w ogóle dziewczyny moja córeczka to istny aniołek. Śpi cały czas, budzi się tylko na jedzonko (czasami to ja ją budzę żeby co 3-4 godziny zjadła). Najlepsze są poranki, bo po nocnych karmieniach (ok 23, później ok 4) budzi się dopiero po 8. Dziś pospała do 8.30
BTW Doświadczone Mamusie - jak często powinien taki maluch jeść?

Angel, świetny kącik dla Malutkiej Jagódki

super

gratulacje!

oj może urosnąć sporo. Mi teraz wychodzi 70F a przed ciążą c nosiłam.
Stanik, który masz weź koniecznie do szpitala. Przyda się przy nawale pokarmu, gdy piersi bolą i są jak dwa doczepione kamienie

Katarzinka Trzymam mocno kciuki! Ciekawe, czy niespodzianka okaże się córunią

Jakbym mogła korzystałabym z zzo ale niestety w Lublinie w żadnym szpitalu nie ma. Nawet jak chcesz zapłacić, to nie dostaniesz. do 3-4 palców rozwarcia można dostać dolargan. Ale nie decydowałam się na niego bo już rozwarcie za duże było i mała mogła pojawić się wcześniej niż 2 godziny po podaniu leku. Dodatkowo dolargan nasila żółtaczkę i może powodować zaburzenia ssania.
Co do pozycji, to niestety w tym szpitalu tylko klasyczni emożna rodzić jakbym miała wybór, na pewno byłaby jakaś wertykalna pozycja. Małej byłoby łatwiej z siłą grawitacji wyjść + obyłoby się bez nacięcia...
Z tego wynika, że twoja Zuzia to Aniołek jest i oby już jej tak zostało.

A szpital zacofany jakiś jak nie wiem, żeby ani znieczulenia ani pozycji wertykalnych nie mieli to jakaś kpina jest, bo to teraz już standardy są zapisane w jakiejś tam karcie.

Mąż mi zainstalował suszarki na balkonie, więc teraz mogę prać na potęgę i w tym tygodniu zamierzam się już do szpitala spakować, żeby mieć z tym święty spokój i nie panikować później, ale najpierw te wszystkie prania muszę odwalić, żeby wybrać ciuszki dla małej
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:27   #3201
gda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość
gda dziękuję uczę się mojej córci i jakoś dajemy radę chociaż muszę przyznać że miałam już bluesa z pokarmem, nie potrafiłam się pogodzić, że nie karmię piersią i że pokarmu coraz mniej ... Umówiłam się z panią od laktacji która przyszła do nas żeby nam pomóc i powiedziała mi że każdy stres, każdy płacz wpływa bardzo na treść pokarmu i na jego ilość a u mnie ostatnio tego było sporo więc poniekąd jest odpowiedź .. Staram się pogodzić z tym że Duśka będzie na butelce .. wiem, że nie ja pierwsza i nie ostatnia ale jakoś tak mnie to bardzo boli ...
No rozumiem kochana, jeśli mama się nastawiała na karmienie piersią, to takie historie na pewno wzbudzają niemiłe emocje i smutek.
Może jeszcze uratujesz, jak się zaprzesz i będziesz non stop odciągać...?
A jak nie, to przecież nie koniec świata i MM ma też wiele plusów

Cytat:
Jak to dwa razy??? Mi robiono jeden raz i wszędzie w szpitalach mówili, że to wystarczy...

A mi raz tylko poleciała siara i to kilka tygodni temu. Tak to może jakieś mini kropeleczki i to tylko z lewej piersi. Ciekawe czy to coś zwiastuje, ale myślę, że dopiero po porodzie u mnie mleczko napłynie
Stary 2012-08-27, 16:28   #3202
sandra23s
Zadomowienie

czy ciisnienie 120/60 to dobre jest??bo ja takie dzisiaj mam a jakos dziwnie sie czuje

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:41   #3203
gda
Zakorzenienie

Cytat:
czy ciisnienie 120/60 to dobre jest??bo ja takie dzisiaj mam a jakos dziwnie sie czuje
Bardzo dobre
Stary 2012-08-27, 16:41   #3204
zielona1911
Zakorzenienie

a ja sobie tak leze i mysle,ze jezeli wytrzymam do poniedzialku to sie wypisuje z tego szpitala i uciekam do kliniki swojej. W niedziele zaczynam 36tydz a w klinice przyjmuja po 36tyg. Oczywiscie wczesniej zadzwonie do ordynatora i przedstawie sytaucje czy wogole mnie tam przyjma. Po prostu boje sie rodzic tutaj,przede wszystkim bez znieczulenia i jak widze ze wszystkie prawie dzieci maja jakas infekcje i leza tu juz wiecej niz 3 dni. Wszystkie te infekce sa z tego ze cos nie tak bylo z wodami w sensie ze wody odchodzily pacjenta duzo wczesniej a oni je tak przetrzymywali.
kurde juz sama niewiem,boje sie ze beda krzywo patrzec jak bede sie wypisywac,no niewiem co mam robic
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:42   #3205
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Dziewczynki dostałam smsa od Katarzinki:

Jest w szpitalu. Odeszły jej wody i czeka na cesarkę.

Będzie dzisiaj dzidzia
w takim razie czekamy na jakieś informacje

Cytat:
i przesyłam Wam naszą księżniczkę [/COLOR]
cudowna
Stary 2012-08-27, 16:43   #3206
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu nie ma potrzeby na razie? Bo malutka tyle śpi? A śpi w łóżeczku swoim?

Ale masz szczęście, że taka spokojniutka. Daje Ci odpocząć.

A jak Ty się czujesz?

U mnie w szpitalu na szczęście zachęcają do aktywnego porodu i można w dowolnej pozycji rodzić. Nie rozumiem jak w XXI wieku, mogą jeszcze istnieć szpitale, zmuszające do rodzenia w pozycji, która im odpowiada, a nie rodzącej... CHORE.
niestety w naszym mieście tylko w jednym szpitalu, do którego nie udało mi się dostać, jest taka możliwość
Zuzanka śpi w swoim łóżeczku cały czas. nie marudzi, nie kwęka, nie płacze... moja kochana córunia nie wymaga kołysania więc nie chcę jej na razie do tej huśtawki wkładać, bo ta pozycja w jakiej jest nie bardzo mi się widzi. W ogóle poza karmieniem itp to jakby dziecka w domu nie było.
Cytat:
A ja jestem ciekawa jak nasze młode mamy-pierworódki się czują psychicznie...? Miałyście jakiś baby blues, czy raczej totalna euforia?
ech... niekoniecznie...
jeśli chodzi o Małą to owszem.. mogę godzinami na nią patrzeć
ale czuję, że hormony szaleją...
od wczoraj jest mi jakoś przeraźliwie smutno a ten katarek Zuzanki dodatkowo potęguje mój kiepski nastrój i płakać mi się chce. Rano łzy leciały strugami i nie mogłam przestać...
Jak tylko pozbędziemy się kataru, na pewno zrobi mi się lepiej
Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
i ja też mam pytanie do dziewczyn, które już rodziły... miałyście robioną lewatywę? bo nie wiem czy mam się nastawić psychicznie
nie i nic się nie wydarzyło
Cytat:
Uuuuu ale suuuper! Nie bój się! Chwilkę pocierpisz, ale czyż to nie ekscytujące, że poznasz już niedługo swoje dziecko?

Jeju mam nadzieję, że w przyszły poniedziałek na ktg i wizycie też już coś wyjdzie... Mam dosyć tej ciąży, chcę już mieć mały brzuch, bo czeka na mnie tyle pięknych ciuchów, które kupiłam w ostatnich miesiącach

No i chcę już mieć swojego dzidziola przy sobie!
Gda, na pewno po ciąży szybciutko będziesz mogła ubrać się w to, co kupiłaś.
mi w tydzień ubyło 7 kg (zostało jeszcze 4 kg zmagazynowane w piersiach i udach; z udami będę walczyć jak już okres połogu się skończy) i w większość ubrań sprzed ciąży bez problemu się mieszczę (jedynie bardzo wąskie spodnie nie przechodzą mi przez uda, ale to kwestia czasu). I patrząc na mój brzuch chyba nikt by nie powiedział, że 10 dni temu urodziłam

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:45   #3207
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Jak najbardziej dobre

oo jest i Jaśko - mały słodziak
Stary 2012-08-27, 16:48   #3208
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:

Asiulka więc synuś na MM jest ???
Tak podaje my bebilon wiec juz sama nie jestes
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:48   #3209
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:

u mnie to samo boję się, że jak przyjdzie co do czego to nie odróżnie czy to na porodówkę mnie wzywa czy do kibelka
coraz częściej dokuczają mi jakieś skurcze...

Cytat:

z tego co pamiętam chyba 3 dni to trwało i tez mieliśmy opcję za pobraniem
to może już w tym tygodniu będę miała łóżeczko, super by było małżonek by je złożył, ja poprałabym pościel i mała może wpadać w każdej chwili
dzięki za informacje

Cytat:
Tamlin, a to nie jest tak, że tylko osoby z Rh- muszą wykonać badanie dwukrotnie, tzn. na początku i pod koniec ciąży (chodzi chyba o przeciwciała). bo ja mam RH+ i brak przeciwciał i ginekolog nie każe mi powtarzać badań.

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość
przypomniało mi się jeszcze, że Asi miałam pogratulować prześlicznych dzieciaczków, zdjęcie przesłodkie jest no i współczuć takich sąsiadów, no ale skoro ma ruszyć budowa domu to jeszcze troszkę jakoś musicie z nimi wytrzymać!

Z tego wynika, że twoja Zuzia to Aniołek jest i oby już jej tak zostało.

A szpital zacofany jakiś jak nie wiem, żeby ani znieczulenia ani pozycji wertykalnych nie mieli to jakaś kpina jest, bo to teraz już standardy są zapisane w jakiejś tam karcie.
mój szpital też jest zacofany niestety tak więc rodzić będę na łóżku z kolanami przy zębach...

Cytat:
ja przez całą ciążę mam tylko takie, często czuję się osłabiona i senna. ostatnio spadło mi do 100/60...
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 16:51   #3210
Almariel
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy do terminu jeszcze 4 tygodnie ale czuje sie jak by mały juz miał wyjść mam ostatnio strasznie płaczliwy humor płakac mi sie chce ze szczescia ze smutku i ze wszystkiego,
ja mam to samo
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości