|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4591 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Tort piękny!
Dlaczego wszystko trwało tylko dwie godziny? Na zdjęciu z Wiki przy torcie to Ty? Cytat:
|
|
|
|
|
#4592 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
Dziewczyny potrzebuję pomocy.
Promotorka odesłała mi pracę, mam tam do poprawy w dyskusji na końcu jeden akapit - trzeba napisać od nowa.( już jej to 3 razy poprawiałam i nadal jej nie pasuje). Muszę to zrobić na dzisiaj, tzn do północy muszę to jej wysłać. Bo ona w środę wyjeżdża, a jak poprawię, to ona mi zostawi podpisane strony i mogę oprawiać pracę i składać do dziekanatu. O co chodzi? trzeba w zakończeniu napisać mniej więcej dlaczego w lesie było najmniej owadów, że jest miejscem o najmniejszym stopniu antropopresji ble ble ( trzeba by zobaczyć pracę zeby to obczaić). Ja już nie mam pomysłu, nie mam głowy jak to poprawić. Kurczę martwię się bo nie ma wyników posiewu moczu Sary, zawsze jak nic nie rosło żadne bakterie to wynik był wcześniej...
|
#4593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myha a co ja mam powiedziec? Zwłaszcza jak kilka dni temu darły sie obie na raz i nie wiem czemu to miałąm ochotę uciekac... Dziewczyny ostatnio strajkuja i zup nie chcą jeśc ale mięso zawsze...
|
|
#4594 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja odpadam, we wrześniu się bronię... Poza tym mam do Warszawy mam 350km i nie mam co liczyć, że Tż z nami pojedzie ![]() Może innym razem uda mi się jakiś tańszy lot zarezerwować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiki jaka już duża Nie uwierzycie Bawiłam się z Dominikiem, leżałam na podłodze,on biegł z łopatką, potknął się i wleciał na mnie i co? Rozciął mi tą łopatką wargę ![]() Teraz to w ogóle wyglądam jak ofiara losu ![]() Mam wyniki testów alergicznych Domka, wyszło uczulenie na: -altenaria alternata 1 -białko jaja kurzego 2 -żółtko jaja kurzego 1 -mleko krowie 2 -alfa-laktoalbumina 1 -beta-laktoglobulina 2 -kazeina 1 -ziemniak 1 -jabłko 1 |
||||||
|
|
|
#4595 |
|
Zakorzenienie
|
Natko potłukłaś się, to ja chyba nie doczytałam
Wracaj do zdrowia,a z ta łopatką to juz peszek. Natko a co oznaczaja te 1 i 2? Bo ja ciemna jestem.
|
#4596 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakie testy robiłaś? a co wyszło z wymazu nosa? |
|
|
|
|
#4597 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie powinni cie zostawić bez pomocy - poni non stop mają chore zwierzęta a co za tym idzie doświadczenie i powinni ci pomóc, chociażby polecić dobrego lekarza parwo pies może przeżyć, ja nie doczytałam ile on ma lat, ale im starszy tym silniejszy można podac caniserin - surowicę, m.in. na parwo podaj mi proszę te dane, może coś pomogę
|
|
#4598 | |
|
Zakorzenienie
|
Marinko, ciekawy macie pomysł, pierwszy raz o czymś takim słyszę
![]() Kolina ma rację dowiedzcie się co i jak. Fundament będziecie pewnie i tak musieli wylać. Nas sam fundament wyszedł prawie 20 tys... Cytat:
Te 1, 2 pewnie stopień alergii, ale pewna nie jestem, dowiem się dopiero na wizycie. Przepisałam tylko te, przy których była jakaś cyferka, przy reszcie były 0. ---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- [QUOTE=zanetaa88;36154212]Natka no to dobrze, że jest wszystko na miejscu i nie ma złamania. Jakie testy robiłaś? a co wyszło z wymazu nosa?[/QUOTE Zanetko, testy alergiczne z krwi, w KORLAB w Rudzie Śląskiej. Wymaz z nosa był robiony po to, aby wykluczyć bakterię. Wyszedł negatywny, czyli to nie bakteria była przyczyną kataru. |
|
|
|
|
#4599 |
|
Zakorzenienie
|
w wiosce obok moich rodzicow dwa domki (tzw. poniatówki) tak rozebrano, ale myslalam ze to gruba kasa i ktos (maniak historyczny
) raczej z sentymentu taki kupił
|
|
|
|
#4600 |
|
Rozeznanie
|
Stronczkuz zdjecia super , Wiki taka dorosla , sliczny buziaczek. Zdjecia wstawie I ja , ale nie w tej chwili , Bo nie mam dostepu do komputera.
|
|
|
|
#4601 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie poszła mi pralka, noż by ja ch***** wzięłą
|
#4602 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4603 |
|
Zakorzenienie
|
Natko aż tyle? Kurcze, a M. mówił wczoraj, ze da radę za 1000 zł zrobić fundament do takiego "drewniaka".
---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- bella zap.uła .ię?
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#4604 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4606 |
|
Wtajemniczenie
|
Kolinko tż się dodzwonił do tej Pani, opisał jej sytuację, bardzo grzecznie. Pani powiedziała, że bardzo jej przykro, że tak wyszło, mamy zbierać rachunki za leczenie i schronisko pokryje koszty. Zobaczymy. Mam wrażenie, że pies gaśnie w oczach.
Do schroniska mamy 220km... Wzięliśmy ją z daleka. Leczymy ją u nas w mieście. Tu tez chyba mamy dobrych lekarzy. Nuta to szczeniak, ma 4-5 miesięcy.
|
|
#4607 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak to ja, cos nie tak ze mna ? ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4608 |
|
Wtajemniczenie
|
co za pech, a prania przy dwójce dużo, nie da sie naprawić?
stronczek tort widać,że pyszny, ale bym teraz zjadła takiego, ale co ja widzę, masz ciemne wlosy? kiedy się przefarbowałas? a może mnie cos omieneło ![]() Natka biedny Domek, ale będziesz Go odczulała? czy tylko kropelki ew. eliminacja alergenów ? |
|
|
|
#4609 |
|
Zakorzenienie
|
nigdy już nie kupię whirlpoola i wkładanej od frontu!
wyskoczyło f13 i nie mogłam wyciągnąć prania... dopiero po chwili. Zobaczymy jutro czy nie wywinie takiego numeru- bo najprawdopodobniej poszła blokada...i usiłuje sobie przypomnieć kiedy ja kupiliśmy. W letniej kuchni jakby co jest druga pralka Tylko tam praliśmy rzeczy generalnie najbrudniejsze tzn męza i teścia od obrządku.
|
#4610 |
|
Wtajemniczenie
|
jakos w marcu ufarbowalam na braz, teraz poprawilam na ciemny braz i wyszly takie ciemne... blond mi sie znudzil
|
|
|
|
#4611 |
|
Zakorzenienie
|
Natka Ja czekam właśnie na wyniki z wymazu, koło środy mam dzwonić. Ktoś Ci polecił te KORLAB ? I cze te wyniki są wiarygodne? bo generalnie nie robi się testów na alergie u takich dzieci, nie? jaki koszt był tych badań?
|
|
|
|
#4612 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny nie bijcie, że znowu wrzucam temat na tapete,
ale możecie polecić mi konkretnego sprzedawce na all z tymi paputkami? Niektórym z Was smierdziały innym nie, to ja poproszę te "nie śmierdzące" Stronczku śliczne zdjęcia, Wiki jest taka urocza natka za chwilę Cię całą w gips wpakują, uważaj na siebie Ciekawe co oznaczają te cyferki, daj znać co lekarz na to.... patik a ta kobita czepia się treści w tym akapicie ujętej, czy nie pasuje jej forma, składnia. Ale już widac światełko w tunelu i bliżej końca ![]() Ala spała dzisiaj w dzień 3 godz. obudziłą się o 16tej!!! Ciekawe o której teraz zasnie na wieczór. Obstawiam nie wcześniej jak 22
Edytowane przez alibany Czas edycji: 2012-08-27 o 17:59 |
|
|
|
#4613 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ktore jeszcze nosza sie z zamiarem wyslania mi tytulów to poprosze...trzeba ankiete wstawic Patik kiedy by bylo dobrze wg Ciebie? |
|
|
|
#4614 |
|
Wtajemniczenie
|
Stronczek fajne zdjecia, tort wyglada smakowicie, wcielabym takiego. A Ty i Wiki
Patik ja niestety nie pomoge. Oby to nie bakteria. Natko ciekawe co lekarz na te wyniki Domka. A ty masz pecha! |
|
|
|
#4615 |
|
Zakorzenienie
|
zapałeczko a jak Twój ząb? mnie ten kanałowo robiony i zalepiony już ćmi i tak.Ale nie idę już nigdzie póki co. Może prze.tanie.
Żle .ię czuję. Jako. dziwnie, niedobrze. Qrwa. o laminowaniu ( robiłam już 3 razy- pierw.zy raz .uper- kolejne jako. nie udały .ię ) http://anwena.blogspot.com/search?up...&max-results=3
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-08-27 o 18:55 |
|
|
|
#4616 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To laboratorium też jedno z lepszych. Nasi znajomi też robili tam badanie synkowi kiedy nie miał jeszcze roku, teraz kiedy ma 6 lat powtórzyli i wyszło to samo. Ale jestem tak samo w tym zielona jak Ty, dlatego szukam pomocy wszędzie ![]() Za badanie zapłaciliśmy 150zł. Cytat:
![]() Mam nadzieję, że pomogą mu wkońcu
|
|||
|
|
|
#4617 |
|
Zakorzenienie
|
hej
Czy któraś z Was ma płytę indukcyjno-grzewczą ??? Mam problem z doczyszczeniem jej
|
|
|
|
#4618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten, co już ropa się zrobiłą ostatnio, już po kanałówce Na szczęście tam tylko jeden kanał był, więc nie było źle. Teraz też już go nie czuje. Przede mną jeszcze do leczenia kanałowego teraz górna szóstka, czyli 4 kanały ;/ Nawet nie chce myśleć, ale wole zrobić to od razu i nie czekać więcej na pojawienie się ropy..... A Ty kiedy miałaś tą kanałówkę?
|
|
#4619 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jeszcze ja mam pytanko odnosnie jajka , mozevktores z waszych dzieci tez tak maja:
Zauwazylam to juz pare razy , jak robie jajecznice I pod am Sophie na miseczke , a ona bardziej sie nia bawi niz je tzn wysmarowywuje sobie buzie no I po sniadaniu wyglada jak poparzona , babble na calej buzi , czerwona I widac ze ja swedzi ,przewaznie placze. |
|
|
|
#4620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakoś to poprawiłam, własnie skończyłam. Jak nadal jej będzie nie pasować to Ja paputków nie mam. Cytat:
Naprawę uciążliwe to szukanie postów gdzie się skończyło. Uff nie ma bakterii, A ja dopiero obiad na kolację wyczyniam.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:56.

Oby to nie była parwowiroza 

Tymek jest synkiem mojego brata, więc oni bardziej jak rodzeństwo. 
Wracaj do zdrowia,