|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
|
|||
| Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. |
|
1 | 1,72% |
| Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. |
|
2 | 3,45% |
| Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! |
|
1 | 1,72% |
| Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki |
|
0 | 0% |
| Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie |
|
0 | 0% |
| Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci |
|
8 | 13,79% |
| wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy |
|
2 | 3,45% |
| pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci |
|
5 | 8,62% |
| roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram |
|
14 | 24,14% |
| wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje |
|
2 | 3,45% |
| Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... |
|
1 | 1,72% |
| Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
1 | 1,72% |
| Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 |
|
0 | 0% |
| Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. |
|
17 | 29,31% |
| Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy |
|
4 | 6,90% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4621 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
|
|
|
|
#4622 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro
aaa i na FB podałam stronkę z paputkami w promocyjnej cenie, jeśli któraś byłaby zainteresowana.
|
|
|
|
#4623 |
|
Zakorzenienie
|
Marina bądź dobrej myśli... ja właśnie sprzatam po moich dziewczynach zabawki... ile tego...
|
#4624 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Badanie 150zł a wizyta u doktorka? Jeżeli u mnie nie wyjdzie bakteria to wolałabym też wiedzieć na czym stoimy, choć właśnie wiem że niby badania w tym wieku to ponoć nic nie znaczące wyniki już sama nie wiem...Cytat:
albo na białko albo na żółtko kurze. A może spróbuj podać osobno białko i osobno żółtko? i zobaczy czy takie coś się dzieje? U mnie przy jajecznicy tak nie ma ![]() Cytat:
Widziałam,właśnie się zastanawiam, bo generalnie dałam za pierwsze 50zł. Z płytą nie pomogę. KTORAŚ pytała o PAPUTKI ja na swoich tzn od Emilie mam napisane www.paputki.pl
|
|||
|
|
|
#4625 | |
|
Zakorzenienie
|
Natka bidulo
A to pech... współczuje Cytat:
|
|
|
|
|
#4626 |
|
Wtajemniczenie
|
Brunetko ja mam zwykla gazowa, wiec nie pomoge.
Patik super, ze wyniki ok! Madziaranew u nas nic takiego sie nie dzieje, ale moze faktycznie to alergia? Alibany ja kupilam takie: http://allegro.pl/skorzane-paputki-0...503205110.html jest ten napis na nich paputki.pl, ale czy smierdzialy, czy nie to Ci nie powiem, bo nie pamietam. Teraz w kazdym razie nie smierdza. |
|
|
|
#4627 |
|
Rozeznanie
|
a tu troche nas
|
|
|
|
#4628 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wow jaka impreza i solenizantka jaka skupiona natka drugie powiadasz, ja chce ale maz ma watpliwosci - nie naciskam... brunetka nie pomoge nie mam takowej WITAM, po pierwszym dniu pracy po urlopie - spoko bylo odebralam dzis swoje okulary - jaki swiat jest teraz wyrazny
|
|
#4629 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#4630 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, nadrabiam dalej
![]() Wikusiu , spóźnione wszystkiego najlepszego!!! DaKaro , bardzo ładne zdjęcia! patik , ja bym też nie potrafiła wyjechać bez dziecka teraz, nie ma mowy. Tzn na kilka-kilkanaście godzin tak, ale już dwa dni - na pewno nie... Crazy , ja też widzę że na wyjeździe Adaś dużo mniej je. W domu to odkurzacz, co by nie widział to zje, a tu dziubnie dwa razy i ma dość, nie ma czasu na jedzenie... zaneta, dobrze mąż zrobił że Ci nie pozwolił, ciężka, strasznie dołująca książka... Iustyna1, ja już ją przeczytałam.. . Kolina, u nas trzydniówka przeszła z niewielką, ledwo widoczną wysypką. I też temp. nie dało się zbytnio zbić... dziękuję Wam bardzo za komplementy pod adresem zdjęć Dobrze że mnie z bliska nie widać ![]() Lili, czemu by lekarka miała warczeć? Jak zacznie, to nie byłabym jej dłużna.. DDewik, mamy nosidło, wzięliśmy ale nie nastawialiśmy się że będzie użyte Fajne było dopóki mały nie zaczął chodzić, bo teraz sam chce na nóżkach i nie da się zbyt długo nosić ![]() Natka, jak nogi? Lili, bratanek świetny A pogoda nad Soliną super, dziś chłodniej i chwilę padało dość mocno, ale ogólnie rewelacja, upalnie, słonecznie, idealnie ![]() agawoo, biedna Amelka ![]() Brumek, całusa masz jak w banku jak tylko będzie okazja Mam nadzieję że te problem nie takie bardzo straszne? mamad1, fajnie że odpoczywasz. Długo ich jeszcze nie będzie? agadus, czuję się bardzo dobrze, dzięki że pytasz Raz na jakiś czas mdli, ale do przeżycia. A teraz, poza zakwasami po wczorajszym wdrapywaniu się na połoninę wetlińską, nic mi nie dolega patik, w środę niestety wracamy :| Iustyna, jak Nutka? Natka, biedulek Dominik, sporo tego ![]() a u nas super, obijamy się generalnie. Wczoraj Ania sobie wymyśliła żeby wleźć na Wetlińską, dzisiaj zdycha bo ma zakwasy, ale świetna sprawa, warto było. Widoki boskie, trasa całkiem przyjemna. Mały upierał się żeby iść na nogach, tylko chwilami dawał się nieść. Każdej mijanej osobie musiał dać cześć i zagadywać, oczywiście zwracał na siebie uwagę, że taki mały a już idzie, od jednej z grupek która nas mijała, dostał na szczycie brawa za dotarcie I nawet nie szliśmy dużo dłużej, mimo że musiał nadepnąć większość kamieni na ścieżce Oczywiście w drodze musiał mu towarzyszyć miś Na szczycie już do dzierżył w rękach ale początkowo wyraźnie pokazał TŻ że musi go nieść w plecaku, co wyglądało tak komicznie, jakby był niespełna rozumu Teraz mam haka na TŻa, bo powiedziałam że jak podpadnie to upublicznię jego kolegom z pracy zdjęcie, jak to po górach z misiem łazi![]() Adaś w ogóle zaczepia wszystkich, a jak już widzi dzieci, to leci za nimi, dogania, zagaduje... towarzyskie dziecko W ogóle jest świetnie, jakoś nie czuję tego że wakacje z dzieckiem są "trudniejsze", da się odpocząć Wiadomo, pływanie kajakiem czy rowerem wodnym odpada na razie, ale statkiem płynęliśmy, choć Adaś tego nie wie bo przespał cały rejs ![]()
|
|
#4631 |
|
Rozeznanie
|
no to jesze te
|
|
|
|
#4632 |
|
Rozeznanie
|
ide do tz bo taki samotny ;(
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
juz pojawilo sie zdjecie wiec cie poznalam
![]() Cytat:
za aktywne wakacje - ja leniwa jestem, choc jakbym raz poszla to jzu bym lazila![]() wow jak pieknie mery wlasnie weszla na kanape, ciagnie mnie za kucyk i probuje sciagnac okulary z nosa
|
|
#4634 |
|
Zakorzenienie
|
Ewee to o które Mery idzie spać ? Ja to uwielbiam tą ciszę o tej godzinie :P
Madzia śliczne zdjęcia ! Brumek jestem dzisiaj już po pierwszej serii weidera i powiem tylko tyle ale nie poddaje się
|
|
|
|
#4635 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie no wszytko z Tobą w porządku tylko tak jakoś Cię inaczej kojarzyłam
![]() Taka mi się zawsze marzyła! ![]() Cytat:
Chyba Cię pierwszy raz widzę
|
|
|
|
|
#4636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ale urzadzila taka histerie w lozeczku, ze z nerwow nawet rampersa rozpiela i ja wyjelam. widocznie w dzien sie wyspala, ale juz swiruje, wiec daje jej max pol godziny i wkladam do lozeczka
|
|
#4637 | |
|
Wtajemniczenie
|
wow... Sophie
a Ty Madziu wygladasz kwitnaco i na b. szczesliwa Cytat:
Patik bedzie wedlug Twojego zyczenia...mam tylko nadzieje ze zdaze z zalozeniem watku, bo czasami jest tak ze nie mam czasu przez pol dnia zajrzec na watek... |
|
|
|
|
#4638 |
|
Zakorzenienie
|
Radek też na szczęście już śpi.
Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2012-08-27 o 21:32 |
|
|
|
#4639 | |||
|
Zakorzenienie
|
Nadrobiłam na szybko przepraszam
![]() madziaranew ale laska z Ciebie fajowe fotyWIKUSIA - STO LAT! Cytat:
Większość 2-3latków z byle powodu wpada w spazmy płaczu, to ten słynny bunt dwulatka chyba Właśnie to przechodzimy więc jestem na bieżąco kiedyś myślałam że moje takie grzeczne i z byle powodu nie płacze, a te starsze płaczące to pewnie źle wychowane i rozpuszczone.. ale Filip po prostu wszedł w ten etap i na razie momentami nie poznaję własnego dziecka![]() ![]() Aaniu piękne fotki ![]() Cytat:
Cytat:
'.... Ktoś mnie chyba o coś pytał ale chyba nie zacytowało
|
|
#4640 |
|
Zakorzenienie
|
Stronczek a juz sie martwilam ze cos nie tak
ide zaraz uspic Mery bo swiruje - wyjela mi ladowarke od lapka z kontaktu, TZ pojechal z kuzynem po samochod dostawczy i jeszcze ich nie ma, nie mam jak isc pod prysznic.... Zapomnialam sie pochwalic, ze Bialegostoku przywiezlismy wielkiego sekacza (dziadka sasiad nam piekl) i juz polowe zjedlismy jak ja uwielbiam to ciastosiostre mama dzis chyba naprostowala bo poszla zalatwic jedna sprawe ojca i dostalam od niej sms "umowa rozwiazana" ehhh przyleje kiedys tej mlodej glupiej gowniarze
|
#4641 |
|
Raczkowanie
|
Witam!
Dziekuje Aniu za odpowiedz, u mnie Borysek nie chodzi wiec inaczej te wedrowki wygladac beda ![]() Moje dziecko niedawno zasnelo, goraczka caly czas(innych objawów nie ma), po podaniu panadola spada do 37,5(w nocy bylo kolo 39), taki bidulek jest, teraz tez juz zaczyna byc cieplutki. Ogolnie to mam bardzo pogodne i wesole dziecko, a dzisiaj taki byl spokojny, widac ze cos zle mu bylo.Podejrzewam zęby, albo po szczepieniu czwartowym(po innych szczepieniach nie mial temperatury). Oby juz ta gorączka sobie poszła... Jeżeli chodzi o paputki to ja kupowałam u tego sprzedawcy:http://allegro.pl/promo-paputki-ecof...562708604.html jestem zadowolona, tylko jeszcze są troszke za duze. |
|
|
|
#4642 |
|
Zakorzenienie
|
DDewik jaki borysek jest słodki w tym avatarze!
|
#4643 |
|
Zadomowienie
|
Patik, a ten zlot to postanowione, że w Wawie??
Bo z tego co widzię, to dziewczyny głównie się deklarują, że nie mogą. Może by tak zrobić jakąś ankietę? Zaproponować ze 2-3 miejsca od razu z potencjalnymi terminami? Tak by było konkretnie. Jak dla mnie Wawa też trochę daleko.... Można popatrzeć na tą mapkę co robiła Brunetka gdzie jest największe zagęszczenie wizażanek i gdzieś tam zaproponować spotkanie. |
|
|
|
#4644 |
|
Raczkowanie
|
Dzień mi dzisiaj minąl na jednym wielkiem ziewaniu, bo nocka do wyspanych nie nalezała, no ale coż....Dzisiaj chyba tez podobna sie zapowiada.
Ogólnie moje dziecko ładnie juz spi(jak mu nic nie dolega), czasami zdarza sie jedna pobodka kolo 4-5 na mleczko. Natko współczuje tego wypadku, oby z dnia na dzien mniej bolalo Pieleszko dziekuje za powitanie. Kajoolku a Ty z ktorej częśći Zielonej Gory jesteś?(oczywiscie nie musisz odpowiadać )Bella7- dziękuje, podobno do mamusi podobny
Edytowane przez DDewik Czas edycji: 2012-08-27 o 21:57 |
|
|
|
#4645 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Gratuluję (i zazdroszczę) ćwiczeniowego samozaparcia! Cytat:
Cytat:
![]() 2. A wiesz, że mało kto zjadł swoją krówkę Większość pożarł taki 6-latek z rodziny męża ![]() Cytat:
A co do spania to skąd Usnął mi przy karmieniu, ale był już tak wykończony tym wszystkim, że nic go nie ruszało. Ani rozmowy, ani noszenie, nic. W końcu teściowa powiedziała, żeby go wziął, bo mi pewnie ciężko Ciężko mi nie było, ale nie oponowałam. A Tymek po 2 minutach wstał ![]() Cytat:
A w środku dobry był?Wikusia jakaś poważna, jakby czuła wagę chwili ![]() Cytat:
Fajnie, że masz dwie dziewczyny to nie ma problemu z kolorami
|
|
#4646 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie też dziś dziecko uszkodziło - podrapał mnie pod okiem do krwi ![]() A tych alergenów u Domka sporo Jaka jest skala?Cytat:
Cytat:
![]() Madziara, a kim są Ci ludzi na zdjęciu? Pytam, bo np. ta dziewczynka jest tak podobna do Ciebie, że zachodzę w głowę, czy to nie Twoja młodsza siostra ![]() A w ogóle to blond lachon z Ciebie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ano właśnie, przypomniałas mi: NOWE MAUSIE pokażcie zdjęcia Waszych dzieci, co? ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4647 |
|
Zakorzenienie
|
Marys pokonana - dostala kompocik z malin i poszla lulu
|
#4648 |
|
Rozeznanie
|
Witam nieludzką porą
![]() do niespania o tej godzinie moze mnie zmusic tylko dziecko, albo moj byly ![]() byłam dzisiaj u tego fryzjera ( Chelsea jest całkiem nieźle, chyba ) i u dentysty byłam i też nie było źle. a jutro chirurg normalnie dni pełne wrażeń. ale ponieważ o tej porze zwykle śpie, to nawet nie wiem co mam pisać
|
|
|
|
#4649 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4650 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki za odp. papuciowe. Przymierzam się do zakupu także zapisałam Wasze linki.
madziaranew śliczne jesteście!!! Ddewik Borysek w avku cudny!! I żeby gorączka poszła precz!!! Aaniu świetnie, że wypoczynek ejst wypoczynkiem i tak pozytywnie czas spędzacie!!! Tatuś, Misiu, Adaś za nimi idący mąż nie ośmieli się teraz w niczym Tobie sprzeciwić![]() patik trzymam kciuki by w końcu zaakceptowała tą nową wersję akapitu!!! I suoer, że bakterii brak! I ja ide spać. po cichu liczę na noc bez pobudek, bo mała niedawno co zasnęła (ostatni raz pozwoliłam jej tka długo spac w dzień )Dobranoc! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:14.

już sama nie wiem...

Zakończone: 2

12.06.2010

za aktywne wakacje - ja leniwa jestem, choc jakbym raz poszla to jzu bym lazila
no to super, zazdroszczę! A jaką łyżeczką ona zajada? Bo u nas to zanim do buzi doniesie to jej powypada