Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-27, 20:22   #4621
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
hej
Czy któraś z Was ma płytę indukcyjno-grzewczą ??? Mam problem z doczyszczeniem jej Jeśli macie to podzielcie się informacją, czym to czyścicie
Nie pomoge , Bo nie mam takowej
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:25   #4622
brunetka2000
Zakorzenienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

aaa i na FB podałam stronkę z paputkami w promocyjnej cenie, jeśli któraś byłaby zainteresowana.
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:29   #4623
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

Marina bądź dobrej myśli... ja właśnie sprzatam po moich dziewczynach zabawki... ile tego...
Stary 2012-08-27, 20:31   #4624
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jeszcze nie wiem, muszę wyniki skonsultować z lekarzem.

Te wyniki są jak najbardziej wiarygodne. Ten alergolog dziecięcy, u którego byliśmy jest bardzo polecany i ma najlepszą opinię w pobliżu. Wg niego to, że badania wśród dzieci nie są miarodajne to bzdura. Chociaż twierdzi, że samo badanie to nic.
To laboratorium też jedno z lepszych. Nasi znajomi też robili tam badanie synkowi kiedy nie miał jeszcze roku, teraz kiedy ma 6 lat powtórzyli i wyszło to samo.
Ale jestem tak samo w tym zielona jak Ty, dlatego szukam pomocy wszędzie
Za badanie zapłaciliśmy 150zł.

Oby nie hihi

Mam nadzieję, że pomogą mu wkońcu
A to mieliście jakieś skierowanie, czy prywatnie pojechaliście?
Badanie 150zł a wizyta u doktorka?
Jeżeli u mnie nie wyjdzie bakteria to wolałabym też wiedzieć na czym stoimy, choć właśnie wiem że niby badania w tym wieku to ponoć nic nie znaczące wyniki już sama nie wiem...

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Dziewczyny jeszcze ja mam pytanko odnosnie jajka , mozevktores z waszych dzieci tez tak maja:
Zauwazylam to juz pare razy , jak robie jajecznice I pod am Sophie na miseczke , a ona bardziej sie nia bawi niz je tzn wysmarowywuje sobie buzie no I po sniadaniu wyglada jak poparzona , babble na calej buzi , czerwona I widac ze ja swedzi ,przewaznie placze.
Dla mnie to jakas alergia,
albo na białko albo na żółtko kurze.
A może spróbuj podać osobno białko i osobno żółtko?
i zobaczy czy takie coś się dzieje?

U mnie przy jajecznicy tak nie ma

Cytat:
aaa i na FB podałam stronkę z paputkami w promocyjnej cenie, jeśli któraś byłaby zainteresowana.

Widziałam,właśnie się zastanawiam,
bo generalnie dałam za pierwsze 50zł.
Z płytą nie pomogę.

KTORAŚ pytała o PAPUTKI ja na swoich tzn od Emilie mam napisane www.paputki.pl

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 20:36   #4625
agulaaabar
Zakorzenienie

Natka bidulo do tego Cie jeszcze synuś urządził

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
No właśnie poszła mi pralka, noż by ja ch***** wzięłą
A to pech... współczuje
Cytat:
hej
Czy któraś z Was ma płytę indukcyjno-grzewczą ??? Mam problem z doczyszczeniem jej Jeśli macie to podzielcie się informacją, czym to czyścicie
najpierw drapie specjalną łopatką, poźniej morką sciereczką, jak bardzo tlusta to gąbką do naczyń i płynem

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:01   #4626
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Brunetko ja mam zwykla gazowa, wiec nie pomoge.
Patik super, ze wyniki ok!
Madziaranew u nas nic takiego sie nie dzieje, ale moze faktycznie to alergia?
Alibany ja kupilam takie: http://allegro.pl/skorzane-paputki-0...503205110.html jest ten napis na nich paputki.pl, ale czy smierdzialy, czy nie to Ci nie powiem, bo nie pamietam. Teraz w kazdym razie nie smierdza.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:03   #4627
madziaranew
Rozeznanie

a tu troche nas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03717.jpg (76,2 KB, 71 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03832.jpg (74,8 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03686.jpg (51,9 KB, 57 załadowań)
Stary 2012-08-27, 21:08   #4628
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość

Witam po koszmarnym weekendzie
- w piątek w nocy Karola zwymiotowała strasznie, myślałam że ducha wyzionę! O północy zaczęła płakać, poszłąm do niej a ta jak nie chluśnie, podniosłam ją a ta jeszcze ze trzy razy zwymiotowała
Raczej to był incydent - za dużo zjadła przez dzień i widocznie jej ciężko było na żołądku, bo już potem było ok, nie miała gorączki...ale jak pomyślę że mogła się zakrztusic...

- w sobotę mama wyrzuciłą mnie z domu oznajmiając że nie chce żebym do niej przyjeżdżała ... no comment

- na poprawę humoru obrzarłam się lodów, które jakoś dziwnie smakowały - całą niedzielę miałam potworne zatrucie (pewnie salmonella) rwało mnie na oba końce. Masakra. W nocy miałam gorączkę, spać nie mogłam, jestem obolała. W dodatku jakieś debile darły się całą noc w parku niedaleko nas i Karolcię obudzili, więc wylądowała u nas w łóżku, rozpychając się i kopiąc po głowach
Dzisiaj nie poszłam do pracy, muszę dojść do siebie.

Acha - no i znam sekret płaskiego brzucha jak u modelki
powiem ci ze mialas weekend pelen wrazen, o mame nie pytam.
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
dziewczyny powysyłałam Was zaproszenia dna fb, ile pamiętałam to wysłałam, jak coś to wyslijcie mi dane na pw, bo nie pamietam wszystkich po nazwisku
do mnie tez?? bo cosik mam, ale nie wiem kto jest kro
Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość

Impreza sie udala, choc nie trwala dlugo (2h i po sprawie). Wiki oczywiscie byla w centrum zainteresowania i widac bylo ze jej sie podoba. Dostala troche zabawek, ubranko i pieniazki. Tort byl pyszny choc zamawiany na szybko...
zaraz wstawie zdjecia
na zdj nr 2 Wiki wypatruje gosci
wow jaka ona sliczna i jaki bajeczny tort - no mamuska piekna masz corke. A co na tym zdjeciu taka smutna jestes??

Cytat:
a tu troche nas
wow jaka impreza i solenizantka jaka skupiona

natka drugie powiadasz, ja chce ale maz ma watpliwosci - nie naciskam...
brunetka nie pomoge nie mam takowej

WITAM, po pierwszym dniu pracy po urlopie - spoko bylo odebralam dzis swoje okulary - jaki swiat jest teraz wyrazny

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:10   #4629
agadus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
do mnie tez?? bo cosik mam, ale nie wiem kto jest kro

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:12   #4630
aania_20
Zakorzenienie

Dobra, nadrabiam dalej

Wikusiu
, spóźnione wszystkiego najlepszego!!!

DaKaro
, bardzo ładne zdjęcia!

patik
, ja bym też nie potrafiła wyjechać bez dziecka teraz, nie ma mowy. Tzn na kilka-kilkanaście godzin tak, ale już dwa dni - na pewno nie...

Crazy
, ja też widzę że na wyjeździe Adaś dużo mniej je. W domu to odkurzacz, co by nie widział to zje, a tu dziubnie dwa razy i ma dość, nie ma czasu na jedzenie...

zaneta, dobrze mąż zrobił że Ci nie pozwolił, ciężka, strasznie dołująca książka... Iustyna1, ja już ją przeczytałam.. .

Kolina, u nas trzydniówka przeszła z niewielką, ledwo widoczną wysypką. I też temp. nie dało się zbytnio zbić...

dziękuję Wam bardzo za komplementy pod adresem zdjęć Dobrze że mnie z bliska nie widać

Lili, czemu by lekarka miała warczeć? Jak zacznie, to nie byłabym jej dłużna..

DDewik, mamy nosidło, wzięliśmy ale nie nastawialiśmy się że będzie użyte Fajne było dopóki mały nie zaczął chodzić, bo teraz sam chce na nóżkach i nie da się zbyt długo nosić

Natka, jak nogi?

Lili, bratanek świetny
A pogoda nad Soliną super, dziś chłodniej i chwilę padało dość mocno, ale ogólnie rewelacja, upalnie, słonecznie, idealnie

agawoo, biedna Amelka

Brumek, całusa masz jak w banku jak tylko będzie okazja Mam nadzieję że te problem nie takie bardzo straszne?

mamad1, fajnie że odpoczywasz. Długo ich jeszcze nie będzie?

agadus, czuję się bardzo dobrze, dzięki że pytasz Raz na jakiś czas mdli, ale do przeżycia. A teraz, poza zakwasami po wczorajszym wdrapywaniu się na połoninę wetlińską, nic mi nie dolega

patik, w środę niestety wracamy :|

Iustyna, jak Nutka?

Natka, biedulek Dominik, sporo tego

a u nas super, obijamy się generalnie. Wczoraj Ania sobie wymyśliła żeby wleźć na Wetlińską, dzisiaj zdycha bo ma zakwasy, ale świetna sprawa, warto było. Widoki boskie, trasa całkiem przyjemna. Mały upierał się żeby iść na nogach, tylko chwilami dawał się nieść. Każdej mijanej osobie musiał dać cześć i zagadywać, oczywiście zwracał na siebie uwagę, że taki mały a już idzie, od jednej z grupek która nas mijała, dostał na szczycie brawa za dotarcie I nawet nie szliśmy dużo dłużej, mimo że musiał nadepnąć większość kamieni na ścieżce Oczywiście w drodze musiał mu towarzyszyć miś Na szczycie już do dzierżył w rękach ale początkowo wyraźnie pokazał TŻ że musi go nieść w plecaku, co wyglądało tak komicznie, jakby był niespełna rozumu Teraz mam haka na TŻa, bo powiedziałam że jak podpadnie to upublicznię jego kolegom z pracy zdjęcie, jak to po górach z misiem łazi
Adaś w ogóle zaczepia wszystkich, a jak już widzi dzieci, to leci za nimi, dogania, zagaduje... towarzyskie dziecko
W ogóle jest świetnie, jakoś nie czuję tego że wakacje z dzieckiem są "trudniejsze", da się odpocząć Wiadomo, pływanie kajakiem czy rowerem wodnym odpada na razie, ale statkiem płynęliśmy, choć Adaś tego nie wie bo przespał cały rejs
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg S4035694.jpg (52,4 KB, 63 załadowań)

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:13   #4631
madziaranew
Rozeznanie

no to jesze te
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03884.jpg (90,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03907.jpg (61,1 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03949.jpg (134,4 KB, 49 załadowań)
Stary 2012-08-27, 21:15   #4632
madziaranew
Rozeznanie

ide do tz bo taki samotny ;(
Stary 2012-08-27, 21:19   #4633
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
juz pojawilo sie zdjecie wiec cie poznalam

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

a u nas super, obijamy się generalnie. Wczoraj Ania sobie wymyśliła żeby wleźć na Wetlińską, dzisiaj zdycha bo ma zakwasy, ale świetna sprawa, warto było. Widoki boskie, trasa całkiem przyjemna. Mały upierał się żeby iść na nogach, tylko chwilami dawał się nieść. Każdej mijanej osobie musiał dać cześć i zagadywać, oczywiście zwracał na siebie uwagę, że taki mały a już idzie, od jednej z grupek która nas mijała, dostał na szczycie brawa za dotarcie I nawet nie szliśmy dużo dłużej, mimo że musiał nadepnąć większość kamieni na ścieżce Oczywiście w drodze musiał mu towarzyszyć miś Na szczycie już do dzierżył w rękach ale początkowo wyraźnie pokazał TŻ że musi go nieść w plecaku, co wyglądało tak komicznie, jakby był niespełna rozumu Teraz mam haka na TŻa, bo powiedziałam że jak podpadnie to upublicznię jego kolegom z pracy zdjęcie, jak to po górach z misiem łazi
Adaś w ogóle zaczepia wszystkich, a jak już widzi dzieci, to leci za nimi, dogania, zagaduje... towarzyskie dziecko
W ogóle jest świetnie, jakoś nie czuję tego że wakacje z dzieckiem są "trudniejsze", da się odpocząć Wiadomo, pływanie kajakiem czy rowerem wodnym odpada na razie, ale statkiem płynęliśmy, choć Adaś tego nie wie bo przespał cały rejs
ladny ten twoj piechur, a mis w plecaku TZ superasny - slodko to wyglada. za aktywne wakacje - ja leniwa jestem, choc jakbym raz poszla to jzu bym lazila

Cytat:
no to jesze te
wow jak pieknie

mery wlasnie weszla na kanape, ciagnie mnie za kucyk i probuje sciagnac okulary z nosa

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-08-27, 21:25   #4634
zanetaa88
Zakorzenienie

Ewee to o które Mery idzie spać ? Ja to uwielbiam tą ciszę o tej godzinie :P

Madzia śliczne zdjęcia !

Brumek jestem dzisiaj już po pierwszej serii weidera i powiem tylko tyle ale nie poddaje się

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:26   #4635
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
tak to ja, cos nie tak ze mna ?
Nie no wszytko z Tobą w porządku tylko tak jakoś Cię inaczej kojarzyłam

Cytat:
nigdy już nie kupię whirlpoola i wkładanej od frontu!
Taka mi się zawsze marzyła!

Cytat:
Dziewczyny jeszcze ja mam pytanko odnosnie jajka , mozevktores z waszych dzieci tez tak maja:
Zauwazylam to juz pare razy , jak robie jajecznice I pod am Sophie na miseczke , a ona bardziej sie nia bawi niz je tzn wysmarowywuje sobie buzie no I po sniadaniu wyglada jak poparzona , babble na calej buzi , czerwona I widac ze ja swedzi ,przewaznie placze.
u nas tak nie ma. Po jajku Radek jest cały zesypany, tzn po białku.

Cytat:
a tu troche nas
Jakie Wy ładne jesteście Obie!
Chyba Cię pierwszy raz widzę
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:27   #4636
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Ewee to o które Mery idzie spać ? Ja to uwielbiam tą ciszę o tej godzinie :P

Madzia śliczne zdjęcia !

Brumek jestem dzisiaj już po pierwszej serii weidera i powiem tylko tyle ale nie poddaje się
marysia chodzi spac.... jakies pol godziny temu. Ale urzadzila taka histerie w lozeczku, ze z nerwow nawet rampersa rozpiela i ja wyjelam. widocznie w dzien sie wyspala, ale juz swiruje, wiec daje jej max pol godziny i wkladam do lozeczka

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-08-27, 21:29   #4637
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
a tu troche nas
wow... Sophie i jakie ma zębule
a Ty Madziu wygladasz kwitnaco i na b. szczesliwa

Cytat:

wow jaka ona sliczna i jaki bajeczny tort - no mamuska piekna masz corke. A co na tym zdjeciu taka smutna jestes??
chyba tak przypadkiem na ujeciu wyszlo, ogolnie humor wczoraj dopisywal

Patik bedzie wedlug Twojego zyczenia...mam tylko nadzieje ze zdaze z zalozeniem watku, bo czasami jest tak ze nie mam czasu przez pol dnia zajrzec na watek...
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:29   #4638
Lili 83
Zakorzenienie

Radek też na szczęście już śpi.

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2012-08-27 o 21:32
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:31   #4639
youyou
Zakorzenienie

Nadrobiłam na szybko przepraszam

madziaranew
ale laska z Ciebie fajowe foty

WIKUSIA - STO LAT!

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
to nie rozpuszczenie, to taki wiek Jestem przekonana, ze za rok nasze dzieci beda sie wlasnie tak zachowywac (w mniejszym badz wiekszym stopniu oczywiscie).
Zgadzam się z meszs
Większość 2-3latków z byle powodu wpada w spazmy płaczu, to ten słynny bunt dwulatka chyba
Właśnie to przechodzimy więc jestem na bieżąco kiedyś myślałam że moje takie grzeczne i z byle powodu nie płacze, a te starsze płaczące to pewnie źle wychowane i rozpuszczone.. ale Filip po prostu wszedł w ten etap i na razie momentami nie poznaję własnego dziecka

Aaniu piękne fotki ja nigdy nie byłam nad Soliną

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość

YouYou-jeżeli chodzi o dobre odzywki to polecam ta
http://allegro.pl/loreal-absolut-repair-zestaw-szampon-odzywka-400ml-i2560763972.html,
mi bardzo pomogla (mam rozjasniane wlosy)
Ide spac, bo padam po dzisiejszym dniu.Dobranoc

dziękuję za odp właśnie wiele lat stosowałam ten szampon, kupowałam na allegro te duże butle i chyba musze do neigo wrócić wraz z odżywką...

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
no to super, zazdroszczę! A jaką łyżeczką ona zajada? Bo u nas to zanim do buzi doniesie to jej powypada

Agawoo biedna Amelka i biedna Ty

Witam po koszmarnym weekendzie
- w piątek w nocy Karola zwymiotowała strasznie, myślałam że ducha wyzionę! O północy zaczęła płakać, poszłąm do niej a ta jak nie chluśnie, podniosłam ją a ta jeszcze ze trzy razy zwymiotowała
Raczej to był incydent - za dużo zjadła przez dzień i widocznie jej ciężko było na żołądku, bo już potem było ok, nie miała gorączki...ale jak pomyślę że mogła się zakrztusic...

- w sobotę mama wyrzuciłą mnie z domu oznajmiając że nie chce żebym do niej przyjeżdżała ... no comment

- na poprawę humoru obrzarłam się lodów, które jakoś dziwnie smakowały - całą niedzielę miałam potworne zatrucie (pewnie salmonella) rwało mnie na oba końce. Masakra. W nocy miałam gorączkę, spać nie mogłam, jestem obolała. W dodatku jakieś debile darły się całą noc w parku niedaleko nas i Karolcię obudzili, więc wylądowała u nas w łóżku, rozpychając się i kopiąc po głowach
Dzisiaj nie poszłam do pracy, muszę dojść do siebie.

Acha - no i znam sekret płaskiego brzucha jak u modelki
współczuję tylu przeżyć'

....
Ktoś mnie chyba o coś pytał ale chyba nie zacytowało
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:37   #4640
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Stronczek a juz sie martwilam ze cos nie tak
ide zaraz uspic Mery bo swiruje - wyjela mi ladowarke od lapka z kontaktu, TZ pojechal z kuzynem po samochod dostawczy i jeszcze ich nie ma, nie mam jak isc pod prysznic....
Zapomnialam sie pochwalic, ze Bialegostoku przywiezlismy wielkiego sekacza (dziadka sasiad nam piekl) i juz polowe zjedlismy jak ja uwielbiam to ciasto
siostre mama dzis chyba naprostowala bo poszla zalatwic jedna sprawe ojca i dostalam od niej sms "umowa rozwiazana" ehhh przyleje kiedys tej mlodej glupiej gowniarze

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-08-27, 21:41   #4641
DDewik
Raczkowanie

Witam!
Dziekuje Aniu za odpowiedz, u mnie Borysek nie chodzi wiec inaczej te wedrowki wygladac beda

Moje dziecko niedawno zasnelo, goraczka caly czas(innych objawów nie ma), po podaniu panadola spada do 37,5(w nocy bylo kolo 39), taki bidulek jest, teraz tez juz zaczyna byc cieplutki.
Ogolnie to mam bardzo pogodne i wesole dziecko, a dzisiaj taki byl spokojny, widac ze cos zle mu bylo.Podejrzewam zęby, albo po szczepieniu czwartowym(po innych szczepieniach nie mial temperatury).
Oby juz ta gorączka sobie poszła...

Jeżeli chodzi o paputki to ja kupowałam u tego sprzedawcy:http://allegro.pl/promo-paputki-ecof...562708604.html
jestem zadowolona, tylko jeszcze są troszke za duze.
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:45   #4642
bella7
Zakorzenienie

GG do bella7

DDewik jaki borysek jest słodki w tym avatarze!
Stary 2012-08-27, 21:49   #4643
CrazyMachine
Zadomowienie

Patik, a ten zlot to postanowione, że w Wawie??
Bo z tego co widzię, to dziewczyny głównie się deklarują, że nie mogą. Może by tak zrobić jakąś ankietę? Zaproponować ze 2-3 miejsca od razu z potencjalnymi terminami? Tak by było konkretnie. Jak dla mnie Wawa też trochę daleko.... Można popatrzeć na tą mapkę co robiła Brunetka gdzie jest największe zagęszczenie wizażanek i gdzieś tam zaproponować spotkanie.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:53   #4644
DDewik
Raczkowanie

Dzień mi dzisiaj minąl na jednym wielkiem ziewaniu, bo nocka do wyspanych nie nalezała, no ale coż....Dzisiaj chyba tez podobna sie zapowiada.
Ogólnie moje dziecko ładnie juz spi(jak mu nic nie dolega), czasami zdarza sie jedna pobodka kolo 4-5 na mleczko.

Natko współczuje tego wypadku, oby z dnia na dzien mniej bolalo

Pieleszko dziekuje za powitanie.

Kajoolku a Ty z ktorej częśći Zielonej Gory jesteś?(oczywiscie nie musisz odpowiadać)
Bella7- dziękuje, podobno do mamusi podobny

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-08-27 o 21:57
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 21:54   #4645
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Kolinko tż się dodzwonił do tej Pani, opisał jej sytuację, bardzo grzecznie. Pani powiedziała, że bardzo jej przykro, że tak wyszło, mamy zbierać rachunki za leczenie i schronisko pokryje koszty. Zobaczymy. Mam wrażenie, że pies gaśnie w oczach.

Cytat:
Brumciu u nas bez zmian raz jest dobrze , a raz nie. Wiesz nawet nie mam co napisac .nic sie u nas nie dzieje . Sophie dostala Lego duplo , no I uczy sie wpinac klocki , najbardzie ja interesuja pan I pani Lego . Caluje sciska.
Zaczelam cwiczyc wieczorami na steperze 1000 razy do tego 120 brzuszkow , zobaczymy jak dlugo wytrzymam. Dostalam @ wiec samopoczucie do d..... Z tz sie pozarlam no I cisza jak makiem zasial . Zupa jarzynowa wstawiona, troche mnie wystraszylyscie z tym kurczakiem , poniewaz ja mojej Sophie to przewaznie kurczaka daje no I rybe ale nie zabardzo jej podchodzi.dzis schab gotuje wiec lekka odmiana.
Jak nic się dzieje tzn, że jest dobrze
Gratuluję (i zazdroszczę) ćwiczeniowego samozaparcia!

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moje mlodsze dziecie dzis wstaje (akurat słyszalam i juz bylam w pokoju). wychodzi z łóżeczka i nagle oswiecenie - brat lezy w łóżku!!! wiec cyk do brata i całuje go, glaszcze (troche brutalnie, ale i tak juz mniej klepie)... a artur "fuuu, mamo, ona mnie OBŚLINIŁA!"
Artur się nie zna

Cytat:
1.
Do pracy idę w dniu urodzin
bo zaczynam szkoleniem BHP,a ten kto Nas będzie szkolił będzie dopiero 13stego września.

2. Piękne zdjęcia !
Krówki smakowały?
Dla mnie Tymuś to cały TY !!
1. Masz urodziny 13.09? Tak jak moja najlepsza przyjaciółka

2. A wiesz, że mało kto zjadł swoją krówkę Większość pożarł taki 6-latek z rodziny męża

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość
Brumku sliczne zdjecia.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
brumek żeby problemy poszły precz albo pozytywnie się rozwiązały. Cudne zdjęcia, widac imrpezka udana. a Tymcio usnął u Tż na rękach?

A co do spania to skąd Usnął mi przy karmieniu, ale był już tak wykończony tym wszystkim, że nic go nie ruszało. Ani rozmowy, ani noszenie, nic. W końcu teściowa powiedziała, żeby go wziął, bo mi pewnie ciężko Ciężko mi nie było, ale nie oponowałam. A Tymek po 2 minutach wstał

Cytat:
Impreza sie udala, choc nie trwala dlugo (2h i po sprawie). Wiki oczywiscie byla w centrum zainteresowania i widac bylo ze jej sie podoba. Dostala troche zabawek, ubranko i pieniazki. Tort byl pyszny choc zamawiany na szybko...
zaraz wstawie zdjecia
na zdj nr 2 Wiki wypatruje gosci
Ale tort odświtny A w środku dobry był?
Wikusia jakaś poważna, jakby czuła wagę chwili

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
Też uwielbiam takie "świeżynki" jak jeszcze farbę czuć kolory mamy dwa: szary i niebieski, taki intensywny, ciemny i o ładnej nazwie - niebieski portugalski ale jeszcze sporo roboty: półki, zasłonki i po ramki na zdjęcia muszę się do ikei przejechać. A dziewczyny mają pokój fioletowo (taki wrzosowy) - niebieski (niebieski ciepły wpadający w turkus) i do tego ciemno różowe rolety
Mmm, brzmi super
Fajnie, że masz dwie dziewczyny to nie ma problemu z kolorami
Stary 2012-08-27, 21:54   #4646
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Brumku, Stronczku widać, że urodzinki udane Bardzo ładne zdjęcia

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny Byłam w szpitalu (0czywiście z Domkiem) zrobili prześwietlenie, zbadali itd. prawa noga dość mocno potłuczona, ale bez złamania. Jeden krwiak bardzo brzydki, za tydzień mam się pokazać. Dostałam jakiś zastrzyk, receptę na maści i tabletki. Nogi dalej bolą, chodzić mogę, ale ciężko mi naciskać gaz w aucie Lekarz powiedział, że z dnia na dzień powinno być coraz lepiej.

Nie uwierzycie
Bawiłam się z Dominikiem, leżałam na podłodze,on biegł z łopatką, potknął się i wleciał na mnie i co? Rozciął mi tą łopatką wargę
Teraz to w ogóle wyglądam jak ofiara losu

Mam wyniki testów alergicznych Domka, wyszło uczulenie na:
-altenaria alternata 1
-białko jaja kurzego 2
-żółtko jaja kurzego 1
-mleko krowie 2
-alfa-laktoalbumina 1
-beta-laktoglobulina 2
-kazeina 1
-ziemniak 1
-jabłko 1
Natka, u Was tez jakies fatum w tym tygodniu Ale mnie też dziś dziecko uszkodziło - podrapał mnie pod okiem do krwi

A tych alergenów u Domka sporo Jaka jest skala?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Uff nie ma bakterii, udało mi się zadzwonić do pracowni lab i mi podali przez tel, w net jeszcze nie zdążyli dać wyników.
Super

Cytat:
U nas jajecznica nigdy nie jest tak gorąca, żeby mogła poparzyć jest w sumie ledwo ciepła. A pod koniec jedzenia to już nawet zimna

Cytat:
a tu troche nas
Madziara, a kim są Ci ludzi na zdjęciu? Pytam, bo np. ta dziewczynka jest tak podobna do Ciebie, że zachodzę w głowę, czy to nie Twoja młodsza siostra
A w ogóle to blond lachon z Ciebie

Cytat:

Łaaaaa, tata porwał Misia!!!!!

Cytat:
mery wlasnie weszla na kanape, ciagnie mnie za kucyk i probuje sciagnac okulary z nosa
Tymek wprost kocha ściągać nam okulary

Cytat:
Podziwiam

Cytat:
DDewik jaki borysek jest słodki w tym avatarze!
Ano właśnie, przypomniałas mi:
NOWE MAUSIE pokażcie zdjęcia Waszych dzieci, co?

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Uff nie ma bakterii, udało mi się zadzwonić do pracowni lab i mi podali przez tel, w net jeszcze nie zdążyli dać wyników.
Super

Cytat:
U nas jajecznica nigdy nie jest tak gorąca, żeby mogła poparzyć jest w sumie ledwo ciepła. A pod koniec jedzenia to już nawet zimna
Stary 2012-08-27, 22:02   #4647
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Marys pokonana - dostala kompocik z malin i poszla lulu poczekam az zasnie twardym snem i ide sie zrelaksowac pod prysznic. Przyjechal dzis konwoj po ladunek i akurat moj kolega i pyta gdzie bylam na wczsach ze taka opalona jestem, an co ze ja na jeziorze, a on ze tak tak, nie mozliwe - a ja zylam w przeswiadczeni ze sie nie opalilam

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
Stary 2012-08-27, 22:07   #4648
CookieMonsters
Rozeznanie

Witam nieludzką porą
do niespania o tej godzinie moze mnie zmusic tylko dziecko, albo moj byly
byłam dzisiaj u tego fryzjera ( Chelsea jest całkiem nieźle, chyba) i u dentysty byłam i też nie było źle. a jutro chirurg normalnie dni pełne wrażeń. ale ponieważ o tej porze zwykle śpie, to nawet nie wiem co mam pisać
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:11   #4649
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:

Wikusiu
, spóźnione wszystkiego najlepszego!!!

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

WIKUSIA - STO LAT!

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ale tort odświtny A w środku dobry był?
Wikusia jakaś poważna, jakby czuła wagę chwili
oj boski byl...wlasnie resztki dojadam
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-27, 22:19   #4650
alibany
Rozeznanie

Dzięki za odp. papuciowe. Przymierzam się do zakupu także zapisałam Wasze linki.

madziaranew śliczne jesteście!!!

Ddewik Borysek w avku cudny!! I żeby gorączka poszła precz!!!

Aaniu świetnie, że wypoczynek ejst wypoczynkiem i tak pozytywnie czas spędzacie!!! Tatuś, Misiu, Adaś za nimi idący mąż nie ośmieli się teraz w niczym Tobie sprzeciwić

patik trzymam kciuki by w końcu zaakceptowała tą nową wersję akapitu!!! I suoer, że bakterii brak!

I ja ide spać. po cichu liczę na noc bez pobudek, bo mała niedawno co zasnęła (ostatni raz pozwoliłam jej tka długo spac w dzień)
Dobranoc!
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości