|
|||||||
| Notka |
|
| Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3121 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ślubujące w 2012 - część II
Cytat:
sliczne obrączki ![]() pomysł dla rodziców- bomba ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:58 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
a widzisz- policzyli Ci ryczałtem tak jak tych co nie mają liczników- czyli jakoś rak że średnia z bloku na osobę itp- no i tyle wyszło. Powinnaś przy następnym rozliczeniu mieć korektę czyli niedopłatę ---------- Dopisano o 16:59 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Cytat:
ja myślę, że 18 to max, weź pod uwagę, że masz nie trwa 60 minut tylko 40-45 minut
|
|
|
#3122 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i właśnie o to chodzi żeby nie przejmować się głupotami ![]() a może choć zdjęcie sukienki, przecież możesz sobie "obciąć głowę" Cytat:
|
||||
|
|
|
#3123 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przesada i chamstwo Na wszystkich ślubach co byłam masz trwała ok 45 minut no ale jak widac co kościół to inne zasady ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- duvala- piękna relacja, widać jak się czyta że podeszliście do tego na spokojnie i bez stresu Fotki prosimy!!!!!!!!!!!!
|
|
|
#3124 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Masz jakiś kontakt z najemcami? Może napisz do nich i wyjaśnij, że dopiero teraz wyszło ile rzeczywiście zużyli, jak będa w porządku to zapłacą.Cytat:
Witaj kolejna Mrożonko ![]() Wszystkiego naj na nowej drodze zycia Cytat:
![]() Cytat:
![]() Super prezent dla rodziców , my chcemy rodzicom TŻ sprawic bon na wypoczynek w Zakopanym a dla mojej mamy zaproszenie do SPA bo niestety na tyle możemy sobie finansowo pozwolic.Cytat:
Nasz intensywny dzień uważam za udany ) i zapłacilismy zaliczkę w hotelu, uzgadniając co nie co jutro jeszcze spotkanie z fotografem muszę wracac do pakowania i wywózki rzeczy do teściów
|
|
#3125 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że jesteś szczęsliwa i zadowolona ze swojego ślubu! Pomimo małych niewidocznych dociągnięć ![]() ---------- Dopisano o 19:23 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Odnośnie alkoholu potrzebuje porady. Będziemy mieli około 90 gości z dziećmi - około 4. Planujemy zakupić alkoholu za 1500 zł czyli około 75 razem z bramami, 25 butelek różowego wina. Czy waszym zdaniem wystarczy czy istnieje ryzyko że zabraknie? Najbardziej zastanawia mnie ilość wódki? Nie chcemy bez sensu wydawać kasy, ale nie chcemy żeby też zabrakło.
|
|
#3126 |
|
Rozeznanie
|
a ja (pewnie przez PMS) - miałam dziś nerwa z bukietami, bo prawdę mówiąc nic, ale to nic mi się nie podobało.
Niemniej stwierdziłam, że to tylko bukiet, wybrałam najbardziej pasujący moim zdaniem i koniec. Już nawet nie chcę o nim myśleć. Jutro idę zanieść wydruk do kwiaciarni i niech leży, przynajmniej będę mieć z głowy
|
|
|
|
#3127 |
|
Rozeznanie
|
Justyna, niby zwyczajowo liczy się 0,5 l na głowę - jednak zawsze zostaje! Ja bym zaokrągliła do 80 butelek i się niczym więcej nie martwiła
|
|
|
|
#3128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jaki torcik zamówiłaś, mas jakieś foto?---------- Dopisano o 20:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:56 ---------- Cytat:
z reguły liczi sie 0,5l na osobę- wiadomo ktoś wypije mniej ktoś więcej, komuś się rozleje, ktoś drinki itp.. poza tym musisz wziąć pod uwagę czy będiesz miała zabawy zz nagrodami w postaci flaszki. No i jeszcze jak Wam buty zabiorą to wykupne ![]() U nas flaszek zostało 60 (kupiliśmy 250 butelek) pomimo, że rozdawaliśmy też na odchodne gościom i na poprawinach popili. Teściu stwierdził, że na chrzciny będzie, a ja na to "obawiam się, ze nie doczeka" ![]() ---------- Dopisano o 20:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ---------- Cytat:
bardzo ładny
|
|
|
#3129 |
|
Zakorzenienie
|
u nas na 120 osób poszło około 100 butelek (przez 2 dni), dużo rozdawaliśmy na koniec, potem było jeszcze kilka kolejnych dni poprawin, oprócz tego był bimber chyba z 16 litrów (poszedł praktycznie cały, a co troszkę zostało to wielu chętnych było), no i piwko, które było bardzo popularne zwłaszcza na drugi dzień... poszły dwie beczki. To strasznie zależy, czy są upały, czy goście pijący, ile młodych itd. Ale jak się policzy 0,5 na osobę to myślę, że z pewnością wystarczy.
Magnusia - kto komu buty zabiera?? jakie wykupne?? zupełnie nie znam tej tradycji... |
|
|
|
#3130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
albo kolacja dla dwoje w chińskiej restauracji: woreczek ryżu, patyczki i dwie plastikowe miseczki ![]() i kilka innych teraz nie pamiętam. Wykupin żadnych u nas nie będzie. Wszyscy spotykamy się pod kościołem.
|
|
#3131 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed oczepinami gdy młodzi siadają na krzesełkach goście podlatują i ściągają im buty- jeden gość= 1 but, czasem zabierają też np podwiązkę, pończoche itp (zależy od regionu). Po oczepinach jest wykupne fantów i każdy kto ma fanta mówi co chce np flaszka albo co młodzi mają zrobić. Jak flaszka to się jeszcze śpiewa takie przyśpiewki np "panie młody nie bądź felek, wykup młodej pantofelek, pantofelek jest malutki i kosztuje litra wódki" ![]() Czasem śmiechu jest co niemiara Oczywście młodzi się targują np o ilość butelek.Byłam na weselu gdzzie jakiś gość chciał ze skarpetkę młodego 4 flaszki (to już przesada) a że podpity był to świadek powiedział, że dostanie te flaszki jak jedną z nim teraz wypije. No i tak pili- kieliszek za kieliszkiem na stojaka na szybko - gość wymiękł i zadowolił się jedną flaszką a skarpetkę oddał. Świadek zyskał szacun u wszystkich ale przez kolejną godzinę pił gorzką herbatę Byłam na weselu gdzie młody musiał pocałować w czółko wszystkie panie na sali aby but odzyskać. Gdy już się nabiegał i szczęśliwy wrócił to wodzirej do niego ::a kucharki??? no i poleciał do kuchni. Młoda musiała wejść na krzesło i krzyczeć, że kocha swojego męża itp.Zazwyczaj wystarczy flaszka lub dwie ale jak są zabawy to też jjest ciekawie
|
|
|
#3132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Malgos u nas nie ma poprawin. Więc alkohol liczymy tylko na wesele.
|
|
#3133 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
nie nie- nie mówiłam o takich wykupinach - moim zdaniem też są nudne (u nas nie było bo nie ma takiej tradycji) tylko o wykupnym za buty
|
|
|
#3134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3135 |
|
Zakorzenienie
|
ja jakoś za tymi zabawami nie przepadam... tzn jak nie ma kto to idę ... ale wolę nie! Przed swoim weselem cały czas łapałam welony (chyba ze 6 razy pod rząd)... ale z wykupinami się nie spotkałam (o takich z domu to chyba usłyszałam od was tutaj, a i o tych butach też nie - aż do dziś), ile się człowiek z wizażu dowie
|
|
|
|
#3136 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda trochę że zdjęć nie będzie, ale męża decyzję trzeba uszanować ![]() Cytat:
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/50087185/nie są może jakieś super wypasione, ale jak się nie ma nic to jest to zawsze coś i za tą cenę można spokojnie 2 komplety kupić (dla 8 osób wtedy wyjdzie) TŻ wczoraj fragment maznął 2 razy i rzeczywiście widać różnicę ;( eh... a my dopiero 1 pokój skończyliśmy... nie pojechał dziś do pracy i miał jechać malować, ale... coś mu nie wyszło, a potem było, że sam to on nie będzie jechał... Cytat:
Cytat:
Cytat:
dobra, biorę się do roboty, bo zaraz będę miała konferencję z szefową
|
|||||
|
|
|
#3137 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - my kiedyś dostawalismy takie rachunki za gaz, coraz większe i większe, aż doszło do tego że nam przyszło chyba z 600euro, jak się okazało nie sprawdzali stanów licznika przez chyba pół roku! ale za to potem przez kolejne kilka miesięcy nie płaciliśmy wcale
![]() Dziewczynki skacze i cieszę się jak dziecko. Dostałam paczuszkę pełną prezentów od moich rodziców Moje zdjęcia i album też dotarły więc wieczorkiem coś powrzucam - tylko na które się zdecyduję?? hahaa i proszę o magiczne kciuki, jadę wieczorem z autkiem na NCT (tutejszy przegląd) i chciałabym żeby przeszło, bo jak nie to dodatkowe wydatki się szykują... |
|
|
|
#3138 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszyscy jesteśmy do dzisiaj w szoku ale niczego się nie da przewidzieć.
|
|
|
|
|
#3139 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie o tym mówiłam, każde wesele jest inne, różne towarzystwo, my mieliśmy zapas, a to przez to, że część gości odmówiła, a alkohol rodzice kupili już wcześniej... więc byliśmy spokojni...
Gawa - opowiadaj jak było? Edytowane przez Malgos_12 Czas edycji: 2012-08-28 o 10:52 |
|
|
|
#3140 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc ja raczej minimalstką jestem i wolałabym jakiś bardziej skromny Ale dziś pójdziemy chyba ostatecznie coś wybrac, wczoraj była wizyta bardziej zwiadowcza myślę o smietanowym torcie przekładanym wiśniami, TŻ coś wspomina o orzechowym i nie bardzo wiem na co się zdecydowac ![]() Cytat:
i czekamy na fotki ![]() Cytat:
![]() Zaczęłam wczoraj urlop i już jestem chora ja to mam zwykle takie szczęście
|
|
#3141 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o super- jaki prezencik fajny od rodziców no i za samochodzik---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Cytat:
my mieliśmy taki i był pyszny- lekki i nie słodki więc wszyscy chętnie zjedli ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Cytat:
o0powiadaj, opowiadaj i fotki dawaj
|
|
|
#3142 |
|
Zadomowienie
|
Niestety jeszcze nie zdążyłam was nadrobić ale postaram się do końca tygodnia zdać relacje a narazie napisze że było cudownie
i dodaje kilka zdjęć
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na chrype najlepiej herbata z whiskey i miodem (najlepiej jakbyś miała lipę na herbatę), u mnie każde przeziębienie albo zaczyna się albo kończy utrata głosu, jeśli jest jakieś troszkę gorsze przeziębienie to polecam whiskey z saszetką paracetamolu albo fervexem dzięki za kciuki dam znać wieczorkiem jak poszło ---------- Dopisano o 10:26 ---------- Poprzedni post napisano o 10:24 ---------- Magalska - piękne zdjęcia... ach człowiek by chciał swój ślub raz jeszcze
|
|
|
|
|
#3144 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:30 ---------- Poprzedni post napisano o 11:29 ---------- Cytat:
|
|
|
#3145 |
|
Rozeznanie
|
Oj, długo by opowiadać... ale było cudnie
Pogodę mieliśmy wymarzoną, z racji tego że nasza trasa z domu do kościółka a później do pałacu przebiegała przez ojcowski park sceneria piękna, do tego asysta kilkunastu harlejowców, pod pałacem głośne przywitanie rykiem silników, a później rewelacyjna zabawa i dużo wesołych sytuacji. Ciężko to wszystko opowiedzieć słowami, czekam z niecierpliwością na zdjęcia. Obyło się bez łez
|
|
|
|
#3146 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() widzę, że masz podobną górę sukienki do mojej śliczny naszyjnik - mogę zapytać gdzie kupiłaś? nie mam kompletnie pomysłu na naszyjnik dla siebie, TŻ uważa że powinnam mieć bez czegokolwiek na szyi...malgos - no to ładnie my mamy tak, że co miesiąc jest płacony ryczałt za wodę, a co pół roku tzw. rozliczenie - czyli wyliczenie ile faktycznie zostało zużytej wody. muszę się na to przestawić, bo póki mieszkamy w domku to za wodę się nie płaci wogóle
|
|
|
|
|
#3147 |
|
Zakorzenienie
|
Neave - ja przy twojej sukience też bym nie zakładała naszyjnika...
|
|
|
|
#3148 |
|
Zadomowienie
|
To są perły ale nie okrągłe tylko podłużne a kupiłam na jakimś stoisku w galerii w Gdańsku.
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3149 |
|
Zakorzenienie
|
wrzuciłam więcej zdjęć do klubu
![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Duvala - a jeszcze odniosę się do jednej z twoich wypowiedzi, na temat za długich sukienek, moja też z salonu a nie miałam najmniejszych problemów, nie nadeptywałam na nią ani nic, była idealnej długości, więc pewnie zależy od salonu. |
|
|
|
#3150 |
|
Rozeznanie
|
Mam tylko w miare dwie ładne fotki od koleżanki bo wiadomo na zdjęcia od fotografa trzeba poczekać dosyć długo
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ślubny wizerunek
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:40.

16.06.2012 
ale podeszłam do drugiej i Pani mówi, że bezproblemowo na początku października dostanę słoneczniki
wieczorem postaram się wrzucić fotke 

i czekamy na fotki 
klask i: