|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 |
Zadomowienie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Milena ale przygoda!
![]() ![]()
#2582 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Witam wszystkie nowe mamusie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2584 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2585 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Raczkowanie
|
Hej pisze do Was ze szpitala. Jestesmy z Zosia na tej.kontroli jutro tomografia. Dzis pokazala ze sie nie da i nie wbili jej wenflonu bo ryczala strasznie. W zwiazku z tym bedzie miec narkpze przez maseczke moze to i lepiej. Musimy byc na czvzo ostatni posilek o 4 30 badavnie o 9 to bedzie trudne bo jak jest glodnq to raczej nie da sie uspokoic inaczej jak tylko mlekiem. Trzymqjcie kciuki nqpisze jak juz bedziemy po.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2587 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2588 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przyjeżdżaj do mnie i jedziemy razem ![]() ![]() Super z Filipkiem i Szymonkiem. Wcześniej czy później będą z nich kumple! Dawaj tran, może pomoże, a zaszkodzić nie powinien ![]() Ja się mocno zmartwiłam tą anginą Maksa, przecież miesiąc bez choroby to mało, liczyłam na dużo więcej. Dzień wcześniej biegał trochę po deszczu i właził w kałuże, buty mu przemokły, kazałam zmienić, pobiegł na podwórko (od niedawna pozwalamy mu samemu na plac zabaw przed blokiem wychodzić) i drugi raz to samo robił, choć nie pozwoliłam ![]() Cytat:
![]() Wcześniej niż o 7ej do zerówki? Maksiu chyba na 8mą najwcześniej będzie chodził, więc myślę, że pobudka o 7 wystarczy. Ty jesteś wyjątkiem potwierdzającym regułę ![]() Cytat:
Cytat:
Jeśli pediatra potrafi na jakieś Twoje ewentualnie pytania i wątpliwości jakoś konkretnie zaradzić i interesuje się czymś więcej niż tylko osłuchaniem dziecka przed szczepieniem to spokojnie. Poza tym zawsze w razie wątpliwości masz nas ![]() Cytat:
![]() Mogę tak z ciekawości zapytać nowe mamusie, co Wami kierowało, że wcześniej nie pisałyście, a teraz się ujawniacie? ![]() Jak miło, że jakiś Dawidek u nas się pojawił... Jakoś tak to symbolicznie wg mnie zabrzmiało. Aż mi łezki w oczach stanęły. Ciekawe, co u Perse. Dawno się nie odzywała u nas ![]() Cytat:
![]() To chyba agatka zaczęła o krzesełkach, oddaję sprawiedliwość ![]() Dziękuję! To zależy, jak chcesz krzesełka używać... Mi zależało, żeby było odchylane jak najmocniej - zawsze to troszkę mniejsze obciążenie kręgosłupa w początkach używania, ale i tak oczywiście nasze krzesełko na razie stoi w piwnicy, wyjmę je ok. pół roczku, a wcześniej pierwsze posiłki marchewkowe będą na leżaczku. A właśnie, pisałyście jeszcze o leżaczkach, my mamy taki. Szukałam czegoś tańszego, a przede wszystkim z uszytwnionymi pleckami i w miarę płaskiego. Wcześniej miałam ochotę na popularny FP, nawet używany, ale jak go zmacałam w sklepie, to zwątpiłam... Ogólnie jestem zadowolona, ale ma też kilka wad. Gdyby ktoś rozważał zakup z mojego polecenia, to niech się jeszcze upomni o opis wad! Cytat:
![]() Uff... Jestem na bieżąco z pisaniem od kilku dni ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przytulam mocno Ciebie i Zosię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Wtajemniczenie
|
niuniuniau, jesteś jeszcze z nami?
![]() Tak mi się przypomniało... Ty masz dla swoich dzieciaków, tak jak planowałaś, ten podwójny wózek Phil&Teds?? Ciekawa jestem, jak Ci się sprawuje, czy jesteś z niego zadowolona. Ja chociaż mam jedno małe dziecko, to choruję na niego ![]() Jak mi się jeszcze trafi drugie w niedługim czasie, to muszę go mieć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, zgłupiałam na amen!
![]() Czytam o tym wprowadzaniu glutenu, bo jakby nie było, Kaj za 3 tyg. skończy 4 mies. I im dłużej czytam, tym mniej wiem ![]() kapukat, pamiętam, że pytałaś, ale sama niewiele więcej wiem, bo ten schemat był w drugim roku życia Maksa wprowadzony... Pomijam już czas, tu wstępnie myślę, że pójdę na kompromis i podam w 6. mies., ale czy ktoś już rozgryzł, jak to to ugotować? ![]() Oficjalne zalecenia (KLIK) mówią, żeby podawać w przecierze jarzynowym, więc tak zrobię, nie będę kombinować z mieszaniem w mleku (mleka nie wolno gotować), itp. Ale nie jestem pewna tych zaleceń co do przyrządzenia... Ok, spójrzmy w zalecenia - 2-3 g na 100 ml, 1x dziennie. Ale przecież 5-miesięczniak nie zjada na początek 100 ml zupki! A w ogóle jeśli chcę dawać na początku słoiczki, bo nie mam dostępu do pewnych warzyw, to jak mam to zmieszać? Tego "pół łyżeczki" też nie rozumiem, bo raz mowa, że te 2-3 g to pół łyżeczki, a raz o "pół łyżeczki ugotowanej kaszki" (np. TU), czyli tak jakbym miała ugotować te 2-3 g w 100 ml wody, wziąć z tego pół łyżeczki i dać do zupki. A z resztą z tych 100 ml co? Mam wyrzucać co ten drugi dzień powiedzmy? ![]() ![]() agata, Ty na pewno już masz to ogarnięte ![]() Nie mogli tego jakoś sensowniej sformułować? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 01:04 ---------- Poprzedni post napisano o 01:01 ---------- nasteczka, czuwasz tam całą noc przy córci, że jesteś na wątku? Nie możesz spać czy nie masz gdzie? Trzymaj się ![]() ---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:04 ---------- O rany ![]() ![]() ![]() Ok, wystarczy tego na dziś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2592 |
Raczkowanie
|
Czuwam i pilnuje zeby zjadla jak najwiecej i czula mniejszy glod. Nie wiem czy to mozliwe :-( nie da sie spac ...wlasnie przywiezli 7 miesiecznego ktory wypadl z rak. Zamane kosci czaszki oraz krwiak. Masakra.......
|
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Fajnie ze sie ujawniacie ![]() ![]() Cytat:
![]() Kleik nie ale kupiłam dwie narazie kaszki Holle na allegro,drogie troche ale są bez cukru a dla mnie to jest ważne.Zobaczę jak będą smakowac Szymonowi to będe je zamawiac,bo dużo tego nie bedzie szło na początek,łyżeczka czy miarka do mleka na noc może dłużej spac bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]() Mnie raz obrzygał u mamy koleżanki ale nic nie było widac bo miałam taka bluzke misz-masz a i to było świerze mleko. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dzien Dobry z kawką ![]() Jeny dziewczynki na tyle postów jeszcze z rana dawno nie odpowiadałam normalnie myślałam ze zgłupieję ![]() Nocka ok młodziez wstał o 1.42 i o5,30 się wiercił to najpierw zapchałam smoczkiem pózniej mlekiem na spiocha i spał do 7 ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2594 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Raczkowanie
|
Witam, dziewczyny bardzo dziękuję za opinię na temat chodzika, wasze opinie są bardzo cenne. Chodzik odpuszczam
|
![]() ![]() |
![]() |
#2596 | |||||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ciekawe, czy zdążę odpisać, bo mała ma teraz jeść a drzemie właśnie Cytat:
no właśnie ja też o tym samym myślałam, drugą rzeczą która nam się na pewno przyda jest krzesełko do karmienia z tym że owe krzesełko miałam dostać od siostry po jej synku ( jest to krzesełko do karmienia z funkcją huśtawki a jak się chce dziecko nakarmić to jest blokada huśtania), pamiętam, że mi się podobało, no i w końcu na chrzciny mi nie przywiozła bo nie mieli miejsca w aucie a my najprędzej ( jak dobrze pójdzie) w domu u rodziców będziemy na święta BN ( żeby je wziąć) . Mała będzie miała wtedy 7 ms, a pewnie takie krzesełko-huśtawka przyda się już wcześniej ![]() no i nie wiem co robić, co jeszcze innego chrzestny mógłby kupić Tosi... nie ma jakichś takich rzeczy które potrzebuje koniecznie, tylko takie ktore ewentualnie mogą być albo może jakieś na przyszłość ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() coś mi nie zacytowało wszystkiego... kism - mnie również na widok imienia Dawid coś ścisnęło mocno w żołądku... myślałam ostatnio właśnie o Perse..... co tam u niej, jak się trzyma, co porabia... chyba się moje dziecię przebudza...lecę jeszcze umyć uzębienie ![]() eh zdążyła odpisać na to co chciałam |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2597 | |||||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i super, że to nic poważnego i możecie jechać ![]() I jak tam w poradni? Nam ostatnio pani od szczepień zwróciła uwagę, że Antek jedną rączkę jakoś mocno wygina do tyłu. A propos iksów, gdzieś czytałam, że iksy się robią od nieprawidłowego ułożenia stópek i że dzieci powinny jak najwięcej biegać na bosaka. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() U nas podczas chrztu, gdy ksiądz zapytał, o imię, jakie wybraliśmy dla dziecka, Antoś się rozkosznie spierdział ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A chrzestny dał klocki duplo (trochę na wyrost, ale szybko minie) i kolekcję monet okolicznościowych z 2012r. wydanych przez NBP - bardzo mi się spodobał ten pomysł ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Aha, jestem świeżynka na forum - mam nadzieję, że się nauczę obsługi, ale w razie czego pomożecie? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() my mamy chrzciny 10 września w poniedziałek, bo mój brat przyjeżdża z Irlandii specjalnie, a teściom w weekend nie pasowało, bo jadą na wycieczkę ze związku emerytów... Co do szatki, to ja zamówiłam sama z Allegro, bo siostra P. taka trochę niekumata w tych kwestiach... |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2599 | ||||
Zakorzenienie
|
Spotkałam się wczoraj z rehabilitantką, obejrzała Maćka, zbadała, zrobiła dokładnie te same próby, które robiła mu pani starsza, i okazało się, że synek jest okazem zdrowia. Dziecko podczas badania było spokojne, zrelaksowane, uśmiechnięte!
![]() ![]() Wszystkie odruchy ma prawidłowe, pięknie rozkłada dłonie, chwyta przedmioty, łapie się za kolana, wierzga nogami w górze, bardzo dobrze jak na swój wiek i masę ciała ![]() ![]() Cytat:
Ja ze sobą nie chodzę bez potrzeby, więc z Maćkiem też nei zamierzam ![]() Pani starsza powiedziała mi jeszcze, że mam "dobre mleko" skoro Maciek taki gruby ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Podaje się 2-3g produktu glutenowego, nie suchej kaszki. Czyli gotujemy niezbyt gęstą kaszę mannę, i z tego bierzemy 1/2 łyżeczki, a później stopniowo można zwiększać tę ilość. Ale na początek troszeczkę. I niekoniecznie trzeba gluten podawać w pokarmie, można taką kaszkę ugotowaną na wodzie podać dziecku bezpośrednio do pyszczka, albo zmieszać ze swoim ściągniętym pokarmem, jak kto woli, i jak dziecko chce ![]() W 6. miesiącu to już całkiem sporo niektóre dzieciaki będą jadły, więc problemu nie ma. A jak któraś będzie karmiła tylko piersią do skońćzenia 6. miesiąca (być może ja będę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2600 | |||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() Na poczatku witam wszystkie nowe mamusie ![]() Co do wprowadzaniu innych pokarmow, co w przypadku, kiedy moje dziecie raz na dobe dostaje butle z mm? Wg ktorego schematu powinnam postepowac, jak w karmieniu mm czy kp? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() 1. Jestesmy w koscielie na mszy.. a tu taka seria baczkow poszla... a smierdzialo ze glowa mala... wyszlam szybko z kosciola bo myslalam ze moze kupsztal poszedl.. ale okazalo sie to falszywym alarmem. ![]() 2. Jestesmy w restauracji zalatwiac chrzciny.. i Oliwka taka kupe walnela ze szok... 3. Ostatnio jestemy w H&M i mloda znowu zapodala seria baczkow... maz pchal wozek i szybko uciekl ze sklepu ..;D 4. Bylismy na spotakniu z doradca finansowym... jestemy w takim mini pomieszczeniu, cisza bo koles cos szuka w kompie i znowu.. baczki... smierdzialo tak ze glowa mala... co za wstyd ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
martula, ja bym robiła jak przy karmieniu piersią, bo u Ciebie to przeważa
![]() Jeszcze z dobrych wieści... ![]() Ze szczepionką chyba mu jeszcze troszkę rozumku wstrzyknęli bo gada jak najety. Całe dnie nic tylko gi gi gli gli... ![]() ![]() ![]() No i zaczął jeszcze lepiej sypiać ![]() ![]()
o Edytowane przez _agata Czas edycji: 2012-08-28 o 10:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Wtajemniczenie
|
laski moje kochane pędze do was z wiadomościa iz mój małzonek znalazł nowa pracę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Moze nie będe musiała iśc do pracy posiedze na kuroniu Szymek bedzie miał 1,5roczku i wtedy cosik poszukam ![]() Edytowane przez anulka4771 Czas edycji: 2012-08-28 o 10:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#2603 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Witam dawno nas nie było ![]() Zosia rośnie jak na drożdżach minełysmy juz ciuszki 62 i wkraczamy w 68 ![]() zadnych problemów większych nie mamy ( no dobra kupa raz na 4-5 dni ale wg googla możne tak być przy karmieniu naturalnym) choć nie wiem jak wsze dzieciaczki ale Zośka puszcza tak pachnące ![]() ![]() własnie siedzi w huśtawce i gada do maskotki a mama pisze do was ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Raczkowanie
|
Niektóre dzieciaczki to ładnie sobie śpią w nocy - może i ja się doczekam. Dawidek śpi od ok. 20.30 do 0.30, zje, pampers i spać, potem ok. 4 się znowu budzi, zje, pampers, spać, około 6 się budzi i wtedy go już biorę do siebie, gdzie od razu zasypia
![]() Mąż 2-3 razy w tygodniu wstaje o 4.30 do pracy, to czasami już wcześniej śpi ze mną. Cały czas karmię piersią, nie dokarmiam, 2-3 razy w tygodniu mały pije herbatkę koperkową i przybiera ładnie. Jak się urodził to miał 2860 g i 56 cm, a po dwóch tygodniach miał już 3760 g ![]() A dzisiaj ma dokładnie 12 tygodni, tzn. będzie miał o 23.07 ![]() Czy wy pamiętacie swoje porody tak bardzo dokładnie? Mi się ostatnio sporo przypomniało, ponieważ przyjaciółka urodziła w czwartek i tak mi się pamięć odświeżyła. Na szczęście nie rodziła tak długo jak ja - 11 godzin porodu i wcześniej 3 dni i nocy skurczy przepowiadających co 10-15 minut ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 |
Wtajemniczenie
|
Na miejscu-nie
![]() ![]() Tylko ze i ja gazika miec nie będe bo szef ten nowy nie daje auta do domu więc M będzie musiał jezdzic gazikiem do Gdyni a ja drałowac dwa razy dziennie z banda do przedszkola ale cóz ja sobie poradze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Wtajemniczenie
|
A oto i mój Szczypiorek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2608 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajny ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:12.