|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#781 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
czesc
pieknie, strongwomen dziewczynki juz Ci pomogly wybrac zaproszenie ale oddam swoj glos tez na nr 46 ![]() Cytat:
Madzialenka ladne zaproszenia, Cytat:
Cytat:
![]() oczywiscie dziewczyna ktore juz mialy blizutko porod nie kazala przec tylko im pokazala co i jak, chociaz mowie mi sie niewiele z tego przydalo bo bol byl masakryczny i jakos nie umialam sie skupic na oddychaniu, super ze polozna wybrana, Baobabek niezla sumka za ten kombinezon ![]() GRATULACJE ja mam dzis mnostwo pracy, papierkowej niestety
|
|
#782 |
|
Zakorzenienie
|
a ja ogarnęłam chwilę mieszkanie - tzn. pokój Kubusia i padłam, a zaraz trzeba mu obiad dać, wykąpać się, położyć go spać...dzisiaj sama do wieczora jestem z małym bo tż musi jeździć od dzisiaj pomagać temu chłopakowi co nam remont po mniejszych pieniądzach robił, bo on dom kupił i remontuje ale ja się w miarę dobrze czuję, brzusio miękki, skurczy brak, a ja nie leżę non stop to mnie chociaż gnaty nie bolą
|
#783 |
|
Zakorzenienie
|
Zupka cebulowa prawie ugotowana...grzybki na pierożki też się gotują...tylko potem muszę jeszcze skoczyć po kapustę kiszoną...
|
|
|
|
#784 |
|
Zadomowienie
|
FD_nika ja jestem na tym forum niewiele dłużej niż ty.A dziewczyny są na prawdę zajefajne =) i pozwalają się wtrącać w dyskusje =)))
Strongwomen potrójne kciuki, nie ma sprawy. ![]() ![]() ![]() Zaproszenia mi się podobają 61 mabi84 ja miewam krwawienia po stosunku. A bóle po, bardzo często. Gin powiedział, że krwawienia przez nadżerkę, bo nawet podczas pobierania próbki na cytologię, krwawię mocno. A bóle, niby od tego tyłozgięcia. Tak mi kiedyś powiedzieli i się nie zagłębiałam dalej. Nie wiem jak to napisać delikatnie, ale kochamy się z TŻ dość intensywnie =)) i niektóre pozycje mnie po prostu bolą i nawet do nich nie podchodzimy. Po trosze jest to też jego wina Ale ja już do tego przywykłam i nawet się nie buntuje =)))) I też mam często objawy przypominające przeziębiony pęcherz. Ale nigdy nie byłam z tym u lekarza, bo brałam jakąś tabelkę i następnego dnia było ok. Będziecie się ze mnie śmiały. Przed wczoraj na poprawienie humoru zabrałam się za najbardziej relaksującą dla mnie czynność. Prasowanie. Miałam stertę ubrań z nie wiem ilu prań. Zajęło mi to 4 godziny. I wyrabiam w sobie nawyk zmywania od razu po sobie naczyń, a nie ich gromadzenia w zlewie. Nie mam zmywarki a zmywać po prostu nienawidzę!!! Nie to co prasowanie. Mama się ze mnie śmieje, że to się powinno leczyć. Wczoraj odpuściłam rower, ale poszłam na siłownie i tam trochę pohasałam =) A dzisiaj skalpel. TŻ wrócił i powiedział, że od jutra o 6 on idzie biegać a ja z nim na rower. Kurcze, ale te czasy kiedy byliśmy piękni, wysportowani i młodzi już chyba nie wrócą Ale mi narobiłyście ochoty na pierogi... Moja babcia wpadła na pomysł, że na wesele muszę mieć pierogi. Bo u jej siostry syna były i wszyscy się zajadali. Powodzenia życzę w lepieniu =) Pierogi dla 200 osób. Wyobrażacie to sobie? Madzialenka widzę że ciebie trzeba za rączkę zaprowadzić po wyniki! Ostatnie ostrzeżenie i będą A zaproszenia śliczne. Strongwomen a czy ja wcześniej przeoczyłam termin ślubu czy go tam nie było??? Abby ja sobie kupiłam do biegania te z reeboka, które reklamowali. Są mega wygodne, leciutkie, idealne. No ale do samego biegania nie mogę się zmusić... Więc buty czekają =) Kurtkę też sobie specjalnie na tę okazje kupiłam. Ale chodzę w niej na co dzień bo prędzej by ją mole zjadły niż zaczęłabym jej uzywać Madzialenka powodzenia na spotkaniu. Robicie adaptacje projektu. Tak? My daliśmy projekt bez zmian, a nasz architekt powiedział- róbcie jak chcecie. Zgłoście mi tylko poważne zmiany. =) Today_Tommotow ![]() Onyks ja wiem, czy skalpelowa =) Zaczynam dopiero. Ale fajnie jest się po takim czasie poruszać i poczuć znowu moc =) dodaja mebelki ładne, tylko ja nie lubię lakierowanych. Jakoś do mnie nie przemawiają i mam wrażenie że dużo szybciej się rysują. Malenstfo Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy!! Pociechy z męża i ze szkrabów! Mój TŻ dzisiaj wpadł na chwilę do domu. Myślałam, że zobaczymy się dopiero wieczorem, a tu rano o 6 dzwonek do drzwi =) Wpadł na 2 godzinki i pojechał dalej. Możliwe, że dopiero jutro zjedzie do domu na parę dni =/ Dzisiaj u nas pięknie słońce i czas na rower =)
|
#785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też nie cierpię Ale staram się nie dopuszczać do sytuacji, kiedy wszystko się piętrzy. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171161] Próbowałam całkiem niedawno. Nie wychodzi mi [/QUOTE]Trochę treningu i wszystkiego można się nauczyć Mi na początku wciąż spadało, cała sina byłam, ale nauczyłam się i teraz mogę nawet pół godziny stać i kręcić ![]() Wszystkiego dobrego, dużo miłości i szczęścia ! ![]() Dziękuję Takich szukamy, nie muszą mieścić dużo, bo gdzie indziej mamy wielkie szafy Ma być ładnie i przytulnie![]() Cytat:
![]() Ja na razie skalpel będę męczyć plus hula. Chcę też dodać stepper, tylko czasu mi brakuje Potem jak już się ciut rozruszam, to lecę z kolejną płytą ![]() Ależ mam dziś lenia. Mam naprawdę ciekawe zlecenie, a jakoś zabrać się do niego nie mogę ![]() ---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Cytat:
Ja mam lakierowaną szafę w przedpokoju, fakt nie długo, ale jestem z niej bardzo zadowolona. Zresztą nie będzie czym ich rysować Pewnie ostatecznie zadecydujemy jak pojedziemy do sklepu i obejrzymy te, które ostatnio wpadły mi w oko
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2012-08-28 o 12:26 |
||
|
|
|
#786 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Za kciuki serdecznie dziękuję Cytat:
|
|||
|
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36174277]My suszymy na balkonie i wilgoci w mieszkaniu nie ma
![]() Dziwna sytuacja - ta znajoma chyba wstydu nie ma. Ciekawe, czy gdyby nie była matką, też wywalałaby piersi na wierzch przy ludziach? ![]() Za kciuki serdecznie dziękuję Na razie kręcę na twisterku i jest ok U nas też jest balkon i też nie mamy z tym kłopotu ![]() Też czułabym się bardzo niezręcznie w takiej sytuacji. U mnie w rodzinie był przypadek dosyć dziwny, ale nie wiem czy pisać o nim, bo pewnie niektóre z Was nie zrozumieją tego. Twister też jest fajny Zresztą, ważne, żeby cokolwiek robić. Dziewczyny, od ilu kilogramów kupuję się pampersy 2? |
|
|
|
#788 |
|
Zadomowienie
|
Chodziło mi o blok bez balkonu =) Sorki. Sama teraz mieszkam w bloku, ale mam balkon i wszytko tam sie suszy. Ale na studiach nie miałam i suszarnią były sznurki w łazience.
dodaja a co to za dziwna sytuacja? część zrozumie, część nie. Forum jest od grzecznego wyrażania swoich poglądów ![]() TŻ przywozi bratowej pampersy, teraz mam dla niej kartony 3, bo 1 i 2 już jej nazwoził. na kartonie jest napisane 4-9 kg. Moja kuzynka wogóle 1 nie używała, tylko od razu 2. One z resztą pokrywają się wagowo, nie? I wypowiada się ta co jeszcze nigdy dziecka nie przewijała
|
#789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje 2 siostry kiedyś mieszkały w jednej klatce. Jedna na górze- miała większe dziecko, ale karmiła nadal. Druga na dole, dopiero co urodziła maleństwo. Ta z dołu dostała krwotoku, bo źle ją wyczyścili, zabrali ją do szpitala, dziecka nie zabrali. Ta z góry bez zastanowienia powiedziała, że może wykarmić dziecko piersią dopóki siostra nie powróci. Dodam, że mąż mojej siostry był młody i kompletnie nie wiedział jak sobie radzić w takiej sytuacji. Dla siostry z góry było to takie naturalne, że ona to zrobi... Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2012-08-28 o 13:17 |
|
|
|
|
#790 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#791 |
|
Konto usunięte
|
Dodaja, kiedyś to było normalne, że dziecko karmiła inna kobieta, nie koniecznie musiała to robić matka. Były przecież tzw. mamki.
|
|
|
|
#792 | |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
melduję się, że po usuwaniu zęba żyję (chociaż w pewnym momencie przeszło mi przez myśl, że wolałabym rodzić ![]() trochę też dopadł mnie kiepski nastrój i weny brak... nadrobię przy okazji ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- Cytat:
ja nie widzię w tym nic zdrożnego... ![]()
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36175428]Dodaja, kiedyś to było normalne, że dziecko karmiła inna kobieta, nie koniecznie musiała to robić matka. Były przecież tzw. mamki.[/QUOTE]
Generalnie tak, ale np w moim otoczeniu nie było to coś całkiem normalnego. Sama nie wiem jak bym zrobiła, ale do dziś siostra jest za to drugiej wdzięczna
|
|
|
|
#794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Gratki
![]() Oj tak, juz za dlugo i za nudno w starej pracy! ![]() Cytat:
.Kobiety z cycem nie skomentuje. Na Tajlandzie jestem mega nacieszona. ![]() Cytat:
Widzialam zajawke i tez troche skakania tam przemknelo, napisz czy jest go duzo? ![]() ---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:24 ---------- Cytat:
A kiedy bedziesz miala wyniki z tej onkologii? Pewnie za jakies 3 tyg? |
|||
|
|
|
#795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jeszcze niestety nie mam tego za sobą, bo jeszcze jeden ząb mam do kasacji ![]()
|
|
#796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#797 |
|
Zadomowienie
|
Ja do killera nawet nie zaglądam. Muszę najpierw skalpel perfekcyjnie i bez zadyszki zrobić =))))
TŻ zadzwonił, że ma parę godzin wolnego i chce garnitury oglądać. W końcu!! Wsiadam w autko i do niego lecę. Pa
|
#798 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba jest 8 rund Gdzie w kilerze były 3...Mam dziś urwanie głowy...
|
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie znowu potem wroce do Skalpela. Mamcia juz plytke kupila
|
|
|
|
|
#800 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Nie mam czasu zupełnie, bo ciagle w biegu , ale mysle o WasNiedługo jedziemy do przyjaciół obejrzec ich nowy domek ![]() Jeszcze tylko tydz i wracamy ![]() Była dzis u Nas logopeda i jest wszystko pieknie ![]() Kazała sie nie martwic niczym, pokazała jak cwiczyc, co robic, jaik wykonywac masaze. Bardzo zadowolona z Seby a na to,z e nie mówi jest wiele czynników m.in to ze sie wczesnie urodził, ze jest dzieckiem dwujezycznym, ze pózno zaczał chodzic itp. ale naprawde nie widzi zadnych nieprawidłowosci Teraz i tak od wrzesnia bedziemy chodzic na terapie i w domu tez bedziemy cwiczyc to co zaproponowała![]() Bylam wczoraj tez u gina i musze zmienic anty(tylko sie dowiedziec czy takie tabl z takim składem sa w UK), bo nie moge brac tych co mam. Bylam tez u dentysty i tu masakra. korony na tego zeba nie moge miec, bo za słaby korzen, do wyrwania 6 mam do leczenia kanalowego i wstawi mi 5 sztuczna. Normalnie wyc mi sie chciało, juz bez zebaPozdrawiam Was wszystkie Byłam dzis u fryzjera i Seba tez
|
#801 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Cytat:
a z zębami współczuję... przechodzę przez to samo ostatnio ![]()
|
|
#802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szalejesz z lekarzami jak kazdy Polak na emigracji Ciesze sie, ze z Seba wszystko OK bo wiem, ze cie to gryzlo. Na pewno juz wkrotce zawcznie gadac a jak zacznie to bedziesz jeszcze wspominac te czasy jak mowil malo .Z zebami wspolczuje, mam nadzieje, ze masz dobrego dentyste w PL bo mam teraz porownanie i juz nie dalabym leczyc zebow w PL a moj dentysta czeski powiedzial mi (jest dentysta wojskowym), ze jak byl na misji w Afganistanie to u Polakow w buziach taka masakra i taka fuszerka, ze rece mu opadly. A jeszcze sobie za to tyle kasy zycza bo tylko prywatnie.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Co taka cisza nagle?
|
||
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)a z tymi cystami to mi sie tak zrobiło nieładnie w czasie ciąży, bo do kontroli i tak chodzę przynajmniej 1 raz w roku co zaś się tyczy uzębienia u naszych rodaków, to hmmm... znam takiego jednego, co twierdził, że zębów myć nie będzie, bo od pasty do zębów gardło go boli ---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:39 ---------- bo ja przyszłam i wszystkie sobie poszły ![]() sama nie wiem, czy ja taka straszna jestem? ![]() ale spoko, zaraz wychodzę po Sandrę, możecie wracać
|
|
#804 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bezbolesnego i szybkiego wyleczenia zycze w takim razie Cytat:
Ciesze sie, bardzo, z ewszystko ejstw porzadku, bo naprawde balam sie o jakis autyzm ![]() tak to jest jak czlowiek sobie cos wkreci, choc staram sie pilnowac i rozsadnie do tego podchodzic Najwazniejsze ze wszystko rozumieJa mam dobrego dentyste w Pl Tym w UK zupełnie nie ufam,a ceny naprawde z kosmosu Dlatego raz do roku robimy sobie tu w Pl generalny przegladWczoraj pokłóciłam sie z tesciem, bo juz mnie dziad wkur bo wszyscy wokół sa beee a on jest naj
Nasz Wielki Dzień- 22.09.2007 Nasza Miłość Sebastianek- 02.01.2010 Edytowane przez blonde_hair Czas edycji: 2012-08-28 o 14:44 |
||
|
|
|
#805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre. Moj TZ tez czasami len i wieczorem mu sie nie chce umyc, szczegolnie jak jest potintany, ale ja dzielnie walcze i sila prawie zaciagam go do lazienki. ![]() Cytat:
no sluszalam, ze w UK to slono sie placi za lekarzy a jeszcze do tego ponoc mega kolejki do specjalistow i wszystko sie zalatwia u ogolnego. Jezeli chodzi o Sebusia to juz nic sobie nie wmawiaj, masz pieknego, zdrowego synusia, ktory rozwija sie swoim tempem. Rozkoszuj sie ostatnim tyg w PL! |
||
|
|
|
#806 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szkoda zebow ale wazne zeby doprowadzic je do porzadku ![]() zaraz do domku spadam, do wieczora albo jutra
|
|
#807 | |||||
|
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
chcesz zobaczyc te moje kiecki? ![]() najlepszego z okazji rocznicy Cytat:
blonde - nie za fajnie z tym zebem ![]() Witajcie
|
|
|
#808 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
on zawsze mówi, że pasty to chemia i po nich zeby lecą i patrząc na jego paszczę to śmiem twierdzić, że ma rację
|
|
#809 |
|
Zakorzenienie
|
ledwo
no niestety mogę czekać oby tylko pomogła gratki
|
#810 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:52.

ale to dobra lekarka więc warto 

ale się spociłam..... chyba mi to parcie tak do końca nie wyszło ale ok, poćwiczę jeszczę, ale nie za dużo, żeby Emilka przypadkiem nie wyszła 

i padłam, a zaraz trzeba mu obiad dać, wykąpać się, położyć go spać...dzisiaj sama do wieczora jestem z małym bo tż musi jeździć od dzisiaj pomagać temu chłopakowi co nam remont po mniejszych pieniądzach robił, bo on dom kupił i remontuje
ale ja się w miarę dobrze czuję, brzusio miękki, skurczy brak, a ja nie leżę non stop to mnie chociaż gnaty nie bolą

[/QUOTE]

)