Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą roczki - Strona 159 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy kolejny tytuł
Roczki już za nami, zaraz jesień witamy. 1 1,72%
Rok już za nami, teraz na bunt dwulatka czekamy. 2 3,45%
Choc tak długo sie juz znamy- Z krzaków wyganiamy podczytujace mamy! 1 1,72%
Kosi Kosi łapki-Jestem taaaki duży ze zjadać kanapki 0 0%
Póki to lato nie minie każdy maluch na tym wątku nie jedno wywinie 0 0%
Minął roczek, czas tak leci - mamy i ich wakacyjne dzieci 8 13,79%
wspólny roczek już za nami i za dziećmi wciąż biegamy 2 3,45%
pierwszy roczek naszych dzieci, jak len czas szybciutko leci 5 8,62%
roczek mam ,zęby mam i na nerwach mamie gram 14 24,14%
wizaż nadal funkcjonuje, z nami dzieci wychowuje 2 3,45%
Dzieciaczki sztukę chodzenia szlifują, a mamuśki na zlot się szykują.... 1 1,72%
Czas zakończyć letnie plażowanie ale nie wizażowanie. Mamuśki lipcowo-sierpniowe 2011 1 1,72%
Roczki wyprawione, dumne mamy i ich dzieci zadowolone. Mamusie lipcowo-sierpniowe 2011 0 0%
Niemowlęctwo juz za nami, drugi roczek zaczynamy! Letnie dzieci 2011 i ich rozgadane mamy. 17 29,31%
Roczek minął - nie do wiary, cieszą sie lipcowe i sierpniowe mamy 4 6,90%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 14:52   #4741
CrazyMachine
Zadomowienie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie, czy kupujecie wózki typu parasoliki dla dzieciaków/ może już macie?
X-lander XS. Polecam.
CrazyMachine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:53   #4742
CookieMonsters
Rozeznanie

Dot.: Czasem się przewrócą robiąc pierwsze kroczki-wakacyjne dzieci właśnie kończą ro

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
jeszcze mialam Was sie pytac o czyszczenie zabawek , ktorych dziecko uzywa w wannie. u nas zauwazylam ze w zabawkach jest taki czarny sluz , probowalam to wyplukac , ale nie daje rady , nie jestes w stanie wysuszac zabawki po kazdej kapieli , nawet jak wisza w siatce

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

ja mam parasolke , ale nie Quinny Zapp,
i ja mam parasolkę, ale też nie taką i tej swojej nie polecę bo jest do d*py
i podpinam się pod pytanie, mam tak samo z gumowymi kaczuszkami
CookieMonsters jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:54   #4743
anka_1984
Raczkowanie

[QUOTE=CookieMonsters;3617 9177]i ja mam parasolkę, ale też nie taką i tej swojej nie polecę bo jest do d*py

czyli jakiej parasolki nie kupować?
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 14:54   #4744
CrazyMachine
Zadomowienie

Można wystawić więcej niż jedną sondę na wątku? Bo rozumiem, że będzie z tytułami na następny wątek.
Stary 2012-08-28, 14:57   #4745
anka_1984
Raczkowanie

[QUOTE=madziaranew;3617912 6]jeszcze mialam Was sie pytac o czyszczenie zabawek , ktorych dziecko uzywa w wannie. u nas zauwazylam ze w zabawkach jest taki czarny sluz , probowalam to wyplukac , ale nie daje rady , nie jestes w stanie wysuszac zabawki po kazdej kapieli , nawet jak wisza w siatce

---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------
a ja dzisiaj sprawdzę, czy u nas też coś się dzieje, bo jakoś nigdy nie patrzyłam im do środka Ja po kąpieli po prostu spłukuję pod kranem.
Stary 2012-08-28, 15:01   #4746
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=anka_1984;36179306]
Cytat:
jeszcze mialam Was sie pytac o czyszczenie zabawek , ktorych dziecko uzywa w wannie. u nas zauwazylam ze w zabawkach jest taki czarny sluz , probowalam to wyplukac , ale nie daje rady , nie jestes w stanie wysuszac zabawki po kazdej kapieli , nawet jak wisza w siatce

a ja dzisiaj sprawdzę, czy u nas też coś się dzieje, bo jakoś nigdy nie patrzyłam im do środka Ja po kąpieli po prostu spłukuję pod kranem.
no wlasnie ja tez plukam pod woda ale to co wpadnie do srodka nie wyplukuje tak dokladnie ,bo sie nawet nie da bo te kaczki u nas porobily sie jakies twarde i sztywne
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 15:03   #4747
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

ja mam parasolke , ale nie Quinny Zapp,
A jaką masz i czy polecasz?

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

[QUOTE=madziaranew;3617937 9]
Cytat:
no wlasnie ja tez plukam pod woda ale to co wpadnie do srodka nie wyplukuje tak dokladnie ,bo sie nawet nie da bo te kaczki u nas porobily sie jakies twarde i sztywne
Moje mają się całkiem dobrze ...ja naciagam co jakiś czas wody, a potem wypsikuję.
I nie zauważyłam zmian, no może są troche pogryzione, ale to nie ich wina...
Stary 2012-08-28, 15:04   #4748
brumek
Zakorzenienie

Madziara - a co Ty masz w avatarze?

Parasolki nie mam.

Zabawki do kąpieli tez mnie wkurzają Bo zawsze troch wody w środku zostaje i za nic nie da się tego wysuszyć. Wolę nie myśleć, jakie życie się tam rozwija
Stary 2012-08-28, 15:06   #4749
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Parasolki nie mam.

Zabawki do kąpieli tez mnie wkurzają Bo zawsze troch wody w środku zostaje i za nic nie da się tego wysuszyć. Wolę nie myśleć, jakie życie się tam rozwija
I słusznie, inaczej nic nie można by dziecku dać..
Stary 2012-08-28, 15:09   #4750
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:

to moj Tz

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
A jaką masz i czy polecasz?
.
z mother care ,,ubanite", lekka , szybko sie sklada , moge polecic z czystym sumieniem
Stary 2012-08-28, 15:25   #4751
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witam już z działeczki Tymuś większość drogi mi przepłakał Pod koniec już się krztusił i dławił tym krzykiem Pobiłam więc wszelkie rekordy prędkości

Tyle ciekawych rzeczy napisałaś, że muszę po kolei :
- jak fajnie, że uwzględnili reklamację
- do Warszawy!?! A kiedy, na ile i czy nie chcecie poznać pewnej 32-letniej mamy z rocznym synem?
- pięknie Ci rośnie Pan Fasolek I w zastraszającym tempie
- to chyba najbardziej zębate dziecko na forum
Współczuję przeprawy na działkę
BARDZO chcę poznać mamę z rocznym Tymusiem
My tylko na jeden dzień- do P. brata i dziewczyny jedziemy, ale głównie w planach mamy to zoo, ale Bardzo chciałabym Was poznaćmusimy się jakoś zgadać, tylko żeby Nam czasu starczyło na to wszystko... Planujemy wstępnie czwartek w przyszłym tygodniu-miałabyś czas?

Cytat:
tak, niech czeka na swój czas...

Dziewczyny mam pytanie, czy kupujecie wózki typu parasoliki dla dzieciaków/ może już macie? Ja się już zmęczyłam ciąglym składaniem/ rozkładaniem wózka przy pakowaniu do samochodu.
I tak się zastanawiam jaki wybrać, co polecacie - myslałam o Quinny Zapp, ma któraś?
Ojjj, ja też

Moja dama wstała po 2,5 godzinnej drzemce ale mamusia jak się podregenerowała

Muszę wymyśleć jakiś ekscytujący spacer, żeby w nocy nie było problemów

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-28, 15:35   #4752
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Ja mam quinny zapp. Nie zamienie na inny
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 15:47   #4753
Marina1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek chodzi

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Idę robić to:
http://wariacjesmaku.blogspot.com/20...-smietana.html
Radeczku cału. od ciotki!:

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ----------

madziara widzę Cię chyba pierw.zy raz...Mowę mi odjęło - je.te. prze.liczna!!!!! Mała również bardzo dziewczęca. Aha, wyobrażałam .obie Ciebie jako brunetkę!

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ----------

Aniu ale czad Adamek mały wędrownik! A mężowi z mi.iem do twarzy cie.zę .ię, że dobrze zno.i.z te pierw.ze mie.iące! jak ja .obie .woje przypomnę...brrrrrrrr wymioty kręćki w głowie, leżenie obłogiem

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Ddewik ale ma.z ładne dziecko!!! wydaje mi .ię, że będzie zawadiaka

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

ja zaraz w.tawię I.
Wrócili.my z placu zabaw i wzięłam aparat
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 15:54   #4754
Marina1
Zakorzenienie

Mały I.
Dawno go tu nie było
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03948.jpg (158,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03949.jpg (165,6 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC03955.jpg (183,0 KB, 55 załadowań)
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Stary 2012-08-28, 16:01   #4755
Marina1
Zakorzenienie

Odno.nie para.olki to miałam milo- dla mnie porażka oku. Za namową blondynki kupiłam firmówkę, ale używaną. I mam bugg.tera i nie zamieniłabym już na żaden inny.
Stary 2012-08-28, 16:40   #4756
agni82
Zadomowienie

Cytat:
no . ja tez obserwuję kaczuszki, które robia się czarne od srodka i wiecie co jutro wywalam drugi komplet i basta. bo az strach pomyslec co tam żyje kubeczki do przelewania wody sa ok. zamówiłma i czekam na dostawę. te jest łatwo umyć. mam jeszcze nadzieję, że moga iśc do zmywarki
Cytat:
jeszcze mialam Was sie pytac o czyszczenie zabawek , ktorych dziecko uzywa w wannie. u nas zauwazylam ze w zabawkach jest taki czarny sluz , probowalam to wyplukac , ale nie daje rady , nie jestes w stanie wysuszac zabawki po kazdej kapieli , nawet jak wisza w siatce,
mamy ten sam problem. robia się syfiaszcze i wywalamy
Cytat:
Dziewczyny, piszecie, że nie zostawiłyście/ nie zostawicie swoich pociech na kilka dni, ja nie widze w tym nic złego, mój mały łącznie bez nas (mnie i męża) spędził około 7 tygodni (łącznie, nie jednorazowo) u dziadków - zarowno moich rodziców jak i teściów i nie widzę w tym nic złego. U nas babcie zajmują się na zmiane Rafciem jak jesteśmy w pracy i tak się złożyło, że żadna nie mogła sprawować opieki u nas w domu albo mnie nie było od pon do piątku.
Jak po małego jedziliśmy nie widziałam większej różnicy, no może został trochę bardziej rozpuszczony..., ale i tak był szczęśliwy.
Chociaż teraz widzę, że im będzie starszy to będzie trudniej, bo rozbi się coraz bardziej rozumny

Dla mnie oczywiście dziecko jest najważniejsze, ale nie chce rezygnować z pracy, która daje mi dużo satysfakcji, ale niestety wymaga wyjazdów kilkudniowych, więc staram się to jakoś pogodzić.
W końcu szczęśliwa mama, to szczęśliwe dziecko ...

Ale sie rozpisałam, nie zlinczujcie manie za moje wywody ... ale ja to chyba jedyna wyrodna, która tak postępuję
a ja cię nie zlinczuję, tylko pogratuluje fajnego i zdrowego podejścia. ja bym tez tak chciała. na razie Emil idzie od października do żlobka i po mału się do tego przygotowuję, ale wiecie co dojrzewam do tej decyzji i myślę że będzie ok.
ja nie jestem matka polka i uwazam że dziecko nie jest pępkiem swiata. za dwa trzy lata nie będzie juz nas az tak potrzebowało, a my?... no właśnie i dlatego zamierzam się teraz wziąśc za jakieś szkolenia i znaleźc jakąś fajna pracę. tylko jak już wspominałam ze wzgledu na charakter pracy mojego T. musi byc to coś uniwersalnego, co bedę mogła robić w kazdym kraju przy minimalnej znajomości języka innego niz angielski lub polski. ooo włąśnie a może macie jakies pomysły, co oprócz fotografowania mogłabym robić??? ogłaszam konkurs do wygrania : duuuuży lizak
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:12   #4757
agawoo
Zakorzenienie

Dzień dobry

Mama mnie łaskawie dopuściła do komputera, to ponadrabiam trochę

Dziękujemy z Amelką za wyrazy współczucia Amelce już dziś lepiej, pękł nam jeden bąbel, psikamy panthenolem cały czas
Do wesela się zagoi, jak to mówią

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:13   #4758
DDewik
Raczkowanie

[QUOTE=Lili 83;36177826]Radek chodzi

Gratulacje, ja na to czekam!

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Kurcze nie mogę się zebrac, żeby sfotografować ubranka Julki i wystawić na all to jest takie nudne....

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------
ja tez nie moge sie zebrac z tegoz samego powodu

[QUOTE=brumek;36178955]Witam już z działeczki Tymuś większość drogi mi przepłakał Pod koniec już się krztusił i dławił tym krzykiem Pobiłam więc wszelkie rekordy prędkości

Biedny Tymus, a coz go tak zdenerwowało?

Pewnie że tak Mi się wcale nie wydawały męskie wolałam samoloty, ale mąż chciał sowy

My mamy rekinkiA jaki rozmiar wzięłaś?

1. Pod każdym postem z prawej strony, między ikonką CYTUJ a ODP. masz jeszcze jedną małą ikonkę różową. I to ją musisz wciskać przy każdym poście, który będziesz chciała zacytowac. Ona wtedy się zmieni z różowej na żółtą i nic więcej się nie zadzieje. Potem, jak już przelecisz przez wszystkie posty, klikasz ikonkę na dole ODPOWIEDZ i otwiera się okno ze wszystkimi cytatami. Tylko ostrzegam, że diabelstwo lubi "zjeść" część cytatów po drodze

Dziekuje Brumeczku

Cytat:
tak, niech czeka na swój czas...

Dziewczyny mam pytanie, czy kupujecie wózki typu parasoliki dla dzieciaków/ może już macie? Ja się już zmęczyłam ciąglym składaniem/ rozkładaniem wózka przy pakowaniu do samochodu.
I tak się zastanawiam jaki wybrać, co polecacie - myslałam o Quinny Zapp, ma któraś?
My mamy Maclarena xlr i ja polecam(kupiłam uzywanego i nie żałuję)
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:22   #4759
agawoo
Zakorzenienie

Nadrabiam od końca, bo tak mi łatwiej
Cytat:
Zycie pozaziemskie

Niestety, żeby zabawki były idealne w środku, trzeba by chyba za każdym razem dawać dziecku nowy komplet, albo opracować jakiś tajemny sposób ich czyszczenia ...

Cytat:
to moj Tz
Przystojniak z niego

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Mały I.
Dawno go tu nie było
Super Zasuwa jak mały samochodzik
Cytat:
Odno.nie para.olki to miałam milo- dla mnie porażka oku. Za namową blondynki kupiłam firmówkę, ale używaną. I mam bugg.tera i nie zamieniłabym już na żaden inny.
Jak się kiedyś spotkamy na jakimś spacerku (mam nadzieję, że się uda) muszę przebadać tą Twoją spacerówkę My na razie jeździmy dużym wózkiem, ale taka parasolka na szybkie wypady do sklepu tez by nam się przydała

Ale ze mnie gapa - teraz na pierwszą stronę popatrzyłam

Jaś, Antoś - wszystkiego najlepszego dla Was

Edytowane przez agawoo
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:25
Stary 2012-08-28, 17:24   #4760
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mogę drukować pracę Już z górki powinno być.
Jeszcze ta prezentacja.
Qrwa nadal mnie coś tam na górze w zębach ćmi.
no to teraz już z górki

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość

bella moja pralka tez szwankuje i muszę się roze4jrzeć za nową właśnie dziewczyny-możecie jakąś polecić?? energooszczędną, z możliwością skracania czasu prania i opóźnionym startem?? i w ludzkiej cenie
My mamy taka

http://www.ceneo.pl/10894042s?toSpec

Zdecydowaliśmy się na nią, bo jest wąska a przy naszej micro łazience to bardzo ważne. Poza tym jest ładna, a to dla mnie ważne no i funkcjonalna i na razie bezawaryjna

Cytat:
Dziewczyny, piszecie, że nie zostawiłyście/ nie zostawicie swoich pociech na kilka dni, ja nie widze w tym nic złego, mój mały łącznie bez nas (mnie i męża) spędził około 7 tygodni (łącznie, nie jednorazowo) u dziadków - zarowno moich rodziców jak i teściów i nie widzę w tym nic złego. U nas babcie zajmują się na zmiane Rafciem jak jesteśmy w pracy i tak się złożyło, że żadna nie mogła sprawować opieki u nas w domu albo mnie nie było od pon do piątku.
Jak po małego jedziliśmy nie widziałam większej różnicy, no może został trochę bardziej rozpuszczony..., ale i tak był szczęśliwy.
Chociaż teraz widzę, że im będzie starszy to będzie trudniej, bo rozbi się coraz bardziej rozumny

Dla mnie oczywiście dziecko jest najważniejsze, ale nie chce rezygnować z pracy, która daje mi dużo satysfakcji, ale niestety wymaga wyjazdów kilkudniowych, więc staram się to jakoś pogodzić.

Ale sie rozpisałam, nie zlinczujcie manie za moje wywody ... ale ja to chyba jedyna wyrodna, która tak postępuję
Ja tam Cię nie zlinczuję. Też zostawiam czasem Domka z dziadkami. Jak mam jakieś większe zakupy do zrobienia, czy ostatnio jak byliśmy na weselu 400 km od domu, to zostawiliśmy go na weekend. Nie widziałam sensu jechać taki kawał, żeby pobawić się do 19 i iść spać z dzieckiem, a Domek chodzi wcześnie spać bo inaczej nie da się z nim wytrzymać I teraz mamy jeszcze 2 wesela i też go zostawię ( na 1 noc ). Jasne, że wakacje czy inne wolne, to tylko z dzieckiem, ale już weekendowa imprezka od czasu do czasu to inna sprawa.

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość

Stresuje się dziś troszkę, bo mają pdoesłac nową wersję domniemanego kontraktu męża, w pt jak coś jest rozwiązanie dotychczasowej umowy.....taka wielka niewiadoma przed nami, boję się, że ciągle będziemy tacy "niestabilni"finansowo... ...

Cytat:
Radek chodzi

Idę robić to:
http://wariacjesmaku.blogspot.com/20...-smietana.html
dla Radzia i dla mamy.

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Z firmy lilu też są fajne
Fajne, ale drogie jak na taki kawałek sznurka z zawieszką. Choć może na rocznicę wysępię właśnie lilou od męża. A jak nie, to myślę o czymś taki

http://allegro.pl/bransoletka-all-me...543935169.html

Antoś, Jaś

Ja mam parasolkę mamas & papas tour. Polecam Lekka, super się składa

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:26
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:28   #4761
DDewik
Raczkowanie

Ddewik ale ma.z ładne dziecko!!! wydaje mi .ię, że będzie zawadiaka

Marinko- dziekuje.Już jest
Igorek śliczny jest i jaki duzy, wyglada na 3 latka
Dzielna z Ciebie dziewczyna i bardzo ładna, jak juz dziewczyny mowily, spróbuj sił w modelingu!

Maż poszedl z Boryskiem na spacer(nie mial od rana goraczki ), troszke sie moje dziecko dotleni a na dworze cieplutko, ale pochmurnie.Ja mialam isc z nimi , ale po tych 2 nieprzespanych nocach zabraklo sil(nawet na aerobik nie mam dzis mocy, odpuszczam dzisiaj).

A jak robicie zeby te cytaty byly w takiej ramce?

Edytowane przez DDewik
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:33
DDewik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:29   #4762
aania_20
Zakorzenienie

Dzien dobry

JASIU, ANTOSIU, STO LAT!!!!!!
Cytat:
Jeszcze ta prezentacja.
Qrwa nadal mnie coś tam na górze w zębach ćmi.
fajnie że wreszcie jest ok!
Cytat:
ania - gratuluję kolejnej ciąży!!!!
Ale musisz być silna kobitka że się na takię wędrówki wybierasz, rozumiem, że brak typowo ciążowych objawów?
dzięki z typowo ciążowych objawów coś tam jest (mdłości itp), ale staram się je jakoś ignorować
Cytat:
No co Ty, czemu linczować? Zresztą, piszesz o pracy, wiadomo że nie ma czasami innej możliwości. Ja, gdyby powodem była praca to pewnie bym zostawiła, bo co zrobić, ale wakacje nie...nie umiałabym odpoczywać i relaksować się wiedząc, że dziecko zostało beze mnie.

Cytat:
Napisane przez Chelsea91 Pokaż wiadomość
Aniu jakie boskie zdjęcie!Jak samopoczucie?
Adaś słodki chłopak, za to mój taki nerwus się zrobił!
dzięki samopoczucie w większości fajnie.
Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Aaniu, na tym zdjęciu wygląda jakby miś służył za przynętę dla Adasia. Jestem w szoku, że taki maluch dzielnie zwiedza i maszeruje razem z Wami.

Cytat:
Radek chodzi
super, gratulacje!!!!
Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie u gina i Mateuszek waży już 1400g, ma się bardzo dobrze przekręcił się główką w dół, bo wcześniej był odwrotnie.

Aha i mamy już 11 zębów

świetne wieści!!!!

I za ząbki klask i:

Cytat:
to moj Tz
przystojniak
Cytat:
Moja dama wstała po 2,5 godzinnej drzemce ale mamusia jak się podregenerowała

Muszę wymyśleć jakiś ekscytujący spacer, żeby w nocy nie było problemów

Ja też Coś dzieci mają dzisiaj dobry dzień do spania.

Adaś przed południem spał ponad 2 godziny, potem poszliśmy na 4-godzinny spacer i znów padł na ponad 2 godziny... dla porównania, wczoraj jedna drzemka godzinna... ciekawe kto będzie za niego spał w nocy... Chyba że postanowił że zrobi zieloną noc przed wyjazdem
Plus taki, że ja też się zdrzemnęłam

Cytat:

Aniu ale czad Adamek mały wędrownik! A mężowi z mi.iem do twarzy cie.zę .ię, że dobrze zno.i.z te pierw.ze mie.iące! jak ja .obie .woje przypomnę...brrrrrrrr wymioty kręćki w głowie, leżenie obłogiem

A Igorek już ślicznie chodzi

Od 2 lat i 3 godzin jestem mężatką

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:59   #4763
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Radek chodzi
Super
Cytat:
Wczoraj byłam na wizycie u gina i Mateuszek waży już 1400g, ma się bardzo dobrze przekręcił się główką w dół, bo wcześniej był odwrotnie.

[...]

Aha i mamy już 11 zębów
dla Mateuszka i dla Julki za zabki
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Do Rzeszowa możesz? To zapraszam.
Crazy, jesteś z Rzeszowa?

Cytat:
Witam już z działeczki Tymuś większość drogi mi przepłakał Pod koniec już się krztusił i dławił tym krzykiem Pobiłam więc wszelkie rekordy prędkości
Biedny Tymuś, a daleko macie na działeczkę?

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:

Wydaje mi się, że to dość zdrowe podejście.. Moja Amelka za chwilę też zostanie pod opieką babć i Tzta a ja pójdę do pracy ...ech ...
Cytat:
u mnie to .amo. Plu. rodzice. NIgdy nie pobawili mi małego nawet na chwilę... zaw.ze kuzynka M. 15-letnia.
Chociaż nie raz mama przyjechała- jak .ię broniłam. Ale jak zadzwoniłam, że wracam, o już ubrana była i gotowa do wyj.cia...
Marinko, przykre to, że nikt nie może zostać z Igim, żebyś miała choc chwilkę dla siebie ...

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez DDewik Pokaż wiadomość
Proszę bardzo Brumku
Moj Borysek nad morzem na początku czerwca
Cytat:
Ijeszcze jedno z dnia kiedy skończył roczek
Dobranoc
Sliczny synek
Cytat:
.
Super, już za chwile będzie po obronie Nareszcie będziesz miała spokój z tą "sympatyczna" promotorką
Cytat:
witam się z pracy
jej jak ja nie lubię sierpnia...zimno rano, popołudniu gorąco, wieczorem znowu zimno. nie wiadomo co ubrać, żeby było człowiekowi ok. a w ogóle to już jesień czuć, zaraz zima będzie... wczoraj sie narobiłam, że na pyszczek opadłam wieczorem. narobiłam prania, wywiesiłam to wszystko na dwór, nagotowałam się, nasprzątałam, zakupy na tydzień zaliczone... nasz hamax ma wielką zaletę-mój tż bez namawiania najmniejszego zabiera Hankę na dwór na przejażdżki!! bo wcześniej musiałam go troszkę mobilizować, żeby na spacer wyszedł z mała (mój tż nie znosi spacerów bieganie, rower-jak najbardziej, ale łażenie już ) a w piątek jadą na protest rowerzystów-będą wymuszać na urzędnikach budowę ścieżek rowerowych
Też nienawidzę takiej pogody Ja to pal sześć, ale nie wiem jak Amelkę ubrać

Stary 2012-08-28, 18:01   #4764
CrazyMachine
Zadomowienie

Agawoo - tak, a co?
Stary 2012-08-28, 18:12   #4765
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Aniu,wszystkiego najlepszego

Zdjęcie Adasia z Tztem i misiem - cudo

Stary 2012-08-28, 18:13   #4766
CrazyMachine
Zadomowienie

Cytat:
jej jak ja nie lubię sierpnia...zimno rano, popołudniu gorąco, wieczorem znowu zimno.
Za chwilę będzie całkiem zimno, więc ja tam cieszę się każdą chwilą ciepła.
Stary 2012-08-28, 18:39   #4767
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje dla Radka!

Ale robisz smaka
Cytat:
Nie umiem wielocytowac i ciezko mi sie odniesc do waszych wypowiedzi(moze mnie ktos oswieci jak to sie robi)
Już widzialam, że dziewczyny wytłumaczyły
Cytat:

Moja kochana córeczka spała dzisiaj do 9, ale nie chwalę,nie....a teraz śpi już 1,5h, też nie chwalę

Byłam przed południem w pracy zawieść zwolnienie

Aha i mamy już 11 zębów

Radek brawa za pierwsze kroki!!!
dla dzieciaczków
Cytat:
no to moze teraz jak juz mnie widzilyscie to nie uciekne z Waszej pamieci
Z wątku też nie uciekaj
Cytat:
Kurcze nie mogę się zebrac, żeby sfotografować ubranka Julki i wystawić na all to jest takie nudne....
A ja to lubie
Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Nie pamiętam która z was pisała, że ma problem z pobieraczkiem. Dla zainteresowanych, w przygotowaniu pozew zbiorowy przeciwko pobieraczkowi: KLIK
To ja, to ja! lece czytać!
[QUOTE=madziaranew;3617937 9]
Cytat:
A nasze kaczuchy nie mają żadnych otworów
Cytat:
Mały I.
Dawno go tu nie było
Już nie taki mały mamuśka :P
Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Gratulacje

Byłysmy na spacerku, placu zabaw i Lili padła jak długa
A o mnie się deska do prasowania upomina i pranie muszę powiesić

Wiecie co... chyba zacznę się bawić w naszą Blondynkę Nachodzi mnie żeby sprzedać wózek - Peg Perego Pliko P3... kupiłam uzywke i rozklekotana jak stara krowa...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:49   #4768
Marina1
Zakorzenienie

A ja chyba pobiję .wój rekord- zaraz pójdę .pać. Tak w za.adzie to już idę.

Dobranoc!
Stary 2012-08-28, 19:00   #4769
ellika
Rozeznanie

Co do zabawek łazienkowych typu kaczuszka to koleżanka mi sprzedała patent, żeby co jakiś czas popluskać je w wodzie z octem, nabrać do środka tej wody i tak je wymoczyć. Brzmi sensownie, jakiś sposób jest.
Tez zauważyłam w naszek kaczuszce jakiś nalot w środku
ellika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:41   #4770
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Co do zabawek łazienkowych typu kaczuszka to koleżanka mi sprzedała patent, żeby co jakiś czas popluskać je w wodzie z octem, nabrać do środka tej wody i tak je wymoczyć. Brzmi sensownie, jakiś sposób jest.
Tez zauważyłam w naszek kaczuszce jakiś nalot w środku
Wiedzialam, ze matki napewno maja na to sposob, wiec jutro ocet I do roboty. Dzieki

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Cytat:
A ja chyba pobiję .wój rekord- zaraz pójdę .pać. Tak w za.adzie to już idę.

Dobranoc!
Igor juz super chodzi I to na dworzu , brawo , naprawde wyglada doroslo.

---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

Z wątku też nie uciekaj
...[/QUOTE]

Nie uciekam czasami tylko sie schowam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości