|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
Cytat:
|
|
#482 |
|
Konto usunięte
|
No właśnie o to mi chodzi... Nie da się być idealnym a wywieranie silnej presji jest po prostu złe i do niczego nie prowadzi. Można być dobrą, wspaniałą matką, nie da się być idealną bez popełniania błędów (nie mówię tutaj o rażącym narażaniu bezpośrednio życia i zdrowia dziecka np jazda bez fotelika)
|
|
|
|
#483 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak o czymś mało wiem, to słucham, a nie mówię. Nie wiem co ma piernik do wiatraka, ja gdybym mogła adoptować kolejne zwierzę, to kochałabym najbrzydszego, najstarszego psa jakiego znalazłabym w schronisku. Nie zmienia to jednak ogromnego znaczenia metryczki i rozsądnego prowadzenia hodowli jeżeli decydujemy się jednak na zakup szczeniaka. A porównanie do wywodzenia się od "jakiejś tam królowej" to już w ogóle...
|
|
#484 | |
|
kobieta za ladą
|
drabineczka przeczytałam kiedyś w takim poradnikóu dla zmeczonych rodziców ze cokolwiek matka/ojciec zrobią czy nie zrobią i tak będą na językach bo każdy chce dozrucić 5 gr do wszystkiego
matka ma być jak cyborg(świetny watek na wizażu matka nie cyborg czyli co zrobiłąś dziś dla siebie) który absolutnie po wyjściu ze szpitala ma nie czuć zmęczenia (nawet jak budzi sie co 30 minut w nocy bo dziecko płacze ![]() nie spać w dzień tylko sprzątać(bo spała w nocy noc jest od spania..tylko wytłumacz to 4 mięcznemu dziecku )gotować 3 daniowe dania (bo partner w pracy a ty i tak siedzisz w domu i nic nie robisz) uskuteczniać parogodzinne spacery w celu dotleneinia dziecka które MUSI byc codziennie na dworzu i masz czas bo przeciez siedzisz w domu i inne takie ze jak słyszysz to ci sie za pzreproszenie zwoje mózgowe prostują![]() ---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Cytat:
a to jest wątek co mnie dziwi
|
|
#485 |
|
Zakorzenienie
|
Koleżanka miała labradora z hodowli o dokładnie tej: http://www.sarracenia.pl/menu.htm
Szczeniak był głupi, po prostu głupi i w żaden sposób nie dało się go wytresować. Już jak go przywieźli bał się ludzi, uciekał jak wyciągano do niego rękę, dosłownie zachowywał się jak pies bity. Pomimo wielu starań nie dało się go uspokoić ani jakoś wytresować, więc został sprzedany dalej za bodajże 200zł ![]() Nie znam się na hodowlach psów, ale to mnie na prawdę bardzo zdziwiło, bo za psa zapłacili sporo, hodowla miała rekomendacje itp. itd. a tu taki "psikus" |
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mnie się zdaje, że behawiorysta nie jest u nas modny, wiec jak już ktoś wydaje na niego kasę, to musi. Nie na przykładzie psów ale: w rodzinie mamy 5 kotów, kochanych, zadbanych. Kilka poradników przeczytanych i żaden nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, dlaczego jeden kotów ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna nagle szczać po ścianach i zachowywać się agresywnie tylko w stosunku do innego kota, z którym żył dotąd w zgodzie. Nie było zadnychy zmian ani w jego środowisku, ani w diecie, jest kastratem, więc powinien być grzeczny. Wydana stówa u behawiorysty była chyba najlepszą zainwestowaną w nasze stadko (i ściany ). I nawet to nie bylo "chodzenie do behawiorysty", bo cała procedura to kilka wysłanych maili, w których kazał odpowiedzieć nam na mnóstwo pytań, przesłać rozkład domu, zaznaczyć gdzie są kocie legowiska i ich ulubione miejsca. Podał nam co mamy zmienić i problem zniknął.Poradniki są w stanie ująć jakieś podstawowe i schematyczne sprawy. A zwierz to nie robot i kilka zmiennych może spowodować, że zmieni swoje zachowanie o milion stopni.
My whole life is about doing better tomorrow, that's a solid philosophy. ~ Hank Moody Edytowane przez Suvia Czas edycji: 2012-08-28 o 17:18 |
|
|
|
|
#487 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale swoją drogą nie wierzę w to, że nie dało się go ułożyć, po prostu oni tego nie umieli. Chyba że pies faktycznie miał, np. jaką wadę mózgu, bywa i tak. Ze swojej strony już zamykam temat psów, przepraszam za taki obszerny offtop
13.03.2013 Prawo jazdy 30.03.2013 Pierwszy własny samochód Edytowane przez lagerfeldised Czas edycji: 2012-08-28 o 17:13 |
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Prędzej był to pies z wadą mózgu, bo ta rodzina miała wcześniej labradora przez 15 lat, a tego kupili po śmierci tamtego
I za nic w świecie nie dało się z nim nic zrobić. A wiem, że psy też moga być np. chore psychicznie itp. to prawda?
|
|
|
|
#489 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#490 |
|
Zadomowienie
|
Dziwią mnie ludzie, którzy się nudzą
Wiem, że to brzmi dziwnie, ale jak słyszę od kolejnych znajomych, że "wczoraj siedziałam/em w domu i strasznie się wynudziłem", to po prostu mi ręce opadają... Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, ale chyba od gimnazjum nie miałam ani jednego dnia, kiedy bym się nudziła. W sumie, to ciągle brakuje mi na wszystko czasu, bo przecież jest tyle ciekawych rzeczy do roboty
|
|
|
|
#491 | |
|
seriously? no.
|
też zawsze tak myślałam, dopóki nie weszłam na wizaż
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | ||
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ---------- Cytat:
A tak przy okazji spotkałam pewnego dnia panią, która hoduje yorki. Od nastu lat, jej mama też. Ma 4. Jak zaczęła opowiadać to każdy jakąś chorobę ma. Wszystkie z papierami, jednego matka specjalnie z Francji sprowadzona. I dupa.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2012-08-28 o 19:11 |
||
|
|
|
#493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#494 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
|
#496 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ile razy poznałam osobę, która zwierzęta traktuje jak rzeczy i próbowałam mimo to się z nią zaprzyjaźnić, tyle razy się przejechałam Cytat:
pięknie napisane ![]() widzę że mamy podobne podejście ![]() sama wychowałam się w domu pełnym zwierząt- koty, psy, papużki, żółw- dla mnie to zawsze była część rodziny Cytat:
Edytowane przez Iclosemyeyes Czas edycji: 2012-08-28 o 20:00 |
|||
|
|
|
#497 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#498 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Szczególnie po sesji. Nic mnie wtedy nie cieszy bardziej, jak surfowanie po necie lub gapienie się w telewizję ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Dziwi mnie na blogach kosmetycznych, jak dziewczyna pisze coś w stylu "pierwszy raz widziałam tą firmę więc wzięłam coś na próbę" i cosiem jest np. 10 cieni. Dla mnie na próbę to się bierze jedną-dwie rzeczy, a nie 10. Tak samo nie rozumiem kupowania na raz np. 3 szamponów czy płynów do demakijażu. Pomijając jakieś super-hiper promocje oczywiście
|
|
#500 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
ileż można być na tym wizażu, ile można czytać książek... Mieszkam bardziej we wsi, niż w mieście, koleżanki są porozrzucane po różnych okolicznych miastach i wsiach. Co wy takiego ciekawego robicie przez wakacje, że nie macie ani dnia nudnego?
|
|
|
|
|
#501 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Można czytać (nie tylko książki fabularne, ale i podręczniki np. medyczne), można pisać wiersze, można fotografować, można oglądać filmy, ćwiczyć jogę, rozwiązywać i tworzyć anagramy, uczyć się obcego języka, gotować (w tym sporo eksperymentować), przemeblowywać pokój/mieszkanie/dom, tworzyć nowe dekoracje do wnętrza domu, chodzić na spacery, majsterkować, malować, rysować, relaksować się siedząc na balkonie/na parapecie/w ogrodzie i pijąc dobry alkohol… ![]() No setki rzeczy można robić ![]() Jak ktoś ma za dużo czasu, to niech mi odda, bo mnie ciągle brakuje czasu na czytanie o tym wszystkim, co mnie interesuje
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ledwo wykrawam czas na sen. A jeśli ktoś naprawdę nie ma żadnych zainteresowań czy obowiązków, to niech idzie do pracy. I nudę zabije, i pieniądze zarobi .
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie też.
Pracuję w księgarni. Wchodzi pan na salę i mówi: "o w każdej księgarni ktoś na straży stoi, żeby nie kradli. Jak to jest, że ludzie książek nie czytają a je kradną"
|
#505 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piszę w perspektywy osoby studiującej dziennie, pracującej na 3/4 etatu, kiedyś też dawałam korepetycje i rzeczywiście czasu miałam mało. Ale były też takie dni gdy najzwyczajniej w świecie się nudziłam. Miałam wolne w pracy, na uczelnię nie musiałam nic robić, czytać nie miałam ochoty, nie miałam żadnych ciekawych filmów do oglądania, pogoda była beznadziejna więc wyjść na zewnątrz też nie miałam ochoty, bo wolałam siedzieć w ciepłym mieszkaniu, które było posprzątane itp. więc z domowych obowiązków też nie miałam nic do roboty. Nie widzę nic zaskakującego w tym, że ktoś się nudzi. A tekst o tym, że jak ktoś się nudzi niech idzie do pracy to na prawdę chamstwo imo i brak wyobraźni
|
||
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Sorry, nie miało tak zabrzmieć
. Po prostu autentycznie mnie to dziwi, może mam za dużo obowiązków na głowie . Albo muszę coś zrobić, albo zajmuje się hobby/przyjemnościami, a jak już naprawdę nie miałabym co robić to położyłabym się spać, bo lubię . Jeśli ktoś czuje się urażony, to przepraszam, ale i tak nie ogarniam .Edit: a jeśli chodzi o pracę, to nie chodziło mi, że trzeba iść tyrać do fabryki, itp., bo pewnie jest się leniem, tylko że skoro ktoś ma się nudzić całe wakacje, to chyba lepiej spróbować czegoś poszukać, pozarabiać, doświadczenie zdobyć, a przede wszystkim poznać nowe osoby i się nie nudzić.
![]() Edytowane przez --Olka-- Czas edycji: 2012-08-28 o 22:36 |
|
|
|
#507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#508 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziwi mnie mówienie na osoby o imieniu Adrian - Ardian albo na kołdrę - kordła
|
||
|
|
|
#509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#510 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co, chyba trochę nieprecyzyjnie się wyraziłam. Dla mnie nudą nie jest odpoczynek (np. położę się na łóżku po ciężkim dniu i rozmyślam), ale dziwi mnie właśnie to, że ktoś sam ze sobą się nudzi (na zasadzie, że zasypuje inne osoby smsami, że się nudzi, nie ma co robić itp). Trochę zaplątałam, ale chyba załapiecie, o co mi chodzi
I Chatul napisała te wszystkie rzeczy, które przyszły mi na myśl. Też mieszkam na wsi i przyznam, że jeśli już miałoby mi się nudzić, to właśnie na stancji, w mieście, a nie w domu. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:08.

Ja jak o czymś mało wiem, to słucham, a nie mówię.

Wiem, że to brzmi dziwnie, ale jak słyszę od kolejnych znajomych, że "wczoraj siedziałam/em w domu i strasznie się wynudziłem", to po prostu mi ręce opadają... Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, ale chyba od gimnazjum nie miałam ani jednego dnia, kiedy bym się nudziła. W sumie, to ciągle brakuje mi na wszystko czasu, bo przecież jest tyle ciekawych rzeczy do roboty

Znam dziewczynę, która została dotkliwie pogryziona przez psa jak była dzieckiem. A teraz w takim razie jest podejrzana, zła i okropna, bo nie lubi zwierząt
a ile razy poznałam osobę, która zwierzęta traktuje jak rzeczy i próbowałam mimo to się z nią zaprzyjaźnić, tyle razy się przejechałam