Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz. 5. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 16:40   #481
Chatul
ma zielone pojęcie

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Dziwi mnie jak bardzo można wieszać na matkach psy za każdą pierdołę samemu dzieci nie posiadając... Nie mówię że tylko dzietni mają prawo wypowiadać swoją opinię, ale niektórzy nie mając własnych dzieci mają straszne ciśnienie by od matek wymagać cudów i bycia idealnymi. Nie dając prawa do popełniania błędów. Sama nie mam dzieci tak btw.
Coś w tym jest. Wiadomo, rażących błędów nie powinno się popełniać, ale idealny nie jest nikt. Każdy popełnia jakieś błędy. A takie wywieranie presji na matki, żeby były idealne, wcale korzystne nie jest. Wiele kobiet ma potem spore problemy, bo im się wydaje, że muszą być absolutnie idealne.
Stary 2012-08-28, 16:43   #482
201604181004
Konto usunięte

No właśnie o to mi chodzi... Nie da się być idealnym a wywieranie silnej presji jest po prostu złe i do niczego nie prowadzi. Można być dobrą, wspaniałą matką, nie da się być idealną bez popełniania błędów (nie mówię tutaj o rażącym narażaniu bezpośrednio życia i zdrowia dziecka np jazda bez fotelika)
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 16:44   #483
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dudipopka Pokaż wiadomość
może i mam niewielką wiedzę tak samo jak tysiące ludzi na swiecie pozahodowlane zwierzęta też istnieją nie każde zwierze musi mieć rodowod tak ajk nie każdy człowiek musi wywodzić sie od królowej jakiejś tam
zwierze jeśli sie człowiek na nie zdecyduje powinno sie kochać i szanować bez wzgledu czy ma 4 łapy czy ślepe oko ze względu ze suka A nie powiła rodowodowych szczeniaków
To po co się wypowiadasz? To jest ludzkie zachowanie, które mnie dziwi Ja jak o czymś mało wiem, to słucham, a nie mówię.

Nie wiem co ma piernik do wiatraka, ja gdybym mogła adoptować kolejne zwierzę, to kochałabym najbrzydszego, najstarszego psa jakiego znalazłabym w schronisku. Nie zmienia to jednak ogromnego znaczenia metryczki i rozsądnego prowadzenia hodowli jeżeli decydujemy się jednak na zakup szczeniaka.

A porównanie do wywodzenia się od "jakiejś tam królowej" to już w ogóle...
Stary 2012-08-28, 16:48   #484
dudipopka
kobieta za ladą

drabineczka przeczytałam kiedyś w takim poradnikóu dla zmeczonych rodziców ze cokolwiek matka/ojciec zrobią czy nie zrobią i tak będą na językach bo każdy chce dozrucić 5 gr do wszystkiego
matka ma być jak cyborg(świetny watek na wizażu matka nie cyborg czyli co zrobiłąś dziś dla siebie) który absolutnie po wyjściu ze szpitala ma
nie czuć zmęczenia (nawet jak budzi sie co 30 minut w nocy bo dziecko płacze
nie spać w dzień tylko sprzątać(bo spała w nocy noc jest od spania..tylko wytłumacz to 4 mięcznemu dziecku)
gotować 3 daniowe dania (bo partner w pracy a ty i tak siedzisz w domu i nic nie robisz)
uskuteczniać parogodzinne spacery w celu dotleneinia dziecka które MUSI byc codziennie na dworzu i masz czas bo przeciez siedzisz w domu i inne takie ze jak słyszysz to ci sie za pzreproszenie zwoje mózgowe prostują

---------- Dopisano o 16:48 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Cytat:
Napisane przez lagerfeldised Pokaż wiadomość
To po co się wypowiadasz? To jest ludzkie zachowanie, które mnie dziwi Ja jak o czymś mało wiem, to słucham, a nie mówię.

Nie wiem co ma piernik do wiatraka, ja gdybym mogła adoptować kolejne zwierzę, to kochałabym najbrzydszego, najstarszego psa jakiego znalazłabym w schronisku. Nie zmienia to jednak ogromnego znaczenia metryczki i rozsądnego prowadzenia hodowli jeżeli decydujemy się jednak na zakup szczeniaka.

A porównanie do wywodzenia się od "jakiejś tam królowej" to już w ogóle...
wypowiadam sie bo mnie to dziwi

a to jest wątek co mnie dziwi

trzeba dzisiaj nie mieć czasu
żeby jutro mieć czas
````kękę
dudipopka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 16:57   #485
visionAM
Zakorzenienie

Koleżanka miała labradora z hodowli o dokładnie tej: http://www.sarracenia.pl/menu.htm

Szczeniak był głupi, po prostu głupi i w żaden sposób nie dało się go wytresować. Już jak go przywieźli bał się ludzi, uciekał jak wyciągano do niego rękę, dosłownie zachowywał się jak pies bity. Pomimo wielu starań nie dało się go uspokoić ani jakoś wytresować, więc został sprzedany dalej za bodajże 200zł
Nie znam się na hodowlach psów, ale to mnie na prawdę bardzo zdziwiło, bo za psa zapłacili sporo, hodowla miała rekomendacje itp. itd. a tu taki "psikus"
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 16:59   #486
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
100 days ale wiesz co chcąc miec jakiegokolwiek psa biorę pod uwagę to ze psy mogą róznie sie zachowywać ,jak sie zle zachowuje zmieniam taktykę w stosunku do niego ze tak powiem wychowawczą i szukam na własną rękę np książki o wychowaniu psa czy szkoleniu
poza tym taka wizyta u specjalisty nie czarujmy sie sporo kosztuje bo na jednej wizycie na pewno nie skończy
czyli dochodzimy do wniosku psy (czy też ogólnie zwierzeta) tylko dla majętnych w razie kłopotów pan behariorysta pomoże..

Ale mnie się zdaje, że behawiorysta nie jest u nas modny, wiec jak już ktoś wydaje na niego kasę, to musi. Nie na przykładzie psów ale: w rodzinie mamy 5 kotów, kochanych, zadbanych. Kilka poradników przeczytanych i żaden nie potrafił odpowiedzieć na pytanie, dlaczego jeden kotów ni z gruchy ni z pietruchy zaczyna nagle szczać po ścianach i zachowywać się agresywnie tylko w stosunku do innego kota, z którym żył dotąd w zgodzie. Nie było zadnychy zmian ani w jego środowisku, ani w diecie, jest kastratem, więc powinien być grzeczny.

Wydana stówa u behawiorysty była chyba najlepszą zainwestowaną w nasze stadko (i ściany). I nawet to nie bylo "chodzenie do behawiorysty", bo cała procedura to kilka wysłanych maili, w których kazał odpowiedzieć nam na mnóstwo pytań, przesłać rozkład domu, zaznaczyć gdzie są kocie legowiska i ich ulubione miejsca. Podał nam co mamy zmienić i problem zniknął.

Poradniki są w stanie ująć jakieś podstawowe i schematyczne sprawy. A zwierz to nie robot i kilka zmiennych może spowodować, że zmieni swoje zachowanie o milion stopni.

~ Hank Moody

Edytowane przez Suvia
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:18
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:11   #487
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Koleżanka miała labradora z hodowli o dokładnie tej: http://www.sarracenia.pl/menu.htm

Szczeniak był głupi, po prostu głupi i w żaden sposób nie dało się go wytresować. Już jak go przywieźli bał się ludzi, uciekał jak wyciągano do niego rękę, dosłownie zachowywał się jak pies bity. Pomimo wielu starań nie dało się go uspokoić ani jakoś wytresować, więc został sprzedany dalej za bodajże 200zł
Nie znam się na hodowlach psów, ale to mnie na prawdę bardzo zdziwiło, bo za psa zapłacili sporo, hodowla miała rekomendacje itp. itd. a tu taki "psikus"
Nie każda hodowla jest dobra. Cena nie jest gwarantem, a psy powinno się sprawdzać samemu, bo rekomendacje to mogą być niewiele warte.

Ale swoją drogą nie wierzę w to, że nie dało się go ułożyć, po prostu oni tego nie umieli. Chyba że pies faktycznie miał, np. jaką wadę mózgu, bywa i tak.

Ze swojej strony już zamykam temat psów, przepraszam za taki obszerny offtop

Edytowane przez lagerfeldised
Czas edycji: 2012-08-28 o 17:13
lagerfeldised jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 17:14   #488
visionAM
Zakorzenienie

Prędzej był to pies z wadą mózgu, bo ta rodzina miała wcześniej labradora przez 15 lat, a tego kupili po śmierci tamtego I za nic w świecie nie dało się z nim nic zrobić. A wiem, że psy też moga być np. chore psychicznie itp. to prawda?
Stary 2012-08-28, 17:23   #489
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Prędzej był to pies z wadą mózgu, bo ta rodzina miała wcześniej labradora przez 15 lat, a tego kupili po śmierci tamtego I za nic w świecie nie dało się z nim nic zrobić. A wiem, że psy też moga być np. chore psychicznie itp. to prawda?
Podobno tak, ale równocześnie:

Cytat:
Przez czterdzieści lat pracy z psami (razem z pewnościa kilka tysięcy przeegzaminowanych, przetestowanych, szkolonych czy zostawianych pod opieką, także obserwowanych na zawodach, treningach, w hodowlach itp) - tylko dwa razy spotkałam takie (psa collie, sukę rottweilerkę), o których z największym przekonaniem mogłam powiedzieć, że miały bardzo poważne problemy psychiczne i nie odbierały ani nie zapamiętywały bodźców z otoczenia. I rzeczywiscie byly niewyuczalne. Z opisu psa, o którym mowa w tym wątku, zdumiewa mnie, że aportował - bo chęć aportowania z reguły jest skojarzona z możliwością celowej współpracy z człowiekiem, jest pierwszym testem dla szczeniaka, którego chce się szkolic.

Zofia Mrzewińska
Czyli jednak w większości przypadków, to raczej bardzo trudny przypadek niż choroba.
Stary 2012-08-28, 18:04   #490
reverse
Zadomowienie

Dziwią mnie ludzie, którzy się nudzą Wiem, że to brzmi dziwnie, ale jak słyszę od kolejnych znajomych, że "wczoraj siedziałam/em w domu i strasznie się wynudziłem", to po prostu mi ręce opadają... Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, ale chyba od gimnazjum nie miałam ani jednego dnia, kiedy bym się nudziła. W sumie, to ciągle brakuje mi na wszystko czasu, bo przecież jest tyle ciekawych rzeczy do roboty
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:31   #491
almondfairy
seriously? no.

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że tak wiele osób nie czyta książek....
też zawsze tak myślałam, dopóki nie weszłam na wizaż

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Dziwią mnie ludzie, którzy się nudzą Wiem, że to brzmi dziwnie, ale jak słyszę od kolejnych znajomych, że "wczoraj siedziałam/em w domu i strasznie się wynudziłem", to po prostu mi ręce opadają... Nie wiem, czy to ze mną jest coś nie tak, ale chyba od gimnazjum nie miałam ani jednego dnia, kiedy bym się nudziła. W sumie, to ciągle brakuje mi na wszystko czasu, bo przecież jest tyle ciekawych rzeczy do roboty
zawsze jest wizaż

książki
ubrania
almondfairy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:04   #492
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez lipiec Pokaż wiadomość
Bo biorąc takiego psa wspiera się pseudo hodowle. Im więcej takich hodowli tym później więcej niechcianych zwierząt trafia do schroniska, proste :- )
Ale dlaczego? Pies z rodowodem nie trafi do schroniska? Każdy, kto bierze psa z tzw. pseudohodowli odda go?

---------- Dopisano o 19:04 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
może i mam niewielką wiedzę tak samo jak tysiące ludzi na swiecie pozahodowlane zwierzęta też istnieją nie każde zwierze musi mieć rodowod tak ajk nie każdy człowiek musi wywodzić sie od królowej jakiejś tam
zwierze jeśli sie człowiek na nie zdecyduje powinno sie kochać i szanować bez wzgledu czy ma 4 łapy czy ślepe oko ze względu ze suka A nie powiła rodowodowych szczeniaków
I niejednokrotnie są bardziej kochane niż te bez rodowodu. Mojej koleżanki dziadek oddał takiego rodowodowego owczarka niemieckiego i to samo robi ze wszystkimi swoimi psami.

A tak przy okazji spotkałam pewnego dnia panią, która hoduje yorki. Od nastu lat, jej mama też. Ma 4. Jak zaczęła opowiadać to każdy jakąś chorobę ma. Wszystkie z papierami, jednego matka specjalnie z Francji sprowadzona. I dupa.

Edytowane przez ciri15
Czas edycji: 2012-08-28 o 19:11
ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:16   #493
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarno czarna Pokaż wiadomość
Ktoś kto nie szanuje opini drugiej osoby, bo sam myśli inaczej również jest ograniczony. Oczywiście nie chcę nikogo obrażać.
Nie trzeba czegoś próbować, żeby wystawic opinię na ten temat.
Nic takiego nie oczekuję, tylko mówię dlaczego ich nie lubię
Powiedzałaś, że są bezużyteczne, to ciekawa jestem czego od nich oczekujesz
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:29   #494
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Mam tak samo, jak Ty…
Stary 2012-08-28, 19:32   #495
fioleciasto
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Mam tak samo, jak Ty…
i ja

Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama

2021 :82
2022 :26
fioleciasto jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:59   #496
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Haha no to już sie dzisiaj dowiedziałam, że jestem podejrzana i w ogóle be. Teraz mogę też się doczekać analizy jakim jestem człowiekiem. Brawo Znam dziewczynę, która została dotkliwie pogryziona przez psa jak była dzieckiem. A teraz w takim razie jest podejrzana, zła i okropna, bo nie lubi zwierząt no litości takie szufladkowanie tutaj zazwyczaj się tępi, ale jednak masa to masa. Jakby ktoś napisał, że blondynki są u niego na czarnej liście, to od razu chór oburzonych się odezwie, ale w powyższym przypadku szufladkowanie ludzi ma głęboki sens...
napisałam skrótowo, że taka osoba trafi u mnie na czarną listę w sensie, że raczej się nie polubimy a ile razy poznałam osobę, która zwierzęta traktuje jak rzeczy i próbowałam mimo to się z nią zaprzyjaźnić, tyle razy się przejechałam

Cytat:
Napisane przez WhiteCherry Pokaż wiadomość
jeśli masz takie podejście, to faktycznie się nie zrozumiemy

ale spróbuję, choć to pewnie będzie syzyfową pracą.

może słowo 'lubię' było niekoniecznie odpowiednie, bo gusta są różne, ale 'szanuję', 'dbam', 'nie traktuję jak ścierwa' już tak.
Potwory nie istnieją. Ale ludzie tak ;-)
jeśli ktoś znęca się nad zwierzętami - jest dla mnie nikim.

mogę też o tym napisać w innym kontekście, jak dla mnie sporo prawdy jest w powiedzeniu 'pies jest najlepszym przyjacielem człowieka'. Swojego miałam 15 lat i płakałam jak po stracie bliskiej osoby, członka rodziny.
nie zrozumie tego ktoś, dla kogo zwierzę najlepiej wygląda dobrze przyprawione na talerzu ;-) ja bardzo przywiązuje się do zwierząt i nie traktuję na zasadzie - masz tu miskę, zjedz i z oczu mi zejdź.

ja się częściej ludźmi brzydzę.
na ludziach się zawiodłam, na swoim psie nigdy ;-)

pięknie napisane

widzę że mamy podobne podejście
sama wychowałam się w domu pełnym zwierząt- koty, psy, papużki, żółw- dla mnie to zawsze była część rodziny

Cytat:
Ludziom, którzy obserwują miesiącami/latami najróżniejsze zwierzaki na naszej planecie, albo tym którzy potrafią, np. kozę nauczyć jeździć na deskorolce, pewnie cycki by opadły na hasło "zwierzęta są głupie".

Jakoś tam (jak pisałam wyżej) jestem w stanie zrozumieć, że ktoś zwierzaka z jakiegoś powodu nie lubi, ale takie "to i tamto jest głupie i kropka" jest bardzo infantylne. Dentysta jest be, warzywa są głupie, książki są fe.

Zwierzęta potrafią, np. cierpieć tygodniami po śmierci swojego potomka, lub członka stada, opłakiwać go i przez długi okres pilnować jego ciała przed innymi zwierzętami.
Spoglądając chociażby na słynną aferę głośną od dłuższego czasu, powiedziałabym, że zdecydowanie często są lepsze niż ludzie, przynajmniej nie zabijają dla zabawy/ze złości/ani nawet w afekcie.

No ale nie próbuję tu nikomu przepchnąć lubienia zwierząt. Wiem, że tak się nie da. czarno czarna po prostu, nie polubiłybyśmy się na żywo, jestem tego pewna
zgadzam się z wyboldowanym

Edytowane przez Iclosemyeyes
Czas edycji: 2012-08-28 o 20:00
Iclosemyeyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:04   #497
lagerfeldised
Rozeznanie

Cytat:
Ja lubię mieć przez większość tygodnia bardzo napięty grafik, a potem któregoś dnia tak się ewidentnie ponudzić w domu przez kilka godzin
Stary 2012-08-28, 20:05   #498
czarno czarna
Raczkowanie

Cytat:
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez IzzieSt Pokaż wiadomość
Powiedzałaś, że są bezużyteczne, to ciekawa jestem czego od nich oczekujesz
Niczego, bo od zwierząt nie można nic oczekiwać
Stary 2012-08-28, 20:16   #499
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja lubię mieć przez większość tygodnia bardzo napięty grafik, a potem któregoś dnia tak się ewidentnie ponudzić w domu przez kilka godzin
Też się lubię ponudzić Szczególnie po sesji. Nic mnie wtedy nie cieszy bardziej, jak surfowanie po necie lub gapienie się w telewizję

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Dziwi mnie na blogach kosmetycznych, jak dziewczyna pisze coś w stylu "pierwszy raz widziałam tą firmę więc wzięłam coś na próbę" i cosiem jest np. 10 cieni. Dla mnie na próbę to się bierze jedną-dwie rzeczy, a nie 10. Tak samo nie rozumiem kupowania na raz np. 3 szamponów czy płynów do demakijażu. Pomijając jakieś super-hiper promocje oczywiście

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:17   #500
201612280917
Konto usunięte

Cytat:
A ja się nudzę ileż można być na tym wizażu, ile można czytać książek... Mieszkam bardziej we wsi, niż w mieście, koleżanki są porozrzucane po różnych okolicznych miastach i wsiach. Co wy takiego ciekawego robicie przez wakacje, że nie macie ani dnia nudnego?
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:55   #501
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
A ja się nudzę ileż można być na tym wizażu, ile można czytać książek... Mieszkam bardziej we wsi, niż w mieście, koleżanki są porozrzucane po różnych okolicznych miastach i wsiach. Co wy takiego ciekawego robicie przez wakacje, że nie macie ani dnia nudnego?
Setki rzeczy można robić Można czytać (nie tylko książki fabularne, ale i podręczniki np. medyczne), można pisać wiersze, można fotografować, można oglądać filmy, ćwiczyć jogę, rozwiązywać i tworzyć anagramy, uczyć się obcego języka, gotować (w tym sporo eksperymentować), przemeblowywać pokój/mieszkanie/dom, tworzyć nowe dekoracje do wnętrza domu, chodzić na spacery, majsterkować, malować, rysować, relaksować się siedząc na balkonie/na parapecie/w ogrodzie i pijąc dobry alkohol…

No setki rzeczy można robić
Jak ktoś ma za dużo czasu, to niech mi odda, bo mnie ciągle brakuje czasu na czytanie o tym wszystkim, co mnie interesuje
Stary 2012-08-28, 20:55   #502
IzzieSt
Zakorzenienie

Cytat:
Niczego, bo od zwierząt nie można nic oczekiwać
W takim razie nie można zarzucać, że są bezużyteczne
IzzieSt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 21:29   #503
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, to nie brzmi dziwnie. Nigdy, ale to nigdy w życiu się nie nudziłam. Ledwo wykrawam czas na sen. A jeśli ktoś naprawdę nie ma żadnych zainteresowań czy obowiązków, to niech idzie do pracy. I nudę zabije, i pieniądze zarobi.
Stary 2012-08-28, 22:19   #504
jo@n@
Zakorzenienie

GG do jo@n@

Cytat:
Napisane przez ekstramocna Pokaż wiadomość
dziwi mnie, że tak wiele osób nie czyta książek....
Mnie też.
Pracuję w księgarni. Wchodzi pan na salę i mówi: "o w każdej księgarni ktoś na straży stoi, żeby nie kradli. Jak to jest, że ludzie książek nie czytają a je kradną"

If you're out on the road
Feeling lonely and so cold
All you have to do is call my name
And I'll be there on the next train

jo@n@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:24   #505
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Dziwi mnie na blogach kosmetycznych, jak dziewczyna pisze coś w stylu "pierwszy raz widziałam tą firmę więc wzięłam coś na próbę" i cosiem jest np. 10 cieni. Dla mnie na próbę to się bierze jedną-dwie rzeczy, a nie 10. Tak samo nie rozumiem kupowania na raz np. 3 szamponów czy płynów do demakijażu. Pomijając jakieś super-hiper promocje oczywiście
ja jestem włosomaniaczką, zazwyczaj raz na jakiś czas robię większe zakupy kosmetyczne i wtedy od razu kupuje kilka szamponów Więc dla mnie to nic dziwnego. Tyle, że ja często zamawiam w internecie to co mnie interesuje. Często też kosmetyki, które chcę są trudno dostępne albo produkowane w małych nakładach, więc jak już gdzieś w drogerii trafię na coś, na co poluję od dawna, to od razu biorę na przykład dwie odżywki zamiast jednej. Nie widzę w tym nic dziwnego

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Nie, to nie brzmi dziwnie. Nigdy, ale to nigdy w życiu się nie nudziłam. Ledwo wykrawam czas na sen. A jeśli ktoś naprawdę nie ma żadnych zainteresowań czy obowiązków, to niech idzie do pracy. I nudę zabije, i pieniądze zarobi.
Tak trochę chamsko to zabrzmiało szczerze mówiąc...
Piszę w perspektywy osoby studiującej dziennie, pracującej na 3/4 etatu, kiedyś też dawałam korepetycje i rzeczywiście czasu miałam mało. Ale były też takie dni gdy najzwyczajniej w świecie się nudziłam. Miałam wolne w pracy, na uczelnię nie musiałam nic robić, czytać nie miałam ochoty, nie miałam żadnych ciekawych filmów do oglądania, pogoda była beznadziejna więc wyjść na zewnątrz też nie miałam ochoty, bo wolałam siedzieć w ciepłym mieszkaniu, które było posprzątane itp. więc z domowych obowiązków też nie miałam nic do roboty. Nie widzę nic zaskakującego w tym, że ktoś się nudzi. A tekst o tym, że jak ktoś się nudzi niech idzie do pracy to na prawdę chamstwo imo i brak wyobraźni
Stary 2012-08-28, 22:31   #506
--Olka--
Zakorzenienie

Cytat:
Tak trochę chamsko to zabrzmiało szczerze mówiąc...
Sorry, nie miało tak zabrzmieć. Po prostu autentycznie mnie to dziwi, może mam za dużo obowiązków na głowie. Albo muszę coś zrobić, albo zajmuje się hobby/przyjemnościami, a jak już naprawdę nie miałabym co robić to położyłabym się spać, bo lubię.
Jeśli ktoś czuje się urażony, to przepraszam, ale i tak nie ogarniam.

Edit: a jeśli chodzi o pracę, to nie chodziło mi, że trzeba iść tyrać do fabryki, itp., bo pewnie jest się leniem, tylko że skoro ktoś ma się nudzić całe wakacje, to chyba lepiej spróbować czegoś poszukać, pozarabiać, doświadczenie zdobyć, a przede wszystkim poznać nowe osoby i się nie nudzić.

Edytowane przez --Olka--
Czas edycji: 2012-08-28 o 22:36
--Olka-- jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:39   #507
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
ja jestem włosomaniaczką, zazwyczaj raz na jakiś czas robię większe zakupy kosmetyczne i wtedy od razu kupuje kilka szamponów Więc dla mnie to nic dziwnego. Tyle, że ja często zamawiam w internecie to co mnie interesuje. Często też kosmetyki, które chcę są trudno dostępne albo produkowane w małych nakładach, więc jak już gdzieś w drogerii trafię na coś, na co poluję od dawna, to od razu biorę na przykład dwie odżywki zamiast jednej. Nie widzę w tym nic dziwnego
Internetowe hurtowe zakupy rozumiem jak najbardziej, bo faktycznie szkoda płacić za przesyłkę parę razy. Mi bardziej chodzi o takie dosyć popularne i dostępne produkty

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:42   #508
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez --Olka-- Pokaż wiadomość
Edit: a jeśli chodzi o pracę, to nie chodziło mi, że trzeba iść tyrać do fabryki, itp., bo pewnie jest się leniem, tylko że skoro ktoś ma się nudzić całe wakacje, to chyba lepiej spróbować czegoś poszukać, pozarabiać, doświadczenie zdobyć, a przede wszystkim poznać nowe osoby i się nie nudzić.
teraz to trochę inaczej brzmi

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Internetowe hurtowe zakupy rozumiem jak najbardziej, bo faktycznie szkoda płacić za przesyłkę parę razy. Mi bardziej chodzi o takie dosyć popularne i dostępne produkty
Hmm ale przykładowo - wyszła niedawno fajna nowa seria Timotei Jericho Rose, w Tesco była promocja - szampony 400ml za 7,99zł, podpasował mi skład więc wzięłam dwa. Nie widzę w tym nic dziwnego

Dziwi mnie mówienie na osoby o imieniu Adrian - Ardian
albo na kołdrę - kordła
Stary 2012-08-28, 22:52   #509
Mileva_
Zakorzenienie

Cytat:
Podobno człowiek inteligenty nigdy się nie nudzi
Mileva_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:57   #510
reverse
Zadomowienie

Wiecie co, chyba trochę nieprecyzyjnie się wyraziłam. Dla mnie nudą nie jest odpoczynek (np. położę się na łóżku po ciężkim dniu i rozmyślam), ale dziwi mnie właśnie to, że ktoś sam ze sobą się nudzi (na zasadzie, że zasypuje inne osoby smsami, że się nudzi, nie ma co robić itp). Trochę zaplątałam, ale chyba załapiecie, o co mi chodzi
I Chatul napisała te wszystkie rzeczy, które przyszły mi na myśl. Też mieszkam na wsi i przyznam, że jeśli już miałoby mi się nudzić, to właśnie na stancji, w mieście, a nie w domu.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości