Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-28, 18:27   #691
colorblue
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez vanessa1781 Pokaż wiadomość
miło mi
a ten wiesiołek to tak poprostu woła się w aptece wiesiołek, czy ma jakąś nazwę

chciałabym, jesteśmy po ślubie już 5 lat, ale jakoś doipero nadszedł ten "odpowiedni" moment, ale przez wyjazd na wczasy sie mi @ rozregulowała i nie bardzo mogę wyczaić owulację, obserwuję tylko śluz i staram się wtedy 4 dni z rzędu przytulać do tż (jak wy to ładnie tu nazywacie )
co do wiesiołka to nie pomogę bo nigdy nie miałam z tym styczności. Ale jest tu wiele dziewczyn,które napewno odpowiedzą
A co do rozregulowania cyklu to wtedy faktycznie ciężko się połapać, więc najlepiej przytulać się po @ co 2 dzień średno wtedy kiedy by ta owu nie była to jest szansa trafić

Co do mnie to kurcze patrząc na te wydzieline moją to byłabym skłonna pomyśleć że dopiero teraz w 23dc mam płodne dni, ale szyjka "mówi" ,że już po tych dniach. W trakcie płodnych jest ona wysoko bardzo i taką ostatni raz miałam 12dc bo wtedy sprawdzałam ostatni raz. A dzisiaj sprawdziłam z ciekawości i jest nisko czyli jest po owulacji.
Kurcze przed braniem tabletek znałam swój organizm bardzo dobrze. cykle były równe idealnie 28 dni. wiedziałam kiedy mam płodne i wogóle... Teraz szlag wszystko trafił i nic nie wiem i nie wiem czego się mogę właściwie spodziewać. A jeśli mam się spodziewać @ to też nie wiem kiedy. Buuu nie lubie tego.

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 18:31   #692
vanessa1781
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
co do wiesiołka to nie pomogę bo nigdy nie miałam z tym styczności. Ale jest tu wiele dziewczyn,które napewno odpowiedzą
A co do rozregulowania cyklu to wtedy faktycznie ciężko się połapać, więc najlepiej przytulać się po @ co 2 dzień średno wtedy kiedy by ta owu nie była to jest szansa trafić

Co do mnie to kurcze patrząc na te wydzieline moją to byłabym skłonna pomyśleć że dopiero teraz w 23dc mam płodne dni, ale szyjka "mówi" ,że już po tych dniach. W trakcie płodnych jest ona wysoko bardzo i taką ostatni raz miałam 12dc bo wtedy sprawdzałam ostatni raz. A dzisiaj sprawdziłam z ciekawości i jest nisko czyli jest po owulacji.
Kurcze przed braniem tabletek znałam swój organizm bardzo dobrze. cykle były równe idealnie 28 dni. wiedziałam kiedy mam płodne i wogóle... Teraz szlag wszystko trafił i nic nie wiem i nie wiem czego się mogę właściwie spodziewać. A jeśli mam się spodziewać @ to też nie wiem kiedy. Buuu nie lubie tego.
to ja sądząc tylko po śluzie to jakoś tak przeważnie w połowie cyklu mam owu i jajnik mnie wtedy pobolewa
Stary 2012-08-28, 18:35   #693
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
Witam.
Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam chyba wątek dla siebie, troszkę was sobie podczytałam i chciałabym móc z wami się dzielić swoimi problemami i umilać czas czekania na @ lub jej brak.
Przyjmiecie mnie??

Staramy się co prawda dopiero 2 cykle i o ile dawniej zdawałam sobie sprawę z tego, że ciąży nie da się zapalnować wtedy kiedy by sie chciało, o tyle teraz już jak zaczęłam się starać to miałam nadzieję, że jak się postaramy w trakcie owalucji, to musi być ciąża. No i już drugi miesiąc z rzędu się zawiodłam. Jeszcze do wczoraj żyłam nadzieją, w niedzielę zrobiłam test-wyszedł negatywny-ale pomyślałam ze może za wcześnie. W sobotę już nawet miałam objawy, wieczorem miałam ochotę na wino-ale po 2 łykach mnie "odrzuciło", było mi nie dobrze, a piersi bolały mnie jak nigdy dotąd, jeszcze koleżanki mi tak wmówiły tą ciążę, że naprawdę uwierzyłam że w niej jetsem. Ale dziś @ rozwiała moje wątpliwości i nadzieje. W ogóle założyłam sobie że chcę urodzić dziecko na wiosnę dlatego zaczęliśmy starania od lipca. Następne starania koło przyszłego weekendu

A wyczytałam jeszcze tu gdzieś coś o wiesiołku, jakie on ma działanie, po co się go bierze i czy tak na własną rękę, czy z przepisu lekarza?
Witam w tym cyklu napewno sie uda. Olej z nasin wiesiolka jest na poprawienie jakosci sluzu bierze sie go tylko do dnia owulacji od pierwszego dnia @. idzie kupic w aptece bez recepty

---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ----------

Skierka w takim razie odczekam jeszcze 3 dni i potem zaczne panikowac....
dzieki dziewczyny za odpowiedzi glupio mi z takim pytaniem do gina leciec
Stary 2012-08-28, 18:50   #694
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

wiem nie przejmuje się, dlatego nawet wam zapomniałam o tym napisać masz racje ludzie gadają i będą gadać, szczególnie typu fb i nk
Tylko że po to trzymam mojego dzidziola w tajemnicy żeby sama ogłosić tą nowine kiedy będzie czas, a nie jakaś małpa będzie mi tu rozpowiadać... bo to wszystko to wspólni znajomi więc jak nie będą trzymać języka za zębami to dowiedzą się wszyscy w mgnieniu oka. A nie tak chciałam

No i dac jej w żeby trzeba...a Ty pipko chowaj karte ciąży do torebki

Cytat:

Kocurku no heloł kochana

Heloł....milo, że ktos zauważył mój post

Cytat:
Witam.
Szukałam, szukałam i w końcu znalazłam chyba wątek dla siebie, troszkę was sobie podczytałam i chciałabym móc z wami się dzielić swoimi problemami i umilać czas czekania na @ lub jej brak.
Przyjmiecie mnie??

Witamy serdecznie

Cytat:

No niestety, ale te cholerne tabsy wpływaja na nasz organizm i czesto póxniej jest problem. Ja chyba juz do nich nie wróce...nawet po ciązy...

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:01   #695
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
Luncia a ta pierdyknięta paniusia to chyba dawno w zęby nie dostała Jak można informować innych o ciąży i to nie swojej. Ja pierdziele jaka wieś
A co do mnie i śluzu to ok już wyjaśniłaś ( nakręciłam się ) ale powiedz mi jak z tymi dziwnymi bólami. ni to krzyż mnie ćmi, to za chwile coś kłuje, to pachwiny mi rozpiera. dziwne uczucie. raz mam wrażenie że to na @ a raz,że....
Z bólami to samo co ze śluzem, Ja miałam czasami bardzo silne bóle tak jakby ktoś wbijał mi pięść do brzucha, a raczej miałam takie jakby ktoś mi trzymał rękę na brzuchu-to w pierwszej ciąży, w drugiej miałam bardziej jak na @ (z tym że raczej rzadko brzuch mnie bolał na @) i kłucia w jajnikach, ciągniecia w pachwinach. Więc nienakręcając Cię oczywiscie masz objawy na fasolkę

Cytat:
miło mi
a ten wiesiołek to tak poprostu woła się w aptece wiesiołek, czy ma jakąś nazwę
Tak poprostu wiesiołek

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Laseczki, jednak nie zrobię jutro testu, bo mi się nie chciało iść kupić
Więc poczekamy sobie
ale Cie zaraz kopneee....

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
No i dac jej w żeby trzeba...a Ty pipko chowaj karte ciąży do torebki
No niestety, ale te cholerne tabsy wpływaja na nasz organizm i czesto póxniej jest problem. Ja chyba juz do nich nie wróce...nawet po ciązy...
TŻ musiał sobie popatrzyć
a tabsy brałam i chyba będę kiedyś brać, no bo co?
Teraz sobie dziewczyny pomyślcie że trzeba będzie wrócić do antykoncepcji wcale mi się to nie widzi także używajcie puki możecie

a ja mam zamiar zapytać gina czy może w II trym.. można by się coś poprzutulać?

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:05   #696
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Ja będę dziś korzystac bo mam 5 dzień cyklu i pewnie bedzie mozna na lajcie do konca...

Jesli zajde to tez bedziemy mieli szlaban wiec...WIECEJ SEKSU!

Synuś
Stary 2012-08-28, 19:11   #697
kwitka13
Zadomowienie

ale że niby dlaczego szlaban na seks w ciąży???

Maru dostaniesz w trąbe

Lunka co do tej plotkary to może ona nie miała nic złego na myśli. Może ona myslała, że wasi znajomi już o Twojej ciąży wiedzą i tak to wyszło. Mi też się to przytrafiło z ciążą mojej siostry... myślałam, że jej znajomi już wiedzą i tak palnęłam...nie złośliwie czy plotkarsko ale tak poprostu przy rozmowie. Nie stresuj się tak kochanie, bo to nie zdrowo
„Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!”
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-28 o 19:17
kwitka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:23   #698
...Skierka...
Zakorzenienie

Cytat:
chciałabym, jesteśmy po ślubie już 5 lat, ale jakoś doipero nadszedł ten "odpowiedni" moment, ale przez wyjazd na wczasy sie mi @ rozregulowała i nie bardzo mogę wyczaić owulację, obserwuję tylko śluz i staram się wtedy 4 dni z rzędu przytulać do tż (jak wy to ładnie tu nazywacie )
doskonale cie rozumiem, my zdecydowalismy sie na starania 4 lata po slubie i itak uwazam ze w wieku 27 lat najwyzszy czas
slub wzielismy wczesnie i nie byly mi w glowie dzieci, tym bardziej ze bylam jeszcze na studiach. tym bardziej ze cala rodzina jakby nagle oczekiwala ze jak slub to od razu trzebamierc dziecko. Dzialalo na mnie to zupelnie odwrotnie i sporo sie denerwowalam o to. Teraz juz sie ustatkowalismy i myslimy ale naszczescie w czasie, kiedy rodzinba chyba zwatpila juz ze sie kiedys zdecydujemy nikomu nie powiedzielismy ze sie staramy... w koncu po co mam sie dodatkowo stresowac.... a tak to jak bedzie zostanie tylko radość... no a te zawody... tylko dla nas

kiedy byłam jak kropelka czułam serca twego bicie
i wiedzialam jak jest wielka miłość która daje życie...

20.11. ...nasze Szczęście...
...Skierka... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:24   #699
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwitka13 Pokaż wiadomość

Maru dostaniesz w trąbe

Lunka co do tej plotkary to może ona nie miała nic złego na myśli. Może ona myslała, że wasi znajomi już o Twojej ciąży wiedzą i tak to wyszło. Mi też się to przytrafiło z ciążą mojej siostry... myślałam, że jej znajomi już wiedzą i tak palnęłam...nie złośliwie czy plotkarsko ale tak poprostu przy rozmowie. Nie stresuj się tak kochanie, bo to nie zdrowo
Zaleca się brak seksu w pierwszych tygodniach ciąży bo można spowodować tym # niestety. Szczególnie u kobiet,które mają już za sobą stratę maleństwa. Poprostu trzeba uważać. Wtedy podczas penetracji członkiem można zrobić więcej szkody niż przyjemności.
Tak słyszałam, ale chyba coś w tym jednak jest:/

Luncia to żem się nakręciła do końca eheheh

Maru normalnieeee wieszzz coooo

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-28, 19:28   #700
kwitka13
Zadomowienie

we wcześniejszych ciazach żaden lekarz nie zabranial mi seksu no ale teraz po # to może faktycznie być inaczej... dobrze wiedzieć
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-08-28, 19:34   #701
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:

Maru dostaniesz w trąbe

Cytat:
Zaleca się brak seksu w pierwszych tygodniach ciąży bo można spowodować tym # niestety. Szczególnie u kobiet,które mają już za sobą stratę maleństwa. Poprostu trzeba uważać. Wtedy podczas penetracji członkiem można zrobić więcej szkody niż przyjemności.
Tak słyszałam, ale chyba coś w tym jednak jest:/

Luncia to żem się nakręciła do końca eheheh

Maru normalnieeee wieszzz coooo

No niestety po # trzeba sie wstrzymać..przynajmniej takie jest zalecenie
Nie wiem czy jest w tym jakis sens, ale to chyba chodzi o zachowanie szczególnej ostrożności..

Synuś
Stary 2012-08-28, 19:34   #702
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam.
Przyjmiecie mnie??

Staramy się co prawda dopiero 2 cykle i o ile dawniej zdawałam sobie sprawę z tego, że ciąży nie da się zapalnować wtedy kiedy by sie chciało, o tyle teraz już jak zaczęłam się starać to miałam nadzieję, że jak się postaramy w trakcie owalucji, to musi być ciąża. No i już drugi miesiąc z rzędu się zawiodłam. Jeszcze do wczoraj żyłam nadzieją, w niedzielę zrobiłam test-wyszedł negatywny-ale pomyślałam ze może za wcześnie. W sobotę już nawet miałam objawy, wieczorem miałam ochotę na wino-ale po 2 łykach mnie "odrzuciło", było mi nie dobrze, a piersi bolały mnie jak nigdy dotąd, jeszcze koleżanki mi tak wmówiły tą ciążę, że naprawdę uwierzyłam że w niej jetsem. Ale dziś @ rozwiała moje wątpliwości i nadzieje. W ogóle założyłam sobie że chcę urodzić dziecko na wiosnę dlatego zaczęliśmy starania od lipca. Następne starania koło przyszłego weekendu

A wyczytałam jeszcze tu gdzieś coś o wiesiołku, jakie on ma działanie, po co się go bierze i czy tak na własną rękę, czy z przepisu lekarza?
Oczywiście,że przyjmiemy witaj

Cytat:
Napisane przez zaraz_a Pokaż wiadomość
Ło matko, zostawić Was na "chwilkę" i już człowiek nie ogarnia
Witam więc hurtem wszystkie nowe i mam prośbę, dopiszcie się na pierwszej stronie u Dzastino8, to może nie tylko mnie będzie łatwiej się połapać .

W związku z tym, że ostatni miesiąc nie zaowocował u żadnej II, to uważam, że najwyższy czas "zrzucić" kilka z Was piętro niżej - ze staraczek na mamusie. Oczywiście jutro bladym switem bedę zaglądać, żeby sprawdzić, czy u kwitki13 kreseczki spuchły i czy Maru może zostać wróżką. Ja tam się nie rozpycham kopytami, ale jest sporo nowych, więc dziewczyny - może by tak skok w dół na liście? . Trzymam kciuki.

Luna, Mokka, jak ten czas leci. Ja dopiero czytałam o Waszym testowaniu, a tu już 1/4 ciąży za Wami.
No właśnie,żeby później nie było pretensji że kogoś się nie pamięta...

Cytat:
Więc poczekamy sobie
Ejjjj nooo do kiedy Nas potrzymasz w niepewności?

Cytat:
Z bólami to samo co ze śluzem, Ja miałam czasami bardzo silne bóle tak jakby ktoś wbijał mi pięść do brzucha, a raczej miałam takie jakby ktoś mi trzymał rękę na brzuchu-to w pierwszej ciąży, w drugiej miałam bardziej jak na @ (z tym że raczej rzadko brzuch mnie bolał na @) i kłucia w jajnikach, ciągniecia w pachwinach. Więc nienakręcając Cię oczywiscie masz objawy na fasolkę

Tak poprostu wiesiołek

ale Cie zaraz kopneee....

TŻ musiał sobie popatrzyć
a tabsy brałam i chyba będę kiedyś brać, no bo co?
Teraz sobie dziewczyny pomyślcie że trzeba będzie wrócić do antykoncepcji wcale mi się to nie widzi także używajcie puki możecie

Lunka,a wy cały czas celibat??
Przeczytałam właśnie o tej lasce... no trochę nie ładnie wcinać nos w nie swoje sprawy...

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 19:56   #703
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
a czy to normalne ze mam juz 12dc a sluzu brak cykle mam 30 dniowe
Wszystko moze byc normalne mozesz w tym mc akurat nie miec wogole przez wszystkie dc, a moze tez za pare dni bedziesz miala..

Cytat:
Wiem, że dzidzie będę bardzo kochać bez względu na wszystko...
Dziś mój 22 dc tak jak u Ciebie jak nam się uda to rodzic też bedziemy w podobnym terminie
Trzymam za Ciebie kciuki!
o tak w to nie watpie heheh obysmy zafasolkowaly sie to mozemy miec nawet porod w parze hhheheh

Cytat:
Napisane przez FD_nika Pokaż wiadomość
A ja u bocianka zamowilam Kaje
oo śliczne imie hmmm musze tez wziasc pod uwage
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 20:34   #704
ruda_not_grazyna
Rozeznanie

GG do ruda_not_grazyna

Cytat:
Więc poczekamy sobie
Ale się znęcasz nad nami a z drugiej strony podziwiam, bo ja to bym już dawno poleciała po test i robiła jutro z samego rana trzymam kciuki !
ruda_not_grazyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 21:02   #705
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Ojej, nie wiedziałam, ze tak Was rozczaruję ale wiecie, mam teraz różne rzeczy na głowie i jakoś tak wyszło no
Obiecuję, że do końca tygodnia zatestuję
Stary 2012-08-28, 21:08   #706
FD_nika
Raczkowanie

Wink Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Ojej, nie wiedziałam, ze tak Was rozczaruję ale wiecie, mam teraz różne rzeczy na głowie i jakoś tak wyszło no
Podziwiam za cierpliwosc i 3mam kciuki ja wlasnie lyknelam tabl na zbicie prolaktyny niech dziala i zaowocuje fasolka
Stary 2012-08-28, 21:11   #707
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Też "mojego" chlopaczka ( jesli mi się trafi ) nie zamienię na 100 dziewczynek ale póki co MA być Nadia. Postanowiliśmy z połówkiem, że jak nie będzie teraz dziewczynki to się postaramy jeszcze raz .
Co do imienia Kornelia to też miałam je w planach ale mój syn stwierdził, że dzieciaki by ją kornik przezywały
hehe....kornik az sie zasmialam do monitora i TZ dziwnie na mnie spojrzał

Cytat:
Witam.
Przyjmiecie mnie??

witaj u nas bedziemy Cie wspierac i kibicowac
Cytat:
witaj,
nikt Cię lepiej nie zrozumie niż my większość z nas zawiodła się już wiele razy. Wiesiolek korzystnie wpływa na owu i powoduje zwiększenie ilosci sluzu ( a nam chodzi o duuużo płodnego ) trzeba go łykać od pierwszego dc do owu, nie dłużej, bo powoduje skurcze i może prowadzić do # Jest sprzedawany bez recepty, bo to suplement diety.
hm... moze ja sobie sprawie takiego wiesiolka ?
Cytat:
Więc poczekamy sobie
Ja mam pomysl :P to Ty wstan,,, nie sikaj,,,tylko lec do apteki i wracaj i rob testa

siedze, pije drinka sobie a TZ oglada Misia
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 21:19   #708
kwitka13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
hehe....kornik az sie zasmialam do monitora i TZ dziwnie na mnie spojrzał

hm... moze ja sobie sprawie takiego wiesiolka ?

siedze, pije drinka sobie a TZ oglada Misia
spraw sobie, nie zaszkodzi a może pomóc...

Miś

mnie znów brzuch małpowo, bardzo rozbolał... łyknęłam nospe, wzięłam ciepłą kąpiel i jest lepiej... niestety złamałam się i macnełam szyję ... twarda shit
S.I. Witkiewicz

Edytowane przez kwitka13
Czas edycji: 2012-08-28 o 21:22
Stary 2012-08-28, 21:23   #709
FD_nika
Raczkowanie

Cytat:
spraw sobie, nie zaszkodzi a może pomóc...

Miś
Ja wiesiolka polecam mialam firmy gal teraz w tym cyklu nie biore ake od kolejnego znow zaczne no chyba ze zafasolkuje to nie bede musiala przepraszam za bledy ale jestem na necie w fonir i zle mi sie pisze

Edytowane przez FD_nika
Czas edycji: 2012-08-28 o 21:24
FD_nika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-28, 22:41   #710
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
mnie znów brzuch małpowo, bardzo rozbolał... łyknęłam nospe, wzięłam ciepłą kąpiel i jest lepiej... niestety złamałam się i macnełam szyję ... twarda shit
A to nie ma być twarda?
Stary 2012-08-28, 22:58   #711
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
A to nie ma być twarda?
Moja jest nisko i to bardzo i też nie wiem czy ma tak być czy powinna być wysoko? i też mam wrażenie,że zmienia się mi w ciągu dnia eheh. wcześniej była rozpulchniona i miałam wrażenie,że jest bardzo tam ciasno.. Teraz jest chyba twarda ale też ciasno bo czułam,aż za bardzo dzisiaj mojego M

Sama już nie wiem i mam wrażenie,że jak jest bardzo nisko to tylko czekać mi zostało na@

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-08-29, 07:16   #712
lady_malgo
Rozeznanie

Witam nowe staraczki !!! Im nas więcej tym weselej. Tylko do nadrabiania bardzo dużo
a ja za bardzo nie miałam czasu ani siły. Jakaś przeziębiona jestem od wczoraj na dodatek.
Ale dziś mam KONIEC praktyk Dziś ostatni dzień od 8 do 16 i nareszcie odpocznę sobie powiedzmy bo zaczynam szkołę zaoczną już od września, a od października studia.

Zaczynam brać od dziś dupka. Lekarz niestety niezbyt optymistycznie mnie nastroił. Spojrzał w moją kartę na długość cykli i te plamienia i mówi pod nosem: "oj będzie bardzo trudno o ciążę". Tak więc z dnia na dzień z cyklu na cykl coraz mniej wierzę i mam nadzieję... Nabieram przekonania, że dziecka nie urodzę.

Maru- Zatestuj, nie stresuj nas już

Dziewczynki moje kochane, stęskniłam się za wami bardzo mocno !

26.06.2010-

Edytowane przez lady_malgo
Czas edycji: 2012-08-29 o 07:17
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 07:22   #713
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Moja jest nisko i to bardzo i też nie wiem czy ma tak być czy powinna być wysoko? i też mam wrażenie,że zmienia się mi w ciągu dnia eheh. wcześniej była rozpulchniona i miałam wrażenie,że jest bardzo tam ciasno.. Teraz jest chyba twarda ale też ciasno bo czułam,aż za bardzo dzisiaj mojego M

Sama już nie wiem i mam wrażenie,że jak jest bardzo nisko to tylko czekać mi zostało na@
W sumie podobno przed @ i na ciążę szyjka ma być taka sama, więc właściwie nie ma sensu się nią zajmować

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Nabieram przekonania, że dziecka nie urodzę.

Cytat:

Oj nie dziś. Zara będę miała sajgon w domu.
Stary 2012-08-29, 07:27   #714
yolanda9
Zadomowienie

Dzień dobry! Pierwsza!

Ja przy poprzednich staraniach raz kupowałam wiesiolka a raz linocomplex Tym razem jeszcze nic, ale jak nie zaskoczy tera to tez zaopatrzę się w kolejnym cyklu
Szyjki tez nie badam, ale może się skuszę....

Co do przytulanek w ciąży, to ja nie robiłam jakiegoś specjalnego celibatu, ale tez nie przeszłam # Pewnie, że lepiej chuchać na zimne...

Dzisiaj ide do gina na przegląd "podwozia" i poproszę o usg, aby zobaczyć jakie mi jajeczko(a) urosły

A jednka nie jestem pierwsza

yolanda9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 07:28   #715
Luna0
Zakorzenienie

Dobry
TŻ już poszedł do pracy a ja o 9 ide szorować z mamą mieszkanie, bo sama to co najwyżej moge kurze pościerać
Kupiłam raid na pająki bo jest ich tam tyle że masakra... a ja się panicznie boje, nie jestem w stanie sama zabić pająka, jakby mi jakiś wyskoczył to uciekłabym do siostry

Cytat:
Ja będę dziś korzystac bo mam 5 dzień cyklu i pewnie bedzie mozna na lajcie do konca...

Jesli zajde to tez bedziemy mieli szlaban wiec...WIECEJ SEKSU!
Korzystaj tylko napomnij TŻ że w ciąży będziecie mieć szlaban, bo ja zapomniałam no i TŻ taki biedny, pewnie skorzystał by jeszcze więcej, 3 razy dziennie zamiast dwa

Cytat:

No niestety tak jak dziewczyny pisały po # szlaban, chyba dlatego że szyjka może być po # nietrwała czy coś i lepiej nie ruszać, no i podczas orgazmu sa jakieś skurcze macicy które też mogą zaszkodzić a ja czasami mam w snach jednak mam nadzieje że od II trym coś może, może

Wiesz ja ją widziałam drugi raz na oczy.. więc nie ma takiej możliwości bo tak naprawde nawet nie powinna mieć potrzeby o tym rozmawiać, założe się że nie zna nawet mojego imienia... ale TŻta zna, zresztą ona jej pisała smsy już w poczekalni więc nie wymkneło jej się
A Ciebie rozumiem, bo zrobiłaś to z niewiedzy i niechcący. U mnie nie ma takij możliwości. Ale nie przejmuje się tym, bo to nie ja się zachowałam jak wieśniak Tutaj się powściekałam, ale w domu nie myśle o tym ani nic, bo pisać na fb jej nie będę, więc zostawiam to z nadzieją że nikt więcej się nie dowie

Cytat:
No niestety po # trzeba sie wstrzymać..przynajmniej takie jest zalecenie
Nie wiem czy jest w tym jakis sens, ale to chyba chodzi o zachowanie szczególnej ostrożności..
Jakiś sens chyba jest nawet w pierwszej ciąży to grozi #, ale nie ma się co stresować dlatego większość lekarzy pozwala, chociaż nie wszyscy. Po # to już chyba każdy zabrania.

Cytat:
Napisane przez Dzastin08 Pokaż wiadomość
Lunka,a wy cały czas celibat??
Przeczytałam właśnie o tej lasce... no trochę nie ładnie wcinać nos w nie swoje sprawy...
Caaaaały czas

Cytat:
Tylko daj znać kiedy żęby emocje były na forum

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:50   #716
iza243
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny ale naprodukowałyście od wczorajLecicie jak burza
Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny,
Jestem nowa w wątku od tego miesiąca zaczynamy się konkretnie starać z tz o maleństwo. W lipcu odstawiłam tabletki antywłamaniowe , od czerwca łykam kwas foliowy, który 1,5 miesiąca temu zmieniłam na vita min plus mama. Miesiączkę miałam 16 i dzisiaj mam 13 dzień cyklu. Poprzytulalismy się troszkę 8 i 9 dnia cyklu i czekam na płodny śluz, który powinien się zacząć robić przeźroczysty (wychodzi, że owulacja powinna być jutro - cykl poprzedni miałam 27 dni), a tu mleko, które się nie rozciąga Mało prawdopodobne bym była w ciąży z tego 9 dnia... ale oczywiście zaczynam się nakręcać. Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć trzymam kciukaski za resztę starających się przyszłych mam i tatusiów
Cytat:
Witam.
Przyjmiecie mnie??

Witajcie
Cytat:
Witam nowe staraczki !!! Im nas więcej tym weselej. Tylko do nadrabiania bardzo dużo
a ja za bardzo nie miałam czasu ani siły. Jakaś przeziębiona jestem od wczoraj na dodatek.
Ale dziś mam KONIEC praktyk Dziś ostatni dzień od 8 do 16 i nareszcie odpocznę sobie powiedzmy bo zaczynam szkołę zaoczną już od września, a od października studia.

Zaczynam brać od dziś dupka. Lekarz niestety niezbyt optymistycznie mnie nastroił. Spojrzał w moją kartę na długość cykli i te plamienia i mówi pod nosem: "oj będzie bardzo trudno o ciążę". Tak więc z dnia na dzień z cyklu na cykl coraz mniej wierzę i mam nadzieję... Nabieram przekonania, że dziecka nie urodzę.

Nawet tak nie myślMusisz być dobej myśli lekarz będzie wiedział co robić,a i ty może musisz dać bardziej na luz

Dziewczyny widziałam że było pytanie o wiesiołek.Ja mam pytanie o castagnusa.Od którego dnia cyklu się go bierze?I czy można bez konsultacji z lekarzem?

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 08:52   #717
kwitka13
Zadomowienie

Hej
zrobiłam testa i jedna krecha bez cieni i zwidów... Myślę, że gdybym była w ciąży to te wcześniejsze cienie, które rzekomo widziałam, robiłyby się bardziej widoczne. A tu
Brzuch nadal boli małpowo, cycki ciężkawe... Czekam na @

Lady nie załamuj się kochana różne fora czytałam i wiem, że niejeden cud już po świecie chodzi. Uda Ci się! Wiem, że to tylko takie moje gadu gadu ale ja też miałam chwile załamania, kilku gin powiedziało, że dzieci już mieć nie będę. Zróbmy im na złość!!!

Maru powodzenia z oknami
Ciężarówy jak się czujecie?
S.I. Witkiewicz
Stary 2012-08-29, 08:53   #718
pszczoua
Zakorzenienie

Maru... Rozczarowałam się, że nie kupiłaś tego testu, ale ciągle trzymam
kwitka pokazuj no tutaj twoje II piękne grube krechy

Ja dzisiaj wybrałam się na badania - PRL, TSH, FT3, FT4 i 110 zł poszło się je..ć... Ehhh... Ale czego się nie robi dla fasolki
Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was miała badanie drożności jajowodów? Zapomniałam wczoraj mojej ginki spytać czy mam być na czczo i teraz nie wiem a jutro już badanie...

---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Ojj kwitka... Właśnie doczytałam... A nawet ja już się nakręciłam na te krechy...
Stary 2012-08-29, 08:56   #719
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Hej
zrobiłam testa i jedna krecha bez cieni i zwidów... Myślę, że gdybym była w ciąży to te wcześniejsze cienie, które rzekomo widziałam, robiłyby się bardziej widoczne. A tu
Brzuch nadal boli małpowo, cycki ciężkawe... Czekam na @

Lady nie załamuj się kochana różne fora czytałam i wiem, że niejeden cud już po świecie chodzi. Uda Ci się! Wiem, że to tylko takie moje gadu gadu ale ja też miałam chwile załamania, kilku gin powiedziało, że dzieci już mieć nie będę. Zróbmy im na złość!!!

Maru powodzenia z oknami
Ciężarówy jak się czujecie?
O kurcze ale dopóki @ nie ma nie wszystko stracone

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-29, 09:02   #720
Kejthx
Zadomowienie

Helloł
Oj dziewczynki, ten celibat przeżyjecie a potem ależ będzie ogień
Mysle, że to tez dobrze podziała na TZ, niech odpokutują to, że wy 9 mies będziecie w "odmiennym" stanie, a oni musza przetrzymać pewnien tylko okres
Ja "Misia" wczoraj też oglądałam, uwielbiam stare seriale i filmy polskie, wszytko w nich jest takie proste i prawdziwe
Kwitka, ty cholero jak to nic, nic nie widać? Nie wierze! Podczytywałam i już myslałam, że oczywiscie tam się rodzi w brzuniu mała ksieżniczka

Luna nie przemęczaj się za bardzo z tymi porządkami Ja jak w naszym wynajmowanym mieszkaniu pojawiły się ćmy i muchy (bleee - otworzyłam okno, zapaliłam światło wieczorem, zaś obok są drzewa i glupia zastanawiałam się z skąd one sie wziely ) to nawet je brisem (nie miałam nic innego) potraktowałam, padały jak kawki

LadyMalgo nie moze być tak źle! Nie dopuszczaj do siebie takiej myśli! A moze zmień gina, nie powinien tak mówić lekarz na samym starcie, co za psychol

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości