|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() A co do rozregulowania cyklu to wtedy faktycznie ciężko się połapać, więc najlepiej przytulać się po @ co 2 dzień średno wtedy kiedy by ta owu nie była to jest szansa trafićCo do mnie to kurcze patrząc na te wydzieline moją to byłabym skłonna pomyśleć że dopiero teraz w 23dc mam płodne dni, ale szyjka "mówi" ,że już po tych dniach. W trakcie płodnych jest ona wysoko bardzo i taką ostatni raz miałam 12dc bo wtedy sprawdzałam ostatni raz. A dzisiaj sprawdziłam z ciekawości i jest nisko czyli jest po owulacji. Kurcze przed braniem tabletek znałam swój organizm bardzo dobrze. cykle były równe idealnie 28 dni. wiedziałam kiedy mam płodne i wogóle... Teraz szlag wszystko trafił i nic nie wiem i nie wiem czego się mogę właściwie spodziewać. A jeśli mam się spodziewać @ to też nie wiem kiedy. Buuu nie lubie tego.
|
|
|
#692 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#693 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w tym cyklu napewno sie uda. Olej z nasin wiesiolka jest na poprawienie jakosci sluzu bierze sie go tylko do dnia owulacji od pierwszego dnia @. idzie kupic w aptece bez recepty---------- Dopisano o 18:35 ---------- Poprzedni post napisano o 18:32 ---------- Skierka w takim razie odczekam jeszcze 3 dni i potem zaczne panikowac.... dzieki dziewczyny za odpowiedzi glupio mi z takim pytaniem do gina leciec
|
|
#694 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dac jej w żeby trzeba...a Ty pipko chowaj karte ciąży do torebki ![]() Heloł....milo, że ktos zauważył mój post Cytat:
Witamy serdecznie Cytat:
No niestety, ale te cholerne tabsy wpływaja na nasz organizm i czesto póxniej jest problem. Ja chyba juz do nich nie wróce...nawet po ciązy...
|
|||
|
|
|
#695 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() a tabsy brałam i chyba będę kiedyś brać, no bo co? Teraz sobie dziewczyny pomyślcie że trzeba będzie wrócić do antykoncepcji wcale mi się to nie widzi ![]() a ja mam zamiar zapytać gina czy może w II trym.. można by się coś poprzutulać?
|
||||
|
|
|
#696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja będę dziś korzystac bo mam 5 dzień cyklu i pewnie bedzie mozna na lajcie do konca... Jesli zajde to tez bedziemy mieli szlaban wiec...WIECEJ SEKSU!
|
|
|
|
|
#697 |
|
Zadomowienie
|
ale że niby dlaczego szlaban na seks w ciąży???
Maru dostaniesz w trąbe ![]() Lunka co do tej plotkary to może ona nie miała nic złego na myśli. Może ona myslała, że wasi znajomi już o Twojej ciąży wiedzą i tak to wyszło. Mi też się to przytrafiło z ciążą mojej siostry... myślałam, że jej znajomi już wiedzą i tak palnęłam...nie złośliwie czy plotkarsko ale tak poprostu przy rozmowie. Nie stresuj się tak kochanie, bo to nie zdrowo
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-28 o 19:17 |
|
|
|
#698 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() slub wzielismy wczesnie i nie byly mi w glowie dzieci, tym bardziej ze bylam jeszcze na studiach. tym bardziej ze cala rodzina jakby nagle oczekiwala ze jak slub to od razu trzebamierc dziecko. Dzialalo na mnie to zupelnie odwrotnie i sporo sie denerwowalam o to. Teraz juz sie ustatkowalismy i myslimy ale naszczescie w czasie, kiedy rodzinba chyba zwatpila juz ze sie kiedys zdecydujemy nikomu nie powiedzielismy ze sie staramy... w koncu po co mam sie dodatkowo stresowac.... a tak to jak bedzie zostanie tylko radość... no a te zawody... tylko dla nas
|
|
#699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak słyszałam, ale chyba coś w tym jednak jest:/ Luncia to żem się nakręciła do końca eheheh Maru normalnieeee wieszzz coooo
|
|
|
#700 |
|
Zadomowienie
|
we wcześniejszych ciazach żaden lekarz nie zabranial mi seksu no ale teraz po # to może faktycznie być inaczej... dobrze wiedzieć
|
#701 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No niestety po # trzeba sie wstrzymać..przynajmniej takie jest zalecenie ![]() Nie wiem czy jest w tym jakis sens, ale to chyba chodzi o zachowanie szczególnej ostrożności..
|
||
|
|
|
#702 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
witajCytat:
![]() ![]() Cytat:
do kiedy Nas potrzymasz w niepewności?![]() Cytat:
Przeczytałam właśnie o tej lasce... no trochę nie ładnie wcinać nos w nie swoje sprawy...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
||||
|
|
|
#703 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystko moze byc normalne mozesz w tym mc akurat nie miec wogole przez wszystkie dc, a moze tez za pare dni bedziesz miala..
![]() Cytat:
oo śliczne imie hmmm musze tez wziasc pod uwage
|
|
#704 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#705 |
|
Zakorzenienie
|
Ojej, nie wiedziałam, ze tak Was rozczaruję
ale wiecie, mam teraz różne rzeczy na głowie i jakoś tak wyszło no ![]() Obiecuję, że do końca tygodnia zatestuję
|
#706 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam za cierpliwosc i 3mam kciuki ja wlasnie lyknelam tabl na zbicie prolaktyny niech dziala i zaowocuje fasolka
|
#707 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
az sie zasmialam do monitora i TZ dziwnie na mnie spojrzał ![]() Cytat:
bedziemy Cie wspierac i kibicowac![]() Cytat:
Cytat:
![]() siedze, pije drinka sobie a TZ oglada Misia
|
||||
|
|
|
#708 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Miś ![]() mnie znów brzuch małpowo, bardzo rozbolał... łyknęłam nospe, wzięłam ciepłą kąpiel i jest lepiej... niestety złamałam się i macnełam szyję ... twarda
żona od 02-12-2000 mój największy skarb 02-03-2001 moja kolejna wielka miłość 05-01-2015 „Dobrze jest, psiakrew, a kto powie, że nie, to go w mordę!” S.I. Witkiewicz Edytowane przez kwitka13 Czas edycji: 2012-08-28 o 21:22 |
|
|
|
|
#709 |
|
Raczkowanie
|
Ja wiesiolka polecam mialam firmy gal teraz w tym cyklu nie biore ake od kolejnego znow zaczne no chyba ze zafasolkuje to nie bede musiala przepraszam za bledy ale jestem na necie w fonir i zle mi sie pisze
Ciało jest moją świątynią a rodzina bogiem.... ![]() Edytowane przez FD_nika Czas edycji: 2012-08-28 o 21:24 |
|
|
|
#710 |
|
Zakorzenienie
|
A to nie ma być twarda?
|
#711 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jest nisko i to bardzo i też nie wiem czy ma tak być czy powinna być wysoko? i też mam wrażenie,że zmienia się mi w ciągu dnia eheh. wcześniej była rozpulchniona i miałam wrażenie,że jest bardzo tam ciasno.. Teraz jest chyba twarda ale też ciasno bo czułam,aż za bardzo dzisiaj mojego M
![]() Sama już nie wiem i mam wrażenie,że jak jest bardzo nisko to tylko czekać mi zostało na@
|
|
#712 |
|
Rozeznanie
|
Witam nowe staraczki !!!
Im nas więcej tym weselej. Tylko do nadrabiania bardzo dużo ![]() a ja za bardzo nie miałam czasu ani siły. Jakaś przeziębiona jestem od wczoraj na dodatek. Ale dziś mam KONIEC praktyk Dziś ostatni dzień od 8 do 16 i nareszcie odpocznę sobie powiedzmy Zaczynam brać od dziś dupka. Lekarz niestety niezbyt optymistycznie mnie nastroił. Spojrzał w moją kartę na długość cykli i te plamienia i mówi pod nosem: "oj będzie bardzo trudno o ciążę". Tak więc z dnia na dzień z cyklu na cykl coraz mniej wierzę i mam nadzieję... Nabieram przekonania, że dziecka nie urodzę. ![]() Maru- Zatestuj, nie stresuj nas już ![]() Dziewczynki moje kochane, stęskniłam się za wami bardzo mocno !
Gdzie jesteś mój Aniele Stróżu?! Przyjdź do mnie, otul moje serce skrzydłami... chroń przed cierpieniem i lękiem. Zetrzyj me łzy płynące strumieniami Swoimi własnymi piórami... 26.06.2010- ![]() Edytowane przez lady_malgo Czas edycji: 2012-08-29 o 07:17 |
|
|
|
#713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Oj nie dziś. Zara będę miała sajgon w domu.
|
|
#714 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Pierwsza!
![]() Ja przy poprzednich staraniach raz kupowałam wiesiolka a raz linocomplex Tym razem jeszcze nic, ale jak nie zaskoczy tera to tez zaopatrzę się w kolejnym cyklu![]() Szyjki tez nie badam, ale może się skuszę.... ![]() Co do przytulanek w ciąży, to ja nie robiłam jakiegoś specjalnego celibatu, ale tez nie przeszłam # Pewnie, że lepiej chuchać na zimne...![]() Dzisiaj ide do gina na przegląd "podwozia" i poproszę o usg, aby zobaczyć jakie mi jajeczko(a) urosły ![]() A jednka nie jestem pierwsza
|
|
|
|
#715 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
TŻ już poszedł do pracy a ja o 9 ide szorować z mamą mieszkanie, bo sama to co najwyżej moge kurze pościerać ![]() Kupiłam raid na pająki bo jest ich tam tyle że masakra... a ja się panicznie boje, nie jestem w stanie sama zabić pająka, jakby mi jakiś wyskoczył to uciekłabym do siostry ![]() Cytat:
tylko napomnij TŻ że w ciąży będziecie mieć szlaban, bo ja zapomniałam no i TŻ taki biedny, pewnie skorzystał by jeszcze więcej, 3 razy dziennie zamiast dwa ![]() Cytat:
jednak mam nadzieje że od II trym coś może, może ![]() Wiesz ja ją widziałam drugi raz na oczy.. więc nie ma takiej możliwości bo tak naprawde nawet nie powinna mieć potrzeby o tym rozmawiać, założe się że nie zna nawet mojego imienia... ale TŻta zna, zresztą ona jej pisała smsy już w poczekalni więc nie wymkneło jej się ![]() A Ciebie rozumiem, bo zrobiłaś to z niewiedzy i niechcący. U mnie nie ma takij możliwości. Ale nie przejmuje się tym, bo to nie ja się zachowałam jak wieśniak Tutaj się powściekałam, ale w domu nie myśle o tym ani nic, bo pisać na fb jej nie będę, więc zostawiam to z nadzieją że nikt więcej się nie dowie ![]() Cytat:
nawet w pierwszej ciąży to grozi #, ale nie ma się co stresować dlatego większość lekarzy pozwala, chociaż nie wszyscy. Po # to już chyba każdy zabrania.Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#716 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ale naprodukowałyście od wczoraj
Lecicie jak burza![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Musisz być dobej myśli lekarz będzie wiedział co robić,a i ty może musisz dać bardziej na luzDziewczyny widziałam że było pytanie o wiesiołek.Ja mam pytanie o castagnusa.Od którego dnia cyklu się go bierze?I czy można bez konsultacji z lekarzem?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|||
|
|
|
#717 |
|
Zadomowienie
|
Hej
zrobiłam testa i jedna krecha bez cieni i zwidów... Myślę, że gdybym była w ciąży to te wcześniejsze cienie, które rzekomo widziałam, robiłyby się bardziej widoczne. A tu Brzuch nadal boli małpowo, cycki ciężkawe... Czekam na @ Lady nie załamuj się kochana różne fora czytałam i wiem, że niejeden cud już po świecie chodzi. Uda Ci się! Wiem, że to tylko takie moje gadu gadu ale ja też miałam chwile załamania, kilku gin powiedziało, że dzieci już mieć nie będę. Zróbmy im na złość!!! Maru powodzenia z oknami Ciężarówy jak się czujecie?
|
#718 |
|
Zakorzenienie
|
Maru... Rozczarowałam się, że nie kupiłaś tego testu, ale ciągle trzymam
![]() kwitka pokazuj no tutaj twoje II piękne grube krechy ![]() Ja dzisiaj wybrałam się na badania - PRL, TSH, FT3, FT4 i 110 zł poszło się je..ć... Ehhh... Ale czego się nie robi dla fasolki ![]() Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z Was miała badanie drożności jajowodów? Zapomniałam wczoraj mojej ginki spytać czy mam być na czczo i teraz nie wiem a jutro już badanie... ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Ojj kwitka... Właśnie doczytałam... A nawet ja już się nakręciłam na te krechy... |
|
|
|
#719 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#720 |
|
Zadomowienie
|
Helloł
![]() Oj dziewczynki, ten celibat przeżyjecie a potem ależ będzie ogień ![]() Mysle, że to tez dobrze podziała na TZ, niech odpokutują to, że wy 9 mies będziecie w "odmiennym" stanie, a oni musza przetrzymać pewnien tylko okres ![]() Ja "Misia" wczoraj też oglądałam, uwielbiam stare seriale i filmy polskie, wszytko w nich jest takie proste i prawdziwe Kwitka, ty cholero jak to nic, nic nie widać? Nie wierze! Podczytywałam i już myslałam, że oczywiscie tam się rodzi w brzuniu mała ksieżniczka ![]() Luna nie przemęczaj się za bardzo z tymi porządkami Ja jak w naszym wynajmowanym mieszkaniu pojawiły się ćmy i muchy (bleee - otworzyłam okno, zapaliłam światło wieczorem, zaś obok są drzewa i glupia zastanawiałam się z skąd one sie wziely ![]() LadyMalgo nie moze być tak źle! Nie dopuszczaj do siebie takiej myśli! A moze zmień gina, nie powinien tak mówić lekarz na samym starcie, co za psychol
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

)

masz racje ludzie gadają i będą gadać, szczególnie typu fb i nk
wcale mi się to nie widzi

cykle mam 30 dniowe
Dziś ostatni dzień od 8 do 16 i nareszcie odpocznę sobie