|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!
Muminku - Trzymam kciuki za Maleńką
Zobaczysz, wszystko będzie dobrze I nie przepraszaj, pisz jak najwięcej i najczęściej. Chciałybyśmy wiedzieć jak tam Mała się trzyma Wierzę, tak jak dziewczyny, że Oliwia da siłę siostrze. I pobudzaj laktację, wierz, że Mała da radę.. maggie - Dopiszę Wszystko zrobię jak TŻ pójdzie do pracy, bo teraz nie mam zbytnio czasu. No u Nas przerwa w nocy wynosiła maksymalnie maksymalnie 4h. anunsia - U nas diety były pilnowane. Tzn. osoby z dietą cukrzycową dostawały jedzenie pod dietę. No i dzisiaj rozmawiałam z położną na temat jedzenia. Powiedziała, że wszystko można, ale te uczulające jedzenie w bardzo małych ilościach i sprawdzać jak dziecko na nie reaguje. Np. ja wczoraj zjadłam kawałeczek placka drożdżowego na śliwkach. Dużo tego nie było, bo co to tam taka mała kosteczka. Powiedziałam położnej i usłyszałam, że śliwek ogólnie nie powinno się jeść, ale pewnie w takim kawałku dużo nie było, a mała robi normalne kupki, więc nie ma czym się martwić. Po prostu trzeba obserwować. |
|
|
|
#3482 |
|
Wtajemniczenie
|
Colds, miałam Tobie coś odpisać, więc piszę za pamięci.
położna mówiła nam, że czasem jest tak, że dziecko preferuje tylko jedną pierś a przy próbie przystawienia go do drugiej płacze lub się rzuca. tłumaczyła nam, że niekiedy podczas porodu dochodzi do niegroźnego urazu barku dziecka, przez co ustawienie go w nieodpowiedniej pozycji sprawia mu ból. w tym wypadku trzeba poczekać kilka dni aż wszystko ładnie się zregeneruje i dopiero wtedy ponownie próbować przystawić malucha do drugiej piersi. nie twierdzę, że tak jest w Twoim przypadku, po prostu przypomniały mi się słowa położnej. |
|
|
|
#3483 |
|
Zakorzenienie
|
Alfabia napisala ze Zosia przyjdzie na swiat poprzez cc 30 sierpnia. Waga corci sie potwierdzila
|
|
|
|
#3484 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3485 | |
|
Zakorzenienie
|
Co do karmienia to w szpitalu mówiono mi że unikać należy owoców pestkowych i cytrusów
Ja dzisiaj ściągnęłam ładnie 90 ml ale co z tego jak mam biegunkę ![]() ![]() Duśka wykąpana ... i usnęła jak aniołek ... tfu tfu odpukać rzecz jasna ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- Cytat:
czekamy na kolejną księżniczkę
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
A dzisiaj znajoma zapytała mnie dlaczego decyduje sie na sn a nie na cesarskie ciecie
I ja to dziwi.Wprawdzie dzieci nie ma i mieszka teraz w Londynie. |
|
|
|
#3487 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- ehh za dużo emocji dziś postaram się zasnąć oby jutrzejszy dzień przyniósł lepsze wieści |
|
|
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Trzymaj się muminku. Musi być Ci tak ciężko... Jesteśmy z Tobą. Pisz i dziel się swoimi uczuciami oraz wiadomościami o Laurze. |
|
|
|
|
#3489 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny chciałam się tylko szybko przywitać. Jestem w domu, przeczytałam pobieżnie co u Was.
Bardzo mi przykro Muminku! Trzymam kciuki i modlę się za Twoją córeczkę, poradzi sobie na pewno i wszystko będzie z Nią dobrze. Gratuluję też nowym Mamusią!
|
#3490 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam tyle zacytować, ale bez sensu. Siedzę i ryczę.
Muminku bardzo mi przykro Trzymam kciuki za Laurkę i się modlę.
|
#3491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakoś ostatnio często mi się chce wymiotowac tzn mam takie odczucie . Nie wiem czy to mały na coś uciska czy czym może być to spowodowane .
|
|
#3492 |
|
Wtajemniczenie
|
weszłam ze moze jakies dobre wiesci a tu nic
Laurko kochana trzymaj sie |
|
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam spać. Muminku cały czas o Was myślę. Walczcie, bedzie dobrze
|
#3495 |
|
Zadomowienie
|
Muminku... na prawde ciezko cos powiedziec... teraz najwazniejsza jest Laura a silna mama jest jej bardzo potrzebna. cholera jasna tak mocno wierzylam w was i tak strasznie jestescie mi bliskie a teraz jeszcze ten sam tydzien przyjscia na swiat dziewczynek... malej na pewno sie uda jest duza i silna na oddech musicie chwilke poczekac ale on nadejdzie tak samo jak trawienie. Jesli moge Ci jakos pomoc -podpowiedziec o co pytac lekarzy, gdzie szukac wsparcia i otuchy w tej walce to pisz smialo. sluze wszystkim tym przez co sama przechodzilam i co mi pomoglo. przytulam z calych sil
|
#3496 |
|
Zadomowienie
|
MUMINKU
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Boje sie tu wchodzić już całkiem ![]() Muminku modle sie za Was - na pewno wszystko będzie dobrze. |
|
|
|
|
#3498 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Powiem Wam, że w sumie to jestem rozczarowana.. Gdy pytałam położną o to czego jeść nie mogę to tylko pobieżnie mi odpowiedziała , a w szpitalu nic nie wspominali o jedzeniu.. Trochę uaktualniłam listę, resztę zrobię na laptopie jak będę. No i najpierw muszę ogarnąć trochę mieszkanie. Nienawidzę jak TŻ chodzi na nocne zmiany
Edytowane przez colds Czas edycji: 2012-08-28 o 22:11 |
||||
|
|
|
#3499 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mała waży 4,5- 4,7 kg i poród sn byłby raczej za trudny. |
|
|
|
|
#3500 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3501 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wiadomo, chyba po prostu taka duża urosła, zdarza się czasami. Mój TŻ też ważył 4560 gr i teściowa musiała mieć cc, bo nie mogła go urodzić normalnie, mimo, że była po 3 porodach sn już.
|
|
|
|
#3502 |
|
Zakorzenienie
|
No ja powtórzę, że ważyłam 4600 i mama SN musiała mnie rodzić... Ale z vacuum, dlatego też miałam pęknięty obojczyk.
|
|
|
|
#3503 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Duża pannica.
Cytat:
Chyba użyto tego dlatego, bo główka malca się cofała, a dziewczyna nie dawała rady fizycznie. |
|
|
|
|
#3504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mnie boli krzyyyż! Brzuch twardnieje, a mały szaleje. I jak tu zasnąć.
|
|
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
patrze na monitor i ryczę. Muminku przykro mi okrutnie.Nie do wyobrażenia jest to co czujesz w takiej chwili ale musisz być twarda bo Laura Cie potrzebuje. Modlę się żeby było wszystko dobrze z malutką |
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem co napisać,
tak bardzo mi przykro, ściskam kciuki za Was za Laurkę z całych sił i modle się o same dobre wiesci Muminku
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
a ja zaczynam czasem odczuwac bole jak na @ ale w ktg to nie skurcze
![]() Dzis juz nie pobrali mi krwi na CPR to zakazenie,wiec chyba mam tak lezec bez sensu.Tz przyjechal,a ja dostaje tutaj pi...dolca! cos mi sie zaczyna dziac z psychika,same noworodki kolo mnie,a jak przychodzi ciezarna to na drugi dzien juz smiga bez brzucha. Mam takiego dola,ze mam ochote sie wypisac i siedziec w domu,tam tez moge czekac na skurcze Jestem bardzo zla ze ja nie mam dziecka,jak inne maja,zle sie z tym czuje.I dziwi mnie to ze dalej mam duzo wod,a w nocy i prawie lozko zalewa.To ja w tym brzuchu z 5litrow wod musze miec... dzisiaj bedzie juz 5 doba odkad odchodza wody i co dalej? bede tu do 42tygodnia bo skurczy brak? nikt mi niechce nic powiedziec |
|
|
|
#3509 | ||
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny,
weszłam jakieś dobre wieści o Laurce przeczytać, a tu cisza...mam nadzieję, że wszystko jest w porządku..... w sumie inaczej być nie może.. Cytat:
śliczna Melcia Cytat:
Strasznie się dziś nie wyspałam. Przewracałam się z boku na bok i na żadnym wygodnie mi nie było. Myślałam że oszaleje Wiecie dlaczego przy cc ważne są wyleczone zęby?zawsze się o to pytają
|
|
#3510 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziołszki, u mnie coś zaczyna się dziać - złazi mi czop - w pięknym różowym kolorze podbarwiony krwią. Maluszkowa kopie, a ja sobie zacznę pakować torbę - dobrze, że wszystko przygotowane
no jakieś nieregularne skurczyki się pojawiają, tylko tym razem tego nie zostawię na ostatnią chwilę. Boli jak na okres w dole brzucha nie sprawdzam jeszcze regularności. No i małż wykrakał, przegapiłam godzinę wizyty w poniedziałek z lekarzem, a on do mnie, żeby w środę nie okazało się, że już będzie po sprawie ![]() i nie wiem czy moje dziecię przytyło, chociaż mnie się kiloski pojawiły i na dzisiaj na 12 mam iść - pytanie czy to sens, czy jechać tylko do szpitala niech sprawdzą czy bangla wsio. W domku sajgon, kuchnia w połowie złożona kuzyn walczy, a małżonka zaraz wrócę do domu, bo właśnie do pracy dojeżdża, przy czym powiedziałam mu, rano, że chyba coś się zaczyna. Hmm ciekawe czy urodzę w tym samym dniu co Alfabia, czy jeszcze dzisiaj zobaczę maleństwo. W razie W będę informować naszą ciocię Lukrecję zatem idę współpracować z maleństwem i wdech i wydech, wdech i wydech
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-08-29 o 07:42 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:49.

Zobaczysz, wszystko będzie dobrze 

I ja to dziwi.

Trzymam kciuki za Laurkę i się modlę.

Laurko kochana trzymaj sie
Jestem żonką
Laurko bądź dzielna !
, a w szpitalu nic nie wspominali o jedzeniu..