|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#811 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36165159] może coś wyczarujesz ![]() A jak Ty się czujesz? Kiedy idziesz sprawdzić, czy jesteś już zdrowa?[/QUOTE] Myślę, że czary mogą poskutkować bo dodałam trochę magicznego pyłu ![]() Zostały mi jeszcze 3 albo 4 tabletki, a potem odczekać 2 tygodnie i badania... i tyle samo wstrzemięźliwości która i tak juz trwa od początku... a mnie już nie nosi a to jeszcze tyle czasu... ![]() Cytat:
![]() próba generalna tuż przed wystąpieniem? ![]() Cytat:
haha tylko, ze niemieckiego nie znam ![]() dzięki--- A w ogóle to jestem podjarana to przyszli fachowcy od dachu w końcu coś się dzieje... ![]() Oczywiście już narzekają, ze krzywo, ale to norma... ![]() ![]() na murarza na pewno narzekać będzie tynkarz a na tynkarza płytkarz
|
|||
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
|
#813 |
|
Zakorzenienie
|
Malenstfo - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy slubu!!! Duzo, duzo milosci
Blonde - super, ze na wizycie wszystko ok!!! nareszcie jakis normalny lekarz, a nie straszacy niewiadomo po co!!! Ana - hehehe z tymi fachowcami to masz 100% racji
|
#814 |
|
Zakorzenienie
|
Zaraz was nadrobię tylko najpierw coś muszę napisać, bo jestem tak wkurzona, że nie wiem
Więc ja poszłam, ksiądz się nawet nie zapytał dlaczego brat nie mógł (chyba sporo osób tak przychodzi). Powiedział, ze spoko wystawi. Wyjął kartę brata spojrzał, że licho ze spowiedziami i mówi, ze on mu zaświadczenia nie da Więc się pytam dlaczego a ten , że nie chodzi do spowiedzi z kartką. Ja , ze miał okres bunty, ale ostatnio był, księdza o roku przyjmuje, na religię chodzi, chrzestnym chcew być.Na codzień jest dobrym człowiekiem i to że nie zawsze szedł do spowiedzi to chyba nie tak grzech? Poza tym mógł chodzi ale kartki nie dawać, tego ksiądz nie wie. A ten dupek wyobraźie siebie, że powiedział, ze mu nie da, bo ☠☠☠☠a kartek jego od spowiedzi nie ma i nie ważne jakim się jest człowiekem jak nie ma kartek to nie Dziewzyny nie wiem co robić. Ten cymbał nie chce mu dać zaświadczenia |
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Madzik,
przykro mi, ze tak sie zdenerwowalas. Ja sie ale w tym temacie nie wypowiem, bo trzymam tutaj strone brata (i nie mysle wcale, ze to bunt nastolatka, po prostu chlopak ma swoje zdanie i nie zgadza sie z instytucja kosciola) a ja osobiscie dziacka chrzcic nie bede. Moze da sie to zaswiadczenie zalatwic w innej parafii jakos? Oby sie to rozwiazalo pomyslnie dla Ciebie i Majki. Ale az mi sie noz w kieszeni otwiera jak slysze o papierkowej robocie w kosiciele... nie, obiecalam sobie nic na ten temat ni pisac.
|
|
|
|
#816 |
|
Zakorzenienie
|
Nikita brat zaświadczenie musi dostać w swojej parafii (chrzest jest w innej - w naszej). Brat co roku księdza przyjmował, na religie chodził ale po co?? I tak jest złym człowiekiem widać. Moja mama jak to usłyszała, to powiedziała, że od tego roku chyba przestanie księdza przyjmować.
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- Nadrabiam: dodaja fajne mebelki. Maleństwo Wszystkiego najlepszego. tasia zobaczymy jak będzie z moimi zakupami, jak nie to sprzedam ![]() metka ![]() blonde dobrze, że z logopedą wszystko ok. |
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Chciałam się go zapytać ile kosztuje to jego sumienie
A poważnie... nie wiem co robić?? Nie chcę brac nie wiadomo kogo na chrzestnego, chcę brata. |
|
|
|
#819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wogole smieszy mnie to jak ludzie daja dzieci do chrztu a do Kosciola wogole nie chodza. Tzn pokazuja sie pare razy na mszy zeby wszystko zalatwic a pozniej slad po nich ginie.Jak dla mnie to sie troche mija z celem.
Edytowane przez zaaaabcia Czas edycji: 2012-08-28 o 19:46 |
|
|
|
|
#820 |
|
Raczkowanie
|
witam dziewczyny,
wstrzelę się trochę w wątek (chociaż od dłuższego czasu go obserwuję i zazdrościłam tym z Was u których pojawiły się || ). Prosiłabym o poradę ogólnie nakreślę sprawę: od ponad roku starałam się z narzeczonym o dziecko, od pół roku się leczę: metformina, clo, zioła ojca sroki, miał być pregnyl-leży już nawet w lodówce. 26 lipca miałam ostatnią miesiączkę i lekarz kazał mi odstawić clo. sama również odstawiłam zioła, nawet z kwasem foliowym dałam sobie spokój. w ten weekend bardzo źle się czułam i wczoraj zrobiłam od niechcenia test- dwie grube krechy! no mówię-niemożliwe. ale zrobiłam z 4 i każdy pozytyw... Od razu ginekolog. Nie mówił że jestem zasugerował że ciąża może być biochemiczna. dzisiaj byłam na becie. wyniosła 82,8 mlU/ml. myślicie że mogę się już cieszyć? ogólnie boli mnie brzuch jak na okres... jestem naprawdę pełna obaw...
|
|
|
|
#821 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bo ja pierwsze słyszę o czymś takim. U mnie z karteczką do spowiedzi to chodzą młodzi przed ślubem albo chrzestni przed chrztem, ale nikt poza tym.Cytat:
Skoro test pozytywny i beta też wskazuje na ciążę, to gratuluję
|
||
|
|
|
#822 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję
jak tylko zobaczyłam test to miałam ochotę zjeść pół opakowania przez ten miesiąc mi po prostu nie zależało i łykałam jak mi się przypomniało. a tu taka niespodzianka... teraz myślę czy nadal brać kw. foliowy czy np. femibion 1. nadal nie wierzę
|
|
|
|
#823 |
|
Zakorzenienie
|
Zabciu to mamy nieco inne zdanie na ten temat. Ja nie zgadzam się z tym, ze mój brat jest złym człowiekiem bo nie był na wszystkich spowiedziach. Poza tym dziecko wychowują rodzice. A to kogo chcę na chrzestnego to tylko i wyłącznie moje zdanie i nie będzie mi tu ksiądz o tym decydował. My jesteśmy wierzący,dziecko chcemy ochrzcić nie wiem w czym jest problem??
Mrowinko bo w brata parafii są kartki dawane na kolędzie i potem trzeba je dać spowiadając się. Oni sobie to w kartotece zaznaczają. I określają kto jest jakim człowiek na tego podstawie |
|
|
|
#824 |
|
Konto usunięte
|
Pierwsze słyszę o takim zwyczaju, naprawdę. U mnie tego nie ma i w żadnej z okolicznych parafii na pewno też nie. I księża aż tak szczegółowych "kartotek" nie prowadzą.
|
|
|
|
#825 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36185540]Pierwsze słyszę o takim zwyczaju, naprawdę. U mnie tego nie ma i w żadnej z okolicznych parafii na pewno też nie. I księża aż tak szczegółowych "kartotek" nie prowadzą.[/QUOTE]
No właśnie... a w parafii mojego brata jest nawiedzony proboszcz, który to wprowadził. Tylko dosuwa ludzi od Kościoła a nie zachęca. Zastanawiam się czy po całej akcji nie napisać z tym do kurii. |
|
|
|
#826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#827 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
ale mam mało nadrabiania
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do karmienia piersią to wg mnie to nie ma żadnego wstydu, że karmisz inne dziecko. Koleżanka jak urodziła dziecko i była w szpitalu to miała bardzo dużo pokarmu i pielęgniarki poprosiły ją żeby karmiła inne dziecko które mama urodziła i zostawiła w szpitalu. Koleżanka się zgodziła oczywiście ale było jej bardzo smutno jak wychodziła ze szpitala, jakoś tak się zżyła z tym dzieckiem. Myślę, że jest to bardzo piękny gestCytat:
Cytat:
Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy, dużo miłości, samych szczęśliwych chwil w objęciach męża no i oczywiście wkrótce radości z wychowywania pociech [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171161]Dzięki. Temperatura w tym cyklu ciągle góra-dół, góra-dół, a ja jednego dnia mam nadzieję, a drugiego się smucę. Wariatka Agnusku, mam nadzieję, że wszystko się poukłada Próbowałam całkiem niedawno. Nie wychodzi mi [/QUOTE]ja też tak mam, to normalne, oby efekt końcowy był radosny ![]() Cytat:
Cytat:
a mi się znowu nic nie chce, jakaś taka bez ikry jestem. Chyba jakiś film włączę aby czas minął. Ja chcę do tz
|
|
#828 |
|
Zakorzenienie
|
Domino spi ide sadzic kwiaty
![]() A tak wogole moje slonce konczy dzisiaj 10tygodni
|
|
#829 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym napisałam , ze ksiądz uznał brata za złego człowieka i zaproponował abym wybrała kogoś innego, lepszego. Co mi się zupełnie w głowie nie mieści. Nie on jest od osądzania, kto jest jakim człowiekiem. A brata uważam za doskonały przykład do naśladowania - dlatego go chcę na chrzestnego.jestem pewna, że jakbym dała księdzu coś w kopercie, to i sumienie jego by zmiękło ![]() ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Stokrotko no właśnie, jakimi oni są wzorami, aby decydować kto jest jakim człowiekiem. Mąż powiedział, że jutro idziemy do naszej parafii, gdzie będzie Maja chrzczona i powiemy jaka jest sytuacja, może coś zrobią, może się zgodzą bez zgody brata proboszcza
|
|
|
|
|
#830 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Widac maja duzo kasy na papier, skoro tak chce im sie go marnowac. Zabcia, pozwole sie z Toba nie zgodzic, bo wydaje mi sie, ze to czy ktos chodzi do kosciola i czy zdaje relacje ze swoich grzechow ksiedzowi na ucho wcale nie jest wyznacznikiem tego, czy i jak bardzo ktos jest wierzacym. Niektorzy do tego aby wierzyc w Boga nie potrzebuja calej otoczki zwanej kosciolem, wola pomodlic sie w samotnosci i samemu przed Bogiem zrobic rachunek sumienia. Wiele osob i tak nie wyznaje przed ksiedzem wszyskich grzechow: klena na koncu wiecej grzechow nie pamietam i z glowy... Magda ma racje, od niej zalezy kogo wybiera na chrzesnego i ksiadz zamiast cieszyc sie z kolejnej owieczki w stadzie (Madzi) wymysla jakies durne papierki. |
||
|
|
|
#831 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#832 | |
|
Zakorzenienie
|
Oczywiście, że bardzo chcę ![]() Cytat:
Doczytałam o tych kartkach. Też pierwsze słyszę o tym. Dobry wieczór ![]() Zamówiliśmy dziś meble. W końcu stanęło na innych Na żywo wyglądają dużo lepiej. http://www.agatameble.pl/produkty/po...lekcje/maxim-1 Jak przyjdą mogę Wam pokazać na żywo. W przyszłym tygodniu zamówimy narożnik i pufy i jeszcze sofę do innego pokoju. Kurcze dziś mam jakiś gorszy dzień. Widzę te moje utycie wszędzie, grube kitka, brzuchol Nawet chciałam nie ćwiczyć, ale zaraz idę.
|
|
|
|
|
#833 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie.Ty weź mi nie mów. Ja też pół życia byłam w tej parafii. Ksiądz po kolędzie jak chodził to wyjmował kartotekę i było darcie się (dosłowne) jak ktoś kartki nie oddał. [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36185961]Ja też jestem dziś do niczego, cały dzień chce mi się spać.[/QUOTE] Ps. Tak dla przykładu tylko podam, w innej naszej parafii jest ksiądz co ma 2 dzieci, płaci na nie alimenty - rozumiem, że on przez to grzechów nie ma i jest wzorem
|
|
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36185961]Ja też jestem dziś do niczego, cały dzień chce mi się spać.[/QUOTE] i do tego ten biały twój śluz oj oby coś z tego było
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko mi dziś do śmiechu nie jest
Choć akcja kartka - to po prostu się w głowie nie mieści. Jeśli brat przez tego proboszcza nie będzie mógł być chrzestnym to ja nie wiem. |
|
|
|
#836 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też mam dzisiaj dzień paszteta jak to nazwały ładnie dziewczyny. miałam ochotę na czosnek i teraz mam takie wzdęcie, że brzuch mam jak w 5 miesiącu porażka
|
|
#837 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja dzis Skalpel zaliczylam. Mama kupila mi tez nowa plytka, dostala ponoc nazwe robocza Petarda hehe. Ale dostane ja dopiero we wrzesniu (jade do PL) i juz sobie nawet plan ulozylam: Pon-skalpel Wto-killer Sro-Petarda Czw-skalpel Pt-killer Sob-Petarda Niedz-skalpel Cytat:
A chodzi przeciez tylko o zgarniecie kasy, watpie czy by za darmo chodzili... |
||
|
|
|
#838 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wow... aż jestem ciekawa tej petardy. Choć Twoj brzuszek już teraz jest idealny |
|
|
|
|
#839 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Widzę, że mamy podobny problem! Ja nie dość, że wzdęcie to i zaparcia Nienawidzę się tak czuć ![]() Cytat:
![]() Ulala ostry plan Żadnego wytchnienia ?![]() Ja jeszcze codziennie kręcę hula hop i robię 8 minut na brzuch. |
||
|
|
|
#840 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nikita barawo ale ambitny plan masz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:24.

bo dodałam trochę magicznego pyłu
która i tak juz trwa od początku...
a to jeszcze tyle czasu... 

no i położna do porodu już zaklepana więc jestem o niebo spokojniejsza.... zresztą wczoraj mieliśmy próbę generalną i to przy widowni....... jako że pierwsi z uczniów SR mamy tp na środku sali..... hmmm..... nie wiem jak to napisać - z położną między nogami robiliśmy próbę generalną porodu 

ogólnie nakreślę sprawę: od ponad roku starałam się z narzeczonym o dziecko, od pół roku się leczę: metformina, clo, zioła ojca sroki, miał być pregnyl-leży już nawet w lodówce. 26 lipca miałam ostatnią miesiączkę i lekarz kazał mi odstawić clo. sama również odstawiłam zioła, nawet z kwasem foliowym dałam sobie spokój. w ten weekend bardzo źle się czułam i wczoraj zrobiłam od niechcenia test- dwie grube krechy! no mówię-niemożliwe. ale zrobiłam z 4 i każdy pozytyw... Od razu ginekolog. Nie mówił że jestem zasugerował że ciąża może być biochemiczna. dzisiaj byłam na becie. wyniosła 82,8 mlU/ml. myślicie że mogę się już cieszyć? ogólnie boli mnie brzuch jak na okres... jestem naprawdę pełna obaw...
Bo ja pierwsze słyszę o czymś takim. U mnie z karteczką do spowiedzi to chodzą młodzi przed ślubem albo chrzestni przed chrztem, ale nikt poza tym.
[/QUOTE]
ale ambitny plan masz