|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Dużo u nas planujących, starających, mam i ciąż... - część 13.
Cytat:
Bacik był mega NIEskuteczny ![]() Dziękuję Cytat:
Link do zajawki wrzuciła parę postów wcześniej dodaja - nie wiem, czy na poprzedniej stronie, czy jeszcze na wcześniejszej. Zajawka jest na fb Ewy.
|
|
#752 |
|
Zakorzenienie
|
aaby ale wtopa hehe
Tak to jest jak jednym okiem patrzę na Maję a drugim czytam
|
|
|
|
#753 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#754 |
|
Zakorzenienie
|
Mona i jak było wczoraj na usg?? Potwierdził i lekarz synka??
|
|
|
|
#756 |
|
Zakorzenienie
|
Śledzę wątek od 6 a tu takie pustki...... ja już zdążyłam się zmęczyć i teraz spać mi się chce - zrobiłam pranie, wyprasowałam kolejny rzut ciuszków dla Emilki, poukładałam w jej szafce....
Przed chwilą pogłaskałam się po brzuszku i powiedziałam zupełnie nieświadomie "co Emilciu, już niedługo się zobaczymy" ![]() Ale na wczorajszych zajęciach SR uczyliśmy się przeć no i położna do porodu już zaklepana więc jestem o niebo spokojniejsza.... zresztą wczoraj mieliśmy próbę generalną i to przy widowni....... jako że pierwsi z uczniów SR mamy tp na środku sali..... hmmm..... nie wiem jak to napisać - z położną między nogami robiliśmy próbę generalną porodu ale się spociłam..... chyba mi to parcie tak do końca nie wyszło ale ok, poćwiczę jeszczę, ale nie za dużo, żeby Emilka przypadkiem nie wyszła ![]() Aaby też mam te butki do biegania, polecam wyglądają jak nowe. A biegałam w nich nie tylko po asfalcie ale też kamyczki, trawka itp
|
#757 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry,
ide poczytac co tam wczoraj naskrobalyscie po tym. jak zniknelam
|
|
|
|
#758 |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() siostra mnei z rana nawiedziłą z małą, przywlekła kolejne 2 siaty ubranek po małej - matko rozm. 3/4 latka większość już nie mam gdzie tego gromadzić dzieci się chwilę pobawiły bo na 10 do pracy szła. Dzisiaj po 17ej koleżanka przychodzi kupić parę ciuchów po kubusiu Kurcze, muszę się zwec i mieszkanie ogarnąć, bo tż nie miał kiedy![]() Madzia - ładne te zaproszenia
|
#759 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochane witam sie z samego ranka
Wlasnie wychodze na wizyte z polozna, prosze trzymac kciuki zeby bylo wszystko oki ![]()
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Bika super, że położna zaklepana.
Bao dziękuję ooo to ładnie i ten kombinezon idzie. Today kciuki są
|
|
|
|
#761 |
|
Zakorzenienie
|
Strong, mi też się 46 podoba
![]() Mabi, nie mam pojęcia od czego to plamienie może być ![]() Malenstfo, mniam, ale smaka narobiłaś na te pierogi ![]() Kasia, matko jaki termin ale jak dobra to wartoAsia, ty też "skalpelowa"? Madzia, my 31 mamy notariusza pod warunkiem że mu dziś dowiozę dokument ze starostwa, a jeszcze nie dzwonili Ale fajnie, że idziecie do architekta ![]() Bao, też bym się wściekła. Jak tak można postąpić Matka mojego tż, jak się przeniósł do mnie, powydawała część jego rzeczy dzieciom od swoich znajomych żeby pokazać jaka to ona "dobra" nie jest....no i niestey rzeczy już przepadły.. Stokrotko, szkoda że tż pojechał ale może coś zdziałaliście?![]() Dodaja, kiedyś w sklepie przymierzyłam, się do tego hula hop i za żadne skarby nie umiałam nim kręcić Karolina, życzę żeby się udało jak najszybciej ![]() Kotku, widzę że u was lepiej Bardzo się cieszę
|
|
|
|
#762 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Narożnik wybrany, teraz szukam mebli. Coś tam już upatrzone jest i mam nadzieję, że jak pojedziemy je obejrzeć na żywo to coś zamówimy! Już długi czas za czymś się rozglądamy i zdecydować się nie możemy. Głównie dlatego, że te najcudniejsze są do nas za długie
![]() [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36164790] Nigdy nie nauczyłam się kręcić hula hop, a szkoda ![]() [/QUOTE] Nic straconego Zawsze można się nauczyć. Ja uczyłam sie jakieś 5 lat temu- wtedy zaczęła się moja przygoda z hula![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Czasami jak tż idzie i mówi np sąsiadce, że nie musi być korytarza, bo ja zmyłam, to ona od razu, a to żona znowu umyła. Niech sobie myślą co chcą. Ja im tym krzywdy nie robię, a że gadać muszą to niech sobie pogadają![]() Co, nie są eleganckie ? ![]() Cytat:
Ulala Aaby nam się na super star robi Brawo za chęci do sportu ! Damy radę obie ! Koleżanka Agnusek niedokładnie nadrabia Cytat:
![]() Dzień dobry ![]() Od samego rana cudna pogoda i piękne słońce, choć już wieczory i poranki chłodne. Wczoraj wstępnie wybraliśmy meble, mam nadzieje, że już niedługo będę cieszyć się fajnym salonem
Edytowane przez dodaja Czas edycji: 2012-08-28 o 10:14 |
|||||
|
|
|
#763 |
|
Zakorzenienie
|
Onyks no to trzymam kciuki aby się wszystko udało na czas.
---------- Dopisano o 10:14 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Dodaja cieszę się, że zaproszenia Ci sie podobają. Pokaż meble.
|
|
|
|
#764 |
|
Zakorzenienie
|
Madzialenka, pokażę te, które są w internecie. Podobają mi się jeszcze inne, ale ich niestety nie ma.
http://www.agatameble.pl/produkty/ty...oscianka-light http://www.agatameble.pl/produkty/ty...loscianka-luis |
|
|
|
#765 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
I dziekuje za brawa. Dzisiaj kolejny Skalpel ![]() Cytat:
![]() Ile ja bym dala za chociaz takie z baru mlecznego ![]() Cytat:
Cytat:
![]() I zobaczysz, ze teraz jak ruszysz z kopyta (skoro masz juz te nowe buty) to potem plytki Ewy bedziesz robic z palcem w tylku Duzo zapalu i energii zycze bo najtrudniej jest zaczac! Cytat:
![]() Mama ma mi kupic Shapa ale plytke dostane za 4tyg, do tego czasu mam nadzieje opanowac do perfekcji 2 poprzednie plyty .Oby pozywytne wiesci z pracy sie utrzymaly!!! ![]() Kciukamy!!!! |
||||||
|
|
|
#766 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
Cytat:
niedługo Emilka będzie z wami, jak ten czas szybko leciCytat:
Cytat:
jeszcze 8 dni i się dowiem, a jak nie to drożność mnie czeka[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36164790]Strong, nie przejmuj się plotkarami Mnie się nie zdarzyło, plamienie owszem, ale krwawienie z bólem brzucha nie Dobrze by było poradzić się lekarza, tym bardziej że ślub za pasem i krwawienie to ostatnie, czego teraz potrzebujesz. Madziu, cóż tam widzisz w tej szklanej kuli? Są jakiej szanse? Dzięki Strasznie odległy termin. Oby Ci tylko pomogła ta lekarka. Dziękuję za kciuki. Nigdy nie nauczyłam się kręcić hula hop, a szkoda Stokrotko, ja wiem, czy ładny? Wykres jak wykres Jeszcze parę dni muszę poczekać, okaże się, co z tego będzie. Na własną rękę chcesz się leczyć? Nie lepiej pójść do lekarza? Żebyś nie zaszkodziła sobie...[/QUOTE] już się nie mogę doczekać jak te parę dni minie. Leczę sie sama, bo wizyta u mojej ginki to 100 zł a ona zawsze mi przepisuje taką tabletkę za 40 zł no i sma chyba sobie ją kupię (u nas jest apteka, która bez recepty sprzedaje), na razie smaruję się maścią clotrimazolum i dzisiaj lepiej już jest Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i zaraz do pracy, jak mi się nie chce jak zwykle zresztą, tylko tz wyjechał a mi się gary już w zlewie piętrzą dzisiaj miałam ambitne plany rano pomyć ale wody nie ma u nas, więc mam luz do wieczora jak ja nie cierpię garów myć
|
|
#767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stokrotko ja używałam ostatnio tantum rosa i mi pomogło...tylko że to było od razu jak czułam jakiś świąd ...natomiast jeśli ty już widzisz upławy, to wydaje mi się, że ci się rozkręciło i ja bym poszła do lekarza...bo nieleczona infekcja może mieć opłakane skutki ![]() Oczywiście do czasu wizyty tantum rosę może zastosować, na pewno trochę załagodzi objawy i jakiś specyfik z apteki...ale do lekarza i tak bym poszła...wiem po sobie, że chyba nigdy po domowemu nie wyleczyłam sama jakiegoś zapalenia...jeśli się już rozkręciło....bo jak to są początki, to można to stłamsić ![]() Muszę zaraz jakieś śniadanko zjeść... |
|
|
|
|
#768 | ||
|
Konto usunięte
|
Dzięki.
Temperatura w tym cyklu ciągle góra-dół, góra-dół, a ja jednego dnia mam nadzieję, a drugiego się smucę. Wariatka Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#769 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171161]Dzięki.
Temperatura w tym cyklu ciągle góra-dół, góra-dół, a ja jednego dnia mam nadzieję, a drugiego się smucę. Wariatka Mrowinko ja wykres miałam podobny...i w podobny sposób reagowałam, co dziewczyny widziały |
|
|
|
#770 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzenienie
|
Oooo i dzisiaj mamy z mężem 2 rocznicę ślubu!!!
|
|
|
|
#772 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to wszystko tak idzie notariusz poprosił jeszcze o wyciąg z wykazu zmian gruntowych z geodezji ze starostwa i mam nadzieję, że będzie dzisiaj![]() Dodaja, ładne te meble, takie nowoczesne ![]() Nikita, fajnie że cieszysz się na zmianę ![]() Agnusku, a jak tam rozmowy szefów? Wiadomo coś? Malenstfo, wszystkiego najlepszego |
|
|
|
|
#774 |
|
Zakorzenienie
|
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171518]Gratulacje, Maleństwo! Życzę dużo szczęścia i miłości... następną rocznicę spędzicie już we czworo, super
[/QUOTE]Taaaa, hehe ![]() Dzięki dziewczyny |
|
|
|
#775 |
|
Zadomowienie
|
Hej. Tak duzo napisałyście, że nie pamiętam już na co odpisywałam.
Zaraz nadrobię. AAAA i pamiętajcie, nie kładzcie kubka z herbatą bezpośrednio na sofę i później nie wstawajcie z niej szybko bo herbata może się wylać!!! Dobrze, że to nie była kawa i że sofa jest skórzana =)))
|
#776 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, paczka przyszła
i dopiero w domu obejrzę |
|
|
|
#777 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja nie chodzilam na szkole rodzenia, a przy porodzie intuicja mi podpowiedziala jak oddychac i jak przec Cytat:
![]() Cytat:
Jak juz bede po pologu t zaczne krecic GRATULACJE ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no wlasnie ponoc w Polsce nie ma takiej mozliwosci, a naprawde jest to super rozwiazanie Cytat:
Pamietam jak mi pisalas czemu nie chce ZZO, a teraz jestem zadowolona ze sie zdecydowalam, mam dobre wspomnienia z porodu Mi to nawet kazali wziasc nastepna dawke przed zszyciem. A tez myslalam, ze odlacza mi jak bede musiala przec, ale ja czulam skurcze, tylko mnie nie bolaly, wiec czulam tez kiedy mam przec dzieki Cytat:
|
|
#778 |
|
Zadomowienie
|
Ana*** świetne buty. Obie pary mi się bardzo podobają!
Madzilenka podziwiam za zakupy. Ja nie umiem kupować online. Zawsze coś mi nie pasuje. Muszę przymierzyć i już. Strongwomen ja też chcę takie centrum dowodzenia. Z jednym wyjąkiem- bez wieszaków. Jestem przeciwniczką suszenia prania w domu, bo niestety ta wilgoć zostaje później w środku. Ja będę miała ogród i wiatkę na pranie =) wiem, że w mieszkając w bloku nie ma się takiej możliwości, ale to już wyższa konieczność. dodaja Lilka Piszecie o karmieniu piersią 2-latka. Siostra przyjaciółki ma 4-letniego synka. Na którejś z imprez, mały przychodzi i mówi- mama daj się potulić do cyca. Na co ona cyk, odsłoniła pierś, mały usiadł na kolana i się wtulał w cyca. I to bez żadnego skrępowania! Ja byłam tak zażenowana, że długo do mnie docierało co się dzieje. Rozumiem, że była tam jej siostra, ale ja- osobą z którą się widziała może z 2 razy???? To dopiero jest przesada. karolina szkoda z tym @. za następny, a raczej jego brak. ja też się łudzę że szybko się uda. Pożyjemy, zobaczymy =) xmonikax witaj, zazdoszczę takiego spontana. Też bym gdzieś wyjechała... xxKasiax ogromne ci się należą za taki poród. żeby każda tak miała to świat byłby piękniejszy =)Nikita Tajlandia Baobabek oj przesadziła trochę mama... Znając mnie to byłaby awantura conajmniej jak II Wojna Światowa. Ale ja nerwus jestem =) Mrowinka ![]() ![]() : kciuki:Tyle czytania, a tu dopiero 22 strona... No nic...nadrabiam dalej
|
#779 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Koleżanka Agnusek przeprasza koleżankę Dodaję
Ale cholercia nie mam kiedy nadrobić ![]() Cytat:
Widziałam nowy, bo sobie płytkę szybko przejechałam - to będzie Kiler 22!! Nie wiem czy do wykonania przez mój kręgosłup A z Chodakowskiej pot spływa litrami, to co będzie z nami? ![]() Oby, oby! [1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;36171161] Agnusku, mam nadzieję, że wszystko się poukłada [/QUOTE] Dziękuję! Ja też Dużo miłości!!! ![]() Trwają. Tyle na tą chwilę wiem. Ale to dobrze, że trwają, bo może się coś wykluje z nich Ja zacznę od wrzesnia tak czy siak wysyłać cv, co by chociaż na rozmowach potrenować. Ale nie ukrywam, bardzo lubię swoja obecną pracę i wolałabym tu zostać ![]() Cytat:
|
|
#780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam..ale jest wystawiona na wielką próbę
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:51.

aa i brawa za rejestrację do lekarza 
Ja je mam i po kilku mc użytkowania nadal polecam

Tak to jest jak jednym okiem patrzę na Maję a drugim czytam 

dzieci się chwilę pobawiły bo na 10 do pracy szła. Dzisiaj po 17ej koleżanka przychodzi kupić parę ciuchów po kubusiu

ooo to ładnie i ten kombinezon idzie. 
ale jak dobra to warto
ale może coś zdziałaliście?

). Ale na początek jest.
Dziś poszłam do babci i jak Maja ją przywitała?? "brrr" i plucie
babcia to podłapała i zaczęły na zmianę pluć.