|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Cytat:
A tak to to kladlam sie o 3 w nocy, wstawalam o 12, od razu na obiad, do wieczora zajecia, wiec o 23 pizza i tak to sobie lecialo w gore...
|
|
#2792 |
|
Rozeznanie
|
każda z nas, ma swoją historię jak to się stalo, że sie tu wylądowało.
i oczywiście muszę poprawic swoją poprzednią wypowiedź: oczywiście pisząc fastwoodow miałam na myśli fastfoody
|
#2793 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2794 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Woda czy nie woda, ale wynik piękny W takim tempie to raz dwa osiągniesz cel ![]() Cytat:
![]() Też mi się trochę rzeczy z ostatniego katalogu strasznie spodobało Potrzebuję tylko zakupowej kompanki, która szczerze mi doradzi i pomoże znaleźć coś co do mnie będzie pasować ![]() Cytat:
![]() Zaproszenie wysłane
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|||
|
|
|
#2795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana - właśnie tak chcę. Zmiana niesamowita i gdybym sama nie dukała i nie widziała efektów powiedziałabym, że to na pewno Photoshop bo nawet cera ci się poprawiła. Dokładnie do tego samego dążę bo na początku wyglądałam dokładnie tak jak ty przed. Gratulacje.
|
|
|
#2796 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
magda dzieki, za motywację
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-28 o 15:29 |
|
|
|
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
Madziu ja też dziękuję za motywację, cudnie schudłaś, wygłądasz przepięknie, brak mi słów
|
#2798 |
|
Zakorzenienie
|
Ufff, jestem tak przejedzona... jest upał, jeść się nie chce, a ja starałam się wepchnąć w siebie jak najwięcej, żeby i białko było i jakieś kcal bo chcę chudnąć dukanowo a nie na zasadzie ograniczenia kalorii drastycznego, bo wtedy zaczęłabym magazynować no i metabolizm by zwolnił. A że za chwilkę wychodzę i już dzisiaj niczego nie zjem (serio, czasowo nie dam rady, durny rozkład dnia), to to już jest moje podsumowanie na dzisiaj:
1105g jedzonka 142 g białka 65g tłuszczów ( wszystko z ryby i z jajek, troszeczkę z twarogu) 58,6g węgli 2g błonnika (niestety, tylko) 1380 kcal ja nie dam rady tyle w siebie wpychać codziennie, muszę jednak jeść tyle ile zazwyczaj, czyli te 500-600 kcal mniej. Oczywiście do tego wypiłam jakieś 2-3 litry płynów i jeszcze będę popijać sobie wodę dzisiaj. Ahaa, i uwielbiam chudy twaróg zmielony widelcem z białą dukanową nutellą. Szkoda, że to takie niezdrowe. W sensie mleko w proszku. |
|
|
|
#2799 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczynki
![]() mam pytanie.. Czy oprócz otrębów można zjadać także zarodniki pszenne?? Z góry dziękuję za odp. pozdrawiam |
|
|
|
#2800 |
|
Zakorzenienie
|
Podziwiam was, dla mnie ta dieta była nie do zniesienia. Wypadające garściami włosy, obciążenie dla organizmu. Teraz zaczęłam brać adi i zobaczymy. Powodzenia.
|
|
#2801 |
|
Raczkowanie
|
Hej Lalki,
u mnie waga stoi (pierwszy raz), nawet 10 dkg nie spadło. Ale to na pewno przez moje hormony, bedzie lepiej. 9 dzien mojej diety, jem dzisiaj warzywa-a konkretnie leczo. Muszę powiedziec, że mam megawsparcie mojej Mamy, która stara się gotować dla mnie rozne dobre rzeczy, modyfikuje potrawy, pamieta o mojej diecie jak jest na zakupach... co jest bardzo mile, ale troche dziwne, bo nie dogadujemy sie za dobrze (moja Mama jest skonczona perfekcjonistką i widzi we mnie praktycznie same wady). Jutro dzień Proteinkowy, mam nadzieje, ze na wadze zobacze rano jakis (JAKIKOLWIEK!) spadek
|
#2802 |
|
Rozeznanie
|
Dziekuje za kciukasy dla Kroliska
macha do Was swoim dlugim klapnietym uskiem. Ja dzis jak wroce mam ochote na pomidora ogora z cebula i cyca z kury taaaaaaak. Az mi slinka cieknie..jak tylko dopadne cwiczenia Chodakowskiej ruszam z cwiczeniami. a jak nie to kupie egzemplarze archiwalne
|
#2803 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Podejrzewam, że temet poruszony został na jednej z wcześniejszych części wątku. MOże warto skorzystac z wyszukiwarki? poszukiwania zaczęłabym od częsci 6. Pomocnym może byc rownież czat z samym szamanem, ale nie wiem jak na niego się dostac. Oczywiście, któraś z obecnych tu czarownic może udzielic konstruktywnej porady. Ja niestety nie, przykro mi. Odpowiedziałam, byś nie poczula się zignorowana ![]() Cytat:
![]() a gdzie jest reszta forumowiczek? czyżby zamierzały świętowac koniec wkacji? ta, a jutro będą baty
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-28 o 20:28 |
||
|
|
|
#2804 |
|
Przyczajenie
|
Dziękuję za niezignorowanie
![]() pytam, bo od jakiego czasu popijam koktajle z diety strukturalnej (jeden dziennie) - takie przygotowanie do konkretnej dietki (czyt. Dukan) ![]() a ich skład to: 250ml napoju sojowego, 1 łyżka siemienia lnianego, 1 łyżka wspomnianych zarodników pszennych + owoc lub owoce - z zależności od wagi. I zastanawiam się, czy będę mogła robić sobie ten koktajl, bez owoców rzecz jasna. Taki koktajl jest wygodny do pracy i zastępuje jeden posiłek ![]() Otręby zaś jadam na śniadanko z Activią.. ps. dzięki za podpowiedź.. czytam, czytam.. na razie I cz.
Edytowane przez patrykasia_76 Czas edycji: 2012-08-28 o 20:42 |
|
|
|
#2805 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jesli tak, to koktajl ten będziesz mogła popijac na dniach PW gdyz:soja jest właśnie dozwolona na dniach łaczenia protein z warzywami, siemie lniane tez jest dozwolone pod warunkiem, że nie ma zastojów i w ogrnaiczonej ilości bez owoców, co wiemy dobrze i nie wiem jak jest z tymi zarodnikami ![]() Zatem jak tak wszytsko odejmiesz wg dukana, to poza napojem sojowym nic w koktajlu nie zostanie Może warto poszukac jakiegos odpowoiednika dukanowego?Dziewczyny popijają tu jakiegoś szake białkowego zamiast jednego posiłku.
|
|
#2806 |
|
Przyczajenie
|
oki.. więc koniec z koktajlami
![]() A Dukan nie jest mi obcy.. byłam "na nim" w 2010 roku, schudłam ponad 8 kg! W dziś.. jakoś tak się zagubiłam.. więc muszę znów się zaprzyjaźnić. Mam proteinowe czwartki, ale zaczynam chyba od poniedziałku na dobre!!!
|
|
|
|
#2807 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Miłego i do jutra
|
|
#2808 |
|
Przyczajenie
|
cóż..
172cm jest ok.7okg marzenie 64kg (figura raczej kolumnowa, czy też walec) wiem, to nie aż tak dużo.. ale źle z nimi czuję i prześliczne 3 sukienki wiszą w szafie i proszą "załóż mnie.." a ja.. wkrótce, wkrótce.. do tego masywne uda, sterczący brzuszek i cellulit się powiększył.. masakra! liczę na sukces! |
|
|
|
#2809 |
|
404 Not Found
|
Czytasz wszystkie części???
![]()
|
|
|
|
#2810 |
|
Rozeznanie
|
III
biorę się za czytanie na wstepie tylko dodam ze się dziś obżarłam ...........dukanowo i już nic nie wcisnę , no chyba że nutelke miałam w lodówce mięso mielone drobiowe i data wazności dziś wygasła no i musiałam je szybko przerobić a że nie miałam pomysłu i czasu to pomyślałam że zrobię karobnatki bo już dawno nie jadałam i bedzie do kanapek pycha bo obiad już miałam gotowy, no i zaczęłam smażyć , ściągnęłam jedną z patleni na spróbowanie no i cos mi nie podeszło, szok ! zrobiła drugie podejscie no i nie mogłam zjeśc pomyślam że nic na siłe i przerobie je na coś innego , na drugiej patelni zaczęłam smażyć czonsek z cebulką karbonatki rozwaliłam i wrzyciłam do cebulki i czosnku oraz dodałam pozostałe doprawione mięsko , no i podusiłam to wszyst korazem, spróbowałam no i czegos mi brak ...........kapusta ! posztkowałam trochę białej i dodałam na patelnię , dolałam wody niech się dusi - bedzie jak gołąbki, dosypałam przypraw , duzo pieprzu oregano ale jeszcze coś .......pobiegłam do piwnicy po przecier pomidorowy i to wszystko zalałam poczekałam aż odparuje no i do smakowania mniam niezłe , miałam jeszcze sos pomidory z innej potrawy to sobie na talerzu z boku dolałam i plaster żółtego sera pokruszony - ale sie pieknie roztopił , nie musze pisać ze byla to półkilowa porcja mięsa mielonego a na jutro niewiele zostało - ależ to był eksperyment ![]() ---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- warto dopisać że w kuchni burdel był straszny i te moje rewolucje kuchenne pochłonęły wszystkie czyste naczynia i patelnie
|
#2811 |
|
Przyczajenie
|
Pobieżnie.. ale czytam. Liczę na cenne uwagi i doświadczenia innych.
|
|
|
|
#2812 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2813 |
|
Wtajemniczenie
|
II
ARG!!! Już nie wiem czy się cieszyć z mojego dzisiejszego zakupu czy wściekać. Pisałam wcześniej, że chce mi się piórka i nigdzie nie mogę dostać. Po pracy pojechałam do Tesco i zajrzałam na sery (może się trafi - myślałam). Zobaczyłam bardzo obiecujący blok sera, który mogłam wziąć w rękę i przeanalizować skład. I widzę ponad 25 g białka, ok 1g węgli i tylko 2 g tłuszczu. Aż mi serducho podskoczyło. Biorę. Ser był z Arli i zwał się Finello czy jakoś tak. W smaku też mało tłusty i prawie że nie serowy ale całkiem zjadliwy. Teraz zaglądam na neta i widzę zupełnie inny skład (dużo więcej tłuszczu) i już sama nie wiem czy to na necie jest pomyłka, czy producent ludzi w błąd wprowadza czy może to zupełnie inny ser. Ach - od tego zaraz rozboli mnie głowa. Ser zużyję do quisza i może do sosu bo proporcja B>W+T jest zachowana, ale jeśli tylko waga się zatrzyma to go odstawiam bo w końcu nie wiem co robić.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-28 o 21:45 |
|
|
|
#2814 |
|
Raczkowanie
|
witajcie kochane
ehh objadłam się dziś na noc bo nie było czasu wcześniej, pewnie będzie zastój ...i grzeszek też był....wypiłam kawę mrożoną bez cukru ale za to z bitą śmietaną bierze któraś witaminy na dukanie???? kupiłam dziś centrum bo jakoś czuje się osłabiona i włosy zaczynają mi lecieć, w sumie często borykam się z tym problemem więc nie chce zwalać na dietę ale co myślicie o tych witaminach??? może to jakoś wpłynąć na chudnięcie?
wzrost 170 cm 10.08.2012 było 78,4kg -> faza I -1,8kg 14.08.2012 jest 76.6kg-> faza II--> teraz 71,5kg cel - 60kg walka z wypadaniem włosów!!! mikstura: olej rycynowy+nafta kosmetyczna+żółtko picie pokrzywy i skrzypu |
|
|
|
#2815 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2816 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Cytat:
dam znaka jak dojdą bo przesyłka już w drodze---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Cytat:
|
|
#2817 |
|
Rozeznanie
|
Jesli wlosy wypadaja to moze byc oznaka niedoboru cynku
|
#2818 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ps- mi się też dziś w pracy nie chciało, ja oglądałam katalog z Ikea ![]() ---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Cytat:
|
|
#2819 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Już ponad połowa drogi za Tobą, nawet nie zauważysz jak szybko osiągniesz swój cel Z tego co widzę to nawet chcesz się pozbyć dokładnie tyle ile mi spadło Trzymam kciuki ![]() Nie wiem czy dostałaś moje PW, bo mi się jakoś dziwnie wysłało, ale tutaj też baaardzo dziękuję ![]() Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#2820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co lepsze- dopóki nie napisałaś poprawki to nie skapłam się że coś nie tak z tymi fastfudami![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:49 ---------- noooo ,a jest o czym , jest! ![]() ---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Cytat:
Ja biorę od początku diety suplementy ,zarówno na włosy i paznokcie jak i witaminy(kompleks) nie sądzę że to zwalnia dietę a raczej nasze grzeszki Mi też wypadają garściami włosy ale badania mam ok nie mam niedoborów potrzebnych pierwiastków więc zwalam to na osłabienie latem. Myślę że na jesień przestaną lecieć. A witaminy warto brać, choćby profilaktycznie.Ufff, no ,to doczytałam Was. Aleście naprodukowały ![]() Ja byłam po pracy na kawie z koleżanką, wypiłam jedną ze słodzikiem oraz colę light - byłam w Zaćmieniu -Kruche Ciastko pewnie kojarzysz -a tam podają przepyszne Mojito , kobitka obok mnie sączyła a mi słabo było... ale dałam radę i się nie skusiłam a uwierzcie na widok tego trunku ślinka mi leci A poza tym dziś się baaaardzo ucieszyłam bo robiliśmy pożegnalne zdjęcie ,nasz zespół 10 osób w tym 2 chłopaków + szef. I wiecie co?Po raz pierwszy nie byłam ta najgrubsza na zdjęciach ,normalnie szok bo rączki mi takie szczupłe wyszły i brzucha nie widać... radość przeogromna. Gdybym jeszcze cycki nieco powiększyć(france zmalały na dukanie), zmarszczki wyprostować i górną wargę powiększyć...
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-28 o 23:03 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:11.

Mam po prostu opad szczeny kobieto

W takim tempie to raz dwa osiągniesz cel 

ta, a jutro będą baty
więc muszę znów się zaprzyjaźnić. Mam proteinowe czwartki, ale zaczynam chyba od poniedziałku na dobre!!!
...i grzeszek też był....wypiłam kawę mrożoną bez cukru ale za to z bitą śmietaną