|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2761 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
II
Cytat:
Za chol**re nie mogę nigdzie trafić tego sera. A Alma do mnie nie dowozi
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-27 o 19:44 |
|
|
|
|
#2762 | |
|
Zakorzenienie
|
W sumie w 8 miesięcy zrzuciłam 32kg
Później na III fazie spadło jeszcze trochę, chyba 3kg, ale one były bardzo ruchome i ostatecznie nie udało mi się uch utrzymać i wróciłam do wagi z końca II fazy. III fazę skończyłam wcześniej niż powinnam, jakoś koło czerwca i od tej pory po prostu się pilnuję z jedzeniem, staram się więcej ruszać, nie obrażę się jak jeszcze trochę kg mi spadnie, a teraz głównie zależy mi na ujędrnieniu ciała, bo brzuch, a szczególnie uda mam strasznie "luźne", więc wracam do ćwiczeń z E. Chodakowską, postaram się zmobilizować do chodzenia na basen i fitness I może w końcu się odważę i zapiszę się na kurs tańca Cytat:
Jeszcze miesiąc wakacji przede mną, ale ten już zapowiada się nudnawo. Poszukam jakichś zdjęć nadających się do publikacji to wrzucę porównanie z zeszłego i z tego roku
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2763 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2764 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trufelko- wiesz że i ja myślałam o tym że w Wigilię chciałabym poucztować? tyle tylko że ja nie lubię potraw wigilijnych , jedynie kapucha z grochem i uszka lubię , ew .jeszcze barszcz biały a reszta może dla mnie nie istnieć.Nigdy nie ucztuję w Wigilię bo to nie moje klimaty żywnościowe. Poza tym mam nadzieję że nie będzie mnie kusić w stronę ciast itp. Spróbowałam zrobić TEN oto przepis, na pozór prosty ale najwidoczniej moja pazerność na słodkie została ukarana bo nie wyszedł zupełnie, ohyda, wylałam do zlewu całe ustrojstwo. Otręby mi się spaliły, lukier nie chciał zrobić a krem smakował paskudnie .I dobrze, mam nauczkę. Na jutro przyszykowałam proto sałatkę już i placka otrębowego .Coś jeszcze by zgrało bo idę na "piwo" czyli kawę po pracy z koleżanką więc będę dopiero koło 21 w domu, chyba rozmrożę jakiś udziec i upiekę na szybko co by ok 17 przekąsić. ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() A tak na serio- to wrzuć fotki wrzuć ,tak jak Trufelka pisze- będzie to dla nas motywacja i udowodnienie że chcieć to móc.---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Tyle że ja go b.mało używam, dodałam 1 plasterek do placka otrębowego a następnym razem to użyję do tego quiche w piątek na wierzch . Tak to staram się go ograniczyć.Tyle że Ty zastojów nie masz to faktycznie szkoda że nie dowożą.---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- w poście jest odnośnik do linka- niestety , jak pisałam nie wyszedł-
|
|
#2765 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
||
|
|
|
#2766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wrzuciłam jeszcze jedno ![]() Też unikałam wtedy zdjęć, ale trochę się zachowało, głównie grupowych, dlatego wrzucam takie poobcinane albo zakryte niektóre. I dobrze, że się zachowały, bo mogę zobaczyć jaki był ze mnie wieloryb, tak ku przestrodze na przyszłość
|
|
|
|
#2768 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jesteś extra ![]() ---------- Dopisano o 23:06 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
i witaj po urlopie ![]() ---------- Dopisano o 23:08 ---------- Poprzedni post napisano o 23:08 ---------- a jak oglądnąć twoją galerie bo ja się tu na wizażu nei potrafię poruszać
|
|
#2769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam drobne i lekkie kości (swoją drogą baardzo łamliwe ), ruszam się powiedzmy szczerze mało, zawsze miałam problemy zdrowotne które nie pozwalały mi ćwiczyć niczego, teraz staram się codziennie pół godzinki się ruszać (rower/aerobowe ćwiczenia/taniec). Wzrost 170cm, waga wahała się w moim życiu od 50kg do 65 kg, optymalna to 52 kg i przez większość czasu tyle ważyłam przy moim wzroście. Jestem typową klepsydrą o wymiarach 95-60-90cm (które nie zmieniają się praktycznie mimo zmian wagi - jeżeli chudnę, to raczej z brzuszka poniżej talii, ud, łydek, czasem z piersi, nigdy z bioder czy talii).
|
|
|
|
|
#2770 |
|
Rozeznanie
|
Myslalam ze dzien bedzie luzny ale niestety nie.. Nawet nie mialam czasu zjesc a dopiero co weszlam do domu.. Po prostu jakis kosmos.. Chyba bede musiala zaloge powoli zaczac zmieniac. Dietka ma sie dobrze.
A wiecie co najwazniejsze? Ze kroooooolisio ma sie lepiej!
|
#2771 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia- jeszcze raz się powtórzę- szok szok szok- nie ta dziewczyna dosłownie!
![]() Fasolinno- żeby oglądnąć naszą chudzinkę musisz wysłać zaproszenie, klikasz na profil Madzi i tam jest "dodaj do moich kontaktów" - a nie wiem jak Madzia ma ustawione czy do przyjaciół też co by oglądać galerię. W każdym razie wyślij- bo przeżyjesz szok taka laska że hohoDochodzi północ a ja...smażę kotlety a jutro . Muszę jedak coś ok 17 zjeść bo jak pójdę na tą kawę i nie daj Boże koleżanka coś będzie zamawiała to nie chcę orkiestry w postaci moich kiszek które zapewne wygrywały by marsza. No i nie chce się wodzić na pokuszenie .Więc wrzuciłam mielone z cycka , dałam dużo ziół, obtoczyłam w jajcu i pół łyżki mazeiny i voila, 3 kotleciki się podpiekają. Natusia- bardzo się cieszę odnośnie króliczka
|
#2772 |
|
Rozeznanie
|
Miiiluska powiem Ci ze ja rowniez odetchnelam z ulga. To jest najcudniejsze stworzonko swiata. Ktos powie ze jestem nienormalna.. Byc moze ale on jest tak madry.. Normalnie jak psiak.. A przywiazany ze szok. Wchodze do domu on juz czeka na mnid.
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby już zdrowiał na dobreMartikaj-Ty w końcu zamówiłaś te aromaty z Cafe Chocolate? bo ja tak, łącznie 10 aromatów, dobrze że tylko 1,5 zł za każdy bo inaczej bym poszła z torbami A jutro obieram ostatnie zamówienie przed przeprowadzką z KruKam, jakieś takie pierdółki ale zamówiłam żeby mieć już na dłużej spokój i nie płacić za wysyłkę. No i te moje grilowane krewetki ![]() Miłej nocki
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-28 o 00:31 |
|
|
|
|
#2774 |
|
Rozeznanie
|
Dzieeeeen dobry Lobuziaki
![]() przyjemnego i mocno zdukanowego dnia moj dzien dzis bedzie na pewno scisle.. Musze wygrac moje spodnie. :-D za 12 dni pierwsze wazenie ![]() Milego dzionkan
|
#2775 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też się witam i życzę żadnych grzeszków dzisiaj wszystkim Dukankom!
Ja dzisiaj mam baardzo aktywny dzień, bo zostaję ze znajomymi dziećmi (6 i 8 lat) sama i muszę im jakoś do 16 zorganizować czas, później kurs angielskiego od razu aż do 22... Jeszcze nie wstały, zaraz im upichcę śniadanie. Ale najpierw sama muszę coś zjeść bo inaczej zgrzeszę jak na głodniaka będę "normalne" rzeczy przygotowywać. |
|
|
|
#2776 |
|
Rozeznanie
|
Milenka, Trufla
Bardzo dziękuję za zainteresowanie (naprawdę )Dietkuje mi się dobrze, ale wczoraj miałam P i wrąbałam niestety 2 duże papryki. Jedną o 22, a drugą o północy. Papryka to mój nałóg. Na wadze nie ma cudów, ale się nie denerwuję. Podglądam swoje zapiski z Dukana w 2011 roku i idzie podobnie. Jeszcze raz dziękuję za pamięć (czułam się tu troszkę samotna)
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja z kawką u mnie jak na razie zastój ale spoko, najważniejsze że nie w górę a poza tym to normalne że codziennie nie może waga lecieć, tzn. mogłaby jak dla mnie ale trzeba sie uzbroić w cierpliwść.
Milenka, zamawiałaś te aromaty które ostatnio pokazywałaś? Ja dziś lub jutro zamówię, czekam na kaskę, nie mogę się zdecydować, chyba z 10 sobie upatrzyłam albo więcej
|
#2778 |
|
Zakorzenienie
|
ja zjadłam właśnie makrelę wędzoną... ponoć na Dukanie dozwolona, chociaż tłuszczu ma więcej niż łosoś... a jest pyszna! I o wiele tańsza od łososia.
Nie mogłam nigdzie dostać, chodziłam z dziećmi po rybnych aż w końcu maluch do mnie mówi - Kasia, przecież makrela jest w Biedronce, po co my chodzimy po tych sklepach?! Poszłam do Biedronki myśląc, że nieważne czy jest czy nie ma, przynajmniej dzieci dostaną obiecane lody. I była! Oczywiście pakowana hermetycznie, a nie świeża, ale co tam. Przeżyję. |
|
|
|
#2779 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Ty dokladnie czytasz ![]() Wlasnie udalo mi sie jedna dorwac na Kamiennej obok dworca towarowego Jeszcz co najmniej 7 kilo przede mna Tz spadl 8 kilo i wszyscy mowia mu, ze lepiej wyglada. Po mnie niewiele widac, bo glownie brzuzek i troche cycki ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
113 dni to jeszcze duzo czasu. Mam nadzieje, ze ja do swiat juz tez zgubie, mi sie trzecia faza wg doktorka powinna zaczac 18 listopada, ale pewnie ja troche potrzymam, jak uznam ze ten efekt to jeszcze nie to... ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
Natusia, super, ze z krolikiem lepiej
|
|
#2780 | |
|
Wtajemniczenie
|
II
Cytat:
Ale teraz ja się doczepię braku polskich liter i chyba w kilku przypadkach byłaś bardzo głodna gdy to pisałaś. Tylko nie miej mi tego za złe, ale się uśmiałam. Z twojej wypowiedzi wynika że twój kot zjada wagę a później gdzieś ląduje . (przynajmniej taka treść była pierwszą jaką mój zmęczony już troszkę umysł zarejestrował). A co do wagi to uważam że 7 kilo w 23 dni to bardzo dużo. Zastanawiałabym się nawet czy nie za szybko, bo możesz później cierpieć na nadmiar obwisłej skóry.
|
|
|
#2781 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rzeczywiscie cudownie to zabrzmialo. tak to jest jak sie w pracy na Wizazu siedzi zamiast swoje robic No wlasnie tego tez sie najbardziej obawialam. Smaruje sie oczywiscie kremami, etc... Ale nigdzie nie zauwazam drastycznego spadku tej wagi tak, aby bylo widac po skorze.. Czy taki efekt obwisniecia tworzy sie nagle czy mozna go zaobserwowac, latwo wychwycic w odpowiednim momencie, jak jeszcze nie jest drastyczny? Nigdy nie chudlam, nie mialam dzieci i nie wiem jak to jest niestety
|
|
#2782 | ||
|
Rozeznanie
|
dzień dobry panie ! co za dzien, zupełnie nie jak codzień. NIby dobrze, lecz odpisuje Wam już od dwóch godzin i dokończyc nie mogę.
Cytat:
![]() aż się byłam zawstydziłam, że hej ![]() Cytat:
wyliże sięCytat:
Jak nie widziałam Twoich postów, to już zaczęłam się martwic, że dieta poszła w kąt. Zatem proszę sie meldowac reguralnie. Tu nikt nie jest sam w swojej batalii ze smalcem ![]() a ja mam dziś na obiados żurek Miłego dnia kotecki. Musze się w końcu jakoś zroganizowac w tej pracy, by miec czas ba wizaz. Wiadomo ![]() Krucha Ty masz tempo olimpijske chudnięcia, a tz sie nie liczy w kwalifikacji bo im idzie lżej/latwiej/szybciej.
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-28 o 14:34 |
||
|
|
|
#2783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłałam zaproszenie ![]() 7kg w tak krótkim czasie to jest mega wynik!
|
|
|
|
#2784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam po prostu opad szczeny kobieto ![]() Jesli pozwolisz bede przegladac Twoje zdjecia co jakis czas dla wlasnej motywacji ![]() jak mowicie, ze duzo..
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-08-28 o 14:30 |
|
|
|
|
#2785 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ---------- Siedzę w pracy, cały dzień przy biurku i nic mi się już nie chce. Oglądam na necie katalog BonPrix - i chcę!!
|
|
|
#2786 |
|
Rozeznanie
|
Emne mam pomysł. Ty masz troche jeszcze kilo, ja mam ciut za dużo kilo do zrzucenia, to może podrzucimy je KRuchej. Ona ma takie tempo, że zrzuci je szybciej niz my razem wzięte.
Krucha pomożesz wezmiesz trochę, tylko na chwilę
|
#2787 |
|
Zakorzenienie
|
Magda, ja też chciałabym zobaczyć foteczki, jejciu jak ja Cię podziwiam za te kilogramy, niesamowite
|
#2788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak po tym czasie ich nie zrzuce, oddaje z nawiazka Ja mam pare swoich zdjec na szafie i niestety jak tak na nie patrze, to do nich nalezy dodac jakies 5 kilo i wychodze obecna ja. Po prostu zycie na studiach tak czlowieka uczy kupowania fastfoodow bo szybko ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
Zawsze jak widze w necie taie zdjecia, to mysle "Ee, fake", ale tutaj mamy zywy dowod
|
|
#2789 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do fastwoodow, to hmmm, jakby to powiedziec..nie tylko studia ucza jedzenia na "skroty", lecz codzienna bieganina i chec zaoszczedzenia czasu na inne aktywnosci. Mnie studia ze tak pwiem, doprowadzily do stanu przedanorektycznego. A doprowadzenie sie do stanu wieloryba zawdzieczam 4 latom pracy przy biurku. wiec nie wiem co gorsze
|
|
#2790 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Używane nie podlega zwrotowi.
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-28 o 15:13 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:20.

Później na III fazie spadło jeszcze trochę, chyba 3kg, ale one były bardzo ruchome i ostatecznie nie udało mi się uch utrzymać i wróciłam do wagi z końca II fazy. III fazę skończyłam wcześniej niż powinnam, jakoś koło czerwca i od tej pory po prostu się pilnuję z jedzeniem, staram się więcej ruszać, nie obrażę się jak jeszcze trochę kg mi spadnie, a teraz głównie zależy mi na ujędrnieniu ciała, bo brzuch, a szczególnie uda mam strasznie "luźne", więc wracam do ćwiczeń z E. Chodakowską, postaram się zmobilizować do chodzenia na basen i fitness
Jeszcze miesiąc wakacji przede mną, ale ten już zapowiada się nudnawo. Poszukam jakichś zdjęć nadających się do publikacji to wrzucę porównanie z zeszłego i z tego roku 

Wrzuciłam jeszcze jedno 

a teraz bywa różnie ... 

Ale Ty dokladnie czytasz
bym zdążyła zgubic moj nadbagaż
113 dni to jeszcze duzo czasu. Mam nadzieje, ze ja do swiat juz tez zgubie, mi sie trzecia faza wg doktorka powinna zaczac 18 listopada, ale pewnie ja troche potrzymam, jak uznam ze ten efekt to jeszcze nie to...
. (przynajmniej taka treść była pierwszą jaką mój zmęczony już troszkę umysł zarejestrował).

Mam po prostu opad szczeny kobieto
jak po tym czasie ich nie zrzuce, oddaje z nawiazka