|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2821 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Madzia wyglądasz SZAŁOWO
![]() ![]()
|
#2822 |
|
Rozeznanie
|
Miluska najwazniejszd ze czujesz ogromna satysfakcje z tego ze zrobilas to dla siebie
|
#2823 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczysz, teraz polubisz pozowanie do zdjęć ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2824 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:30 ---------- Poprzedni post napisano o 23:29 ---------- Cytat:
Ale coraz ciężej mi idzie ,chęć na słodycze i %.. Walczę choć im bliżej celu tym trudniej
|
|
#2825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dasz radę! Kto jak nie Ty?
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
|
#2826 |
|
Rozeznanie
|
Milusiu damy rade. Wytrwamy
tak dzielnie walczysz o siebie. Nie poddawaj sie juz niebawem czeka Cie najlepsza nagroda -wymarzona waga :-*
|
#2827 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki kochane
) .Jutro kolejny dzień i trzeba mu dać radę- no proszę o jakiej pięknej porze piszę tego posta. Miłej nocki
|
#2828 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny
![]() U mnie waga ani drgnie, a dziś mija siódmy dzień. Zrzuciłam dopiero ok. 1,5 kg. Czasami mam wrażenie po swoim ciele że chudnę ale na wadze albo zastój albo nawet mały wzrost. Obawiam się że to porcelanka, bo przez ostatnie dni w sumie zapominałam o wc jakie są Wasze wypróbowane sposoby?Miłego dzionka |
|
|
|
#2829 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry Kotecki!
Cytat:
pewnie dziś upichcę coś bardzo podobnego, w sensie mięsko w wielkiej warzywnej papce ![]() A co odo kuchni..mam bardzo małe pomieszceznie kuchenne gdzie bałagan robi się nawet przy robieniu jajecznicy. Wiem, co to za ból sprzątac takie pobojowisko. Cytat:
Cytat:
Będzie dobrze. Już niedługo przejdziesz na III fazę i będzie lżej. POjawią się uczty i już z czystym sumieniom będziesz mogła ulec pokusom. a błedy, no cóż... jak się człowiek spieszy, to później się wstydzi swoich literówek. Ot i co! ![]() Cytat:
Ciało moje też mi wariuje: kiedy miałam na wadze wiecej kilo, to czułam się lepiej niz teraz, bo mam wrażenie, że teraz fałdek jest więcej, chociaz kilogramów mniej. ![]() a co do pani porcelany: to każda z nas ma swoje metody. Mi chyba najbardziej pomagają warzywa na dniach pw. następnie kawa na czczo, lub ciepła woda z sokiem z 1/2 cytryny. Zatrzegam, jednak że sprawy nie zawsze idą gładko. Miłego
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-29 o 06:53 |
||||
|
|
|
#2830 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszlam Wam zamachac
![]() pamieta mnie jeszcze kto ![]() mam nadzieje, ze wroce do was koncem wrzesnia, lub w pazdzierniku ![]() teraz jestem po drugiej operacji reki, mozliwe, ze bedzie kolejna, nie jest ciekawie...dlatego tez przestalam dukac, bo juz z reka mialam coraz wiecej problemow, nie bylam w stanie tak rygorystycznie przyrzadzac posilkow ![]() czesto jem to co inni w domu, malo co gotuje ... ale mam nadzieje na poprawe i tym samym powrot do dukania, bo bebrzon rosnie jednak zdrowie najwazniejsze, wiec czekam ![]() pozdrawiam serdecznie, dukajcie grzecznie
|
#2831 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry Slooooneczka
![]() Figaro! A juz myslalam ze zaginelas nam w akcji . Milo ze sie odezwalas. trzymam kciuki zeby z lapeczka bylo dobrze! Musi byc dobrze! My bedziemy na Ciebie tutak ladnie czekac ![]() Dzis kolejny dzien walki z moimi faldeczkami nie poddajemy sie inwalczymy. Dzis dzien P. Ciekawe co dzis na obiad bedzie uciekam do pracy.Milego dnia Slodziaki :-*
|
#2832 |
|
Raczkowanie
|
Natusia - ja do ciebie z prywatą. Mam w domu olej kokosowy, kupiony w celach spożywczych, ale teraz mało co go zużywam, a widzę, że ty kładziesz go na włosy. Skoro stosujesz go już dość długo, to powiedz, jak efekty? Ja mam jeszcze olejek Amla, muszę go zużyć, choć jakoś niespecjalnie mi podchodzi. Chociaż zawsze ta kwestia, że może jakbym nie stosowała, byłoby gorzej.
|
#2833 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2834 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny, a miałyście problemy ze zgagą?
|
#2835 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam, dawno mnie nie było, ale diety przestrzegam mniej więcej, dlatego że mam problemy ze skórą, i muszę trochę jeść rzeczy zakazanych np: drożdży, czy trochę owoców bo potrzebuję dużo witamin, a jestem na drugiej fazie ale spadek 10kg utrzymuje się, robię dni proteinowe ale w reszte dorzucam owoców, niewiele ale jednak. Czyli stosuję takie "Mż", jak zaczełam jeść proteiny to odeszła ochota na słodkie, wcale mnie nie ciągnie do żadnych ciast, jem tylko słone albo i bez soli
![]() Co do zgagi to miałam przed dietą i ssałam rennie ale nie wiele to dawało, dosłownie mi przełyk paliła, po chudych proteinkach nie mam jej, całkiem odeszła a w apteczce mam jeszcze tabletki na zgagę ale leżą nieużywane .
|
|
|
|
#2836 | |
|
Wtajemniczenie
|
II
Cytat:
A co do nieporządku w kuchni to ja się już tak przyzwyczaiłam że jak gotuję to zawsze znajdę sobie jakichś kawałek wolnej przestrzeni pomiędzy brudnymi garnkami. Tylko moja matula w czoło się puka jak to widzi. ![]() Cieszę się (bez urazy, nic złego nie mam na myśli) że nie tylko ja mam problem z wagą. Millenka pisała mi że nie mam zastojów, a no niestety WŁAŚNIE MAM. Waga jak na kolejce górskiej co ważenie to inaczej +0,5 kg lub -0,5 kg. Od tygodnia nie chce zejść poniżej 78 kg. Nie. Ja nie miałam.
|
|
|
#2837 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za reakcje. Pytam o takie sprawy bo mniej więcej od wczoraj mam takie problemy, dodatkowo jeszcze jakieś wzdęcie, porcelane wczoraj załatwiłam. Nie mam pojęcia skąd takie przypadłosci się wzięły bo jestem na trzecim dniu P. Martwie sie.
|
#2838 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#2839 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dziś w poszukiwaniu wiadomości odnośnie moich kłopotów z brzuchem zaglądnelam na wcześniejsze wątki. znalazlam tam artykul o zastojach i wzrostach na dukanie. przeczytałam go by się pocieszyc i pomogło. Polecam tę lekturę na poprawe nastawienia
|
|
#2840 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to w BonPrix się zakochałam w TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i TYM i jeszcze kilka innych. Oczywiście te wszystkie "tymy" to na szczupłą mnie, poczekają jeszcze do przyszłego roku. Biorąc pod uwage, że moje tępo troszkę spadło to prawdopodobnie pierwszą ucztę przeprowadzę w I dzień świąt (W Wigillię i tak je się przeważnie ryby więc praktycznie jest to dzień P).
|
|
|
#2841 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale w Wigilię u nas na stole goszczą jeszcze uszka z grzybami, a to już nie P
|
|
#2842 |
|
Wtajemniczenie
|
Uszka bez ciasta z barszczem na kostce rosołowej i masz PW - zresztą jeszcze to dopracuję.
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() spokojnie, zaczniesz wcześniej III fazę. Zastoj jest chwilowy. Przeczekasz go i waga pewnie pojdzie jak burza w dół ja nie wiem, kiedy skończę. Chciałabym jednak właśnie na święta się wylaszczyc, i zacząc wówczas nowe życie. ot takie małe pragnienie.
|
|
#2844 |
|
Zakorzenienie
|
Figarro
A gdzie się zgubiła Anaiss?
|
|
|
#2845 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie dzisiaj P, nieźle sobie radzę
![]() ryby,ryby, jajka, serki wiejskie, otręby. Ulubione żarełko podczas czystych protein. Do tego kawa z mlekiem
|
|
|
|
#2846 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaraz zmykam na kurs, właśnie upiekłam z dzieciakami muffinki gruszkowe, ale pachną... jutro będzie dekorowanie... a ja nawet spróbować nie mogę, ech.
Podsumowanie na dzisiaj (dzień P) 642g jedzonka 3 l wody plus 1 l kawy 104g białeczka 40g tłuszczu (z jaj i ryb) 11,7g węgli 6,2 g błonnika 818kcal znowu starałam się wepchnąć w siebie jak najwięcej własnie ze względu na głupi rozkład dnia, od teraz do 22 nie mogę jeść a o 22 to już przepał, bo za późno... Pocieszam się, że za 2 tygodnie będę miała normalne pory posiłków. 2 tygodnie. I czas na ćwiczenia w domu. I zapisuję się na jakieś ćwiczenia typu siłownia/aerobik/zumba. Przed wakacjami chodziłam na pilates i na tańce latynoskie. Ale nie podoba mi się tam już... |
|
|
|
#2847 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja to sie slinie na to "mojito" nawet z KFC, a co dopiero tam Jak pracowalam jako barman robilismy truskawkowe np.. Rozmarzylam sie Cytat:
![]() Alke poeksperymentowalas, ale fajnie, ze efekt sie udal. Ja mam ochote dzis na placuszki z cukinii i kurczaka na ostro i moze polane sosem kurkowym...
|
|
#2848 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, u mnie od dwóch dni zastój!!! Co za koszmar, jem zgodnie z wytycznymi i lipton... pocieszam się, że dużo straciłam w fazie I wiec moze to wraca ta utracona woda z organizmu, bo zauważalnie zmniejsza mi się brzuch.
Jutro dzień PW, na obiad będzie cukinia z mięsem, dzisiaj miałam kurczaka z curry w jogurcie. Jestem trochę przyłamana zastojem, ale pocieszę was-moja przyjaciolka (schudla na dukanie 30 kilo) miala kiedys zastoj który trwał 19 dni!!! :/ Dodatkowo miałam koszmarny dzień w pracy, echhh
|
#2849 |
|
Zakorzenienie
|
II
Dzień dobry dziewczynki eh coś mi nie może cytować więc nawiążę do niektórych postów Caramelli- Twoje 2 dni zastoju to NIC, ja mam 2 tydzień zastoju mimo wzorowego dukania, przyzwyczaj się że to coś całkiem normalnego ,choć denerwujące przyznam. Figarro- Trufelko- ja nie wiem co to zgaga bo nigdy nie miałam- serio ![]() Emne- nie ma co , odważne kreacje z Bon Prix sobie wypatrzyłaś Ja na większość nigdy się nie odważę, bo kompleksy to moja zmora. Co do Ikei to też nie moja broszka ale taki tylko katalog miałam (w pracy nie mam dostępu do neta) Poza tym muszę kupić jakiś tani stolik na "nowe kąty" a wiadomo że nie będę ładowała Bóg wie ile kasy w nie swoje mieszkanie ,akurat Ikea ma w ofercie niedrogie stoliki pasujące do pokoju.Najgorzej że pewnie zamówię na All bo nie mam kiedy tam jechać itp.Jestem padnięta, zaliczyłam Kaufa dziś i Tesco- niestety zobaczyłam mleko z Mlekovity (w proszku) i wzięłam 3 opakowania A potem będę beczeć że zastoje- póki co nie ruszam, będą na czarną godzinę Nogi mi do d..y wchodzą tak jestem padnięta ale nakupiłam form na muffiny , kwadratowe naczynie też non stick i okrągłe, takie mniejsze jakby na tartę, w Tesco mięli na wagę wyszły groszowe sprawy. Jeszcze jutro i piąteczek wolny. Wzięłam wolne z myślą o pakowaniu przeprowadzkowym do domu rodzinnego na te 2 tygodnie .Trochę roboty mnie tu czeka mimo że dużo rzeczy zostało w domu typu biblioteczka itp ale i tak kilka godzin zajmie mi spakowanie tego. Jako że jak wspomniałam wracam na stare śmiecie na chwilę to wyżeram mrożonki - w moim przypadku mięcho co by nie zostawiać po sobie śladu(współlokatorka nie jest mięsożerna) , dziś nastąpiło pojednanie z karbonatkami i z ulgą mogę stwierdzić że mi z powrotem smakują. Widać trza było chwilowego rozwodu. Lecę dalej pichcić placka otrębowego na jutro , będzie na słodko tym razem , z aromatem czekoladowym i cynamonem
a w temacie narzekania to wiecie jak jest, każdy ma coś z Achillesa co mu przeszkadza i tyle -fasolinno- Edytowane przez Milennka03 Czas edycji: 2012-08-29 o 20:17 |
|
|
|
#2850 |
|
Rozeznanie
|
III
Witam wszystkie wylaszczone i te które sie dopiero wylaszczają ![]() ![]() ![]() ![]() u mnei dzis proto czwartek no i dobrze bo wczoraj ucztowo i znowu odpłynęłam baaaaaaaaaaaaaaaaardzo w słodycze , nawet się ostatnio nie warzę bo czuję że może nie być dobrze, dziś już kawka z mlekiem zaliczona, kanapki z filetem czekają i wieśniak na śnaidanko, na obiad kurczak , potem w planie twarożek i coś jeszcze życie na II było duzo prostsze ........... najgorzej opanować mi popęd na słodkie , na sex popędu nie mam żadnego i może dlatego rzucam się na ciacha i batoniki ![]() czekam na zasłużoną karę ; bicze, pręgi czy co tam jeszcze macie skutecznego - oby podziałało
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:12.

a teraz bywa różnie ... 

--->69-->67-->65-->63!!! 

Zobaczysz, teraz polubisz pozowanie do zdjęć

jakie są Wasze wypróbowane sposoby?
...i grzeszek też był....wypiłam kawę mrożoną bez cukru ale za to z bitą śmietaną 

Ale w Wigilię u nas na stole goszczą jeszcze uszka z grzybami, a to już nie P
Ja to sie slinie na to "mojito" nawet z KFC, a co dopiero tam 
A potem będę beczeć że zastoje- póki co nie ruszam, będą na czarną godzinę