Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 11:07   #3691
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
ja wiem ze zus tzetowi za opieke zaplaci,tylko ile? tyle zeby oplacic raty i mieszkanie-nie sadze. Nie moze jechac na krocej niz 2 tyg,tzn moze ale wraca na swoj koszt. Tez krzycze na niego co chwile to szuka teraz innej pracy. Wszystko sie sypie. Lekarzow tu za bardzo niema tzn.sa ale wiecznie zajeci bo co chwile porody i cc,ordynator to za przeproszeniem debil i z nim za duzo sie nie pogada,ma chyba z 70lat,nawet tam nie chce isc bo sie boje ze mnie opie... albo nic sie nie dowiem.
o te badania mi chodzi,ze jak wody sie sacza to rosnie ryzyko zakazenia prawda,wiec myslalam ze beda mi sprawdzac CPR przynajmniej co drugi dzien a tu nic i usg czy dzieciak ma dosc wod,bo potem sa przypadki ze 3/4 dzieciaczkow w szpitalu ma infekcje-zbieg okolicznosci?

Wszystko byloby dla mnie w porzadku jezeli ktokolwiek by mi odpowiedzial co dalej,ile czekac jak akcja sie sama nie rozwinie itd
Idź i sie dowiedz, powiedz ze zadnych badan nie masz ze sie denerwujesz i masz stany depresyjne p-rzez to bo nic nie wiesz i nikt ci nie chce udzilic informacji.

Rachunkami sie nie martw tak szybko prądu nie odcinaja i nie narzekaj na sytuacje swoja bo niektórzy( czytaj ja) maja gorzej dużo i daja radę. Trzeba lezec to lez dla dobra dzidziusia to robisz przeciez chciałas go miec tak??? No głowa do góry wszystko bedzie dobrze wszystko sie zorganizuje jakos nie macie babci tam zadnej ani nikogo co synusiem sie moze zaopiekować?? cioci jakiejś?? no tak całkiem sami jestescie????? dasz radę kochana

a to maleństwo Bafi... wstawiam tu na własne ryzyko najwyzej mnie ukatrupi no bo nie odpisuje mi czy tu wsadzic czy na maila wiec ryzyk fizyk hahahahahaha
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00009.jpg (24,8 KB, 107 załadowań)

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:09   #3692
zielona1911
Zakorzenienie

co do ordynatora,nie watpie ze ma wiedze itd. Lecz wszystkie pacjentki sie go boja,jest bardzo nie delikatny,kobiety po jego badaniu krwawia i wychodza zaplakane,nawet krzycza i pielegniarki je trzymaja. Mnie owszem tez bardzo bolalo,ale staralam sie rozluznic. Ten ordynator ma straszne opinie w rankingu lekarzy mojego miasta ma ocene ledwie ponad 2.

Mialam poranne zalamanie,chcialam sie wyzalic.Przeszlo mi juz.
Zjechalyscie mnie kazda z osobna,a chcialam tylko zebyscie mnie wsparly na duchu,a nie zjechaly mnie i mojego tzeta.niestety chyba zrobie sobie przerwe w wizazu,albo zmienie forum. Przykro mi,ale liczylam ze mnie pocieszycie a nie ze ja sie zle czuje,prawie nikt mnie nie odwiedza i myslalam ze chocaz Wy jestescie ze mna,ale jednak sie mylilam. Trudno.
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:14   #3693
weronika_91
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość

Kasia z Olgą wychodzą dziś wieczorem
Ooo no to super w takim razie czekamy na Kasie i maleństwo

Niegrzeczna już jest w trakcie wizyty tak więc kciuki oczywiście zaciśnięte i za resztę dziewczyn też trzymam mój gin przyjmuje od 14 ... pojadę na 13 może będę pierwsza chociaż wątpię

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
a to maleństwo Bafi... wstawiam tu na własne ryzyko najwyzej mnie ukatrupi no bo nie odpisuje mi czy tu wsadzic czy na maila wiec ryzyk fizyk hahahahahaha [/I][/COLOR]
urocza
Stary 2012-08-30, 11:15   #3694
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
Zjechalyscie mnie kazda z osobna,a chcialam tylko zebyscie mnie wsparly na duchu,a nie zjechaly mnie i mojego tzeta.niestety chyba zrobie sobie przerwe w wizazu,albo zmienie forum. Przykro mi,ale liczylam ze mnie pocieszycie a nie ze ja sie zle czuje,prawie nikt mnie nie odwiedza i myslalam ze chocaz Wy jestescie ze mna,ale jednak sie mylilam. Trudno.
Gdyby dziewczyny zaczęły Cię wspierać w Twoich myślach to jeszcze szybciej poszłabyś się wypisać.
Ja co prawda tylko 4 dni leżałam w szpitalu, ale też byłam 80 km od domu i nikt mnie nie odwiedzał. Było mi smutno i tęskniłam i udawałam, że jest okej. Z jednej strony cieszyłam się, że idę do domu a z drugiej to przerażenie mnie ogarnęło bo jednak czułam się tam bezpiecznie. A przypominam, że mnie nie groziło nic tak poważnego jak Tobie. U Ciebie sytuacja jest poważna. Jedyne co mogę poradzić to żebyś starała się cokolwiek dowiedzieć więcej. Na pewno nie jest Ci lekko wiedząc, że synek został bez Twojej opieki, ale w tej chwili najważniejsze jest to dzieciątko w Twoim brzuchu bo ono jest całkowicie uzależnione od Ciebie.
Stary 2012-08-30, 11:16   #3695
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
co do ordynatora,nie watpie ze ma wiedze itd. Lecz wszystkie pacjentki sie go boja,jest bardzo nie delikatny,kobiety po jego badaniu krwawia i wychodza zaplakane,nawet krzycza i pielegniarki je trzymaja. Mnie owszem tez bardzo bolalo,ale staralam sie rozluznic. Ten ordynator ma straszne opinie w rankingu lekarzy mojego miasta ma ocene ledwie ponad 2.

Ale przepraszam bardzo jak wypisujesz takie głupoty, nie potrafisz walczy ć o swoje prawa tylko użalasz się nad sobą to nie dziw się że postawiłyśmy Cie do pionu. Przeciez teraz liczy się zdrowie Twojego maleństwa. A Ty masz prawo do informacji o stanie Twoim i Twojego dziecka i możesz im to tak przedstawić a oni mają obowiązek Cięo nim poinformować ja bymszła w zaoarte byle się czegoś dowiedzieć. A my nie chcemy źle dla Ciebie wręcz odwrotnie. Nie ma co się obrażać ale nie licz na to że będziemy Cię głaskać po głowce w Twojej sytuacji. Przykro mi że tak to odczułaś ale taka jest prawda.

Śliczna córeczka Bafi

Edytowane przez Asiuulka89
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:18
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:16   #3696
weronika_91
Zakorzenienie

Aaaa i kupiłam w Biedrze 2 pary bodziaków w Auta na 68 ( bo tylko z tego rodzaju był ten rozmiar ) i Kubusiowe na 74 różnią się tylko długością rękawa tak dla informacji
Stary 2012-08-30, 11:17   #3697
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez weronika_91 Pokaż wiadomość
Aaaa i kupiłam w Biedrze 2 pary bodziaków w Auta na 68 ( bo tylko z tego rodzaju był ten rozmiar ) i Kubusiowe na 74 różnią się tylko długością rękawa tak dla informacji
oooo przypomniałaś mi o tej dzisiejszej promocji muszę poczekać na karmienie młodego i śmigamy do biedry może coś jheszcze bedzie
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:19   #3698
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
najgorsze jest to ze mam mysli samobojcze,to jest chore. w nocy mysle zeby wyskoczyc przez okno.
Trzymaj się dziewczyno i absolutnie nie dopuszczaj do głowy takich bzdur. Masz rodzinę, dzidziusia w drodze - myśl o nich
Ze szpitala w końcu wyjdziesz i pozostanie to jedynie wspomnieniem. Będzie dobrze

Propos żalenia, to się wczoraj z mężem pokłóciłam i przepłakałam pół nocy. Stresują mnie teraz te kłótnie bo boję się, że zacznę rodzić i mała przyjdzie na świat w takiej idiotycznej atmosferze. Starałam się to od razu rozwiązać, ale mąż nie dopuścił do pogodzenia.
Tak ogólnie to zastanawiam się - co robić żeby się takimi rzeczami nie przejmować? Nie ma przecież sensu... i tak się pogodzimy i tak i o wszystkim się zapomni, więc po co te łzy... Facet to sobie pójdzie chrapać, albo siądzie do komputera, a kobieta... płacze i się przejmuje.
Stary 2012-08-30, 11:19   #3699
lukrecja_25
Wtajemniczenie

[QUOTE=zielona1911;3620562 9]co do ordynatora,nie watpie ze ma wiedze itd. Lecz wszystkie pacjentki sie go boja,jest bardzo nie delikatny,kobiety po jego badaniu krwawia i wychodza zaplakane,nawet krzycza i pielegniarki je trzymaja. Mnie owszem tez bardzo bolalo,ale staralam sie rozluznic. Ten ordynator ma straszne opinie w rankingu lekarzy mojego miasta ma ocene ledwie ponad 2.

Zjechalyscie mnie kazda z osobna,a chcialam tylko zebyscie mnie wsparly na duchu,a nie zjechaly mnie i mojego tzeta.niestety chyba zrobie sobie przerwe w wizazu,albo zmienie forum. Przykro mi,ale liczylam ze mnie pocieszycie a nie ze ja sie zle czuje,prawie nikt mnie nie odwiedza i myslalam ze chocaz Wy jestescie ze mna,ale jednak sie mylilam. Trudno.[/QUOTE]
To znaczy ja ci powiem zielona szczerze bez owijania w bawełne... Forum nie jest od tego zeby sie trzęsc nad każdą i mówic to co ktoś chce usłyszec. Ja rozumiem wszystkie jestesmy w ciazy wszystkie mamy nastroje zmienne kazda ciaglke cos przezywa ale ty troszkę przesadzasz i tym swoim obrazeniem sie na nas dajesz na to dowód trzeba przyjąć z☠☠☠kę bo czasem trzeba kogoś akurat w ten sposób do pionu ustawic i nikt tego nie robi po to zebys czuła sie jeszcxze gorzej tylko zebys oczy otworzyła. A ordynatora sie nie masz co bac nie masz języka w buzi???? Opierdziel go jak bedzie sie jak cham zachowywał, nie daj sie mu zbadac zarządaj innego lekarza masz prawo do tego, jego postrasz prawami pacjenta i ze go zaskarzysz za takie zachowanie naprawde to czesto działa cuda. ile ci jeszcze zostało do tego 36 tc???? Dużo?? Moze jednak dasz radę ?? Nie obrazaj się.. jestes znami od poczatku, jedna sytuacja i uciec chcesz?? Ja ci dam łajzo siedź tu i nie bądź taka nabzdyczona i nie marudź jak małe dziecko Wiesz ze jestesmy z tobą ale czasemk trzeba ostro bo trudny z ciebie przypadek

bloguję
Stary 2012-08-30, 11:23   #3700
Dearlie
Zakorzenienie

Cytat:

a to maleństwo Bafi... wstawiam tu na własne ryzyko najwyzej mnie ukatrupi no bo nie odpisuje mi czy tu wsadzic czy na maila wiec ryzyk fizyk hahahahahaha
Śliczności. Wiadomo już jak tam kwestia imienia?

Cytat:

Oj szaleją Ci kochana hormony, szaleją. Proszę, nie gadaj głupot słońce i nie zachowuj się jak mała, obrażona dziewczynka. Przecież każda z nas nie pisała tego wszystkiego w celu, abyś poczuła się jeszcze gorzej tylko i wyłącznie Z TROSKI o Ciebie i Twojego synka. Wiem, że może być Ci ciężko zrozumieć nasze stanowisko, bo widzisz całą sytuację z innej perspektywy niż my. Nikt tutaj nie ma zamiaru Cię obrażać, chcemy tylko uspokoić Cię i dać Ci do zrozumienia, że w szpitalu, choć jest ciężko, jesteś pod opieką specjalistów. A niestety wypisanie się z własnej woli stanowi dla Was duże ryzyko. Może nie macie tam idealnej opieki ( jak już widać po przykładach innych dziewczyn z wątku, szpital szpitalowi nierówny), ale macie jakąkolwiek i jesteście tam napewno bezpieczni, bo nie wierzę, aby w sytuacji jakiegoś zagrożenia, personel nie reagował by natychmiast. Proszę, weź głębokie wdechy i postaraj się pomyśleć racjonalnie o tym, co dla Was będzie najlepsze.

A jeżeli czujesz się słabo psychicznie, to tak jak poradziła gda, dowiedz się czy istnieje szansa na rozmowę z jakimś szpitalnym psychologiem. Z emocjami nie ma żartów, a korzystanie z takiej pomocy, w dzisiejszych czasach to normalność i nie ma czego się wstydzić.

Edytowane przez Dearlie
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:27
Dearlie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:32   #3701
Agnus21
Zadomowienie

GG do Agnus21

Cytat:
Zielona ma trochę racji. My kobity tak mamy, że musimy się pożalić, co wcale nie oznacza, że to koniec i już nic nie robimy. Każda z nas po kolei na coś narzeka i biadoli... i nie chodzi o to, żeby wspierać coś z czym się nie zgadzacie, ale też nie przesadzajmy. Skoro jedna dała upust, to nie musi od razu większość się dokładać.
Stary 2012-08-30, 11:34   #3702
martusia26
Rozeznanie

co chwilę mnie z neta wywala, a chciałam tylko prosić o kciuki za dzisiejszą wizytę o 18.20
wow poszło, może dlatego że bez cytowania. a Wam dziś dobrze wizaż chodzi?

Edytowane przez martusia26
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:36
martusia26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:35   #3703
LadyBeatta
Zadomowienie

muminku widzisz, Laurka ladnie walczy
Bafi gratulacje!!:roz a:
zielona nie bedziemy Ci pisac tego co chcesz uslyszec, tylko jak sprawa stoi. chodzi o dobro Malutka a w szpitalu bedzie Wam lepiej, zawsze ktos jest na miejscu w razie w. a w domu bys chodzila, jakby cos sie dzialo to zanim by karetka przyjechala albo ktos Cie dowiozl by sie zeszlo. tez lezalam w szpitalu, tez mialam dosc. nie strzelaj fochow tylko pomysl racjonalnie
martusia trzymam
Stary 2012-08-30, 11:35   #3704
zielona1911
Zakorzenienie

teraz sie dobrze czuje,ale rano mialam zalamanie,mimo,ze nie mam wiekszych problemow to jakos rano mi sie wyolbrzymily,jakos wszystko sie skumulowalo i peklam po prostu,ale jak ponarzekalam to jakos poczulam sie lepiej... Dobra wiem ze przesadzalam,bo od rana tz lata wszedzie z małym i zalatwia mi wszystko,instruuje go od a do z,ale daje rade, Oskar ma co jesc,cos tam stara mu sie dawac. idzie z nim dzisiaj odebracwynik tego wymazu i do lekarza.No jakos sobie radzi.Idzie nawet do mopsu odebrac dotacje,nawet do skarbowki wypelnic papierki do rodzinnego.Tak wiec jest dobrze.
ja wiem ze ani ja ani lekarze nie wiedza,kiedy ja dostane boli. Ja bym chciala tylko wiedziec,co bedzie jezeli ich nie dostane ani teraz,ani nawet w 40 tyg czy beda wywolywac-co tamlin napisala,ze nie ma potrzeby wywolywania,wiec chyba zostane tu do polowy pazdziernika.
Mamzamiar taki bo dzwonilam do kliniki ze zadzwonie tam do nich w przyszlym tygodniu i oni sie zastanowia czy mnie przyjma w 37tyg. Wiec poleze tutaj jeszcze troche.
Stary 2012-08-30, 11:38   #3705
martusia26
Rozeznanie

Bafi śliczną masz córcię, aż chcialabym już swoją mieć przy sobie, ale musi jeszcze troszkę posiedzieć w brzuszku u mamusi
Dearlie potwierdzam że jest rok na wykorzystanie urlopu tacierzyńskiego.
Musze bobra okiełznać. jak ja tego nie lubię, od razu mnie brzuch boli od tych wygibasów
Stary 2012-08-30, 11:40   #3706
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
Mamy kolejnego dzieciaczka
wlasnie dostalam sms od Katiem ze Kubus jest juz na swiecie

wiecej info nie znam
Wielkie gratulacje!

Cytat:
Napisane przez muminek88 Pokaż wiadomość
Mala ladnie przeszla noc, pierwsze 24 godz ma za soba. Ma chec do zycia i walki za nie obie. Mleko sciagam co 2-3 dodz 25 ml ktore do piatku mroza bo czekaja na wyniki. Woda ladnie schodzi ale przez to nasz 38 cm okruszek robi sie jeszcze mniejszy. Dzis miala rentgen pluc ale jeszcze nie wiem co i jak. Zaraz do niej ide. Ladnie rudza nozkami, czasem robi cos jakby ssala a dzis ruszyla paluszkami jak dalam jej palec w dlon..tzlko ten najmniejszy sie miesci

dopiszecie nas na pierwsza strone
Laura Oliwia 2,0 kg, 38cm 29+4 tydz ciazy
Myślami jestem z Wami i przesyłam pozytywną energię, żeby było wszystko dobrze z Maleńką .

Cytat:
a ja dostaałam sms od baaaafiiiii nananananan mamy kolejna kruszyneczkę

"o 21 przyszła na swiat mała słodka kruszynka 48 cm długs i 2660 waży dostała 10 pkt jest urocza "

Ale numer mi bafi wywinęła p 20tej pytałam jakie ma rozwarcie powiedziaal ze nie wie ale ma coraz mocniejsze skurcze i czestrze a za godzinke mała malutka juz wyskoczyła na swiat
Super, gratuluję !!

Cytat:
Idź i sie dowiedz, powiedz ze zadnych badan nie masz ze sie denerwujesz i masz stany depresyjne p-rzez to bo nic nie wiesz i nikt ci nie chce udzilic informacji.

Rachunkami sie nie martw tak szybko prądu nie odcinaja i nie narzekaj na sytuacje swoja bo niektórzy( czytaj ja) maja gorzej dużo i daja radę. Trzeba lezec to lez dla dobra dzidziusia to robisz przeciez chciałas go miec tak??? No głowa do góry wszystko bedzie dobrze wszystko sie zorganizuje jakos nie macie babci tam zadnej ani nikogo co synusiem sie moze zaopiekować?? cioci jakiejś?? no tak całkiem sami jestescie????? dasz radę kochana

O jaka słodziutka Kruszynka . Myślę, że Bafi się nie pogniewa .

My zaczynamy dzisiaj 34 tc . Byłam wczoraj na wizycie, ale nie jestem do końca zadowolona, niby wszystko ok, ale nie miałam USG, poza tym jest lekki nacisk na szyjkę. Mam brać luteinę + magnez + nospę i następna wizyta za 4 tygodnie... Przecież jak już 37 tc zakończę, boję się, że urodzę do tego czasu . Ogólnie się poczułam jakaś zbagatelizowana przez lekarza, nie pójdę już do niego w ewentualnej kolejnej ciąży na pewno, ale tu już mi jedna wizyta została, góra dwie. Luteinę mam brać tylko 2 tygodnie, hmm. Postanowiłam w połowie września się przejść do innego gina na konsultację jeszcze dla własnego spokoju, chociaż wszyscy uważają, że przesadzam, no ale trudno .

Wczoraj chciałam napisać, ale mogłam tylko czytać, bo logowanie mi nie działało, Wizaż strasznie wariował.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:44
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:44   #3707
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:

ja śledzę posty,ale nie odpisuję rozumiem Twoją sytuację i rozpaczanie nad pobytem w szpitalu...ja się nie zgodziłam ze względu na małego, który chyba w podobnym wieku do Twojego Oskara jest...dla mnie rozłąka z dzieckiem to tragedia, dlatego zaryzykowałam i odmówiłam szpitala - wiem, że w opinii wielu matek-wizażanek jestem wyrodna bo myslałam tylko o jednym dziecku i o sobie, że będę załamana, stęskniona itp. ale niestye prawda jest taka, ze jak ktoś ma na głowie już jedno dziecko, dom, rachunki i zapracowanego tż (ja też - mój pracuje na zmiany i ze zorganizowaniem opieki dla małego jest mega problem...), to pobyt w szpitalu to nie takie hop siup...mimow szystko a co do Twojej sytuacji jeszcze, jest ciut inna od mojej, bo u Ciebie jest ogromne ryzyko zakażenia i jednak musisz być pod kontrolą dla dobra Dominisia...a z tym, ze Cię olewają - wiesz, wcale mnie to nie dziwi - nasze szpitale tak właśnie działają może spróbuj z kimś bardziej sensownym tam pogadać, z innym lekarzem niekoniecznie z ordynatoremprze cież musza Ci udzielić informacji o stanie zdrowia Twoim i dziecka,zapytaj, dlaczego nie badają Ci crp, nie ma usg???przecież to podstawa w tym wypadku

Gratuluję nowym mamusiom
ostatnia inf na tym forum mnie strasznie zdołowała...muminku, bardzo Ci współczuję

Z dobrych wieści, chyba weszłam w bezpieczny okres - dzisiaj zaczęłam 36 tydzień, czyli 9 mc a to mój szczyt marzeń był

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:46   #3708
martusia26
Rozeznanie

Lilka a dlaczego dopiero za 4 tygodnie? też bym się troszkę zbulwersowała i jeszcze bez USG...chyba teraz to powinno się co 2 tyg chodzić?chociaż ja już sie zastanawiam jak od dzisiejszej wizyty te 2 tyg przeżyje jak tu tylko skurcze, bóle itp. a zawsze jak wiesz że za chwilę masz wizytę to ten stres jest mniejszy. Chyba że ja jakaś dziwna jestem...
Stary 2012-08-30, 11:48   #3709
marta1986222
Zakorzenienie

Elena możesz mi napisać w którym laboratorium i gdzie pobrali Ci ten wymaz bo jak kojarzę jesteś z moich okolic

Ja też mam od dzisiaj zmniejszyć dawkę fenoterolu przez 3 dni a potem całkiem odstawić,już się boję bo wiem ze potem może szybko sie zacząć,boję się

Jeszcze muszę przed porodem łazienkę zdążyć posprzątać

Martusia trzymam kciuki za wizytę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

Edytowane przez marta1986222
Czas edycji: 2012-08-30 o 11:49
marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 11:51   #3710
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martusia26 Pokaż wiadomość
Lilka a dlaczego dopiero za 4 tygodnie? też bym się troszkę zbulwersowała i jeszcze bez USG...chyba teraz to powinno się co 2 tyg chodzić?chociaż ja już sie zastanawiam jak od dzisiejszej wizyty te 2 tyg przeżyje jak tu tylko skurcze, bóle itp. a zawsze jak wiesz że za chwilę masz wizytę to ten stres jest mniejszy. Chyba że ja jakaś dziwna jestem...
Dlatego jestem zła, szczególnie, że to wizyty prywatne i stosunkowo drogie, USG miałam 3 tygodnie temu, a ten mój gin nie jest zwolennikiem za częstego USG, jak nie widzi zagrożenia żadnego. Tak czy inaczej, skoro i tak już płacę, to za te 2 tygodnie zapłacę komuś innemu i tyle, nie chcę teraz zmieniać prowadzącego, szczególnie, że pełni obowiązki ordynatora w szpitalu, gdzie chcę rodzić.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:01   #3711
Iwoncia81
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, to tylko i wyłącznie dla Twojego i dzidziolka dobra Cie tu staramy troche ustawić.
Wiem że Ci bardzo źle tym bardziej że nikt nie odwiedza, i dobrze wiem że można nabawić sie złych myśli.
Ja leżałam 8 dni, fakt że no mnie tż odwiedzał codziennie bo nikogo innego nie było bo sobie tyłki nad morzem grzali a ja co noc wyłam w poduszke. (zaraz zaś sie porycze i bedzie tyle ) z tym że ja mam inny problem niż Ty a w Twoim przypadku bycie tam pod obserwacją jest bardzo potrzebne.
Mój ordynator też do przyjemnych nie należy i też zawsze każda sie boi iść do niego na badania bo też zawsze są krwawienia.
Ja nie byłam u niego na badaniu ale też dwa dni plamiłam jak mnie dwóch innych badało.Modliłam sie żeby mnie już tam nikt nie badał bo umre.
A jeszcze mój tż mi powiedział coś takiego że mu źle samemu w domu to wybuchłam bekiem jak niemowle i było po sprawie. Iwona do domu na własne zyczenie poszła, tylko tak jak mówie u mnie inna sytuacja.

A Ciebie to prosze żebyś wytrzymała jeszcze i porozmawiała z innym lekarzem bo tam na pewno jest ich multum i któryś w końcu coś Ci powie bo jak nie to tam ja pojade

No i sie poryczałam znowu no i tyle
Iwoncia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:02   #3712
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lilka00 Pokaż wiadomość
Wielkie gratulacje!

Myślami jestem z Wami i przesyłam pozytywną energię, żeby było wszystko dobrze z Maleńką .

Super, gratuluję !!

O jaka słodziutka Kruszynka . Myślę, że Bafi się nie pogniewa .

My zaczynamy dzisiaj 34 tc . Byłam wczoraj na wizycie, ale nie jestem do końca zadowolona, niby wszystko ok, ale nie miałam USG, poza tym jest lekki nacisk na szyjkę. Mam brać luteinę + magnez + nospę i następna wizyta za 4 tygodnie... Przecież jak już 37 tc zakończę, boję się, że urodzę do tego czasu . Ogólnie się poczułam jakaś zbagatelizowana przez lekarza, nie pójdę już do niego w ewentualnej kolejnej ciąży na pewno, ale tu już mi jedna wizyta została, góra dwie. Luteinę mam brać tylko 2 tygodnie, hmm. Postanowiłam w połowie września się przejść do innego gina na konsultację jeszcze dla własnego spokoju, chociaż wszyscy uważają, że przesadzam, no ale trudno .

Wczoraj chciałam napisać, ale mogłam tylko czytać, bo logowanie mi nie działało, Wizaż strasznie wariował.
a ja miałam ostatnie usg w 20 tc połówkowe i od tej poiry zadnego i zyjemy mój gin jak nie widzi potr4zeby to nie robi usg a ja sie jakos tym bardzo nie przejmuje mysle pozytywnie ze widocznie nie potrzeba skoro nie robi i tez do wtorku zeszłego miałam co miesiąc wizyty teraz mam za dwa tygodnie ale powiedział ze raczej na porodówce sie spotkamy juz wtedy mnie martwi za to fakt ze on mnie na ktg nie wysła jeszcze słucha tylko tętna maluszka na wizytach a tak to nic... no ale nie bede srać żarem jak to sie mówi przyjdzie czas to w szpitalu i usg mi zrobia i ktg i co tam trza CHYBA

bloguję
Stary 2012-08-30, 12:08   #3713
martusia26
Rozeznanie

Lucia ja tam się nie znam, ale po połówkowym to się jeszcze w 32 tc robi, bo przecież łożysko trzeba sprawdzić, wymiary maluszka itp. dziwne troszkę ze przez tyle tyg ci nie zrobił
Stary 2012-08-30, 12:10   #3714
niegrzeczna88
Wtajemniczenie

dziewczyny ja tylko na chwilke :
dostalam wiadomosc od katiem:
Kubus zdrowiutki, karmi, cyce troche bolaPozdrawia wszystkie mamusie
Napisala jeszcze ze pozniej wysle zdjecie Kubusia, wiec wstawie na maila

a ja juz po wizycie
wiec wszystko jest w porzadku, mała wazy 2416g, gigantem nie bedzie ale ja tez duza nie bylam jak sie urodzilam i Tz tez wedlug mojego lekarza od jutra ciaza donoszona
ahh no i znowu jakies globulki gyno femidazol mam brac - rany oszaleje z tymi infekcjami , ale mowil ze to nic groznego dla dziecka.Za tydzien mam sie wstawic na ktg do szpitala i z wydrukiem do niego podejsc to by bylo na tyle.
Czekam na relacje z innych wizyt. A tymczasem jade do kuzynki na ploty
Bede wieczorkiem

aga_ton dziekuje za linka z allegro jutro bierzemy sie za zamawianie bujaczka i konika

IGA

Maja

Edytowane przez niegrzeczna88
Czas edycji: 2012-08-30 o 12:12
niegrzeczna88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:12   #3715
Katee27
Zadomowienie

Cześć dziewczyny.

Miałam robić przerwe od wizażu,ale to laptop mnie do tego zmusił.Myślałam,że się spalił,po prostu zgasł i nie dał się włączyć.Co się okazało na szczęście to tylko kabel od zasilacza.Wczoraj nadrabiałam,ale coś szwankowało.
Dzięki kontaktowi z Katiem wiedziałam,co się u Was dzieje,ale dopiero jak sama przeczytałam o przedwczesnym porodzie Muminka ryczałam strasznie.Cieszę się,że Malutka ma siłę i walczy.
I niby nie znamy się osobiście,tylko ze zdjęć i rozmów tutaj to widzę nasze zżycie ze sobą.
Także Zielona spokojnie,nikt nie chce po Tobie jechać,po prostu martwimy się o Was i nie mów,że Ci już wszystko jedno.Sama mam czasem wszystkiego dość a ostatnio bardzo często,widzę,że wiele z nas ma podobne problemy.

Gratuluję wszystkim Mamusiom tulącym już swoje Skarby!
Cudne dzieciaczkitylko czasem nie moge wejść na mailai nie widziałam tych sexi zdjęć gda.
A co do czopa to myślę,że to mógł być on,bo kiedyś oglądałam w necie jak była o nich mowachoć mój nie był tak zbity jak piszesz.

Trzymam kciuki za wizyty.
A i moja ciąża już jest donoszonaZaczynam 38tc
gdzie moja ciążowa bliźniacza siostra Elena?świętujemy
ale dziś bidanie ma szarlotki

Jeszcze się pochwalę,ze sama złożyłam łóżeczko i fotelik samochodowy po praniu

Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy...
Katee27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:12   #3716
Nisia4
Zadomowienie

Cytat:
a ja miałam ostatnie usg w 20 tc połówkowe i od tej poiry zadnego i zyjemy mój gin jak nie widzi potr4zeby to nie robi usg a ja sie jakos tym bardzo nie przejmuje mysle pozytywnie ze widocznie nie potrzeba skoro nie robi i tez do wtorku zeszłego miałam co miesiąc wizyty teraz mam za dwa tygodnie ale powiedział ze raczej na porodówce sie spotkamy juz wtedy mnie martwi za to fakt ze on mnie na ktg nie wysła jeszcze słucha tylko tętna maluszka na wizytach a tak to nic... no ale nie bede srać żarem jak to sie mówi przyjdzie czas to w szpitalu i usg mi zrobia i ktg i co tam trza CHYBA
Podziwiam, ja bym dostała chyba szału Naprawdę chciałabym chociaż w połowie tak spokojnie podchodzić do tego i nie wymyślać, tymczasem jestem taka trudna dla otoczenia, że współczuję im
I pochwalę się, wstałam i ogarnęłam kuchnię, a to naprawdę dużo jak na mojego dzisiejszego lenia!
Stary 2012-08-30, 12:14   #3717
martusia26
Rozeznanie

Cytat:
dziewczyny ja tylko na chwilke :
dostalam wiadomosc od katiem:
Kubus zdrowiutki, karmi, cyce troche bolaPozdrawia wszystkie mamusie
Napisala jeszcze ze pozniej wysle zdjecie Kubusia, wiec wstawie na maila

a ja juz po wizycie
wiec wszystko jest w porzadku, mała wazy 2416g, gigantem nie bedzie ale ja tez duza nie bylam jak sie urodzilam i Tz tez wedlug mojego lekarza od jutra ciaza donoszona
ahh no i znowu jakies globulki gyno femidazol mam brac - rany oszaleje z tymi infekcjami , ale mowil ze to nic groznego dla dziecka.Za tydzien mam sie wstawic na ktg do szpitala i z wydrukiem do niego podejsc to by bylo na tyle.
Czekam na relacje z innych wizyt. A tymczasem jade do kuzynki na ploty
Bede wieczorkiem

aga_ton dziekuje za linka z allegro jutro bierzemy sie za zamawianie bujaczka i konika
same dobre wiadomości miłego plotkowania
Stary 2012-08-30, 12:20   #3718
anesh_
Zakorzenienie

Bafii gratulacje!!!
Muminku trzymam kciuki za Laurę, będzie dobrze

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
To ja mam termin dokładnie w dzień pełni, więc muszę urodzić i już no nie ?? Bo jak nie to naprawdę będę siedzieć i wyć do księżyca
Z pewnością tak

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Gratki kolejnego tygodnia
Kochana śliczne zdjęcia na mailu
Cytat:
Napisane przez anusiaaniaanusia Pokaż wiadomość
anesh_ śliczne zdjęcia na meilu, lubię taki typ urody u dziewczyn. Zgrabna jesteś naprawdę

Dziękuję kochane. I wszystkim innym za pochwały, bo wczoraj cytowanie nie działało.

Mój tż powiedział, że wyglądam jak baba po 40, bo za mocny makijaż mam...no i jeszcze kilka innych takich... Innym oczywiście komplementy prawić umie.... Boże jak mi było przykro cholernie...Ryczałam jak bóbr. Ale nie mam komu o tym powiedzieć, bo jak powiem mojej rodzinie to go zaraz zbiczują, albo traktować inaczej będą... a jak by nie było to mój mąż.
anesh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:21   #3719
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiuulka89 Pokaż wiadomość
Alfabia napisala ze Zosia przyjdzie na swiat poprzez cc 30 sierpnia. Waga corci sie potwierdzila
Ciekawe czy już coś wiadomo?
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja w ogóle jeszcze nie spakowana do szpitala...

Dziś chyba mi się troszeczkę brzuch obniżył. Albo jak zwykle sobie wmawiam.

A dziewczyny, pijecie w końcu ten napar z liści malin? A olej z wiesiołka?
Gda, piłam ten napar i łykałam wisiołka od skończonego 36tc. szczerze powiem, że nie wiem, czy coś to dało. W kwestii skracania się szyjki chyba nie ale jeśli mówisz, że pomaga przy obkurczaniu macicy, to może? bo 12 dni po porodzie mój brzuch wygląda jak po dobrym śniadanku przed ciążą i ani flakowaty nie jest ani obwisły. A macica bardzo ładnie i szybko się obkurczyła.
Tylko jeszcze krwawienie pozostało. Małe choć gdy karmię małą, to wtedy więcej ze mnie wypływa - długo tak jeszcze? samo krwawienie nie jest uciążliwe, ale czuję, że opadam z sił, potrzebuje zastrzyku czekolady (a nie można, bo uczulać może).
Dodatkowo odstawiłam nabiał (a wcześniej sporo nabiału jadłam) i zaczęły mi się zaparcia... dziś pozwoliłam sobie na płatki z mlekiem na śniadanie - oby mi maluszka nie uczuliły...
Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
A ja mam totalny bałagan w rzeczach szpitalnych, wszystko w innym miejscu

A ten napar, to podobno nie na przyspieszenie porodu, ale np. zmniejsza krwawienie poporodowe i przyspiesza obkurczanie się macicy
to obfite krwawienie 3 dnia już znikło i przerzuciłąm się z giga podkładów na zwykłe podpaski
Cytat:
Mamy kolejnego dzieciaczka
wlasnie dostalam sms od Katiem ze Kubus jest juz na swiecie

wiecej info nie znam
Katiem gratuluję Kubusia!!
Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

My byłyśmy dzisiaj 1.5h na spacerku, Duśka kocha swoją brykę i śpi w niej jak aniołek .. szkoda że w środku nocy ma zachcianki na zabawę ...
Mam wrażenie że moje dziecko śpi mniej od przeciętnego niemowlaka

Asiulka, maggie, colds jaki wariant szczepień wybieracie ???
Marzę o spacerkach.. teraz taka ładna pogoda, a my się w domu kisimy no nic.. najpierw wyleczymy katar i będziemy spacerować.
wczoraj na patronażu była u nas pediatra. z Małą oprócz kataru wszystko dobrze. Jakieś kolejne kropelki do noska dostała i jak przez tydzień nie przejdzie, to mamy zgłaszać się do przychodni w celu włączenia antybiotyku, żeby na płucka się nie przerzuciło. Oby jej wcześniej przeszło, bo jak zaczniemy w 3 tygodniu antybiotyk, to mi odporność małej poleci później...
Konczi, cały czas się zastanawiam nad tymi szczepieniami. Czy na nfz czy skojarzone... i sama nie wiem... na pneumo itd raczej szczepić nie będziemy.
Cytat:
dziewczyny powiedzcie mi jak jest z tym macierzynskim? znaczy jak mi sie skonczy zwolnienie bo juz urodze to co?? Gdzie mam zgłaszac ze urodziłam bo macierzynski wypłaca zus tak? I co? urodze dzidka i co???? mam isc do zusu czy do pracodawcy czy co w ogóle nie wiem nic na ten temat
od pracodawcy dostałam wzór wniosku o urlop macierzyński i oświadczenie o urodzeniu pierwszego/kolejnego dziecka. Dodatkowo skrócony akt urodzenia trzeba wysłać pracodawcy a on już to wszystko do zusu powinien dostarczyć (przynajmniej tak jest u mnie).
wczoraj to wysyłałam. I okazało się, że macierzyński liczy się od dnia porodu, czyli jutro mija mi już 2 tygodnie!
Cytat:
Napisane przez anesh_ Pokaż wiadomość

Chciałabym tak skromnie się pochwalić, że mamy z Mają skończony 31 tydzień, czyli leci nam 32, a to oznacza początek 8 miesiąca

gratulacje Anesh
Cytat:

"o 21 przyszła na swiat mała słodka kruszynka 48 cm długs i 2660 waży dostała 10 pkt jest urocza "

Ale numer mi bafi wywinęła p 20tej pytałam jakie ma rozwarcie powiedziaal ze nie wie ale ma coraz mocniejsze skurcze i czestrze a za godzinke mała malutka juz wyskoczyła na swiat
Bafi - dzielna Kobietko!!! Gratuluję córuni!!

Moje dziecię coś dziś marudne trochę... mam podejrzenia, że boli ją brzuszek. Próbowałam masować delikatnie i chyba pomogło, bo zrobiła porządną kupę i smacznie śpi teraz

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 12:22   #3720
zielona1911
Zakorzenienie

Iwonka
to jest ladna lipa jak nikt Cie nie odwiedza,tz przychodzi ale na godz-dwie nie wymagam aby dluzej siedzial,bo musi zalatwiac i musi byc z Oskarem. Jedna kolezanka mnie odwiedzila raz,a reszta echo,ojciec zajety,babcia z dziadkiem wiadomo ze nie przyjda,a tesciowa byla raz,ale akurat jej nie koniecznie chce widziec.A reszta przyjacioleczek nawet smsa nie napisze..
dobrze ze mam lapka,pocieszam sie tym ze od 3wrzesnia beda seriale znowu to bede ogladac

Baobabek
dokladnie,zostawienie starszego dziecka to tragedia,ja wyje za kazdym razem jak z nim rozmawiam. Dzis mnie odwiedzi i pewnie znowu sie poplacze.

A co do wypisu do sie nie wypisze,skoro nawet boje sie isc zapytac o swoja sytuacje a co dopiero powiedziec ze chce sie wypisac no bede siedziec,zobczymy co dalej,narazie mam slodycze,gorzej jak mi sie skoncza
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości