Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III - Strona 167 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 14:06   #4981
LadyWhisper
Zakorzenienie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Ja bym chciała Emilka ale mój Tzt to Emil więc odpada abuuu...
ale chyba zostaniemy przy Patrycji chyba ze jeszcze Pola albo Nela ale chyba tylko te imienia juz wchodzą w gre.

ojjj ja chyba wezme mojego tzta namowie zeby pojechal ze mna do pepco

ja wlasnie chce kupic body z długim rekawem, ale jakos nie widzialam w sklepach, same krótkie. i w ciuchach tez nie byloooooo... nie no musze zaczac chodzic po tych sklepach

Ja sobie obejrze w sobote marite jak mi sie spodoba to biore

http://www.youtube.com/watch?v=yHFDa9efCQU

Hej Kobietki, ale wczoraj wizaz szalał cooo ))

Ale mam zatkaaaaaaany nos, tragedia... jeszcze tydzien i wizyta ach juz bym chciala....

wieczorem zakładam nowy wątek (juz prawie 5000tys postów) , robie porządki, dopisuje i skreślam
Kocham ta piosenke

Cytat:
Napisane przez maluchna30 Pokaż wiadomość
Mam wrażenie, że dzisiaj wizaż też chodzi trochę na zwolnionych obrotach.
Mi smiga, ale moze przespalam zamule

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hej !! ja tylko na chwilke bo zmykam do lekarza straszny kaszel mnie męczy od jakis 4 dni.....

Ale powiem Wam bo wczoraj byłam w kinie na "Zakochani w Rzymie" moja przyjaciółka miała urodziny a u nas w heliosie robia co miesiąc takie kino kobiet, no i były różne konkursy przed seansem i wygrałam kupon na 100 zł do takiego salonu kosmetycznego do którego chciałam iśc przed ślubem ! i jestem taka hepi chyba jednak dobra karma do nas powraca (Lenova skorzystałyśmy obie )

Lady ! wszystko będzie na pewno dobrze nie przejmuj się na zapas ;* ja trzymam kciuki

Black, śliczny brzuszek, ja mam chyba ciut mniejszy..:P ale już sie robi duży.... i wczoraj chodząc po sklepach miałam załamke że w nic sie nie mieszcze ;(

I wczoraj w kinie maluch mnie tak kopnął!!
Gratulacje bokeh, w lotka zagraj
Dziekuje za kciuki

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Lady trzymam kciuki za dzisiejsza wizyte i czekamy na wiesci zaraz po na pewno bedzie wszystko dobrze

Meduzza to pochwal sie brzuszkiem bo dawno nie pokazywalas

BasiaBogusia sliczne ciuszki

Hosenko gratulacje!

Ide zjesc drugie sniadanie, dzisiaj obiadu nie zjem tylko lekkie rzeczy, tak na wszelki wypadek......

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:18   #4982
Hosenka*
Zakorzenienie

Ja też zaczełam 19 tydzień i czuje dzidziusia - bardzo delikatnie, takie puknięcia Momentami nawet bez przykładania ręki.

Dzięki dziewczyny Warto walczyć o swoje i nie bać się szefa szefów. Ehh oby tylko mnie nie wycyckali, ale jak coś będą kombinować, to znowu będę interweniować.

A powiedzcie mi, czy dostając zasiłek macierzyński można pracowac na umowę o dzieło albo zlecenie?

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:20
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:23   #4983
Authentic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Ja mojemu puszczam metal gotycki. Nightwish najczęściej, np teraz "Nemo". Ale bardzo często też właśnie Vivaldiego.
Oooooo widzę, że jest tutaj ktoś, kto lubi to co ja
Nightwish, ale tylko z Tarją Turunen, nie będę dziecku niszczyć głowy tą nową Polecam My Dying Bride - for my fallen angel (na usypianie), a reszta ich utworów w klimacie jw.
W ogóle u nas w domu słucha się metalu, rocka itp. I chyba Agatka to polubi, bo my z TŻ-em wychowani zostaliśmy w tych klimatach przez naszych rodziców

No, ale dość już o muzyce!
Dziewczyny, jak się dobrze poukłada, to 20 października wychodzę za mąż!!!!!!!!! Co prawda cywilny, bo TŻ jest po rozwodzie (błędy młodości), ale zawsze będę ŻONĄ
sukienka już zamówiona, lokal na skromne przyjęcie też, w poniedziałek do USC!

Authentic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:23   #4984
suzi31
Raczkowanie

Hej
Mamusiom, które poznały już płeć maleństwa - gratuluję
Śliczne zakupy ciążowe robicie
Ja dziś wyjątkowo jestem w złej formie, zemdliło mnie strasznie. Ciągle jestem głodna, a jak nie zjem na czas to robi mi się słabo. Poza tym też jakaś infekcja (znowu!) zaczęła mnie męczyć, ale mam nadzieję, że sama sobie z nią poradzę i obejdzie się bez wizyty u gina.
Tak powiem szczerze, prawie połowa ciąży za mną, a chciałabym żeby już był styczeń. Stale martwię się o dzidzię, jak się nie rusza to dostaje głupich myśli. Ach, marudny dziś dzień
suzi31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:24   #4985
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja też zaczełam 19 tydzień i czuje dzidziusia - bardzo delikatnie, takie puknięcia Momentami nawet bez przykładania ręki.

Dzięki dziewczyny Warto walczyć o swoje i nie bać się szefa szefów. Ehh oby tylko mnie nie wycyckali, ale jak coś będą kombinować, to znowu będę interweniować.

A powiedzcie mi, czy dostając zasiłek macierzyński można pracowac na umowę o dzieło albo zlecenie?
zasiłek macierzyński nie przysługuje z tego co wiem kobietą które pracują na umowe zlecenie, ale o dzieło to nie wiem.

No i dobrze Hosenka, walcz o swoje

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:24   #4986
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
no i jest decyzja - exprezes dzwonił do księgowej. Mam jego gwarancję, że dostanę umowę, ale po macierzyńskim (hmmm pewnie, żebym teraz nie olała ...) i razem z najbliższą wypłatą (jutro) dostanę nagrodę 3tys
Gratki! Od razu człowiekowi się chce jak go ktoś docenia Na szaleństwa dzieciątkowe jak znalazł

Hmm też tak mówiłam o tych kobietach co tyją, myślałam, że są świnkami i przesadzają ale teraz sama widzę jak mnie ciągnie żeby codziennie zjeść kawałek jakiegoś ciasta czy drożdzówkę Oczywiście nie wychodzę z założenia, że teraz mi wszystko wolno... To nieprawda. Ale bywa ciężko
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:24   #4987
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Dziewczyny dopada mnie depresja ciążowa... nachodzą mnie myśli że nie dam sobie rady, chyba najwiekszym problem jest moja szkoła, ja już teraz nie jestem w stanie nauczyć się na głupią poprawkę a co będzie jak się już rok akademicki zacznie
Masz obawy, to normalne, kto ich nie ma. Ale jestem pewna, że jak pojawi się Twoja kruszynka na świecie, to poczujesz, że masz dodatkowe skrzydła i dużo siły na wszystkie obowiązki.

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Hej
Ja się obudziłam dziś o 4, poprzewracałam się z boku na bok i o 5 wstałam, zjadłam śniadanko, poszłam na zakupy
A teraz tak grzeje, że na balkonie nie da się wysiedzieć Uwielbiam taką pogodę, bo nie jest duszno , wieje wiaterek i jest super !!! Muszę męża popołudniu na spacer wyciągnąć, może lody
Buziaczki dla Was
Ja posiedziałam w ogródku, ale było mi za gorąco, także zjadłam sobie teraz obiadek i pójdę poleżeć na leżaczek na balkon, bo u mnie teraz cień i przyjemnie.

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
A my wlasnie z dzidziolem sluchamy sobie muzyki ono przez brzuszek ja podsluchuje :P i zaczelo sie ruszac wiec moze slyszy to??
Na pewno słyszy. Nawet wskazane jest puszczanie dzieciom w życiu płodowym muzyki.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Jednak najbardziej boje sie tego, co bedzie pozniej.
Bede miec skonczone studia, praktycznie zerowe doswiadczenie po swoim kierunku i jeszcze male dziecko Nie nastraja to pozytywnie w kontekscie poszukiwania pracy...
Ja jestem już rok od skończenia studiów, nie pracuję, teraz jestem w ciąży. Też zdaję sobie sprawę, że nie będzie mi potem łatwo o pracę kiedy już odchowam maluszka. Wiadomo brak doświadczenia, małe dziecko i ogólna sytuacja na rynku jeśli chodzi o pracę. Jednak wierzę, że jakoś to się wszystko poukłada. Po mimo tego decyzję o ciąży podjęłam świadomie i na pewno nie będę tego nigdy żałować. Dziecko będzie i niech się ma jak najlepiej. Myślę, że po prostu na pracę przyjdzie swoja kolejka.

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Jak ja Wam zazdroszcze tych ruchow

Ja jestem w 16 tygodniu i jeszcze nic a nic nie czuje.
Czasem zastanawiam sie czy z dzidziolem wszystko gra...
Musisz się jeszcze uzbroić w cierpliwość. 16 tydzień to jeszcze wcześnie, wiem, wiem, że niektóre kobitki czują ruchy tak wcześnie, szczególnie kiedy to już druga czy kolejna ciąża. Jednak u każdej z nas to wygląda inaczej. Ja w 16 tyg też nic nie odczuwałam, dopiero w 19/20 tygodniu dzidziuś dał o sobie znać.

Cytat:
No właśnie dobrze myślisz, jesz zdrowo i na pewno nie mega ilości, tylko tyle, ile Ci potrzeba, a tu chodzi o takie babki, które - jak moja siostra, będąc w ciąży - jedzą o 22:30 żeberka albo burgery bo "mam ochotę, a jak mam ochotę, to na pewno dziecku bardzo tego potrzeba". W ten sposób moja siostrzenica ma już 2 lata prawie (w listopadzie skończy), a moja siostra wciąż nie wróciła do formy, waży z 7-8kg więcej, niż przed ciążą.
Mnie się wydaję, że kwestia tycia bądź też zrzucania wagi to kwestia organizmu. Każdy organizm jest inny. Oczywiście, że objadanie się w tym nie pomaga i wcale nie jestem za tym, żeby się obżerać, ale dochodzi do tego jeszcze kwestia, że niektórzy po prostu mają tendencję do tycia a inni nie choćby nie wiem ile zjedli.
Ja np. tendencji do tycia nigdy nie miałam, no może nie obżeram się, ale jem dużo i też zdarza mi się czasem w późnych godzinach wieczornych. Przed ciążą od lat miałam stałą niezmienną wagę, a w ciąży dopiero nie dawno waga skoczyła do góry, a tak też długo utrzymywała się na wyjściowym poziomie.

Edytowane przez Basia_Bogusia
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:29
Basia_Bogusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:27   #4988
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Authentic Pokaż wiadomość
Nightwish, ale tylko z Tarją Turunen, nie będę dziecku niszczyć głowy tą nową Polecam My Dying Bride - for my fallen angel (na usypianie), a reszta ich utworów w klimacie jw.
W ogóle u nas w domu słucha się metalu, rocka itp. I chyba Agatka to polubi, bo my z TŻ-em wychowani zostaliśmy w tych klimatach przez naszych rodziców

Dziewczyny, jak się dobrze poukłada, to 20 października wychodzę za mąż!!!!!!!!! Co prawda cywilny, bo TŻ jest po rozwodzie (błędy młodości), ale zawsze będę ŻONĄ
Łaaa to super!!!! klask i:
ja też chce ślub! hahaaa ale ja chce kościelny, a mój tzt nie wyobraża sobie kościelnego bez wesela(ja nie chce wesela!) a ja sobie nie wyobrażam(no moze juz troche sobie wyobrazam) slub w usc.. ja bym chciala w kościele, najlepiej w górach, z najbliższymi czyli rodzice, swiadkowie i moze tam jeszcze wujek tzta z dzieciakami. Ajjj

zaraz będzie 5000tys postów - założyłam nową część ! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36211625

zaraz przeskakujemy

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:30
Stary 2012-08-30, 14:33   #4989
Ewik86
Zakorzenienie

Ja tylko na chwilkę zobaczyć co się dzieje na wątku i widzę, że kolejny siusiak nam się ujawnił Basiu gratuluję!

nazeczona też kupiłam body w biedronie- wzięłam ze smerfem I rozmiar na 12 miesięcy, także będzie dobry dopiero za półtora roku Mój pierwszy zakup dla maluszka

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:34   #4990
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

W takim razie życzę, aby się dobrze poukładało, dobrze tzn. po Twojej/Waszej myśli. Gratuluje decyzji o ślubie.
Stary 2012-08-30, 14:34   #4991
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
zasiłek macierzyński nie przysługuje z tego co wiem kobietą które pracują na umowe zlecenie, ale o dzieło to nie wiem.

No i dobrze Hosenka, walcz o swoje
Mam na myśli odwrotną sytuację.

Na zlecenie czy o dzieło nie przysługuje, bo nie są odprowadzane składki, ale mam na mysli odwrotną sytuację: będe miała zasiłek macierzyński, a nie będę zatrudniona na umowę o pracę u mojego pracodawcy, ale czy mogę u niego pracować na umowę zlecenie albo o dzieło (moja praca polega m.in. na pozyskiwaniu reklamodawców i nie widzę przeszkód, żebym nie mogła utrzymywac kontaktów ze swoimi klientami, co wiązałoby sie z otrzymaniem prowizji).

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:35   #4992
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość

Mnie się wydaję, że kwestia tycia bądź też zrzucania wagi to kwestia organizmu. Każdy organizm jest inny. Oczywiście, że objadanie się w tym nie pomaga i wcale nie jestem za tym, żeby się obżerać, ale dochodzi do tego jeszcze kwestia, że niektórzy po prostu mają tendencję do tycia a inni nie choćby nie wiem ile zjedli.
Ja np. tendencji do tycia nigdy nie miałam, no może nie obżeram się, ale jem dużo i też zdarza mi się czasem w późnych godzinach wieczornych. Przed ciążą od lat miałam stałą niezmienną wagę, a w ciąży dopiero nie dawno waga skoczyła do góry, a tak też długo utrzymywała się na wyjściowym poziomie.
Jak byłam mała byłam gruba, nawet byłam w sanatorium dla grubasków ale ... wystarczyła zmiana klimatu. Po przyjeździe z gór nagle zaczęłam normalnie wyglądać. jak miałam 17 lat zaczęłam brac tabletki anty, przytyłam a raczej spuchłam- nigdy więcej, wiec nie wiem czy mam tendencje do tycia hmm chyba nie, skoro moja waga jest od 2 Lat w ogole nie zmienna( rzuciłam tabletki i stracilam b.duzo kg plus zaczełam biegac ) a naprawde potrafiłam zjeśc. ZOBACZYMY PO PORODZIE

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-30, 14:36   #4993
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:

zaraz będzie 5000tys postów - założyłam nową część ! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36211625

zaraz przeskakujemy

hihi i linka do poprzedniego swojego dzieła zapomniałaś - do III części
Stary 2012-08-30, 14:37   #4994
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:

zaraz przeskakujemy
Delicjanka widać, że czuwasz nad całością. Tak trzymać
Stary 2012-08-30, 14:37   #4995
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
nazeczona też kupiłam body w biedronie- wzięłam ze smerfem I rozmiar na 12 miesięcy, także będzie dobry dopiero za półtora roku Mój pierwszy zakup dla maluszka
Ja Kubusia Puchatka wiadomka moje dziecko skrzywdzę Kubusiową manią
Stary 2012-08-30, 14:38   #4996
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość

hihi i linka do poprzedniego swojego dzieła zapomniałaś - do III części

Hehehe zaraz będę robić porządki

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-08-30, 14:38   #4997
LadyWhisper
Zakorzenienie

Cytat:

gratulacje !

Cytat:
Napisane przez suzi31 Pokaż wiadomość
Hej
Mamusiom, które poznały już płeć maleństwa - gratuluję
Śliczne zakupy ciążowe robicie
Ja dziś wyjątkowo jestem w złej formie, zemdliło mnie strasznie. Ciągle jestem głodna, a jak nie zjem na czas to robi mi się słabo. Poza tym też jakaś infekcja (znowu!) zaczęła mnie męczyć, ale mam nadzieję, że sama sobie z nią poradzę i obejdzie się bez wizyty u gina.
Tak powiem szczerze, prawie połowa ciąży za mną, a chciałabym żeby już był styczeń. Stale martwię się o dzidzię, jak się nie rusza to dostaje głupich myśli. Ach, marudny dziś dzień
Ja tez dzisiaj marudze i martwie sie ciagle.... ale juz niedlugo wszystkiego sie dowiemy!

Deli to zrob kochana tak jak my ja nie chcialam koscielnego w zyciu! Nie chodze do kosciola, nie mialam bierzmowania, ale mezowi zalezalo wiec w styczniu wzielismy kameralny cywikny z obiadem, a w kwietniu slub koscielny z weselem. U nas bylo na odwrot , ale moze sie jakos dogadacie. Ja np.zaluje troche, ze nie pojechalismy na slub na cypr albo cos w tym stylu, mega mi sie podobaja takie sluby, na plazy przy zachodzie slonca cudo, ale obiecalismy sobie z mezem, ze na odnowienie przysiegi pojedziemy z maluchami gdzies daleeeeeeko i taka uroczystosc mala sobie zrobimy

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:39   #4998
Ewik86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nazeczona Pokaż wiadomość
Ja Kubusia Puchatka wiadomka moje dziecko skrzywdzę Kubusiową manią
No tak, Ty tylko mogłaś Kubusia wziąć

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 14:41   #4999
Basia_Bogusia
Rozeznanie

Cytat:
Jak byłam mała byłam gruba, nawet byłam w sanatorium dla grubasków ale ... wystarczyła zmiana klimatu. Po przyjeździe z gór nagle zaczęłam normalnie wyglądać. jak miałam 17 lat zaczęłam brac tabletki anty, przytyłam a raczej spuchłam- nigdy więcej, wiec nie wiem czy mam tendencje do tycia hmm chyba nie, skoro moja waga jest od 2 Lat w ogole nie zmienna( rzuciłam tabletki i stracilam b.duzo kg plus zaczełam biegac ) a naprawde potrafiłam zjeśc. ZOBACZYMY PO PORODZIE
No wiadomo po porodzie będzie chwila prawdy jak to jest z tym wracaniem do formy Kurcze, wyobrazić sobie Ciebie grubą to bardzo ciężka sprawa wiedząc po zdjęciach które załączałaś jaka szczupła jesteś. Hehe, fajnie zabrzmiało "po przyjeździe z gór nagle zaczęłam normalnie wyglądać" tzn, góry Ci nie służyły. A ja mieszkam w górach i mi służy
Stary 2012-08-30, 14:41   #5000
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
gratulacje !

Ja tez dzisiaj marudze i martwie sie ciagle.... ale juz niedlugo wszystkiego sie dowiemy!

Deli to zrob kochana tak jak my ja nie chcialam koscielnego w zyciu! Nie chodze do kosciola, nie mialam bierzmowania, ale mezowi zalezalo wiec w styczniu wzielismy kameralny cywikny z obiadem, a w kwietniu slub koscielny z weselem. U nas bylo na odwrot , ale moze sie jakos dogadacie. Ja np.zaluje troche, ze nie pojechalismy na slub na cypr albo cos w tym stylu, mega mi sie podobaja takie sluby, na plazy przy zachodzie slonca cudo, ale obiecalismy sobie z mezem, ze na odnowienie przysiegi pojedziemy z maluchami gdzies daleeeeeeko i taka uroczystosc mala sobie zrobimy
Ajjjjjjjjj tez mi sie marzy zeby wziąć slub na plazy przy zachodzie slonca, no ale powróćmy do rzeczywistości haha jak slub cywilny to pewnie obiad wiadomo, ale nie chce wesela, bo mam małą rodzine naprawdę małą. Poza tym, wiadomo troche byłoby mi smutno, ale za te pieniążki wole sobie dalej budować domek, tak juz bym chciala byc na swoim..

a w sobote bedziemy sadzić tuje na działce z tżtem

KONIEC CZ.III

ZAPRASZAM DO CZ. IV
- https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36211625

: roza::r oza::ro za:

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Edytowane przez Delicjanka
Czas edycji: 2012-08-30 o 14:43
Stary 2012-08-30, 14:44   #5001
nazeczona
Zadomowienie

GG do nazeczona

5000 poszło
Czy to czas na przeprowadzkę?
Stary 2012-08-30, 18:07   #5002
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
No ale czy objadasz się fastfoodami, tłuściochami, słodyczami? Przecież wyraźnie napisałam, że o taki tryb odżywiania mi chodzi... Ja też czasem jem o 22, ale nie rzucam się wtedy na jakieś tłuste żarcie, tylko coś lekkiego, np płatki. Nikt Ci nie każe nie jeść, tylko jeść racjonalnie - zdrowo.
A co do wagi, to mój lekarz mówi, że KAŻDEJ kobiecie radzi max 10kg i się tego pilnować, czy szczupła, czy gruba.
Spoko Black nie denerwuj się, za słodyczami nigdy jakoś nie szalałam, zdaża mi sie zjeść ciacho czy dwa ale bez przesady, natomiast jeśli chodzi o fastfoody to niestety frytkom opszeć się nie mogę

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Ooo gratulacje , no to czekamy na jakieś foty.
Ja też jestem drugą żoną ale mój Tż się zaparł i kilka lat starał się o kościelne unieważnienie i udało mu się, a w zeszłym roku był ślub
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:16   #5003
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
A na tekie bodziak z krótkim rękawkiem to już nic nie można założyć... bo też mam kilka takich. A co pod takie śpiochy z długim rękawem tylko pieluchę
pewnie że można choć ja akurat nie zakłądałam nic pod spód bo i tak zawsze był owinięty w kocyk, becik czy rożek
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:13   #5004
mala_19kw
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Hello

Mala wszystkiego co dobre z okazji urodzin! Bezproblemowej ciąży, szybkiego i mało bolącego porodu i zdrowego dzidziusia!

Hope Igorek śliczny

Bokeh, ale masz już fajny brzuszek

U mnie dziś dzień pod znakiem bólu głowy. I próbowałam znaleźć spodnie na allegro, ale nie umiem się wpasować w rozmiar. Szkoda, że się nie nauczyłam nigdy szyć to nie miałabym teraz problemu
szklanka przepiękne życzenia bardzo bardzo dziękuję dziękuję wam wszystkim bo jeszcze tego nie zrobiłam a teraz uciekam do naszego nowego watku
Ur. 23.01.2013

"Dla Ciebie moje serce bije,tak jak kiedyś Twoje dla mnie bić zaczęło"

KosmetyczneSzaleństwo

7DniTygodnia
mala_19kw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:57   #5005
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
a próbowałaś jej zrobić dziecinne śmieszne kanapki? https://www.google.pl/search?q=kanap...w=1333&bih=645

mi też muli wizaż
próbowałam..ale zdejmuje pomidorki, ogórki, oliwki... odkłada na bok..i na tym się kończy...no w sumie pomijając oliwki, bo je bardzo lubi.
jutro dzwonię do lekarza.

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ----------

Cytat:
To może coś innego zamiast kanapek? Moja siostrzenica też niezbyt chętnie jadła, ale jak miała coś innego niż kanapki to było lepiej: mleko z czekoladowi kuleczkami czy z czymś co lubi, omlet z dżemem/owocami, parówka, zapiekanka, jajecznica, jajko na miękko?
Mleka z kulkami nie chce..ostatnio kupiłam w lidlu takie krążki czekoladowe.
jajek nie lubi
parówki czasami zje...

Ja tak napisałam tylko o śniadaniu...ale tu się tyczy ogólnie cały dzień
uwielbiane przez nią placki ziemniaczane, pierogi leniwe, zupa pomidorowa, różnego rodzaju mięsa... niet...
dzisiaj moja mama kupiła jej loda...też nie chciała.. nawet pić za bardzo nie chce
przeraża mnie to.. bo nie wiem co się z nią dzieje

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Napisane przez Lenova Pokaż wiadomość
Ty to naprawdę masz szczęście , powinnaś w totka zagrać
Mnie maluch też kopał na tym filmie szczególnie jak Włoch śpiewał pod prysznicem

Kurdę znowu się muli czy nikt tu nie może czegoś zrobić ehh może nie potrwa to długo.

Dziewczyny dopada mnie depresja ciążowa... nachodzą mnie myśli że nie dam sobie rady, chyba najwiekszym problem jest moja szkoła, ja już teraz nie jestem w stanie nauczyć się na głupią poprawkę a co będzie jak się już rok akademicki zacznie
a mnie dopada depresja jak patrzę na kurczący się stan konta...
ja nie wiem gdzie ta kasa leci... non stop coś... :/
Stary 2012-08-30, 21:59   #5006
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Heeeeeeeeeeeeeej kobiety, nowy wątek jest
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:14   #5007
djerba
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Witajcie mamusie

Tak jak większość z Was wczoraj u mnie wizaż nie działał. Mam nadzieję, że dziś już będzie ok. Potem wrzucę zdjęcie brzuszka, bo z okazji ukończenia 4 miesiąca zrobiłam w końcu fotkę

Obudziłam się dzisiaj w nocy o 3:33 i nie mogłam spać. Zasnęłam jak już było jasno i za chwilkę budzik dzwonił, że na badania trzeba iść. A w przychodni taki stary chop centralnie przede mną, że on wchodzi bez kolejki bo ma prawo i majta mi legitymacją kombatanta przed oczami Nawet nie chciało mi się z nim kłócić, że ja też mam prawo, tak mi się spać chciało

Djerba a Sade to tak cały dzień marudzi na jedzenie czy głównie na śniadania? Bo ja jak byłam mała to nie tolerowałam śniadań właściwie żadnych, najbardziej lubiłam budyń czekoladowy

Basia gratuluje Krzysia

Meduza te sandałki faktycznie cudne

Hosenka a do tego exprezesa masz zaufanie? W sensie, że jak on mówi o nowej umowie dla Ciebie to na bank nie zmyśla? Obyś dostała na czas nieokreślony bo z tego co pisałaś to bardzo Ci się należy
caaalutki dzień napisałam o tym w innym poście akurat , już mi się nie chce kopiować heh
Stary 2012-09-01, 14:51   #5008
elllmi
Zakorzenienie

hej
pół urlopu za mną i udało mi sie na chwilkę do Was zajrzeć, bo mąż poszedł coś tam na budowie młotkiem stukać
wrócilismy niedawno z połówkowego i wszystko w porządku, dzidziak zdrowy, mamy filmik, mąż w szoku, że to tak wszystko widać
wieczorem idziemy na grila, ale pogoda taka sobie i szczerze mówiąc mam lenia i wolałabym pospać
muszę trochę dom ogarnąć i w między czasie trochę nadrobić, bo na razie do 150 strony doszłam

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-14, 13:19   #5009
Kukielka2
Przyczajenie

Smile Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III

Witam wszystkie przyszłe styczniowe i lutowe mamusie.
Dołączam do Waszego grona- termin początek lutego ( z USG 13/02).
Płci jeszcze nie znam bo pepowina zawinęła się między nóżki.
Miło mi was poznać i mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona
Kukielka2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-03, 13:54   #5010
poziomka331
Przyczajenie

Witam wszystkich.

Potrzebuje pomocy Moja siostra jest w ciąży i chce jej zrobić prezent albo koszule albo piżamę dla ciężarnych i karmiących.
I tak podobają mi się :

http://allegro.pl/koszula-na-ciaze-d...670611138.html
http://allegro.pl/dyskretna-sliczna-...670658100.html

a z piżam to znalazłam w takim sklepie
http://www.pizamy24.pl/frida-pizama-...kaw-p-654.html
http://www.pizamy24.pl/pizama-dla-ka...118-p-175.html

Która byście wybrały pod kontem wygody praktyczności itp
Ciężarne maja inny punkt widzenia
poziomka331 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości