|
|
#4981 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 :) cz. III
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziekuje za kciuki Cytat:
![]() Hosenko gratulacje! Ide zjesc drugie sniadanie, dzisiaj obiadu nie zjem tylko lekkie rzeczy, tak na wszelki wypadek......
|
|
#4982 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też zaczełam 19 tydzień i czuje dzidziusia - bardzo delikatnie, takie puknięcia
Momentami nawet bez przykładania ręki.Dzięki dziewczyny Warto walczyć o swoje i nie bać się szefa szefów. Ehh oby tylko mnie nie wycyckali, ale jak coś będą kombinować, to znowu będę interweniować.A powiedzcie mi, czy dostając zasiłek macierzyński można pracowac na umowę o dzieło albo zlecenie?
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-08-30 o 14:20 |
|
|
|
#4983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nightwish, ale tylko z Tarją Turunen, nie będę dziecku niszczyć głowy tą nową ![]() W ogóle u nas w domu słucha się metalu, rocka itp. I chyba Agatka to polubi, bo my z TŻ-em wychowani zostaliśmy w tych klimatach przez naszych rodziców ![]() No, ale dość już o muzyce! Dziewczyny, jak się dobrze poukłada, to 20 października wychodzę za mąż!!!!!!!!! sukienka już zamówiona, lokal na skromne przyjęcie też, w poniedziałek do USC!
|
|
#4984 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Mamusiom, które poznały już płeć maleństwa - gratuluję Śliczne zakupy ciążowe robicie ![]() Ja dziś wyjątkowo jestem w złej formie, zemdliło mnie strasznie. Ciągle jestem głodna, a jak nie zjem na czas to robi mi się słabo. Poza tym też jakaś infekcja (znowu!) zaczęła mnie męczyć, ale mam nadzieję, że sama sobie z nią poradzę i obejdzie się bez wizyty u gina. Tak powiem szczerze, prawie połowa ciąży za mną, a chciałabym żeby już był styczeń. Stale martwię się o dzidzię, jak się nie rusza to dostaje głupich myśli. Ach, marudny dziś dzień
|
|
|
|
#4985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dobrze Hosenka, walcz o swoje ![]()
|
|
|
#4986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na szaleństwa dzieciątkowe jak znalazł![]() Hmm też tak mówiłam o tych kobietach co tyją, myślałam, że są świnkami i przesadzają ale teraz sama widzę jak mnie ciągnie żeby codziennie zjeść kawałek jakiegoś ciasta czy drożdzówkę Oczywiście nie wychodzę z założenia, że teraz mi wszystko wolno... To nieprawda. Ale bywa ciężko
|
|
|
|
|
#4987 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja np. tendencji do tycia nigdy nie miałam, no może nie obżeram się, ale jem dużo i też zdarza mi się czasem w późnych godzinach wieczornych. Przed ciążą od lat miałam stałą niezmienną wagę, a w ciąży dopiero nie dawno waga skoczyła do góry, a tak też długo utrzymywała się na wyjściowym poziomie.
Edytowane przez Basia_Bogusia Czas edycji: 2012-08-30 o 14:29 |
||||||
|
|
|
#4988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:ja też chce ślub! hahaaa ale ja chce kościelny, a mój tzt nie wyobraża sobie kościelnego bez wesela(ja nie chce wesela!) a ja sobie nie wyobrażam(no moze juz troche sobie wyobrazam) slub w usc.. ja bym chciala w kościele, najlepiej w górach, z najbliższymi czyli rodzice, swiadkowie i moze tam jeszcze wujek tzta z dzieciakami. Ajjj zaraz będzie 5000tys postów - założyłam nową część ! https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36211625 zaraz przeskakujemy
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-30 o 14:30 |
|
|
|
|
#4989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tylko na chwilkę zobaczyć co się dzieje na wątku i widzę, że kolejny siusiak nam się ujawnił
Basiu gratuluję! nazeczona też kupiłam body w biedronie- wzięłam ze smerfem I rozmiar na 12 miesięcy, także będzie dobry dopiero za półtora roku Mój pierwszy zakup dla maluszka
|
|
|
|
#4990 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4991 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zlecenie czy o dzieło nie przysługuje, bo nie są odprowadzane składki, ale mam na mysli odwrotną sytuację: będe miała zasiłek macierzyński, a nie będę zatrudniona na umowę o pracę u mojego pracodawcy, ale czy mogę u niego pracować na umowę zlecenie albo o dzieło (moja praca polega m.in. na pozyskiwaniu reklamodawców i nie widzę przeszkód, żebym nie mogła utrzymywac kontaktów ze swoimi klientami, co wiązałoby sie z otrzymaniem prowizji).
|
|
#4992 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ZOBACZYMY PO PORODZIE
|
|
|
#4993 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() hihi i linka do poprzedniego swojego dzieła zapomniałaś - do III części
|
|
#4994 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#4995 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4996 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hehehe zaraz będę robić porządki
|
|
|
#4997 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Deli to zrob kochana tak jak my ja nie chcialam koscielnego w zyciu! Nie chodze do kosciola, nie mialam bierzmowania, ale mezowi zalezalo wiec w styczniu wzielismy kameralny cywikny z obiadem, a w kwietniu slub koscielny z weselem. U nas bylo na odwrot , ale moze sie jakos dogadacie. Ja np.zaluje troche, ze nie pojechalismy na slub na cypr albo cos w tym stylu, mega mi sie podobaja takie sluby, na plazy przy zachodzie slonca cudo, ale obiecalismy sobie z mezem, ze na odnowienie przysiegi pojedziemy z maluchami gdzies daleeeeeeko i taka uroczystosc mala sobie zrobimy
|
|
#4998 |
|
Zakorzenienie
|
No tak, Ty tylko mogłaś Kubusia wziąć
|
|
|
|
#4999 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kurcze, wyobrazić sobie Ciebie grubą to bardzo ciężka sprawa wiedząc po zdjęciach które załączałaś jaka szczupła jesteś. Hehe, fajnie zabrzmiało "po przyjeździe z gór nagle zaczęłam normalnie wyglądać" tzn, góry Ci nie służyły. A ja mieszkam w górach i mi służy
|
|
#5000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak slub cywilny to pewnie obiad wiadomo, ale nie chce wesela, bo mam małą rodzine naprawdę małą. Poza tym, wiadomo troche byłoby mi smutno, ale za te pieniążki wole sobie dalej budować domek, tak juz bym chciala byc na swoim..a w sobote bedziemy sadzić tuje na działce z tżtem ![]() KONIEC CZ.III ZAPRASZAM DO CZ. IV - https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post36211625
cel : piękne ujędrnione ciało waga: 48, 60cm w brzucholu. Edytowane przez Delicjanka Czas edycji: 2012-08-30 o 14:43 |
|
|
|
|
#5001 |
|
Zadomowienie
|
5000 poszło
![]() Czy to czas na przeprowadzkę?
|
#5002 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- Cytat:
, no to czekamy na jakieś foty.Ja też jestem drugą żoną ale mój Tż się zaparł i kilka lat starał się o kościelne unieważnienie i udało mu się, a w zeszłym roku był ślub
|
|
#5003 |
|
Zakorzenienie
|
pewnie że można choć ja akurat nie zakłądałam nic pod spód bo i tak zawsze był owinięty w kocyk, becik czy rożek
|
#5004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziękuję wam wszystkim bo jeszcze tego nie zrobiłam a teraz uciekam do naszego nowego watku
|
|
#5005 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jutro dzwonię do lekarza. ---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Cytat:
jajek nie lubi parówki czasami zje... Ja tak napisałam tylko o śniadaniu...ale tu się tyczy ogólnie cały dzień ![]() uwielbiane przez nią placki ziemniaczane, pierogi leniwe, zupa pomidorowa, różnego rodzaju mięsa... niet... dzisiaj moja mama kupiła jej loda...też nie chciała.. nawet pić za bardzo nie chce ![]() przeraża mnie to.. bo nie wiem co się z nią dzieje ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
ja nie wiem gdzie ta kasa leci... non stop coś... :/ |
|||
|
|
|
#5006 |
|
Konto usunięte
|
Heeeeeeeeeeeeeej kobiety, nowy wątek jest
|
|
|
|
#5007 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
napisałam o tym w innym poście akurat , już mi się nie chce kopiować heh
|
|
|
|
|
#5008 |
|
Zakorzenienie
|
hej
pół urlopu za mną i udało mi sie na chwilkę do Was zajrzeć, bo mąż poszedł coś tam na budowie młotkiem stukać ![]() wrócilismy niedawno z połówkowego i wszystko w porządku, dzidziak zdrowy, mamy filmik, mąż w szoku, że to tak wszystko widać ![]() wieczorem idziemy na grila, ale pogoda taka sobie i szczerze mówiąc mam lenia i wolałabym pospać ![]() muszę trochę dom ogarnąć i w między czasie trochę nadrobić, bo na razie do 150 strony doszłam
|
#5009 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkie przyszłe styczniowe i lutowe mamusie.
Dołączam do Waszego grona- termin początek lutego ( z USG 13/02). Płci jeszcze nie znam bo pepowina zawinęła się między nóżki. Miło mi was poznać i mam nadzieję, ze przyjmiecie mnie do swojego grona
|
|
|
|
#5010 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich.
Potrzebuje pomocy Moja siostra jest w ciąży i chce jej zrobić prezent albo koszule albo piżamę dla ciężarnych i karmiących.I tak podobają mi się : http://allegro.pl/koszula-na-ciaze-d...670611138.html http://allegro.pl/dyskretna-sliczna-...670658100.html a z piżam to znalazłam w takim sklepie http://www.pizamy24.pl/frida-pizama-...kaw-p-654.html http://www.pizamy24.pl/pizama-dla-ka...118-p-175.html Która byście wybrały pod kontem wygody praktyczności itp ![]() Ciężarne maja inny punkt widzenia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.

chyba ze jeszcze Pola albo Nela ale chyba tylko te imienia juz wchodzą w gre. 
jak mi sie spodoba to biore

na pewno bedzie wszystko dobrze 

klask i:

22.05.2008
14.08.2011
tylko pieluchę