|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3511 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
nie ja mam 8 butelek do mleka i 2 do picia (na sok czy wode) i myje jak sie skoncza czyste Na noc zawsze mam postawiony przy lozku podgrzewacz a w nim butelke z odlana woda i porcjoner z mlekiem. Jak mala sie budzi to wsypuje tylko mleko z porcjonera, mieszam i podaje i wsadzam nastepna butle z woda do podgrzewacza i na nastepne karmienie jest juz cieplutka do picia ![]() jestem tak wygodnicka ze nie wstaje wtedy ani nawet nie biore Julci na rece tylko karmie ja na lezaco teraz od poniedzialku bedzie spala w lozeczku i sie zastanawiam jak ja to przezyje
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||
|
|
|
#3512 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
No dwa spacerki z moimi bobasami mi wystarcza
![]() Teraz matka sie relaksuje, a moge bo Szymonka mama zabrala na spacerek a tesc Filipka ![]() Jak dobrze usiasc... ![]() Ja na szczescie mam kurteczki po Filipku, poza tym ubranek mam tyle, ze wlasciwie kupuje tylko bielizne tj body, polspioszki, spioszki, bo po Filipku niektore juz sie nie nadawaly ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja tez nie daje małym zadnych slodzonych kaszek. Mamy w poblizu fajne sklepy ze zdrowa zywnoscia w ktorych mozna kupic przerozne kaszki zdrowy brzuszek bez cukru ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mała wygladasz czadowo! No i Tymuś juz taki duzy chlopczyk a jaki przystojniaczek!Ja wacikiem zmoczonym w wodzie. Cytat:
Cytat:
Mozna kupic na all.88nastka dzieki Kochana a Ty sie nie doluj, kazda z nas ma takie momenty uwierz mi, ja czasem naprawde nie mam ochoty na nic, na szczescie to przejsciowe stany, u Ciebie tez na pewno pojawi sie szybciutko slonko!
|
|
#3513 |
|
Zadomowienie
|
Chciałam zrobić dziś pulpety, byłam po wszystkie składniki. Zaczynam robić i coo? Zapomniałam jajek
|
|
|
|
#3514 |
|
Zakorzenienie
|
desiu super fotki! Wszystkiego najlepszego dla Adasia
Skakalam raz na trampolinie u znajomych jak bylismy u nich na grilu, ale jazda, potem po takim skakaniu jak zeszlam na ziemie, to nogi wydawaly sie takie slabe, nie umialam podskoczyc hihi
|
#3515 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() Mravka bardzo wam współczuje tych nocek ,oby wyniki Robsonka szybko sie poprawiły my dzis z TZ mamy 4 rocznice slubu dostałam kwiaty i spedzilismy milo dzien na dzialce we trójke, wieczór jeszcze przed nami![]() ![]() Zrobiło sie ciepło i Mateuszek od nowa ma pod szyjke jedna plamke, na dodatek ma krostki w oklicach siusiaka.. Mateusz non stop ryczy o jedzenie juz nie wyrabiam, mleko dzis rano dorabialam 4 razy az doszlo do 270, pozniej przed 12 zjadł cąły sloiczek deserku i dalej plakal , wypil 180 mleka z kleikiem,pozniej obiadek caly sloik i 210 mleka, pozniej jeszcze 150 i az sie boje co bedzie jak wstanie. tez sie boje zeby nie byl grubaskiem, dobrze ze chociaz nocna przerwe ma okolo 10-11 godzin.W ogole Mateuszek umie juz przewraca sie z brzucha na plecy Ja czyszcze uszka patyczkiem i wacikiem podczas kapieli. Cytrynka Mateusz nie je juz w nocy, ale jak jadł to myłam w nocy i wyparzałam, bo nie mamy wielu butelek. Ide robic nalesniki z jabłkami, bo TZ mi jabłek od swojej cioci naniósł
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
natka88,usp a to pech :/ chcesz ja mam jajka???
I to chyba Ty pisałaś o zakupach,udanych zakupach ![]() tynko88,gratuluje 4 rocznicy ślubu ![]() Ja tak na szybko,bno niedawno wróciliśmy,ale póki mały ciśnie kupe w bujaczku,mam chwile by napisać. ![]() A i ja czyszcze patyczkami uszy ![]() ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- A co odparzen,to ja się nie moge pozbyć u małego odparzenia pod jedną pachą,ciągle mam tam czerwone,bo ma fałdki i się poci.Smarowałam i linomagiem i mączką ziemniaczaną i dalej ma choć ciutke lepiej ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ---------- emi,a no patologia,patologia.Stras zna patalogia oki doki,młody skończył,ide go przebrać dać flache itp Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-08-30 o 18:59 |
|
|
|
|
#3517 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla Mateusz za obracanie się na brzuszek![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Za 26 dni przylatuje moja najlepsza przyjaciółka na 10 dni. Już się nie mogę doczekać a dzień po jej wyjeździe przyjeżdżają teście też na 10 dni. Więc będzie wesoło
|
||
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
88natko,o patrz sudocromem nie próbowałam,ale mam gdzieś małą próbkową tubke.
Fajnie,że będzie miała gości,ja to lubie jak coś się dzieje ![]() Omg,ale zdążyliśmy wrócić. W sumie zanim wyszliśmy,miałam dylemat czy iśc,bo słonce zachodziło jakby miało padać,bo chmury był,ale stwierdziłam że idziemy.Noi jak niedawno poszłam nakarmić małego jak nagle się zachmurzyło,grzmiało przed chwilą i leje teraz ![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- A i nic nie było w pieluszce,oszust matrymionalny a raczej kupny :P
|
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami
nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem |
|
|
|
#3520 |
|
Wtajemniczenie
|
o do nas za 26dni przylatuje moj tato,przyszla chrzestna Hani (moja siostra cioteczna) I przyszly chrzestny (tz brat).wszyscy dosc specuficzni...nie wiem jak. ja ich ogarne:/
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
co to znaczy specyficzni?
|
|
|
|
#3522 |
|
Wtajemniczenie
|
A moze to od wody?nawilzasz porzadnie cialko Wiktorka?
|
|
|
|
#3523 | |
|
Zakorzenienie
|
Hej,
ja jednak bez komputera żyć nie umiem muszę zobaczyć co tam u Was słychać i trochę nadrobię![]() Cytat:
Tak tak nad morzem. Jutro pakujemy się sprzątamy i wyjeżdżamy do domu. |
|
|
|
|
#3524 |
|
Wtajemniczenie
|
hmmm jakby ich okreslic..moj tatus zgryzliwy I wiecznie na nie...dyktator na dodatek,przyszla chrzestna mega niezdecydowana I bez swojego zdamia a przyszly chrzestny wyizolowany I majacy wszystko gdzies..
On to zyje w swoim mega dziwnym swiecie
|
|
|
|
#3525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas dziś 4 kupki były ale wczoraj kurczaka dostała, pewnie dlatego moja córcia z dnia na dzień jest kochańsza sama nnie rozśmiesza. ![]() Cytat:
może to proszku?
|
||
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz co nie wiem zglupialam juz
zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie?? Edytowane przez Cytrynka_Wawa Czas edycji: 2012-08-30 o 19:41 |
|
|
|
#3527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak się idzie do latarni morskiej po lewej stronie przed parkingami
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez jak bylam w szwecji to jak ktos mnie odwiedzal to tak bardzo sie cieszylam, tak sie teskni za rodzina, znajomymi! Karinio, myslalam ze napiszesz ze dziure zrobilas w trampolinie ja sie obawiam skakac zeby wlasnie takowa nie wyszla-znaczy dziura ![]() Tynka, a to ma Mateuszek apetyt Ale slusznie dziewczyny mowia, ze gorzej jakby nie jadl, mysle ze poprostu jako facet ma wieksze potrzeby- nie martw sie! Aguska -dziekuje Ja sobie poskacze za jakies 15 kg mysle, narazie sie boje, niby wytrzymuje do 150 kg, ale kto to tam wie tak naprawde A z tymi kaszkami to ja nie rozumiem bo gdziekolwiek sie cokolwiek czyta na temat soli i cukru to wszedzie pisza aby niemowletom nie dosladzac i nie dosalac, wiec dlaczego kaszki zawieraja cukier Dobrze ze mowisz o sklepie ze zdrowa zywnoscia, tam poszukam , moze bedzie cos ciekawego bo jak narazie z nieslodoznych to znalazlam kleik ryzowy i kukurydziany tylko ![]() Emigra - i dobrze ze jestes wygodnicka, ja tez wychodze z zalozenia ze zycie nalezy sobie ulatwiac jak tylko sie da! ![]() Monia a nie myslalas zeby kupic taki spiwor do spacerowki? Mysle o zimie, chyba ze masz na mysli jesien ![]() Ja mam tez taki siworek troche cienszy na jesien juz kupiony Natka, ja tez wyrwalam sie na zakupy, musialam Viki pokupi rozmiar 74 bo 68 ledwie juz dopinam, kazda wymowka do zakupow dobra
|
|
#3529 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja jak pierwszy raz przyjechałam do teściów to zgłupiałam, chyba się kochają ale takich kłótni inwyzywań nawet się jie da wyobrazić. Teść uparty a teściowa na pierwszy rzut oka spokojna. Na weselu zrobiła afere i od złodzieji ludzi wyzywała bo torebka jej zginęła.---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas wymienione sposoby pomogly...ale to co lekarze przepisywali tylko pogarszalo,wiec trzeba samemu znalezc sposob a to nie jest latwe niestety. |
|
|
|
|
#3532 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
więc biorę ją pod pachę i pod kranem mokrą dłonią przemywam jej buźkę oraz rączki które wkłada do buzi pełnej jedzenia.A może ma te zmiany skórne od oliwki? |
|
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
Odpoczęłam nie da się ukryć ale fajnie że byliśmy wszyscy razem
![]() ![]() ![]() Znikam spokojnych nocek
|
|
|
|
#3534 |
|
Zakorzenienie
|
oliwki zaczelam teraz uzywac jak juz sa zmiany
|
|
|
|
#3535 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Chusteczkami wlasnie nie chcialam buzki. Ja mysle ze na takie alergiczne zmiany to teraz napewno potrzebujesz jakis emolientow z apteki, ajkies oillatum albo balneum. Oliwka wbrew pozorom chyba wcale dobrze nie natluszcza!
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska podaj nazwy tych kaszek
To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.Dessia kaszki są słodkie , bo są z mlekiem a mleko ma laktozę czyli cukier, więc całkiem gorzkie z mlekiem nie będą , ale fakt ,że te najpopularniejsze są dosładzane jeszcze, po co? nie wiem , cukier wszędzie ładują to i kaszek nie ominęli |
|
|
|
#3537 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja generalnie nie mam nic do slodkiego smaku, bo rozne sa smaki w naturze, tyle ze wlasnie wole zeby nauczyla sie tych naturalnych smakow a nie smaku cukru. Bo moim zdaniem stad sie wlasnie bierze ze dzieci czy nawet dorosli nie zjedza truskawek, malinek czy porzeczek bez cukru! A one sa pyszne same w sobie I nie mam tez nic do slodyczy, tyle ze jeszcze nie teraz
Edytowane przez desia888 Czas edycji: 2012-08-30 o 20:32 |
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ta pieluszka mokra to dobry pomysl nie lubie tych emolientow ale spróbuje
|
|
|
|
|
#3539 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A moze to jednak marchewka kurcze? bo Asika chyba tez marchewke podejrzewala ![]() No a jak nie przejdzie to pewnie czeka Was lekarz ![]() Czasami mam dobre pomysly (mam na mysli pieluszke )
|
|
#3540 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ewelinka wykąpana, nakarmiona, śpi. Dostała kaszkę na kolację, zjadła 150 ml. Najpierw dostała z utelki to był taki foch, że nawet piersi nie chciała! Więc ją sru do fotelika, odkręciłam butlę i z łyżeczki zjadła. Odbiła, popiła mleczkiem mamusi i śpi. Ciekawe jak długo. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wczoraj
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

Oczywiście żartuje
I po cichaczu zrobiła, zdradził ją smród
Na noc zawsze mam postawiony przy lozku podgrzewacz a w nim butelke z odlana woda i porcjoner z mlekiem. Jak mala sie budzi to wsypuje tylko mleko z porcjonera, mieszam i podaje i wsadzam nastepna butle z woda do podgrzewacza i na nastepne karmienie jest juz cieplutka do picia 

Kochana a Ty sie nie doluj, kazda z nas ma takie momenty uwierz mi, ja czasem naprawde nie mam ochoty na nic, na szczescie to przejsciowe stany, u Ciebie tez na pewno pojawi sie szybciutko slonko!

nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka 

może to proszku?

To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.