Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 16:39   #3511
emigra
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Wiesz, ja tez nie panikuje, Adas czesto oglada bajki, nawet jak nie oglada to nie pozwala wylaczyc, wiec sila rzeczy Viki czesto spojrzy i nic sie nie dzieje, nie posadzilabym Jej centralnie na bajki na 30 minut na przyklad, ale jak spjrzy minute od czasu do czasy to przeciez nic sie nie stanie, tak uwazam!
A widze ze zainteresowana jest na maxa
No Julka wtedy ogladala ok 20-30 minut baje wiec dlugo a teraz to po minucie moze sie zapatrzy. Nie wlaczam jej nic specjalnie i nie sadzam przed tv
Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ok,nadrobie w miare możliwości
emi,lepiej się na forum nie przyznawaj,że Jula może już ogladac tv,bo inne mądre mamy Cię za to zjedzą. Oczywiście żartuje
co za patologia
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No nie wiem sama.Dobrze,ze nie ma juz problemow z nocnym krzykiem.Tez mi to przyszlo do glowy,ze Tv moze byc skutkiem u Eryka,bo chwilke sie w niego patrzyl,a ja nie zauwazylam,ale moze z 3 minuty to bylo.
Julka ogladala przez prawie pol h wiec mysle ze po 3 min nie byloby takiego krzyku ...
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Mała, na temat kupy nic nie mówię, bo przedwczoraj miałam taką u Ewelinki, że od razu szłam wsadzić ją pod kran w umywalce I po cichaczu zrobiła, zdradził ją smród

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
dziewczyny ktore karmia mm w nocy myjecie butelki??
nie ja mam 8 butelek do mleka i 2 do picia (na sok czy wode) i myje jak sie skoncza czyste Na noc zawsze mam postawiony przy lozku podgrzewacz a w nim butelke z odlana woda i porcjoner z mlekiem. Jak mala sie budzi to wsypuje tylko mleko z porcjonera, mieszam i podaje i wsadzam nastepna butle z woda do podgrzewacza i na nastepne karmienie jest juz cieplutka do picia jestem tak wygodnicka ze nie wstaje wtedy ani nawet nie biore Julci na rece tylko karmie ja na lezaco teraz od poniedzialku bedzie spala w lozeczku i sie zastanawiam jak ja to przezyje
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 17:45   #3512
Aguśkaa83
Zakorzenienie

No dwa spacerki z moimi bobasami mi wystarcza
Teraz matka sie relaksuje, a moge bo Szymonka mama zabrala na spacerek a tesc Filipka
Jak dobrze usiasc...

Ja na szczescie mam kurteczki po Filipku, poza tym ubranek mam tyle, ze wlasciwie kupuje tylko bielizne tj body, polspioszki, spioszki, bo po Filipku niektore juz sie nie nadawaly

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
sorry za pytanie jak juz gdzies byl ten temat poruszany. Chce kupic butelke w ktorej podam Robowi kaszke bardziej plynna, mozecie cos polecic? tak zeby w miare leciało, ale od razu Mu uszami nie wychodzilo. Kombinuje, ze moze butelke"lyknie" skoro mamla smoczek w zwiazku z ząbkami. Potrzeba matką wynalazku;].
Ja mleczko z kaszka podaje w butelce TT smoczkiem z krzyzykiem.
Cytat:

Pisalyscie a tabletkach anty, ja mam takie samo podejscie jak wiele z Was, uwazam ze za kilka-kilkanascie lat moze wyjsc na jaw jakie to naprawde ma skutki dla naszych organizmow. Brac kilka m-cy mysle ze jest jeszcze ok, ale kilkanascie lat lub kilkadziesiat napewno nie pozostanie bez wplywu.
Nie wiem jak to jest z wasekotomia u nas w Pl, ale moj tz przymierza sie do tego w szwecji gdzie jest to dozwolone i powszechnie praktykowane!
uwazam ze jesli na 100% nie chce sie wiecej dzieci to jest to najwieksze rozwiazanie.
Ostatnio Adas mi powiedzial ze jak zobaczy spadajaca gwiazde to zazyczy sobie rodzenstwo - BLIZNIAKI, wiec do czasu zabiegu tz-a z sexu nici
Gumkom nie ufam bo juz raz zawiodly nie zebym narzekala bo efekt (Viki) jest cudny i nie wyobrazam sobie swiata bez Niej

Co do jedzonka to my przerobilysmy marchewke i teraz wprowadzam marchewke z ziemniaczkiem.Podaje rowniez kleik ryzowy w butelce, kupilam kaszke owocowa wczesniej ,ale jak przeczytalam ,ze w skladzie ma cukier to odstawilam bo uwazam, ze bez sensu pakowac takiego maluszka cukrem!
Za jakis czas bede podawac kleik lyzeczka i najwyzej dodam jakies owocki ze sloiczka zeby uniknac cukru

Co do zabkow to u nas rowniez brak, a Adas mial pierwszego jak mial 4 m-ce i tydzien, wiec myslalam ze tez beziemy mialy szybko a tu cisza w tym temacie, co prawda zapamietale gryzie wszystko i slini sie, ale dziaselka nie sa rozpulchnione.

Urodzinki Adasia sie udaly - Natka - dziekuje za pamiec, zawsze to milo jak ktos pamieta
Akwarium zrobilo furore
Pozatym dostal trampoline, ktora zajela nam pol ogrodu, ale co tam, mi tylko stoli i krzeselko potrzebne w ogrodku

Pozatym to stuknelo nam przedwczoraj 4 m-ce, Viki nadal grzeczna, ale bardzo towarzyska, uwielbia jak sie do niej mowi, smieje i wyglupia, jest pogodnym dzieckiem!
Nadal zawziecie cwiczy przewroty.

Gratukuje wszystkim skonczonych miesiecy i tygodni, czas pedzi a nasze kruszynki coraz wieksze, ale tak byc musi.

Zaraz postaram sie dodac jakies zdjecia i popodziwiam wasze skarby na mialu bo daaaawno mnie tam nie bylo!
Gratulacje dla Wikuni z okazji 4 miesiecy
Ja tez nie daje małym zadnych slodzonych kaszek. Mamy w poblizu fajne sklepy ze zdrowa zywnoscia w ktorych mozna kupic przerozne kaszki zdrowy brzuszek bez cukru
Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Mam pytanie, czy za każdym razem wyparzacie butelkę przy podawaniu mm?
Ja nie wyparzam. Myje i przeplukuje gotowana woda, zeby wymyc ta surowa.
Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Aguska biedna jestes z tym skokiem Szymonka... u Nas chyba dopiero się zaczyna ten skok...bo MaLy ostatnio marudny...i nie wiem czy to skok czy zabki?
Mozliwe ze i to i to...ale u nas na pewno jest skok. No nic, czekam do konca 26 tyg na mojego Anioleczka
Mała wygladasz czadowo!No i Tymuś juz taki duzy chlopczyk a jaki przystojniaczek!
Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Jak czyścicie uszy maluchom?
Ja wacikiem zmoczonym w wodzie.
Cytat:
Napisane przez joanaros Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi czy jak się już wprowadzi mięsko to trzeba je podawać codziennie czy może być np zupka bez mięsa?
Tak powinno sie podawac codziennie. W kolejnym mcu podaje sie na przemian pol zoltka ugotowanego a w nast dzien mieso. No i mieso chyba 2 x w tyg mozna zastapic ryba.
Cytat:
Wiecie co coś jest niezłego w tych metkach...Tymon każdemu miskowi w tyłek zagląda...i potrafi dobre 15 min milczeć i obracać w paluszkach metkę
No czyli Twoj Tymuś przechodzi chyba jednak skok, bo po tym skoku dziecko potrafi dostrzec szczegoly zabawki jak np metki dlatego fajny jest "Pan metka" Mozna kupic na all.

88nastka dzieki Kochana a Ty sie nie doluj, kazda z nas ma takie momenty uwierz mi, ja czasem naprawde nie mam ochoty na nic, na szczescie to przejsciowe stany, u Ciebie tez na pewno pojawi sie szybciutko slonko!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:29   #3513
88natka
Zadomowienie

Chciałam zrobić dziś pulpety, byłam po wszystkie składniki. Zaczynam robić i coo? Zapomniałam jajek

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:42   #3514
Aguśkaa83
Zakorzenienie

desiu super fotki! Wszystkiego najlepszego dla Adasia
Skakalam raz na trampolinie u znajomych jak bylismy u nich na grilu, ale jazda, potem po takim skakaniu jak zeszlam na ziemie, to nogi wydawaly sie takie slabe, nie umialam podskoczyc hihi
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 18:53   #3515
tynka88
Zadomowienie

hej

Mravka bardzo wam współczuje tych nocek ,oby wyniki Robsonka szybko sie poprawiły

my dzis z TZ mamy 4 rocznice slubu dostałam kwiaty i spedzilismy milo dzien na dzialce we trójke, wieczór jeszcze przed nami

Zrobiło sie ciepło i Mateuszek od nowa ma pod szyjke jedna plamke, na dodatek ma krostki w oklicach siusiaka..

Mateusz non stop ryczy o jedzenie juz nie wyrabiam, mleko dzis rano dorabialam 4 razy az doszlo do 270, pozniej przed 12 zjadł cąły sloiczek deserku i dalej plakal , wypil 180 mleka z kleikiem,pozniej obiadek caly sloik i 210 mleka, pozniej jeszcze 150 i az sie boje co bedzie jak wstanie. tez sie boje zeby nie byl grubaskiem, dobrze ze chociaz nocna przerwe ma okolo 10-11 godzin.

W ogole Mateuszek umie juz przewraca sie z brzucha na plecy

Ja czyszcze uszka patyczkiem i wacikiem podczas kapieli.

Cytrynka Mateusz nie je juz w nocy, ale jak jadł to myłam w nocy i wyparzałam, bo nie mamy wielu butelek.

Ide robic nalesniki z jabłkami, bo TZ mi jabłek od swojej cioci naniósł

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:04   #3516
Karinio
Zakorzenienie

natka88,usp a to pech :/ chcesz ja mam jajka??? I to chyba Ty pisałaś o zakupach,udanych zakupach

tynko88,gratuluje 4 rocznicy ślubu Mały ma apetyt,gorzej jakby nie miał

Ja tak na szybko,bno niedawno wróciliśmy,ale póki mały ciśnie kupe w bujaczku,mam chwile by napisać.
A i ja czyszcze patyczkami uszy

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

A co odparzen,to ja się nie moge pozbyć u małego odparzenia pod jedną pachą,ciągle mam tam czerwone,bo ma fałdki i się poci.Smarowałam i linomagiem i mączką ziemniaczaną i dalej ma choć ciutke lepiej

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
desiu super fotki! Wszystkiego najlepszego dla Adasia
Skakalam raz na trampolinie u znajomych jak bylismy u nich na grilu, ale jazda, potem po takim skakaniu jak zeszlam na ziemie, to nogi wydawaly sie takie slabe, nie umialam podskoczyc hihi
Też skakałam na trampolinie z dziećmi ze dwa lata wstecz na swoich poprawinach,aż dziure zrobiłam w rajstopach

---------- Dopisano o 18:04 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

emi,a no patologia,patologia.Stras zna patalogia

oki doki,młody skończył,ide go przebrać dać flache itp

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-08-30 o 18:59
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:12   #3517
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
hej

Mravka bardzo wam współczuje tych nocek ,oby wyniki Robsonka szybko sie poprawiły

my dzis z TZ mamy 4 rocznice slubu dostałam kwiaty i spedzilismy milo dzien na dzialce we trójke, wieczór jeszcze przed nami

Zrobiło sie ciepło i Mateuszek od nowa ma pod szyjke jedna plamke, na dodatek ma krostki w oklicach siusiaka..

Mateusz non stop ryczy o jedzenie juz nie wyrabiam, mleko dzis rano dorabialam 4 razy az doszlo do 270, pozniej przed 12 zjadł cąły sloiczek deserku i dalej plakal , wypil 180 mleka z kleikiem,pozniej obiadek caly sloik i 210 mleka, pozniej jeszcze 150 i az sie boje co bedzie jak wstanie. tez sie boje zeby nie byl grubaskiem, dobrze ze chociaz nocna przerwe ma okolo 10-11 godzin.

W ogole Mateuszek umie juz przewraca sie z brzucha na plecy

Ja czyszcze uszka patyczkiem i wacikiem podczas kapieli.

Cytrynka Mateusz nie je juz w nocy, ale jak jadł to myłam w nocy i wyparzałam, bo nie mamy wielu butelek.

Ide robic nalesniki z jabłkami, bo TZ mi jabłek od swojej cioci naniósł
Wszystkiego najlepszego dla Was dla Mateusz za obracanie się na brzuszek
Cytat:
natka88,usp a to pech :/ chcesz ja mam jajka??? I to chyba Ty pisałaś o zakupach,udanych zakupach

tynko88,gratuluje 4 rocznicy ślubu Mały ma apetyt,gorzej jakby nie miał

Ja tak na szybko,bno niedawno wróciliśmy,ale póki mały ciśnie kupe w bujaczku,mam chwile by napisać.
A i ja czyszcze patyczkami uszy

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

A co odparzen,to ja się nie moge pozbyć u małego odparzenia pod jedną pachą,ciągle mam tam czerwone,bo ma fałdki i się poci.Smarowałam i linomagiem i mączką ziemniaczaną i dalej ma choć ciutke lepiej
A sudocrem?U nas jest nie zastąpiony. Oj pożyczyłabym jajka

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Za 26 dni przylatuje moja najlepsza przyjaciółka na 10 dni. Już się nie mogę doczekać a dzień po jej wyjeździe przyjeżdżają teście też na 10 dni. Więc będzie wesoło

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 19:27   #3518
Karinio
Zakorzenienie

88natko,o patrz sudocromem nie próbowałam,ale mam gdzieś małą próbkową tubke.
Fajnie,że będzie miała gości,ja to lubie jak coś się dzieje

Omg,ale zdążyliśmy wrócić. W sumie zanim wyszliśmy,miałam dylemat czy iśc,bo słonce zachodziło jakby miało padać,bo chmury był,ale stwierdziłam że idziemy.Noi jak niedawno poszłam nakarmić małego jak nagle się zachmurzyło,grzmiało przed chwilą i leje teraz

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

A i nic nie było w pieluszce,oszust matrymionalny a raczej kupny :P
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:29   #3519
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami tylko niech mi ktos powie od czego to! nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem
Stary 2012-08-30, 19:30   #3520
MoniaHan
Wtajemniczenie

o do nas za 26dni przylatuje moj tato,przyszla chrzestna Hani (moja siostra cioteczna) I przyszly chrzestny (tz brat).wszyscy dosc specuficzni...nie wiem jak. ja ich ogarne:/

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:33   #3521
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
o do nas za 26dni przylatuje moj tato,przyszla chrzestna Hani (moja siostra cioteczna) I przyszly chrzestny (tz brat).wszyscy dosc specuficzni...nie wiem jak. ja ich ogarne:/
co to znaczy specyficzni?
Stary 2012-08-30, 19:34   #3522
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
a u nas alergi ciag dalszy, buzia, brzuszek, lokcie i kolana i pod udami tylko niech mi ktos powie od czego to! nic juz nie daje ani kaszki ani marchewki ani jablka sama nabialu znow nie jem
A moze to od wody?nawilzasz porzadnie cialko Wiktorka?

Stary 2012-08-30, 19:34   #3523
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Hej,

ja jednak bez komputera żyć nie umiem muszę zobaczyć co tam u Was słychać i trochę nadrobię

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość
Domyslam sie ze nad morzem wypoczywacie, tak? Bo nie pamietam czy pisalas gdzie jedziecie?

Emigra, witaj z powrotem! Fajnie ze wizyta sie udala

Jolkaa, pewnie chudniesz od 'latania' przy Michalku. Nic tlyko sie cieszyc. A jak sie martwisz ze to zdrowotne to idz do lekarza.

Tak tak nad morzem. Jutro pakujemy się sprzątamy i wyjeżdżamy do domu.

nowaken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:38   #3524
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
co to znaczy specyficzni?
hmmm jakby ich okreslic..moj tatus zgryzliwy I wiecznie na nie...dyktator na dodatek,przyszla chrzestna mega niezdecydowana I bez swojego zdamia a przyszly chrzestny wyizolowany I majacy wszystko gdzies..
On to zyje w swoim mega dziwnym swiecie

Stary 2012-08-30, 19:39   #3525
88natka
Zadomowienie

Cytat:
88natko,o patrz sudocromem nie próbowałam,ale mam gdzieś małą próbkową tubke.
Fajnie,że będzie miała gości,ja to lubie jak coś się dzieje

Omg,ale zdążyliśmy wrócić. W sumie zanim wyszliśmy,miałam dylemat czy iśc,bo słonce zachodziło jakby miało padać,bo chmury był,ale stwierdziłam że idziemy.Noi jak niedawno poszłam nakarmić małego jak nagle się zachmurzyło,grzmiało przed chwilą i leje teraz

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

A i nic nie było w pieluszce,oszust matrymionalny a raczej kupny :P
My tylko sudocremu używamy, naprawde polecam. U nas o dziwo cały dzień słońce. Pewnie synek chciał zwrócić uwagę, stękając U nas dziś 4 kupki były ale wczoraj kurczaka dostała, pewnie dlatego moja córcia z dnia na dzień jest kochańsza sama nnie rozśmiesza. wczoraj się śmiała jak zaraziłam sié ziewaniem. No i furorę robi apsik tak jak chyba u aabi
Cytat:
Współczuję może to proszku?

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 19:39   #3526
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A moze to od wody?nawilzasz porzadnie cialko Wiktorka?
wiesz co nie wiem zglupialam juz zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem
88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie??

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-08-30 o 19:41
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:40   #3527
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Zia...no chyba mu nie szkodziło to mleczko więc...kupie niedługo już 2 i bedzie znowu dostawał:0 mam też kilka próbek m. in emfamil i bebilon zobacze które mu smakuje

PS: wrzuciłam kilka fotek z Wakacji ale było fgajnie... NO i widzę , że nowaken też zaliczy Kołobrzeg extra! ps: nowaken gdzie jest wasze miejsce na rybke???

Jak się idzie do latarni morskiej po lewej stronie przed parkingami

Stary 2012-08-30, 19:45   #3528
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla Was dla Mateusz za obracanie się na brzuszek

A sudocrem?U nas jest nie zastąpiony. Oj pożyczyłabym jajka

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Za 26 dni przylatuje moja najlepsza przyjaciółka na 10 dni. Już się nie mogę doczekać a dzień po jej wyjeździe przyjeżdżają teście też na 10 dni. Więc będzie wesoło
Fajnie masz z przyjaciolka, napewno super spedzicie czas!
Ja tez jak bylam w szwecji to jak ktos mnie odwiedzal to tak bardzo sie cieszylam, tak sie teskni za rodzina, znajomymi!

Karinio, myslalam ze napiszesz ze dziure zrobilas w trampolinie
ja sie obawiam skakac zeby wlasnie takowa nie wyszla-znaczy dziura

Tynka, a to ma Mateuszek apetyt
Ale slusznie dziewczyny mowia, ze gorzej jakby nie jadl, mysle ze poprostu jako facet ma wieksze potrzeby- nie martw sie!

Aguska -dziekuje
Ja sobie poskacze za jakies 15 kg mysle, narazie sie boje, niby wytrzymuje do 150 kg, ale kto to tam wie tak naprawde
A z tymi kaszkami to ja nie rozumiem bo gdziekolwiek sie cokolwiek czyta na temat soli i cukru to wszedzie pisza aby niemowletom nie dosladzac i nie dosalac, wiec dlaczego kaszki zawieraja cukier
Dobrze ze mowisz o sklepie ze zdrowa zywnoscia, tam poszukam , moze bedzie cos ciekawego bo jak narazie z nieslodoznych to znalazlam kleik ryzowy i kukurydziany tylko

Emigra - i dobrze ze jestes wygodnicka, ja tez wychodze z zalozenia ze zycie nalezy sobie ulatwiac jak tylko sie da!

Monia a nie myslalas zeby kupic taki spiwor do spacerowki? Mysle o zimie, chyba ze masz na mysli jesien
Ja mam tez taki siworek troche cienszy na jesien juz kupiony

Natka, ja tez wyrwalam sie na zakupy, musialam Viki pokupi rozmiar 74 bo 68 ledwie juz dopinam, kazda wymowka do zakupow dobra

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 19:51   #3529
88natka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nowaken Pokaż wiadomość
Hej,

ja jednak bez komputera żyć nie umiem muszę zobaczyć co tam u Was słychać i trochę nadrobię

Tak tak nad morzem. Jutro pakujemy się sprzątamy i wyjeżdżamy do domu.
Mam nadzieje że odpoczęłaś
Cytat:
hmmm jakby ich okreslic..moj tatus zgryzliwy I wiecznie na nie...dyktator na dodatek,przyszla chrzestna mega niezdecydowana I bez swojego zdamia a przyszly chrzestny wyizolowany I majacy wszystko gdzies..
To też będziesz mieć wesoło ja jak pierwszy raz przyjechałam do teściów to zgłupiałam, chyba się kochają ale takich kłótni inwyzywań nawet się jie da wyobrazić. Teść uparty a teściowa na pierwszy rzut oka spokojna. Na weselu zrobiła afere i od złodzieji ludzi wyzywała bo torebka jej zginęła.. Ja jej mówie że w samochodzie może została a ona że nie że tu wisiała. Goście szukają siostra męża poszła do samochodu i torebka się znalazła. Marcin się tak wkurzył że masakra. Teraz się z tego śmiejemy a wtedy było nam wstyd.. Ostatnio o czymś rozmawialiśmy a ona nam mówi że nikt nie jest szczęśliwy, że nie ma szczęśliwych ludzi Współczuje jej że miała takie straszne życie-chyba miała skoro tak mówi.

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Cytat:
wiesz co nie wiem zglupialam juz zmienilam babydream na mydlo bambino bo wydaje mi sie ze ten babydream go wysuszyl strasznie teraz smaruje oliwka calego a zmiany na skorze bephantenem
88natka proszku uzywamy caly czas tego samego, rozwazam jeszcze jedna mysl ze ta buzia to od przecierania chusteczkami po jedzeniu taka moze sie zrobila, tylko czym ta buzke po jedzeniu wycierac w takim razie??
Ja mam takie szmatki z ikei chyba gkatarzynka kiedyś polecała. Moczę je w wodzie i przemywam. Jeśli ma na wodę to może gotowaną przemywaj?

niespodzianka
Stary 2012-08-30, 19:51   #3530
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
ciekawa mieszanka
Stary 2012-08-30, 19:53   #3531
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
chusteczkami nawilzajacymi wycierasz buzie?to moze one podtazniaja.u nas Hanka byla tez cala wysypana,przestalam ja kapac codziennie,smarowa mustela stelatopia cale cialko 2x dziennie,a zmiany oliwa z oliwek przy kazdej zmianie pieluchy,no ale na buzie nie.na kazdej skorze co innego pomaga
U nas wymienione sposoby pomogly...ale to co lekarze przepisywali tylko pogarszalo,wiec trzeba samemu znalezc sposob a to nie jest latwe niestety.

Stary 2012-08-30, 20:03   #3532
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Mi Zosia liże chusteczkę którą przecieram jej buzię więc biorę ją pod pachę i pod kranem mokrą dłonią przemywam jej buźkę oraz rączki które wkłada do buzi pełnej jedzenia.

A może ma te zmiany skórne od oliwki?
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:04   #3533
nowaken
Zakorzenienie

GG do nowaken

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Mam nadzieje że odpoczęłaś
Odpoczęłam nie da się ukryć ale fajnie że byliśmy wszyscy razem

Znikam spokojnych nocek

Stary 2012-08-30, 20:12   #3534
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
Mi Zosia liże chusteczkę którą przecieram jej buzię więc biorę ją pod pachę i pod kranem mokrą dłonią przemywam jej buźkę oraz rączki które wkłada do buzi pełnej jedzenia.

A może ma te zmiany skórne od oliwki?
oliwki zaczelam teraz uzywac jak juz sa zmiany
Stary 2012-08-30, 20:18   #3535
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
A nie jestes w stanie dojsc do tego co Mu ostatnio podawalas?
Cytat:
Ja mocze pieluszke tetrowa pod kranem i myje tym buzke po jedzeniu.
Chusteczkami wlasnie nie chcialam buzki.
Cytat:
oliwki zaczelam teraz uzywac jak juz sa zmiany
Ja mysle ze na takie alergiczne zmiany to teraz napewno potrzebujesz jakis emolientow z apteki, ajkies oillatum albo balneum.
Oliwka wbrew pozorom chyba wcale dobrze nie natluszcza!

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 20:19   #3536
koniakonia
Zakorzenienie

Aguska podaj nazwy tych kaszek To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.
Dessia kaszki są słodkie , bo są z mlekiem a mleko ma laktozę czyli cukier, więc całkiem gorzkie z mlekiem nie będą , ale fakt ,że te najpopularniejsze są dosładzane jeszcze, po co? nie wiem , cukier wszędzie ładują to i kaszek nie ominęli
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 20:25   #3537
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
Aguska podaj nazwy tych kaszek To są na mleku? czy trzeba mieć mm? Może kupię i będę dawać naprzemiennie. Będę merdać z owockami.
Dessia kaszki są słodkie , bo są z mlekiem a mleko ma laktozę czyli cukier, więc całkiem gorzkie z mlekiem nie będą , ale fakt ,że te najpopularniejsze są dosładzane jeszcze, po co? nie wiem , cukier wszędzie ładują to i kaszek nie ominęli
No wiec dokladnie, ja rozumiem ze sa slodkie, owoce w sloiczku niektore sa tez przeciez slodziutkie, dlatego tym bardziej nie rozumiem dodatkowo cukru w skladzie!
Ja generalnie nie mam nic do slodkiego smaku, bo rozne sa smaki w naturze, tyle ze wlasnie wole zeby nauczyla sie tych naturalnych smakow a nie smaku cukru. Bo moim zdaniem stad sie wlasnie bierze ze dzieci czy nawet dorosli nie zjedza truskawek, malinek czy porzeczek bez cukru!
A one sa pyszne same w sobie

I nie mam tez nic do slodyczy, tyle ze jeszcze nie teraz

Viki 28.04.2012

Edytowane przez desia888
Czas edycji: 2012-08-30 o 20:32
Stary 2012-08-30, 20:38   #3538
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
A nie jestes w stanie dojsc do tego co Mu ostatnio podawalas?

Ja mocze pieluszke tetrowa pod kranem i myje tym buzke po jedzeniu.
Chusteczkami wlasnie nie chcialam buzki.

Ja mysle ze na takie alergiczne zmiany to teraz napewno potrzebujesz jakis emolientow z apteki, ajkies oillatum albo balneum.
Oliwka wbrew pozorom chyba wcale dobrze nie natluszcza!
ostatnio jadl marchewka z ziemniakiem
z ta pieluszka mokra to dobry pomysl
nie lubie tych emolientow ale spróbuje
Stary 2012-08-30, 20:52   #3539
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
ostatnio jadl marchewka z ziemniakiem
z ta pieluszka mokra to dobry pomysl
nie lubie tych emolientow ale spróbuje
Wiesz, Ty ich nie musisz lubic, ale Malemu powinny pomoc
A moze to jednak marchewka kurcze? bo Asika chyba tez marchewke podejrzewala
No a jak nie przejdzie to pewnie czeka Was lekarz

Czasami mam dobre pomysly (mam na mysli pieluszke)

Viki 28.04.2012
Stary 2012-08-30, 20:58   #3540
karolca
Zakorzenienie

Hej

Ewelinka wykąpana, nakarmiona, śpi.

Dostała kaszkę na kolację, zjadła 150 ml. Najpierw dostała z utelki to był taki foch, że nawet piersi nie chciała! Więc ją sru do fotelika, odkręciłam butlę i z łyżeczki zjadła. Odbiła, popiła mleczkiem mamusi i śpi. Ciekawe jak długo. Mam nadzieję, że nie będzie powtórki z wczoraj

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości