|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
mnie tylko cytrusowe wchodza, ale tydzien temu sobie wkrecilam ze leki mi sie na grejfprucie nie przyswajaja
|
|
#662 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XIV
|
|
|
|
#663 |
|
Zakorzenienie
|
i wzajemnie
ja też uciekam
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
a ja piję meliskę
![]() mam kota zabójcę
|
#665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Mam test na płeć dziecka
Wyszło mi, że będziemy mieć dziewczynkę http://noworodek.pl/index.php?sm=1 |
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
zazdroszcze. ja nie mam na nic.
dzis rano dwie kanapeczki z serem i pomidorem (konkubent przypilnowal), garsc zelkow, talerz pomidorowki z miesem ze skrzydelka i teraz 5 plastrow ananasa... cale menu. czego mi nie przyniesie, to mi smierdzi... Alfa, masz kota-obronce
|
|
#668 |
|
Zakorzenienie
|
taki ze mnie biolog
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#670 |
|
Konto usunięte
|
Ja u Pani obstawiam dziewczynkę
|
|
|
|
#671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaale naszła mnie ochota na pomidorówkę jak napisałaś..... |
|
|
|
|
#672 |
|
Konto usunięte
|
A u Moni chłopca
|
|
|
|
#673 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221025]A u Moni chłopca
[/QUOTE]a nie dziewczynkę....?
|
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
oj sroki, sroki
![]() ![]() zeby jej/mu tylko nic nie bylo po gaciowych przygodach matki...
|
|
#675 |
|
Konto usunięte
|
Nic Torresce nie będzie
|
|
|
|
#676 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221233]Nic Torresce nie będzie
[/QUOTE]![]() ![]() oby.dobra... chlop sie zorientowal ze za dlugo siedze. przenosze sie na podczytywanie
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór!
Pisałam, pisałam i dupa blada, bo skasowałam pięknie wszystko. No. Perse czekam na foto tatuażu. (jak się nie załapię jutro to obiecaj że wkleisz potem jeszcze). Dziwne to z tym nadciśnieniem (a jakie miałaś). Ja z Julkiem miałam w normie, ale puchłam bardzo, na jednej z wizyt powiedziałam lekarzowi, że puchnę itp. kazał tylko zdjąć buta i rękę pokazać. Jak zobaczył to się przeraził i zaraz na usg zabrał, przepisał listę badań do zrobienia (a byłam u niego w przychodni po zwolnienie tylko). I w badaniach wyszło mi coś nie tak, że skierował mnie do szpitala na obserwację - w szpitalu olali i byłam niecałą dobę tam. Stwierdzili, że wszystko jest ok. Dlatego lubię mojego lekarza. to zapamiętałam ![]() ---------- Dopisano o 21:22 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:24 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Co mi się przypomniało Dasti mi rehabilitantka mówiła, że takie silenie się do siadu nie ma z tym wiele wspólnego. Dzieci siadają z leżenia na brzuchu. Odradzała takie sadzanie, bo jak dziecko się przyzwyczai to będzie chciało tak robić. Ale wiem, że ciężko nie pomóc trochę jak dziecko się wyrywa. |
|
|
|
|
#678 |
|
Konto usunięte
|
Inutil, na pewno uda Ci się zobaczyć zdjęcie.
Ja też puchłam. Najwyższe zanotowane ciśnienie miałam 160/100, ale nie wiadomo, jakie było nienotowane. Pocieszające jest to, że w kolejnej ciąży nie musi się powtórzyć. |
|
|
|
#679 | ||||
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36218443]Jestem z siebie dumna i z tatuażu zadowolona. Czułam, że muszę go zrobić i teraz jestem jakaś taka spokojna. W pewien sposób zamknęłam jakiś rozdział. [/QUOTE] Ciesze się! Cytat:
Cytat:
to rzeczywiśce nie duzo!! |
||||
|
|
|
#680 |
|
Zakorzenienie
|
Lucy powodzenia w żłobku
wróciłam z basenu, jestem wymęczona. zrobiłam sobie maseczkę i oglądam sex w wielkim mieście.
|
#681 |
|
Wtajemniczenie
|
Paniczko - u nas Ok. Daria jutro 5 raz idzie do żłobka, coraz lepiej. Mamy 1szego ząbka i uskuteczniamy siedzenie. Pełza jak oszalała.
Melka też dobrze. Perse - Dzielna kobieto - jutro wpadnę zobaczyć tatuaż ale nie usuwaj do wieczora zdjęcia ![]() Byłam z koleżanką po fachu na piwku Ważę 57 kg ![]() Alfa - moja Daria w wieku 3 miesięcy, zjadała ok 80-120 ml mleka modyfikowanego, co 3 godziny.
"Kiedy pomnażają się cierpienia, pomnaża się też siła do ich zniesienia." Amelka Aniołek Daria Edytowane przez amilcia Czas edycji: 2012-08-30 o 21:54 |
|
|
|
#682 |
|
Konto usunięte
|
Jeszcze Was doczytałam:
Measiu, ja to bym chyba na tej kartce z 3 rzeczami, których robienie sprawia mi przyjemność napisała: jedzenie mlecznej czekolady, jedzenie gorzkiej czekolady, jedzenie czekolady z orzechami Serio, nic innego nie przychodzi mi do głowy! Ewentualnie szoping. A to wszystko daje mi przyjemność 5-minutową. Masakra, co ze mnie za ludź...Dasti masz rację z tym endometrium. Ja się po porodzie tak cieszyłam, że mam bezbolesne i lejące się @. A teraz wróciły normalne. I tak sobie wydedukowałam, że dopiero teraz mi się odbudowała w środku macica i podczas @ dopiero teraz reaguje normalnie. Więc jeszcze wolę poczekać, bo gdzie ten zarodek miałby się zagnieździć... Jeszcze Wam powiem, że o ile nie dziwi mnie już straż osiedlowa (babcie w oknach), tak dzisiaj spotkałam straż cmentarną Byłam na grobku synka pochwalić się tatuażem, a tam takie dwie babki, jedna drugiej zdawała relację z dosłownie wszystkich grobów, co kto gdzie i jak, a ile razy rodzice chodzą, a co się stało....... Śmiałam się, że Dawid musi tam mieć wesoło z tymi babciami
|
|
|
|
#683 |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36221938]Inutil, na pewno uda Ci się zobaczyć zdjęcie.[/QUOTE]
oby, z tym puchnięciem to różnie [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36222502] Jeszcze Wam powiem, że o ile nie dziwi mnie już straż osiedlowa (babcie w oknach), tak dzisiaj spotkałam straż cmentarną Byłam na grobku synka pochwalić się tatuażem, a tam takie dwie babki, jedna drugiej zdawała relację z dosłownie wszystkich grobów, co kto gdzie i jak, a ile razy rodzice chodzą, a co się stało....... Śmiałam się, że Dawid musi tam mieć wesoło z tymi babciami [/QUOTE]nie wiem czy śmiać się czy płakać ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- hahaha, mi wyszło na 57% dziewczynka 43% chłopak ![]() :conf used:
|
|
|
|
#684 |
|
Konto usunięte
|
Ja muszę już tak o tym myśleć, bo inaczej bym zwariowała, gdybym codziennie na cmentarzu płakała.
Raz trafiłam na mszę na cmentarzu :O Powiem szczerze, że byłam bardzo zaskoczona. |
|
|
|
#685 | ||
|
Zakorzenienie
|
ano po stresie
cieszę się, że edukację mam na razie zakończoną wynik - 6 lat 4 dyplomy jestem z siebie dumna ![]() Mikołaj od ząbkowania ma zapalenie gardła i ucha gorączka wreście spadła i mam normalne dziecko Cytat:
zdawałam technika usług kosmetycznych Cytat:
znam chyba jego kazania na pamięć perse cieszę się, że zrobiłaś to co podpowiadało Ci serce kiedy wstawisz zdjęcie żebym też mogła zobaczyć ?? lucy dużo sił dla was widzę, że impreza a ja nic na to konto nie postawiłam.... ups nadrabiam
|
|
|
#686 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od tej pory w kościele (ale innych) byłam w Boże narodzenie, w Niedzielę Wielkanocną i raz w tym konkretnym jakoś jeszcze w okresie Wielkanocnym jak wysoko w drugiej ciąży byłam, no teraz drugi raz na chrzest będę...
|
|
#687 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Super, że wyjazd się udał ![]() Trzymam za Was kciuki [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36218443] Jest OK, imię jest alfabetem pisanym napisane. [/QUOTE] Cieszę się, że jesteś zadowolona ![]() Fiol mi wyszła dziewczynka na 62% ciekawe, chociaż wszystko możliwe
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Natalia, gratuluję zdanego egzaminu
![]() Perse, czekam na zdjęcie tatoo ![]() Amilcia, co tak chudniesz? szkiletorem niedługo będziesz Alfa, z czego podyplomówkę robisz? ![]() Zeberko, cieszę się, że wyjazd do Cz-wy udany Berbie, serial czy wersje kinowa oglądałaś? ja mogłabym te wariatki oglądać przez 24h ![]() Agatka, byłaś u tego fryzjera? Pani, chłop z prezentu zadowolony?(jeśli pisałaś, to wybacz. mogłam nie doczytać )---------- Dopisano o 23:14 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- dzięki za kciuki. przydadzą się ![]() ---------- Dopisano o 23:17 ---------- Poprzedni post napisano o 23:14 ---------- dzisiaj rano szukałam czegoś w necie i trafiłam na forum dla rodziców. pośród różnych ciekawych wątków, były też wątki o #, żałobie, stracie dziecka. oczywiście zaczęłam czytać. Wstrząsające historie przeryczałam cały ranek. W ogóle jakiś płaczliwy mam dzień.
|
|
|
|
#689 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;36222502]Jeszcze Was doczytałam:
Measiu, ja to bym chyba na tej kartce z 3 rzeczami, których robienie sprawia mi przyjemność napisała: jedzenie mlecznej czekolady, jedzenie gorzkiej czekolady, jedzenie czekolady z orzechami Serio, nic innego nie przychodzi mi do głowy! Ewentualnie szoping. A to wszystko daje mi przyjemność 5-minutową. Masakra, co ze mnie za ludź...[/QUOTE]ja tez zaczynalam od takich 5-cio minutowek, dodatkowo dopisywalam pod spodem te najgorsz momenty i z czym one sie laczyly ja do kosciola chodzilam po poonieniach z ty, ze trafilam do anglikanskiego. za kazdym razem jak ryczlam i wychodzilam do przedsionka ktos ze mna wychodzil. nie pozwolili mi byc razem. po mszy ktos ze mna siedial dotad dokad sie nie uspooilam. pomogli mi tez duzo z pogrzebem. dwie godziny po pierwszej rozmowie byl u mnie pan z zakladu pogrzebowego i jedna z pomocnic ksiedza. potrzebwali ode mnie tylko daty, godziny kiedy chce pogrzeb, jak ma wygladac - czy msza, czy modlitwa - i nazwisko lekarza prowadzacego. reszte sami zalatwili. zabrali tez Malenstwo z domu i w dniu pogrzebu czekala trumienka na nas w wiklinowym koszyczku z bualym przescieradelkiem. jestem im wdzieczna, ze potraktowali Malenstwo jak normalnego czlowieka Ja poronilam w 9 tygodniu, Maluch mial 6 cm, ale to nie przeszkadzalo, byl dla mnie moim dzieckiem drugi dzien z rzedu Potomek domaga sie sniadania o 4 rano. wczoraj zarzyczyl sobie tost a dzis parowki :I
measia@poczta.fm http://reczneadhd.bloog.pl/ https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post33507145 moje Aniołki maj 1998, 28.06.2010, Malenstwo 6.12.2010 http://www.suwaczek.pl/cache/7806573e3b.png http://www.suwaczki.com/tickers/bl9ctgf6a72grmf9.png Edytowane przez measia Czas edycji: 2012-08-31 o 06:13 |
|
|
|
#690 |
|
Konto usunięte
|
Hej,
Ja mam już drugi dzień (chyba z rzędu, ale nie jestem pewna) okropny sen. Nie pamiętam dokładnie, o czym był wczorajszy, ale dzisiaj śniło mi się, że byłam na jakimś marszu, manifestacji i była tam taka grupka kilkuosobowa, która skandowała hasła o zabronieniu in vitro i oddawaniu dzieci do adopcji. Ja byłam wściekła, wykrzyczałam jednej babce w twarz, że co z takimi osobami jak ja, przecież straciłam dziecko w 7 miesiącu ciąży... A ona się tylko głupio uśmiechała. To była taka wściekłość, bezsilność, aż rzuciłam gdzieś jakimś plastikowym krzesłem. TŻ mnie uspokoił i odeszliśmy stamtąd. Okropny sen... Ten wczorajszy był w podobnym stylu, nie dokładnie te same wydarzenia, ale też czułam w nim wyraźnie swoją rozpacz. A tak to wstałam, zjadłam śniadanie, TŻ wyprawiony, zaraz się zbieram za sprzątanie, choć nie mam na to ochoty :/ I potem dżob, kolejny dzień muszę być wcześniej Ale nie tylko ja, więc OK. Wstałam i z "zadowoleniem" spojrzałam na rękę. Piszę w cudzysłowie, bo to nie jest taka prawdziwa radość, same wiecie. Mam nadzieję, że nigdy nie nadejdzie taki dzień, że pożałuję. Czytałam wczoraj o oddawaniu organów, ale na szczęście po roku w razie czego można. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:57.

taki ze mnie biolog

Gratuluję, już po stresie.

)