|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Już podaję co miałam zapisane:
- prześcieradło - podkład pod prześcieradło - patyczki do uszu - płatki kosmetyczne - szczoteczka do włosów - nożyczki do paznokci - Frida - kocyk (jeden cieńszy, drugi grubszy) - chusteczki nawilżane - pieluchy tetrowe - osłonki na brodawki (ale na razie wstrzymuję się z zakupem, nie wiem czy będą niezbędne) - laktator ręczny (dla mnie niezbędny, jak będę musiała jechać na zajęcia i zostawić TŻ z dzieckiem) - pieluchy jednorazowe - butelka do karmienia antykolkowa - zapasowe smoczki do butelki - smoczki uspokajające - podkłady poporodowe - majtki poporodowe - pojemniki na mleko moje - wanienka - mata antypoślizgowa - okrycie kąpielowe - termometr bezdotykowy - gaziki do pępka - rożek - podkład do przewijania wielorazowy - poszewka na pościel - wkłady do pościeli - materac do wózka (z racji, że kupiliśmy używany wózek) - szampon do włosków - płyn do kąpieli - oliwka - krem na buzię - sól fizjologiczna - Octenisept do pępka - proszek do prania, płyn do płukania - kropelki na wzdęcia - olbas oil - Bephanten maść - koszula nocna do karmienia I dzisiaj się okazało, że u nas w mieście w żadnej drogerii nie ma produktów z HIPP Będę musiała jeszcze zorientować się w mieście, w którym pracuje TŻ.Marti cieszę się, że u Ciebie wszystko ok Co do szpitala Dojotki brak słów Dorisp super, że wszystko ok Ja ostatnio miałam grzybka i też brałam ten Pimafucin- globulki i krem Szybko pomogło |
|
|
|
#3662 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gratulacje wynikuCytat:
Cytat:
gratulacje 28 tyg i za dobre wynikikazda ma B,bo B to ciąża , 1-lezenie a 2-mozna chodzic Cytat:
Cytat:
Cytat:
super,ze wizyta udanado kolezanki napisalam,ale jeszcze mi nie odpowiedziała śliczny brzusio hej dziewczynki,tesknilam za Wami caly dzien
|
|
|
#3663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() co do tych kombinezonow to te wyprzedazowe byly co obnizali ceny o 50% i jak bylam byly juz tylko 2 rodzaje i malutko ich bylo, wiec szybko zeszly im, pewnie wystawiali to co zostalo im na magazynie z zeszlej zimy ![]() tak sie mi wydaje moze te u Was to juz te na nowy sezon i stad ta cena |
||
|
|
|
#3664 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a nie masz rossmana?tam jest hipp, nie wiem jak w super pharm ale rossman na pewno tam jest a płatki kosmetyczne do czego moga sluzyc/?(tzn przy malym bo wiem do czego są )olbas oil-super tez dopisuje, moja siostra używa od urodzenia malej, fajna rzecz, ladnie pachnie, nawet ja używalam jak mialam katar Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2012-08-30 o 21:06 |
|
|
|
|
#3665 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3666 |
|
Zakorzenienie
|
madzius a masci bepanthen bedziesz uzywala do brodawek i na odparzenia bo widze ze innych na odparzenia nie masz kremow ?
ja bepanthenu zawsze uzywalam na otarcia itd wiec super masc, troche droga ale nei wiem czy nie kupic jej zamist np dwoch środkow na sutki i odparzenia |
|
|
|
#3667 | ||
|
Zakorzenienie
|
A ja właśnie wróciłam ze szkoły rodzenia. Wykłady są naprawdę bardzo ciekawe i konkretne. Powoływanie się na konkretne badania , a nie na widzimisię osoby prowadzącej. Te 2 wykłady były z lekarkami. Myślałam, że będzie zlewka, bo to darmowa szkoła, ale widzę, że jest wręcz przeciwnie. Wszyscy podchodzą poważnie do tematu.
Ćwiczenia będę mieć od przyszłego tygodnia w czwartek. Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3668 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U nas mają jakiś okrojony asortyment ![]() Cytat:
![]() A olbas- ładnie pachnie
|
||
|
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie jest droższa- ale tak jak napisałaś można kupić jeden specyfik zamiast dwóch ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wiecie jak wygląda sprawa rozwodu po ślubie cywilnym ?
I jak to jest z opieką nad dzieckiem itd. ?
|
#3674 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo poszłam dziś i chciałam oprócz tych kosmetyków HIPP kupić proszek Dzidziuś, bo widziałam w gazetce, ze jest promocja i co? też nie mają takiego proszku, mają tylko Lovelę z proszków dla dzieci ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
I to sąd na rozprawie, po rozpoznaniu sprawy, decyduje komu powierzyć opiekę nad dzieckiem. Dużo zależy chyba od tego, z czyjej winy doszło do rozpadu małżeństwa. I wtedy ta winna strona musi płacić alimenty. A skąd te pytanie?
|
||
|
|
|
#3675 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli duże prawdopodobieństwo że jak ja nie mam dochodów to mąż przejmie opiekę nad dzieckiem i ja nie będe miała nic do gadania ?
|
#3677 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa, od kilku dni twardnieje mi brzuch przy czym dobrze nie mogę się wyprostować, gin zrobił usg powiedział że ten twardniejący brzuch ma związek ze skurczami i że dziecko jest bardzo nisko ułożone nie mogliśmy zobaczyć jej buźki na usg... to 23 tydzien, szyjka jest zamknięta ale chyba skrócona tak zrozumiałam przepisał mi nospę forte dwa razy dziennie i leżenie plackiem przez kilka dni, być może wyląduje w szpitalu martwię się, czy któraś z was tak miała?? |
|
|
|
#3678 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3680 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki za odpowiedź dziewczyny trzymajcie się.
|
#3681 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podam przykład mojej siostry - mąż ją bił i zdradził. Złożyła pozew o rozwód do sądu okręgowego, dołączyła pozew o alimenty na siebie i dziecko - na nią też się należą, bo pogorszyły jej się warunki mieszkalne - z wynajmowanego razem z mężem mieszkania przeniosła się do jednego pokoiku u rodziców który dzieli z dzieckiem, a dochodów nie posiada. W jej przypadku dołączyła jeszcze pozew o paszport, tzn chce dla syna wyrobić paszport ale ojciec dziecka się nie zgadza - będzie o to walczyła sądownie. Pozew o rozwód dała z orzekaniem jego winy, ma dwóch świadków. Do tego złożyła wniosek o zniesienie kosztów sądowych - mimo że to ona dała pozew rozwodowy, koszta sądowe pokryje mąż ![]() A co do opieki nad dzieckiem, sąd zazwyczaj przyznaje je matce, a ojcu ustala się "widzenia". Jeśli siostra udowodni że np ojciec zagraża dziecku - znęca się, albo że jest psychicznie chory sąd może mu odebrać całkowicie prawa i zabronić mu widzenia syna. Jeśli coś jeszcze chcesz wiedzieć, pisz bo może znam odpowiedź na ten temat, w końcu sama pisałam pozwy dla siostry
|
|
|
|
|
#3682 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3683 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Kochana nie mów, że chcesz się rozwieść ![]() Cytat:
Też miałam twardniejący brzuch, skurcze. Okazało się, że mam bardzo napiętą macicę- co było wynikiem stresu pewnie, szyjkę krótką i mój Synuś też jest ułożony bardzo nisko, napiera mi całym ciężarem główką na szyjkę. Też dostałam nospę fortę, do tego magnez i nakaz leżenia i odpoczywania i jak na razie jest w miarę ok. Szyjka dalej się nie skraca, w szpitalu nie wylądowałam. Stosuj się do zaleceń lekarza a wszystko będzie ok Edytowane przez madzius90 Czas edycji: 2012-08-30 o 21:31 |
||
|
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
Swarovska - kilka z nas tak ma, ja też. Bierz nospę i możesz dodatkowo brać magnez na te skurcze. Częste skurcze mogą powodować skracanie się szyjki. Oszczędzaj się, leż jak najwięcej bo to spowolni ten proces
i się nie stresuj bo stres powoduje skurcze!Nie martw się, jakby było tragicznie to już by Cię dzisiaj wysłał do szpitala. Jak będziesz dużo odpoczywać to masz szanse tego uniknąć
|
|
|
|
#3685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3686 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
magnez też mi przepisał, wystraszył mnie na tyle, że się popłakałam na samą myśl o przedwczesnym porodzie Od jutra będę jak najwięcej leżała, co chwile chodzę do wc tak mi chyba napiera na pęcherz |
|
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamiętaj o swoim dziecku, że ono odczuwa Twoje emocje ![]() Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze- jesteś pod dobrą opieką lekarza i na pewno nie dopuści, aby stało się coś niedobrego |
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Nie bój się, wszystko będzie dobrze. Leż, leż i jeszcze raz leż!!! Nawet jak siedzisz to dziecko mocniej napiera główką. Staraj się jak już być w pozycji półleżącej, żeby trochę odciążyć szyjkę. No i nie stresuj się przedwczesnym porodem - 23 tc to już ponad połowa, wytrzymasz jeszcze trochę
jeszcze przenosisz, spokojnie
|
|
|
|
#3690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Postaram się leżeć jak najwięcej
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:52.

Będę musiała jeszcze zorientować się w mieście, w którym pracuje TŻ.
gratulacje wyniku
przeżyłam powtórną glukozę
w sensie wstać i chodzić, bo wiadomo, że podstawowe potrzeby to trzeba załatwić
za dobre wyniki
.
( mam nadzieję, że będzie grzeczny
. Z maleństwem jest wszystko ok. tętno 140 waga prawie pół kilo. stałam skierowanie na krew moc i ... glukozę. i Jakieś podwyższone am dzisiaj ciśnienie, Ale jest ok . Następna wizyta 27 września.

ja dziękuję wolę sobie w domu poleżeć, do szpitala mam zamiar się wybrać najwcześniej na początku listopada, żeby urodzić Bartusia