|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odchudzanie z francuską dietą proteinową dr. Pierre Dukana część 23
Dzień dobry!
Cytat:
Cytat:
Cytat:
i oczywiście pała: ![]() fasola, przecież Tobie już wolno slodkie jeśc najważniejsze by nie przesadzac.ps. u mnie wzrost bo chyba pani @ zdecydowała się mnie nawiedzic. od 11 lipca na nią czekam, więc niech już przyjdzie, chociaż spodziewałam się jej w okolicach 11 września. MIłego
|
|
#2852 |
|
Zakorzenienie
|
Oj to mi z miesiączką też teraz się zawirowanie zrobiło, miałam mieć koło 5 sierpnia, nawet lekkie plamienie przez 3 dni i mocny ból był, ale nic więcej. A normalnie mam zawsze jak w zegarku 7 dni i mocno. Ale ostatnio "zabawiałam" się z Yasmin która wywołała tyyyle skutków ubocznych, że to pewnie jej wina. Teraz powinnam mieć koło 5 wrzesnia. Pocieszam się, że waga stoi, bo miesiączki normalnej nie miałam (?) w każdym razie jakoś się pocieszam.
A ja właśnie wypiłam na czczo szklankę ciepłej wody a później wciągnęłam kotleciki z tuńczyka. Uwielbiam je!! |
|
|
|
#2853 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale miałam wczoraj natchnienie kulinarne. Po powrocie z siłowni upiekłam porcję muffinek, quisz (wyszedł wyjątkowo wysoki, i bardzo delikatny), leczo na co najmniej 3 dni i kotlety mielone z kilograma miecha. Nadmiar już wylądował w zamrażarce - lubię robić zapasy na dni, w których nie mam pomysłu na obiad albo lodówka świeci pustkami. Wizaz się zawiesza? Czy to tylko u mnie?
Edytowane przez EMNE Czas edycji: 2012-08-30 o 11:09 |
|
|
|
|
#2854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
W ogole, pokaze Wam moj obiad wczorajszy na P+W , tzw. Oszukane jadło drwala
2012-08-29 20.09.11.jpg
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2012-08-30 o 13:32 Powód: OSZUKANE :) |
|
|
|
#2856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tylko dlaczego szukane?
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz chyba z tej diety zjadam juz litery
Oszukane oczywiscie Bo to kurczak+ cukinia, a wyglada jak placek i do tego polane sosem z kurek.
|
#2858 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() zatem jakie danie drwala jest "normalne"?
|
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Placzki ziemniaczane dosc grubo smazone, na to gulasz i kapka smietany.
|
|
#2860 |
|
Rozeznanie
|
tez nieżle, ale wole to "szukane" rzecz jasna, choc plackow ziemniaczanych nie odmawiam
do śmierci trzeba dożyć Edytowane przez _Trufla_ Czas edycji: 2012-08-30 o 13:50 |
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
Podsumowanie na dzisiaj :
991 g jedzonka białko 136 g tłuszcze 95,7g (dużo ryby i jaj) węgle 20g błonnik 6,2g kcal około 1500 co myślicie? Dzień P. A konkretnie : kotleciki z tuńczyka, wędzona makrela, wędzony łosoś, mleko szklanka, jajecznica z 2 jaj i 200g wieśniaczka.Tak tłusto i kalorycznie bo ostatnio trafiłam na tanie, dobre ryby wędzone więc kupiłam kilka... I teraz wcinam. Edytowane przez kmb1 Czas edycji: 2012-08-30 o 16:33 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2862 |
|
Rozeznanie
|
witam wszystkie Dukanki - i weteranki i te z krótszym stażem
![]() niektóre pewnie jeszcze gdzieś tam mnie kojarzą z poprzedniego podejścia, chociaż wiele nie pisałam, to jednak sumiennie czytałam wątek i nadal to robię, chociaż już kilka części "upłynęło" ![]() po dłuuugiej przerwie wracam do diety... 1sze podejście niestety nie wyszło mi... tzn - schudłam ale ze względu na wyjazd za granicę - nie ukończyłam jej (((teraz wracam z nowym nastawieniem, motywacją, i oby silniejszą wolą wytrwania... zaczynam od poniedziałku (chociaż rozważam czy nie zrobić tego już-zaraz od jutra) PS. dziękuję Madzi za dodatkową motywację i chylę czoła dla jej sukcesu
|
#2863 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2864 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa osoby ktore jedza wiecej bialka niz ta norma i chudna. Ale znam tez osoby, ktore nie moga przekroczyc ten ilosci bo maja zastoje i w efekcie diete zaprzepaszczają. Zamiast pytac nas co myslimy i zjedznych przez Ciebie kaloriach (widze, ze dalej je obsesyjnie liczysz
|
|
#2865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A może pochwal się co dobrego upichciłaś .chętnie luknę
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki
Ciekawe jak tam Iloa, bo widzialam dzisiaj, ze nas podczytuje, a cicho siedzi
|
#2867 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:41 ---------- Cytat:
) co by się w niej popakować ale jak na złość nie mają. Trudno ,zrobię rundkę wieczorem po okolicznych śmietnikachJutro mam gościa na kolacji - tak więc uczciwie się przyznaję że kupiłam już tonik bezcukrowy i bedę piła gin. Góra 2 drinki ale będę. Zwłaszcza że mam mega doła. Niech te które biadolą że mają 2 dni zastój to lepiej niech zamilkną. Bo ja po tygodniu - ( a dziś 4 dzień P) przytyłam +0,6kg, czyli łacznie przez 2 tygodnie +0,7 kg na plusie. Tak więc dwudniowy zastój to nic w porónaniu do moich mega zastojów i zwyżek. Zwłaszcza że dukam wzorowo, fakt, moze nutelka mnie zgubiła ale nie jadłam jej ostatnio za wiele bo ograniczyłam , skrobii też nie .. więc dlatego mam doła. Porcelanki długo nie odwiedzałam więc częściowo też stąd ta zwyżka - no chyba ze 4 dni. Zaraz będę testować tą małą okrągłą formę ,zrobię mini quiche, bez warzyw bo P... Miłego popołudnia, dla mnie fatalnie się zaczął dzień ,może się skończy choć lepiej.
|
|
#2868 |
|
Zakorzenienie
|
Aiesha
Milennka ![]()
Wiesz, co jest najważniejsze w życiu? Mieć cel. I dążyć do jego spełnienia. Ja mam cel. (...) I wiesz, ten cel, który posiadam, tak jakby... uszczęśliwia mnie. Dzięki niemu mam poczucie, że warto żyć, mimo przeciwności. Ale często wątpię. Bardzo często. |
|
|
|
#2869 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki ,oj dziś naprawdę trza mi pocieszenia ,bo dawno tak podle się nie czułam, brzuch mam jak 9 miesiąc ,twardy a kupki jak nie było tak nie ma, jeśli do jutra nic to będę zmuszona do drastycznych kroków o których naprawdę nie chcecie czytać
![]() Quiche w piekarniku się piecze, nawet głodna nie jestem i się zastanawiam po co go w ogóle robię. Najchętniej bym wpierniczyła coś zakazanego ale oczywiście nie zrobię tego bo by mnie wyrzuty potem zeżarły. Mam imprezę pożegnalną za tydzień w piątek w pracy z racji rozwiązania naszej filii, duża grupa osób, mamy iść gdzieś wynająć lokal i się zabawiać. Już dziś powiedziałam naszej szefowej że jak będzie rezerwowała itp to żeby mnie nie brała pod uwagę jeśli chodzi o spożycie obiadu. Nie chce jak wszyscy jeść schabowego ociekającego tłuszczem + ziemniaki i kapuchę ,najwyżej sobie jakieś sałatki zamówię czy coś z grilla i już. Nie zrobię wyjątku nawet wtedy ---------- Dopisano o 17:54 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- raczej tak ,bo koleżanka mieszka koło Bochni i była tam w Tesco ze 3 dni temu i też zakupiła więc pewnie są prawie wszędzie, w Krk na pewno. Właśnie zaraz będę wyciągać quiche ze piekarnika, nieco się zagapiłam i przypaliłam ale ciekawe jak będzie z tej formy odchodzić, mam nadzieję że dobrze
|
|
#2870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podczytuję regularnie i czerpie motywację z forum pełnymi garściami. Siedzę cicho bo jem proste rzeczy, ale jutro planuje racuchy. Poza tym szykuję się do sobotniego meczu Korony (trzeba kupić nową koszulkę , uprać szalik, przypomnieć sobie kibicowskie przyśpiewki , kupić przybory szkolne na coroczną zbiórkę kibiców dla biednych dzieci - ![]() ![]() )
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u mnie Wizaż nie chodził wcale, dopiero dziś weszłam normalnie.
Milenka, co do aromatów to zamówiłam.........14
|
#2872 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Bo nie mam dostępu do wagi, mieszkam chwilowo u kogoś innego i ten ktoś nie ma wagi.
Zaczęłam liczyć kcal w ogóle tydzień temu więc to jeszcze nie jest obsesja. Chciałam sprawdzić stosunek węgli/tłuszczu i białka w niektórych produktach, znalazłam stronę ilewazy.pl i tam wszystko się samo zlicza, zakochałam się w tej stronce. To taka chwilowa fascynacja. Stroną, nie kaloriami. No i bardzo wolno mi leci waga, częste zastoje, więc staram się znaleźć przyczynę. Edytowane przez kmb1 Czas edycji: 2012-08-30 o 22:25 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o kurcze- to mnie pobiłaś ,bo ja "tylko" 10 A jakie ? bo ja:bananowy, toffi, śmietankowy, malaga,marcepan, czarna porzeczka,piernikowy, miodowy,rumowy, pomarańcza Ciekawe czy będą zjadliwe
|
|
#2875 |
|
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję że będą zjadliwe, ja zamówiłam takie:
Waniliowy, Pistacjowy, Jagodowy, Bananowy, Jabłkowy, Cappuccino, Marcepanowy , Tiramisu, Amaretto,Krówkowy, Winogrono, Arbuzowy ,Gruszkowy ,Malaga, Adwokatowy skopiowałam z zamówienia te smaki i widzę że nie 14 a 15
|
#2876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Koniecznie daj znać czy są ok jak dojdą, moje już w drodze, a nóż jutro już będą Najbardziej liczę że miodowy i malaga będą ok. Choć i rumowy i piernikowy
|
|
#2877 |
|
Zakorzenienie
|
Trochę mnie poniosło, ale ja tak mam, jak szaleć to szaleć. Moje będą niestety po niedzieli ale to nic, wytrzymam, a ciekawa jestem bardzo.
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
jakiś niefajny dzień sie rozpoczyna mimo że to już piątek, rano nie zgasiłam świateł w aucie na parkingo pod firmą i musiałam sie wracać no i jest to kawał drogi i już miałam foch, niby jest chłodno ale pochmurno i to też jednak przygnębia, mam dość upałów ale ta padająca mżawka też mi nie odpowiada, tak sie wczoraj naszarpałam w ogrodzie - bo zarósł na maxa - że dziś chodze połamana i nie mogę sie schylić , cierpię strasznie ; ogólnie nastroje jakieś nie teges i najchętniej zakopałabym sie pod koc z kubkiem kakao i dobrym filmem , i taki mam plan na popołudnie - niech sie wtedy mega rozpada to nie bede miec wyrzutów że z dzieckiem na spacer nie idę , wylożymy się na podłodze z Młody wśród zabawek i popijając kakao bedziemy się przytulać
a i fim tez jakiś włączę, junior straszny maniak telewizyjny - radocha jak włączam tv banan mu się cieszy jak biorę pilota do ręki bo wie że zaraz pudło bedzie grac zyczę wszystkim udanego piątku i leopszych nastrojów niż u mnie, do pracy wracam bo mnie wkońcu wykopią , sił dodaje sernik na zimno który czeka w domu zalany galaretką z malinami ![]() ---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:39 ---------- ale smaka Laski robicie z tymi aromatami no musze tez coś zamówić ale czekam na kasiore , wiem jednak że wezmę nugat - bo jest BOSKI i nie mogę bez niego żyć no i napewno banana bo mi strasznie brak
|
#2879 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
A płynów wystarczająco przyjmujesz? Ciepła woda na czczo i te sprawy nie działają? Środków aptecznych bym nie polecała, bo przy dłuższym stosowaniu mogą rozleniwić jelita, ale ziołowa herbatka w sytuacji kryzysowej raz na jakiś czas może by pomogła. Ja na początku III miałam inne problemy - po owocach i generalnie po skrobi wzdęcia i bóle brzucha, trochę mi przeszło, chociaż teraz widzę, że węgle to złooo, skoro jelita reagują na nie wręcz chorobą.
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, u mnie dziś ładny spadeczek, 0,3kg więc supcio że waga stopniowo leci, dziś jestem dokładnie w połowie drogi
![]() Lorenai Ty pytałaś o oleje w związku z włosami? Ja stosuję i bardzo sobie chwalę. Milenka, doczytałam o Twoich zastojach, wspołczuję kochana bo jednak człowiek staje na wagę z nadzieją że chociaż mały spadeczek zobaczy. Dziewczyny poprosiła mnie koleżanka o pomoc, rodziła dziecko w tym czasie co ja i nie może schudnąć, robiła badania niby oki. Ćwiczy, je jakieś żarcie na parze, przepraszam że tak piszę ale gotowane cycki codziennie czy na parze to dla mnie jakiś koszmar, przecież my takie pyszności jemy i nie głodujemy. U niej waga stoi, brzuch spory, uda, tyłek, prosi o pomoc, ale taka konkretną. Chce żeby menu jej przygotować na kilka dni itp. itd. Zastanawiam się bo jednak każda z nas dietuje na własną odpowiedzialność a ja nie jestem dietetykiem, każdy organizm jest inny, nie wiem czy się zgodzic, co myślicie?
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:39.

A potem będę beczeć że zastoje- póki co nie ruszam, będą na czarną godzinę
Nogi mi do d..y wchodzą tak jestem padnięta ale nakupiłam form na muffiny , kwadratowe naczynie też non stick i okrągłe, takie mniejsze jakby na tartę, w Tesco mięli na wagę wyszły groszowe sprawy. 
i oczywiście pała: 

Oszukane oczywiscie

a teraz bywa różnie ...