Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 23:09   #2731
Mokka_83
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Leonikowa Pokaż wiadomość
dobrze dziewczynki kładę się spać bo jutro o 6 pobudka i ostatni dzień w pracy z jednej strony się cieszę, że sobie odpocznę a z drugiej jakoś mi szkoda zostawiać tych moich ludzi, za rok wiele się zmieni tym bardziej, że nie już dostanę tego samego terenu
no ale nie ma co ryzykować zdrowia maluszka i mojego

jutro o 14 mam wizytę więc proszę o mocne : kciuki::k ciuki::kc iuki:

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Mokka mam nadzieję, że mój maluszek jutro raczy się nam pokazać co ma między nogami
trzymam kciuki, żeby Maluszek sie ujawnił

A co do zwolnienia, to coś mi się zdaje że jak mamusie z tego wątku zaczną odchodzić na zwolnienie to ja za to będę musiała wrócić do pracy Wczoraj moja ginka wypisała mi zwolnienie na miesiąc ale jak spytałam o to o co poprosiła moja kadrówka, tj. czy tak juz będę na zwolnieniu do porodu, to ginka się obruszyla i kazała przekazać kadrówce że żaden gin nie jest w stanie w 11 tyg ciąży stwierdzić czy kobieta będzie na zwolnieniu do 40tyg i że nie może bez powodu zwolnień wystawiać (dodam, że po moim krawiaku już prawie nie ma sladu) i że ZUS to sprawdza No cóż... zobaczymy za miesiąc

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-30 o 23:11
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 23:25   #2732
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy kogoś boli kość ogonowa-rwa kulszowa?
Bo mnie napierdziela od paru dni tak ze chodzic nie moge
z tego co czytałam to normalne
Nie wiem czy to była rwa kul.ale mnie bolał pośladek-kość, bardzo,tez nie mogłam chodzić a wstać-usiąść -kończyło się płaczem...pomogła zmiana twardości materaca..śpię teraz na kanapie...ale przestało boleć zupełnie....

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:22 ----------

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość

Super gratuluję synka ))

zaraz dopiszę na liście
Dzięki
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-30, 23:34   #2733
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Dziewczyny jak coś to polecam maść końską, jest naprawdę rewelacyjna na bóle.

http://www.masckonskarozgrzewajaca.pl/#

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-08-30 o 23:39
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 05:25   #2734
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość

Też gratuluje! Cudownie że mogłaś wziąść córkę-na pewno dla niej to mega przeżycie!!!

A ja też jestem po usg-genet.
Wszystkie żyłki ,kostki,paluszki policzone,sprawdzone komory,kość nosowa,przezorność karku,zastawka....-wszystko prawidłowe.
Ocenione ryzyka zespołów-downa,edwarda,pataua-niska.
Czyli wszystko Dobrze!
- tylko ta cena za badanie..liczyłam,że choć troszkę mniej..a tu 200zł.
Dziś kończę 13 tydzień ,a maluch ma CRL 69.1 mm.
No i wiem ,że mój Kubuś i moja Ninka będą mieć braciszka !!!
(nie miałam sprawdzać-w ramach niespodzianki...ale po pierwsze silne moje przeczucie,przeczucie moich dzieci..(wcześniej już pisałam) i to,że już potrafię się dopatrzeć-w końcu to trzecia ciąża...no i lekarz potwierdził(wiadomo nie na 100% ale nigdy tego nie robią nawet póżniej..).Nie idzie wygrać z własną ciekawością.....
super i fajnie ze znacie już płeć

Z tymi usg rodzinnymi to u nas jest fajnie bo ja sobie leżałam za zasłonką a Julka z mężem siedzieli na kanapie i mieli swój telewizorek W pewnym momencie lekarka zabrała na chwile z brzucha to smarowidło a Julka "gdzie jest dzidziuś nic nie widze"

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość
ale super I plec już znasz Cudnie
A ja się dziś dowiedziałam od koleżanki, która tez chodziła do mojej gin w ciąży, że ona niestety nie jest zbyt skora do informowania jaka będzie plec. Jej niby powiedziaal dopiero kolo 21 tygodnia Jeszcze tyle ma czekać aż się dowiem czy to synalek czy córunia?
no ja ja pewnie tez dopiero kolo 20 tygodnia poznam bo teraz jak miałam usg to następne zalecane jest około 20 tyg więc albo trzeba iść wcześniej albo uzbroić się w cierpliwość

Cytat:

---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ----------

Mokka mam nadzieję, że mój maluszek jutro raczy się nam pokazać co ma między nogami
trzymam mocno

a ja zamiast spać obudziłam się i nie mogę zasnąć do tego poczułam taki głód ze az mi niedobrze sie zrobiło i musialam zjesc ciekawe jak ja w pracy wytrwam jutro ide sie poloze moze tą godzine co mi zostala jeszcze usne
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 06:01   #2735
maczek35
Raczkowanie

Witam z poranka, ja już od 4.30 buszuje, jakaś masakra, a mówią że w ciąży trzeba dużo spać, tylko jak się zmusić
Od rana naszła mnie ochota na kaszke ze sokiem (nie robiłam tego już kilka ładnych lat), pychotka mniam mniam

Może to już przygotowania do wczesnego wstawania

Jeszcze godzinka i czas do pracy, druga porcja kaszki idzie ze mną, ciekawe jak w południe nie zasnąć z głową na klawiaturze , całe szczęście że słabą kawkę w ciąży można można.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 06:31   #2736
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

No to dołączam do klubu porannych ciążowych wariatek mogłam dziś spać i spać bo znowu pracuję z domu, a tu oczy wielkie o 6 rano
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 07:53   #2737
klementyna1
Zakorzenienie

a już myslałam, ze tylko ja nie mogę spać z rana...
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 08:12   #2738
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

No jest nas więcej
Stary 2012-08-31, 08:30   #2739
Luna0
Zakorzenienie

Cytat:
mnie strasznie czasami boli. Zazwyczaj jak długo posiedzę. Wstaję wtedy jak stara babcia. A najgorsze jest to, że jak chcę się polozyć na plecach żeby jak najszybciej rozprostować plecy, to ból jest jeszcze większy. Gdzieś czytałam, że najlepiej wtedy się położyć na lewy bok
Mi wczoraj lewy bok pomógł, bo na plecach straszny ból

Cytat:
ale ogólnie moja ginka to spoko babka i z tego co wiem to mówi tak każdej swojej pacjentce to jest przykre ale poronienia zdarzają się u 3/4 kobiet

a jeśli chodzi o Leonka to dużo osób mi mówi Ania ja Cię proszę nie krzywdź swojego dziecka takim imieniem
hmmm to twojego Tż również mogę zaliczyć do tych wszystkich osób którzy odradzają mi te imię
Leon bardzo ładne imie! ale mój TŻ niet i koniec

Cytat:
Trzymam mocno !!!!!

Aniołek 25.05.2012
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..."
Luna0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 08:54   #2740
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

A no właśnie kciuki za dzisiejsze badaczki

Co do imiona to my jeszcze rozważamy, dziewczynkę byśmy od biedy mieli, najgorzej z chłopakami 90 % imion nam się nie podoba

I nie gadać mi tu o starości, wszystkie jesteśmy młode i piękne

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ----------

Cytat:
Mi wczoraj lewy bok pomógł, bo na plecach straszny ból
Mojemu mężowi na rwę rehabilitant każe położyć się na twardym (podłoga) i nogi zgięte w kolanach 90 stopni

o tak:

http://www.google.pl/imgres?q=rwa+ku...9,r:1,s:0,i:75

W tej pozycji się odciąża kręgosłup, więc jeśli to to powinno pomóc.
Stary 2012-08-31, 09:08   #2741
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
GRATULUJĘ! No i kolejny chłop w naszym gronie Pewnie jeszcze kilku się ujawni - bo to tacy ekshibicjoniści mali, a dziewczynki grzecznie dopiero później

PODZIWIAM WAS ZA PORANNE WSTAWANIE!
Mnie wołem z łóżka nie idzie ściągnąć... mąż rano ryczy i płacze, że się spóźnimy... a ja tylko "jeszcze 3 minutki". Strasznie to uciążliwe, bo często gęsto to pracy idę z marszu - szybka kanapka, herbata i wio! A ja czasem chciałabym się wyszykować, wymalować...

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:26   #2742
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Mnie wołem z łóżka nie idzie ściągnąć... mąż rano ryczy i płacze, że się spóźnimy... a ja tylko "jeszcze 3 minutki". Strasznie to uciążliwe, bo często gęsto to pracy idę z marszu - szybka kanapka, herbata i wio! A ja czasem chciałabym się wyszykować, wymalować...
jak ja wstaje o 5 to juz jest ciemno i tez mi sie mocno nie chce

Cytat:
anulka, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze...
zobaczymy

gratluje wszystkim, którym badania wyszły pomyślnie
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:29   #2743
joanna200
Rozeznanie

Cytat:

A co do zwolnienia, to coś mi się zdaje że jak mamusie z tego wątku zaczną odchodzić na zwolnienie to ja za to będę musiała wrócić do pracy Wczoraj moja ginka wypisała mi zwolnienie na miesiąc ale jak spytałam o to o co poprosiła moja kadrówka, tj. czy tak juz będę na zwolnieniu do porodu, to ginka się obruszyla i kazała przekazać kadrówce że żaden gin nie jest w stanie w 11 tyg ciąży stwierdzić czy kobieta będzie na zwolnieniu do 40tyg i że nie może bez powodu zwolnień wystawiać (dodam, że po moim krawiaku już prawie nie ma sladu) i że ZUS to sprawdza No cóż... zobaczymy za miesiąc
moja gin od razu na pierwszej wizycie się mnie pytała czy chcę zwolnienie.. wystawia bez problemu wszystkim swoim pacjentkom..
jak widać co lekarz to inne podejście..

Leonikowa kciuki za wizytę

joanna200 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:42   #2744
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
.

ja też jestem po usg-genet.

wczoraj miałam napisać ale zapomniałam troche drogie u was te badania ja miałam w cenie normalnego usg czyli 90 zł
Stary 2012-08-31, 09:52   #2745
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
hej
przepraszam nie nadrobie was dziś dopiero jutro ale chciałam napisać że jestem jż po usg i wszystko jest jak trzeba, jak zobaczyłam maluszka na ekranie to aż mi łzy pociekły tak się wzruszyłam
Wariował w tym brzuchu machał do nas cały czas rękami aż się lekarka śmiała, nogami też wymachiwał potem łapał się za głowę i znowu machał
Mała wiercipięta nie chciał się odwrócić wogóle plecami i płci też nie poznaliśmy. Najlepsza była Julka jak oglądała na drugim telewizorku
Mam nadzieje że reszta dziewczyn po wizycie też zadowolona Jutro was nadrobie
Acha i termin jednak mam na 7 marca potwierdziła to co było na początku powiedziane czyli może zdąże urodzić przed 30-stką bo mam urodziny 9 marca Ale będe miec prezent
gratulacje
Cytat:
Napisane przez Kathe Pokaż wiadomość
bylam. szanse 50/50. mam krawiaka albo dlatego ze ciaza martwa i sama chce sie usunac albo krwiak sie wchlonie przez luteine. zalozyl mi karte ciazy ale mowi zw wedlug om powinien byc 9 tydz a jest 6tysz 5 dni wiec albo martwa albo pozniej zostalo zaplodnione. mam przyjsc w sorde czy zarodek sie zrobil wiekszy.
a jak natura i martwy to soastane krwotok, wiec najbardziej sie martwie zeby krwotok nie byl w cazasie wesela
kochana trzymam kciuki zeby bylo dobrze i zeby wesele sie udalo bez niespodzianek przykrych
Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Dzidzia ma już 65 mm, fotkę mam, ale niestety nie mam skanera, a aparatem nie wyjdzie zbyt widoczne, teraz kolejna wizyta za 4 tygodnie, może wtedy będzie już wiadomo czy w domu będzie babiniec czy po równo
coraz wieksze te nasze fasolki hehe
Cytat:
a w ogole ten krwotok jest duzy?
ja mialam hm..taki chlust wiekszy a potem nic przez 3 dni, musieli mi dac tabletke i sami sie za to zabrac...

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
siostra teraz się nie stara bo nie ma jak bo mąż nie pracuje i ona utrzymuje całą rodzinę a gorszy dzień ona zawsze ma gorszy dzień
a pierdziel ją. niech se sama dalej radzi jak taka malpa. widac jest z tych co tylko biora a nic nie daja. tak jak ktoras dziewczyna napisala bedzie cos chciala to sie spytaj za ile?

Cytat:
A ja też jestem po usg-genet.
Wszystkie żyłki ,kostki,paluszki policzone,sprawdzone komory,kość nosowa,przezorność karku,zastawka....-wszystko prawidłowe.
Ocenione ryzyka zespołów-downa,edwarda,pataua-niska.
Czyli wszystko Dobrze!
Dziś kończę 13 tydzień ,a maluch ma CRL 69.1 mm.
(nie miałam sprawdzać-w ramach niespodzianki...ale po pierwsze silne moje przeczucie,przeczucie moich dzieci..(wcześniej już pisałam) i to,że już potrafię się dopatrzeć-w końcu to trzecia ciąża...no i lekarz potwierdził(wiadomo nie na 100% ale nigdy tego nie robią nawet póżniej..).Nie idzie wygrać z własną ciekawością.....
brawo ze wszystko dobrze noi kolejny chłopak na watku
ciekawe kiedy jakas dziewczyna? ;>
Cytat:
nie wiem czy to to ale cos takiego czasem czuje
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
powiem iz moja ciocia, urodzila zdrowa dziewczynke w wieku 47 lat, okresu nie miala, myslala ze to juz menopauza ( bylo to juz 25 lat temu ) a zorientowalam sie jakos w 5 miesiacu chyba jak lezac w lozku poczula kopniecie maja juz 4 dzieci doroslych wiedziala co to oznacza. na szczescie Ola jest okazem zdrowia wiec nie ma sie co martwic
wow
Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
ja wlasnie dzis bylam u kolezanki i dostalam od niej 3 reklamowki te duze niebeskie z IKEA pelne ciuchow !!!! rozne rozniaste ona ma parke 4 i 2,5, wiec sa to ciuchy od urodzenia do ok 2 latek ciesze sie bardzo bo to dla mnie duzo. jeszcze mi powiedziala ze jak dogrzebie sie na strcyh to wyciagnie lozeczko zaslony ehhh. czyli tak w sumie powiedziawszy zostanie mi kupic waniennke i wozek, no chyba ze ktos w pracy sie skapnie i wpadnie na taki genialy pomysl nie licze ze wozek bo tutaj to chorenie drogie rzeczy, ale z waniennki bym sie cieszyla.
eh na pewno bd miala baby shower, wiec tez kilka rzeczy jeszcze dozbieram i znajac moja mame < wpusc ja do sklepu a kupi caly > jak przyjedzie w kwietniu to tez z czyms

no ale wpierw to musze inne mieszkanie znalezc poki brzucha nie widac bo potem trudno by mi bylo znaleac kogos kto wynajmie, a na kredyt mnie nie stac. chociaz ost bylam na spotkaniu w komune i tam mowili ze jak nie masz rocznego dochodow pow 250 tys to oni moga ci sfinasowac nawet 100% kredytu na mieszkanie, ale nie wiecej jak 1.5 mln . no zyc nie umierac, ale mam nadzieje ze do konca listopada sie z tego zimnego poddasza wyprowadze, bo juz mam dosyc
wow ile rzeczy pozazdroscic
kredyty ci sfinansuja no ladnie
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
moja gin od razu na pierwszej wizycie się mnie pytała czy chcę zwolnienie.. wystawia bez problemu wszystkim swoim pacjentkom..
moja prywatna tez pytala czy pracuje chyba pod tym katem. a ci z luxmedu nie.

ja musze iść na badanie morfologia i mocz ale kurde tak leje ze nie wiem.
na morfologie trzeba na czczo?

Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:55   #2746
LiwkaO
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ptaszysko16 Pokaż wiadomość
Dragusia,
z siostra glupia sprawa. siostra ma dwójkę dzieciaków 4 i 10 latek i ja głupia myślałam że coś mi pożyczy po dziewczynkach. zwłaszcza że mowila ze ma łozeczko, wózek juz mam w piwnicy. oczywiście chciałam sie zrewanżowac np. kupić coś dla dziewczynek.
no i tak zaczęłyśmy gadać (wiem że jeszcze kupa czasu) i siostra powiedziała ze ona mi nie pożyczy może mi co najwyżej sprzedać łozeczko foteliki itp. no i powiedziała że chce 800zł

nie ukrywam że bylam w szoku. jeszcze jakby siostra ledwo wiązała koniec z końcem gdzie tam kasy mają naprawdę duzo ale nie umie sie nimi gospodarować bo jej nawet pieniądze pożyczylam i to nie mało których nie oddała.

argument siostry: że jej nikt nie pomógł i sama musiała sobie to kupić - chyba zabolał mnie najbardziej bo naprawdę jej pomagali nasi rodzice, o sobie już nie wspomnę, do tego tekst że ona planuje 3 dziecko więc pożyczenie nie wchodziło nigdy w grę

także chyba sama jestem sobie winna licząc na to że mi pomoże i będzie jej to radość sprawiać a tak to ona ma pretensje że ja jestem teraz w ciazy a ona nie zresztą tak powiedziała ....

ehhh no i obsmarowałam siostrę
Przykre strasznie, ale nie przejmuj się! Może siostra przemyśli co powiedziała i dojdzie do wniosku, że trochę przesadziła. A jak nie zmieni zdania to dacie rade sami wszystko skompletować ja też przeglądałam tablice i allegro i mnóstwo jest rzeczy używanych w super stanie niedrogich trzeba tylko mieć czas i dobrze poszukać.

Cytat:
Napisane przez maczek35 Pokaż wiadomość
Witam ponownie, ja już po badaniu i ślicznie dziękuję za trzymanie kciuków, na pewno pomogło, bo z dzidzią wszystko ok, kość nosowa jest i przezierność karkowa 1,3 (norma do 3) tak więc ryzyko ZD jest malutkie, poniżej 1%, kręgosłup, rączki, nóżki, żołądek serce i tad dalej, wszystko ok, tak wiec genetyczne mam za sobą i jestem mega szczęśliwa.

Leki na insulinooporność i mega dawka kwasu foliowego odstawione, teraz tylko zwykły fiolik, jodid i nadal luteina. Jak to określił lekarz, teraz to już "normalna" ciąża, muszę tylko strasznie uważać na wagę bez tych stałych leków. I wreszczie mogę na basen

Cytat:
bylam. szanse 50/50. mam krawiaka albo dlatego ze ciaza martwa i sama chce sie usunac albo krwiak sie wchlonie przez luteine. zalozyl mi karte ciazy ale mowi zw wedlug om powinien byc 9 tydz a jest 6tysz 5 dni wiec albo martwa albo pozniej zostalo zaplodnione. mam przyjsc w sorde czy zarodek sie zrobil wiekszy.
a jak natura i martwy to soastane krwotok, wiec najbardziej sie martwie zeby krwotok nie byl w cazasie wesela
Wiara czyni cuda!

Cytat:
Mnie zaczynają boleć plecy w ciągu dnia ale ja obstawiam, że to nerki!:/

Cytat:

hmmm dziwne. To jak to wypisują? przedłużają co miesiąc czy jak takie zwolnienie? Ja wiem czy ktoś to sprawdza. Często się zdarza, że laski idą od razu na zwolnienie nawet w dobrze przebiegającej ciąży. Moja na każdej wizycie się pyta czy nie chce jeszcze zwolnienia.
Michalinka - ur. 12.02.2013r.

LiwkaO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 09:58   #2747
klementyna1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dragusia88 Pokaż wiadomość
gratulacje

kochana trzymam kciuki zeby bylo dobrze i zeby wesele sie udalo bez niespodzianek przykrych

coraz wieksze te nasze fasolki hehe
ja mialam hm..taki chlust wiekszy a potem nic przez 3 dni, musieli mi dac tabletke i sami sie za to zabrac...

a pierdziel ją. niech se sama dalej radzi jak taka malpa. widac jest z tych co tylko biora a nic nie daja. tak jak ktoras dziewczyna napisala bedzie cos chciala to sie spytaj za ile?

brawo ze wszystko dobrze noi kolejny chłopak na watku
ciekawe kiedy jakas dziewczyna? ;>

nie wiem czy to to ale cos takiego czasem czuje

wow

wow ile rzeczy pozazdroscic
kredyty ci sfinansuja no ladnie
moja prywatna tez pytala czy pracuje chyba pod tym katem. a ci z luxmedu nie.

ja musze iść na badanie morfologia i mocz ale kurde tak leje ze nie wiem.
na morfologie trzeba na czczo?
Tak na czczo trzeba. A w Lublinie świeci piękne słońce
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:25   #2748
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
wczoraj miałam napisać ale zapomniałam troche drogie u was te badania ja miałam w cenie normalnego usg czyli 90 zł
ja będę za nie płaciła w środę 150zł
Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość

Leonikowa kciuki za wizytę
Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

hmmm dziwne. To jak to wypisują? przedłużają co miesiąc czy jak takie zwolnienie? Ja wiem czy ktoś to sprawdza. Często się zdarza, że laski idą od razu na zwolnienie nawet w dobrze przebiegającej ciąży. Moja na każdej wizycie się pyta czy nie chce jeszcze zwolnienia.
no własnie... w sumie to trochę sie wkurzyłam po tej wizycie, bo nastawiałam się bardziej, że decyzja jednak będzie należała do mnie czy chcę wrócić czy nie... Tym bardziej, że powiedziałam jej, że w pracy mam teraz najgorszy okres i ludzie cały czas zostają po godzinach... A ona do mnie, że muszę porozmawiać z pracodawcą żeby mi nadgodzin nie dawal... Tiaaa... chyba nie wie jak to w normalnym świecie funkcjonuje - wiadomo że nikt mnie do nadgodzin nie zmusi bo nie może, tylko że jak wyjdę punktualnie to będę słuchać kolejnego dnia różnych aluzji kierowniczki.
Zobaczę jak to będzie za miesiąc, bo zwolnienie mam do 26go. Może laski w pracy się trochę obrobią i nie będzie juz tak tragicznie... A może po prostu moja ginka takim obruszeniem zareagowała no moje pytanie, czy będzie zwolnienie już do porodu i jednak jak pójdę na kolejna wizytę to po prostu spyta czy chcę nadal zwolnienie...
A w najgorszym przypadku zawsze pozostaje poszukanie innego lekarza, choć tego za bardzo bym nie chciała
Stary 2012-08-31, 10:26   #2749
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
GRATULUJĘ! No i kolejny chłop w naszym gronie Pewnie jeszcze kilku się ujawni - bo to tacy ekshibicjoniści mali, a dziewczynki grzecznie dopiero później

Noo z tymi chłopakami to też bywa zwodnicze, czytałam w wątku styczniowo - lutowym, że na połówkowym części dziewczyn chłopcy się w dziewczynki pozamieniali

A co do wstawania, nie ma co podziwiać, to jakaś anomalia organizmu. Normalnie jestem strasznym śpiochem

00anulka00 słuchaj, jak będzie źle to zdążysz się pomartwić, na razie trzeba mieć nadzieję !
Stary 2012-08-31, 10:39   #2750
ewela28a
Przyczajenie

Dziewczyny czy was swedzi tez skora na brzuchu?Mnie od kilku dni swedzi i nie wiem czy to normalne czy po prostu zaczynaja sie robic rozstepy?

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
ewela28a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:39   #2751
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez LiwkaO Pokaż wiadomość

No nie może przecież wypisać zwolnienia do końca ciąży. Właśnie się przedłuża. Bo sama ciąża nie jest chorobą i powodem żeby do pracy nie chodzić. Więc jakby tak wypisała, to by właśnie kontrole i nieprzyjemności miała.

Ja chyba jestem w mniejszości na tym forum, ale serio uważam że ciąża to nie choroba.. o ile ktoś nie ma zagrożenia lub czuje się bardzo źle (czyli najczęściej kwestia pierwszego trymestru) i nie nosi np ciężkich rzeczy (ale na to też są paragrafy w kodeksie pracy więc.. ) to wd mnie trochę chora jest sytuacja z tymi zwolnieniami...zresztą ktoś wybrał sobie jakiś zawód, dokształcał się przez ileś czasu, robił różne kursy, rozwijał coś jakiś czas i nagle dobrze się czuje i ma w domu siedzieć ... hmmm no jak kto tam woli, tylko potem nie ma co się dziwić że kobitki są dyskryminowane na rynku pracy i marudzą że dziwnym trafem gorzej zarabiają...sorry mam na ten temat swoją opinię, mój mąż prowadzi swoją firmę i przerobił kilka takich dziewuszek - wnioski wyciągnął jedne..na etat i czas nieokreślony tylko i wyłącznie Panowie i Panie poza wiekiem rozrodczym.. w jednym momencie miał 3 laski które były w 3 miesiącu i od razu na l4, kiedyś spotkaliśmy je jak siedziały w dyskotece o 22 !!! a takie były chore na ciąże że do pracy przy komputerze nie były w stanie przyjść/ lub nawet wykonać jej zdalnie z domu.. no sorry.. jakoś w UK czy w innych mscach nie ma tej normy że ciąża to l4 i kobiety dają radę..
Stary 2012-08-31, 10:41   #2752
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:

Cześć Kochane...no to mnie było trochę...i już ponad 90 stron o zgrozo...w chwili wolnej postaram się nadrobić wszystko.
Ale tu widzę temat który też mnie inetresuje...a mianowicie nasz kochany ZUS czy na serio jak kobieta jest w ciąży to oni sprawdzają?? przecież równie dobrze możesz wymiotować jak kot, albo być senna, albo po prostu źle się czuć...czy do tego aby dostać zwolnienie do końca już muszą na serio być tylko jakieś komplikacje??
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:46   #2753
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Ale tu widzę temat który też mnie inetresuje...a mianowicie nasz kochany ZUS czy na serio jak kobieta jest w ciąży to oni sprawdzają?? przecież równie dobrze możesz wymiotować jak kot, albo być senna, albo po prostu źle się czuć...czy do tego aby dostać zwolnienie do końca już muszą na serio być tylko jakieś komplikacje??
osobiscie nie słyszalam o czyms takim, zeby kogos tak sprawdzili...

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

00anulka00 słuchaj, jak będzie źle to zdążysz się pomartwić, na razie trzeba mieć nadzieję !
tylko złudną nadzieją tez nie chce życ, a potem dostać kopa. Wole sie nie nastawiać ze musi byc dobrze, a potem sie okaze ze nie.
Jasne ze sie nadzieje ma, ale dopuszczam tez inne myśli i co dalej w takim układzie
Stary 2012-08-31, 10:49   #2754
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość

tylko złudną nadzieją tez nie chce życ, a potem dostać kopa. Wole sie nie nastawiać ze musi byc dobrze, a potem sie okaze ze nie.
Jasne ze sie nadzieje ma, ale dopuszczam tez inne myśli i co dalej w takim układzie
To zdrowe podejście chyba. Ja np też staram się zbytnio nie ekscytować póki co, też raczej wolę do wszystkiego podchodzić, dopuszczając opcje B. Bo to się po prostu zdarza. A Ty bety nie robiłaś ?
Stary 2012-08-31, 10:50   #2755
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość

Oj to widzę że mamy takie samo podejście...pewnie trzeba myśleć pozytywnie bo na pewno będzie dobrze!!! ale ja z tyłu głowy zawsze mam myśl, że co ma być to będzie i nie mam na to wpływu...bo też nie lubię tych kopniaków od losu dostawać
Stary 2012-08-31, 10:59   #2756
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewela28a Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy was swedzi tez skora na brzuchu?Mnie od kilku dni swedzi i nie wiem czy to normalne czy po prostu zaczynaja sie robic rozstepy?

jeśli dobrze pamiętam to jak swędzi brzuch to jakieś badania trzeba zrobic kontolnie bo to może być "coś" nie pamiętam do czego było to swędzenie ale mnie gin przy Julce na każdej wizycie pytał czy nie swędzi brzuch oczywiście nie zawsze swędzenie musi oznaczać cos złego ale jak bedziesz mieć wizytę to wspomnij o tym

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ----------

to była cholestaza ale tu pisze ze dopiero po 20 tyg więc teraz to raczej rozciąganie skóry
http://parenting.pl/portal/swedzacy-brzuch-w-ciazy
Stary 2012-08-31, 11:05   #2757
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez oliwka__ Pokaż wiadomość
Witam

A mam pytanie do dziewczyn z Poznania i okolic do jakich ginekologów chodzicie ???
Oliwko ja chodzę do Skórzewa do przychodni Signum - jestem bardzo zadowolona. Sorry, że dopiero teraz odpisuję ale zaczynam nadrabiać parodniowe zaległości w czytaniu;

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Cytat:

...ja do Ochmańskiej(pracuje na Polnej) a przyjmuje na sw marcinie.Prowadzi już moją trzecią ciążę i bardzo sobie ją chwalę.
A porody wcześniejsze miałaś na Polnej? moja ponoć też tam pracuje ale kurde same złe opinie słyszałam o polnej jak Cię traktują itd...coprawda wielki plus jest taki, że w razie co mają tam specjalistyczną obsługę dla noworodków...a chyba o to chodzi, żeby maleństwu było dobrze ja parę dni mogę się przemęczyć...choć o zakażeniach maleństw też słyszałam.... masz jakieś doświadczenia tam??
Stary 2012-08-31, 11:05   #2758
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
No nie może przecież wypisać zwolnienia do końca ciąży. Właśnie się przedłuża. Bo sama ciąża nie jest chorobą i powodem żeby do pracy nie chodzić. Więc jakby tak wypisała, to by właśnie kontrole i nieprzyjemności miała.

Ja chyba jestem w mniejszości na tym forum, ale serio uważam że ciąża to nie choroba.. o ile ktoś nie ma zagrożenia lub czuje się bardzo źle (czyli najczęściej kwestia pierwszego trymestru) i nie nosi np ciężkich rzeczy (ale na to też są paragrafy w kodeksie pracy więc.. ) to wd mnie trochę chora jest sytuacja z tymi zwolnieniami...zresztą ktoś wybrał sobie jakiś zawód, dokształcał się przez ileś czasu, robił różne kursy, rozwijał coś jakiś czas i nagle dobrze się czuje i ma w domu siedzieć ... hmmm no jak kto tam woli, tylko potem nie ma co się dziwić że kobitki są dyskryminowane na rynku pracy i marudzą że dziwnym trafem gorzej zarabiają...sorry mam na ten temat swoją opinię, mój mąż prowadzi swoją firmę i przerobił kilka takich dziewuszek - wnioski wyciągnął jedne..na etat i czas nieokreślony tylko i wyłącznie Panowie i Panie poza wiekiem rozrodczym.. w jednym momencie miał 3 laski które były w 3 miesiącu i od razu na l4, kiedyś spotkaliśmy je jak siedziały w dyskotece o 22 !!! a takie były chore na ciąże że do pracy przy komputerze nie były w stanie przyjść/ lub nawet wykonać jej zdalnie z domu.. no sorry.. jakoś w UK czy w innych mscach nie ma tej normy że ciąża to l4 i kobiety dają radę..
Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
Cześć Kochane...no to mnie było trochę...i już ponad 90 stron o zgrozo...w chwili wolnej postaram się nadrobić wszystko.
ja nie miałam na myśli tego zeby gin wypisała zwolnienie do końca ciąży od razu. Wiem, że są przedłużane. Ja miałam pierwsze dwa na 2 tygodnie a teraz dostałam na miesiąc. To mnie np. zdziwilo Dlaczego gdy miałam dużego krwiaka dawała mi zwolnienia tylko na 2 tyg, a teraz gdy już prawie wcale go nie zostało dała aż na miesiąc? A o to czy zwolnienie będzie już do końca ciąży zapytałam na prośbę mojej kadrowej, no bo chcieliby kogoś na zastępstwo wziąć jeśli tak. Pracy jest nawał akurat. A moja ginka odpowiedziała, że nie może wystawiać zwolnienia przez calą ciąże jeśli nie ma wskazań, bo ZUS to sprawdza. Tylko nie powiedziała w jaki sposób to sprawdza A tak jaknapisała Sunshine, lekarka może wystawić zwolnienie (a nawet powinna) jesli kobieta ciągle wymiotuje lub miewa zawroty głowy albo ból kręgosłupa. I takich dolegliwości się w kartę ciąży nie wpisuje przecież.
Zgadzam sie, że ciążą to nie choroba i sama wrócilabym chętnie do pracy, gdyby to była normalna praca. I pewnie większości się wydaje, że praca w urzedzie przy biurku własnie taka jest. Ale niestety u nas od kilku lat, gdy do władzy doszły 3 harpie jest masakra i rzekłabym nawet, że mobbing. Z pracy w szalonym tempie odchodzą ludzie którzy mają kredyty i nie mają zagwarantowanej nowej pracy... są jednak w takiej desperacji i psychicznie wykończeni. Uwielbiałam tę pracę przez pierwsze 1,5 roku i naprawdę lubiłam do niej chodzić. Ale od 3 lat jest po prostu nie do wytrzymania psychicznie. Z tego co mi wiadomo, 4 dziewczyny które pomimo ciąży chodzily do pracy, bo bały sie o jej utratę (miały umowę na czas określony) niestety poroniły... Oczywiście, nie można mieć pewności że to z powodu pracy... Ale jeśli kierowniczka lub dyrektorka wytrząsalaby sie nade mną personalnie przez godzinę to sama nie wiem jak na to zareagowałaby moja dzidzia A takie sytuacje sa niestety nagminne

No, to się wygadałam
Aha.. a co do tego sprawdzania przez ZUS, to być może chodzi o tą ostatnią aferę, że bezrobotne kobiety rejestrowały działalność gospodarczą, płaciły najwyższą skladkę przez krótki czas a potem zachodziły w ciążę i szly na L4 a ZUS im musi wyplacać po 6 tysięcy. I ZUS podobno nie ma co z tym zrobić, bo nie ma na to paragrafu. Więc wiął sie za to za "normalne" pracownice

Edytowane przez Mokka_83
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:10
Mokka_83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:08   #2759
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
To zdrowe podejście chyba. Ja np też staram się zbytnio nie ekscytować póki co, też raczej wolę do wszystkiego podchodzić, dopuszczając opcje B. Bo to się po prostu zdarza. A Ty bety nie robiłaś ?
robiłam betę jak mi wyszły 2 kreski, ale nie pomyslałam, zeby isć pozniej jeszcze raz.

Dopiero ten lekarz tak mi podpowiedział, zeby zrobic to 2x w odstępnie 48h i moim zdaniem lepiej ze jakoś mnie uprzedził ze róznie moze byc, ale tez zaznaczyl ze to nie znaczy od razu najgorszego.

bede miala oba wyniki to mam zaraz dzownic do niego bezprośrenio na komórke

ja mieszkam 50km od Poznania, wiec nie pomogę

Edytowane przez 00anulka00
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:09
Stary 2012-08-31, 11:11   #2760
maczek35
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewela28a Pokaż wiadomość

Prawdopodobnie to skutek rozciągania skóry, przerabiałam to w ostatni weekend z piersiami, urosły mi już od poczatku ciąży z E do GG, myślałam że się zadrapie, dopiero w internecie wyszukałam że najlepsze są oliwki, wypróbowałam i najskuteczniejsza była Johnsona (smarowała kilka razy dziennie), pani z apteki poleciła mi też maść oliwkową, w sumie swędzienie przeszło już na 3 dzień smarowania.
maczek35 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości