|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Gratuluję kochane rozpoczęcia nowych tygodni
A ja jestem dzisiaj mega podekscytowana, bo raz że na 13.00 jadę na drugą przymiarkę sukni ślubnej, a dwa że wieczorem odbędzie się mój wieczór panieński Już nie mogę się doczekać
|
#3752 |
|
Zadomowienie
|
Witam się dziś
![]() Niewiele tu pobede bo chyba wreszcie uda Nam sie dzis pojechac do paru hurtowni i do Warszawy wiec bede cichutko bez wizazu ![]() Nic cos Muminek nie pisal prawda??..... A Dojotka.....szkoda slow na ten szpital, gdzie to w ogole jest?? niech ona ucieka, ale pewnie to wcale nie takie oczywiste postawic sie i przeniesc do innego szpitala:/ Kompletny bezsens....gdzie jakies ktg, gdzie badania?? po co to pieronskie cc!! ![]() Wczoraj wygralam zaklad z tz i czeka mnie tydzien lenistwa bez robienia sniadania mmmmmm ![]() Ide wiec na sniadanko
|
|
|
|
#3753 | |
|
Zakorzenienie
|
kurcze nie wiem co z tym obiadem dziś... wyciągnęłam piersi z zamrażarki, coś się wymyśli...
a co do książki to ja też wolę tradycyjną wersję. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3754 |
|
Zakorzenienie
|
z 7 m-c i III trymestr...................... Ja dzisiaj jem w pracy, bo mąż ma służbę Chłopaki przygotowują ziemniaki, zrazy i buraczki![]() ....................... Muszę Wam się pożalić: Jak już kiedyś Wam pisałam mój tato ma zakład stolarski. Mieszkamy na swoim od prawie 2 lat a mam wiele mebli jeszcze nie skończonych bądź nie zrobionych, bo tata nigdy nie miał czasu a ja nie naciskałam, bo wiedziałam, ze jest zapracowany.. Moja starsza samolubna siostra mieszka na swoim od prawie 10 lat i już dawno miała wszystkie meble zrobione i wykończone ! No i oczywiście w momencie kiedy tata ma mi wszystko zrobić ona wymyśliła przemeblowanie i miliony nowych szafek i przebudowań.. najlepsze jest to, ze ma piekne dębowe meble a ona specjalnie ciśnie go non stop o te rzeczy.. Przecież dobrze wie, ze mam wiele pustych ścian w domu i co najważniejsze dzidzia będzie za 2,5 m-ca a ona takie rzeczy robi .. Mi zależy na czasie.. no a mój tata zna moją siostrę i jej męża (wielce obrażonych na wszystko i twierdzących, że są poszkodowani finansowo, bo mają kredyt na mieszkanie- a kto w tych czasach nie ma ??!!) no i wie, ze się obrażą jak im nie zrobi tych mebli.. No i wczoraj mój maż usłyszał jak mój tata brał wymiary od siostry na te meble i się umawiał, ze do nich przyjedzie.. a do mnie nawet jeszcze nie przyjechał aby pobrać jakiekolwiek wymiary itp.. Jestem zła ale nie na tatę.. na samolubną i pustą siostrę.. Wie, ze w taki sposób ona będzie miała te meble i to wykorzystuje.. Mogłaby powiedzieć tacie aby jej zrobił, ale dać mi pierwszeństwo..zresztą już tak długo czekam na te meble.. Przed chwilka rozmawiałam z moją mamą i jej powiedziałam co myślę i co mój mąż wczoraj usłyszał.. no a mama powiedziała, ze tata mówił, ze Kamila ma pierwszeństwo, bo już tyle czekam i maluszek w drodze.. no to halo .. chyba ktoś tu kręci.. i tak jest mi przykro i tak..
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3755 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dzięki Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do książek Stec, to też mi się podobają. Dobre na odmóżdżenie same się szybko czytająCytat:
ja mam gulasz z wczoraj, tylko makaron dogotuję i będzie A gulasz wyszedł pycha.Cytat:
Badania odebrane, chyba nieźle wyszły. Niektóre troszkę zaniżone, ale niewiele. Zobaczymy co lekarka powie. I mam nadzieję, ze zobaczę Mikołaja
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
Kamilka, ja bym na Twoim miejscu pogadała na spokojnie z tatą. Przecież wie w jakiej jesteście sytuacji, że lada moment dzidzia będzie w domku, no i wiadomo że dobrze by było mieć mieszkanie przygotowane. Powiedz mu że jeśli nie ma czasu to będziecie załatwiać sobie na własną rękę te meble, może sumienie go ruszy
Nie wiem jakie masz relacje z siostrą, ale jakby mi moja siora taki numer wywinęła, to bym ją opier**** i to ostro Niech zna swoje miejsce w szeregu
|
|
|
|
#3757 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja też czekam na wieści od Muminka, DeKajki i Dorotki.
![]() Cytat:
A po ile widziałaś w Auchan? Bo w Tesco dałam gdzieś 22 zł. Cytat:
![]() Z ciekawostek o których ja się wczoraj dowiedziałam: Podobno przed porodem u większości kobiet rozluźnia się stolec ( często przepowiada to poród). Organizm w naturalny sposób się oczyszcza przed porodem, żeby potem było łatwiej przeć. Mówiła, że warto się załatwić przed porodem, bo później jest łatwiej. Jak jest problem to można kupić czopki glicerynowe. Najważniejsza rzecz noszenie przy sobie grupy krwi - ja co prawda mam je przy sobie, ale nie wiem jak Wy dziewczyny. W ciąży powinnyśmy je mieć przy sobie obowiązkowo, bo jak będzie się coś działo ( jakiś krwotok, a jesteśmy na nie bardziej narażone) to podobno najkrótszy okres zbadania grupy krwi ( gdzie jak wspomniała pan salowy szybko biega) to jest 40 minut, a w tym czasie może się dużo wydarzyć. |
||
|
|
|
#3758 |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie, poza tym gdyby sama się spodziewała dziecka i miała pusty dom to na pewno też by chciała żeby siostra, która już ma meble okazała jej trochę życzliwości i ustąpiła pierwszeństwa. Ale cóż, niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa.
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaaamila1 wcale Ci sie nie dziwie, ze jest Ci przykrosiostra moglaby spokojnie poczekac w takiej sytuacji a rozmawialas z tata? chca jej robic cc mimo ze ma jeszcze 2,5 cm szyjki ma skurcze, ale niej est podlaczona w ogole do ktg, no jakas parodia szpitala albo jej czegos nie mowia, albo nie wiem ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
to koszt 2 badan grupy krwi i i samej karty czyli kolo 20 paru zlotych taka karta jest wazna cale zycie, miesci sie w portfelu i sie tak szybko nie zniszczy, zawsze mam ja przy sobie |
||
|
|
|
#3760 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni
i wizyt ![]() Co do tej firmy MamBaby, to może zaryzykuję i kupię coś. Myślę o Dojotce - co to za paranoja, że chcą jej robić cc, Trzymam kciuki, żeby donosiła ciążę jak najdłużej
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
Sola w auchanie są bez promocji za 18 zł a wiem ze w superpharmie jest promocja za 19,99
Nie lubie proszkow, wszędzie to pózniej jak nie trafię do tego zbiorniczka więc sama tez używam głownie płynów, pózniej jak to sie mówi zobaczę w praniu jak finansowo te płyny bedą wychodziłyNajlepsze są kapsulki ale drogie to jak nie wiem!
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
Dojotka napisała:
Jest trochę lepiej, zmniejszają mi dawki leków, zostanę tu do poniedzialku, ale wszystko jest na dobrej drodze ![]() za Dojotkę!!!
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mocno
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
kamilka
![]() nie mam sily, obiad juz praktycznie mam, zupa gulaszowa z wczoraj do tego zrobilam salatke ja jeszcze nei wiem jaki proszek kupie bo jest tego dosc sporo, zastanawiam sie nad plynem do płukania bialy jeleń , do tego proszek didzius?nie wiem albo lovela ech nie wiem duzo tego ...a moze plyn do prania po prostu kupowac? ![]() kurcze dojotka i muminek ....czekam na wiesci jak z Laurką.....no i ktos ma nr do dekajki moze? doczytalam o dojotce..super!!!na pewno bedzie dobrze bardzo się ciesze!!! |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3767 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
no wlasnie nie wiem czy czy ktos wczoraj nie pisal do DeKajki
ale juz pewna nie jestem ![]() ja niestety nie mam do niej numeru a do muminka to w ogle nie wiem czy ktos ma wczoraj nic nie pisala pewnie jest zajeta, i jest przy malej |
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jeśli chodzi o tą krew kartę, to jak już ma się zrobioną grupę można sobie takie coś zrobić? ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ---------- o jak dobrze że Dojotce się polepszyło... |
|
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
co do prania to mam jeszcze po Tomku zapas lovei to go wykorzystam, tylko plyn do plukania kupie
a potem persil sensitive lub cos podobnego najgorsze, ze oprocz ubranek to trzeba w tym cala posciel wyprac, no i moje bluzki i TŻ potem bede w loveli prac i czesc naszej poscieli, bo jednak dzidzia bedzie miec z naszymi rzeczami czesty kontakt wiec mogloby go uczulic |
|
|
|
#3771 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki Kochane, że mnie rozumiecie..
Mam już taki charakter, że nie lubię wiercić komuś dziurę w brzuchu..wiem, ze tata chce dla nas jak najlepiej i, że zrobi te meble..chodzi mi tylko o czas.. chciałabym mieć jak najszybciej wszystko zrobione..zwłaszcza, ze brzuch rośnie a mi będzie coraz gorzej się zorganizować.. A tak przez siostrę ten czas się wydłuży.. Jesteśmy we dwie i chciałabym mieć z nią dobry kontakt mimo wszystko.. mama zawsze mi powtarzała, że powinnyśmy być sobie bliskie i wspierać się wzajemnie..szkoda, ze jej nie wpoiła takich zasad.. Super, że u Dojotki lepiej !!!!!!!!!!
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodze do takiego duzego, zbiorczego tez nie wiem czy musi to byc robione w jakims odstepie czasowym, czy stare badania sa wazne, trzeba by popytac |
|
|
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie z kategorii smoczków, butelek itd...
Jakiej firmy polecacie?
|
#3774 |
|
Rozeznanie
|
Jesioneczku nie kupuj mam ją on-line, a tak w ogóle to cześć w ten deszczowy poranek. Widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc, już 2 razy się pakowałam do szpitala i jak jeszcze raz poczuje taki ból to mąż już nie da się przekabacić i tam wyląduje. To że plecy mnie bolą to już wiemy od dawna, w dzień rzadko ale w nocy koszmarnie, jednak nigdy ból nie promieniował na brzuch. Wszystkie metody przetestowane, na płasko, na bolku, na rogalu, z nogami wyżej, z poduchą pod pupą i plecami, masaż... nic... nic nie pomagało. Raz wycięczona zasnęłam ale od 4 to już do rana się męczyłam, trochę mi żal męża, bo chodził ze mną po mieszkaniu,byliśmy w nocy na spacerze (wtedy nie bolało), a jak tylko się kładłam, to po 5 minutach ból pulsujący. W wtorek mam wizytę na NFZeta, mam nadzieję że wytrwam, bo do szpitala za bardzo nie uśmiecha mi się jechać, bo pewnie zostanę na tydzień. Trzymam kciuki za Technika za wizyty dzisiejsze i gratuluje rozpoczętych tygodni, miałam nadzieję że jakieś dobre wieści od dziewczynek będą,czekam i na poprawę humoru będę piekła stefanię... wczoraj mówiłam do męża że polecacie, a on na to że jego mama robiła takie często, więc o 22 do tesco po produkty pojechaliśmy
30.04.2011 Żonka 2mc starań- są II kreski NT7mm- kariotyp prawidlowy męski 06.01.2013- Synek Nikodem Edytowane przez evvelina88 Czas edycji: 2012-08-31 o 11:44 |
|
|
|
#3775 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Cytat:
ja mam 2 smoczki lovi i butelke lovi ale tylko dlatego ze je wygralam, podobno smoczki lovi bardzo szybko pekaja. Z tommee mam tylko zastrzezenie co do wygladu.....jakies takie malo kolorowe Jeszcze nie kupilam ale takie planuje
|
||
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Cecilia dobra firma to avent, dr brown, tomme tippe, chyba jeszcze nuk
choc ja nie pomoge zbytnio, bo Tomek tylko przez miesiac uzywal jednej z aventu, a potem nie chcial zadnego smoczka czy butelki i tak tez sie da wychowac
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3779 |
|
Zadomowienie
|
Skończyłam książkę
naprawdę fajna Świetne wieści od Dojotki uff, nadal zaciskam kciuki ale ogromnie się cieszę, że jest poprawa ![]() kaaamila1 masakra, myślę, że powinnaś na spokojnie porozmawiać z tatą i skłonić do ustalenia jakiegoś konkretnego terminu, nie jego wina, ale powinien ze zobowiązania się wywiązać. A siostra okropnie się zachowała ![]() Cecilia89 mam dwie butelki Avent i Lovi , avent antykolkową, Lovi z dynamicznym smoczkiem, ponoć dobra do karmienia mieszanego zobaczymy w praniu. Smoczki - uspokajacze mam Disneya i Nuk, choć wolałabym Lovi. |
|
|
|
#3780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i smoczki kupuję silikonowe, jakoś kauczuk do mnie nie przemawaia
Edytowane przez musso4 Czas edycji: 2012-08-31 o 11:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:56.

Już nie mogę się doczekać

lubię takie historie i takie klimaty

Głównie stosowany w przypadku poranionych brodawek. Jest to odkrywanie piersi aby przez jakiś czas miały dostęp tlenu. Można kupić takie specjalne nakładki z dziurkami, które umieszcza się w staniku a brodawki oddychają. Nasza położna mówiła, że każda z nas karmiących powinna wykonywać taką czynność.. Oczywiście nie chodzi tutaj o latanie z gołymi cyckami, ale o chwilowe ich dotlenienie 

(30/30)