Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-30, 21:47   #3691
happy_eve
Wtajemniczenie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Cytat:
Napisane przez Swarovska Pokaż wiadomość
witajcie
byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa, od kilku dni twardnieje mi brzuch przy czym dobrze nie mogę się wyprostować, gin zrobił usg powiedział że ten twardniejący brzuch ma związek ze skurczami i że dziecko jest bardzo nisko ułożone nie mogliśmy zobaczyć jej buźki na usg... to 23 tydzien, szyjka jest zamknięta ale chyba skrócona tak zrozumiałam

przepisał mi nospę forte dwa razy dziennie i leżenie plackiem przez kilka dni, być może wyląduje w szpitalu
martwię się, czy któraś z was tak miała??
Dziewczyny Ci już chyba wszystko napisały, trzymam kciuki aby było ok
Stary 2012-08-30, 21:47   #3692
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie jak wygląda sprawa rozwodu po ślubie cywilnym ?
I jak to jest z opieką nad dzieckiem itd. ?
tak ja wiem znam temat dosyc dobrze

zalezy jaka jest sytuacja tzn czy wspolny majatek, czy wspolne gospodarstwo domowe, czy sa dzieci, czy obydwoje się zgadzają i chca rozwodu, jest jeszcze kwestia czy rozwod mialby byc za obupólna zgoda czy z winy jednego malzonkow-wtedy ciagnac sie moze dosc długo, a jak jeszcze do tego d0ochodzi kwestia majątku i dzieci to już wogole. niektore sprawy rozwodowe trwaja jedną rozprawe inne dlugo.
najpierw jedna ze stron sklada wniosek o rozwod-to koszt 600 zł oplaty skarbowej itd , pozniej cezka sie na termin rozprawy-najwczesniej meisiac od zlozenia wniosku jest pierwsza rozprawa .

co do dzieci to opieka w polsce przyznawana jest z gruntu matce , ojciec bardzo rzadko ..alimenty kwotowo roznie wyglądaja ale tego juz nei wiem
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:49   #3693
natallkaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość
co do tych kombinezonow to te wyprzedazowe byly co obnizali ceny o 50% i jak bylam byly juz tylko 2 rodzaje i malutko ich bylo, wiec szybko zeszly im, pewnie wystawiali to co zostalo im na magazynie z zeszlej zimy
tak sie mi wydaje
moze te u Was to juz te na nowy sezon i stad ta cena
no właśnie nie rozumiem bo one tez był poddane przecenie 30% z 89.......
co tesco to inna historia czy jak????????

Madzius super, że z Barusiem wszystko okbardzo się cieszę

do mnie dzwonił dzisiaj mój gin i prosił o przełożenie jutrzejszej wizyty z 19 na 11 rano tak więc proszę dziewczynki o kciuki!
ciekawe ile moja niunia wazy i czy zobaczę buźkę
natallkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:51   #3694
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natallkaa Pokaż wiadomość
do mnie dzwonił dzisiaj mój gin i prosił o przełożenie jutrzejszej wizyty z 19 na 11 rano tak więc proszę dziewczynki o kciuki!
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:53   #3695
Swarovska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez landi0909 Pokaż wiadomość
Nie bój się, wszystko będzie dobrze. Leż, leż i jeszcze raz leż!!! Nawet jak siedzisz to dziecko mocniej napiera główką. Staraj się jak już być w pozycji półleżącej, żeby trochę odciążyć szyjkę. No i nie stresuj się przedwczesnym porodem - 23 tc to już ponad połowa, wytrzymasz jeszcze trochę jeszcze przenosisz, spokojnie
uspokoiłyście mnie

jeszcze się nastresowałam w kolejce do gina nie wiem czy u was też tak jest ale ciężarne często wtedy rozmawiają na temat porodu i opowiadają jakieś przerazliwe historie z porodówki, strasząc nas "pierwiastki"
Swarovska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:53   #3696
Sola1
Zakorzenienie

Ostatnio rozmawiałyśmy o tym, że płyny czy proszki do prania dla dzieci nie pachną.
Powiem Wam, że jak już wyschły mi ubranka wyprane w Loveli to jak otwieram szafę to pachnie tak fajnie "dzieciaczkowo" - od razu mi się kojarzy z dzidziusiem, który ma przyjść na świat.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:57   #3697
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
uspokoiłyście mnie

jeszcze się nastresowałam w kolejce do gina nie wiem czy u was też tak jest ale ciężarne często wtedy rozmawiają na temat porodu i opowiadają jakieś przerazliwe historie z porodówki, strasząc nas "pierwiastki"
nie słuchaj ich każdy poród jest inny. Mnie też wszyscy straszą, koleżanka np opowiadała mi że rodziła 20 godzin i wogóle nie miała rozwarcia a skurcze mega mocne - ktg szalało. Ale siostra mnie uświadomiła że każda kobieta inaczej przeżywa poród widzisz moja siostra też rodziła od 5 rano do 22, ale powiedziała że warto było się tak przemęczyć!
a np moja teściowa urodziła na noszach przed szpitalem. Nie jest powiedziane, że będziemy rodzić naście godzin i będą jakieś komplikacje... Może akurat urodzimy szybko i prawie bezboleśnie, a na koniec będzie orgazm?
landi0909 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 21:58   #3698
madzius90
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
U mnie na szczęście nie opowiada nikt przerażających historii

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Ostatnio rozmawiałyśmy o tym, że płyny czy proszki do prania dla dzieci nie pachną.
Powiem Wam, że jak już wyschły mi ubranka wyprane w Loveli to jak otwieram szafę to pachnie tak fajnie "dzieciaczkowo" - od razu mi się kojarzy z dzidziusiem, który ma przyjść na świat.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:57 ----------

Zmykam się położyć .
Może mąż zaraz do mnie dołączy

Dobranoc
madzius90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:02   #3699
landi0909
Zakorzenienie

A ja zamiast loveli kupiłam tego Bobasa na spróbowanie zobaczymy czy pachnie

Madzius dobranoc
Stary 2012-08-30, 22:32   #3700
peperonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie

Dziś miałam tylko usg dopochwowe, żeby sprawdzić stan szyjki, tak więc Synusia nie pooglądałam.

Więc tak:
- szyjka nadal krótka, ale na szczęście od ostatniej wizyty nic się nie skróciła i nadal zamknieta na amen
- Bartuś jest nadal ułożony główkowo i ciągle jest strasznie nisko, bardzo mocno napiera mi na szyjkę łobuz jeden i przez to mam bóle krocza gin jak mi zrobiła usg, żeby sprawdzić szyjkę to mówiła, że pcha się cały na dół główką z rączką razem
- posłuchałam tętna- wszystko w normie
- nast. wizyta za 3 tygodnie (miała być za dwa tyg., ale pani dr jedzie na urlop) i wtedy będę miała usg i ktg- wreszcie zobaczę Synusia
- dostałam silniejszy magnez na te skurcze
- no i dalej mam leżeć jak najwięcej i odpoczywać (gin zapytała, czy mam warunki w domu do leżenia, bo jak nie to może mnie do szpitala wysłać ja dziękuję wolę sobie w domu poleżeć, do szpitala mam zamiar się wybrać najwcześniej na początku listopada, żeby urodzić Bartusia ) najgorzej, że w przyszłą sobotę zaczynam zajęcia na uczelni i nie wiem jak ja tam wysiedzę chyba część po prostu sobie odpuszczę
gratuluje pewnie,ze w domu najlepiej i wizaz jest
Cytat:
Napisane przez Pokrzywka19 Pokaż wiadomość
Dziewczyny wiecie jak wygląda sprawa rozwodu po ślubie cywilnym ?
I jak to jest z opieką nad dzieckiem itd. ?
ojej cos sie stalo?
dziewczyny Ci juz napisaly co i jak,a ja moge potwierdzic,bo mama pracowala w rodzinnym,ze w Polsce dziecko przewaznie zostaje przy matce,a zeby jej je odebrac trzeba udwodnic,ze jest niepoczytalna lub uzalezniona. Moj kolega pobawil praw matke swojego dziecka,ale ona ich zostawila i poszla na meline pic i cpac i mial na to swiadkow. Normalnej kobiecie nikt dziecka nie odbierze,a jak nie pracuje i maz ja utrzymywal,to mozna wystapic o alimenty i na siebie i na dziecko.
Mam nadzieje,ze to nie chodzi o was

Cytat:
witajcie
byłam dzisiaj na wizycie u ginekologa, od kilku dni twardnieje mi brzuch przy czym dobrze nie mogę się wyprostować, gin zrobił usg powiedział że ten twardniejący brzuch ma związek ze skurczami i że dziecko jest bardzo nisko ułożone nie mogliśmy zobaczyć jej buźki na usg... to 23 tydzien, szyjka jest zamknięta ale chyba skrócona tak zrozumiałam

przepisał mi nospę forte dwa razy dziennie i leżenie plackiem przez kilka dni, być może wyląduje w szpitalu
lez plackiem,sluchaj lekarza i bedzie wszystko dobrze dobrze,ze szyjka zamknieta

Cytat:

ale sie dzis wszyscy do mnie rozdzwonili wieczorem, mama,siostra cioteczna,co jest w 32tc i kolezanka po kolei. ponad 2h na sluchawce ufff az ucho boli
peperonik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:34   #3701
landi0909
Zakorzenienie

idę kochane spać... buziaki
Stary 2012-08-30, 22:39   #3702
marti86
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
potwierdzammi tez podoba sie ten zapach

---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Svarowska ja leze od 20 tyg a jestesmy w 29 i nic sie nie zmienilo szyjka krotka, szpital zaliczony a maly nadal siedzi jak siedzial
dopiero od 3 tyg zaczelam sie "wiecej" ruszac ale wczesniej lezalam plackiem:/

Edytowane przez marti86
Czas edycji: 2012-08-30 o 22:41
marti86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-30, 22:45   #3703
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
A ja zamiast loveli kupiłam tego Bobasa na spróbowanie zobaczymy czy pachnie

Madzius dobranoc
a ten bobas to jak dzidziuś??gdzie go mozna dostac i za ile bo dzidziusia widzialam i zastanawiam sie czy tego dzidziusia nie uzywac od razu
Stary 2012-08-30, 22:48   #3704
musso4
Zakorzenienie

nadrobiłam... jakies cyrki u tej Dojotki w szpitalu Marti dobrze pisze, każdy dzień na wagę złota, a nie cc robić tyle przed terminem, no chyba że coś z dzieckiem nie tak a te konowały nic nie mówią
mam nadzieję, że wszystko dobrze się skończy

---------- Dopisano o 22:48 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
a ten bobas to jak dzidziuś??gdzie go mozna dostac i za ile bo dzidziusia widzialam i zastanawiam sie czy tego dzidziusia nie uzywac od razu
ja dzisiaj widziałam tego bobasa w kauflandzie, niecałe 2 dychy za 2 kg, mam zamiar wypróbować, bo tańszy od lovelii, a sporo tego idzie
Stary 2012-08-30, 23:01   #3705
peperonik
Zadomowienie

dziewczynki a co z DeKajka , nigdzie nie widze,zeby sie odezwala po wizycie,a dzis miala miec.
Karolinka daj nam znac co i jak
trzymam za Was ogromne Wszystkie trzymamy.
Stary 2012-08-30, 23:17   #3706
landi0909
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnamadonna1982 Pokaż wiadomość
ja go kupiłam w osiedlowym sklepie samoobsługowym nie wiem czy macie też coś takiego jak sklep Stokrotka

ale ja kupiłam taki mały 400g na spróbowanie i dałam 6,99zł (w sumie byłoby taniej, ale stokrotka nie jest super tanim sklepem). Sugerowałam się w sumie ceną głównie, bo nawet Biały jeleń jest za 7,99zł za tyle samo proszku a skoro na tych najmniej opłacalnych opakowaniach jest złotówka różnicy to na tych większych będzie różnica spora

ja zapomniałam że miałam łyknąć magnez i żelazo, i oczywiście jak przyszłam połknąć tabletki to musiałam do Was zajrzeć

teraz już serio zmykam spać... dobranoc Robaczki moje
Stary 2012-08-30, 23:24   #3707
peperonik
Zadomowienie

http://www.youtube.com/watch?v=AcVzuV3LNUU

na dobranoc
Stary 2012-08-30, 23:29   #3708
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

Cytat:
ja go kupiłam w osiedlowym sklepie samoobsługowym nie wiem czy macie też coś takiego jak sklep Stokrotka

ale ja kupiłam taki mały 400g na spróbowanie i dałam 6,99zł (w sumie byłoby taniej, ale stokrotka nie jest super tanim sklepem). Sugerowałam się w sumie ceną głównie, bo nawet Biały jeleń jest za 7,99zł za tyle samo proszku a skoro na tych najmniej opłacalnych opakowaniach jest złotówka różnicy to na tych większych będzie różnica spora

ja zapomniałam że miałam łyknąć magnez i żelazo, i oczywiście jak przyszłam połknąć tabletki to musiałam do Was zajrzeć

teraz już serio zmykam spać... dobranoc Robaczki moje

no wlasnie co z dekajką?moze rano sie odezwie, wierze ze wszystko ok, trzymam kciuki

---------- Dopisano o 23:29 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Cytat:
Napisane przez peperonik Pokaż wiadomość
fajne
Stary 2012-08-31, 05:59   #3709
landi0909
Zakorzenienie

Hej kochane !!!

ja zaraz zmykam do rodziców zajmować się siostrzeńcem. I co najważniejsze - DZIŚ WYNIKI TECHNIKA!!! jak dam radę to podjadę do szkoły a jak nie to w poniedziałek. Ajjj już bym chciała wiedzieć...

Zajrzę do Was popołudniu
Stary 2012-08-31, 07:35   #3710
aerien83
Zadomowienie

Czeeeść

Witam się z Wami kochane w ostatni dzień sierpnia - ciemno i leje od rana, więc ewidentnie już koniec wakacji. I zaraz jesień. I zaraz nasze dzieciaczki

Przy kawce nadrobiłam, zaniepokoił mnie brak wieści od DeKajki - Karolka mam nadzieję, ze dzisiaj opiszesz nam wczorajszą wizytę, że wszystko jest dobrze
Muminek też wczoraj nie pisała, wierzę, że z Laurą wszystko ok i nieustannie trzymam kciuki za Was obie

Landi kciuki wielkie za wyniki
natallkaa kciuki za wizytę - i dla wszystkich innych dziś wizytujących
madzius90 bardzo się cieszę kochana, że wsio ok. A z tą szyjką to widać taka Twoja uroda, z natury pewnie jest niedługa. Grunt, że się nie skraca, super

Miłego dnia życzę wszystkim
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 07:50   #3711
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

hej Ja tylko na szybko, bo jadę po wyniki badań
Pokrzywka, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK
Swarovska, będzie dobrze

gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
ja też mam dziś wizytę o 13.45. Ale pewnie wejdę później, bo zawsze jakiś poślizg jest
Stary 2012-08-31, 08:04   #3712
niteczka83
Zadomowienie

Witam dziewczyny,
eh... znów trochę nadrabiania (cofnęłam się na razie tylko kilka stron) ale od poniedziałku będzie lepiej
Wczoraj miałam napięty dzień najpierw praca, potem szybko na szkołę rodzenia Było fajnie - mieliśmy ćwiczenia i był masaż (dla kobiet w ciąży) przez naszych Panów (ale mi było dobrze być tak wymasowaną, zwłaszcza stópki) Mąż mi obiecał że dziś też będę tak miała

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość
dokladnie1!
kochana mozna je miec ale sporadycznie-wazne zeby nie bolaly, nie byly regularne i mi gin powiedzial ze max moge miec 10 dziennie
Cytat:
Happy_eve - czasem te skurcze mogą być też bolesne. Ale niepokojące są dopiero wtedy jak albo strasznie bolą, albo jak są regularne... Każda kobieta inaczej je odczuwa - ale nigdy nie powinny być np równo co 10 minut
Właśnie tak na temat skurczy to tak jak napisała Landi można mieć "bolesne" (jestem żywym, "ciężarnym" dowodem) - podobno rzadko się to zdarza. Z tym że są bardzo niereguralne, dość sporadyczne, szyjka się nie skraca i tak do 10 dziennie. Tylko to też nie jest taki ból że zgina wpół tylko poprostu jak podczas okresu ale delikatny (bardziej ćmi), skurcz jest krótki. Mi gin powiedział że mogę mieć właśnie bolesne bo tak mam (taki mój urok). Co prawda ostatnio wspominał abym zaczęła brać nospę jeśli zaczną mnie niepokoić.

Cytat:
Napisane przez marti86 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------
a dupa-jednak wg usg wychodzi mi maly o tydzien starszy zle spojrzalam
---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------
i teraz glupia mam stresa :/ ze to moze przez ta cukrzyce pierdzielona:/
Wagowo jest 28i2 a ogolnie 29i5
Marti nie przejmuj się. Tak jak któraś z dziewczyn napisała ważne aby przyrost był dość harmonijny. Mój Mały od samego początku tak rośnie. Najpierw różnica między OM a usg wynosiła tylko 2-3 dni. A potem co wizyta (a zwłaszcza te długie usg) różnica się zwiększała. Teraz jest tak że z OM mam 3 listopad, a z usg 16 październik (to jest około 19 dni różnicy). Ale wszystko jest wporządku, prawidłowo się rozwija. Poprostu rośnie. Lekarz zasugerował że może przystopować w którymś momencie, a jeśli nie to poprostu 3 listopada to ja już dawno będę po wszystkim
I nie mam cukrzycy. Jestem raczej niska bo 164 i startowałam z wagi 55 kg. Do tego nikt w rodzinie nie rodził się jakiś mega duży.

Co do Dojotki - to jestem też w szoku. Całkowicie popieram Marti i wypowiedzi innych dziewczyn. Każdy dzień jest ważny. Kiedyś mówiłam że moja koleżanka urodziła bliźniaki w 26 tyg. Odeszły jej wody ale jak się okazało od jednego dziecka i co - lekarze walczyli o każdy dzień oby jak najdłużej siedziały (bo podobno można było przytrzymać jakiś czas tego jednego bez wód tzn. podejrzewam że trochę tych wód zostało). Ale dla nich liczył się każdy dzień, wyjście na świat dziecka było ostateczną metodą.
Trzymam kciuki aby było dobrze u Dojotki.

Ciekawe co u Muminka (jak Laurka) i DeKajki (wczoraj wizyta)?
Mam nadzieje że wszystko ok.

Gratuluję wszystkim udanych wizyt. Trzymam kciuki za dzisiejsze.
I gratuluję nowych rozpoczętych tygodni
Dobra mykam najpierw na badania a potem do pracy
Miłego dnia

Edytowane przez niteczka83
Czas edycji: 2012-08-31 o 08:06
niteczka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 08:18   #3713
dorcia2120
Zadomowienie

GG do dorcia2120

hej dziewczyny jak tam nocki? Ja już przed 21 spałam jakaś zmęczona byłam. Obudziłam się po czwartej, potem 0 6 by M do pracy obudzić ... strasznie głodna byłam ale tak mi się wstać nie chciało... U was też tak zimno?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

chyba znowu łapie mnie przeziębienie
dorcia2120 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 08:46   #3714
Dorisp
Rozeznanie

GG do Dorisp

Cytat:
witajcie

Jej, nie stresuj się to najważniejsze Trzymam kciuki aby wszystko było ok.

Cytat:
Haha, fajnie, też spróbuję;-)

Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Czeeeść

Witam się z Wami kochane w ostatni dzień sierpnia - ciemno i leje od rana, więc ewidentnie już koniec wakacji. I zaraz jesień. I zaraz nasze dzieciaczki
Miłego dnia życzę wszystkim
Cytat:
Napisane przez dorcia2120 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny jak tam nocki? Ja już przed 21 spałam jakaś zmęczona byłam. Obudziłam się po czwartej, potem 0 6 by M do pracy obudzić ... strasznie głodna byłam ale tak mi się wstać nie chciało... U was też tak zimno?

---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:14 ----------

chyba znowu łapie mnie przeziębienie
A u mnie w Lublinie słoneczko świeci Też życzę miłego dnia!

Cytat:
Napisane przez gusiak23 Pokaż wiadomość
hej Ja tylko na szybko, bo jadę po wyniki badań
Pokrzywka, mam nadzieję, że u Ciebie wszystko OK
Swarovska, będzie dobrze

gratuluję wczorajszych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze
ja też mam dziś wizytę o 13.45. Ale pewnie wejdę później, bo zawsze jakiś poślizg jest
Trzymam kciuki za wizytę!

Ja zmykam na radę do szkoły. Muszę dzisija do tesco podjechać po te kombinezony, mam nadzieję że coś jeszcze będzie.
Pozdrawiam was cieplutko!
Stary 2012-08-31, 08:58   #3715
anett234
Zadomowienie

GG do anett234

Dzień dobry mamusie

Ja już od rana na nogach.Byłam w ośrodku zarejestrować męża do lekarza,później zakupy.Wstawiłam już warzywa na sałatkę no i buraki (do surówki obiadowej) też się już gotują.

Pogoda się trochę popsuła i leje deszcz ale jest tak ciepło,że można w krótkim rękawku chodzić jeszcze.
anett234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 08:58   #3716
kaaamila1
Zakorzenienie

Hej Mamusie

Dzisiaj mam zły dzień od rana..zresztą przed pracą leciała mi krew z nosa i czuje się strasznie osłabiona..

Fasolka- super bodziaki ! Chyba muszę się wybrać do biedronki !

Ewcia- śliczny brzuszek ! Pięknie wyglądasz Kochana

Gratuluje wszystkim udanych wizyt ! Szkoda, ze Karola nie dała znać, bo strasznie sie o nią martwię..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytki

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:00   #3717
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez madzius90 Pokaż wiadomość
Stres w niczym nie pomoże,a wręcz przeciwnie.
Pamiętaj o swoim dziecku, że ono odczuwa Twoje emocje
Zobaczysz, że wszystko będzie dobrze- jesteś pod dobrą opieką lekarza i na pewno nie dopuści, aby stało się coś niedobrego
No właśnie nerwy, znowu złe spałam, a niby chciało mi sie, w nocy przed 4 pobudka do łazienki i nie mogłam znowu zasnąć, nie wiem mam tyle myśli ze jakaś robię sie pobudzona i koniec ze snem, każdy dźwięk zza okna mnie denerwuje i tylko z boku na bok

Ja kupuje nie proszek ale mleczko Loveli, jak na razie widziałam najtaniej w auchanie

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:05   #3718
magdaef
Zadomowienie

GG do magdaef

Cześć Dziewczyny, dzisiaj znowu z Wami nie posiedzę, może po południu uda mi się znaleźć trochę luźnego...w końcu dzisiaj wypłata, to trzeba poudawać, że robi się coś twórczego

Nie jestem w stanie śledzić na bieżąco, także mam prośbę: dobre wiadomości zawsze zdążę przeczytać, ale gdyby nie daj Boże coś niepokojącego się działo u naszych dziewczyn, podeślijcie mi smsa, to wejdę. Numer jest dostępny na facebooku.
Stary 2012-08-31, 09:26   #3719
kaaamila1
Zakorzenienie

Miałam Wam napisać o zajęciach SR:

Oglądaliśmy film o karmieniu piersią- pozycje, ściąganie mleka, instynkt noworodka (zadziwiające jaki ma węch), wietrzenie piersi itp..

Później położna opowiadała o dolegliwościach ciężarnych i radzeniu sobie z nimi.. To był właśnie pierwszy temat nowego kursu.

Było wiele nowych mam już w niższych tygodniach ode mnie..

Za tydzień idziemy na porodówkę i będziemy mówić o rozwoju dziecka w brzuszku oraz będziemy wykonywać ćwiczenia. Szkoda, ze mój mąż będzie miał akurat służbę..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 09:31   #3720
Pani_Jasiowa
Zakorzenienie

Witam moje kochane

Ale mam do nadrobienia... wczoraj to nie miałam czasu juz wejsc.

Hmmmmmmm lubię godzić sie z mężem

Kochane trzymam kciuki za wizyty!!!!!!!!!!!!!!
Gratuluję rozpoczętych tygodni!!!!!!

My z Szymonkiem zaczynamiy dzisiaj 25 tc

Jak ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P

Szymonek
Pani_Jasiowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości