Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 10:30   #3751
nielegalnaa
Rozeznanie

Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X

Gratuluję kochane rozpoczęcia nowych tygodni

A ja jestem dzisiaj mega podekscytowana, bo raz że na 13.00 jadę na drugą przymiarkę sukni ślubnej, a dwa że wieczorem odbędzie się mój wieczór panieński Już nie mogę się doczekać

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:34   #3752
justa86
Zadomowienie

Witam się dziś
Niewiele tu pobede bo chyba wreszcie uda Nam sie dzis pojechac do paru hurtowni i do Warszawy wiec bede cichutko bez wizazu
Nic cos Muminek nie pisal prawda??.....
A Dojotka.....szkoda slow na ten szpital, gdzie to w ogole jest?? niech ona ucieka, ale pewnie to wcale nie takie oczywiste postawic sie i przeniesc do innego szpitala:/ Kompletny bezsens....gdzie jakies ktg, gdzie badania?? po co to pieronskie cc!!

Wczoraj wygralam zaklad z tz i czeka mnie tydzien lenistwa bez robienia sniadania mmmmmm
Ide wiec na sniadanko
justa86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:37   #3753
emylka86
Zakorzenienie

kurcze nie wiem co z tym obiadem dziś... wyciągnęłam piersi z zamrażarki, coś się wymyśli...

a co do książki to ja też wolę tradycyjną wersję.

---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ----------

Cytat:
Napisane przez justa86 Pokaż wiadomość
Witam się dziś
Niewiele tu pobede bo chyba wreszcie uda Nam sie dzis pojechac do paru hurtowni i do Warszawy wiec bede cichutko bez wizazu
Nic cos Muminek nie pisal prawda??.....
A Dojotka.....szkoda slow na ten szpital, gdzie to w ogole jest?? niech ona ucieka, ale pewnie to wcale nie takie oczywiste postawic sie i przeniesc do innego szpitala:/ Kompletny bezsens....gdzie jakies ktg, gdzie badania?? po co to pieronskie cc!!

Wczoraj wygralam zaklad z tz i czeka mnie tydzien lenistwa bez robienia sniadania mmmmmm
Ide wiec na sniadanko
a co ze szpitalem Dorotki jest nie tak?! ;o

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:42   #3754
kaaamila1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez judkama Pokaż wiadomość

zaczelismy 28 tc
czyli co: 7 miesiac!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!
z 7 m-c i III trymestr

......................

Ja dzisiaj jem w pracy, bo mąż ma służbę Chłopaki przygotowują ziemniaki, zrazy i buraczki

.......................

Muszę Wam się pożalić:

Jak już kiedyś Wam pisałam mój tato ma zakład stolarski. Mieszkamy na swoim od prawie 2 lat a mam wiele mebli jeszcze nie skończonych bądź nie zrobionych, bo tata nigdy nie miał czasu a ja nie naciskałam, bo wiedziałam, ze jest zapracowany..

Moja starsza samolubna siostra mieszka na swoim od prawie 10 lat i już dawno miała wszystkie meble zrobione i wykończone ! No i oczywiście w momencie kiedy tata ma mi wszystko zrobić ona wymyśliła przemeblowanie i miliony nowych szafek i przebudowań.. najlepsze jest to, ze ma piekne dębowe meble a ona specjalnie ciśnie go non stop o te rzeczy..

Przecież dobrze wie, ze mam wiele pustych ścian w domu i co najważniejsze dzidzia będzie za 2,5 m-ca a ona takie rzeczy robi .. Mi zależy na czasie.. no a mój tata zna moją siostrę i jej męża (wielce obrażonych na wszystko i twierdzących, że są poszkodowani finansowo, bo mają kredyt na mieszkanie- a kto w tych czasach nie ma ??!!) no i wie, ze się obrażą jak im nie zrobi tych mebli..

No i wczoraj mój maż usłyszał jak mój tata brał wymiary od siostry na te meble i się umawiał, ze do nich przyjedzie.. a do mnie nawet jeszcze nie przyjechał aby pobrać jakiekolwiek wymiary itp.. Jestem zła ale nie na tatę.. na samolubną i pustą siostrę.. Wie, ze w taki sposób ona będzie miała te meble i to wykorzystuje.. Mogłaby powiedzieć tacie aby jej zrobił, ale dać mi pierwszeństwo..zresztą już tak długo czekam na te meble..

Przed chwilka rozmawiałam z moją mamą i jej powiedziałam co myślę i co mój mąż wczoraj usłyszał.. no a mama powiedziała, ze tata mówił, ze Kamila ma pierwszeństwo, bo już tyle czekam i maluszek w drodze.. no to halo .. chyba ktoś tu kręci.. i tak jest mi przykro i tak..

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:45   #3755
gusiak23
Zakorzenienie

GG do gusiak23

Cytat:
Napisane przez Pani_Jasiowa Pokaż wiadomość

My z Szymonkiem zaczynamiy dzisiaj 25 tc

Jak ten czas leci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
gratulacje

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
witamy się w 26 tygodniu!!! : D

u nas też dziś jakoś tak brzydko deszczowo, całą noc lało i teraz też leje. ja już po śniadanku i teraz piję sobie inkę : )
gratulacje

Cytat:
Napisane przez Ma_majka Pokaż wiadomość
Witam Dziewczynki w 25 tygodniu

No i gratuluję współtowarzyszkom - T'ai i Jasiowi

Już napisałam do Dojotki, jak odpisze to dam Wam znać
gratulacje

Cytat:

gusiak, natallka za wizyty

:
dzięki
Cytat:
Napisane przez aerien83 Pokaż wiadomość
Ale ten nieustający deszcz i lekki ożywczy chłód to świetna pogoda do czytania właśnie oderwałam się na chwilę od "Duchów przeszłości" Wendy Webb http://allegro.pl/duchy-przeszlosci-...593736319.html
Świetna powieść w gotyckim klimacie, dość mroczna i ładnie opowiedziana,w sam raz na koniec wakacji . Parzę kawę i dalej zagłębiać się będę w lekturze, dziś na pewno skończę.
:
ja teraz nadrabiam zaległości w Polskiej literaturze i czytam "Dom nad rozlewiskiem"
Cytat:
Jasiu polecam sama się czyta a najfajniej wieczorami, były momenty, że zwyczajnie się bałam lubię takie historie i takie klimaty
ja ostatnio lubię lekko i przyjemnie
Cytat:
juz sciagnelam ta ksiazke z chomika i bede czytac

wczoraj akurat skonczylam Klub Matek Swatek: operacja Londyn Ewy Stec, oba tomy lekkie mile i przyjemne

chyba jeszcze cos poszukam jej autorstwa

zaczelismy 28 tc
czyli co: 7 miesiac!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
gratuluję nowego tygodnia i miesiąca
Co do książek Stec, to też mi się podobają. Dobre na odmóżdżenie same się szybko czytają
Cytat:
judkama o proszę ja jednak wolę papierowe wersje jakoś przy monitorze nie umiem spokojnie wysiedzieć. A "Klub Matek Swatek" czytałam, tę pierwszą część, dwa lata temu w wakacje. Podobała się odprężająca i zabawna.

Gratuluję dziewczynki rozpoczęcia nowych tygodni
też wolę papierowe. Na studiach cierpiałam, jak musiałam czytać masę artykułów w internecie

Cytat:
Ja mam biały barszcz z białą kiełbaską i jajkiem
ja mam gulasz z wczoraj, tylko makaron dogotuję i będzie A gulasz wyszedł pycha.
Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość

A ja jestem dzisiaj mega podekscytowana, bo raz że na 13.00 jadę na drugą przymiarkę sukni ślubnej, a dwa że wieczorem odbędzie się mój wieczór panieński Już nie mogę się doczekać
oooo, fajnie, udanej zabawy i przymiarki też.

Badania odebrane, chyba nieźle wyszły. Niektóre troszkę zaniżone, ale niewiele. Zobaczymy co lekarka powie. I mam nadzieję, ze zobaczę Mikołaja
Stary 2012-08-31, 10:53   #3756
Ma_majka
Zakorzenienie

Kamilka, ja bym na Twoim miejscu pogadała na spokojnie z tatą. Przecież wie w jakiej jesteście sytuacji, że lada moment dzidzia będzie w domku, no i wiadomo że dobrze by było mieć mieszkanie przygotowane. Powiedz mu że jeśli nie ma czasu to będziecie załatwiać sobie na własną rękę te meble, może sumienie go ruszy
Nie wiem jakie masz relacje z siostrą, ale jakby mi moja siora taki numer wywinęła, to bym ją opier**** i to ostro Niech zna swoje miejsce w szeregu
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 10:56   #3757
Sola1
Zakorzenienie

Ja też czekam na wieści od Muminka, DeKajki i Dorotki.

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Ja kupuje nie proszek ale mleczko Loveli, jak na razie widziałam najtaniej w auchanie
Ja właśnie mam to mleczko. Kupiłam tak na pierwszy raz, ale później będę raczej kupować coś tańszego, bo pewnie zużycie będzie dosyć duże, a to za bardzo wydajne nie jest.
A po ile widziałaś w Auchan? Bo w Tesco dałam gdzieś 22 zł.

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
Wietrzenie piersi czyli zabieg polegający na dotlenieniu Głównie stosowany w przypadku poranionych brodawek. Jest to odkrywanie piersi aby przez jakiś czas miały dostęp tlenu. Można kupić takie specjalne nakładki z dziurkami, które umieszcza się w staniku a brodawki oddychają. Nasza położna mówiła, że każda z nas karmiących powinna wykonywać taką czynność.. Oczywiście nie chodzi tutaj o latanie z gołymi cyckami, ale o chwilowe ich dotlenienie
W sumie rzeczywiście takie dotlenienie dobrze działa w przypadku gojących się ran, w przypadku piersi pewnie jest tak samo

Z ciekawostek o których ja się wczoraj dowiedziałam:

Podobno przed porodem u większości kobiet rozluźnia się stolec ( często przepowiada to poród). Organizm w naturalny sposób się oczyszcza przed porodem, żeby potem było łatwiej przeć. Mówiła, że warto się załatwić przed porodem, bo później jest łatwiej. Jak jest problem to można kupić czopki glicerynowe.

Najważniejsza rzecz noszenie przy sobie grupy krwi - ja co prawda mam je przy sobie, ale nie wiem jak Wy dziewczyny. W ciąży powinnyśmy je mieć przy sobie obowiązkowo, bo jak będzie się coś działo ( jakiś krwotok, a jesteśmy na nie bardziej narażone) to podobno najkrótszy okres zbadania grupy krwi ( gdzie jak wspomniała pan salowy szybko biega) to jest 40 minut, a w tym czasie może się dużo wydarzyć.
Sola1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:01   #3758
nielegalnaa
Rozeznanie

Cytat:
Nie wiem jakie masz relacje z siostrą, ale jakby mi moja siora taki numer wywinęła, to bym ją opier**** i to ostro Niech zna swoje miejsce w szeregu
Dokładnie, poza tym gdyby sama się spodziewała dziecka i miała pusty dom to na pewno też by chciała żeby siostra, która już ma meble okazała jej trochę życzliwości i ustąpiła pierwszeństwa. Ale cóż, niektórzy widzą tylko czubek własnego nosa.

nielegalnaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:07   #3759
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nielegalnaa Pokaż wiadomość

juz niewele Ci panienstwa zostalo

kaaamila1 wcale Ci sie nie dziwie, ze jest Ci przykrosiostra moglaby spokojnie poczekac w takiej sytuacji
a rozmawialas z tata?

Cytat:
no o 10:34 ----------
a co ze szpitalem Dorotki jest nie tak?! ;o
chca jej robic cc mimo ze ma jeszcze 2,5 cm szyjki
ma skurcze, ale niej est podlaczona w ogole do ktg, no jakas parodia szpitala
albo jej czegos nie mowia, albo nie wiem

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez Sola1 Pokaż wiadomość
Najważniejsza rzecz noszenie przy sobie grupy krwi - ja co prawda mam je przy sobie, ale nie wiem jak Wy dziewczyny. W ciąży powinnyśmy je mieć przy sobie obowiązkowo, bo jak będzie się coś działo ( jakiś krwotok, a jesteśmy na nie bardziej narażone) to podobno najkrótszy okres zbadania grupy krwi ( gdzie jak wspomniała pan salowy szybko biega) to jest 40 minut, a w tym czasie może się dużo wydarzyć.
przed pierwsza ciaza, wyrobilam sobie krewkarte
to koszt 2 badan grupy krwi i i samej karty czyli kolo 20 paru zlotych
taka karta jest wazna cale zycie, miesci sie w portfelu i sie tak szybko nie zniszczy, zawsze mam ja przy sobie

synuś
córeczka
synuś
judkama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:08   #3760
Cecilia89
Zadomowienie

Dziewczyny, gratuluję rozpoczętych nowych tygodni i wizyt

Co do tej firmy MamBaby, to może zaryzykuję i kupię coś.

Myślę o Dojotce - co to za paranoja, że chcą jej robić cc, Trzymam kciuki, żeby donosiła ciążę jak najdłużej
Cecilia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:08   #3761
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Sola w auchanie są bez promocji za 18 zł a wiem ze w superpharmie jest promocja za 19,99
Nie lubie proszkow, wszędzie to pózniej jak nie trafię do tego zbiorniczka więc sama tez używam głownie płynów, pózniej jak to sie mówi zobaczę w praniu jak finansowo te płyny bedą wychodziły
Najlepsze są kapsulki ale drogie to jak nie wiem!

Blog z recenzjami książek dla dzieci, zabawek, przepisy oraz pomysły na pokój Malucha
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:12   #3762
Ma_majka
Zakorzenienie

Dojotka napisała:
Jest trochę lepiej, zmniejszają mi dawki leków, zostanę tu do poniedzialku, ale wszystko jest na dobrej drodze

: jupi: No to dziewczynki, zaciskamy za Dojotkę!!!
Ma_majka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:14   #3763
Cecilia89
Zadomowienie

Cytat:
Dojotka napisała:
Jest trochę lepiej, zmniejszają mi dawki leków, zostanę tu do poniedzialku, ale wszystko jest na dobrej drodze

Oczywiście, zaciskamy kciuki mocno
Stary 2012-08-31, 11:15   #3764
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Dojotka napisała:

Stary 2012-08-31, 11:16   #3765
czarnamadonna1982
Zakorzenienie

kamilka a siostrze nalezy sie klaps i to porządny!!bardzo nieladnie postapila, dobzre , że powiedzialas mamie na pewno sytuacja sie wyjasni i bedziesz maila meble

nie mam sily, obiad juz praktycznie mam, zupa gulaszowa z wczoraj do tego zrobilam salatke

ja jeszcze nei wiem jaki proszek kupie bo jest tego dosc sporo, zastanawiam sie nad plynem do płukania bialy jeleń , do tego proszek didzius?nie wiem albo lovela ech nie wiem duzo tego ...a moze plyn do prania po prostu kupowac?

kurcze dojotka i muminek ....czekam na wiesci jak z Laurką.....no i ktos ma nr do dekajki moze?

doczytalam o dojotce..super!!!na pewno bedzie dobrze bardzo się ciesze!!!
czarnamadonna1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:16   #3766
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
Dojotka napisała:

no w koncu super wiadomosci!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:j upi::ju pi::jup i:

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 11:17   #3767
Sola1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gabi2 Pokaż wiadomość
Sola w auchanie są bez promocji za 18 zł a wiem ze w superpharmie jest promocja za 19,99
Nie lubie proszkow, wszędzie to pózniej jak nie trafię do tego zbiorniczka więc sama tez używam głownie płynów, pózniej jak to sie mówi zobaczę w praniu jak finansowo te płyny bedą wychodziły
Najlepsze są kapsulki ale drogie to jak nie wiem!
To rzeczywiście taniej - 4 zł różnicy
Stary 2012-08-31, 11:18   #3768
judkama
Zakorzenienie

no wlasnie nie wiem czy czy ktos wczoraj nie pisal do DeKajki
ale juz pewna nie jestem
ja niestety nie mam do niej numeru

a do muminka to w ogle nie wiem czy ktos ma
wczoraj nic nie pisala
pewnie jest zajeta, i jest przy malej

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 11:26   #3769
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
juz niewele Ci panienstwa zostalo

kaaamila1 wcale Ci sie nie dziwie, ze jest Ci przykrosiostra moglaby spokojnie poczekac w takiej sytuacji
a rozmawialas z tata?

chca jej robic cc mimo ze ma jeszcze 2,5 cm szyjki
ma skurcze, ale niej est podlaczona w ogole do ktg, no jakas parodia szpitala
albo jej czegos nie mowia, albo nie wiem

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

przed pierwsza ciaza, wyrobilam sobie krewkarte
to koszt 2 badan grupy krwi i i samej karty czyli kolo 20 paru zlotych
taka karta jest wazna cale zycie, miesci sie w portfelu i sie tak szybko nie zniszczy, zawsze mam ja przy sobie
co za szpital!? parodia! powinni podtrzymywać jak najdłużej się da, a cesarkę w ostateczności, a nie!

a jeśli chodzi o tą krew kartę, to jak już ma się zrobioną grupę można sobie takie coś zrobić?

---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

o jak dobrze że Dojotce się polepszyło...

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-08-31, 11:27   #3770
judkama
Zakorzenienie

co do prania to mam jeszcze po Tomku zapas lovei to go wykorzystam, tylko plyn do plukania kupie

a potem persil sensitive lub cos podobnego

najgorsze, ze oprocz ubranek to trzeba w tym cala posciel wyprac, no i moje bluzki i TŻ potem bede w loveli prac i czesc naszej poscieli, bo jednak dzidzia bedzie miec z naszymi rzeczami czesty kontakt
wiec mogloby go uczulic

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 11:29   #3771
kaaamila1
Zakorzenienie

Dzięki Kochane, że mnie rozumiecie..

Mam już taki charakter, że nie lubię wiercić komuś dziurę w brzuchu..wiem, ze tata chce dla nas jak najlepiej i, że zrobi te meble..chodzi mi tylko o czas.. chciałabym mieć jak najszybciej wszystko zrobione..zwłaszcza, ze brzuch rośnie a mi będzie coraz gorzej się zorganizować.. A tak przez siostrę ten czas się wydłuży..

Jesteśmy we dwie i chciałabym mieć z nią dobry kontakt mimo wszystko.. mama zawsze mi powtarzała, że powinnyśmy być sobie bliskie i wspierać się wzajemnie..szkoda, ze jej nie wpoiła takich zasad..

Super, że u Dojotki lepiej !!!!!!!!!!

21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja
kaaamila1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:34   #3772
judkama
Zakorzenienie

Cytat:
co za szpital!? parodia! powinni podtrzymywać jak najdłużej się da, a cesarkę w ostateczności, a nie!

a jeśli chodzi o tą krew kartę, to jak już ma się zrobioną grupę można sobie takie coś zrobić?.
no pewnie ze tak, musisz miec tylko w jednym laboratorium zrobiona 2 razy grupe krwi, niew iem czy wszytskie laboratoria ja wyrabiaja
ja chodze do takiego duzego, zbiorczego

tez nie wiem czy musi to byc robione w jakims odstepie czasowym, czy stare badania sa wazne, trzeba by popytac

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 11:35   #3773
Cecilia89
Zadomowienie

Dziewczyny, jeszcze jedno pytanie z kategorii smoczków, butelek itd...

Jakiej firmy polecacie?
Stary 2012-08-31, 11:35   #3774
evvelina88
Rozeznanie

Cytat:
Chyba kupię tę książkę!!!! Zapowiada się fajnie

Jesioneczku nie kupuj mam ją on-line,

a tak w ogóle to cześć w ten deszczowy poranek.

Widzę, że nie tylko ja miałam ciężką noc, już 2 razy się pakowałam do szpitala i jak jeszcze raz poczuje taki ból to mąż już nie da się przekabacić i tam wyląduje.

To że plecy mnie bolą to już wiemy od dawna, w dzień rzadko ale w nocy koszmarnie, jednak nigdy ból nie promieniował na brzuch.

Wszystkie metody przetestowane, na płasko, na bolku, na rogalu, z nogami wyżej, z poduchą pod pupą i plecami, masaż... nic... nic nie pomagało.
Raz wycięczona zasnęłam ale od 4 to już do rana się męczyłam, trochę mi żal męża, bo chodził ze mną po mieszkaniu,byliśmy w nocy na spacerze (wtedy nie bolało), a jak tylko się kładłam, to po 5 minutach ból pulsujący.

W wtorek mam wizytę na NFZeta, mam nadzieję że wytrwam, bo do szpitala za bardzo nie uśmiecha mi się jechać, bo pewnie zostanę na tydzień.

Trzymam kciuki za Technika za wizyty dzisiejsze i gratuluje rozpoczętych tygodni, miałam nadzieję że jakieś dobre wieści od dziewczynek będą,czekam i na poprawę humoru będę piekła stefanię... wczoraj mówiłam do męża że polecacie, a on na to że jego mama robiła takie często, więc o 22 do tesco po produkty pojechaliśmy

NT7mm- kariotyp prawidlowy męski
06.01.2013- Synek Nikodem

Edytowane przez evvelina88
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:44
evvelina88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:39   #3775
justa86
Zadomowienie

Cytat:
co do prania to mam jeszcze po Tomku zapas lovei to go wykorzystam, tylko plyn do plukania kupie

a potem persil sensitive lub cos podobnego

najgorsze, ze oprocz ubranek to trzeba w tym cala posciel wyprac, no i moje bluzki i TŻ potem bede w loveli prac i czesc naszej poscieli, bo jednak dzidzia bedzie miec z naszymi rzeczami czesty kontakt
wiec mogloby go uczulic
Jeeej az tak?? swoje tez? toz to czlowiek na proszek nie wyrobi....

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość

Jakiej firmy polecacie?
Ja jeszcze wlasnego doswiadczenia nie mam, ale slyszalam ze tommee tippee sa dobre ja mam 2 smoczki lovi i butelke lovi ale tylko dlatego ze je wygralam, podobno smoczki lovi bardzo szybko pekaja. Z tommee mam tylko zastrzezenie co do wygladu.....jakies takie malo kolorowe Jeszcze nie kupilam ale takie planuje
Stary 2012-08-31, 11:40   #3776
judkama
Zakorzenienie

Cecilia dobra firma to avent, dr brown, tomme tippe, chyba jeszcze nuk
choc ja nie pomoge zbytnio, bo Tomek tylko przez miesiac uzywal jednej z aventu, a potem nie chcial zadnego smoczka czy butelki i tak tez sie da wychowac

synuś
córeczka
synuś
Stary 2012-08-31, 11:42   #3777
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
no pewnie ze tak, musisz miec tylko w jednym laboratorium zrobiona 2 razy grupe krwi, niew iem czy wszytskie laboratoria ja wyrabiaja
ja chodze do takiego duzego, zbiorczego

tez nie wiem czy musi to byc robione w jakims odstepie czasowym, czy stare badania sa wazne, trzeba by popytac
ok to popytam teraz na badaniach jak będę w końcu spędzę tam 2 godziny teraz ; p

Borysek 09.10.2015

Stary 2012-08-31, 11:42   #3778
justa86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kaaamila1 Pokaż wiadomość
z 7 m-c i III trymestr

......................

Ja dzisiaj jem w pracy, bo mąż ma służbę Chłopaki przygotowują ziemniaki, zrazy i buraczki

.......................

Muszę Wam się pożalić:

Jak już kiedyś Wam pisałam mój tato ma zakład stolarski. Mieszkamy na swoim od prawie 2 lat a mam wiele mebli jeszcze nie skończonych bądź nie zrobionych, bo tata nigdy nie miał czasu a ja nie naciskałam, bo wiedziałam, ze jest zapracowany..

Moja starsza samolubna siostra mieszka na swoim od prawie 10 lat i już dawno miała wszystkie meble zrobione i wykończone ! No i oczywiście w momencie kiedy tata ma mi wszystko zrobić ona wymyśliła przemeblowanie i miliony nowych szafek i przebudowań.. najlepsze jest to, ze ma piekne dębowe meble a ona specjalnie ciśnie go non stop o te rzeczy..

Przecież dobrze wie, ze mam wiele pustych ścian w domu i co najważniejsze dzidzia będzie za 2,5 m-ca a ona takie rzeczy robi .. Mi zależy na czasie.. no a mój tata zna moją siostrę i jej męża (wielce obrażonych na wszystko i twierdzących, że są poszkodowani finansowo, bo mają kredyt na mieszkanie- a kto w tych czasach nie ma ??!!) no i wie, ze się obrażą jak im nie zrobi tych mebli..

No i wczoraj mój maż usłyszał jak mój tata brał wymiary od siostry na te meble i się umawiał, ze do nich przyjedzie.. a do mnie nawet jeszcze nie przyjechał aby pobrać jakiekolwiek wymiary itp.. Jestem zła ale nie na tatę.. na samolubną i pustą siostrę.. Wie, ze w taki sposób ona będzie miała te meble i to wykorzystuje.. Mogłaby powiedzieć tacie aby jej zrobił, ale dać mi pierwszeństwo..zresztą już tak długo czekam na te meble..

Przed chwilka rozmawiałam z moją mamą i jej powiedziałam co myślę i co mój mąż wczoraj usłyszał.. no a mama powiedziała, ze tata mówił, ze Kamila ma pierwszeństwo, bo już tyle czekam i maluszek w drodze.. no to halo .. chyba ktoś tu kręci.. i tak jest mi przykro i tak..
Kamilka Ty sie nie szczyp i mow siostrze co Ci na sercu lezy! nie daj sie tak wykorzystywac i juz oooo nie! malenstwo w drodze i ona sie tu wpychac w kolejke nie bedzie
Stary 2012-08-31, 11:42   #3779
aerien83
Zadomowienie

Skończyłam książkę naprawdę fajna a w trakcie czytania zadzwonił do mnie mąż, a potem jeszcze teściowa

Świetne wieści od Dojotki uff, nadal zaciskam kciuki ale ogromnie się cieszę, że jest poprawa

kaaamila1
masakra, myślę, że powinnaś na spokojnie porozmawiać z tatą i skłonić do ustalenia jakiegoś konkretnego terminu, nie jego wina, ale powinien ze zobowiązania się wywiązać. A siostra okropnie się zachowała

Cecilia89 mam dwie butelki Avent i Lovi , avent antykolkową, Lovi z dynamicznym smoczkiem, ponoć dobra do karmienia mieszanego zobaczymy w praniu. Smoczki - uspokajacze mam Disneya i Nuk, choć wolałabym Lovi.
aerien83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-08-31, 11:43   #3780
musso4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cecilia89 Pokaż wiadomość

Jakiej firmy polecacie?
ja polecam Canpol, dobre i tanie, polska firma no i smoczki kupuję silikonowe, jakoś kauczuk do mnie nie przemawaia

Edytowane przez musso4
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:44
musso4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości