Sponsoring czy paranoja - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-31, 10:46   #301
Narrhien
Zakorzenienie

Dot.: Sponsoring czy paranoja

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36230922]Moglabym sama sobie zarobic, ale na te okazje - nie chce. W koncu milo jest dostawac i dawac prezenty, a te okazje sa dla nich wymarzone. Pozbawiac sie w zupelnosci tej przyjemnosci - dawania i brania - nie mam zamiaru.

Dziewczyny, wy to jakies dziwne retoryczne pytania zadajecie. Oczywiscie, ze to rozumiem. Aczkolwiek, po dostaniu ow modelu Scanii, pewnie sama w najblizszym czasie bym sie czyms zrewanzowala - gdyby mnie bylo stac. Gdyby nie, to partner by o tym wiedzial, a ja zastrzeglabym sobie tego typu 'niespodzianek', bo jak sama piszesz: da sie bez tego zyc, a bukiet kwiatow pewnie sprawilby mi podobna - chwilowa radosc.[/QUOTE]

Ja się nie zrewanżowałam. Nie byłam wtedy przy kasie. A późniejszych moich prezentów nie uważam za rewanż, bo nie dawałam ich dlatego, że on mi coś dał i czułam się w obowiązku mu "oddać", tylko dlatego, że chciałam mu zrobi prezent i tyle. I nie czuje się z tym źle.

Prezent to prezent. DAR. Definicja prezentu jest taka, że dajemy go komuś, bo chcemy zrobić mu radochę. Nie oczekujemy rewanżu. Prezent to nie jest transakcja, za prezent nie trzeba się rewanżować. To nie jest coś za coś i tyle.

Ja osobiście lubię dostawać prezenty bez okazji Nawet chyba bardziej niż z okazją, bo bez okazji to jest taki spontan i niespodzianka

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:46   #302
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez LatteLady Pokaż wiadomość
Po pierwsze droga kolezanko moj związek trwa poł roku..mało tego jakie WYJAZDY???i jeszcze ubrania kosmetyki??chyba powodzi mi się lepiej niż myślałąm;/
:P
kosmetykow kilka
ubrań nie było
skąd masz takie interesujące informacje
o wyjazdach nie wspomnę bo mi cisnienie skoczy;p
No błagam, przeczytaj swój pierwszy post:
"Często jest tak że wszystkie nasze wspólne wyjścia oraz wyjazdy finansuje ON. "
Stary 2012-08-31, 10:47   #303
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Ona mu się rewanżuje upieczonym ciastem czy czym tam, co leży w zakresie jej skromnych możliwości. Pisała coś o tym.
Nie dla każdego za wycieczkę do Tajlandii trzeba odpłacić wycieczką do Australii. Wyobraź sobie, że za wycieczkę do Australii można zaprosić ukochaną osobę do siebie na obiad i własnoręcznie usmażone naleśniki ze szpinakiem. Ku obopólnemu zadowoleniu.
Ale masz rację, to kwestia podejścia.
Ano właśnie. Nie trzeba liczyć "ile za co" jeśli się ceni wartości duchowe, a materialne nie mają znaczenia...prawda, Cinderella?
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:50   #304
sine.ira
BAN stały

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36230780] Mialam na mysli to, ze ja nie chce przyjmowac dobr materialnych - taka jestem. Kropka. Natomiast chce przyjmowac dobra duchowe - i nie musze sie wtedy z soba gryzc. Za duzo butow? Tak. Za duzo milosci? Nigdy.[/QUOTE]

No i zayebiście. Nikt nie mówi, że przyjmowanie dóbr materialnych wyklucza duchową głębię i wypięcie się na takie dobra To jest właśnie ta skrajność, w którą popadasz w swoim myśleniu.
Do czego oczywiście masz prawo, aczkolwiek trochę wkurza mnie to, że osobom o innym podejściu do Twojego przyklejasz łatki pt. leniwa i jakaś tam jeszcze.

---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ano właśnie. Nie trzeba liczyć "ile za co" jeśli się ceni wartości duchowe, a materialne nie mają znaczenia...prawda, Cinderella?
No Wspólnie spędzony czas - bezcenny. Wspólne wspomnienia przywiezione z wycieczki na Dominikanę (bez względu na to kto płacił) - równie bezcenne.
Zawsze to więcej do wspominania na stare lata.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:50   #305
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64
Konto usunięte

Dziewczyny - kwestia natury/wychowania. Nigdy taka nie bylam, wiec ciezko mi o tym z wami dyskutowac. Ja bym nie mogla i tyle. Wy mozecie i tyle. To sa moje zasady, twarde zasady, mocno zakorzenione. Ciezko je zmienic, aczkolwiek nie narzekam, bo zyje mi sie bardzo dobrze i jestem szczesliwa, a to chyba najwazniejsze. Jak juz wczesniej wspomnialam, lubie byc pania samej siebie. Lubie rowniez prezenty, ale drobne prezenty - kremowka na dzien dobry, roza zerwana po drodze z babcinego ogrodka, ma dla mnie takie znaczenie jak te buty czy te kosmetyki, czy wyjazd tam gdzies. Tyle, ze ja uwielbiam na siebie zarabiac, miec wlasne pieniadze, byc niezalezna - bardzo tego bronie u siebie. Kocham kupic sobie te buty za kase przeze mnie zarobiona. Kupione przez kogos sprawilyby, ze zle bym sie czula. Na co mi to? Unikam tego i tyle. Gdybym nie miala tych pieniedzy, to bym i pewnie nie kupowala sobie tych roznych rzeczy na ktore teraz mnie stac, albo szukala duzo tanszych odpowiednikow.

Tak zyje, tak chce zyc. A teraz wybaczcie, ale obowiazki gonia. Pozniej przeczytam jak sie jeszcze dyskusja rozwinela.
eae59dc78e1e9e84c064a10ad74dde2dd7f297a0_6313dc73a6c64 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 10:52   #306
LatteLady
Raczkowanie

Narrhien popieram definicję prezentu w całości.
Nikt nie daję go żeby coś otrzymać w zamian

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez CremaCatalana Pokaż wiadomość
"Często jest tak że wszystkie nasze wspólne wyjścia oraz wyjazdy finansuje ON. "

dokładnie bo jest kierowcą i prowadzi samochód
dwa razy bylismy na jego działce
Stary 2012-08-31, 10:54   #307
kalincia
BAN stały

Idę pożyć. Ale powtórzę, jeśli wartosci materialne nie mają znaczenia, tylko duchowe, to nie ma problemu, kto płaci w związku. Muszą jednak mieć znaczenie zbyt duże, jeśli stają się problemem.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 10:54   #308
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Ale może nie są to wyjazdy na Dominikanę
Swoją drogą to też zabawne tutaj myślenie się przejawia - jak prezenty to na bank markowe i eksluzywne, jak wyjazdy, to koniecznie w egzotyczne wyspy, jak wyjścia do restauracji, to pewnie takich z trzema gwiazdkami Michelina
A może to wszystko nie jest aż tak ekskluziw i pan aż tak bardzo sobie od buzi nie odejmuje ?
Stary 2012-08-31, 10:56   #309
LatteLady
Raczkowanie

troszkę wyolbrzymaiane jest fakt..Armani kawior dominikana..a co:P
Stary 2012-08-31, 10:57   #310
sine.ira
BAN stały

Cytat:

Umarłam
A benzyna to myślisz, że rynną skapuje ? - zaraz Ci która pociśnie
Stary 2012-08-31, 10:59   #311
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Ale może nie są to wyjazdy na Dominikanę
Swoją drogą to też zabawne tutaj myślenie się przejawia - jak prezenty to na bank markowe i eksluzywne, jak wyjazdy, to koniecznie w egzotyczne wyspy, jak wyjścia do restauracji, to pewnie takich z trzema gwiazdkami Michelina
A może to wszystko nie jest aż tak ekskluziw i pan aż tak bardzo sobie od buzi nie odejmuje ?
Mnie nie interesuje, jakie to wyjazdy, po prostu autorka się oburza jakie wyjazdy, kiedy wcześniej pisała coś innego Nie no sorry to już kolejny raz kiedy się mota i dla mnie straciła wiarygodność.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-08-31, 11:00   #312
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Mnie nie interesuje, jakie to wyjazdy, po prostu autorka się oburza jakie wyjazdy, kiedy wcześniej pisała coś innego Nie no sorry to już kolejny raz kiedy się mota i dla mnie straciła wiarygodność.

motam rzucam jak dorsz z bałtyku;p
Stary 2012-08-31, 11:01   #313
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
A benzyna to myślisz, że rynną skapuje ? - zaraz Ci która pociśnie
LOL

Znaczy jak mój luby przyjeżdża po mnie (30km w jedną stronę), to powinnam mu oddać za paliwo? Bo przecież mam swój samochód, mogłabym jechać na swój koszt, co z tego że on CHCE.
Stary 2012-08-31, 11:02   #314
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
LOL

Znaczy jak mój luby przyjeżdża po mnie (30km w jedną stronę), to powinnam mu oddać za paliwo? Bo przecież mam swój samochód, mogłabym jechać na swój koszt, co z tego że on CHCE.
witam w gronie potępionych
Stary 2012-08-31, 11:02   #315
sine.ira
BAN stały

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36231243]

Tak zyje, tak chce zyc. A teraz wybaczcie, ale obowiazki gonia.[/QUOTE]

No ktoś musi zarobić na mój nieudaczniczy zasiłek chorobowy
Też powinnam się odmeldować, żeby udać, że jednak zarabiam na swoją niezależność ale pieprzę to - jestem chora i obecnie utrzymują mnie dochody męża No i wcześniej wypracowane przeze mnie składki na ubezp. zdrowotne czy tam chorobowe, ale wiadomo ile tego jest ? Na waciki by mi nie wystarczyło, a skoro nie jestem zdrowa, to powinnam chociaż być piękna i zadbana, nie ?

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:04
Stary 2012-08-31, 11:04   #316
maryanna3
Zakorzenienie

Nie rozumiem po cholerę obrażać i jedną i drugą stronę w stylu: ty to jesteś utrzymanką bez wstydu, a ty to z kolei jakaś dziwna że nie chcesz od niego bluzki przyjąć. Ja mam zdanie jak elve: co pasuje obu osobom i wiedzą że jest im z tym ok to jest dobre a nie to co inni uważają że jest dobre.
Więc jak ktoś ma poczucie że chce być w miarę możliwości w pełni niezależny to niech tak ma i nie ma to zupełnie nic wspólnego z ekstremalnymi, niecodziennymi sytuacjami typu: bankructwo, utrata pracy, nagła permanentna bieda. Dla każdego niezależność to coś innego, jak ktoś chce ciuchy i kosmetyki wszystkie(oprócz prezentów na określone okazje) kupować sobie sam i to uznaje za niezależność to dlaczego mu współczuć że ma zaburzona poczucie wspólnoty w związku? Naprawdę niektóre dochodzą do absurdu i w jedną i drugą stronę.

A ten wątek tak się rozwinął, w niezbyt dobrym tonie, też przez autorkę. Bo pisała zbyt lakonicznie od początku dodając coraz to nowe fakty, bo się miotała w tych swoich opowieściach, bo nie potrafiła od początku powiedzieć normalnie całej sytuacji tylko próbowała na siłę nieudolnie ironicznie odpowiadać, coraz bardziej agresywnie na to co jej nie odpowiadało. Natomiast jakie by fakty nie dodała to dla mnie nieważne: w mojej opinii jeśli ona i facet uważają że tak jest ok to ok, że ja bym tak akurat nie chciała to totalnie nieistotne dla tej sprawy, a koleżanka-jest zbyt wścibska, bo mogła w główce zostawić to co pomyślała i tyle.
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:05   #317
LatteLady
Raczkowanie

Cytat:
No ktoś musi zarobić na mój nieudaczniczy zasiłek chorobowy
Też powinnam się odmeldować, żeby udać, że jednak zarabiam na swoją niezależność ale pieprzę to - jestem chora i obecnie utrzymują mnie dochody męża No i wcześniej wypracowane przeze mnie składki na ubezp. zdrowotne, ale wiadomo ile tego jest ? Na waciki by mi nie wystarczyło, a skoro nie jestem zdrowa, to powinnam chociaż być piękna i zadbana, nie ?

oczywiście choruj z kalsą
pełen make-up, fryzura, paznokcie , wyperfumowana, albo nie nasmaruj się maścią bedziesz bardziej wiarygodna
Stary 2012-08-31, 11:07   #318
crippled
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wiktoriol Pokaż wiadomość

dla mnie najważniejszy jest staż związku, wiadomo że jak jest się już z 2 lata i jakaś zażyłośc jest, czy się ze sobą mieszka, to można sobie na więcej planowac, ale twój związek jest pół roczny, więc dla mnie to jest etap na kupowanie kwiatów i zabieraniu na randki, plus prezenty na konkretną okazje, na bezinteresowne bez okazji jakiś drobny bardzo upominek też bym się zgodziła, tylko że w twojej sytuacji to nie upominki.
TŻ oświadczył mi się po 5 miesiącach i co miałam powiedzieć "NIE" i czekać 6 lat żeby już można było powiedzieć 'TAK' ?
To że Ty potrzebujesz więcej czasu na zaangażowanie nie oznacza, że każdy tak ma

Edytowane przez crippled
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:16
crippled jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:08   #319
Narrhien
Zakorzenienie

[1=eae59dc78e1e9e84c064a10 ad74dde2dd7f297a0_6313dc7 3a6c64;36231243]Dziewczyny - kwestia natury/wychowania. Nigdy taka nie bylam, wiec ciezko mi o tym z wami dyskutowac. Ja bym nie mogla i tyle. Wy mozecie i tyle. To sa moje zasady, twarde zasady, mocno zakorzenione. Ciezko je zmienic, aczkolwiek nie narzekam, bo zyje mi sie bardzo dobrze i jestem szczesliwa, a to chyba najwazniejsze. Jak juz wczesniej wspomnialam, lubie byc pania samej siebie. Lubie rowniez prezenty, ale drobne prezenty - kremowka na dzien dobry, roza zerwana po drodze z babcinego ogrodka, ma dla mnie takie znaczenie jak te buty czy te kosmetyki, czy wyjazd tam gdzies. Tyle, ze ja uwielbiam na siebie zarabiac, miec wlasne pieniadze, byc niezalezna - bardzo tego bronie u siebie. Kocham kupic sobie te buty za kase przeze mnie zarobiona. Kupione przez kogos sprawilyby, ze zle bym sie czula. Na co mi to? Unikam tego i tyle. Gdybym nie miala tych pieniedzy, to bym i pewnie nie kupowala sobie tych roznych rzeczy na ktore teraz mnie stac, albo szukala duzo tanszych odpowiednikow.

Tak zyje, tak chce zyc. A teraz wybaczcie, ale obowiazki gonia. Pozniej przeczytam jak sie jeszcze dyskusja rozwinela.[/QUOTE]

Ja też uwielbiam na siebie zarabiać i kupowac sobie drogie rzeczy za własne pieniądze uwielbiam sama siebie rozpieszczać.

I tak samo uwielbiam, jak ktoś mnie rozpieszcza i daje mi prezenty.

To po prostu nie musi się wykluczać.

Autorka ok, nie zarabia, jest w klasie maturalnej, chce się skupić na nauce - ja się jej nie dziwię, bo ja też w liceum nie pracowałam i tyle. A facet chce jej sprawiać prezenty - jego sprawa. Przecież ona nie będzie wiecznie bez kasy, skonczy liceum, pójdzie na studia albo do pracy, albo jedno i drugie, za jakiś czas może zarabiac nawet więcej od faceta.

Po prostu nie wymagajmy od uczennicy liceum żeby była samodzielna finansowo, bo to jest paranoja. I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry. Dla mnie to jest NORMALNE, że uczennica się uczy, może oczywiście dorabiać, to się chwali, ale jeśli nie dorabia to przecież nie jest powód do hańby czy Bóg wie czego.

Stary 2012-08-31, 11:10   #320
sine.ira
BAN stały

Cytat:
oczywiście choruj z kalsą
Choruję z kasą, bo bez kasy to już bym wykorkowała.
Ale obiecuję tutaj solennie - jak tylko mi się poprawi - wypruję żyły żeby odbudować nadszarpnięty domowy budżet. Tak mi dopomóż ZUS.
Stary 2012-08-31, 11:10   #321
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
LOL

Mój niegdyś rowerem do mnie przyjeżdżał - chyba powinnam była przeliczyć pracę jego nóg na produkowaną tym energię i płacić według stawek obowiązujących w Tauronie czy gdzie tam

Stary 2012-08-31, 11:13   #322
Iska00
Zadomowienie

Cytat:
Choruję z kasą, bo bez kasy to już bym wykorkowała.
Ale obiecuję tutaj solennie - jak tylko mi się poprawi - wypruję żyły żeby odbudować nadszarpnięty domowy budżet. Tak mi dopomóż ZUS.
Iska00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:13   #323
LatteLady
Raczkowanie

zmykam dziewczyny wykorzystywać dalej podstępnie naiwnych
Dziś cel mama
do wieczorka
Stary 2012-08-31, 11:14   #324
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość
"ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki"
A to bardzo powszechne na tym forum. A napisz, że Ci starzy zasponsorowali mieszkanie i nie musisz się użerać z kredytem na fąfdziesiąt lat - łolaboga, ty nieudaczniku. Musem jest pracować i być niezależnym odkąd tylko się da. Nawet jak nie trzeba, to trzeba.
Stary 2012-08-31, 11:15   #325
CremaCatalana
Rozeznanie

Cytat:
Mój niegdyś rowerem do mnie przyjeżdżał - chyba powinnam była przeliczyć pracę jego nóg na produkowaną tym energię i płacić według stawek obowiązujących w Tauronie czy gdzie tam
Ten wątek już się wyczerpał, bo widzę popadanie w skrajności, kółko wzajemnej adoracji prześciganie się w ironiach.
Stary 2012-08-31, 11:16   #326
maryanna3
Zakorzenienie

Cytat:
I tak, zaraz odezwą się głosy, że "ja odkąd skończyłam 8 miesięcy i nauczyłam się sprawnego chwytania pracuję w chińskiej fabryce tekstyliów, żeby zarobić na swoje zachcianki" - ale nie każdy musi pracować w takim wieku, sorry
strasznie mi się spodobało, pierwszy raz aż mam ochotę w podpis wziąć czyjąś wypowiedź, jeśli pozwolisz?
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:19   #327
sine.ira
BAN stały

Cytat:
A mój kiedyś do mnie jechał autobusem na gapę i kanar go chycił (kioski zamknięte były, bo to jakiś świąteczny dzień, kierowca też nie miał biletów i - o) Ukochany skorumpował go banknotem dwudziestozłotowym, a ja nawet nie pomyślałam żeby zrefundować choć część poniesionych nakładów. Mówcie mi PIJAWA.

---------- Dopisano o 12:19 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

Cytat:
Ten wątek już się wyczerpał, bo widzę popadanie w skrajności, kółko wzajemnej adoracji prześciganie się w ironiach.
Masz słuszną rację i mówię w imieniu kółka różańcowego
Stary 2012-08-31, 11:21   #328
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:

No to od wersji:
Mój facet bardzo często kupuje mi rzeczy, dba żebym miała wszystkie kosmetyki, kupuje mi buty, ciuchy, funduje wyjazdy do tego stopnia, że koleżanka nazwała mnie utrzymanką

Doszliśmy do wersji:
Mój facet kupił mi dwa masła do ciała, mleczko do demakijażu bo jak u niego byłam to zapomniałam i dwa razy zabrał mnie na działkę.

Czy tylko ja dostrzegam metamorfozę całej sytuacji?

Dyskusja się nawiązała, to fajnie bo i temat kontrowersyjny, ale działania autorki i jej wersji wydarzeń nie ogarniam, może sprecyzujmy, bo w tej chwili nie wiadomo o czym tak do końca mówimy
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-31, 11:26   #329
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez _ema_ Pokaż wiadomość
No to od wersji:
Mój facet bardzo często kupuje mi rzeczy, dba żebym miała wszystkie kosmetyki, kupuje mi buty, ciuchy, funduje wyjazdy do tego stopnia, że koleżanka nazwała mnie utrzymanką

Doszliśmy do wersji:
Mój facet kupił mi dwa masła do ciała, mleczko do demakijażu bo jak u niego byłam to zapomniałam i dwa razy zabrał mnie na działkę.

Czy tylko ja dostrzegam metamorfozę całej sytuacji?

Dyskusja się nawiązała, to fajnie bo i temat kontrowersyjny, ale działania autorki i jej wersji wydarzeń nie ogarniam, może sprecyzujmy, bo w tej chwili nie wiadomo o czym tak do końca mówimy
No zmiana faktycznie zaszła wyraźna - czy też uszczegółowienie znacząco zmieniło sytuację. Dziwię się, bo ja na jej miejscu to bym jeszcze ekskluzywnością przedsięwzięć pociskała specjalnie
Bo czy tu o fakty chodzi? Chodzi o to, żeby rozmowa się toczyła - jak mawia pan Nowicki (niedawno to usłyszałam i bardzo mi się spodobało to podejście)

Edytowane przez sine.ira
Czas edycji: 2012-08-31 o 11:28
Stary 2012-08-31, 11:27   #330
_ema_
Zakorzenienie

Cytat:
No zmiana faktycznie zaszła wyraźna - czy też uszczegółowienie znacząco zmieniło sytuację. Dziwię się, bo ja na jej miejscu to bym jeszcze ekskluzywnością pociskała specjalnie
Bo czy tu o fakty chodzi? Chodzi o to, żeby rozmowa się toczyła - jak mawia pan Nowicki (niedawno to usłyszałam i bardzo mi się spodobało to podejście)
Fajny cytat, muszę sobie zapisać
_ema_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości