|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.5.
A dla mnie pierś nie jest taką częścią ciała jak dłoń czy stopa i nie mam ochoty patrzeć w miejscach publicznych na czyjeś piersi
Raczej większość ludzi traktuje tę część ciała jako coś intymnego, dlatego też nie rozumiem dlaczego matka karmiąca ma to eksponować jak gdyby nigdy nic. Można dziecko nakarmić tak, że nikt nie zauważy. Ale niestety zdarzają się przypadki kobiet wywalających cycki jak gdyby nigdy nic, co mnie właśnie dziwi...
|
|
|
|
#752 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:07 ---------- O tym samym pomyślałam, w przypadku wyników pewnego konkursu: https://www.facebook.com/przymierzaj niżej jest post w wynikami i wielkie oburzenie tłumu. ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Nic tylko się powiesić na ich miejscu. |
|
|
|
|
#753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja się z podobnym traktowaniem spotykam, też szukam pracy od jakiegoś czasu, droga przez mękę
|
|
|
|
|
#754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wkurzyłam się, na prawdę. Dobrze, że już w niedzielę przeprowadzka, będę mogła chodzić na te rozmowy kiedy im się tylko wymarzy, bo nie mam nic innego do roboty
|
|
|
|
|
#755 |
|
Strzelaj lub emigruj!
|
A ja z innej beczki.
W sumie będzie o dziwnych nawykach ludzi ze wsi (a może to tylko ja jestem dziwna, że się dziwię )Otóż. Mieszkam w dużej wiosce- ponad tysiąc mieszkańców. Niektórych ludzi nawet po nazwisku nie znam- tylko z twarzy ![]() Zawsze mnie dziwi, że jest pewna grupa osób, które pojawiają się na KAŻDYM pogrzebie we wsi. Wkurza mnie to i irytuje. Akurat zdarzyło mi się w tym roku, że byłam w 1 tygodniu na 3 pogrzebach. Zmarłymi byli moi bliscy sąsiedzi, oraz ktoś z rodziny. No i jestem sobie na tych pogrzebach, a tam widzę cały czas te same twarze! Uważam, że pogrzeb to najbardziej intymne wydarzenie w życiu rodziny i powinni się na nim pojawiać tylko osoby z bliskiego kręgu bezpośrednio powiązane ze zmarłym. Zresztą, co to za przyjemność chodzenia na takie wydarzenia? ![]() Moja babcia zaś twierdzi, ze to zupełnie normalne
|
#756 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#757 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Mnie się to wydało dość upiorne, za to dla mojej mamy, jest to całkiem normalne
|
|
#758 | |||||
|
BAN stały
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;3623701 8]Ja już się przyzwyczaiłam...
Normą są pytania przez telefon o rzeczy, które są wyraźnie napisane na CV (np. miejsce zamieszkania, wiek). Ja nie wiem, czy Ci ludzie nie potrafią czytać, czy jak? Ich umiejętności kończą się chyba na znalezieniu w CV numeru telefonu. Potem ktoś mi zawraca głowę takimi durnymi pytania, po czym okazuje się, że 'a nie, my szukamy kogoś z okolicy' albo 'potrzebujemy studentów, na pewno nie jest pani studentką?' (po wcześniejszym 5-min tłumaczeniu facetowi, że nie, nie studiuję). Ręce mi czasem opadają. [/QUOTE]A myślałam, że mnie jedyną takie głupie zachowania ze strony potencjalnych pracodawców spotykają. Wtedy odechciewa mi się dla kogoś takiego pracować. ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:31 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- [1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36238444]A ja dla odmiany uważam za głupie "piersiowe" obyczaje naszej kultury.[/QUOTE] Mamy jakieś obyczaje w tej materii? ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:34 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 17:38 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#759 |
|
Raczkowanie
|
Ja to wiem, ale niektórym się wydaje, że jak dają pracę, to są 'kimś', muszą pokazać co to nie oni, a ty człowieczku czuj się jak człowiek drugiej kategorii i dziękuj na kolanach, bo ci ktoś daje pracę za miskę ryżu.
|
|
|
|
#760 |
|
Zakorzenienie
|
Przypomniał mi sie jeden duecik: starszy, poważny pan i jego duży, wiekowy pies. Spacerowali sobie nieśpiesznym krokiem po alejkach parkowych. Gdy psisko zostawało w tyle, pan wołał: "Chodź Stefan!" Całość idealnie do siebie pasowała. Zastanawia mnie tylko jak to było kiedyś gdy pies był szczeniaczkiem- nazwywali go Stefcio?
|
|
#761 | |
|
Konto usunięte
|
No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.
Cytat:
Dla mnie nie i nie wiem dlaczego ja lub ktoś inny miałby sie kierować właśnie twoimi wzlędami estetycznymi, czy nawet zmysłem estetycznym ogólnie pojętej większości. Myślę, że 'wiekszość' nie uważa za ładne, powiedzmy, objawów łuszczycy, a jednak można to pokazywać bez umiaru. Jeśli już jesteśmy przy zwyczajnych częściach ciała, to ja nie lubię stóp i nie mam ochoty na nie patrzeć w miejscach publicznych. Niemniej jednak nie wiem w którym miejscu leży magiczna granica między cyckiem a stopą. Bo jeśli w miejscu "bocoludziepomyślą", to mnie zwyczajnie ten pogląd rozwala.
|
|
|
|
|
#762 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem, w którym miejscu leży ta granica, ale oczywiste jest, że tak się utarło od dawien dawna i ciężko to zmienić, co mi nie przeszkadza
Może jestem staroświecka (wstaw inne słowo wedle wyboru), ale nie przepadam za epatowaniem ciałem w miejscach publicznych. Męskie "klaty" tak samo mnie drażnią jak wystające piersi kobiet karmiących. Stóp także nie lubię, ale co poradzić, że latem 90% populacji nosi odkryte buty ![]() Może jakiś kulturoznawca wypowiedziałby się w temacie zakrywania/odkrywania piersi. |
|
|
|
#763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z mojej wsi (z dzieciństwa) kojarzę, że takie specyficzne starsze panie, co chodzily w każdy dzień tygodnia do kościola (głownie po to żeby przed kościołem rozsiewać ploty z innymi takimi jak one), równiez hobbistycznie zaliczaly pogrzeby. To było do tego stopnia chore, że jak zmarł mój ojciec (miałam z 7 lat), to z tego pogrzebu pamiętam tylko właśnie świdrujący wzrok tych bab. One po prostu tak jak obserwują wieś zza firanki, czy prowadzą rachunkowość osób, które były na mszy w kościele, tak na pogrzebach obserwują ludzi, którzy przyszli na pogrzeb swoich bliskich. Takie hobby, żeby było o czym pogadać z koleżankami.
|
|
#764 |
|
ma zielone pojęcie
|
[1=18d73f41c1c01aef8fdf04b 5e3282c14752c25f5_62181c6 d1d29a;36240480]No na przykład kobieta z gołą klatą może zostać aresztowana za "zakłócanie porządku" z tego co mi wiadomo. Facet już nie. Uważam to za absurd.[/QUOTE]
Też uważam to za absurd. I do tego przejaw nierównego traktowania kobiet i mężczyzn ![]() Choć akurat podejście visionAM nie wydaje mi się dziwne w naszym kręgu kulturowym. I doceniam to, że visionAM stosuje tutaj tę samą zasadę wobec przedstawicieli obu płci — epatowania nagością ma nie być bez względu na to, jakiej ktoś jest płci.
|
#765 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie lubimy stóp i nic nie poradzimy, że ludzie masowo noszą sandały. Nie lubisz gołych klat - nic nie poradzisz, że ludzie czasami pokazują klaty. Pozostaje odwrócić wzrok. |
|
|
|
|
#766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I żeby wziąć swoje CV, bo on nie ma tuszu w drukarce Zdenerwował mnie normalnie Widać jaka to poważna firma.
|
|
#767 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#768 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
|
|
#769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#770 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot...56304384_n.jpg |
|
|
|
|
#771 |
|
Zakorzeniona
|
|
|
|
|
#772 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#773 |
|
Zadomowienie
|
W temacie dzieci:
strasznie mnie dziwią młodzi rodzice którzy jeśli są u kogoś w odwiedzinach przebierają dzieciaka na kanapie. Przykład: Siedzimy przy stole, jemy ciasto, pijemy kawke. Nagle mała narobiła w pieluche i rodzic zamiast wyjść do innego pokoju/łazienki/przedpokoju i przebrać ją to rozbiera ją przy stole Dodatkowo komentując " o jaką ładną kupkę zrobiliśmy" Nigdy tego nie zrozumiem jak można przy stole zmieniać dziecku pieluchę kiedy inni jedzą czy nawet piją. To nie jest moje dziecko żebym musiała wąchać czy oglądać jej odchody
|
#774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. I u mnie z praktykami bywało różnie, niekoniecznie 6 tygodni, można było i po 2, na dodatek nie cały dzień.
|
|
|
#776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale ja się nie dziwię, że są takie głosy, w końcu skądś się biorą te panienki, latające po mieście w spodenkach odkrywających pół tyłka i z wylewającymi się biustami ![]() dla mnie to niesmaczne, no ale może też jestem staroświecka ;-)
|
|
#777 |
|
Zakorzenienie
|
Nie spotkałam się z osobą, która może, ale nie chce iść na praktyki. Może po prostu mam mało znajomych
Kręcący nosem na przymus ich odbębnienia były tylko osoby, które pracują w branży innej i nie mogli ich przepisać. Wiele osób traktowało je jako fajny sposób na poznanie danej instytucji od środka i jednak jakiś wpis do CV - być może mało ważny, ale jest. Ja się nie mogłam doczekać praktyk. Odbyłam je w policji i mimo iż nie dostałam zajęć typu łapanie złoczyńców, to bardzo, bardzo miło je wspominam. I jednak czegoś się nauczyłam, może niewiele, ale jednak. Szkoda, że trwały tylko 3 tygodnie i nie było możliwości ich przedłużenia
|
|
|
|
#778 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#779 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
najchętniej bym to wszystko spaliła, bo wytłumaczyć się nie da...
|
|
#780 |
|
Zakorzenienie
|
O, zapomniałam! Co mnie jeszcze dziwi.
Rozumiem, że każdy może mieć różny rytm dnia. Moja bliska rodzina na wsi o piątej jest już na nogach, a o 21 już śpi. OK. Tylko że czasem do nas wpadają przejazdem, gdy są w mieście. Dzisiaj wpadli o 7:30 ze zdziwieniem: "wy jeszcze w łóżkach?!"
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:07.

Raczej większość ludzi traktuje tę część ciała jako coś intymnego, dlatego też nie rozumiem dlaczego matka karmiąca ma to eksponować jak gdyby nigdy nic. Można dziecko nakarmić tak, że nikt nie zauważy. Ale niestety zdarzają się przypadki kobiet wywalających cycki jak gdyby nigdy nic, co mnie właśnie dziwi...

(a może to tylko ja jestem dziwna, że się dziwię

Dodatkowo komentując " o jaką ładną kupkę zrobiliśmy"
Nigdy tego nie zrozumiem jak można przy stole zmieniać dziecku pieluchę kiedy inni jedzą czy nawet piją. To nie jest moje dziecko żebym musiała wąchać czy oglądać jej odchody
najchętniej bym to wszystko spaliła, bo wytłumaczyć się nie da...