|
|
#331 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.IV
Cytat:
|
|
|
|
|
#332 |
|
Wtajemniczenie
|
myślicie, że to byłoby fajne?
http://moda.allegro.pl/plaszczyk-bom...598677288.html |
|
|
|
#333 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Przykro mi z powodu stanu zapalnego, ale w ciąży ponoć bardzo często to się zdarza, nic się nie martw weźmiesz leki i będzie ok ![]() 3 kg to chyba jeszcze nie tak dużo Dziewczyny, zastanawiam się nad zakupem takiej pozytywki dla synka http://allegro.pl/fisher-price-konik...589532977.html ponoć jak się puszcza bobasowi w brzuszku jakąś melodię to on ją zapamiętuje i potem łatwiej jest go uspokoić czy uśpić przy jej pomocy. Co myślicie ?
|
|
#334 |
|
Wtajemniczenie
|
o, albo ten czerwony byłby chyba lepszy?
http://moda.allegro.pl/czerwony-plas...589039266.html |
|
|
|
#335 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
eee tam zaraz wieloryb, nie ma się co wstydzić brzuszka
|
|
#336 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten czarny taki smutny i bez wyrazu no i taki krotki sie wydaje a jak jeszcze zalożysz na brzusio to tym bardziej sie skróci
|
|
|
|
|
#338 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Stanem zapalnym jakoś się nie przejmuję, bo nie mam żadnych objawów, tylko upławy, a tak to żadnego pieczenia swędzenia itp. No wiem że 3 kg to nie dużo, zwłaszcza że to połowa ciąży. Ale czuję się ciężka i duża Co do tego konika to jak przeglądałam wątki innych mamuś, to sobie bardzo chwaliły, i sama się zastanawiam, tylko nie wiem czy rzeczywiście jest sens
|
|
|
|
|
#339 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super, że już lepiej się czujesz, leż i odpoczywaj, dzidziuś szaleje to jest dobrze ![]() A ja dziś zrobiłam sobie ciasto w mikrofalówce i moje dziecię oszalało ![]() W końcu dodałam swój pyszczek do klubu
|
|
#340 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja kupiłam niedawno taką kurtkę, już na zimę: http://allegro.pl/show_item.php?item=2569546237 . Chyba będzie ok.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-08-31 o 19:44 |
||
|
|
|
#341 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() brzusio sliczny dziewczyny ale sie rozpisalyscie ![]() ja tez nie wiem jaki rozmiar wziasc tych leginsow M czy L, 100 w biodrach nigdy nie mialam ale za to boje sie ze M moga byc za krotkie :?Przeglądnełam dziś ciuszki po mojej córci i takie które miałam na strychu u tesciowej jak sie okazuje sporo tam jest chlopiencych rzeczy no i takich uniwersalnych co moge ubrac wiec chyba wiele nie bede musiala kupowac jedynie ten kombinezon na zime no i jakies ciuszki bardziej na wyjscie bo po domu bedzie pelno ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ---------- djerba mialam odpisac ze lepszy czerwony bo dluzszy i bedzie cieplejszy
|
|
#342 |
|
Zakorzenienie
|
Djerba ten czerwony dużo ładniejszy!!! No i dłuższy.
Dziękujemy z Piotrusiem za komplementy ![]() ja mam kurteczkę na jesień dopasowaną, wytaliowaną i ostatnio mierzyłam to mam jeszcze ze 3cm zapasu, ale podejrzewam, że jak już będzie pogoda na cieplejsze kurtawy to się nie zmieszczę..... Dostałam od mojej kuzynki płaszcz, ale on jest wieeeeeeeeeeeeeeeeeelki, ona przytyła 20kg w ciąży i była naprawdę ogromna, muszę jeszcze po niego pojechać, ale z tego co pamiętam to naprawdę wyglądał trochę jak namiot ![]() Djerba ja ponczo kupiłam, takie z golfem i mitenkami, dodatkowo moja siostra przysłała mi na urodziny wielgaśny oversize sweter, jeszcze jedno ponczo mi zostało z zeszłego roku więc myślę, że mi starczy ![]() Black, mam pytanko, ile masz wzrostu?
|
#343 |
|
Zakorzenienie
|
mi ostatnio tez brzuch zrósł
właśnie zmierzylam i mam 80 cm
|
#344 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#345 |
|
Zakorzenienie
|
bo myślę nad tymi legginsami
ale skoro bierzesz M to ja też, bo w brzuchu mamy tyle samo i wzrost mniej więcej też, ja mam 163. L mogłoby chyba faktycznie być za wielkie, a jedne spodnie ciążowe z hm mam i są właśnie M, a ten pas trochę za duży jest
|
#346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- tyle ze nozki mam zawsze chude jak patyczki
|
|
#347 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#348 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#349 |
|
Zakorzenienie
|
ja xs/s, nieciążowe kupiłam L, ale faktycznie są luźne w nogach, więc bierę M
dzięki Black
|
#350 |
|
Zakorzenienie
|
Zasnęłam na bitą godzinę i jestem
![]() Mały się tak rozruszał, że szok, właśnie mnie kopie po pęcherzu, już wiem co miałyście na myśli z kopaniem w pęcherz..ale fajnie wiedzieć, że jest tak sobie, kręci się i nawiązuje z mamusią kontakt ![]() Djerba: odnośnie ponczo - ja myślę, że to fajna przydatna rzecz jest. Ponczo można założyć też na kurtkę jako taki otulacz właśnie - np. po ciąży. Myślę, że ci się nie raz przyda. Ewentualnie kup sobie jakieś luźne swetrzysko jako substytut pończo (bo tobie chodzi o takie, które pełni funkcję okrycia wierzchniego, tak?), np. o fasonie nietoperza - też przyjemnie, ciepło i efektownie, a może będziesz częściej używać. Płaszczyki grzybki lubię, są ładne ![]() Fajny jest np ten sweter, przez przypadek znalazłam bo to ten sam użytkownik co od norweskich wzorów ( a właśnie, wydaje mi się, że tamte sweterki są obcisłe i może być z brzuchem ciężko). http://allegro.pl/115-laemi-azurowy-...597495840.html Zjadłabym jakieś domowe ciasto.... |
|
|
|
#351 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#352 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam w nowej czesci
![]() Cytat:
), ale oczywiscie nie zaluje tego.Mimo wszystkiego leki pozostaja... Czekam cierpliwie, jakos zniose te 3-4 tygodnie
|
|
|
|
|
#353 |
|
Zakorzenienie
|
Z tymi kopniakami w pęcherz to jest tak, że czuję, że ładuje nogą (lub czymś innym
) nie na bok, że wyczuję ręką dotykając brzucha tylko.. w doł. Zaraz po kopniaku czuję parcie na pęcherz, siku mi się chce, przechodzi..a mały znowu ładuje w dół!Ale i tak to kochane jest, mimo dyskomfortu jaki powoduje )
|
|
|
|
#354 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj pol dnia spedzilysmy z mama na porzadkowaniu garazu.
I dzieki temu znalazlysmy niemal wszystko, co potrzebne dla dzidziola. Mam juz lozeczko (nowe), przewijak, karuzele do lozeczka, kocyki, nosidelko, poszewki na posciel, bujaczek, spiworek do wozka na zime, wanienke na stelazu, wiaderko do kapieli (to o ktorym mowilyscie ostatnio) i maaaase ciuszkow po mojej siostrze. Wczoraj wszystko to pojechalo do mnie do Gdanska ![]() TZ to dzis odebral i jest przerazony iloscia, chyba nie zdawal sobie sprawy, ze dziecko tyle potrzebuje
Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2012-08-31 o 22:00 |
|
|
|
#355 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za opinie dot łóżeczka
pytałam bo TŻ je znalazł i mu się spodobało. MI ogólnie też ale właśnie ten poziom dla maluszka |
|
|
|
#356 |
|
Konto usunięte
|
Hope, ja to turystyczne u mamy mam takie:
http://allegro.pl/lozeczko-sun-baby-...597349837.html i jest ok na takie potrzeby właśnie tymczasowe, nie będę ściemniała że samo zło no ale na pewno nie na stałe.
|
|
|
|
#357 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;36246934]Hope, ja to turystyczne u mamy mam takie:
http://allegro.pl/lozeczko-sun-baby-...597349837.html i jest ok na takie potrzeby właśnie tymczasowe, nie będę ściemniała że samo zło no ale na pewno nie na stałe.[/QUOTE]powiem tak: fajnie wyglądają a używała któraś wanienki ze stojakiem? Bo chciałam taką kupić tylko się boję że stojak się rozlezie
|
|
|
|
#358 |
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam się zastanawiać jak dłiugaśna jest ta lista, którą wreszcie po połówkowym będę musiała zrobić.... :P
---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- W ogóle - warto mieć smoczek przed porodem? Nie jest powiedziane, że dziecko będzie chciało go ssać, ale chyba lepiej mieć niż nie mieć? Poza tym piękne są:P |
|
|
|
#359 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- Cytat:
ano tak...chciałabym żeby służyło mi jako okrycie wierzchnie ![]() muszę się porozglądać gdzieś za ponczuchami a płaszczyk, jeśli kobitka się do mnie odezwie , to biorę..ten czerwony tak jak mi doradziłyście dziewczyny |
||
|
|
|
#360 |
|
Zakorzenienie
|
Takie djerba http://allegro.pl/wyprzedaz-ostatni-...597818126.html ale brazowe mam
![]() ---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- W ogole to kurcze stwierdzilysmy dzisiaj z przyjaciolka, ze bez sensu zawalac sypialnie mebelkami dla bobasa, kupic tylko lozeczko i ewentualnie regal, a na reszte rzeczy zrobic miejsce w szafie.... i chyba tak zrobimy...... szukam teraz regalu http://allegro.pl/regal-dzieciecy-13...592311325.html taki mi wpadl w oko, idealnie by wszedl obok szafy, tylko nie wiem, czy nie jest za malo praktyczny. No i w takim wypadku obowiazkowo szuflada pod lozeczkiem. Kurcze gdybysmy wiedzieli, ze tak szybko nam pojdzie z maluchem to bysmy wzieli 3pokojowe mieszkanie, a tak nam powiedzieli ze co najmniej jeszcze rok staran i wzielismy mniejsze. No zobaczymy jak to bedzie
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:04.

Piękny brzuszek i świetny masz kolor dżinsów 
Morfologia mi spadła więc dostałam tabletki, mam dużo pić co najmniej 2 litry dziennie !!!( nie wiem gdzie ja to zmieszczę ). No i na zaparcia też dostałam jakiś syrop. I to tyle usg nie było, bo we wtorek się zapisałam na 3d, więc nie było sensu dziś robić. 

ale zastanawiam się ile w nim pochodzę.. może już w listopadzie będzie mroźnawo...to chyba bezsensu na 2 ms... :/