|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Z odchowalnią się witamy-to My majowo-czerwcowe Mamy 2012
Witajcie
Dzisiaj mój Skarbek skończył 3 miesiące Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2732 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=moniczka1302;362398 41]
łoo ![]() |
|
|
|
#2733 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2734 | ||||
|
Zadomowienie
|
hejka
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja teściowa każde marudzenie i płacz Tosi tłumaczy bólem brzuszka albo tym, że pewnie jej się nie odbiło, choć mówię, że odbiło jej się "sto" razy i że brzuch ją nie boli to ona i tak swoje przecież wie ![]() i jak słyszę : co tam biło? bzusek cię boli... - to mam ochotę jej...! ( no, zrobić coś złego) Cytat:
cuda jak widać się zdarzająsuper! gratulacje ![]() a moja Tosieńka kończy 3 miesiące dzisiaj moje dwa dziecie śpią, duży w łóżku a mały w łóżeczku ( sama zasnęła!) życzę udanego weekendu, bo nie wiem czy będę na bieżąco przez te 2 dni |
||||
|
|
|
#2735 |
|
Zakorzenienie
|
albo że jest głodne (choćby dopiero jadła)
Brawa za skończone miesiące ![]() Malwina w środku nocy wylądowała u nas w łóżku Matko jak ona przez sen macha głową na nie.... dzisiaj idziemy do teściowej na urodziny. i mąż w domu, także będę miała mniejszy dostęp do kompa. miłego weekendu |
|
|
|
#2736 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
Nie mogę jakoś wgryźć się w wątek. Pojawiam się i znikam jak Zorro ![]() A Hania kończy dziś 4 miesiące |
|
|
|
#2737 | |
|
Raczkowanie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#2738 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja córa przy 68cm waży 5300g mając dwa miesiące, ale nie warto porównywać dzieci ,bo każde jest inne i ma inne potrzeby. |
|
|
|
|
#2739 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u mnie jest jeszcze d) napewno boli ja brzuszek
|
|
|
|
|
#2740 |
|
Raczkowanie
|
Przeczytałam wszystko, ale nie mam sił cytować już. Miałam dzisiaj zjazd (podyplomówkę robię), no i mąż został z Młodym. To nic, że kazał teściowej pilnować Małego (ta go bierze na ręce, jak tylko oczy otworzy), przez co jak mi go przywiózł do nakarmienia, to zamiast jeść Dawidek do snu się w foteliku ułożył. I tak siedzieliśmy 45 minut na korytarzu uczelni i czekaliśmy aż się obudzi
Ale dostał opiernicz, że miał się nim zająć, a on teściowej "sprzedaje". Ale najlepsze, jak go ubrał później. A teściowa z tekstem: "No ja go tak przykryłam, żeby mu ciepło było" A sama w krótkim rękawku stoi... no żesz, zjechałam i męża i teściową... Mąż to się uczy dopiero dziećmi zajmować, ale moja teściowa to wykształcona kobieta i mojemu synowi saunę urządza... aż mi ciśnienie skacze Dziękuję Wam za polecenie wkładek, zamówiłam sobie Lansinoh. Mam nadzieję, że się sprawdzą. Johnons są dla mnie za małe, bardzo szybko przemakają. Co do butelek, to ja mam Avent i jestem zadowolona. Laktator ręczny też mam z Aventu i też jestem zadowolona. Smoczek mam z Canpol Babies, taki okrągły; Dawidek inne wypluwa, a tego uwielbia... Byłam, co prawda, przeciwniczką smoczków, ale Młody ma tak silny odruch ssania, że przez dwa tygodnie cycek był na wierzchu non stop, więc nawet do pobliskiego sklepu był problem żeby wyjść. U mnie też były teksty, że to na pewno kolka i zęby. O teściowej to bym mogła książkę napisać. Do Dawidka mówi "dupeczko" , a mnie nazwała "mleczarnią" No i ciągle: "trzeba na brzuszek go kłaść, musisz go gimnastykować, musisz do niego mówić, musisz....". Prawie w ogóle nie widzi jak się Młodym zajmuje, bo nie toleruję kontrolowania (a mieszkamy w tym samym domu, tylko na innych piętrach) a ciągle mnie poucza i mówi do mnie jak do idiotki... Trochę się pożaliłam, ale musiałam to w końcu wyrzucić z siebie... Jak będę miała więcej czasu, to pocytuję. Miłego wieczorku, mykam do Dawidka, bo się przebudza |
|
|
|
#2741 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szybko się nauczyła
|
|
|
#2742 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
I tak samo myślałam, że to świadczy o tym, że jest silna. Daj znać co powiedział lekarz Cytat:
Swoją drogą - widzę, że jesteś z Chojnic. Co za zbieg okoliczności, bo ja również My jesteśmy po chrzcinach. Mała była spokojna i nawet nie zapłakała podczas lania wody na główkę Była wpatrzona we wszelkie żyrandole. Gorzej było już w restauracji, ale i tak udało nam się wystarczająco długo posiedzieć
|
|||||
|
|
|
#2743 |
|
Zakorzenienie
|
Mój dzieć ma MEGA MARUDĘ chyba z nadmiaru wrażeń i fajnych cioć, bo dzisiaj widział kilka fajnych
![]() Wysłałam go na spacer z chłopem, bo jak mnie widzi to chciałby cycka. Nic tylko cycek i cycek, a co ja mu dam jeść przed snem?
|
|
#2744 |
|
Rozeznanie
|
Mamy zęba
|
#2745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia-gratki
|
|
#2746 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2747 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2748 | |||||
|
Zadomowienie
|
nasz też tak macha
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
super, że chrzciny się udały jeszcze raz gratuluję! Cytat:
a jak pozbyliście się tego kręczu? |
|||||
|
|
|
#2749 |
|
Zakorzenienie
|
begie on miał kręcz na lewą stronę,a my go kładliśmy do spania na prawym boku,co wymuszało naciągnięcie się tych mięsni,a dzięki temu główka mu nie uciekała ciągle na lewo. ale to spowodowało,,że moje dziecko nie zaśnie już w innej pozycji niż na boku
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
Begie - jeszcze dzisiaj się dowiedziałam od męża - co jakiś czas jeszcze mu się jakiś "kwiatek" przypomina
:, bo tyle tego było, że hurtem ciężko było spamiętać i opowiedzieć to wszystko na jeden raz, że ona kazała mu kupić lewą kartę do telefonu, bo powiedziała, że: "muszą się szykować do wojny ze mną"![]() Nie muszę chyba mówić, jaką wesołość wzbudza w nas nieustannie każde obejrzenie reklamy z Cindy Crawford dla C&A, gdzie hasłem jest, że liczy się JAKOŚĆ : leci reklama, a my każdorazowo w śmiech!![]() Gratulacje!!
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-09-01 o 23:04 |
|
|
|
#2751 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2752 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2753 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Już??? ![]() Cytat:
Z doradcą jestem w kontakcie, Seba dobrze przybiera i po dwóch dniach odstawienia od piersi i odciągania zatęsknił za cycem Ogólnie to robię tak, że go przystawiam za każdym razem i jeśli dobrze ciągnie to OK, a jeśli źle to odstawiam i podaję mu z butelki. Odciągam po każdym "nieudanym" karmieniu i jeszcze dodatkowo raz przed snem i raz w nocy (budzę się specjalnie o 2.30 na odciąganie ) i potem mu te zapasy podaję po piersiach.
|
|||
|
|
|
#2754 | |||
|
Zakorzenienie
|
Jutro pierwszy raz Maciek idzie na basen, trzymajcie kciuki!
![]() Cytat:
) te kupy. Mamy czasami zielone, czasami biał0-żółte (taka jajecznica z przewagą białego), odcienie beżu, brązu... Żadnych zmian skórnych Maciek nie ma, nic mu nie dolega, nie boli, więc nie widzę powodów, żeby się męczyć A ja lubię zjeść ![]() Z pediatrą nawet na ten temat nie rozmawiałam bo co lekarz to co innego mówi. 200 na tydzień jest idealnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się z Wami po moich krótkich wakacjach
Było suuuuper! Dobrze być w domu, ale mogłabym się tam jeszcze "pomęczyć" kilka dni ![]() Myślałam, że coś do Was popiszę wieczorami, ale grafik mieliśmy tak napięty, że po powrocie do hotelu padaliśmy. Obiecałam recenzję "Kuchni i wina"... Hm, więc tak, ciężko mi o jednolitą opinię, bo mi bardzo smakowało, a tż nie całkiem. Więc gdybym ja tam była bez niego, to pewnie byłabym zachwycona. Jak wiele ludzi opisuje, mieliśmy problem z trafieniem Skręciliśmy w ulicę o nazwie takiej jak w adresie restauracji, a tu nic nie ma. Dopiero dopytaliśmy ludzi, wróciliśmy na główną drogę i żeby było śmieszniej to choć adres restauracji jest w Pszczynie, to wjazd do niej jest z głównej drogi już za znakiem następnej miejscowości Karta dość krótka, jak to pani Magda radzi ![]() (Tuż przed zamówieniem zadzwoniła do mnie Ola - Szmaragdowy Kotek. I jak zakup butelek się udał? )Zupki były bardzo dobre, choć moja (żurek pszczyński) bardzo słona. Ja taką lubię, ale jak by ją dostał ktoś lubiący powiedzmy standardową słoność, to by było gorzej pewnie. Niestety schabowy tż w jednej połowie był bardzo smaczny, a w drugiej niedosmażony a kapusta jak to tż określił dziwna. Poza tym mój tż ma baaardzo wrażliwy żołądek i... nie będę się wdawać w szczegóły, w każdym razie stwierdził, że coś nie w porządku było z tym jedzeniem... A ja pojadłam bardzo i było pyszne Porcje były całkiem duże, ja swojej nie dojadłam. Czyli z tej mojej opinii to tak wynika, że na dwoje babka wróżyła ![]() Cytat:
W kwestii wagi to jeszcze ja dorzucę znane mi normy ![]() W miesiącach 1-3 dziecko powinno przybierać ok. 150g/tydz. (600g/mies.), a w 4-6 już trochę mniej ok. 100g/tydz. (400g/mies.) My opuściliśmy teraz przez wyjazd nasze piątkowe ważenie. Idę w pon, bo mamy drugie szczepienie. Mam nadzieję, że trend wzrostowy został zachowony i liczę minimum na 150g za te 10 dni od ostatniego ważenia. Kaj nabiera znowu minimalnych krągłości, zniknęło jego "wcięcie" w talii, więc sądzę, że jest dobrze
Edytowane przez kism Czas edycji: 2012-09-01 o 23:44 |
|
|
|
|
#2756 | |
|
Zadomowienie
|
Wow
![]() Cytat:
My dziś pierwszy raz z małym do kościoła, musimy go przetestować przed chrztem
|
|
|
|
|
#2757 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bardzo, bardzo Ci dziękuję!
|
|
#2758 |
|
Zakorzenienie
|
Jesteśmy po basenie. Maciek po włożeniu do fotelika padł i śpi do tej pory (już półtorej godziny) i nie zanosi się żeby się obudził
![]() Zajęcia rewelacja, pół godziny w wodzie w zupełności wystarczy. Dzieciaki było spokojne, wyluzowane, jesteśmy bardzo zadowoleni. W ogóle żadne dziecko nie płakało ![]() Mój synalek gdyby mógł to by zasnął w tej wodzie.
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
a agata moze to dziwne pytanie, ale dziekco jest nago? czy jak?
a jak sie usra do wody :P? a jak mu sie uleje?
|
#2760 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:53.

Na początku jak tylko zdarzyło się Antosiowi zapłąkać przy kimś - padało orzeczenie "oj, chyba kolka" 
co dla mnie jest ciosem prosto w serce;

Ale dostał opiernicz, że miał się nim zająć, a on teściowej "sprzedaje".
A teściowa z tekstem: "No ja go tak przykryłam, żeby mu ciepło było"
A sama w krótkim rękawku stoi... no żesz, zjechałam i męża i teściową... Mąż to się uczy dopiero dziećmi zajmować, ale moja teściowa to wykształcona kobieta i mojemu synowi saunę urządza... aż mi ciśnienie skacze 

I tak samo myślałam, że to świadczy o tym, że jest silna. Daj znać co powiedział lekarz

Albo źle łapie technicznie, albo w ogóle się wkurza i nie chce, płacze okropnie. Prawie każde karmienie kończy się butelką (albo z moim, albo z mm). 
Karta dość krótka, jak to pani Magda radzi