|
|
#2911 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013
|
|
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się obudziłam z bólem brzucha;/ Wziełam no-spe moze przejdzie, bo na 13.00 do pracy rodacy!
|
|
|
|
|
#2913 |
|
Wtajemniczenie
|
książka jest na chomiku przynajmniej ja tam ją upolowałam.
a ja wstałam teraz. nie ukrywam że się wyspałam mimo 4 wycieczek na siku może to dobrze że tak długo spałam przynajmniej trochę odpoczęłam |
|
|
|
|
#2914 |
|
Wtajemniczenie
|
Patszysko, ja też w nocy po cichaczu spaceruję ok 4 razy do wc,
ale mój TŻ i tak to słyszy i pyta czy ja tak do końca będę dreptac w nocy na siusiu
|
|
|
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kathe, mam nadzieje, że dziś spotkają Cię tylko szczęśliwe chwile |
|
|
|
|
|
#2916 | |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze raz dziękuję
Wczoraj wypiłam ciepłą herbatkę,zrobiłam sobie kąpiel i ....niewiem kiedy ból zniknął.Tak więc obyło się bez tabletki -ale przynajmniej wiem jaka jest max dawka w razie czego....daaawno nie miałam takich bóli..... Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2917 |
|
Zakorzenienie
|
.ogolnie dzis mam wolne i nie wiem za co sie zlapac, pranie ogaranc pokoj troche, zaczac po malu sie pakowac w pudla i reklamowki - majac nadzieje ze szybko uda mi sie inne mieszkanie znalezc .ja powiedzialam sobie ze musze na basen chodzic podobno najlepiej jest, no ale jak mam zaplacic 140 koron eh w sumie place raz i moge nawet 6 gdz sie plumkac, ale troche daleko 2 razy busa musze zmeiniac i sam dojazd to godzina |
|
|
|
|
#2918 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Zostawmy pracę lekarzy lekarzom! Ja jestem inżynierem i się tego po prostu nie tykam - ufam! Już sobie wyobrażam jakby taki wykształcony lekarz miał projektować mosty Śmieszy mnie jak ludzie nie związani z moją branżą używają różnych określeń budowlanych błędnie Myślę, że identycznie wygląda sytuacja kiedy zaczynają laicy wypowiadać się na tematy medycznie, i kiedy ludzie bez wykształcenia wiedzą co im można przepisać, co pomoże a co nie!Mnie ginekolog powiedział jedno: niech Pani nie zbliża się do komputera! Ja przerażona, że jak to? przecież pracuję przy komputerze... że niby szkodliwe? Na co lekarz odpowiedział mi: Bo zacznie Pani czytać pierdoły! Od forum (wypowiedzi kobiet, które w ogóle nie znają się na rzeczy, a rozsiewają ploty i domysły) po pseudonaukowe artykuły oszołomów! I uważam, że miał 1000% racji! U nas na szczęście nie ma naukowych wywodów każdej z nas - co najwyżej jęczenie, narzekanie i robinie smaka na różne pyszności ![]() Cytat:
Troszkę mnie śmieszą niektóre informacje, stricte nastawione na odbiorców amerykańskich... choć ostatnio mój mąż ją podczytywał i zabronił mi definitywnie palić marihuany i brać cracka ![]() Cytat:
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() klask i:
|
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
no to zeby nadal bylo o jedzonku, to gotuje dzisiaj zupe jarzynowa na kurczaku
|
|
#2921 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#2922 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#2923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesli mozna, w sumei u mnie dzis piers z kurczaka w sezamie ziemniaki i 'mizeria'
|
|
|
|
|
|
#2924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mmmhhh w sezamie jeszcze nie robilam, jak panierujesz? maka, jajko, i sezam? ![]() Ja kurczaka zawsze panieruje w płatkach kukurydzianych i wychodzi taka pyszna chrupiaca moj maz uwielbia ![]() Mizerrie uwielbiam no ale na razie u mnie tylko zupka, ma byc lekkostrawnie, by nie pobudzac za bardzo żołądka
|
|
|
#2925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale wiadomo jak kto woli. wiesz akurat u mnie zdolnosci gotowania sa ograniczone, zupy to ja jedynie jem 'w gosiach' ogolnie jestem bardzo mieso zerna dzidzia tez jak na razie nie ma klopotow z tym co mamusia je yhmm a moja mizeria jest najlepsza na swiecie, dostalam przepis na prkatykach od starej gazdziny haha i mowi wam NIEBO W GEBIE przekaze corce jak sie urodzi, |
|
|
|
|
|
#2927 | |
|
Zakorzenienie
|
.....już o obiedzie piszecie....?no tak....jak tak wcześnie wstajecie
....dopiero niedawno miałam śniadanie....ale za to jajecznicę z kurkami...pyszna! A ogólnie chodzi za mną sushi....chociaż wege.... ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ---------- Cytat:
....tak ...a ja jestem psychologiem i stwierdzam ,że coś z Tobą nie tak. Ogarnij się dziewczyno i nie zamęczaj swoimi teoriami-jakie masz,takie masz -ale nie zarażasz optymizmem a w naszym stanie to potrzebne,bo są tu osoby z prawdziwymi problemami-naprawdę je mają a nie wyczytały,że mogąje mieć....dołowanie nikomu nie jest potzebne. |
|
|
|
|
|
#2928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy ma problemy... Prawdziwe.... A co do lektury to może właśnie poczytaj jakie możesz mieć po sushi w ciąży |
|
|
|
|
|
#2929 |
|
Zakorzenienie
|
nestelle jak wczesnie juz jest prawie 12.30 akurat czas by po malu zabierac sie za obiadek, u mojej babci obiad zawsze byl o 13 nie wczesniej nie pozniej, a potem pradziadzek dawal babci kase ona fru do sklepu i po lodzie BAMBINO w czekoladzie, yhmmmm
smak dziecinstwa
|
|
|
|
|
#2930 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozgniatasz bardzo te płatki? Jakieś przyprawy? I jajeczko samo? Czy mąka też? Ja dzisiaj gulasz i buraczki... Mniami! Pewnie standardowo zrobię na 2 dni
|
|
|
|
#2931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dobra dobra mamusie to ktora robi deser ....??? :confuse d: to tez sie teleportne haha
|
|
|
|
|
|
#2932 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Panieruje standardowo - sol, troche pieprzu, pozniej w mace, roztrzepanym jajku, na koncu w platkach i na rozgrzana patelnie ![]() bardzo fajne wychodzą tez takie "chipsy" z kurczaka czyli pierś pokrojona na mniejsze kawalki (2-3 cm), panierka z płatków i na patelnie - pyyycha ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ---------- Cytat:
Moja dziewczynka Edytowane przez Moderna Czas edycji: 2012-09-01 o 12:36 |
|||
|
|
|
|
#2933 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wstaje -razem z moimi dziećmi tak ok.11(,mąż wcześniej.)Ale laba się skończy. ![]() ...w poniedziałek mój syn idzie pierwszy raz do szkoły,córa do przedszkola.... Na usprawiedliwienie dodam ,że w środę mój mąż znalazł myszkę-oseska,jeszcze ma oczka zamknięte,5 cm....a teren wkoło otoczony przez pilnujące psy i firmę....więc po poszukiwaniu-czekaniu-czajeniu się na matkę oseska....mąż przyszedł do mnie.No i wiadomo..nie zostawiena pożarcie psom,ani na zamarznięcie,zagłodzenie, rozjechanie,zdeptanie.... właśnie wychowuję...karmienie co godz-dwie..nawet w nocy(co trzy),pyszczek ma taki malutki,że zakraplaczem -topię ją...więc pałeczka kosmet.z watką namaczana w mleczku i ssie,potem masowanie brzuszka..... ![]() Kurczę ,zawsze my musimy takie "coś" znajdywać... ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2934 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Moje kićki by się pewnie też nią słodko zajęły
|
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2936 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
|
|
|
|
#2938 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
jasne... hahah nie no ubawiłam się, pani Dr DD żart dnia. Widzę, że już niezłe loty
|
||||||||
|
|
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
no juz, koniec tych zlosliwosci!
![]() rozprawki o jedzeniu sa przyjemniejsze
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
większy ogórek wężowy, obrany i starty na tarce na grubych oczkach lub, szkl. obranych i startych na tarce świeżych ogórków gruntowych,1 duży kubek gęstej kwaśnej śmietany 12% (330 g),150 ml mleka pełnotłustego pęczek koperku (opcjonalnie),pęczek szczypiorku (opcjonalnie),3-4 łyżeczki cukru kryształu,2-3 łyżeczki soku z cytryny (tj. mniej więcej sok wyciśnięty z 0.5 cytryny),ok. 1 łyżeczka soli,pieprz do smaku naprwede wszytsko zlezy od waszej inwencji tworczej ![]() ![]() a to znalazlam na wikipedi - Mizeria – sałatka z zielonych ogórków, pokrojonych w plasterki i osolonych z dodatkiem cebuli. Najczęściej występuje z dodatkiem śmietany, choć bywają także wersje bez śmietany (np. z olejem) i z pieprzem lub z sokiem z cytryny i cukrem. Do mizerii bywają także dodawane: koperek, szczypiorek, mięta lub natka pietruszki. NOSZ Z OLEJEM FUUUUUUJ !!!! Edytowane przez kasia86bgo Czas edycji: 2012-09-01 o 13:09 |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

mam nadzieję, że dziś będzie lepiej

.

klask i:

....
:confuse d: to tez sie teleportne haha

.. ..
.........
!