Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 13:08   #2941
scarlett26
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
nie popadajmy w skrajności jakby tak porównywać to cola jest o wieeele nie zdrowa niż to sushi, a colę pijesz
Nie piję coli, pisałam o szkodliwości coli już wiele stron temu

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

jasne... hahah nie no ubawiłam się, pani Dr DD żart dnia. Widzę, że już niezłe loty
I co Cię tak bawi? Zazdrosna? Nie dr tylko lek, doktoratu nie mam
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:10   #2942
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
rozprawki o jedzeniu sa przyjemniejsze
co dziś macie na obiad?? ja biednie makaron spaghetii z sosem pieczarkowym (taki ze słoika z winiar, dostałam kilka słoików od teściowej ), do tego duszona kukurydza i ser żółty

---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Nie piję coli, pisałam o szkodliwości coli już wiele stron temu
pisałaś kiedyś, że czasami sobie pozwalasz na colę
Stary 2012-09-01, 13:13   #2943
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

pisałaś kiedyś, że czasami sobie pozwalasz na colę
nie na colę, tylko na sprite'a - akurat jeśli chodzi o ciążę to spora różnica
Stary 2012-09-01, 13:13   #2944
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

[QUOTE=strippi;36255612]co dziś macie na obiad?? ja biednie makaron spaghetii z sosem pieczarkowym (taki ze słoika z winiar, dostałam kilka słoików od teściowej ), do tego duszona kukurydza i ser żółty [COLOR="Silver"]

ja serwuje dzis dla naszej 2, ziemniaczki piers kuraka z sezamie i mizerie.
ale dziewczyny seryjnie jak tak piszemy o tym jedzeniu to az mi sie zachcialo i chyab nie wytrzymam do 15 i zrobie wczesniej.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:16   #2945
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

ja serwuje dzis dla naszej 2, ziemniaczki piers kuraka z sezamie i mizerie.
ale dziewczyny seryjnie jak tak piszemy o tym jedzeniu to az mi sie zachcialo i chyab nie wytrzymam do 15 i zrobie wczesniej.

hahhahaha ja też już głodna jestem, a rano jadłam mleczny start i kanapkę, szok ssie mnie ładnie już :d

Cytat:
nie na colę, tylko na sprite'a - akurat jeśli chodzi o ciążę to spora różnica
Myślisz że sprite od coli czymś się różni???
Stary 2012-09-01, 13:17   #2946
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
I co Cię tak bawi? Zazdrosna? Nie dr tylko lek, doktoratu nie mam
nie no, nie wiem co mnie bardziej ubawiło, wyimaginowany zawód, czy jakieś hmm wprost z nizin społecznych mniemanie że zawód lekarz to powód do zazdrości :hahaha : już mnie zaraz brzuch rozboli więc lepiej skończmy.

(wiem wiem dziewczyny dla mnie, nie mogłam się powstrzymać )

Cytat:
co dziś macie na obiad?? ja biednie makaron spaghetii z sosem pieczarkowym (taki ze słoika z winiar, dostałam kilka słoików od teściowej ), do tego duszona kukurydza i ser żółty
ja na nie jadam rzeczy z panierką, a dziś mnie naszło na kotlety schabowe, domowe frytki i ogórek kiszony prawie nigdy tak nie jadamy, więc niezła odmiana dla nas.

A na deserek jedziemy do mojej przyjaciółki, zaprosiła nas do siebie na domowe tiramisu dzień zapowiada się pysznie.
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:22   #2947
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Myślisz że sprite od coli czymś się różni???
zawartością fosforanów, którymi cola jest naładowana, a które upośledzają wchłanianie wapnia

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Cytat:
nie no, nie wiem co mnie bardziej ubawiło, wyimaginowany zawód, czy jakieś hmm wprost z nizin społecznych mniemanie że zawód lekarz to powód do zazdrości :hahaha : już mnie zaraz brzuch rozboli więc lepiej skończmy.

(wiem wiem dziewczyny dla mnie, nie mogłam się powstrzymać )
no sorry, forum jest z założenia anonimowe, skanu dyplomu wklejać tu nie będę - nie wiem czemu to dla Ciebie tak absurdalne - pierwszy raz spotykam się z tym tutaj

dziewczyny piszą, że jedna pracuje tu, inna gdzie indziej, jakoś takich reakcji to nie wzbudza... mam to jakoś udowadniać?
Stary 2012-09-01, 13:28   #2948
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
ja na nie jadam rzeczy z panierką, a dziś mnie naszło na kotlety schabowe, domowe frytki i ogórek kiszony prawie nigdy tak nie jadamy, więc niezła odmiana dla nas.

A na deserek jedziemy do mojej przyjaciółki, zaprosiła nas do siebie na domowe tiramisu dzień zapowiada się pysznie.
mniam!!! weź kawałek dla mnie
Obiad masz smakowy mniam mniam, mi dalej mięso nie może przejść przez gardło, jedynie takie np wymieszane, jak robiłam danie chińskie ostatnio, czy tortille.
Ja wczoraj miałam rybę (dorsza) z frytkami dla Julki i tż-ta, a ja paluszki rybne, bo ryba mi też nie przechodzi przez gardło

---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
zawartością fosforanów, którymi cola jest naładowana, a które upośledzają wchłanianie wapnia
Masakra, jakbym miała patrzeć co jest w czym to już dawno bym osiwiała.. serio... np dziś sobie zaserwowałam parówkę - zobacz jakie to niezdrowe same ozory, odpadki i chemia O dziwo jeszcze żyję i mam się dobrze
Dziewczyno wrzuć na luz i zacznij normalnie żyć, bez czytania tych artykułów pisanych przez oszołomów i słuchania rad rodem cioci kloci z pasikurowic.

Nie dziwię się, że tak to wszystko negatywnie odbierasz, jak nawet o sobie masz takie złe zdanie i nazywasz się grubasem.
Ps. jak tak znasz skład chemiczny wszystkich rzeczy i wiesz co dobre, a co nie, to czemu nic nie zrobiłaś ze swoją wagą? Od takie pytanie, zero złośliwości, bo sama mam nadwagę i niedługo to pewnie dobiję do 100-tki.

MNIAM widziałyście??? https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

zrobię dziś kto chce niech wpada zapraszam

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-09-01 o 13:32
strippi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:43   #2949
kasia86bgo
Zakorzenienie

strippi
MNIAM widziałyście??? https://wizaz.pl/kulinaria/przepis-w...anowe-z-toffee

zrobię dziś kto chce niech wpada zapraszam[/QUOTE]

hahaha akurat BANANOW moja dzidzia nie toleruje buuuu

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-09-01 o 13:45
Stary 2012-09-01, 13:43   #2950
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:

no sorry, forum jest z założenia anonimowe, skanu dyplomu wklejać tu nie będę - nie wiem czemu to dla Ciebie tak absurdalne - pierwszy raz spotykam się z tym tutaj

dziewczyny piszą, że jedna pracuje tu, inna gdzie indziej, jakoś takich reakcji to nie wzbudza... mam to jakoś udowadniać?
Dobra, dobra, niech Ci będzie, jesteś lekarzem a teraz koniec, dziewczyny przyłażą tu poczytać o ciąży, naładować się pozytywną energią a nie czytać kłótni jak u przekup na targu.

Cytat:
mniam!!! weź kawałek dla mnie
Obiad masz smakowy mniam mniam, mi dalej mięso nie może przejść przez gardło, jedynie takie np wymieszane, jak robiłam danie chińskie ostatnio, czy tortille.
Ja wczoraj miałam rybę (dorsza) z frytkami dla Julki i tż-ta, a ja paluszki rybne, bo ryba mi też nie przechodzi przez gardło [COLOR="Silver"]
ja tak do 15 muszę coś jeść co dwie godziny. Strasznie mnie ssie, ale staram się to owocki, to jakieś bakalie, no i pierwsze śniadanko i drugie śniadanko a potem wczesny obiad A teraz idę pomóc przynajmniej ziemniaki obiorę, bo mąż tam kucharzy a ja się obijam
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:47   #2951
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Masakra, jakbym miała patrzeć co jest w czym to już dawno bym osiwiała.. serio... np dziś sobie zaserwowałam parówkę - zobacz jakie to niezdrowe same ozory, odpadki i chemia O dziwo jeszcze żyję i mam się dobrze
Dziewczyno wrzuć na luz i zacznij normalnie żyć, bez czytania tych artykułów pisanych przez oszołomów i słuchania rad rodem cioci kloci z pasikurowic.

Nie dziwię się, że tak to wszystko negatywnie odbierasz, jak nawet o sobie masz takie złe zdanie i nazywasz się grubasem.
Ps. jak tak znasz skład chemiczny wszystkich rzeczy i wiesz co dobre, a co nie, to czemu nic nie zrobiłaś ze swoją wagą? Od takie pytanie, zero złośliwości, bo sama mam nadwagę i niedługo to pewnie dobiję do 100-tki.
Jaaaa i wracamy do punktu wyjściai dywagowania czy grubas to słowo pejoratywne. Nie mam o sobie złego zdania tak generalnie. Spasłam się, i jestem grubasem - takie są fakty. Na studiach prowadziłam bardzo zwariowany tryb życia, jadłam byle co i byle gdzie, wtedy się roztyłam. Przed ciążą latając z pracy do pracy i chodząc na nocki tak samo. Sobie mogę szkodzić, bo robię to tylko na własny rachunek, ale dziecku nie będę. Poza tym mam świadomość jakie ewentualne powikłania ciążowo-okołoporodowe zafundowałam sobie i dziecku zachodząc w ciążę jako grubas. Wzięłam to na klatę, omówiłam z lekarzem i TŻtem. Teraz zrobię przynajmniej to co mogę, żeby nie napaprać więcej.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

[QUOTE=ObserwujeCie;362563 40]Dobra, dobra, niech Ci będzie, jesteś lekarzem a teraz koniec, dziewczyny przyłażą tu poczytać o ciąży, naładować się pozytywną energią a nie czytać kłótni jak u przekup na targu. /QUOTE]

jakoś Ty jedna to kwestionujesz, ciekawe, co Ci tak nie pasuje...
mam się ponabijać z Twojego zawodu?
Stary 2012-09-01, 14:07   #2952
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:

hahaha akurat BANANOW moja dzidzia nie toleruje buuuu
a szkoda, moje też za bardzo nie, ale w tym połączeniu może być super, choć szczerze mówiąc nie jem słodyczy teraz, bo mnie odrzuciło. Zobaczymy

Cytat:

ja tak do 15 muszę coś jeść co dwie godziny. Strasznie mnie ssie, ale staram się to owocki, to jakieś bakalie, no i pierwsze śniadanko i drugie śniadanko a potem wczesny obiad A teraz idę pomóc przynajmniej ziemniaki obiorę, bo mąż tam kucharzy a ja się obijam
Mój śpi, więc obiad spoczywa na mnie, choć to 20min i jest Idę dziś na łatwiznę, jutro zrobimy coś pycha wyszukanego, może schabowego w panierce

Kto chce zobaczyć mój duży brzuch???
Stary 2012-09-01, 14:14   #2953
Agnjeska
Zadomowienie

O mamusiu wy znowu o jedzeniu
To się dołączę i powiem że upiekłam sernik z kruszonką kakaową ^^
Poza tym dzisiaj będzie uczta bo siostra tżta przychodzi spróbować polskiego jedzenia (ciekawe jak jej zasmakuje ^^)
Pewnie potem będziemy jeść resztki przez tydzień ale co tam

Cytat:
Napisane przez strippi
Kto chce zobaczyć mój duży brzuch???
Ja! (:

http://lb1f.lilypie.com/g6flp1.png

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-09-01 o 14:15
Agnjeska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 14:14   #2954
bmma
Zadomowienie

Dajesz brzuszek

Kinga 22-02-2013

Maciek 12-08-1997

bmma jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 14:19   #2955
00anulka00
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
również trzymam kciuki za bete i za usg (bo chyba dziś masz?) daj koniecznie znać, jak będziesz coś wiedzieć
nie jest ok, w sumie jest zle, mam mały przyrost po 48h.
Nie chce na razie rozwijać sie tu na forum, lekarz powiedzial co moze nastąpic
za kilka dni sie wszystko wyjaśni
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 14:21   #2956
kasia86bgo
Zakorzenienie

no to ja mykam jesc potem pewnie jakas 'sjesta' zajrze do was pozniej kochaniutkie

Stary 2012-09-01, 14:35   #2957
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez Agnjeska Pokaż wiadomość
O mamusiu wy znowu o jedzeniu
To się dołączę i powiem że upiekłam sernik z kruszonką kakaową ^^
Poza tym dzisiaj będzie uczta bo siostra tżta przychodzi spróbować polskiego jedzenia (ciekawe jak jej zasmakuje ^^)
Pewnie potem będziemy jeść resztki przez tydzień ale co tam

Ja! (:
mniam, jak nie lubię sernika to teraz naszła mnie ślinka

Cytat:
Napisane przez bmma Pokaż wiadomość
Dajesz brzuszek
Już

Cytat:
no to ja mykam jesc potem pewnie jakas 'sjesta' zajrze do was pozniej kochaniutkie
to już wiemy, gdzie wszystkie się podziewają jak znikają z forum

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
trzymam mocno kciuki i modlę się!

No to dobra, to macie mnie i brzuchol. Od razu zaznaczam, że nie jestem taka szczuplutka jak wy, ale (scarlet) lubię siebie taką jaką jestem! Jak urodzę zapiszę się na fitness i siłownię, zacznę inaczej się odżywiać, mam plan! (dodam tyle, że przed 1 ciąża ważyłam naprawdę mało, bo 30kg mniej i byłam chudzinką, więc ciężko było mi się zaakceptować, ale udało mi się, w końcu za te kg mam cudowną córeczkę i nigdy bym tego nie zmieniła )
A pokażcie wy się
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Kopia DSC00620.jpg (41,6 KB, 114 załadowań)

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-09-01 o 14:36
Stary 2012-09-01, 14:41   #2958
Sunshine833
Raczkowanie

Witam...oj coś widzę, że dziś hormony buzują w powietrzu...a przyszłam się do Was zrelaksować bo właśnie dziś robiłam torta (o którym wcześniej wspominałam), no i wyszedł mi katastrofalnie...w sensie głównym założeniem było, że ma być lekki, mało słodki itd...i wszystko na odwrót - chyba muszę expresso do niego gościom podać bo się zasłodzą na amen...

no i jak powiedziałam przyszłam się tu zrelaksować...a co widzę...HORMONY BUZUJĄCE!!! HEHE... i tak sobie czytam i w sumie nie kumam już nic o co komu chodzi ale jedno jest pewne...nie mam połowy wiedzy tej co niektórzy na temat co można czego nie...i chyba w sumie mi z tym dobrze bo nie zawracam sobie głowy i żyję normalnie...bo przecież ciąża z założenia to jeden z najpiękniejszych okresów kobiety więc lepiej się nią delektować niż zamartwiać i czytać jakich tu jeszcze marchewek z jakiej uprawy nie można jeść bo coś tam...ot takie mam nastawienie w dniu dzisiejszym, że chyba sobie wieczorem lampkę wina wypiję nawet....a co tam

Więc życzę wszystkim trochę pozytywnej energii w dniu dzisiejszym no i dyspensy na jakiś mały grzeszek

a i jeszcze Wam powiem, że jak wczoraj się tu naczytałam o swędzącej skórze to i mnie w nocy dziś ta dolegliwość dopadła...to się nazywa siła psychiki
Sunshine833 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 14:51   #2959
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:

A pokażcie wy się
Pięknie wyglądasz (;
I muszę Ci powiedzieć ze masz genialne włosy!
Ja nie mam co pokazywać bo nic nie widać ;p No ale u mnie dopiero za 3 dni 12 tydzień się zaczyna (;

Cytat:
Napisane przez sunshine833
i chyba w sumie mi z tym dobrze bo nie zawracam sobie głowy i żyję normalnie...bo przecież ciąża z założenia to jeden z najpiękniejszych okresów kobiety więc lepiej się nią delektować niż zamartwiać i czytać jakich tu jeszcze marchewek z jakiej uprawy nie można jeść bo coś tam...
Jakby to u mnie powiedzieli... dobrze prawisz, polać Ci

12.02.2013 Jasmine
Stary 2012-09-01, 15:09   #2960
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie wyglądasz (;

Jakby to u mnie powiedzieli... dobrze prawisz, polać Ci
Dziś chyba sobie poleję bo białe winko za mną chodzi...chyba że Tż znowu mi zabroni i powie coś w stylu nie będziesz mi dziecka truła...jeny czasami jak inkubator się czuje

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Pięknie wyglądasz (;
Ja nie mam co pokazywać bo nic nie widać ;p No ale u mnie dopiero za 3 dni 12 tydzień się zaczyna (;
12 tydzień i nic nie widać...też bym tak chciała...mi jakoś 9ty leci i już część spodni w odstawkę poszły...
Stary 2012-09-01, 15:18   #2961
megi-megi
Zakorzenienie

Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:19   #2962
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Pięknie wyglądasz (;
u mnie jest 14tydz + 1 dzień
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego wyglądu
Włosy mam pofalowane po warkoczu, a naturalnie są proste Kolor niestety wyblakły, ale dziś idę kupić sobie farbę, to trochę rudy mi odżyje, w końcu doczekałam się 2 trymestru

ps mi w 1 ciąży też długo nie było widać brzuszek, zaraz wstawię coś

Edytowane przez strippi
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:43
Stary 2012-09-01, 15:20   #2963
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew.
(( trzymaj się!!! za was ściskam z całych sił!!!!!
Stary 2012-09-01, 15:21   #2964
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
a to znalazlam na wikipedi - Mizeria – sałatka z zielonych ogórków, pokrojonych w plasterki i osolonych z dodatkiem cebuli. Najczęściej występuje z dodatkiem śmietany, choć bywają także wersje bez śmietany (np. z olejem) i z pieprzem lub z sokiem z cytryny i cukrem. Do mizerii bywają także dodawane: koperek, szczypiorek, mięta lub natka pietruszki. NOSZ Z OLEJEM FUUUUUUJ !!!!
jak byłam dzieckiem mama robiła mi mizerię bez śmietany (bo nie lubiłam) ale za to z odrobiną octu - do tego sól, pieprz i ciutkę cukru. Nadal czasem taką robię. Choć u mnie króluje ogórek, cebulka w kosteczkę i śmietana

Cytat:
Strasznie mnie ssie, ale staram się to owocki, to jakieś bakalie, no i pierwsze śniadanko i drugie śniadanko a potem wczesny obiad
Mnie mama zmusza do wcinania orzechów - na rozum Fasolki Chociaż może nie tyle zmusza, co przypomina - bo ja orzechy (każde) bardzo lubię.

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
Będę mocno trzymać kciuki. W paciorku też kilka słów szepnę...

Cytat:
Napisane przez Sunshine833 Pokaż wiadomość
ale jedno jest pewne...nie mam połowy wiedzy tej co niektórzy na temat co można czego nie...i chyba w sumie mi z tym dobrze bo nie zawracam sobie głowy i żyję normalnie...
ja na ten przykład popiłam przed chwilką leki wygazowaną, wczorajszą colą Potem przejadłam kinder niespodzianką

Ah! Wybieramy się na imprezę dzisiaj i kupiłam słynną Bavarię! Zobaczymy czy smakuje jak pisałyście Już mnie korci, żeby spróbować ale może do wieczora wytrzymam

Kurka, ja dzisiaj też jakaś nabuzowana energią. Czekam do godziny ZERO (mniej więcej pojawia się 14-16) kiedy padnę na buzię i mnie przymuli... jak na razie góry bym przenosiła gołymi rękoma.

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:24   #2965
Sunshine833
Raczkowanie

Cytat:
Trzymaj się!!! będzie dobrze!!!
Stary 2012-09-01, 15:31   #2966
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Będzie dobrze, myśl pozytywnie!

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 15:34   #2967
Agnjeska
Zadomowienie

Cytat:
u mnie jest 14tydz + 1 dzień
Dziękuję za miłe słowa odnośnie mojego wyglądu
Włosy mam pofalowane po warkoczu, a naturalnie są proste Kolor niestety wyblakły, ale dziś idę kupić sobie farbę, to trochę rudy mi odżyje, w końcu doczekałam się 2 trymestru

ps mi w 1 ciąży też długo nie było widać brzuszek, zaraz wstawię coś

1 foto - 4 miesiac
2 foto - koniec 8 miesiąca (od razu zaznaczam, że wsiadłam tylko na stępa dla ulgi kręgosłupa - zezwolenie od lekarza)
W tej ciąży, ani razu nie wsiadałam.
A ja też właśnie zastanawiam się nad farbowaniem (moje włosy wręcz się o nie proszą...) w folderach, które dostałam od położnej pisze że nie jest udowodnione żeby farba szkodziała. Myślisz że można spokojnie farbować? (Mam ogólnie plan przynieść maseczkę chirurgiczną z pracy, używają u nas takich przy klejach do tapet xD) bo jednak te farby śmierdzą (;

Cytat:
Napisane przez megi-megi
Zaczęłam silnie krwawić. Dziecko na razie żyje. Nie wiedzą dlaczego krwawie. Obraz z usg nie jest typowy. Leżę w szpitalu. Serce zaraz mi pęknie. Widzałam jak się rusza, macha łapkami. A ze mnie leje się krew
Trzymamy kciuki, musi być dobrze!

Cytat:
Napisane przez Sorceresss
Mnie mama zmusza do wcinania orzechów - na rozum Fasolki Chociaż może nie tyle zmusza, co przypomina - bo ja orzechy (każde) bardzo lubię.
Też jadam orzechy, bo też mnie rodzicielka poinformowała że na rozum dobre, podobno jak była w ciąży ze mną też wcinała

12.02.2013 Jasmine

Edytowane przez Agnjeska
Czas edycji: 2012-09-01 o 15:36
Stary 2012-09-01, 15:37   #2968
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
Trzymaj się....
Stary 2012-09-01, 15:45   #2969
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
A ja też właśnie zastanawiam się nad farbowaniem (moje włosy wręcz się o nie proszą...) w folderach, które dostałam od położnej pisze że nie jest udowodnione żeby farba szkodziała. Myślisz że można spokojnie farbować? (Mam ogólnie plan przynieść maseczkę chirurgiczną z pracy, używają u nas takich przy klejach do tapet xD) bo jednak te farby śmierdzą (;
No od 2 trymestru można farbować, jakoś sobie nie wyobrażam chodzić 9 miesięcy z odrostami :d hehe
i też chyba sobie załatwię maseczkę, bo te farby faktycznie śmierdzą.

ps zdjęcia z końmi skasowałam, bo kiedyś pewna laska po kopiowała moje zdjęcia i wstawiła jako swoje, że to niby ona na fotkach.
Stary 2012-09-01, 15:49   #2970
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuje ślicznie za zaangażowanie, ale już znalazłam laboratorium przy prywatnej klinice, tuż obok mnie, pracują 24h/ dobę
tylko teraz żeby ta beta wzrosła ładnie
będę trzymać kciuki, żeby było ok.

Cytat:
dodam jeszcze, że znam jedno małżeństwo, on chciał dziecko, ona nie, w końcu się zgodziła...
z dwojga złego wolałabym opcję ona chce, on nie, bo co by nie mówić i jak by facetowi nie zależało to on zaraz po porodzie wróci do pracy i to kobieta zostaje na całe dnie sama z dzieckiem, bez towarzystwa, znajomych, wolnego czasu, odpoczynku, z płaczącym dzieckiem. jeśli tego nie chciała i nic jej się nie zmieniło w trakcie ciąży/zaraz po porodzie to marny jej los, dziecka zresztą też.

ja bardzo szybko po ślubie chciałam myśleć o dziecku, ale mąż nie chciał, nie był jeszcze gotowy, więc czekaliśmy. potem pojawiły się problemy, więc i tak nie mogliśmy myśleć o dziecku, aż mąż sam zaczął mówić, że chce mieć dziecko. nie wyobrażam sobie sytuacji, że jedno chce, drugie nie.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
takie cięcia do ok. 1900zł na osobę to dopiero początek. Mnie to 1900 też zadowala (przy założenia, że bierzemy dzieciątko pod uwagę). Miałam na myśli całą masę pomocy socjalnych dla najuboższych... tylko tu też pojawia się problem: biedni ludzie versus biedna patologia

Ja też ją posiadam. Na ślub zamiast kwiatów prosiliśmy gości o książki i dostaliśmy od kuzyna "Pierwszy rok życia dziecka". Dlatego pokusiłam się o wcześniejszą część czyli "W oczekiwaniu na dziecko".
Troszkę mnie śmieszą niektóre informacje, stricte nastawione na odbiorców amerykańskich... choć ostatnio mój mąż ją podczytywał i zabronił mi definitywnie palić marihuany i brać cracka
a, to ok, bo wcześniejszą wypowiedź odebrałam jako odnoszącą się wyłącznie do becikowego i tej kwoty. aż zaczęłam się zastanawiać ile Wy wszyscy zarabiacie, że ta kwota tak Was dotyka?

my też na ślub prosiliśmy o książki zamiast kwiatów, ale nie dostaliśmy żadnych odnoszących się do ciąży/dzieci. w ogóle..część książek była dana tak na odczepnego, jakby ktoś w ogóle nie pomyślał i skupił się tylko na tym, żeby coś dać, nie ważne co. ale było kilka fajnych książek. z kwiatów nic by nie zostało.

odnośnie "w oczekiwaniu na dziecko" to rzeczywiście niektóre informacje jak na naszą rzeczywistość są bardzo odrealnione. ja dopiero zaczynam czytać, ale natknęłam się np. na info, że już minęły czasy, kiedy kobieta przechodziła z oddziału na oddział, z sali na salę w trakcie pobytu w szpitalu w czasie porodu, bo teraz od początku do końca przebywa na jednej sali, która jest jednocześnie przedporodowa, porodowa i poporodowa. w odniesieniu do polskich szpitali ma się to nijak. ale mimo wszystko warto poczytać.

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość
Korci mnie już od dawna spróbować, ale boję się, że nie wyjdzie Rozgniatasz bardzo te płatki? Jakieś przyprawy? I jajeczko samo? Czy mąka też?
Ja dzisiaj gulasz i buraczki... Mniami! Pewnie standardowo zrobię na 2 dni
jak rozgnieciesz tak będziesz miała, ja po prostu czasem zamiast bułki tartek dawałam płatki, reszta bez zmian.

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
bardzo fajne wychodzą tez takie "chipsy" z kurczaka czyli pierś pokrojona na mniejsze kawalki (2-3 cm), panierka z płatków i na patelnie - pyyycha
uwielbiam. albo z sezamem. na zimno idealne na każdą imprezę.

Cytat:
u mnie tylko rosół.ale babcia zrobiła knedle, więc byłam i zjadłam.

Cytat:
A pokażcie wy się
ja się nie pokażę, w porównaniu z Tobą WCALE nie mam biustu

Cytat:
trzymajcie się!!!

ja dziś mam za sobą pierwszy dzień w pracy po wakacjach, ale krótki. jutro już normalnie, 8 godzin, do tego mega sajgon.

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Ciekawe jak tam Kathe (?) nie jestem pewna czy dobrze nick napisałam. Dzisiaj ma ślub, bardzo się martwiła.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości