Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013 - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 09:51   #2911
00anulka00
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marcowo-Kwietniowe 2013

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuje ślicznie za zaangażowanie, ale już znalazłam laboratorium przy prywatnej klinice, tuż obok mnie, pracują 24h/ dobę
tylko teraz żeby ta beta wzrosła ładnie
powodzenia

bylam o 8 na pobraniu krwi, mam nadzieje ze do 12 dostane wynik
00anulka00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 09:52   #2912
klementyna1
Zakorzenienie

A ja się obudziłam z bólem brzucha;/ Wziełam no-spe moze przejdzie, bo na 13.00 do pracy rodacy!
klementyna1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 10:28   #2913
Ptaszysko16
Wtajemniczenie

książka jest na chomiku przynajmniej ja tam ją upolowałam.

a ja wstałam teraz. nie ukrywam że się wyspałam mimo 4 wycieczek na siku

może to dobrze że tak długo spałam przynajmniej trochę odpoczęłam
Ptaszysko16 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 10:47   #2914
anika_s
Wtajemniczenie

Patszysko, ja też w nocy po cichaczu spaceruję ok 4 razy do wc,
ale mój TŻ i tak to słyszy i pyta czy ja tak do końca będę dreptac w nocy na siusiu
anika_s jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 10:49   #2915
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 00anulka00 Pokaż wiadomość
powodzenia
również trzymam kciuki za bete i za usg (bo chyba dziś masz?) daj koniecznie znać, jak będziesz coś wiedzieć

Kathe, mam nadzieje, że dziś spotkają Cię tylko szczęśliwe chwile

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 10:58   #2916
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ObserwujeCie Pokaż wiadomość

Do usług mam nadzieję, że dziś będzie lepiej
Jeszcze raz dziękuję!
Wczoraj wypiłam ciepłą herbatkę,zrobiłam sobie kąpiel i ....niewiem kiedy ból zniknął.Tak więc obyło się bez tabletki -ale przynajmniej wiem jaka jest max dawka w razie czego....daaawno nie miałam takich bóli.....
Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
Ja pracuję w galerii handlowej w jednej z sieciówek. Robota fajna, nie powiem, że nie. Zawsze pracowałam po 12 godzin i to parę dni pod rząd. A to trzeba było przebrać wszystkie manekiny, które mało nie ważą, a to jakieś zdjąć z półki, a to podnosić ciężkie torby z dostawami. Dzień nim dowiedziałam się, że jestem w ciąży przebrałam właśnie wszystkie manekiny i przerzuciłam całe zaplecze
Mam niesamowite szczęście, że pracuję z bardzo fajnymi dziewczynami. Gdy powiedziałam im o ciąży wyręczają mnie w tych zadaniach i w ogóle nie marudzą. Pytają o zdrówko, o to jak się czuję i w ogóle.

Na szczęście szefowa dała mi wolne w poniedziałek i pójdę zobaczyć moje maleństwo. Według suwaczka jestem w 10 tyg. Duży już jest brzdąc Szczęście mnie rozpiera. Teraz czuję, że mogę zrobić w życiu wszystko!
Ale Szczęściara z Ciebie!!!I do tego jak się czyta-można się zarazić....
nestelle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 11:04   #2917
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

no to witam was mamusie z rana, ja dzis az raz w nocy wstawalam siki byla ok 5 poszlam spac dalej z mysla ze moze ok 8.30 sie obudze yhmmm o 10.15 siostra poka do pokoju i sie pyta czy pojde po te jajka do sklepu, no i coz trza bylo wstac i isc kupic a teraz czekac na gofry .

ogolnie dzis mam wolne i nie wiem za co sie zlapac, pranie ogaranc pokoj troche, zaczac po malu sie pakowac w pudla i reklamowki - majac nadzieje ze szybko uda mi sie inne mieszkanie znalezc .

ja powiedzialam sobie ze musze na basen chodzic podobno najlepiej jest, no ale jak mam zaplacic 140 koron eh w sumie place raz i moge nawet 6 gdz sie plumkac, ale troche daleko 2 razy busa musze zmeiniac i sam dojazd to godzina mogliby w koncu skonczyc budowac ten na centrum haha

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 11:09   #2918
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy, na czele ze mną myśleli, że jednak będzie dziewczynka, a tu proszę, niespodzianka.
Ale co tam, będzie motywacja, żeby mieć kolejne
i tak do skutku?

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
mi się wydaje, że trochę się przesadza z tym stwierdzeniem, że dla najuboższych. nie wiem czy dobrze to policzyłam, ale wychodzi mi, że jeśli dochód na osobę do becikowego ma nie przekraczać 1900 netto to wliczając dziecko jako członka rodziny, żeby nie załapać się każdy z rodziców powinien zarabiać powyżej 4000 brutto. nam do takich zarobków na prawdę strasznie daleko, a nie mam wrażenia, że jesteśmy ani najubożsi, ani tym bardziej z marginesu społecznego! litości..
takie cięcia do ok. 1900zł na osobę to dopiero początek. Mnie to 1900 też zadowala (przy założenia, że bierzemy dzieciątko pod uwagę). Miałam na myśli całą masę pomocy socjalnych dla najuboższych... tylko tu też pojawia się problem: biedni ludzie versus biedna patologia

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Ja chcę wiedzieć, a nie przypuszczać i gdybać, bo na ty można się przejechać.
A może czasem warto zaryzykować przejechanie się? Carpe diem!!!
Zostawmy pracę lekarzy lekarzom! Ja jestem inżynierem i się tego po prostu nie tykam - ufam! Już sobie wyobrażam jakby taki wykształcony lekarz miał projektować mosty Śmieszy mnie jak ludzie nie związani z moją branżą używają różnych określeń budowlanych błędnie Myślę, że identycznie wygląda sytuacja kiedy zaczynają laicy wypowiadać się na tematy medycznie, i kiedy ludzie bez wykształcenia wiedzą co im można przepisać, co pomoże a co nie!

Mnie ginekolog powiedział jedno: niech Pani nie zbliża się do komputera! Ja przerażona, że jak to? przecież pracuję przy komputerze... że niby szkodliwe? Na co lekarz odpowiedział mi: Bo zacznie Pani czytać pierdoły! Od forum (wypowiedzi kobiet, które w ogóle nie znają się na rzeczy, a rozsiewają ploty i domysły) po pseudonaukowe artykuły oszołomów! I uważam, że miał 1000% racji!
U nas na szczęście nie ma naukowych wywodów każdej z nas - co najwyżej jęczenie, narzekanie i robinie smaka na różne pyszności

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Kurczaczek, szukam po sieci tej książki "W oczekiwaniu na dziecko", ale nie ma w wersji elektronicznej... A wczoraj byłam w Empiku, mogłam się rozejrzeć...
Bo sporo czytałam/słyszałam o tej pozycji, że ciekawie napisane - z humorem i rzetelnie
Może upoluję niedługo
Ja też ją posiadam. Na ślub zamiast kwiatów prosiliśmy gości o książki i dostaliśmy od kuzyna "Pierwszy rok życia dziecka". Dlatego pokusiłam się o wcześniejszą część czyli "W oczekiwaniu na dziecko".
Troszkę mnie śmieszą niektóre informacje, stricte nastawione na odbiorców amerykańskich... choć ostatnio mój mąż ją podczytywał i zabronił mi definitywnie palić marihuany i brać cracka

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
no nam Julka zrobila pobudke dopiero 7.15 ale potem kazała mi leżec i patrzeć jak tańczy bo sobie muzyke włączyła
Hehehehe : hahaha: Zrobię tak jutro rano mężusiowi

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 11:17   #2919
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sorceresss Pokaż wiadomość

Zostawmy pracę lekarzy lekarzom! Ja jestem inżynierem i się tego po prostu nie tykam - ufam! Już sobie wyobrażam jakby taki wykształcony lekarz miał projektować mosty Śmieszy mnie jak ludzie nie związani z moją branżą używają różnych określeń budowlanych błędnie Myślę, że identycznie wygląda sytuacja kiedy zaczynają laicy wypowiadać się na tematy medycznie, i kiedy ludzie bez wykształcenia wiedzą co im można przepisać, co pomoże a co nie!

Mnie ginekolog powiedział jedno: niech Pani nie zbliża się do komputera! Ja przerażona, że jak to? przecież pracuję przy komputerze... że niby szkodliwe? Na co lekarz odpowiedział mi: Bo zacznie Pani czytać pierdoły! Od forum (wypowiedzi kobiet, które w ogóle nie znają się na rzeczy, a rozsiewają ploty i domysły) po pseudonaukowe artykuły oszołomów! I uważam, że miał 1000% racji!
U nas na szczęście nie ma naukowych wywodów każdej z nas - co najwyżej jęczenie, narzekanie i robinie smaka na różne pyszności
.........klask i:
Stary 2012-09-01, 11:32   #2920
Moderna
Zakorzenienie

no to zeby nadal bylo o jedzonku, to gotuje dzisiaj zupe jarzynowa na kurczaku
Stary 2012-09-01, 11:34   #2921
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
dziękuje ślicznie za zaangażowanie, ale już znalazłam laboratorium przy prywatnej klinice, tuż obok mnie, pracują 24h/ dobę
tylko teraz żeby ta beta wzrosła ładnie
trzymam
Cytat:
A my z Tż tem tak się przyzwyczailiśmy, że budzimy się tak z 15 min przed budzikiem, czyli trochę po piątej, czy świątek czy piątek. Normalnie to wstajemy do pracy, a w weekendy czytamy gazety, oglądamy TV, projektujemy coś do domu, a w napadzie nadaktywności to parę razy nawet poszliśmy na spacer. Jak komuś mówimy, że wstaliśmy o 5 rano w niedzielę, to przeważnie pyta za jakie grzechy, ale my to lubimy
wow
Cytat:
powodzenia

anulka, kciuki za Twój wynik
Stary 2012-09-01, 11:46   #2922
alliw
Zadomowienie

[QUOTE=Sorceresss;36252861]i tak do skutku?
spróbuję do trzeciego

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
a u mnie chyba barszcz dziś będzie, ale lecę na rynek, bo może szpinak rzucili

przyjemnej soboty Wam życzę
alliw jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 11:50   #2923
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
to ja sie okolo 14 teleportuje do ciebie jesli mozna, w sumei u mnie dzis piers z kurczaka w sezamie ziemniaki i 'mizeria'

Stary 2012-09-01, 11:57   #2924
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość
to ja sie okolo 14 teleportuje do ciebie jesli mozna, w sumei u mnie dzis piers z kurczaka w sezamie ziemniaki i 'mizeria'
pewnie, teleportuj sie, gotuje zawsze jak dla armii, wiec starczy dla wszystkich

mmmhhh w sezamie jeszcze nie robilam, jak panierujesz? maka, jajko, i sezam?

Ja kurczaka zawsze panieruje w płatkach kukurydzianych i wychodzi taka pyszna chrupiaca moj maz uwielbia

Mizerrie uwielbiam

no ale na razie u mnie tylko zupka, ma byc lekkostrawnie, by nie pobudzac za bardzo żołądka
Stary 2012-09-01, 12:07   #2925
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nestelle Pokaż wiadomość
.........klask i:
Klaskajcie se, klaskajcie.... Skąd wiesz jakie mam wykształcenie? Tak się akurat składa, że jestem lekarzem, a nie laikiem i wiem jakie leki mogę brać, a jakich nie.
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:09   #2926
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
pewnie, teleportuj sie, gotuje zawsze jak dla armii, wiec starczy dla wszystkich

mmmhhh w sezamie jeszcze nie robilam, jak panierujesz? maka, jajko, i sezam?

Ja kurczaka zawsze panieruje w płatkach kukurydzianych i wychodzi taka pyszna chrupiaca moj maz uwielbia

Mizerrie uwielbiam

no ale na razie u mnie tylko zupka, ma byc lekkostrawnie, by nie pobudzac za bardzo żołądka
bez maki samo jajko i sezam no ale wiadomo jak kto woli. wiesz akurat u mnie zdolnosci gotowania sa ograniczone, zupy to ja jedynie jem 'w gosiach' ogolnie jestem bardzo mieso zerna dzidzia tez jak na razie nie ma klopotow z tym co mamusia je
yhmm a moja mizeria jest najlepsza na swiecie, dostalam przepis na prkatykach od starej gazdziny haha i mowi wam NIEBO W GEBIE przekaze corce jak sie urodzi,

Stary 2012-09-01, 12:18   #2927
nestelle
Zakorzenienie

.....już o obiedzie piszecie....?no tak....jak tak wcześnie wstajecie....
dopiero niedawno miałam śniadanie....ale za to jajecznicę z kurkami...pyszna!
A ogólnie chodzi za mną sushi....chociaż wege....

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:11 ----------

Cytat:
Klaskajcie se, klaskajcie.... Skąd wiesz jakie mam wykształcenie? Tak się akurat składa, że jestem lekarzem, a nie laikiem i wiem jakie leki mogę brać, a jakich nie.

....tak ...a ja jestem psychologiem i stwierdzam ,że coś z Tobą nie tak.
Ogarnij się dziewczyno i nie zamęczaj swoimi teoriami-jakie masz,takie masz -ale nie zarażasz optymizmem a w naszym stanie to potrzebne,bo są tu osoby z prawdziwymi problemami-naprawdę je mają a nie wyczytały,że mogąje mieć....dołowanie nikomu nie jest potzebne.
Stary 2012-09-01, 12:22   #2928
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
....tak ...a ja jestem psychologiem i stwierdzam ,że coś z Tobą nie tak.

Ogarnij się dziewczyno i nie zamęczaj swoimi teoriami-jakie masz,takie masz -ale nie zarażasz optymizmem a w naszym stanie to potrzebne,bo są tu osoby z prawdziwymi problemami-naprawdę je mają a nie wyczytały,że mogąje mieć....dołowanie nikomu nie jest potzebne.
Ciekawe czy podobne rady dajesz w pracy....

Każdy ma problemy... Prawdziwe.... A co do lektury to może właśnie poczytaj jakie możesz mieć po sushi w ciąży
Stary 2012-09-01, 12:22   #2929
kasia86bgo
Zakorzenienie

nestelle jak wczesnie juz jest prawie 12.30 akurat czas by po malu zabierac sie za obiadek, u mojej babci obiad zawsze byl o 13 nie wczesniej nie pozniej, a potem pradziadzek dawal babci kase ona fru do sklepu i po lodzie BAMBINO w czekoladzie, yhmmmm smak dziecinstwa

Stary 2012-09-01, 12:27   #2930
Sorceresss
Wtajemniczenie

Cytat:
Korci mnie już od dawna spróbować, ale boję się, że nie wyjdzie Rozgniatasz bardzo te płatki? Jakieś przyprawy? I jajeczko samo? Czy mąka też?
Ja dzisiaj gulasz i buraczki... Mniami! Pewnie standardowo zrobię na 2 dni

"Szanse jedne na milion spełniają się w dziewięciu przypadkach na dziesięć"
Terry Pratchett
Sorceresss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:33   #2931
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
Korci mnie już od dawna spróbować, ale boję się, że nie wyjdzie Rozgniatasz bardzo te płatki? Jakieś przyprawy? I jajeczko samo? Czy mąka też?
hahaha to juz wiem gdzie sie drugi raz teleportuje na obiadek w sumie apetyt mam taki ze ciagle bym jadla _

dobra dobra mamusie to ktora robi deser ....???:confuse d: to tez sie teleportne haha

Stary 2012-09-01, 12:36   #2932
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
mizeria jest najlepsza na swiecie, dostalam przepis na prkatykach od starej gazdziny haha i mowi wam NIEBO W GEBIE przekaze corce jak sie urodzi,
a z nami sie podzielisz przepisem?

Cytat:
najczesciej uzywam blendera, kilka obrotow, platki sa rozdrobnione na dosc male kawalki - tzn. czesc jes bardzo rozdrobniona, jak bulka tarta, a czesc jest taka polamana (nie wiem jak wyjasnic ).
Panieruje standardowo - sol, troche pieprzu, pozniej w mace, roztrzepanym jajku, na koncu w platkach i na rozgrzana patelnie

bardzo fajne wychodzą tez takie "chipsy" z kurczaka czyli pierś pokrojona na mniejsze kawalki (2-3 cm), panierka z płatków i na patelnie - pyyycha

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
dobra dobra mamusie to ktora robi deser ....???:confuse d: to tez sie teleportne haha
to ja tez sie do kogos na deser pisze

Edytowane przez Moderna
Czas edycji: 2012-09-01 o 12:36
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 12:41   #2933
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Ciekawe czy podobne rady dajesz w pracy....

Każdy ma problemy... Prawdziwe.... A co do lektury to może właśnie poczytaj jakie możesz mieć po sushi w ciąży
...czytaj dokładniej(to się nazywa czytanie ze zrozumieniem..)...sushi WEGE...dozwolone w ciąży jak i w innym stanie ...
Cytat:
nestelle jak wczesnie juz jest prawie 12.30 akurat czas by po malu zabierac sie za obiadek, u mojej babci obiad zawsze byl o 13 nie wczesniej nie pozniej, a potem pradziadzek dawal babci kase ona fru do sklepu i po lodzie BAMBINO w czekoladzie, yhmmmm smak dziecinstwa
....dobre,dobre....na lody to może bym wstała....
ja wstaje -razem z moimi dziećmi tak ok.11(,mąż wcześniej.)Ale laba się skończy.
...w poniedziałek mój syn idzie pierwszy raz do szkoły,córa do przedszkola....
Na usprawiedliwienie dodam ,że w środę mój mąż znalazł myszkę-oseska,jeszcze ma oczka zamknięte,5 cm....a teren wkoło otoczony przez pilnujące psy i firmę....więc po poszukiwaniu-czekaniu-czajeniu się na matkę oseska....mąż przyszedł do mnie.No i wiadomo..nie zostawiena pożarcie psom,ani na zamarznięcie,zagłodzenie, rozjechanie,zdeptanie.... właśnie wychowuję...karmienie co godz-dwie..nawet w nocy(co trzy),pyszczek ma taki malutki,że zakraplaczem -topię ją...więc pałeczka kosmet.z watką namaczana w mleczku i ssie,potem masowanie brzuszka.....
Kurczę ,zawsze my musimy takie "coś" znajdywać...

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

to ja tez sie do kogos na deser pisze
..i ja też............deser to mój ulubiony posiłek.....
Stary 2012-09-01, 12:43   #2934
Mokka_83
Wtajemniczenie

Cytat:
yhmm a moja mizeria jest najlepsza na swiecie, dostalam przepis na prkatykach od starej gazdziny haha i mowi wam NIEBO W GEBIE przekaze corce jak sie urodzi,
to ja chcę ten tajny przepis
Cytat:
....dobre,dobre....na lody to może bym wstała....
ja wstaje -razem z moimi dziećmi tak ok.11(,mąż wcześniej.)Ale laba się skończy.
...w poniedziałek mój syn idzie pierwszy raz do szkoły,córa do przedszkola....
Na usprawiedliwienie dodam ,że w środę mój mąż znalazł myszkę-oseska,jeszcze ma oczka zamknięte,5 cm....a teren wkoło otoczony przez pilnujące psy i firmę....więc po poszukiwaniu-czekaniu-czajeniu się na matkę oseska....mąż przyszedł do mnie.No i wiadomo..nie zostawiena pożarcie psom,ani na zamarznięcie,zagłodzenie, rozjechanie,zdeptanie.... właśnie wychowuję...karmienie co godz-dwie..nawet w nocy(co trzy),pyszczek ma taki malutki,że zakraplaczem -topię ją...więc pałeczka kosmet.z watką namaczana w mleczku i ssie,potem masowanie brzuszka.....
Kurczę ,zawsze my musimy takie "coś" znajdywać...
ojej... takie małe stworzenia zawsze są słodkie... Nawet jeśli to myszy Moje kićki by się pewnie też nią słodko zajęły
Stary 2012-09-01, 12:51   #2935
nestelle
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mokka_83 Pokaż wiadomość

ojej... takie małe stworzenia zawsze są słodkie... Nawet jeśli to myszy Moje kićki by się pewnie też nią słodko zajęły
................... ............. ................

Mąż przywiózł gorące makaroniki.....no to zmykam !
Stary 2012-09-01, 12:52   #2936
scarlett26
Zakorzenienie

Cytat:
...czytaj dokładniej(to się nazywa czytanie ze zrozumieniem..)...sushi WEGE...dozwolone w ciąży jak i w innym stanie ...
Ale fajne ironia, no naprawdę robi się tu teraz milusio i optymistycznie. Umiem czytać, wiem, że jest bez surowej ryby. No ale nie będę tu robić wykładu, żyj sobie w słodkiej nieświadomości. Smacznego
Stary 2012-09-01, 12:58   #2937
strippi
Zakorzenienie

GG do strippi

Cytat:
co najwyżej jęczenie, narzekanie i robinie smaka na różne pyszności
W tym jesteśmy mistrzynie

---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ----------

Cytat:
Ale fajne ironia, no naprawdę robi się tu teraz milusio i optymistycznie. Umiem czytać, wiem, że jest bez surowej ryby. No ale nie będę tu robić wykładu, żyj sobie w słodkiej nieświadomości. Smacznego
nie popadajmy w skrajności jakby tak porównywać to cola jest o wieeele nie zdrowa niż to sushi, a colę pijesz
Stary 2012-09-01, 12:59   #2938
ObserwujeCie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
Zanim zaszłam w ciążę wstawałam o 5 i szłam biegać... brakuje mi tego. Ale teraz to niemożliwe - dyszę jak parowóz jak szybciej się przejdę.
Ja chodziłam ćwiczyć też rano, brakuje mi tego strasznie, fajne odstresowanie.. a teraz nie ma jak

Cytat:
Napisane przez czarny flamaster Pokaż wiadomość
J
Na szczęście szefowa dała mi wolne w poniedziałek i pójdę zobaczyć moje maleństwo. Według suwaczka jestem w 10 tyg. Duży już jest brzdąc Szczęście mnie rozpiera. Teraz czuję, że mogę zrobić w życiu wszystko!
Podoba mi się takie podejście, ja też ostatnio mam coś więcej energii i optymizmu

Cytat:
Napisane przez joanna200 Pokaż wiadomość
aha odebrałam wczoraj wyniki..
wszystko ok.. tylko morfologia - podwyższone nieco erytrocyty
a w moczu jakieś Ketony nie wyszły 0(ujemne) tylko pisze tak +/1,5mmol/l i nie wiem co to znaczy? czy to źle czy co? nie orientujecie się?
Nie mam pojęcia co to znaczy
Cytat:
powodzenia

kciuki trzymam od rana!

Cytat:
Napisane przez klementyna1 Pokaż wiadomość
A ja się obudziłam z bólem brzucha;/ Wziełam no-spe moze przejdzie, bo na 13.00 do pracy rodacy!
współczuję pracy w sobotę, zawsze jak muszę czuję się strasznie pokrzywdzona.

Cytat:
Jeszcze raz dziękuję!
Wczoraj wypiłam ciepłą herbatkę,zrobiłam sobie kąpiel i ....niewiem kiedy ból zniknął.Tak więc obyło się bez tabletki -ale przynajmniej wiem jaka jest max dawka w razie czego....daaawno nie miałam takich bóli.....
Nie ma sprawy, sama miewam czasem migreny związane z niskim ciśnieniem i wiem co to za ból.

Cytat:
O mam to samo, mąż się ze mnie śmieje że w sumie rodzina wielodzietna może być, bo jak ja ugotuję to zawsze zostaje jeszcze i musimy zamrażać, albo jemy kilka dni

Cytat:

jasne... hahah nie no ubawiłam się, pani Dr DD żart dnia. Widzę, że już niezłe loty
ObserwujeCie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-09-01, 13:02   #2939
Moderna
Zakorzenienie

no juz, koniec tych zlosliwosci!

rozprawki o jedzeniu sa przyjemniejsze
Stary 2012-09-01, 13:02   #2940
kasia86bgo
Zakorzenienie

Cytat:
a z nami sie podzielisz przepisem?

[/COLOR] to ja tez sie do kogos na deser pisze
pewnie to nic nadzwyczajnego, ale ja tam jeszcze cos ekstra dodaje :P znaczy sie robie pol na pol albo smietana z mlekiem albo z jogurtem i staram sie dodawac mase mase przypraw ogolnie zawsze to co mam pod reka ost piperz limijski '5 lime peper' czy jakos tam mi na opakowaniu pisze, bzaylia i wszytsko inne Składniki:
większy ogórek wężowy, obrany i starty na tarce na grubych oczkach lub, szkl. obranych i startych na tarce świeżych ogórków gruntowych,1 duży kubek gęstej kwaśnej śmietany 12% (330 g),150 ml mleka pełnotłustego
pęczek koperku (opcjonalnie),pęczek szczypiorku (opcjonalnie),3-4 łyżeczki cukru kryształu,2-3 łyżeczki soku z cytryny (tj. mniej więcej sok wyciśnięty z 0.5 cytryny),ok. 1 łyżeczka soli,pieprz do smaku
naprwede wszytsko zlezy od waszej inwencji tworczej

a to znalazlam na wikipedi - Mizeria – sałatka z zielonych ogórków, pokrojonych w plasterki i osolonych z dodatkiem cebuli. Najczęściej występuje z dodatkiem śmietany, choć bywają także wersje bez śmietany (np. z olejem) i z pieprzem lub z sokiem z cytryny i cukrem. Do mizerii bywają także dodawane: koperek, szczypiorek, mięta lub natka pietruszki. NOSZ Z OLEJEM FUUUUUUJ !!!!

Edytowane przez kasia86bgo
Czas edycji: 2012-09-01 o 13:09
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości