Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy! - Strona 139 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 16:07   #4141
ula2689
Wtajemniczenie

Dot.: Ostatnie chwile z brzuszkami, czas na wrześniowo-październikowe mamy!

Mam pytanie do dziewczyn które juz rejestrowały swoje maluszki.Czy do usc muszą się stawić oboje rodzice?Czy jest na to wyznaczony jakiś termin?Moje maluszki jeszcze w szpitalu a małż jutro wyjeżdża na tydzień i nie wiem czy sama to załatwię?
ula2689 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 16:19   #4142
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ula2689 Pokaż wiadomość
Mam pytanie do dziewczyn które juz rejestrowały swoje maluszki.Czy do usc muszą się stawić oboje rodzice?Czy jest na to wyznaczony jakiś termin?Moje maluszki jeszcze w szpitalu a małż jutro wyjeżdża na tydzień i nie wiem czy sama to załatwię?
Mize byc jeden rodzic ja bylam sama
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 16:43   #4143
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gda Pokaż wiadomość
No wiem, że tak jest. Tylko dziwi mnie, że w niektórych miejscach, nawet nie spytają o to czy miesiączki były regularne i liczą z automatu z OM. I potem masz mętlik, bo każdy liczy inaczej
A no o tym nie pomyślałam, bo u mnie tego problemu nie ma, ja cykle miałam niemal jak w zegarku co 28 dni, więc liczymy z lekarzem tylko według OM a i wymiary małej się zgadzają, więc z USG odstępstwa by nie było no chyba że przy nogach,bo ma dwa tyg dłuższe niż wiek ciąży wskazuje

Dearlie pięknie, że w końcu odmówiłaś jestem z ciebie dumna!!! Dla Antosia musisz asertywna i dbać o was!!!

Konczi, jak będziesz pisać takie głupotki, to lanie dostaniesz na obolałą pupkę na pewno jesteś wspaniałą mamą, troskliwą i opiekuńczą a diewczynki po prostu lubią facetów, moja siostrzyczka też jest tylko córeczką tatusia, mama jest dobra jak taty nie ma w pobliżu, taka natura ludzka, że kobietki lubią panówi przyzwyczaj się lepiej do tego, bo córka zacznie być trochę twoja, jak zacznie dorastać a tak to raczej tatusiowa będzie z tego co obserwuję w większości rodzin, gdzie są normalni i fajni tatusiowie, bo tam gdzie tatuś kiepski to wiadomo, że dzieci raczej zaczynają go unikać w pewnym momencie, ale wam raczej to nie grozi

Colds cudownie, że mała pozwala ci dochodzić do siebie! oby tak dalej!

Też się zastanawiam, co u Muminka i u Maggie!

Wielkie buziaki dla Katarzinki, żeby się jej domek w szpital nie zmienił i wszystko się normowało.
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 16:47   #4144
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

hej mamusie!

a wiec decyzja zapadla: przeprowadzamy sie w nastepnym tyg. i porod bedzie w kielcach!

jest z was moze ktoras z chorzowa? tam moj tz dostal prace i po porodzie tam bedziemy mieszkac. najpierw u tesciow w kielcach do porodu i troche po a pozniej chorzow.

bardzo sie cieszymy bo od dawna chcielismy wraca do polski i po 10 latach pobytu w niemczech nasze marzenie sie speelnia.

w nastepnym tyg bede w 37 tyg ciazy no ale musze jakos przejechac ta droge bo samolotem jeszcze mam wiekszego stracha. damy rade jakos z Laura. najwyzej przejedziemy na dwa razy. przenocujemy sie gdzies po drodze to bedzie jazdy tylko po kilka godzin. to chyba dam rade.

ale zmiany nam sie w zyciu szykuje. i jak zawsze u nas wszytsko na wariata i na ostatnia chwile.

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:04   #4145
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lidka0308 Pokaż wiadomość

Konczi, jak będziesz pisać takie głupotki, to lanie dostaniesz na obolałą pupkę na pewno jesteś wspaniałą mamą, troskliwą i opiekuńczą a diewczynki po prostu lubią facetów, moja siostrzyczka też jest tylko córeczką tatusia, mama jest dobra jak taty nie ma w pobliżu, taka natura ludzka, że kobietki lubią panówi przyzwyczaj się lepiej do tego, bo córka zacznie być trochę twoja, jak zacznie dorastać a tak to raczej tatusiowa będzie z tego co obserwuję w większości rodzin, gdzie są normalni i fajni tatusiowie, bo tam gdzie tatuś kiepski to wiadomo, że dzieci raczej zaczynają go unikać w pewnym momencie, ale wam raczej to nie grozi
Zgadzam się w 100%, małe dziewczynki jak mają fajnych tatusiów to są zakochane w nich po uszy. Pewnie moja też tak będzie miała, bo ja jestem osobą zasadniczą i nerwową, a mój TŻ to taki wyluzowany, ma małą chrześnicę, to ta go uwielbia, już planuje jak będzie naszą małą wszędzie zabierał na basen, na rowerek i na długie spacery, zresztą już teraz jak gada do brzuszka to mała się od razu pcha w jego stronę . Ostatnio mu przypomniałam, że wolał chłopaka i był zawiedziny po poznaniu płci to mówi mi, że to NIEPRAWDA i źle to zinterpretowałam .
Cytat:
Napisane przez axxxa Pokaż wiadomość
hej mamusie!

a wiec decyzja zapadla: przeprowadzamy sie w nastepnym tyg. i porod bedzie w kielcach!

jest z was moze ktoras z chorzowa? tam moj tz dostal prace i po porodzie tam bedziemy mieszkac. najpierw u tesciow w kielcach do porodu i troche po a pozniej chorzow.

bardzo sie cieszymy bo od dawna chcielismy wraca do polski i po 10 latach pobytu w niemczech nasze marzenie sie speelnia.

w nastepnym tyg bede w 37 tyg ciazy no ale musze jakos przejechac ta droge bo samolotem jeszcze mam wiekszego stracha. damy rade jakos z Laura. najwyzej przejedziemy na dwa razy. przenocujemy sie gdzies po drodze to bedzie jazdy tylko po kilka godzin. to chyba dam rade.

ale zmiany nam sie w zyciu szykuje. i jak zawsze u nas wszytsko na wariata i na ostatnia chwile.
Myślę, że nocleg gdzieś po drodze to dobry pomysł . Jak chcieliście wrócić do kraju to tylko się cieszyć, że jest taka możliwość i że tu będziecie wychowywać dziecko .

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Cytat:
Z tego co zrozumiałam Twój małż to mąż, więc możesz sama zarejestrować. Inaczej jest jak się nie jest małżeństwem, bo ojciec musi iść i uznać dziecko i matka dziecka musi potwierdzić o ile się nie mylę, więc oboje muszą być.
lilka00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:28   #4146
lukrecja_25
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamusie!

Oooooo a w którym szpitaslu?????? Moze sie spotkamy

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:26 ----------

a ja se pieke sernik...bo od wczorsj ochota mi nie przeszła

bloguję
http://mamsmaczek.blogspot.com/
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:42   #4147
marzenka1984
Rozeznanie

Dziewuszki można wyrwać zęba w ciąży? Bo mnie niestety to czeka muszę się wepchnąć na chama w poniedziałek.
Stary 2012-09-01, 17:50   #4148
Asiuulka89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzenka1984 Pokaż wiadomość
Dziewuszki można wyrwać zęba w ciąży? Bo mnie niestety to czeka muszę się wepchnąć na chama w poniedziałek.
Mozna bynajmniej js wyrywslam
Asiuulka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 17:52   #4149
marzenka1984
Rozeznanie

Uff to dobrze.
Stary 2012-09-01, 18:23   #4150
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamusie!

O kurcze to prawdziwa rewolucja Z przejazdem dasz radę, częste postoje plus zapas smakołyków i ani się obejrzysz a będziecie na miejscu.

Cytat:
O fak :/ nie znoszę chodzić do dentysty
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:26   #4151
colds
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz aniołka Oby jej się nie odmieniło!
Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Jasne ze tak.
A coreczke masz aniolka

Moj za to straszny glodomor jest nocka raczej nie nalezy do udanych
Cytat:
Napisane przez kraven Pokaż wiadomość
Colds takiego dziecka to tylko pozazdroscic
Cytat:
Napisane przez elena_100 Pokaż wiadomość
Colds czyli dogadywanie idzie wam coraz lepiej
Czy Aniołka Powiem Wam tak..
Noc jest naprawdę idealna Poranek również dajemy radę Natomiast popołudnie to jest.. zamieszanie z poplątaniem . Niby głodna, ale nie chce cycka. Niby śpiąca, ale tylko przy cycku. Różne wkręty ma to Nasze dziecię.
Dzisiaj to już takie zamieszanie było, że TŻ chciał dać Jej butlę. To chyba zrozumiała o co chodzi i najadła się cycem, bez odstawiania szopki

Cytat:
Jeżeli jesteście małżeństwem to wystarczy jeden rodzic

axxxa - Ojaaa, widzę konkretne zmiany! Tylko pogratulować, że spełniają się Wasze marzenia! Skąd taka nagła decyzja?
Stary 2012-09-01, 18:34   #4152
Almariel
Zakorzenienie

Hej

Wpadłam pogratulowac świeżo upieczonym Mamusiom

Ja ostatnio piorę i prasuję, a potem odpoczywam i tak jakoś mi schodzi, że na wizaż już siły brak.

Pozdrawiam
Almariel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:39   #4153
marzenka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lourose Pokaż wiadomość
O fak :/ nie znoszę chodzić do dentysty
Ja swojego wyjątkowo lubię do innego za chiny bym nie poszła. Jest na co popatrzeć i to troszeczkę odwraca uwagę od tego co się dzieje w mojej buzi
Stary 2012-09-01, 18:46   #4154
lourose
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez colds Pokaż wiadomość
Czy Aniołka Powiem Wam tak..
Noc jest naprawdę idealna Poranek również dajemy radę Natomiast popołudnie to jest.. zamieszanie z poplątaniem . Niby głodna, ale nie chce cycka. Niby śpiąca, ale tylko przy cycku. Różne wkręty ma to Nasze dziecię.
Dzisiaj to już takie zamieszanie było, że TŻ chciał dać Jej butlę. To chyba zrozumiała o co chodzi i najadła się cycem, bez odstawiania szopki
Noce chyba najważniejsze

Cytat:
Ja swojego wyjątkowo lubię do innego za chiny bym nie poszła. Jest na co popatrzeć i to troszeczkę odwraca uwagę od tego co się dzieje w mojej buzi
Haha ja raz byłam u megaprzystojnego dentysty, jak go zobaczyłam to kolana mi się ugięły, a potem pomyślałam że będzie grzebał w paszczy i byłam jeszcze bardziej skrępowana bo mnie ładni ludzie dekoncentrują i onieśmielają.
lourose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 18:56   #4155
aga_ton
Wtajemniczenie

cześć dziewczyny

kącik małej gotowy, padam na pysk...

łóżeczko złożone, pościel ubrana, nic tylko czekać na małą. pokój jest cały czas zamknięty więc kurzu się zbytnio nie obawiam a nawet jak się przykurzy to posprzątam jeszcze raz
do tej sypialni przeniesiemy się dopiero po porodzie. póki co śpimy na poddaszu ale przez pierwsze miesiące wolę nie kursować bez przerwy po schodach z dzieckiem na ręku.

Cytat:
Napisane przez katiem Pokaż wiadomość
Byla juz u nas polozna srodowiskowa - zlota kobieta. pobadala maluszka, dala przerozne brodawki.

Na razie Kubus jest bardzo grzeczny. Latwo go uspokoic, ale jak bedzie dalej czas pokaze
I tez ma zrosniete paluszki stopek. Drugi z trzecim

---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:24 ----------

Wlasnie nie mialam zadnych. A jeszcze w poniedzialek na wizycie lekarz powiedzial, ze szyjka jeszcze dluga i moze urodze w weekend, albo w przyszlym tygodniu, ale w razie czego wspomnial o wizycie w szpitalu 7 dni po terminie.
witajcie w domu
jeszcze raz gratuluję

Cytat:
Napisane przez Anusia479 Pokaż wiadomość
Dzien dobry
Ale naskrobałyście wczorajnie miałam kiedy nadrobić,bo byliśmy na zakupach dla malego i mialam wizyte.
Uwielbiam robić zakupy dla malego. Kupiliśmy brakujące ciuszki,pieluszki tetrowe,wanienke,kosmetyk i z Hipp,maście do pupy,nozyczki,patyczki higienicznie,butelke z Lovi,smoczki z Lovi te uspakajajace,proszek do prania i pampersy 1. Niby nie wiele a 300 zl poszlo. Maz zlozyl lozeczko,juz stoi gotowe,ja poprałam reszte ciuszkow i poukladałam wszystko jak trzeba w sypialni.
Brakuje mi tylko cieplejszej czapeczki na wyjscie,poszewek do lozeczka,stelaza do wanienki i do baldachimu bo chce miec. No i z rzeczy aptecznych kilku rzeczy,ale to kupie po wyplacie i moge czekac na poród.
Ale sie rozpisałam
A co do wizyty to tak,nasz tajniak jest na 100% chłopcem,ma jaja jak berety. Waży 2500 i pieknie sie obrócił główką w dół. Szyjka sie skraca ale to normalne juz chyba
Teraz mam sie raz w tyg zgłaszac na badanie tetna i ciśnienie. A po niedzieli zrobić krew,mocz i zglosic sie do gin na ten wymaz.
To teraz ide nadrabiac.

---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

a i dzisiaj mamy 34 tydzien
Stawiam cole
gratuluję wizyty i udanych zakupów

Cytat:
Napisane przez tamlin111 Pokaż wiadomość
Dobry.

Zapomniałam wczoraj napisać. Dziadek już po operacji, usunęli mu tego guza z pęcherza. Oby mu ulżyło.
mam nadzieję, że teraz będzie tylko lepiej

Cytat:
A my dziś kończymy 38 tydzień

Chociaż termin z piątkowego usg jest taki sam jak z OM, czyli 20.09. Ale moja gin mówiła, że tym się już nie sugerujemy. Jak myślicie?

I mam 3 stopień dojrzałości łożyska już... Teraz powinnam liczyć ruchy, tak?
mi ginekolog kazał liczyć ruchy 3 razy dziennie po godzinie. liczę do 5 i mogę skończyć. gdybym w ciągu całego dnia nie doliczyła 10 mam do niego przyjechać lub jechać do szpitala. wcześniej nie miałam takich wytycznych, dopiero teraz nakazał częstszą kontrolę ruchów by niczego nie przeoczyć.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
teraz dzwonie do tz zeby go obudzic bo chce zeby przyniosl mi podpaski,majtki,stanik i koszule czyste to mnie tak z...ał przez telzego obudzilam ze glowa boli. i tak pewnie nie przyjdzie bo pada. Jestem ☠☠☠☠a zalamana ze tak mnie frajer olewa. Ale to i dobrze bo teraz bedzie mi pisal doladuj mi konto jak bedzie w trasie to powiem NIE! bedzie chcial pojechac do mamy mojej,powiem mu ze JEJ NIE MA i wali mnie wszystko.
zielona, współczuję gówniarz z Twojego tż i tyle

Cytat:
No to witamy spowrotem! i oby braterska miłość rozkwitła w pełni

No kochana od razu lepiej dzień się zapowida, jak się takie wieści czyta

Dobre wieści od dziadka! niech teraz już będzie tylko lepiej!

Przykry jest ten twój mąż strasznie i bardzo mi jest smutno, że akurat teraz ci dowala, jak i tak jesteś w trudnej sytuacji. Chyba naprawdę musisz sobie gruntownie przemyśleć temat waszego bycia razem, bo ja osobiście nie wobrażam sobie dalszego życia z człowiekiem, na którego nie mogłabym liczyć w najbardziej podstawowych kwestiach. Oczywiście wiem, że to jest trudne i bardzo złożone, bo macie razem dzieci i wszystko inne, ale skoro i tak nie masz z niego pożytku to po co taki mąż? a jesteś młoda i piękna i możesz sobie ułożyć życie znacznie lepiej, zwłaszcza, że zaradna z ciebie kobieta a nie troszczyć się o darmozjada, który tylko pieniądze od czasu do czasu do domu przyniesie.

No i znowu bym się nie przywitała

Byłam dziś raniutko w pracy, bo musiałam przygotować dokumenty rozliczeniowe do księgowej za miniony miesiąc.

Udało mi się też załatwić kwestię tego nieszczęsnego wymazu, pomogła mi położna, z którą mam podpisaną umowę na indywidualną opiekę w czasie porodu i podpowiedziała, gdzie nawet w sobotę mogą mi pobrać ten wymaz. Podjechaliśmy z mężem do pięknej prywatnej kliniki i zapłaciłam 57 zł a nie tak jak mi tutejszy, ale nie mój doktorek zaśpiewał 150 zł. I chyba już wiem, gdzie będę chodzić do lekarza w drugiej ciąży, bo pobierał mi fantastyczny facet w tej klinice, warunki rewelacyjne a ja mojemu za usg rodem z prl i wcale nie jakieś nadzwyczajne warunki płacę właśnie po 150 -200 zł, więc tyle samo co w tej klinice i wszystko na miejscu. Ja tego miejsca wcześniej nie brałam pod uwagę, bo to się nazywa klinika leczenia niepłodności, ale okazuje się, że ludzi nie mających problemów też tam normalnie przyjmują, bo i tak za wszystko się płaci jak u prywatnego lekarza a specjaliści przyjmują tam dobrzy i sprzęt nowoczesny jest. Uff najważniejsze, że problem z głowy i wyniki mają być koło środy już.
lidka, super że udało się z tym wymazem a dla Twojego ginekologa wielki minus, że pozostawił Cię z tym samą

Cytat:
Termin porodu w szpitalu i tak policzą według OM.

Matko, co za typ... Brak mi słów...
w takim razie dziś na suwaczku już 37 tydzień bo wg usg niecały tydzień mniej.

Cytat:
Napisane przez Iwoncia81 Pokaż wiadomość

Do dziewczyn odczuwające stawianie sie brzucha i te skurcze zarazem
Jak często te objawy odczuwacie w ciągu dnia??
dokładnie nie liczę, ale na pewno ponad 10 i to od kilku tygodni

Edytowane przez aga_ton
Czas edycji: 2012-09-01 o 18:59
aga_ton jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:01   #4156
kraven
Zakorzenienie

Ja mam pytanie co do liczenia ruchów. Jasiu np kręci się przez około minute, przepychając się w brzuchu. To jest liczone jako 1 ruch czy jako kilka tych przepychanek?

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:06   #4157
tamlin111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
kącik małej gotowy, padam na pysk...

łóżeczko złożone, pościel ubrana, nic tylko czekać na małą. pokój jest cały czas zamknięty więc kurzu się zbytnio nie obawiam a nawet jak się przykurzy to posprzątam jeszcze raz
do tej sypialni przeniesiemy się dopiero po porodzie. póki co śpimy na poddaszu ale przez pierwsze miesiące wolę nie kursować bez przerwy po schodach z dzieckiem na ręku.
Bez zdjęcia się nie liczy

Cytat:
Ja mam pytanie co do liczenia ruchów. Jasiu np kręci się przez około minute, przepychając się w brzuchu. To jest liczone jako 1 ruch czy jako kilka tych przepychanek?
Jeden ruch.

Umyłam okno Trzeci pokój zagruntowany, w przyszłym tygodniu malowanie i panele i mogę biuro do domu przenosić. No i wtedy zrobię Mateuszowe królestwo
Stary 2012-09-01, 19:10   #4158
kraven
Zakorzenienie

Dziekuje Tamlin. Czyli muszą być przerwy, teraz już rozumiem

Jestem żonką

Dwa szczęścia:
Jaś - 08.11.2012
Hania - 06.11.2015
kraven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:45   #4159
axxxa
Zadomowienie

GG do axxxa

lukrecja: szpital wojewodzki, nie znam wiecej szczegolow. to chyba ten na ul. grunwaldzkiej. a ty w ktorym ?

colds: skad pomysl na taka zmiane? tz dostal prace i to przede wszystkim przez to.

musze szybko jakies ubezpieczenie znalesc w pl. moja obecna kasa niemiecka powiedziala ze mi nie pokryje kosztow porodu bo porod jest czyms co mozna zaplanowac i w tak zaawansowanej ciazy nie powinno sie podrozowac. a to ubezpieczenie jest na krasje UE ale w naglych wypadkach a porod nie jest "nagly". a ja sie zastanawiam a jak bedzie przedwczesny to czy to nie zaliczy sie do nagly? np. w 38 tc?

ZAPRASZAM NA MOJEGO BLOGA o kosmetykach

http://axxxasworld.blogspot.com/

albo stylizacji rzęs
http://lvlinsrzesy.blogspot.com/

Laura 28.09.2012

"lepiej zrobic cokolwiec niz nie zrobic nic"

axxxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:48   #4160
marzenka1984
Rozeznanie

Ja się żegnam, kładę się do wyrka bo ząb mnie pobolewa i jakaś taka smętna jestem dzisiaj przez tą pogodę.
Abym wytrzymała z zębem do poniedziałku, weekend zwalony

Dobrej Nocki
Stary 2012-09-01, 19:52   #4161
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
lukrecja: szpital wojewodzki, nie znam wiecej szczegolow. to chyba ten na ul. grunwaldzkiej. a ty w ktorym ?

colds: skad pomysl na taka zmiane? tz dostal prace i to przede wszystkim przez to.

musze szybko jakies ubezpieczenie znalesc w pl. moja obecna kasa niemiecka powiedziala ze mi nie pokryje kosztow porodu bo porod jest czyms co mozna zaplanowac i w tak zaawansowanej ciazy nie powinno sie podrozowac. a to ubezpieczenie jest na krasje UE ale w naglych wypadkach a porod nie jest "nagly". a ja sie zastanawiam a jak bedzie przedwczesny to czy to nie zaliczy sie do nagly? np. w 38 tc?
Jak jesteś obywatelka polską to poród jest za darmo zawsze . Tak lakonicznie napisałam, że dopiszę jeszcze, że kobiety w ciąży i połogu i dzieci do 18 roku mają zapewnianą bezpłatną opiekę medyczną, środki na to pochodzą z budżetu państwa.

Edytowane przez lilka00
Czas edycji: 2012-09-01 o 20:07
Stary 2012-09-01, 19:53   #4162
sandra23s
Zadomowienie

hej mamuski
u nas juz po imprezce urodzinowej,młody zadowolony
ja sobie leżakuje wlasnie.
a to torcik
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_8604.jpg (118,7 KB, 41 załadowań)

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 19:57   #4163
kajaja
Zadomowienie

Cytat:
Ja się żegnam, kładę się do wyrka bo ząb mnie pobolewa i jakaś taka smętna jestem dzisiaj przez tą pogodę.

Dobrej Nocki

hej Laski koniec zarty się skonczyły dziś na suwaczku 35 tydz wiec leci nam 36 i 9 miesiąc jutro biore się za zamawianie na all

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:55 ----------

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
hej mamuski
a to torcik
super torcik
30.03.2016 Antek Fabian
kajaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:01   #4164
lidka0308
Zadomowienie

Cytat:
hej mamusie!

No to wielkie zmiany u was. Najważniejsze, że odczuwacie je jako pozytywne i wyczekane, szkoda tylko, że w takim troszkę ciężkim momencie, bo końcówka ciąży do lekkich nie należy, ale tak jak piszesz, zrobicie sobie przerwę na nocleg i dacie radętrzymam kciuki za powodzenie całej akcji przeprowadzkowej!!!

Aga-ton też się cieszę, że mam problem z głowy a do lekarza w kolejnej ciąży na pewno już nie pójdę, bo poza tą wpadką wydaje mi się jakiś taki nie zainteresowany, niby pyta, co u nas ale tylko w kontekście stanu zdrowia a od ginekologa oczekuję troszkę więcej, w końcu zagląda mi w najintymniejsze miejsca, więc chciałabym, żeby można było z nim chociaż chwilkę porozmawiać o swoich odczuciach i wrażeniach a nie tylko czy są obrzęki albo skurcze. Nie wymagam godzinnych pogawędek, ale myślę, że rozumiecie o co chodzi i dzisiaj właśnie to dostałam od lekarza, którego pierwwszy raz na oczy widziałam, pomógł mi z fotela zejść, zapytał jak znoszę końcówkę ciąży, bo większość jego pacjentek już tylko marzy, żeby urodzić i kilkoma takimi drobiazgami wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Diabeł tkwi w szczegółach i na tym polu mój ginek zawala na całej linii, bo wcale nie słucha jak mu coś mówię zabawnego np. o ruchach małej.

---------- Dopisano o 20:01 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
hej mamuski
a to torcik
Jeszcze raz wszystkiego najlepszego dla synka!

A tort czadowy!
lidka0308 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:02   #4165
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
jeden ruch, tak mi mówił ginekolog. musi być chwilowe wyciszenie

Cytat:

Dobrej Nocki
marzenka, weź paracetamol, może choć trochę uśmierzy ból.

Cytat:
hej mamuski
a to torcik
ładny a na górze tortu to opłatek?
Stary 2012-09-01, 20:06   #4166
sandra23s
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga_ton Pokaż wiadomość
ładny a na górze tortu to opłatek?

Wiktor 1.09.2007,g.9:10,3600g 54cm

Pola 5.09.2012, g.0:03,4090g 53cm
sandra23s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 20:08   #4167
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
hej mamuski
a to torcik
Apetyczny, z chęcią zjadłabym kawałek .
Stary 2012-09-01, 20:08   #4168
aga_ton
Wtajemniczenie

Cytat:
Bez zdjęcia się nie liczy

Umyłam okno Trzeci pokój zagruntowany, w przyszłym tygodniu malowanie i panele i mogę biuro do domu przenosić. No i wtedy zrobię Mateuszowe królestwo
no jak się nie liczy, to szybko wstawiam zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg pokój Leny.jpg (36,8 KB, 120 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg łóżeczko.jpg (49,9 KB, 78 załadowań)
Stary 2012-09-01, 20:09   #4169
weronika_91
Zakorzenienie

Eeee myślałam że mamy jakąś nową dzidzię, a tu nic się nawet nie zanosi

Co do stawiania się brzucha to mi odkąd przestałam brać leki w ogóle się nie napina dziwne ale prawdziwe...

zielona biedna Ty tak sama w tym szpitalu dla męża ...

A my dziś mieliśmy iść na wesele ... ale już na początku powiedziałam żeby sobie kogoś innego wzięli na nasze miejsce bo nie przyjdziemy ... nie spodziewałam się że będę jeszcze tak dobrze funkcjonowała
Stary 2012-09-01, 20:10   #4170
lilka00
Wtajemniczenie

Cytat:
Aga-ton też się cieszę, że mam problem z głowy a do lekarza w kolejnej ciąży na pewno już nie pójdę, bo poza tą wpadką wydaje mi się jakiś taki nie zainteresowany, niby pyta, co u nas ale tylko w kontekście stanu zdrowia a od ginekologa oczekuję troszkę więcej, w końcu zagląda mi w najintymniejsze miejsca, więc chciałabym, żeby można było z nim chociaż chwilkę porozmawiać o swoich odczuciach i wrażeniach a nie tylko czy są obrzęki albo skurcze. Nie wymagam godzinnych pogawędek, ale myślę, że rozumiecie o co chodzi i dzisiaj właśnie to dostałam od lekarza, którego pierwwszy raz na oczy widziałam, pomógł mi z fotela zejść, zapytał jak znoszę końcówkę ciąży, bo większość jego pacjentek już tylko marzy, żeby urodzić i kilkoma takimi drobiazgami wywarł na mnie bardzo dobre wrażenie. Diabeł tkwi w szczegółach i na tym polu mój ginek zawala na całej linii, bo wcale nie słucha jak mu coś mówię zabawnego np. o ruchach małej.[COLOR="Silver"]
Rozumiem Cię, mój gin też jest taki raczej oschły, a uśmiech czy miłe słowo sprawiłyby, że wizyty byłyby o wiele milsze, też na pewno nie pójdę do niego, jeżeli kiedyś zdecyduję się na drugie dziecko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości