|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Mnie tez ja takze nie kupilam, ale z premedytacja , nie chce sie zawiesc a mysle ze jutro by bylo za wszesnie, dzisij mam 26 dc a mam 30 dniowe to tak moze w poniedzialek, ale dzisij mam nastepne objawy fasolinki moze...hehe znowu mnie mdli na maxa , do tego tak mn ie bola piersi ze stanika nie zalozylam , tak dziwnie nigdy mnie nie bola na @, i sutkow nie moge dotykac , i znowu takie pobolewania w brzuchu....
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
A u mnie dziś 30 dc, zero objawów jakichkolwiek.
Ani nie zanosi się na @ ani na fasolę. Ale jak znam życie to @ mnie zaskoczy jutro albo w poniedziałek, nie będę się nakręcać, nie i już. Zresztą mam w domu sajgon i mam co robić. Jak @ nie przyjdzie w poniedziałek to będę się martwić (obstawiam jutro albo poniedziałek, bo owu była prawdopodobnie w niedzielę 19, wiec jeszcze nie ma co się nakręcać)
|
#1143 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale z facetami to tak niestety nie jest. Ja na początku z moim tez takie różne przeprawy mialam i wtedy to mi się wydawał koniec świata. Że mnie już nie kocha, itp... Ale powiem Ci, że po 7 latach związku jak sobie przypomnę tamte sytuacje to jednak stwierdzam, że z nas dwojga on byl wtedy mądrzejszy... Bo dzięki temu, że ignorował moje złości i prowokujące do sprzeczek teksty - unikneliśmy wielu niepotrzebnych kłótni i być może przykrych słów. A powiem Ci szczerze, że latwiej jednak wybaczyć to że facet nas zignorował niż to, że powiedział w złości coś bardzo przykrego. Slowa jednak bardziej bolą i wypowiedzianych się niestety nie da cofnąć... Powoli nauczyłam sie podchodzić na chlodno do różnych rzeczy. W domu oczywiście nie moglam wytrzymać gdy on był taki obojetny na mojego focha, więc nieraz bez słowa wychodziłam (licząć że się będzie martwił, że już nie wrócę ) - szłam na jakiś spacer albo jechałam na zakupy lub nawet tylko obejść wszystkie sklepy ciuchowe. A jak po paru godzinach wracałam to już jakoś bardziej na luzie przyjmowałam jego ignorancję. A czasem to nawet się zdarzyło że się wtedy trochę zmiękczył... Oczywiście nie przeprosił (bo faceci nie potrafią tego robić ), ale zaczął delikatnie szukać zaczepki, itp A teraz to już od jakichs 2 lat to chyba nie było powaznej kłótni. I nie myśleliśmy oboje, że to możliwe, ale z kazdym dniem nasze małżeństwo jest lepsze i silniejszeAle się rozpisałam Tak wiec cierpliwości życzę ![]() Maru, ale sobie z nami w kulki lecisz
Leonek Edytowane przez Mokka_83 Czas edycji: 2012-09-01 o 19:32 |
|
|
|
|
#1144 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie !
![]() Ja tylko na chwileczkę, mam takiego kaca dziś, że masakra ![]() Ale w końcu spotkałam się z przyjaciółką, z którą nie widziałam się chyba od dłuższego czasu. No i o, urządziłyśmy się wczoraj pięknie, obie zdychamy Trzymam kciuki za jutrzejsze Wasze testowanie! colorblue MarudexuS a Ty to na prawdę się znęcasz Jak Ty to w ogóle wytrzymujesz? Bo ja już bym chyba z milion testów zrobiła
|
|
|
|
#1145 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) i możemy powiedzieć sobie o wszystkim. Nie tylko o owulacji i śluzie Także odczekaj troszkę, niech te emocje między Wami opadną. A może właśnie poczekaj niech to TŻ pierwszy zacznie rozmowe? Może nie potrzebnie to Ty zawsze pierwsza podchodzisz,przepraszasz, przytulasz? I TŻ się już do tego przyzwyczaił? Wrzuć na luz bo nerwy nic nie dadzą kompletnie a tylko zaognią sytuacje.Cytat:
A tak byś jutro z rana zrobiła i miała z głowy. Mogę wirtualnie przesłać mojego testa bo zakupiłam a nie będzie mi potrzebny teraz![]() Cytat:
No ale przed nami kolejne przytulanka i kolejny czas na wkręcanie się, a przecież to najprzyjemniejsze dni w cyklu![]() Za Ciebie w środe ściskam kciuki! Cytat:
To teraz należy Ci się relaks!Masz rację zabijemy ![]() Cytat:
![]() Miało nas jutro tyle testować i gucio Nie bawie się tak laski nooo!A co do mnie to dalej jakaś przybita siedze i co chwile na płacz mi się zbiera. No jakoś nie mogę tego braku fasolki przełknąć. Może jutro będzie ok. Poszłam z tego wszystkiego na ogród porobić conie co bo aż się biedny prosił. Wszystkiego i tak nie zrobiłam,ale pójdę w poniedziałek podziałać jeszcze. Wypiłam z mężem piwko na odstresowanie. Mąż się pyta czy mam focha na niego czy na jego żołnieżyki hehe( Bardzo mu się spodobało to określenie )Przytula mnie co chwile i daje buziaki. Ogólnie milutki jest. Wiecie On niby nie chciał,niby chciał poczekać jeszcze troche i wogóle nie i nie.. ale nie było to stanowcze nie i jak przychodziło do przytulania to kończył we mnie i się uśmiechał. A jak pytałam czy zdaje sobie sprawe,że mogę być w ciąży a on nie bardzo chce, to się śmiał tylko i mówił: No przecież tego chcesz i całował mnie Także wiem,że i w tym cyklu będą takie spontany![]() Dzisiaj otwarcie się nie przyzna że przykro mu,że @ przyszła, ale widzę jak co chwile się zamyśla i jak podchodzi do mnie. Czuję,że jednak też troszkę się rozczarował. Ehh byle te kilka dni zleciało i zaczynamy się seksić
|
|
|
#1146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a wogole jak dostane @ to w nastepnym cyklu zaczyna przytulanie od 11dc i co 2 dni do 23-24 dc no nie ma bata musza znalezc droge i trafic na czas heheh
|
|
#1147 | ||
|
Raczkowanie
|
Maru - a tam od razu zabijemy ... tylko pokroimy w plasterki i będziemy solą posypywać
Cytat:
Cytat:
Bo my to chyba czasem zapominamy o TŻ-tach i ich emocjach związanych z tym, że w danym cyklu się nie udało i skupiamy się na własnym dołku. Pewnie tego nie okazują, ale też im jest przykro. Mój mąż stara się pocieszyć, ale widzę też, że jak dostaję po raz kolejny @ i ryczę, to chodzi koło mnie trochę jak koło śmierdzącego jajka, żeby bardziej nie zranić, a sam zabiera się za jakąś robotę (czyli sprząta w garażu, kosi trawę w ogrodzie, ...), żeby nie myśleć ... albo żebym nie widziała, że też mu przykro. Bo TŻ-ty już takie są; mają emocje (choć czasem trudno w to uwierzyć Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-09-01 o 20:12 |
||
|
|
|
#1148 |
|
Zakorzenienie
|
a wogole ja to sie musze spieszyc... najstarsza z was jestem hehehe
|
#1149 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Hmm a ile masz wiosenek? Jak nie chcesz otwarcie to pisz na priw ![]() Chociaż uważam,że w staraniach o maluszka to nie wiek jest ważny ale pragnienie posiadania tej małej istotki ![]() A na marginesie napisz do dzastino z prośbą o wpisanie na pierwszą stronę na listę staraczek Podaj Imię,wiek i który to cykl starań
|
|
|
#1150 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) na szczescie juz synka mam , ale siostrzyczka lub braciszek mogli by byc
|
|
#1151 |
|
Zakorzenienie
|
Banka kobieto toż Ty młoda dooopa jesteś
![]() Poważnie jeszcze zdąrzysz urodzić pięknego dzidziola nie panikuj A ja dzisiaj normalnie dla odchamienia się objadłam się porządnie na kolacje Troszkę jajecznicy na duszonej cebulce i zapiekanke... Uffff wiem,że pewnie tego pożałuję i będzie mnie brzuch pobolewał w nocy, ale warto było![]() Maruuuu a tak wogóle to nie wierze,że gdzies tam u Ciebie nie ma apteki która ma dyżur w niedziele. Naaapppeeewwwnooo jest Także popylaj jutro i rób tego testa. Obiecałaś![]() I przerwij wkońcu te złą passe,która ostatnio tu zagościła. Jeszcze na potwierdzenie magdaaam czekamy też
|
|
#1152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja chyba jutro tez polece z ranca do apteki hmmm mam nadzije ze bedzie czynna..hehe a nie wiecie czy w zabkach sa testy??? ktos mi mowil chyba ostatnio ze tam kupowal..
|
|
#1153 |
|
Zadomowienie
|
Banka nie mam pojęcia, ale mam wrażenie, że u mnie w żabce bym tego nie dorwała
Colorblue, ale smaka narobiłaś! A ja zdałam sobie sprawę, że będę miała kłopocik, bo w pn. mam robić badania do ginekologa, m.in. moczu, a nie mam pudełeczka i prawdopodobnie będę jutro latać i szukać apteki, która ma dyżur w celu zakupu pudełeczka na Pn. rano
|
#1154 |
|
Zakorzenienie
|
napewno macie jakis hipermarket i ta m napewno jest apteka...
)
|
#1155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poszukaj może będzie apteka czynna jakaś ![]() Partytura upss. Pochodz jutro, albo sprawdz w necie czy jakaś apteka ma dyżur jutro w Twojej okolicy Ale przy sobocie ucichło na forum
|
|
|
#1156 | |
|
Zadomowienie
|
Jasne, mam w swojej dziurze Tesco małe i apteke w nim, ale to na 2gim końcu miasta i wysooooko pod górę ;P
Cytat:
ps. Serio ucichło lekko, popołudniem szczególnie; chwila oddechu ![]() Zmykam spać, miłego poranka ranne ptaszyny
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-02 o 00:36 |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry laski
czekam na Wasze wyniki z niecierpliwością. Ciekawe, która faktycznie zatestuje, bo naobiecywało Was tyle, że ciężko zliczyć a przypuszczam, że połowa wymięknie U mnie nadal nie ma @ zaczynam się martwić...
|
#1158 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zreszta pisalam - w tym meisiacu nie ma szansy, moj TZ ma tyle pracy ostatnio, ze czasami sie nie widujemy, choc razem mieszkamy - a to nie sprzyja fasolom ![]() Ja mam zaraz urlop! Wiec pewnie mnie @ bedzie meczyc na wyjezdzie ![]() A ze swoim testem poczekaj miesiac pewnie go uzyjesz![]() Dzis chyba jedziemy na grzyby!
|
|
|
|
|
#1159 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Maru ![]() Cytat:
Cytat:
Ja zrobiłam test-negatywny Też zaczynam sie martwić ani fasolki ani @,a to już 35 dc.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-02 o 09:30 |
||
|
|
|
#1160 |
|
Zadomowienie
|
Jak tam, testujące? Jakoś tu cicho, a ja jestem ciekawa
Ja mam dziś 18 dzień cyklu i od wczoraj czuję dziwną sprawę w podbrzuszu. Czasem mam wrażenie, że zaraz dostanę okres, takie dziwne uczucie pełności. Nie wiem na ile to faktycznie czuję, a na ile sobie wkręcam. A ze spraw mało ciekawych, to wczoraj, na 3 tygodnie przed weselem wysypał mi się zespół :/ pan złamał rękę. Znalazł zastępstwo, ich znajomy zespół, ale i tak się martwię, bo ich w ogóle nie znam ![]() No! Raz, raz, pokazywać nam tu te dwie krechy! |
|
|
|
#1161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a jak długie masz normalnie cykle? Może jeszcze za wcześnie? U mnie dopiero 27 dc ale przy tak krótkich cyklach jak moje to jest niepokojące... Dziś miałam trochę krwi w śluzie i już miałam nadz, że coś się rozkręci ale póki co cisza. Jak do jutra się nie rozkręci to gin. Jakby która co wiedziała nt ziółek, o które pytałam wcześniej to proszę się wiedzą podzielić
|
|
#1162 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry!
U mnie bez zmian. @ nie ma ale temp spadła, więc przyjdzie. Jeśli jutro nie przyjdzie (w co wątpię) to kupię testa. Zobaczycie, jutro przyjdzie
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mam doła,coś czuje że pewnie rozregulowało się coś z hormonami A ty dalej masz ten biały śluz?Z ziółkami nie pomoge bo nie mam pojęcia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U no to nie dobrze ale wiesz dobrze się zachowali że wam iny zespół załatwili. Szkoda że to nie solista prawda bo wtedy byłoby mu wszytsko obojętne. Ja ju zaglądam czekam na wysyp fasolek a tu buba nie ładnie dziewczyny chyba się pogniewamy no żeby testu nie kupić nie ładnie nie ładnieU kogo dziś słonko świeci bo u mnie tak i jest pięknie
|
|
|
|
|
#1165 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wywalczyłam z TŻ kompa a tu kresek brak Cytat:
![]() Cytat:
![]() mamy fasolę Cytat:
![]() Staram się przekręcić na bok i też strasznie często psikam mimo że nie mam kataru najważniejsze że nie musze się tym martwićCytat:
|
||||
|
|
|
#1166 |
|
Rozeznanie
|
No gdzie ten wysyp fasolek? Nic się nie dzieje
![]() Ja właśnie wstałam, do domu dotarłam przed druga, było bardzo fajnie ale do pełni szczęscia brakowało mi Tż. Już nie mogę się doczekać kiedy wróci. Miłego dzionka dziewczynki u mnie słoneczko świeci, zapowiada się piekny dzień
|
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
Aktualizacja - miałam rację. @ idzie.
|
#1168 |
|
Zakorzenienie
|
helo laseczki, ja mam opory co do testowania , dzisiaj jest 27dc , a mam cykle 30 dniowe, myslicie ze jest szansa zeby wyszedl pozytywny jak by byla fasolcia?? achhh t niepewnosc mnie dobija
|
#1169 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śluz mam taki mleczny, raczej rzadki ale na wkladce niewiele chodź czuje non stop, że coś wypływa hmm dziwne to jakieś. Wymacałam podwozie i paluch czerwony, więc to jednak TO.Cytat:
czyli tym razem zaczynamy równo ![]() Cytat:
( to pisała ta, która zawsze testuje przed terminem a często i w trakcie @
|
|
#1170 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Gdzie te testujące?? myślałam że wejdę i chociaż jedna będzie zafasolkowana a tu na razie cisza...Ja w sumie tylko na chwilkę bo wróciliśmy z działki i idziemy popołudniu na mecz z Tż..., muszę się ogarnąc. Ja zamierzam testować za tydzień, no chyba że @ mnie uprzedzi to testowania nie będzie... Maru- @ się rozkręciła? Miłgo dzionka
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:59.

), ale zaczął delikatnie szukać zaczepki, itp
A teraz to już od jakichs 2 lat to chyba nie było powaznej kłótni. I nie myśleliśmy oboje, że to możliwe, ale z kazdym dniem nasze małżeństwo jest lepsze i silniejsze

Znowu mam kryzys z Tż. Sama nie wiem teraz to jego wina i sam dobrze wie o tym ale nie robi nic powiedział tylko przepraszam i tyle a to przepraszam to po tym jak mu już wygarnęłam i niejako zmusiłam do przeprosin
Mu się nic nie chce dzisiaj już teraz i to jedyne jego wytłumaczenie. Już czasami mam dość, czemu to tylko mi ma zależeć
) i możemy powiedzieć sobie o wszystkim. Nie tylko o owulacji i śluzie
To teraz należy Ci się relaks!
Nie bawie się tak laski nooo!