|
|
#1951 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Aniolina
ale super te puzle.... ))))---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:36 ---------- ech te chłopy... chociaz powinnam napisać BYŁY a nie TŻ ----> przepraszam, trzeba mnie dobranoc żegnam sie i ja |
|
|
|
#1952 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jeszcze karnie piersią :-D
Byliśmy na wsi pogoda brzydka,Fifi wymiotował tylko raz wydaje mi się że zjadł za duże kawałki chleba bo było je widać...mam nadzieję że to się już nie powtórzy Najlepszego dziewczyny mające dziś swoje święto:-* Idę do wyrka... Dobranoc mamusie
|
#1953 |
|
Zakorzenienie
|
dalia a moge zapytać ile za godzine dajesz koleżance? Bo szukam kogoś do Filipa na kilka godzin co drugi piatek i nie wiem jak z kasą się ugadywać
|
|
|
|
#1954 |
|
Zakorzenienie
|
saara, nikaa ja już mam dwoje dzieci ale trzecie za mną chodzi
serio, serio ale dopiero jak odzyskam figurę i pozbędę się brzucha, bo teraz wciąż wyglądam jak w ciąży
|
|
|
|
#1955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też jeszcze karmię plus normalne posiłki
|
|
#1956 |
|
Zadomowienie
|
dzięki dziewczyny za życzenia
to były najgorsze urodziny jakie do tej pory obchodziłam...nie chce mi się wgłębiać w szczegóły... i teraz POMOCY niunia złapała katarek. od 23 zaczęła furczeć i nie mogła spać, bo się dusiła macie jakiś sprawdzony specyfik?i jeszcze jedno...ma strasznie odparzoną pupcię, po kupce nie da sobie nawet umyć...jedynie pod prysznicem, ale krzyk jest niemiłosierny, bo się boi. gdzies chwilkę temu, któraś z was miała podobny problem i pomogła mąka ziemniaczana ? jak to się stosuje? i tak mi się ndz zaczęła... do tego mamy w domu jedynie czopek połóweczkę, a chyba pasuje dac jej coś przeciwgorączkowo...i tak biedna sapie i stęka |
|
|
|
#1957 |
|
Zakorzenienie
|
to jeszcze pzred nami,główka ma jezcze sporo miejsca,więc nie ma co się spieszyć
pokszyfko,a mała ma gorączke żeby jej dawać czopek??nasza pdziębiona,ale gorączki nie ma.na katar: woda morska nasivin -obkurcza śluzówke i ułatwia oddychanie frida-o ile Ci się uda maś mmajerankowa pod nosek na pupkę tormentiol-czy jakoś tak.bo czym do tej pory smarowałaś??????? bo może bepanthen pomoze?? przy odparzeniach trzeba podobno bardzo ostrożnie sypać mąkę ziemiaczaną bo jak za duzo to będa się robiłyu grudki i bedą dodatkowow podrażniać.
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2012-09-02 o 08:37 |
|
|
|
#1958 |
|
Rozeznanie
|
ahoj
drugi wieczor tz. usypiał mała poszło niezle, w nocy 1 przzebudzenie nadal w to nie wierze!!!maka ziemniaczana sypałam na pupe i w pachwinki małej, pozniej nawet i na cipeczke bo tez sie odparzyła po kiklu dniach było ok. w złobie zostajemy prywatnym postanowione; a co do krzesła to ona zawsze siedziala ładnie i jadła to samo z wozkiem, ale odkąd udało sie jej wstac to zaczeła szalec, chyba nie lubi ograniczen;/ wiec walczymy w koncu sie nauczy, oby
|
#1959 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja sie nie ugadalam na godzine i dlatego mam mega tanio... bo za miesiąc pilnowania zapłace 200 zł gdyż pow. jej ze żłobek kosztuje 150 to dam jej 200... ona się ucieszyła... nie jest u mnie codziennie, 3 razy w tyg. czasem 4, bo w pozostale dni Maja z tatą swym jest.... wieć mysle ze niezle ale wsrod znajomych jak są opiekunki to ok 8 zeta za h, niekiedy nawet 10 ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:11 ---------- Cytat:
u nas podobnie glowka nie wystaje, a że to zawsze większy wydatek to czekamy spokojnie bo oczywiście wszystkie takie wydatki są na mojej głowie, bo tatuś skoro płaci alimenty to się nie poczuwa
|
||
|
|
|
#1960 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))) ale trafiłam ))))) w takim razie 3mam kciuki za nastepne w odpowiednim czasie ![]() Cytat:
jak u nas był tylko katar to podawałam, disnemar+frida+masc majerankowa+lezenie jak najwiecej na brzuszku+w pokoju do naczynia z goraca woda olbas oil a na odparzenie chwale sobie sudocrem a biegunki niema? Cytat:
![]() podobniez od 7 do 10zl za godz sobie licza.... 200zl łał to super tanio młody zjadł dzisiaj owsianke z jablyszkiem miłej niedzieli ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:26 ---------- zdziwiła mnie recenzja chust. huggies pure na kwc..... w sensie ze sa takie zle... ja mam inne odczucie
|
|||
|
|
|
#1962 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
wczoraj zrobiła 3 kupki, dwie takie podchodzące pod biegunkę... ogólnie nie jest marudna, normalnie się bawi, uśmiecha, tylko ten nosek no i wydaje mi się że ma cieplejszą główkę...mam tylko sudocrem, jak na złość dzisiaj ndz...chyba trzeba będzie zrobić wycieczkę do miasta i poszukać dyżurkę... |
||
|
|
|
#1963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na katarek tak jak dziewczyny smaruje maścią majerankową pod noskiem, woda morska do psikania, wapno w syropie podaje, chyba 2 ml po 2 razy dzienie no i dziewczyny pieluszke mokra z kilkoma kroplami jakiegos olejku eterycznego dawały ale nie wiem jakiego, ja smarowałam klatke i plecki balsamem z olejmai z mustellii jak nie ma gorączki to nie trzeba dawac czopka. szybkiego powrotu do zdrówka!!!! ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- co do pupki to nie wiem co;. bo mojemu si enie odparza. wogole to witam sie, juz w lepszym humorze niż wczoraj noc jak zwykle kiepska ale juz sie przyzwyczaiłam...:rolleye s:my sie jeszcze dokarmiamy cycem, w nocy i rano, ale ja niedługo do pracy wracam i chce jakoś powoli przechodzić tylko na mm, z jednej strony juz chce przejść z drugiej mi żal...bo to przecież takie nasze chwile |
|
|
|
|
#1965 |
|
Rozeznanie
|
ja nie miele, ale kupilam jakas eko drobna i jak sie ja rozgotuje to prawie grudek nie ma, raz sprobowalam na platkach gorskich i byla tragedia
my mamy tez lekki katarek od kilku dni, bez innych objawow psikam jej tylko wode do noska czasem |
|
|
|
#1966 | |
|
Zadomowienie
|
a ja tez jeszcze dojna jestem heheheh a tak wogóle mam pytanie bo Mikunio juz od bobrych 2 tygodni wogóle nie ruszy lewej piersi tylko na prawej jedziemy a tam w lewej dalej mam mleko ile ono bedzie???dopuki w prawej jest to i tam???
ja planuje zakończyć karmienie zaraz przed roczkiem małego dr powiedział, że to wystarczająco a jak własnie dziecko alergik albo mama miała cukrzyce to sie powinno jak najdłużej tak słyszałam.... Cytat:
ale wtedy bedzie ci szkoda figury a teraz to co sie bedziesz a pozatym skończ pitolić bo zdjęcia widziałam i laska z ciebie a nie pierdoły opowiadasz.......
|
|
#1967 |
|
Wtajemniczenie
|
mammam płatki owsiane extra takie na 5 min gotowania.... gotowałam 8 min takze rudki byly ale prawie nie wyczuwalne+ugotowane jabłko bo młody na diietce
![]() oj tak podaj Calcium w płynie i Cebion w kroplah- przynajmniej tak mi radził kjiedys pediatra lece z młodyn drzemac |
|
|
|
#1968 |
|
Zadomowienie
|
Hej.
Nikuś podobają mi się wasze drzemki z Wiktorkiem Ja też cycem karmię plus posiłki stałe. Seonko pisałam o kciukach ale nie tutaj.... I ja też chcę 3 bobo, tak myśle , ale nie teraz i nie przy obecnych zawiriwaniach z pracą, i wogle z tym wszystkim .Pokszyfko co twoja mama z sis nabroiły , mam nadzieję że się poprawiaMy w czwóreczkę byliśmy w kościele, teraz maluch śpiocha, ja czas na książkę i wizaż Potem jedziemy do stadniny koni i na pizze lody .Seona nawet nie obejrzysz się a Lili będzie wołać i śmigać jak ta lala, Mateusz mój do 9 mca tylko siedział, a potem nagle i raczkowanie i za 10mcy chodził. Miłosz prawie chodzi, ale to nie takie pewne kroki bo musi się palcem trzymać krawędzi lub lub brzuszkiem opierać .I straszny nerwus z niego, nie pozwoliłam mu dziś w kościele czegoś tam dotykać to tak sie znerwował ze zbordowiał i wrzasnął jak stary chłop , ludzie swoję uwagę skupili wokół nas bo mega interesująco to wyglądałoMiłej niedzieli mamcie |
|
|
|
#1969 | |||
|
Zadomowienie
|
hejka
wczoraj cały dzień mnie nie bylo tutaj - od rana do 13ej zakupy i rajd po hipermarketach - zrobilam B. małą wyprawkę do żlobka (butelka, śliniak, paputko-skarpetki, takie fajne nakolanniki do raczkowania, rajtki i jeszcze w Pepco fajne geterki, bluzeczkę i rampersa do spania) potem do znajomych na kawke i piwko ![]() właśnie - jutro WIELKI DZIEŃ ciekawe kto będzie bardziej przezywać? mama czy córcia chociaż myślę, że najbardziej babcia poza tym Oli do przedszkola-zerówki, te same panie, ale nowe miejsce, w pobliskiej szkole utworzony jest oddział dla sześciolatków ![]() glam a u Cibie jest stresior przed jutrzejszym dniem? Sonia gotowa na nową przygodę? Malutka spi a moje chłopaki pojechali do aquaparku, więc mam w końcu trochę czasu na wizaz bo tz generalnie ma awersję na wizaż i "to Twoje Forum" ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Cytat:
no ale co ja na to poradzę mam już dość, bo w pracy muszę funkcjonować a oczy na zapalki z tego niewyspania myslałam ze pokarmię co najmniej do roku ale widzę że to nie realne, mam juz dość i najchetniej bym skończyła (chociaż zal mi będzie tej bliskości i rozdziawionego dziobka szukającego cyśka ![]() ale widzę że tylko u nas ten problem ![]() ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ---------- Cytat:
szuflady i szafki uwielbia ława to też jedno z ulubionych miejsc, bo tam wiele niedozwolonych, czyt. "najciekawszych" rzeczy (raz już nawet kawę na siebie wylała na szczęście letnią bo tż z mlekiem pije, poza tym troche juz stala i wystygla, ale jak sobie pomyslę "co by bylo gdyby" staje przy wszystkim co się da i bardzo lub sobie klękać - z raczkowania podnosi tułów do góry i klęczy i zaciesza
|
|
#1970 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1971 |
|
Zakorzenienie
|
Pokszyfko-zapomiałam,że jeszcze p;ulmexem można posmarować.Witamine C też podaję
a wapno to po co??? jak mierzycie temperaturę maluchom???mamy taki co się trzyma 5 cm od czoła/skroni,ale jest tak ruchliwa,że nie można zmierzyć a na dodoatek on nie jest zbytnio wiarygodny...no,a w pupoce to nie da rady bo nie uleży 30 sekund spokojnie....
|
#1972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja bym na Twoim miejscu była konsekwentna i nie odpuszczala, myslę że w koncu sie nauczy, a bezpieczeństwo przeciez najważniejsze - a wiemy że czasem wystarczy sekunda nieuwagi i tragedia gotowa ![]() trzymam kciuki za wytrwałość mamusi i większą spolegliwość córuni ---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
|
|
#1973 |
|
Rozeznanie
|
oliviera-
za wyprawkę!my mamy dzisiaj w planach rajd po sklepach, w realu promocja na pampki i chuteczki i mleko ![]() potem Entliczek, chcemy małą przymierzyć do cybexa i ewentualnie zamówić potem od mojej koleznki na all bo ma najtaniej
|
|
|
|
#1974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1975 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a co do czopka,to one sa nie tylko przeciwgoraczkowe ale i przeciwbolowe,wiec jak by mala byla bardzo marudna,lekko rozpalona ale nie koniecznie goraczkowala to ja bym podala,bo sama nieraz jak jestem przeziebiona glowa mi peka,nie z goraczki tylko z bolu ale jak nic jej nie jest,bawi sie ladnie to bym sie wstrzymala,bo faszerowac za duzo tez nie ma po co co do pupy,u nas maka ziemniaczana sie nie sprawdzila wcale,ja jej rozpuscilam nadmanganian postasu i wacik w nim moczylam i tym jej przemywalam,duzo wietrzylam,i sudecrem ladnie wysuszyl wszystko,bo ani bephanten,ani linomag ani alantan nie pomagaly(duzo tego mam wiem )Cytat:
Hej ![]() my wczoraj maraton zakupwy,tzn nic nie kupilismy ale wszystko mamy spisane co chcemy,tak ze teraz tylko czekac az dostaniemy klucze
|
|
#1976 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moja z kolei jak jest w miejscu, w którym nie powinna, to jak widzi ze się do niej ktoś zbliża, to juz z daleka od razu wrzask, bo wie że zaraz będzie przeniesiona fajnie to wyglada, jakby krzyczała "nie podchodź, nie zabieraj mnie stąd"
|
|
#1977 | |
|
Zadomowienie
|
co do karmienia,mala dopiero zaczyna siadac,jeszcze nie za dobrze jej to wychodzi,ale my sie karmimy w foteliku bo lezaczka nie mam,a fotelik na duzy,ale jej ogolnie nie przeszkadza ze jest przypieta czy cos(pewnie na razie) choc do jedzenia jej nie przypinam,tylko wkurza mnie to bo fotelik co chwile uswiniony,musze go prac,ale jak chcialam kupic lezaczek to uslyszalam od zyczliwych osob ze to moj wymysl
![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Cytat:
moja jak cos kombinuje,to siedzi ciuchotko,i wystraczy ze powiem do niej-co robisz Beatko?a ta od razu sie rzuca jakby sie wystraszyla,i dokladnie wrzask jakby chciala wlasnie powiedziec"nawet tu nie podchodz" i dokladnie wyglada to komicznie ![]() ja uciekam,milej niedzieli mamusie
|
|
#1978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja mam termometr na podczerwień - pomiar w kilka sekund i nasz jest wiarygodny, bo jak mierzylam na próbe temp powietrza (w domu i na dworze), to wskazuje idealnie tak jak ten tradycyjny
|
|
#1979 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nam pediatra nie nie zalecał,wiec na własną rękę i tak bym nie podała. ---------- Dopisano o 12:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
co do wapna to juz napisałam wcześniej,że i tak nie podałabym bez konsultacji swojego lekarza
|
|
#1980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(tzn są w promocji 4+, za 34,95 chyba, ale już zwykłe 4 za 55zł ) a mleko bylo w fajnej promocji chyba do czwartku - bebiko za 12,45
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:02.

))))
serio, serio
ale dopiero jak odzyskam figurę i pozbędę się brzucha, bo teraz wciąż wyglądam jak w ciąży

macie jakiś sprawdzony specyfik?

glowka nie wystaje, a że to zawsze większy wydatek to czekamy spokojnie 

na szczęście letnią bo tż z mlekiem pije, poza tym troche juz stala i wystygla, ale jak sobie pomyslę "co by bylo gdyby"
za wyprawkę!