Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-01, 23:12   #3781
koniakonia
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Ech nie mam coś dzisiaj weny..

Emigra bardzo mi przykro z powodu babci Tż...

Agabi chamstwo z tym krzesełkiem...negatyw się należy..

Zia udanego wyjazdu

Aguśka a jakie autko sobie upatrzyliście?

przeczytałam wszystko, ale już nie pamiętam co komu miałam napisać..

U nas był dziś festyn na pożegnanie lata i kupiłam Morficzkowi wiatraczek taki mały i jak mu dmuchałam w domu to pierwszy raz chichrał się często i długo tak na głos aż się wzruszylam widząc go aż tak uchachanego..
oj...aż mi się ciepło zrobiło na sercu, ja też dzisiaj łezkę puściłam, na tych kulkach była dziewczynka , troszkę jakby opóźniona rozwojowo i tak sobie z Ninką skakały razem ....dziękowałam losowi,że mam zdrowe dzieci , ale też cieszy serce taki widok ,że takie dziecko mimo upośledzenia ma normalne dzieciństwo ... i że się tak cieszy szczerze

Tynka
piękny bukiet , no i te nogi ....jak takie rosną od czekolady to ja się pytam gdzie są moje długie nogi? hihihi może ja czekoladę od złej strony jem czy jak,że mi w szerz rosną , buhahaha

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-01 o 23:17
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:20   #3782
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzieci z ząbkiem mam dwa pytania:
1.Jak zauważyłyście wychądzący ząbek to ile czasu minęło aby wyszedł na dobre??
2. Jak radzicie sobie z ząbkowaniem?? U Nas gryzak tylko na chwilę pomaga tak samo jak bobodent, a przecież nie będę nadużywałą maści.
1. 3 miesiące od pierwszych objawów ząbkowania. Od momentu zobaczenia białych śladów na dziąsłach około miesiąca, może trochę dlużej.

2. Z dolnymi jedynkami było dość spokojnie, starczył Calgel a potem Dentinox. Raz tylko musiałam podać czopek z paracetamolem. Teraz jak opuchnięty jest cały dolny łuk paracetamol jest raz dziennie na noc (zwłaszcza jak mocno płacze w dzien a na noc żel nie pomaga). Gryzaki tylko podrazniają skórę więc są dla zaspokojenia chęci gryzienia.
Mam taki gryzak z wodą do chłodzenia i podaję schlodzony.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:25   #3783
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Aaa zapomnialam Wam napisac, ze w drodze powrotnej rozpadal sie deszcz i wpadlismy w poslizg pierwszy raz bylam w takiej akcji, maz zjezdzal z drogi szybkiego ruchu i zakret byl dosc ostry jechalismy 50 km/h na tym zakrecie pewnie zbyt szybko i nas obrocilo dwa razy w lewo i dwa razy w prawo pupa. Na szczescie maz zachowal zimna krew jak to sie mowi i jak auto w jedna to on kierownica w druga i tak na zmiane. Na szczescie nic za nami nie jechalom gdyby jechalo wjechaloby w nas bo maz zaczal hamowac. A obok byly barierki dobrze ze w nie tez nie uderzylismy.
Jechalismy tylko z Filipem.
A dokladnie w tym czasie byla za nasza rodzine msza, bo moja mama zamawia czasem msze w intencji naszej rodziny i chyba Pan Bóg nad nami czuwał.
A po tych paru sekundach mialam nogi jak z waty i rece tez.

Cytat:
Napisane przez koniakonia Pokaż wiadomość
No bo ponoć powodują pożary, niby w Europie w wielu krajach są zakazane , ja nad morzem widziałam jak się zahaczył o dach lampion,ale dał radę i poleciał dalej, ale wiesz jacy są ludzie, puszczają nieostrożnie, czasem po pijaku , nie patrzą czy wiatr wieje, że blisko drzewa itd.U nas na ośrodku też jakoś tak słabo sąsiadom wystartował i mało co i by oknem do chaty na piętrze wleciał , ale na szczęscie się uniósł.
Pewnie będzie tak jak z fajerwerkami ,że wejdą regulacje jakieś do tego, może nie ,że zakaz będzie zupełny, ale jakieś zaostrzone warunki sprzedaży i użytkowania itp.

ps. dawaj tż do duetu i pojedziemy wyginać paluchy
No tak, na instrukcji wyraznie pisze, ze puszczac wolno lampiony z dala od domow drzew w bezwietrzna pogode itd.
Ludzie czasem bezmyslnie robia pewne rzeczy. To rzeczywiscie lepiej nawet gdyby zakazano, bo niestety w niepowolane rece tez trafiaja takie fajne rzeczy.
A z mezem stworzylibyscie pewnie swietny duet na pewno byloby trzy razy tak
Cytat:
Napisane przez Flowerbombka Pokaż wiadomość
Aguśka a jakie autko sobie upatrzyliście?

U nas był dziś festyn na pożegnanie lata i kupiłam Morficzkowi wiatraczek taki mały i jak mu dmuchałam w domu to pierwszy raz chichrał się często i długo tak na głos aż się wzruszylam widząc go aż tak uchachanego..
Opel Zafira 1,8 7-osobowka ale z tylu te dwa siedzenia sie fajnie sklada i jest duzy bagaznik. No zakochalam sie w tym autku, bo jest duzy, przestronny na nasz rodzinke akurat No i czesci do niego sa w miare tanie. Jeszcze przerobimy go na gaz i bedzie git
A jezdzimy matizem, bagaznik to jakas porazka w nim, nawet stelaz od wozka nie wchodzi nawet jak polke sie zdejmie to nie da rady
A dla Szymonka musze miec wozek zeby go gdziekolwiek zabrac, bez wozka ani rusz.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2012-09-01 o 23:27
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:30   #3784
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, Zafira jest fajna Też bym kupiła ale raz do roku na wakacje to mi się nie opłaca Jak w tym roku zapakowałam się na wakacje to w następnym też dam radę, zwłaszcza, że wózek będzie już mniejszy
A nie lepiej szukać już auta z gazem albo diesla? Serio, koszt przejechania 100 km na gaz i na ropę jest bardzo podobny, przy gazie masz droższy przegląd a zakładając nową instalację to trzeba robić rocznie ogromne przebiegi aby się opłaciło.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:34   #3785
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam Wam napisac, ze w drodze powrotnej rozpadal sie deszcz i wpadlismy w poslizg pierwszy raz bylam w takiej akcji, maz zjezdzal z drogi szybkiego ruchu i zakret byl dosc ostry jechalismy 50 km/h na tym zakrecie pewnie zbyt szybko i nas obrocilo dwa razy w lewo i dwa razy w prawo pupa. Na szczescie maz zachowal zimna krew jak to sie mowi i jak auto w jedna to on kierownica w druga i tak na zmiane. Na szczescie nic za nami nie jechalom gdyby jechalo wjechaloby w nas bo maz zaczal hamowac. A obok byly barierki dobrze ze w nie tez nie uderzylismy.
A dokladnie w tym czasie byla za nasza rodzine msza, bo moja mama zamawia czasem msze w intencji naszej rodziny i chyba Pan Bóg nad nami czuwał.

No tak, na instrukcji wyraznie pisze, ze puszczac wolno lampiony z dala od domow drzew w bezwietrzna pogode itd.
Ludzie czasem bezmyslnie robia pewne rzeczy. To rzeczywiscie lepiej nawet gdyby zakazano, bo niestety w niepowolane rece tez trafiaja takie fajne rzeczy.

Opel Zafira 1,8 7-osobowka ale z tylu te dwa siedzenia sie fajnie sklada i jest duzy bagaznik. No zakochalam sie w tym autku, bo jest duzy, przestronny na nasz rodzinke akurat No i czesci do niego sa w miare tanie. Jeszcze przerobimy go na gaz i bedzie git
A jezdzimy matizem, bagaznik to jakas porazka w nim, nawet stelaz od wozka nie wchodzi nawet jak polke sie zdejmie to nie da rady
A dla Szymonka musze miec wozek zeby go gdziekolwiek zabrac, bez wozka ani rusz.

I całe szczęście ,że nic Wam się nie stało, Bóg nad Wami czuwał i niech robi tak dalej sobie wyobrażam zdenerwowanie, dwa razy mieliśmy na drodze akcje ,że serce miałam w gardle , dziękuję bardzo za taką adrenalinę

No ale Aguśka byłoby 3 razy tak pod warunkiem ,że Ty byś nas jakoś pięknie zapowiedziała byś zatańczyła zumbę a my w rytm byśmy gieli paluchy , czadowe by to było
Stary 2012-09-01, 23:42   #3786
Karinio
Zakorzenienie

Aguśka,omg dobrze że Wam się nic nie stało i dla męża.
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-01, 23:50   #3787
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Aguśka, Zafira jest fajna Też bym kupiła ale raz do roku na wakacje to mi się nie opłaca Jak w tym roku zapakowałam się na wakacje to w następnym też dam radę, zwłaszcza, że wózek będzie już mniejszy
A nie lepiej szukać już auta z gazem albo diesla? Serio, koszt przejechania 100 km na gaz i na ropę jest bardzo podobny, przy gazie masz droższy przegląd a zakładając nową instalację to trzeba robić rocznie ogromne przebiegi aby się opłaciło.
Wiesz ja sie na tym wogole nie znam
Wiem tylko tyle ze maz rozmawial z tym kolega mechanikiem i ten mu doradzal, ze najlepiej zafire kupic w benzynie (ciezko wogole znalezc, malo jest modeli-duzo jest w dieslu) i przerobic na gaz na wlasna reke...a ze nam to kolega zrobi to mamy pewnosc ze nie schrzani i instalacja bedzie ok.
A w dieslu podobno czesto te zafirki sa wadliwe, dlatego tak duzo ich w sprzedazy. Co do przebiegow rocznych, to rzeczywiscie my duzo nie jezdzimy, ale mamy zamiar-mamy w koncu babcie mojego meza 300km od nas wiec bedzie powod zeby wyjezdzac
Cytat:
I całe szczęście ,że nic Wam się nie stało, Bóg nad Wami czuwał i niech robi tak dalej sobie wyobrażam zdenerwowanie, dwa razy mieliśmy na drodze akcje ,że serce miałam w gardle , dziękuję bardzo za taką adrenalinę

No ale Aguśka byłoby 3 razy tak pod warunkiem ,że Ty byś nas jakoś pięknie zapowiedziała byś zatańczyła zumbę a my w rytm byśmy gieli paluchy , czadowe by to było
No adrenalina sie pojawila ale po fakcie, to bylo pare sekund nawet nie zdazylam pomyslec nad tym co sie dzieje bo to tak nagle zaczelo nas rzucac a rozmawialismy o czyms tam wiec naprawde dopiero do mnie dotarlo jak juz maz zapanowal nad autem.
Oj zawsze balam sie takich sytuacji.
Co do naszego wystepu oj hihihi byloby ciekawie
Ja moge zumbe tanczyc tylko nie wiem czy nas nie wyniosą z parkietu wtedy hehehe a z tymi pieluchami to wymyslilas no na pewno nikt takiego czegos jeszcze nie robil
SZYMONEK

Stary 2012-09-01, 23:55   #3788
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Wiesz ja sie na tym wogole nie znam
Wiem tylko tyle ze maz rozmawial z tym kolega mechanikiem i ten mu doradzal, ze najlepiej zafire kupic w benzynie (ciezko wogole znalezc, malo jest modeli-duzo jest w dieslu) i przerobic na gaz na wlasna reke...a ze nam to kolega zrobi to mamy pewnosc ze nie schrzani i instalacja bedzie ok.
A w dieslu podobno czesto te zafirki sa wadliwe, dlatego tak duzo ich w sprzedazy. Co do przebiegow rocznych, to rzeczywiscie my duzo nie jezdzimy, ale mamy zamiar-mamy w koncu babcie mojego meza 300km od nas wiec bedzie powod zeby wyjezdzac

No adrenalina sie pojawila ale po fakcie, to bylo pare sekund nawet nie zdazylam pomyslec nad tym co sie dzieje bo to tak nagle zaczelo nas rzucac a rozmawialismy o czyms tam wiec naprawde dopiero do mnie dotarlo jak juz maz zapanowal nad autem.
Oj zawsze balam sie takich sytuacji.
Co do naszego wystepu oj hihihi byloby ciekawie
Ja moge zumbe tanczyc tylko nie wiem czy nas nie wyniosą z parkietu wtedy hehehe a z tymi pieluchami to wymyslilas no na pewno nikt takiego czegos jeszcze nie robil
ja nie mam zamiaru robić w pieluchy ( skąd nr 99?) mam zamiar wyginać paluchy

od razu wyniosą....nie przesadzaj...sami się wykulamy

ps. chyba że w wielorazówki ....z prześcieradla

Edytowane przez koniakonia
Czas edycji: 2012-09-01 o 23:59
Stary 2012-09-02, 00:02   #3789
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

hahahaha

przeczytalam ze byscie gieli pieluchy paluchami
Nie no musze od pieluch odpoczac hahaha

Mezowi przeczytalam co tu popisalysmy to zaprasza Cie na imreze do nas
SZYMONEK

Stary 2012-09-02, 00:07   #3790
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Desiu co do tutejszych szkol z internatem to sa,ale bardzo drogie.blisko mnie jest szkola do ktorej chodzila ksiezna Diana,jutro moze wrzuce fotke na maila.mojego dyrektors dwoch synow blizniakow jest w szkole z internatem...koszt to chyba 20tys funtow rocznie/dziecko.o studiach juz nie wspomne jakie tu sa ceny.
Ale na studia podobno latwo idzie dostac kredyt studencki i splaca sie go dopiero jakos gdy dostanie sie prace,wiec chyba nie jest zle mysle.

Cytat:

O rany,dobrze ze nic sie nie stalo.
Nerwy musialy byc straszne.
Stary 2012-09-02, 00:10   #3791
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:

hahahaha

przeczytalam ze byscie gieli pieluchy paluchami
Nie no musze od pieluch odpoczac hahaha

Mezowi przeczytalam co tu popisalysmy to zaprasza Cie na imreze do nas
żeby się nie zdziwił mi tam dwa razy nie mów jak odkarmię , odchowam to ruszam na Śląsk , a tż niech ćwiczy te paluchy ,żeby mu się nie zastały (ja tam nie będę podpowiadać bocianowi gdzie i jak ma ćwiczyć paluchy) bo następna edycja MT jest nasza tylko tżowi mojemy musimy rolę wymyślić, hmmmmm...pyton? nie nie...on jest tylko dla mnie no dobra on potrafi zrobić goryla
Stary 2012-09-02, 00:11   #3792
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dobra uciekam spac, bo od rana pieluchy mnie czekaja a maz jedzie z rana na wieksza czesc dnia wedzic kielbase i miesko na dzialce, wiec bede sama z dwojeczka.
To dobranoc dziewuszki
SZYMONEK

Czas edycji: 2012-09-02 o 00:13
Stary 2012-09-02, 00:15   #3793
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra uciekam spac, bo od rana pieluchy mnie czekaja a maz jedzie z rana na wieksza czesc dnia wedzic kielbase i miesko na dzialce.
To dobranoc dziewuszki
to dobranoc Żono Giętopaluchowca

no to ja chyba jednak szybciej przyjadę, bo skoro te kiełbaski będą jutro wędzone.... nie nie, możecie spać spokojnie, Konia zostaje w domu
Stary 2012-09-02, 00:25   #3794
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:

ps. chyba że w wielorazówki ....z prześcieradla
a to bylby dopiero talent zrobic pieluchy nr 99 z przescieradla
Cytat:
żeby się nie zdziwił mi tam dwa razy nie mów jak odkarmię , odchowam to ruszam na Śląsk , a tż niech ćwiczy te paluchy ,żeby mu się nie zastały (ja tam nie będę podpowiadać bocianowi gdzie i jak ma ćwiczyć paluchy) bo następna edycja MT jest nasza tylko tżowi mojemy musimy rolę wymyślić, hmmmmm...pyton? nie nie...on jest tylko dla mnie no dobra on potrafi zrobić goryla
hahahaha zanim odkarmisz to sie zestarzejemy no i pierwszej swiezosci juz nie bedziemy, myslisz ze tzty nas zabiora na impre gdziekolwiek?
A Ty mnie nie kuś bo chcice mam pierońską i mąż tu chodzi obok w samych bokserkach, nie nomusze zapomniec o cwiczeniach na razie
A Twoj tz tez moze tanczyc zumbe: http://www.youtube.com/watch?v=5fSH5pMVZw8
http://www.youtube.com/watch?v=uDgbBdS9W54

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
to dobranoc Żono Giętopaluchowca

no to ja chyba jednak szybciej przyjadę, bo skoro te kiełbaski będą jutro wędzone.... nie nie, możecie spać spokojnie, Konia zostaje w domu
hahahah Oj zebys nie zalowala
SZYMONEK

Czas edycji: 2012-09-02 o 00:24
Stary 2012-09-02, 00:43   #3795
gosia261282
Gang Iren

Konia i Aguska

Uciekam spac,bo znowu sie zasiedzialam.Dobranoc!
Stary 2012-09-02, 08:23   #3796
88natka
Zadomowienie

Konia i Aguśka niezłe z Was wariatki ale się uśmiałam
U nas nocka średnia, pobudka o 2.30 i 7 na stałe. Jestem nie wyspana Miłej niedzieli

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:32   #3797
joanaros
Zakorzenienie

Płodną miałyście nockę kobiety
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 08:57   #3798
desia888
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Oglądacie mam talent?
Ja nie, a z tego co napisalyscie widze ze nie mam czego zalowac
Mnie jakos programy tego typu nie bawia. Mam tak malo czasu wolnego ze wole go spedzac na wizazu
Cytat:
i taką pracę chciałabym mieć fajno masz

Agabi co za wiara , normalnie zero kultury,ze się nie wstydzą, a co muszą mieć w domu za syf ? no i zero szacunku dla innych

Zia udanych wakacji życzę

Desia Adaś ma dobre serduszko

Natka dla tż

My jutro do zoo w końcu jedziemy, dzisiaj byliśmy w małpim gaju dla dzieci i Nina właziła do takie dmuchanej parówy -ciuchci , no jak wlazła to znikała tam z dzieciorkami i tak trochę stracha o Nią miałam , a ta wylatuje z tego i jesce jesce , potem z tż , który jeździł z Niną poszlismy do mojej Babci i takiej starszej mocno Cioci pokazać Dziewczynki , ta Ciocia ledwo chodzi i tak Jej się łezki kulały jak Kajulkę dotykała
Dzieki Konia, no fakt ma dobre serduszko, tylko musi sie tez nauczyc troszke twardszym byc, ale mysle ze samo przyjdzie mu z czasem
Milej wyprawy raz jeszcze!
Cytat:
Desiu co do tutejszych szkol z internatem to sa,ale bardzo drogie.blisko mnie jest szkola do ktorej chodzila ksiezna Diana,jutro moze wrzuce fotke na maila.mojego dyrektors dwoch synow blizniakow jest w szkole z internatem...koszt to chyba 20tys funtow rocznie/dziecko.o studiach juz nie wspomne jakie tu sa ceny.
Ojojoj, to faktycznie troche kasy
Cytat:
co to kuzwa za talent? zaraz wyskoczy koleś z mega pytonem w gaciach i co? talent to jest? Może jakby tym pytonem dzwignąl cegły albo rozwalił jak Ci z mojego miasta to by było coś.

Ja tam uważam,że faktycznie talent to powinien byc wrodzony, nie wycwiczony, w sumie betty tyłek miała od urodzenia , ale to jakoś dla mnie za mało ,żeby podziwiać, ale ja tam może nie doceniam artyzmu machania dupskiem
No nie powiedzialabym tego lepiej
Cytat:
wniosła tyłek na nogach , no i ok, ładnie to wniosła

no ja mam taki talent ,że umiem tak zginać palce w stawach najbliższych paznokciowi ,a pozostałe mam niezgięte
ps. o ręce chodzi

---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:17 ----------

dla mnie to jest nie do ogarnięcia, ale jest to wyćwiczone i dla mnie w takim prawdziwym słowa znaczeniu to talent nie jest , ale jest to zdolność godna podziwiania, no w sumie ma może wrodzoną zdolność zapamiętywania obrazów ten chłopak, to w sumie ma talent

a Ci od łamania cegieł są z mojego miasta, z tym co gadał chodziłam do zerówki

Aaaa Aguśka fajne zdjęcia Chłopaków, no rosną jak na drożdżach , puszczajcie lampiony poki czas ,bo coś czuję ,że za rok będzie już zakaz
Konia , musisz to pokazac, zrob fotke i wrzuc na maila
Cytat:
No bo ponoć powodują pożary, niby w Europie w wielu krajach są zakazane , ja nad morzem widziałam jak się zahaczył o dach lampion,ale dał radę i poleciał dalej, ale wiesz jacy są ludzie, puszczają nieostrożnie, czasem po pijaku , nie patrzą czy wiatr wieje, że blisko drzewa itd.U nas na ośrodku też jakoś tak słabo sąsiadom wystartował i mało co i by oknem do chaty na piętrze wleciał , ale na szczęscie się uniósł.
Pewnie będzie tak jak z fajerwerkami ,że wejdą regulacje jakieś do tego, może nie ,że zakaz będzie zupełny, ale jakieś zaostrzone warunki sprzedaży i użytkowania itp.

ps. dawaj tż do duetu i pojedziemy wyginać paluchy
Nie myslalam o tych lampionach w ten sposob nigdy! Ale masz racje.

Cytat:
oj...aż mi się ciepło zrobiło na sercu, ja też dzisiaj łezkę puściłam, na tych kulkach była dziewczynka , troszkę jakby opóźniona rozwojowo i tak sobie z Ninką skakały razem ....dziękowałam losowi,że mam zdrowe dzieci , ale też cieszy serce taki widok ,że takie dziecko mimo upośledzenia ma normalne dzieciństwo ... i że się tak cieszy szczerze

Tynka piękny bukiet , no i te nogi ....jak takie rosną od czekolady to ja się pytam gdzie są moje długie nogi? hihihi może ja czekoladę od złej strony jem czy jak,że mi w szerz rosną , buhahaha
No, moze sie powtorze, ale zdrowie najwazniejsze zawsze!
[QUOTE=Aguśkaa83;36267694]Aaa zapomnialam Wam napisac, ze w drodze powrotnej rozpadal sie deszcz i wpadlismy w poslizg pierwszy raz bylam w takiej akcji, maz zjezdzal z drogi szybkiego ruchu i zakret byl dosc ostry jechalismy 50 km/h na tym zakrecie pewnie zbyt szybko i nas obrocilo dwa razy w lewo i dwa razy w prawo pupa. Na szczescie maz zachowal zimna krew jak to sie mowi i jak auto w jedna to on kierownica w druga i tak na zmiane. Na szczescie nic za nami nie jechalom gdyby jechalo wjechaloby w nas bo maz zaczal hamowac. A obok byly barierki dobrze ze w nie tez nie uderzylismy.

QUOTE]
Wspolczuje przezycia, dobrze ze nic sie nie stalo
Cytat:

Cytat:
Szalone, ale sie usmialam z rana
A konia, jak ON robi tego goryla?

Viki 28.04.2012
desia888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:37   #3799
lena_mi
Zakorzenienie

Emigra współczuję ważne że zobaczyliście się jeszcze z Babcią, pożegnaliście, na pewno podświadomie o tym wiedziała, trzymajcie się!

Cytrynka kciuki za chrzest, na pewno wszystko sie uda!

Zia, gdzie dokładnie jedziecie na Sycylię?My byliśmy rok temu w podróży poślubnej, cudnie tam jest

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

hehe Konia mam podobny talent! tyż tak wyginam śmiało.. palce

Flower całusy dla mojego uchachanego kochanego Zięcia!

Aguśka, ale mieliście przeżycia, dobrze, że nic się nie stało! choć stresu się najedliście..

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ----------

Cytat:
Napisane przez desia888 Pokaż wiadomość
Szalone, ale sie usmialam z rana
A konia, jak ON robi tego goryla?
hehe o to samo miałam zapytać

Edytowane przez lena_mi
Czas edycji: 2012-09-02 o 09:33
lena_mi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 09:47   #3800
MoniaHan
Wtajemniczenie

no tak Gosia ale jesli studia sa drogie to I pozniej ten kredyt spory wychodzi,takze ja uwazam ze studia w UK sa strasznie drogie,zwlaszcza po rozmowach ze znajomymi.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:18   #3801
Mała!
Zakorzenienie

HI Ojć ciężki poranek...Mały wstał o 6:30 pospał może z 30 min przy cycku i dupa! JA NIE WIEM JAK MAM GO USPOKOIĆ...I SPRAWIĆ ŻEBY ZASNĄŁ SAM...KIEDYŚ MI SIE TO UDAWAŁO A TERAZ lIPA...ALBO SKOK ALBO ZĘBY ALBO MAM PO PROSTU TAKIEGO ROZBÓJNIKA

Mąż też mnie ostatnio drażni oj...drażni.... jak mały marudzi i ja już sił nie mam to bierze go i siada z nim przed TV!!! ja tu się staram aby Tv nie widział a on dupa!!! dla mojego lubego!

Cytat:
Napisane przez agabi Pokaż wiadomość

mała- ale Ci fajnie...zazdroszczę Ci takiej satysfakcji i przyjemnosci z pracy no i zdolności a ja nie portafię zrobić makijażu nawet sobie , jakoś nigdy mi nie wychodzi ładnie i naturalnie.
Zapraszam do mnie na kursik... wszystkiego Cię nauczę

Cytat:
i taką pracę chciałabym mieć fajno masz :

Taka praca to super sprawa...szkoda tylko, że u mnie w mieście nie mogę znaleźć dla siebie miejsca gdzieś na pełny etat dlatego myslę o czymś własnym...bo na razie to tylko sporadycznie dorabiam w ten sposób

Aguśka ten poślizg...oj cieszę się , że nic się Wam nie stało!
Twoi synkowie są rozkoszni i już są przystojni hehe
PS: Aga ty też zawsze fajnie wyglądasz

Aga i Konia niezłe miałyście wczoraj pogaduszki...uśmiałam się!

Cytrynka Udanego Chrztu życzę i wszystkiego dobrego dla Was z tej okazji

Zia Wow super szykują sie Wam wakacje bawcie się extra no i oczywiście zazdraszczam

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:23
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:19   #3802
emigra
Zakorzenienie

Maz pojechal wlasnie z tesciowa .. Smutno mi

Niunia ladnie przynajmniej pospala bo od 21 do 4.30 ...

Aguska Bozia nad Wami musial czuwac ...
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 10:36   #3803
agabi
Rozeznanie

aguśka- o rany, ale mieliście szczęście.dobrze że tak się to skończyło, że nic Wam się nie stało

emigra-

zia-ależ ja Ci zazdraszczam bawcie się cudownie

mała-naucz mnie, naucz

cytrynka-niech chrzciny minął spokojnie, bezstresowo niech wszystko super się uda. czekamy oczywiście na relacje
Stary 2012-09-02, 10:48   #3804
Mała!
Zakorzenienie

kurcze myślałam, ze mnie to już nie spotka.......a tu znowu guzek w piersi...i ranka na sutku boli i co raz większy i twardszy ten guzek a kapusty nie mam

dziewczyny pisałyście kiedyś o jakiś fajnych krzesełkach do karmienia o ile dobrze pamiętam...macie może jeszcze jakiegoś linka...polećcie mi jakieś fajne krzesełko

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-09-02 o 10:50
Stary 2012-09-02, 11:34   #3805
emigra
Zakorzenienie

Mala my mamy krzeselko ''Antos'' z Drewexu, nie moge wiele o nim powiedziec, bo jeszcze z niego nie korzystamy - jest zdecydowanie dla starszych dzieci, ktore nie chwieja sie podczas siedzenia, lub nawet juz samodzielnie siedza. No i minus ktory zauwazylismy dopiero po zlozeniu - brak pasow.
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:38   #3806
gosia261282
Gang Iren

Dzien dobry!
Zasiedzialam sie wczoraj do pozna,a moj Eryczek kochany zjadl o 7 i pospalismy jeszcze do 9:30
Jeszcze troche i szkola sie zacznie,wiec i przymusowe wstawanie

Cytat:
no tak Gosia ale jesli studia sa drogie to I pozniej ten kredyt spory wychodzi,takze ja uwazam ze studia w UK sa strasznie drogie,zwlaszcza po rozmowach ze znajomymi.
Ja rozmawialam na ten temat tylko z jedna kolezanka,ktora poszla tutaj na studia.Ona mowila,ze dla niej lepiej,bo w Polsce by nie skonczyla studiow,bo pewnie nie dostalaby kredytu na nie,a nawet jesli to musialaby splacac od razu,a z czego?A tu ida na reke,kredyt daja i jak nie masz z czego to nie splacasz,tylko jak juz masz z czego splacic i te ratu tez podobno korzystnie rozkladaja,ze nie ma takiej mozliwosci,ze na zycie zabraknie.A w Polsce ludzie tona w kredytach,ktorych nie moga splacic.Tutaj w ogole czesto chodza na reke i rozkladaja na raty rozne rzeczy.Nawet jak jestes w ciezkiej sytuacji,to splacasz po smieszne 5 funtow.Kumpel tak splacal swoje liczne mandaty

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Maz pojechal wlasnie z tesciowa .. Smutno mi
Stary 2012-09-02, 11:53   #3807
Karinio
Zakorzenienie

Na wstępie

emi

Mała!no to baty dla tż-ta

Jestem średnio wyspana,wszak mały spał do 6-stej,ale za to w nocy się kręcił i wstawałam.Zresztą on tak ma,że zanim zaśnie sto raz się musi poprzekręcać na brzuch,zamiast spać.Teraz leży na macie i się bawi póki co i mówi ba ba.
Pogoda do duszy,pada więc siedzimy w domu.

Mała!zrób sobie masaż prysznicem

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-02 o 11:57
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 11:53   #3808
Mała!
Zakorzenienie

czas mi dziś szybko ucieka...

Emigra No właśnie pasy to chyba ważna sprawa...widzę jak Tymuś patrzy jak jemy i normalnie mu ślinka cieknie...więc wolę żeby siedział podczas posiłku obok Nas i tez coś jadł, biszkopcika, chrupka może jakiś owoc...lub po protu pił soczek

Właśnie zrobiłam sobie make-up... jeszcze włosy ( bo na razie wygladam jak Edwart Nożyc oręki wszystko na raty jak zwykle...a za zarobione w ten weekend pieniażki kupie sobie listonoszkę to jest mój "Mast Have"na jesień no jeszcze kozaki na brązowym słupku ...ale to póżniej i jakiś fajny jasny trencz lub kurtka... przydało by sie więcej takich pracujących weekendów...bo szafa jesienna u mnie woła o pomstę do nieba...

Karino zrobiłam...troszke wyleciało mleczka, ale nie wiem czy nie bedę musiała znowu zaopatrzyć sie w kapustę /??

Edytowane przez Mała!
Czas edycji: 2012-09-02 o 11:55
Stary 2012-09-02, 12:27   #3809
88natka
Zadomowienie

Mój 1000 post

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-02, 12:35   #3810
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Zasiedzialam sie wczoraj do pozna,a moj Eryczek kochany zjadl o 7 i pospalismy jeszcze do 9:30
Jeszcze troche i szkola sie zacznie,wiec i przymusowe wstawanie

Ja rozmawialam na ten temat tylko z jedna kolezanka,ktora poszla tutaj na studia.Ona mowila,ze dla niej lepiej,bo w Polsce by nie skonczyla studiow,bo pewnie nie dostalaby kredytu na nie,a nawet jesli to musialaby splacac od razu,a z czego?A tu ida na reke,kredyt daja i jak nie masz z czego to nie splacasz,tylko jak juz masz z czego splacic i te ratu tez podobno korzystnie rozkladaja,ze nie ma takiej mozliwosci,ze na zycie zabraknie.A w Polsce ludzie tona w kredytach,ktorych nie moga splacic.Tutaj w ogole czesto chodza na reke i rozkladaja na raty rozne rzeczy.Nawet jak jestes w ciezkiej sytuacji,to splacasz po smieszne 5 funtow.Kumpel tak splacal swoje liczne mandaty

to jeszcze zalezy pewnie jaka szkola, ja mowie o dziennych i na uniwersytetach (nie wiem czy Twoja kolezanka studiuje na uniwersytecie czy collegu) i z tego co wiem to sa dziesiatki tysiecy funtow/rok. sporo moich znajomych Anglikow nie studiuje bo ich zwyczajnie na to nie stac mowie o tych co pochodza z niezamoznych domow) bo oplata za studia to jedno a dochodzi jeszcze wynajem mieszkania (jesli trzeba wyjechac do wiekszego miasta) + codzienne koszy zycia.
hmmm a my mamy rozlozone ubezpieczenie za samochod na miesieczne raty i wychodzi nam o wiele wiele wiecej gdybysmy mieli zaplacic jednorazowo, ale bedziemy tez niedlugo zmieniac ubezpieczyciela.

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
Mój 1000 post
klask i:

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości