|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4261 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe Mamusie 2012 - Cz. X
Hej Laseczki !
Jestem w domu u rodziców, bo mąż kładzie nadal kafelki w tej warsztatowej łazience.. rodzice nad jeziorkiem a ja się u nich byczę.. Wczoraj byliśmy u znajomych..niestety nie wiem co ze mną się dzieje, ale wszyscy mnie strasznie irytowali.. Miałam ochotę szybko uciec do mieszkanka i leżeć razem z mężem..może dlatego, że tak mało czasu spędzamy ostatnio razem.. No, ale wróciliśmy o 2 w nocy.. Gratuluje wszystkim rozpoczęcia nowych tygodni ! Aga- współczuje przeżyć podczas wyjazdu Karolla- mam nadzieję, że wszystko będzie ok. ! Daj znać jak wrócisz Kochana ! Micia- moi znajomi mają córeczkę Lenkę Słodka z niej istotka Laura bardzo mi się podoba..Zwłaszcza jak zobaczyłam prześliczną córeczkę Marti !Perełko- 100 lat !!! Spełnienia marzeń i szczęśliwego rozwiązania ! Niech ten czas szybko leci.. chce już tulić mojego maluszka
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja Edytowane przez kaaamila1 Czas edycji: 2012-09-02 o 13:51 |
|
|
|
#4262 |
|
Zakorzenienie
|
Tak mi się nudzi że szok...Patrzę co tam ciekawego dla dzieci na allegro
|
|
|
|
#4263 | |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() Landi - gratuluję kolejnego tygodnia gonisz mnie bardzo ładne ![]() Cytat:
![]() Wszystkiego najlepszego Kochana dziewczynki, czy mogłybyście mi podesłać linki do postów o Waszych wyprawkach? szukałam wczoraj i nie mogłam ich znaleźć ja właśnie chciałam pozamawiać jakieś drobiazgi na allegro, ale moja lista wydaje mi się niekompletna i chciałam sobie porównać ![]() dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- a ja dzisiaj rano tak się wzruszyłam, bo mój tż cały czas gadał do brzucha i rękę trzymał, a Antoś się tam przemieszczał non stop, a w końcu mój Adi pocałował brzucholka i mówi: czekamy na Ciebie maluchu i tak mi się miło zrobiło.... w ogóle wczoraj był w pracy pierwszy raz po urlopie i szef przyszedł do niego i pytał jak się żona czuje, w którym już jest miesiącu i w ogóle, szok, rzadko się spotyka takich ludzi aha, miałam Wam napisać, jeśli któraś z Was jest wielbicielką kryształów Swarovskiego lub Gronowalskiego i chciałybyście coś kupić, to mój tż ma 40 albo 50% zniżki, bo jego szef jest wyłącznym przestawicielem Swarovskiego na Europę Wschodnią.... tak że jeśli coś, to śmiało
|
|
#4264 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam wczoraj przy pomocy koleżanki listę wyprawkową. Jak będę w domu to Wam wrzucę.. Może coś nowego tam będzie..Ona ma miesięczną córeczkę tak więc z praktyki mi mówiła
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja |
|
|
|
#4265 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() co do kosciola to ostatnio mi teściowa wypomnaila, ze ja taka bezbożnica i pyta kiedy bylam w kosciele a ja hmmmm nie pamietam jakies 4 lata temu a on ze jak my dzicko wychowamy a ja mowie-normalnie a jak ...nie wiem jakby chadzanie do kosciola znaczyloz góry, ze ktos jest lepszy i bedzie dobrym rodzicem, a to chyba nie od tego zalezy ..wg mnie neich sobie kazdy robi co chce i nie krytykuje innychja wczesniej bylam z gosciem 7 lat , ale NIGDY nie pomyslalam będąc z nim o dziecku i jestem pewna ze nigdy z nim dziecka bym nie miala, mimo ze zawsze o tym marzylam , ale jak bylam z nim bylo to tak nierealne i wogole on sie nie nadawal do niczego ..a o dziecku z tz pomyslalam juz jakis miesiac po tym jak ze sobą bylismy a moze wczesniej mysle, zejeste w tym jakas chemia, ze akurat TYCHdwoje ludzi ma dziecko ze sobą, chyba ze dopisuje ideologie do tegO ale naprawde ja z nikim innym bym miec nie mogla, mysle ze czekalam na to tyle lat i w koncu sie udalo![]() ![]() a , że tż mnie czasem doprowadza do bialej gorączki to już inna sprawa czy byla tu ostatnio mystii?dawno jej nie widzialam..muminek tez sie chyba nie odzywala..martwie sie o nią i Laurkę ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Cytat:
w sumie zaraz to uczynie moze nie uśniecie
|
|||
|
|
|
#4266 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zapodaj może coś dodam do mojej ![]() ---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- Cytat:
oooo super to poczekam z tymi zakupami, aż wrzucisz swoją listę
|
|
#4267 |
|
Zakorzenienie
|
MOJA WYPRAWKA
1.ODZIEŻ -body z długim ręk. 5-7 sztuk -body z krótkim 3-5 sztuk -pajacyki-5 sztuk -śpioszki-5 sztuk -bluzeczki z długim ręk.-3 szt. -2 grubsze czapeczki -2 cienkie czapeczki -śpiworek -kombinezon-1-2 sztuki 2.pokój dziecięcy -łóżeczko, materac -komplet poszewek, ochraniacz , przescieradło z gumką -podkład na materac -1 kocyk gruby, 1 cienki -rożek -2 sztuki -przewijak, podkłąd na przewijak -wózek -torba do wózka jeśli nei ma w komplecie 3. Higiena -wanienka -1 recznik z kapturkiem, jeden zwykly wiekszy recznik -10 pieluszek tetrowych -2-3 pieluszki flanelowe -nożyczki do paznokci -termometr do wody -termometr dla dzidzi -puder do ciała -linomag lub sudocrem -octanisept na pepuszek -sterylne gaziki -waciki do uszu -gruszka do nosa -krem np bambino, mleczko do ciałka -czopki przeciwgorączkowe dla niemowląt -płyn do kąpieli -sól fizjologiczna -roztwór soli morskiej do noska -pieluchy -chusteczki nawilżane -proszek do prania 3. KARMIENIE -butelka 240 ml plus smoczek -butelka 150 ml plus smoczek -2 smoczki uspokajające -koper włoski, rumianek z apteki -laktator (dostalam ale nie jest niezbędny plus pojemnik na pokarm) 4. DLA MAMY -szlafrok -kapcie plus kapcie gumowe -piżama , koszula nocna -majtki siateczkowe -wkładki latacyjne -maść maltan lub bepanthen na brodawki -tantum rosa -stanik do karmienia 2 -3 sztuki -podkłady poporodowe lub podpaski max 5.ZABAWKI -karuzela do łózka -zabawka do kąpieli -2-3 grzechotki -pluszaczek -leżaczek -bujaczek (wedle uznania) ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- co do listy to ciuszkow mam duużo wiecej niż na liscie bo nie myslalam ze tyle dostane |
|
|
|
#4268 |
|
Zadomowienie
|
o dzięki
to ja zaraz porównam z moją wyprawą ![]() a mam jeszcze pytanie - rożki kupujecie usztywniane, czy nie? Bo ja znalazłam takie po 19 pln nieusztywniane - co myślicie o nich? http://allegro.pl/rozki-firmy-baby-r...576649589.html
|
#4269 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się kiedyś Lena bardzo podobało i gdyby nie nagły skok popularności tego imienia to pewnie córka by takie imię dostała.. ale zniechęca mnie to, że teraz jest chyba nawet na 1 miejscu nadawanych imion..
My zdecydowaliśmy się na Evę, Alexandrę (przy czym Ola to w Polsce też jest w pierwszej piątce chyba).. rezerwowo jest Lidia - ja tam upieram się przy imieniu Olga, ale mój za nic nie chce się zgodzić Cieszę się, że chociaż jakieś opcje są - bo do tej pory to nam to nie dawało spokoju
|
#4270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swarovski
|
|
|
#4271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4272 |
|
Rozeznanie
|
Witam po urlopie
![]() niestety nie dam rady nadrobić wszystkich postów, ale trochę podczytam ![]() gratuluję wszystkim kolejnych tygodni i trzymam kciuki za rozwiązanie problemów ![]() teraz będę już bardziej na bieżąco
|
#4273 |
|
Zadomowienie
|
dziewczynki czy Muminek już urodziła?
bo znalazłam na wrześniówkach: WITAMY NA ŚWIECIE Muminek88 (24l) 28.08. Laura Oliwia (2000g, 38cm) tp. 9.11. cc
|
#4274 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() długa historia ale mam nadzieje, że u nich wszystko dobrze bo nie odzywała się od porodu
|
|
|
#4275 |
|
Zadomowienie
|
kurcze ale mi się przykro zrobiło
![]() 3mam kciuki za Laurę
|
#4276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
w takim razie Laura pozdrawia Laure Perełko spełnienia marzeń,leciutkiego porodu i samych cudownych chwil w życiu!! Landi gratulacje 29 tyg. ![]() ale sie objadlam,jak maly bak moj tz zalapal bakcyla na fotografowanie i z wczorajszej wycieczki mamy 350 zdjec zwierzat z zoo i zrobil mi najsliczniejsze zdjecie brzuszka jak do tej pory, wrzucalam wczoraj do albumu,ale pokaze Wam tu tez
|
|
|
#4277 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a brzuszek słodki (nawet nie czuje jak mi się rymuje )
|
|
#4278 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4279 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wyprawki to ja moją juz kompletuje od paru miesiecy i konca nie widac , niby wszystko juz mam ale ciagle cos jeszcze zamawiam albo poluje w lumpkach na ciuszki
Perełko nasza kochana - wszystkiego co najlepsze ![]()
|
#4280 |
|
Zadomowienie
|
aga dziekuje
czytalam o Twoich przezyciach na wakacjach, jak dobrze,ze juz jestes z nami cala zdrowa Micia
Edytowane przez peperonik Czas edycji: 2012-09-02 o 16:00 |
|
|
|
#4281 |
|
Zakorzenienie
|
Malnęłam sobie paznokcie u stóp na czerrrwonoo
tym nowym lakierem z paczuszki genialny jest!!Co się nameczyłam to moje heheeh
|
|
#4282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tez chcialam pomalowac, ale wlasnie jak sobie pomysle ile to sie trzeba nagimnastykowac, to chyba sie zdrzemne obudzilo sie we mnie zwierze - leniwiec zajrze pozniej
|
|
|
#4283 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Gratuluję rozpoczęcia kolejnych tygodni Perełko - wszystkiego najlepszego!!! A ja za niedługo zmykam z rodzicami na kawę do teściów Dodam tylko, że panieński miałam genialny, jak będę mieć jakieś zdjęcia to Wam pokażę
|
|
#4284 |
|
Zakorzenienie
|
Peperonik - super zdjecia.. brzuszek piekny.. a zdjecie zyrafki i tygrysa bardzo mi sie podoba
![]() MiciaKicia - podziwiam, bo ja czasami juz zeby wlozyc skarpetki to sie zmecze (zwlaszcza jak najpierw spodnie wloze). Teraz bezbarwnym maluje u stop, bo niedociagniec nie widac u rak robie sobie shellac, to mam robote raz na 2 tyg. Kupilam sobie nowy kolor dark lava i sie jaram
|
#4285 |
|
Zadomowienie
|
Witam, a nam do porodu wg OM pozostało 100 dni
|
|
|
|
#4286 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu miałam kolkę nerkową...Myślałam że nie wytrzymam tego bólu
Siostra zadzwoniła na pogotowie i wzięli mnie do ambulatorium na kroplówkę...I już jestem w domku i czuję się dobrze. Jak dobrze że mnie nie zabrali do szpitala bo znów by mnie trzymali nie wiadomo ile. Kiedyś jak byłam to miałam być 2-3 dni a byłam 6 |
|
|
|
#4287 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
|
|
|
#4288 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Agasobo
A jak tam Twoja waga? ![]() Czarna za wizytęPerełko 100 lat Peperonik ale zdjęcia Karolla nic się nie odzywała Mam nadzieję że u Niej ok!
|
|
|
|
#4289 |
|
Zakorzenienie
|
Peperonik super fotki
Perelko 100 lat!
|
|
#4290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie siedze na izbie przyjec z moim tz. Od wczoraj ma zawroty glowy, a dzis sie nasilily, ma szum w uszach i go mdli. Kurcze, niefajnie.. czas oczekiwania z ok 3 godz, wiec troche tu posiedzimy. Pozdrawiam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Słodka z niej istotka 

bardzo ładne
ja właśnie chciałam pozamawiać jakieś drobiazgi na allegro, ale moja lista wydaje mi się niekompletna i chciałam sobie porównać 
..wg mnie neich sobie kazdy robi co chce i nie krytykuje innych

Czekamy na poród: luty2015
Kroimy: 2016(?)

Mam nadzieję że u Niej ok!