|
|
#2011 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Cytat:
Owieczko najlepiej będzie jak pójdziesz jutro do lekarza. Michal podczas 3dniówki dostawał Ibufen z paracetapolem w czopkach na zmianę co 4h. Szybko działało, a dawałam mu na zmianę bo w tedy skraca się czas podawania i dzidzia się nie męczy, a on tak czasami wył że patrzeć na to nie mogłam ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:31 ---------- ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Cytat:
A ja kupiłam tydzień temu w tesco 6 op za 19,99 ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Dobrej nocki http://www.youtube.com/watch?v=0dFz1...feature=relmfu
|
|
#2012 |
|
Rozeznanie
|
tż usypiał mała, poszłam zobaczyć jak mu idzie a tu oboje śpią
osz Ty ![]() baha jesteś watkowym dj-em ![]() chyba sobie zrobię skladankę do samochodu z tego co wrzucasz ![]() a w ten weekend dużo jezdzilam autem bez malutkiej więc miała okazję trochę szybciej pośmigac, uwielbiam szybka jazdę samochodem przy fajnej muzyczce
|
#2013 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hheheh przybij 5. Też uwielbiam przycisnąć słuchając tego typu kawałków Skoro chcesz skadankę to wrzucam jeszcze to: http://www.youtube.com/watch?v=RV1Zk0_M2zE no i zawsze na czasie Benny Benassi
|
|
#2014 |
|
Rozeznanie
|
baha te nuty przypominają mi czasy "młodości"
aż mnie na wspomnienia wzięłoja ogólnie mam bardzo zróżnicowany gust muzyczny, od hip hopu po chrisa rea ![]() oj ja też lubię przycisnąc oczywiście jak mam możliwość no i jak jadę bez małej, wkurza mnie tylko że zawsze prawego buta mam zniszczonego na pięcie ![]() i pomyśleć że jeszcze 3 lata temu zarzekałam się że nigdy nie będę prowadzic napisze Wam jeszcze co mnie wczoraj spotkało jak kupowałam małej w biedrze body ![]() jakiś facet trzyma w ręku taką sałatkę w pudełeczku i pytam nie czy rozmawiam po rosyjsku, mówię że nie. No to on czy może po niemiecku no więc mówię że trochę. On coś mówi- ja nic nie rozumiem . Mówię że może po angielsku no to facet ucieszony "yes yes" nawija coś do mnie a ja dalej nic nie rozumiem pokazuje mi na tej sałatce skład i dalej coś mówi tym swoim angielskim, w koncu widzi że się nie dogadamy i robi "chrum chrum" jak świnia no to zaczaiłam że chodzi mu czy w tej sałatce jest wieprzowina ![]() no to mu powiedziałam że nie, ze same wrzywa, odeszłam taka zdołowana że z moim angielskim jest tragicznie ale jakaś babka mnie zaczepiła i pytałą czy dogadałam się z tym panem bo ona jest po filologii angielskiej i nie rozumiała jego angielskiego
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-09-02 o 22:16 |
|
|
|
#2015 |
|
Zadomowienie
|
Też uwielbiam prowadzić :-D Z Fifim jeżdżę wolniej i bardziej ostrożnieno i muzyka ciszej.
A co do muzyki to słucham różnej,choć uwielbiam. kawałki Armin van Buren,atb ale słucham też hip hop-choć przyznam że z tego to zdecydowanie starsze kawałki ;-) ale słucham też tego co w radio czy tv ![]() Tz śpi Fifi śpi mam nadzieję że nie będzie go bardzo temp w nocy męczyć... Uciekam zaraz spać i ja...
|
#2016 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam taką starą skladankę paktofonika, zipera, wwo, kaliber, grammatik, hemp gru... a ostatnio mam fazę na dżem- do kołyski
Alunia Edytowane przez olka1610 Czas edycji: 2012-09-02 o 22:24 |
|
|
|
|
#2017 |
|
Zadomowienie
|
Olka uśmiałam się jak czytałam o tym facecie... "chrum chrum"" heheh
Swoją drogą to co za angielski on miał, ze babka po filologii go nawet nie rozumiała... :/ Ja też lubię jeździc samochodem ale ostatnimi czasy to bardzo mało jeżdżę...
|
|
#2018 |
|
Zadomowienie
|
dzień dobry
![]() tak, tak...nutki młodości jakby tam można było cofnąć czas...do czasów studenckich![]() noc nawet spokojna, niunia furczała noskiem, ale zapsikałam jej i już było lepiej. dzisiaj lekarz, przy okazji sprawdzę ile moja klusunia waży |
|
|
|
#2019 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ja jezdze wolno i rzadko ![]() ta Emery jest super mialo byc dzisiaj tak ladnie a.... niebo coraz ciemniejsze... na rynek musze isc.. ale przsed poludniem ![]() kurde nie mam nic na sniadanie |
|||
|
|
|
#2020 |
|
Zadomowienie
|
hej
B. już w żłobku obyło sie bezstresowo - Mała od razu wylądowała u Pani na rękach i w sumie tak szybko się to odbyło, że chyba nie zdążyła zauważyć ze nas nie ma mam nadzieję, że szybko się zaaklimatyzuje przez pierwszy tydzień babcia będzie odbierać ją wcześniej, koło 11:30 ale od przyszłego poniedziałku ... na głęboka wodę ![]() ale powiem Wam, że za to w domu ... tak dziwnie, cicho... pusto... qrcze, jeszcze niecały rok temu taka sytuacja była normalna: Oli w przedszkolu, w domu cisza, spokój... szok a teraz tak mi dziwnie, smutno bez mojej Królewny ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ---------- glam czekam na Twoją relację
|
#2021 | |
|
Zadomowienie
|
hello z rana!
uuu to bardzo niedobrze musisz sie szybko w coś zaopatrzycCytat:
bo ja to nie wiem jak sie bede zachowywać jak małego do żłobka odprowadze, w sumie do[piero za 2 mc ale juz mnie to strasznie stresuje i chyba odrazu bede go musiała zostawic na cały dzien chyba ze cos pokombinuje...w kazdym badz razie napisz koniecznie jak było!
|
|
|
|
|
#2022 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
super!HELLO Witam po weekendzie W sobotę byli u nas znajomi na pogaduchach i siedzieliśmy do 2, a wczoraj pojechaliśmy na dożynki - jak małe dzieci jeździliśmy na wesołym miasteczku Posłuchaliśmy koncertu Maleńczuka, potem na kolacyjke na kebaba i do domku. Tż pojechał do pracy, ja zaraz idę się szykować, bo mamy podjechać do galerii po buty (mam odłożone w Deichmanie) i do kilku sklepów za kurtką dla mnie - z kapturem, jesienną.Niunia wraca ok 15 A to teraz tak będzie, co raz jakiś guz/siniak..---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
A cena przystępna, ale ma atesty, więc myślę, że jest to dobry zakup dla kogoś, kto nie ma za dużo funduszy
|
||
|
|
|
#2023 |
|
Wtajemniczenie
|
znalazłam parówki z szynki- ale młody mi zjadł
|
|
|
|
#2024 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pupa - rozpuść tabletkę Renivalu (nie pamiętam jak to się nazywa... To żółte) i na gazę i na rankę. Niech tak poleży. Spray Neomecyna dwa razy dziennie. Jak się ranka zagoi trochę to dobrze zabezpieczać ją przed podrażnieniem kupką i siuśkami - posmaruj balsamem Szostakowskiego - izoluje od tych rzeczy, gęsta maź. ---------- Dopisano o 08:44 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2025 |
|
Rozeznanie
|
helo
![]() powodzenia małym złobkowiczą i ich mamusia my dalej smarkamy wiec babcia bedzie pilnowac mlodej a ja do pracy, 3majcie kciuki
|
#2026 |
|
Zadomowienie
|
hej
witamy sie i my z rana,mloda kolo 6 sie przebudzila,a pozniej spalysmy do 8:20,tak to mozemy spac co do kropli Nasivin bo widze ze je tu polecacie,pamiętajcie ze nie powinno sie ich stosowac dluzej niz kilka dni(dokladnie to jest w ulotce napisane)bo ona bardzo ponoc wysuszaja,i moja podroznic sluzowke nosa Oli ze dzielnie zniosłaś oddanie małej do zlobaciekawe jak glam ![]() za wszystkie dzieciaczki żłobkowe,zeby sie dobrze zaklimatyzowalyja mam tez bardzo zróżnicowany gust muzyczny,ale to co wrzucacie to zupelnie nie dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ---------- co do termometru to my mamy taki ktorym mozna mierzyc pod paszka i w pupie,i raczej korzystam z drugiej opcji bo pod paszka mala nie da sobie zmierzyc,a od wyniku z pupy trzeba odjac o,5 stopnia jak sie nie myle musimy jakis lepszy zakupic,ale do elektronicznych nie jestem za bardzo przekonana,choc ten co oli wkleila wydaje sie fajny
|
#2027 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja np tego słucham w aucie: http://www.youtube.com/watch?v=uvf9DlliY84 http://www.youtube.com/watch?v=eyUfJVqMtO0 http://www.youtube.com/watch?v=MSgnf...feature=relmfu http://www.youtube.com/watch?v=Eb2fwb6jJks http://www.youtube.com/watch?v=fQnb1k7dRyc http://www.youtube.com/watch?v=jF2AWEofPOI http://www.youtube.com/watch?v=oCDrmplX_t4 ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Mamusie zaciśnięte za pierwsze rozłąki z powodu żłobka/szkoły. Dacie radę Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-09-03 o 09:05 |
|
|
|
|
#2028 |
|
Rozeznanie
|
Witamy się i my
Noc ok, jedna pobudka na smoka i pospałyśmy do 6 . Teraz niunia śpi a ja buszuję po allego w poszukiwaniu kombinezonu na zimę- byłam w sobotę w coccodrillo i wójciku- ceny
|
#2029 |
|
Wtajemniczenie
|
za Żłobiaczki :kciuki i Przedszkolaki młody poszedłw kimę aja jem ciastka-znalazłam w szafce i szukam promocji ![]() Princess thx cena jest super tego fotelika |
|
|
|
#2030 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja jeszcze zdążyłam kupić body z Biedry z pszczółką Mają Zajrzyj do Tesco tam też są wyprzedaże ![]() hej:hej: U nas pobudka o 8.30 ![]() Pogoda piękna
|
|
#2031 |
|
Rozeznanie
|
U nas początek tyg do d......Jechalismy z Małym na pobranie krwi i zepsuł nam się samochód...Chyba sprzęgło albo inny dziad Trzymam kciuki za żłobki.
|
#2032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas nie udałoby się niestety... nasivin mozna 5 dni cvhyba 2-3 razy dziennie-też używamy-super są
|
|
#2033 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry
Witam się po weekendzie ![]() Trzymam kciuki za pierwszy dzień w żłobku - dzisiaj córcia Oli i chlopaczki Glam czy kogos przeoczyłam ??U nas dzisiaj pogoda jakaś smętna - pochmurno i chłodno ![]() Dzisiaj pierwszy raz od kilkunastu nocy malutka pospała od 20:30 do 5:45 - bez nocnej pobudki ![]() W sobote byłam na babskim grilu - jak to cudnie spotkać sie z koleżankami - z niektórymi po kilku latach.. nie przejmować się kąpielą małej, ani kolacją Ni ebyło mnie w domu od 15:30 do 21:30 Odkąd urodziła się malutka, to ni ebyłam nigdzie tak długo sama - Nie licząc czwartkowej delegacji do stolicy
|
#2034 |
|
Rozeznanie
|
U nas też pod pachą bym nie zmierzyła.Mamy termo do ucha i czasem te kilka sekund mam problem,zeby siedział w spokoju.
|
#2035 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2036 |
|
Rozeznanie
|
Ja będe miała długi wyjazd bez Małego 29/30.11 zaraz po jego urodzinach na szkolenie (z pracy) w stolicy.Wcale sie nie cieszę
|
#2037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za nockęSuper, że mogłaś odsapnąć i zrelaksować się |
|
|
|
|
#2038 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
tak szybko to sie odbyło poza tym ja jestem w trochę innej sytuacji, bo po pierwsze - drugi raz juz to przechodzę, po drugie i najwazniejsze chyba - B. trafiła do tej samej grupy w której był Oli te same Panie co go "wychowały" nadal tam pracują dwie z nich dzisiaj spotkałam, Oli był z nami i one go poznały/pamiętały (po 4 latach ) więc jak widzisz mam podstawy żeby być w miarę spokojną - co nie zmienia faktu, że i tak najchętniej nadal siedziałbym z Malutką w domu
|
|
#2039 |
|
Zakorzenienie
|
u nas jest ciągła walka bo wszystko ona musi trzymac w łapce a potem rzucić na podłogę...no i w miejscu nie usiedzi minuty...
|
#2040 |
|
Zadomowienie
|
Oooo Nikuś wbijaj, mam ciasto toffi, naleśniki z serem/dżemem zupka jarzynowa mruga pierogi się znajdą
więc zapraszam na sniadanie obiad a nawet kolację , i nie szukaj biedulku nic po szafkach tylko wiooo do nasA tak wogle to hej Starszak w pkolu, u nas to już nie pierwszyzna więc no stres, ale wszystkim początkującym mocne buziaki i duż słoneczka, najwięcej dla Glamików Ja kończę gotować zupkę, pranie się wyprało, domek sprzątniety, naczynie zmyte, kawka wypita , to wszystko efekt wcześniejszego wstania, no i oczywiście spacer zaliczony bo byliśmy w pkolu.Trza pranie wywiesić i malucha położyć spać a ja powyszywam |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.

. Mówię że może po angielsku no to facet ucieszony "yes yes" 

a teraz tak mi dziwnie, smutno bez mojej Królewny 

za wszystkie dzieciaczki żłobkowe,zeby sie dobrze zaklimatyzowaly
i szukam promocji
cena jest super tego fotelika