Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI - Strona 70 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 12:45   #2071
olka1610
Rozeznanie

Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI

baha no własnie co ten Twój tż na wsi robi ? Czyżby zapalony rolnik jak mój ?

princ dawaj fotkę butów
Stary 2012-09-03, 12:46   #2072
wariateczka88
Zadomowienie

Elu,kobieto skad Ty tyle enrgi czerpiesz?zdradz nam ten sekret
te galaretki mnie ze tak powiem juz calkiem dobily,ja w domu nie mam nic slodkiego,nie robcie mi ochoty

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:47   #2073
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez saaraa_lub Pokaż wiadomość
Tak się zapytam z ciekawości jake posiłki mają dzieci w żłobku?I np jeśli mają mleko/obiadki to jest kuchnia/catering czy rodzice przynoszą?

Z tego co wiem to u nas wymagają zaświadczenia od lek/położnej.
w zlobku alergicznym jest kuchnia i dzis na 2 sniadanie byla kaszka manna z jablkiem dla Kasi na mleku ryzowym. jak dziecko bezglutenowe to kukurydziana, dla innych dzieci na sojowym albo mlecznym, na sniadanie kanapki np z jajkiem albo szynka, na obiad zupki itp. Dzieci do roku sa na papce, chyba, ze juz jedza kawalki.

my juz po zlobku. Mialam mega stresa, faktycznie szybko, nie mialam czasu plakac, choc jak tam jechalam to mega sie martwilam- dojazd do zlobka zajmuje mi 40 minut tramwajem. Jak pojdzie na full time za 2 tygodnie to ja tz autem ebdzie wozil. Podroz z wozkiem po 8 to masakra.
jak mi Kasie przyniesli to nie plakala, ale podobno w trakcie tak. Zjadla troche tam.
Ogolnie caly zlobek to jedna wielka plakalnia byla.Wszystkie dzieci wyly i plakaly, chyba zwlaszcza te starsze.

w miedzyczasie ja skoczylam na male zakupki choc mialam jej nic nie kupowac to zaszalalam w tesco na wyprzedazy. Panie w sumie prosily o body, ale my nosimy juz glownie koszulki- lepiej nam do pieluch wielo pasuja.
Jak sie nosi koszulki i spodenki przy pampersach? czy to jakis problem
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:49   #2074
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez wariateczka88 Pokaż wiadomość
princ pochwal sie butami bo Ty zawsze cos ladnego znajdziesz
tez jakies musze sobie kupic
Miło mi się zrobiło

Oto moje cudeńka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN2402.jpg (91,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2410.jpg (106,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN2408.jpg (91,5 KB, 27 załadowań)
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:50   #2075
Aniolina
Rozeznanie

w ogole tez mi sie nie podoba, ze niby zlobek alergiczny a do wyboru wolowina, ryba, wieprzowina i indyk. Moja na wolowine uczulona, indyk jest podejrzany wiec teraz nie daje. Rybe niby dawalam ale to jak kp a wtedy ogolnie mniej ja wszytsko uczulalo. I zostaje wieprzowina ktora raz w zyciu jadla. na krolika ani jagniecine nie ma szans- a my to jemy.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
Miło mi się zrobiło

Oto moje cudeńka
wow buty supersexi, ale ja bym chyba po 1 kroku sie zabila
Stary 2012-09-03, 12:58   #2076
janeczka7891
Zadomowienie

Hejka
U nas już lepiej chyba obejdzie się bez lekarza

Ela oddaj mi trochę swojej energii ))))

Princ wow buty super, ale tak jak Aniolina po pierwszym kroku bym się zabiła, nie umię chodzić na takich obcasach
Stary 2012-09-03, 12:58   #2077
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aniolina Pokaż wiadomość
wow buty supersexi, ale ja bym chyba po 1 kroku sie zabila

Ja też

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)

Edytowane przez dominej
Czas edycji: 2012-09-03 o 12:59
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:06   #2078
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
O kochane to zapraszam wszystkie, wariateczko nie pytaj tylko wbijaj.
Dygotko jak masz chęć to pisz smsy, chętnie poczytam i odpiszę.

Wywiesiłam pranie i siadam do szycia, Nikuś wyszywam papieża JPII z małym dzidziusiem na rękach.
pochwal sie jak skonczysz
sesesese nie pomiescisz nas kusisz kusisz

lece bo maruda
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:07   #2079
owieczka86
Zadomowienie

witam )

my już po obiedzie tylko sprzątanie zostało...

Byłam z Filipem u lekarza,i to albo 3dniówka albo początek jakiejś wirusówki bo ma gardło rozpulchnione.Dostał bactrim i cebion. Niedawno dałam mu nurofen bo ma temp.38,5 w nocy też tyle miał ale spał ładnie, to ja nastawiałm sobie budzik żeby mu dać w nocy pić i temp zmierzyć Humor ma dobry ładnie się bawi nie marudzi je też jak zwykle więc mam nadzieję ze szybko to wszystko minie

Princ boskie buciki ja ostatnio kupiłam na platformie z przodu zwykłe czarne tż w☠☠☠☠iony bo jestem od niego w nich wyższa o 12cm-tyle ma obcas a my jesteśmy jednego wzrostu ale trudno nie wiem gdzie on był jak wzrost rozdawali hehehe

Uciekam zmienić młodemu pieluchę bo tam grubsza sprawa jest... i roznosi "aromaty" po całym pokoju hehe

aaaa zapomniałam Wam powiedzieć ze 22.09 na wesele idziemy...moja mama z młodym zostaje... to będzie takie nasze pierwsze wyjście od jego narodzin... nie wiem jak ja to zniose ... hehehehe

a i jeszcze pytanie po jakim czasie od podania leku gorączka spada??

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-09-03 o 13:10
owieczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:14   #2080
dygotka8
Zakorzenienie

Owieczko,a pokaż jakie Ty butki kupiłaś
ja nie kupuję bo i tak nie mam gdzie ich założyć

Aniolina-dobrze będzie
u nas mała w bodziaku i na to ewentualnie bluzka i spodenki/rajstopki-jest ok

Eluś

zastanawiam się myć okna czy łazienke posprzatać....: rolleyes:

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:23   #2081
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
mi się wydaje,że to zalezy od wewnętrznego regulaminu bo u nas jest do 3 lat.U was może być bezterminowo przecież.
pewnie tak- u nas niby nie ma okreslonego terminu ale też pewnie rzadko zdarza się zeby ktoś wykorzystwał ten przywilej powyzej 3 lat raczej się z tym nie spotkałam, najczęsciej własnie do roku no ewentualnie 1,5 roku

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ----------

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
Hejka
U nas już lepiej chyba obejdzie się bez lekarza
super, cieszę się

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

B. juz odebraliśmy - przywitala nas z uśmiechem na ustach więc bedzie ok

Oliveira79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:32   #2082
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
Owieczko,a pokaż jakie Ty butki kupiłaś
ja nie kupuję bo i tak nie mam gdzie ich założyć

zastanawiam się myć okna czy łazienke posprzatać....: rolleyes:
ja też zakładam raz na jakiś czas takie buty a nie powinnam chodzić w takich wcale...ale czasem nie mogę się powstrzymać hehe

ja znowu pytanie na temat gorączki... sorki że teraz tylko o tym...
gdzie mierzycie dziecią temperaturę??? pod pachą w uchu w pupce?? ja mam termometr do ucha brauna ale bardzo źle wskazuje temperature...albo ja nie umiem sie nim posługiwać...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0521.jpg (81,6 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0518.jpg (87,4 KB, 23 załadowań)
Stary 2012-09-03, 13:35   #2083
dygotka8
Zakorzenienie

Owieczko-wczoraj właśnie pytałam gdzie dziewczyny mierzą temp swoim pociechaom i Oliveira napisała,że ma super termometr do ucha,a princesska mierzy pod pachą.

w zależności gdzie się mierzy to chyba są różne ,że tak pwoeim"widełki"

a butki mi sie podobają

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:40   #2084
owieczka86
Zadomowienie

ja mierzyłam ponad godzinę temu w pupce i było 39 podałam nurofen teraz zmierzyłam pod pachą i ma 37,9 nie mam jak mu sprawdzić w pupce bo jestem sama a młody się starsznie wierci i się boję żeby mu coś niechcący nie zrobić...
Stary 2012-09-03, 13:49   #2085
amarantas
Raczkowanie

Witam, dawno tu nie zaglądałam, ale chciałam zobaczyć jak Wasze dzieiciaczki pierwszy dzień w żłobku spędziły. Dla Jasia minął pod znakiem płaczu później zasnął na godzinkę, a potem znów płakał. Na szczęscie dzisiaj tyloko na 2 godzinki, jutro też, więc może powoli się przyzwyczai. U nas w żłobku, na śniadanie dają kaszkę, na 2 śniadanie przed snem mleko, a później obiadek i na deser jakis owoc. Mamy catering, bo to mały prywatny żłobek na 15 dzieci.

wymianka
amarantas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:56   #2086
wariateczka88
Zadomowienie

Cytat:
Jak sie nosi koszulki i spodenki przy pampersach? czy to jakis problem
Aniolinko bedzie dobrze mam nadzieje ze ten placz to tylko stres pierwszym dniem
co do ubrania przy pampersie,my tez mamy body bo mi tak wygodniej,i wole jak mala ma plecki zasloniete

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość
ja mierzyłam ponad godzinę temu w pupce i było 39 podałam nurofen teraz zmierzyłam pod pachą i ma 37,9 nie mam jak mu sprawdzić w pupce bo jestem sama a młody się starsznie wierci i się boję żeby mu coś niechcący nie zrobić...
owieczko ja pisalam ze mierze malej w pupie,ale wtedy od wyniku trzeba 0,5stopnia odjac,ale poczytaj o wynikach temperatur na necie

princ super te butki mi sie takie podobaja,ale ja tez raczej z tych,co bym sie zabila,wiec nie kupuje takich zeby posmiewiska z siebie nie robic
a bardzo fajnie wygladaja kobitki w takich obcasach
owieczko Twoje butki tez fajne

Wymianka

wariateczka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:03   #2087
Aniolina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez amarantas Pokaż wiadomość
Witam, dawno tu nie zaglądałam, ale chciałam zobaczyć jak Wasze dzieiciaczki pierwszy dzień w żłobku spędziły. Dla Jasia minął pod znakiem płaczu później zasnął na godzinkę, a potem znów płakał. Na szczęscie dzisiaj tyloko na 2 godzinki, jutro też, więc może powoli się przyzwyczai. U nas w żłobku, na śniadanie dają kaszkę, na 2 śniadanie przed snem mleko, a później obiadek i na deser jakis owoc. Mamy catering, bo to mały prywatny żłobek na 15 dzieci.
no moja od wyjscia ze zlobka caly czas spi, ja sie najbardziej martwie, ze sie rozchoruje. Szla ze mna jedna mama i jej synek mial chyba katar ;/
Stary 2012-09-03, 14:05   #2088
nettka_
Zadomowienie

princ buty śliczne

''Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się - ze wszystkich sił - tego, czego pragnie.''
nettka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:29   #2089
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez owieczka86 Pokaż wiadomość

Princ boskie buciki ja ostatnio kupiłam na platformie z przodu zwykłe czarne tż w☠☠☠☠iony bo jestem od niego w nich wyższa o 12cm-tyle ma obcas a my jesteśmy jednego wzrostu ale trudno nie wiem gdzie on był jak wzrost rozdawali hehehe

a i jeszcze pytanie po jakim czasie od podania leku gorączka spada??
stał w kolejce po rozum/boskie ciało/filmowy włos?

Dziewczyny
cieszę się, że podobają się Wam moje botki - fakt, są wysokie, ale mają też platformę z przodu, więc nie jest aż tak źle Ale to są buciki na wyjścia, codziennie wybieram wygodę

Jak już w temacie butów jesteśmy to wczoraj na tych dożynkach śmiać mi się chciało, jak małoletnie niunie, ale i te dojrzałe lasencje ledwo szły w szpilkach po tych wertepach - no to ja się pytam - po co obcasy na dożynki?!

Wróciłam z solarki. Zaszłam do ciuszka - kupiłam małej białą bluzę Mexx'a taką cieńszą, czerwony polarek Mexx'a i geterki - do wycieczek na kolanach po mieszkaniu

Co do mierzenia tempki to po podaniu leku chyba z 15min i znowu można mierzyć

Edytowane przez princessskaa
Czas edycji: 2012-09-03 o 14:32
Stary 2012-09-03, 14:31   #2090
olka1610
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pokszyfka Pokaż wiadomość
e-he...już wie jak otwierać szuflady...pozatym to nie może nic leżeć na ławie, bo wstaje do narożnika a potem myk myk i ma wszystko to co w łapcie jej wpadnie

od 7 do 13 urzędowaliśmy z tż w polu, ziemniaki wykopane...czasami mam dość tej wiochy...a jeszcze tż mówi, że może byśmy poszli ciotce pomóc...o nie...takiego
wykąpałam się i nie zamierzam nic robić...no może później łazienkę posprzątam...i naczynia zmyję...
pokszyfko nie chcesz wiedzieć ile mój tż ma pola
ale na szczęście ja się do tego nie dotykam, mam 3 arowy ogródek warzywka itp i starczy

moja mała identycznie, wstaje przy narożniku i myk do ławy no i wszystko na podłogę
Cytat:
Napisane przez Bahamadia_25 Pokaż wiadomość
W takim razie szalałyśmy przy podobnej muzyce wczoraj jak słuchałam tych piosenek to aż mi się łezka w oku zakręciła, jak było fajnie. Zero bowiązków, tłumaczenia komuś że idę, szalałam od czwartku do soboty i nikt nie miał do mnie żalu ahhhhh dobrze, że szalałam na tyle, że chociaż zostały piękne wspomnienia, tego mi nikt nie odbierrze
no niestety nie wrócą takie czasy...
ale ja też mam mnóstwo wspomnień, zwiedziłam trochę świata (Norwegia ), wyszalałam się- teraz mogę być kurą domowa na jakiś krótki czas oczywiście

princ, owieczka świetne buty, marzą mi się takie bo całkiem inaczej wygląda noga w szpilce ale ze względu na swój wzrost- 173cm a raczej wzrost tż mogę sobie pomarzyć...

aniolina ja też wolę body bo mam pewność że ma zakryte plecki w chłodniejsze dni, no i ja zakładam pampersa dość luźno i body to dodatkowo przytrzymuje a przy koszulce i luźnych spodenkach trochę lata ten pampers
Stary 2012-09-03, 14:48   #2091
princessskaa
Wtajemniczenie

Owieczko fajne szpileczki - klasyczne i do spodni i do sukienki fajnie wyglądają

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość

princ, owieczka świetne buty, marzą mi się takie bo całkiem inaczej wygląda noga w szpilce ale ze względu na swój wzrost- 173cm a raczej wzrost tż mogę sobie pomarzyć...
Ja kiedyś byłam w związku z niskim chłopakiem - tzn był taki jak ja, więc nie mogłam nosić szpilek. Ale wtedy byłam na etapie adidasów i baletek, więc nie przeszkadzało mi to tak bardzo... Ale z czasem bardzo zaczęło... I w ogóle potem był już w każdej kwestii beznadziejny
Stary 2012-09-03, 15:33   #2092
owieczka86
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princessskaa Pokaż wiadomość
stał w kolejce po rozum/boskie ciało/filmowy włos?

nie no mój to raczej stał w kojelce po umiejętność w☠☠☠☠iania ludzi a tak serio to nie wiem hehe ... może po rozum ??? bo twierdzi że on jest "rozum" a ja "serce" hehe

mam ochotę na placki ziemniaczane..... ale najpierw muszę zmyć gary ... bo się nie ma jak ruszyć hehe

a co do szpilek to ja z tżtem jednego wzrostu jesteśmy i jak założę takie butki to on się starsznie w☠☠☠☠ia, ma szczęście że takie buty zakładam tylko jak ja to mówię na "wielkie wyjścia" hehe na codzień wolę wygodne balerinki

Edytowane przez owieczka86
Czas edycji: 2012-09-03 o 15:36
Stary 2012-09-03, 16:36   #2093
pokszyfka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez olka1610 Pokaż wiadomość
pokszyfko nie chcesz wiedzieć ile mój tż ma pola
ale na szczęście ja się do tego nie dotykam, mam 3 arowy ogródek warzywka itp i starczy
pochwal się pewnie wiecej co za ulga ja też się nie tykam...chociaz nie, w tym roku coś tam sianka trochę odwracałam i raz jechałam ciagnikiem tż wszystko mi ustawia a ja kieruję i naciskam hamulec

dygotko ja temp mierze pod paszką...nie wiem jak to miałabym robić z pupą i jak ją utrzymać w bo ona ciągle siada i wstaje...

dzięki dziewczyny raz jeszcze za wyczerpujące inf odnośnie leczenia katrku i pupci
princ fajne buciki, takie dla ciebie idealne, no i ta panterka

idę ogarnąc kuchnię, bo wybywamy do znajomych z rewizytą

aaa, byłam dzisiaj z niunią u lekarza. nie miała gorączki więc nic jej nie przepisywał, kazał tylko ten nosek psikac i smarować i jak będzie gorzej, np gorączka to w środę da antybiotyk. Klocuszek mój waży 10,5 kg
pokszyfka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 16:37   #2094
janeczka7891
Zadomowienie

dziewczyny jakiego my mieliśmy wielgachnego pająka w pokoju gdzie mały ma łóżeczko masakra bleeeeeeeeee chyba przez okno weszedł..........
Stary 2012-09-03, 17:08   #2095
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Po pracy wreszcie w domu, jestem zmęczona, naprawdę to będzie niezły rok pracy No ale nauczyłam sie już praktycznie wszystkich imion dzieci wiec jutro edzie łatwiej, teraz musze zapamietać rodziców i iopiekunków.
młoda u babci postanowaiła nie spać tj. spała az 10 minut, padła mi w samochodzie i mimo iz hałasuje to nie chce sie obudzić, daje jej czas do17;30 i budze...

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:13   #2096
fatal21
Wtajemniczenie

Oliveira zle musiałas patrzec bo ja kupiłam za 87,99 pudełko pampersów
Stary 2012-09-03, 17:33   #2097
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez janeczka7891 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakiego my mieliśmy wielgachnego pająka w pokoju gdzie mały ma łóżeczko masakra bleeeeeeeeee chyba przez okno weszedł..........

brrr

---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ----------

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Oliveira zle musiałas patrzec bo ja kupiłam za 87,99 pudełko pampersów
tylko że ja patrzylam na te male paczki, bo generalnie używamy białych i chciałam póki co do żłoba kupić niebieskie, ale mała paczkę - do czasu aż będzie promo na białe

Stary 2012-09-03, 19:39   #2098
janeczka7891
Zadomowienie

jej jaka cisza....... widać, że szkoła, przedszokola się zaczęły
Stary 2012-09-03, 20:04   #2099
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja sie nie ugadalam na godzine i dlatego mam mega tanio... bo za miesiąc pilnowania zapłace 200 zł gdyż pow. jej ze żłobek kosztuje 150 to dam jej 200... ona się ucieszyła... nie jest u mnie codziennie, 3 razy w tyg. czasem 4, bo w pozostale dni Maja z tatą swym jest.... wieć mysle ze niezle ale wsrod znajomych jak są opiekunki to ok 8 zeta za h, niekiedy nawet 10

dzieki za info

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 20:16   #2100
Oliveira79
Zadomowienie

Cytat:
no moja od wyjscia ze zlobka caly czas spi, ja sie najbardziej martwie, ze sie rozchoruje. Szla ze mna jedna mama i jej synek mial chyba katar ;/
aniolinko wiem co czujesz, ja tylko czekam az u mojej pojawi sie katar... mam nadzieje ze sie nie doczekam :-/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości