|
|
#2072 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopad-grudzień 2011 vol. VI
Elu,kobieto skad Ty tyle enrgi czerpiesz?zdradz nam ten sekret
![]() te galaretki mnie ze tak powiem juz calkiem dobily,ja w domu nie mam nic slodkiego,nie robcie mi ochoty ![]()
|
#2073 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
my juz po zlobku. Mialam mega stresa, faktycznie szybko, nie mialam czasu plakac, choc jak tam jechalam to mega sie martwilam- dojazd do zlobka zajmuje mi 40 minut tramwajem. Jak pojdzie na full time za 2 tygodnie to ja tz autem ebdzie wozil. Podroz z wozkiem po 8 to masakra. jak mi Kasie przyniesli to nie plakala, ale podobno w trakcie tak. Zjadla troche tam. Ogolnie caly zlobek to jedna wielka plakalnia byla.Wszystkie dzieci wyly i plakaly, chyba zwlaszcza te starsze. w miedzyczasie ja skoczylam na male zakupki choc mialam jej nic nie kupowac to zaszalalam w tesco na wyprzedazy. Panie w sumie prosily o body, ale my nosimy juz glownie koszulki- lepiej nam do pieluch wielo pasuja. Jak sie nosi koszulki i spodenki przy pampersach? czy to jakis problem |
|
|
|
|
#2074 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Oto moje cudeńka
|
|
|
|
|
#2075 |
|
Rozeznanie
|
w ogole tez mi sie nie podoba, ze niby zlobek alergiczny a do wyboru wolowina, ryba, wieprzowina i indyk. Moja na wolowine uczulona, indyk jest podejrzany wiec teraz nie daje. Rybe niby dawalam ale to jak kp a wtedy ogolnie mniej ja wszytsko uczulalo. I zostaje wieprzowina ktora raz w zyciu jadla. na krolika ani jagniecine nie ma szans- a my to jemy.
---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- wow buty supersexi, ale ja bym chyba po 1 kroku sie zabila |
|
|
|
#2076 |
|
Zadomowienie
|
Hejka
U nas już lepiej chyba obejdzie się bez lekarza ![]() Ela oddaj mi trochę swojej energii ))))Princ wow buty super, ale tak jak Aniolina po pierwszym kroku bym się zabiła, nie umię chodzić na takich obcasach
|
#2077 |
|
Raczkowanie
|
Szukam swojego miejsca na ziemi.... Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.) Edytowane przez dominej Czas edycji: 2012-09-03 o 12:59 |
|
|
|
#2078 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() sesesese nie pomiescisz nas kusisz kusiszlece bo maruda |
|
|
|
|
#2079 |
|
Zadomowienie
|
witam
)my już po obiedzie tylko sprzątanie zostało...Byłam z Filipem u lekarza,i to albo 3dniówka albo początek jakiejś wirusówki bo ma gardło rozpulchnione.Dostał bactrim i cebion. Niedawno dałam mu nurofen bo ma temp.38,5 w nocy też tyle miał ale spał ładnie, to ja nastawiałm sobie budzik żeby mu dać w nocy pić i temp zmierzyć Humor ma dobry ładnie się bawi nie marudzi je też jak zwykle więc mam nadzieję ze szybko to wszystko minie ![]() Princ boskie buciki ja ostatnio kupiłam na platformie z przodu zwykłe czarne tż w☠☠☠☠iony bo jestem od niego w nich wyższa o 12cm-tyle ma obcas a my jesteśmy jednego wzrostu ale trudno nie wiem gdzie on był jak wzrost rozdawali heheheUciekam zmienić młodemu pieluchę bo tam grubsza sprawa jest... i roznosi "aromaty" po całym pokoju heheaaaa zapomniałam Wam powiedzieć ze 22.09 na wesele idziemy...moja mama z młodym zostaje... to będzie takie nasze pierwsze wyjście od jego narodzin... nie wiem jak ja to zniose ... hehehehe a i jeszcze pytanie po jakim czasie od podania leku gorączka spada??
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-09-03 o 13:10 |
|
|
|
#2080 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko,a pokaż jakie Ty butki kupiłaś
![]() ja nie kupuję bo i tak nie mam gdzie ich założyć ![]() Aniolina-dobrze będzie u nas mała w bodziaku i na to ewentualnie bluzka i spodenki/rajstopki-jest ok Eluś zastanawiam się myć okna czy łazienke posprzatać.... : rolleyes:
|
#2081 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
raczej się z tym nie spotkałam, najczęsciej własnie do roku no ewentualnie 1,5 roku---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:16 ---------- super, cieszę się ---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- B. juz odebraliśmy - przywitala nas z uśmiechem na ustach
|
|
#2082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie powinnam chodzić w takich wcale...ale czasem nie mogę się powstrzymać heheja znowu pytanie na temat gorączki... sorki że teraz tylko o tym... gdzie mierzycie dziecią temperaturę??? pod pachą w uchu w pupce?? ja mam termometr do ucha brauna ale bardzo źle wskazuje temperature...albo ja nie umiem sie nim posługiwać...
|
|
#2083 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczko-wczoraj właśnie pytałam gdzie dziewczyny mierzą temp swoim pociechaom i Oliveira napisała,że ma super termometr do ucha,a princesska mierzy pod pachą.
w zależności gdzie się mierzy to chyba są różne ,że tak pwoeim"widełki" a butki mi sie podobają ![]()
|
#2084 |
|
Zadomowienie
|
ja mierzyłam ponad godzinę temu w pupce i było 39 podałam nurofen teraz zmierzyłam pod pachą i ma 37,9 nie mam jak mu sprawdzić w pupce bo jestem sama a młody się starsznie wierci i się boję żeby mu coś niechcący nie zrobić...
|
#2085 |
|
Raczkowanie
|
Witam, dawno tu nie zaglądałam, ale chciałam zobaczyć jak Wasze dzieiciaczki pierwszy dzień w żłobku spędziły. Dla Jasia minął pod znakiem płaczu
później zasnął na godzinkę, a potem znów płakał. Na szczęscie dzisiaj tyloko na 2 godzinki, jutro też, więc może powoli się przyzwyczai. U nas w żłobku, na śniadanie dają kaszkę, na 2 śniadanie przed snem mleko, a później obiadek i na deser jakis owoc. Mamy catering, bo to mały prywatny żłobek na 15 dzieci.
|
|
|
|
#2086 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do ubrania przy pampersie,my tez mamy body bo mi tak wygodniej,i wole jak mala ma plecki zasloniete Cytat:
princ super te butki a bardzo fajnie wygladaja kobitki w takich obcasach ![]() owieczko Twoje butki tez fajne
|
|
#2087 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2088 |
|
Zadomowienie
|
princ buty śliczne
|
#2089 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dziewczyny cieszę się, że podobają się Wam moje botki - fakt, są wysokie, ale mają też platformę z przodu, więc nie jest aż tak źle Ale to są buciki na wyjścia, codziennie wybieram wygodę Jak już w temacie butów jesteśmy to wczoraj na tych dożynkach śmiać mi się chciało, jak małoletnie niunie, ale i te dojrzałe lasencje ledwo szły w szpilkach po tych wertepach - no to ja się pytam - po co obcasy na dożynki?! Wróciłam z solarki. Zaszłam do ciuszka - kupiłam małej białą bluzę Mexx'a taką cieńszą, czerwony polarek Mexx'a i geterki - do wycieczek na kolanach po mieszkaniu ![]() Co do mierzenia tempki to po podaniu leku chyba z 15min i znowu można mierzyć
Edytowane przez princessskaa Czas edycji: 2012-09-03 o 14:32 |
|
|
|
|
#2090 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ale na szczęście ja się do tego nie dotykam, mam 3 arowy ogródek warzywka itp i starczy moja mała identycznie, wstaje przy narożniku i myk do ławy no i wszystko na podłogę ![]() Cytat:
no niestety nie wrócą takie czasy...ale ja też mam mnóstwo wspomnień, zwiedziłam trochę świata (Norwegia ![]() princ, owieczka świetne buty, marzą mi się takie bo całkiem inaczej wygląda noga w szpilce ale ze względu na swój wzrost- 173cm a raczej wzrost tż mogę sobie pomarzyć... aniolina ja też wolę body bo mam pewność że ma zakryte plecki w chłodniejsze dni, no i ja zakładam pampersa dość luźno i body to dodatkowo przytrzymuje a przy koszulce i luźnych spodenkach trochę lata ten pampers
|
|
#2091 | |
|
Wtajemniczenie
|
Owieczko fajne szpileczki - klasyczne i do spodni i do sukienki fajnie wyglądają
---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2092 |
|
Zadomowienie
|
nie no mój to raczej stał w kojelce po umiejętność w☠☠☠☠iania ludzi ... może po rozum ??? bo twierdzi że on jest "rozum" a ja "serce" hehemam ochotę na placki ziemniaczane..... ale najpierw muszę zmyć gary ... bo się nie ma jak ruszyć hehea co do szpilek to ja z tżtem jednego wzrostu jesteśmy i jak założę takie butki to on się starsznie w☠☠☠☠ia, ma szczęście że takie buty zakładam tylko jak ja to mówię na "wielkie wyjścia" hehe na codzień wolę wygodne balerinki
05.09.2009 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20090905040520.png My love,my life... http://www.suwaczki.com/tickers/dxomanlird6dwqqi.png Edytowane przez owieczka86 Czas edycji: 2012-09-03 o 15:36 |
|
|
|
#2093 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie wiecej co za ulga ja też się nie tykam...chociaz nie, w tym roku coś tam sianka trochę odwracałam i raz jechałam ciagnikiem tż wszystko mi ustawia a ja kieruję i naciskam hamulec dygotko ja temp mierze pod paszką...nie wiem jak to miałabym robić z pupą i jak ją utrzymać w bo ona ciągle siada i wstaje... dzięki dziewczyny raz jeszcze za wyczerpujące inf odnośnie leczenia katrku i pupci princ fajne buciki, takie dla ciebie idealne, no i ta panterka ![]() idę ogarnąc kuchnię, bo wybywamy do znajomych z rewizytą ![]() aaa, byłam dzisiaj z niunią u lekarza. nie miała gorączki więc nic jej nie przepisywał, kazał tylko ten nosek psikac i smarować i jak będzie gorzej, np gorączka to w środę da antybiotyk. Klocuszek mój waży 10,5 kg |
|
|
|
|
#2094 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jakiego my mieliśmy wielgachnego pająka w pokoju gdzie mały ma łóżeczko masakra bleeeeeeeeee chyba przez okno weszedł..........
|
#2095 |
|
Rozeznanie
|
Po pracy
wreszcie w domu, jestem zmęczona, naprawdę to będzie niezły rok pracy No ale nauczyłam sie już praktycznie wszys tkich imion dzieci wiec jutro edzie łatwiej, teraz musze zapamietać rodziców i iopiekunków. młoda u babci postanowaiła nie spać tj. spała az 10 minut, padła mi w samochodzie i mimo iz hałasuje to nie chce sie obudzić, daje jej czas do17;30 i budze...
|
#2096 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliveira zle musiałas patrzec bo ja kupiłam za 87,99 pudełko pampersów
|
#2097 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
brrr ![]() ---------- Dopisano o 17:33 ---------- Poprzedni post napisano o 17:31 ---------- Cytat:
|
|
#2098 |
|
Zadomowienie
|
jej jaka cisza....... widać, że szkoła, przedszokola się zaczęły
|
#2099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzieki za info |
|
|
|
|
#2100 |
|
Zadomowienie
|
aniolinko wiem co czujesz, ja tylko czekam az u mojej pojawi sie katar... mam nadzieje ze sie nie doczekam :-/
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:16.

? Czyżby zapalony rolnik jak mój

bo Ty zawsze cos ladnego znajdziesz

: rolleyes:

no niestety nie wrócą takie czasy...