Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 12:10   #3871
Karinio
Zakorzenienie

Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)

Aha,to tak dużo porównując do mojego malego ktory zaledwie wypija 50-80

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ----------

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
No coraz wiecej wymyslaja zeby matki kupowaly dzieciom u nas sa tez tkie sucharki co od 6 miesiaca mozna wkruszac do mleka czy kaszki a od 8 tak podac do chrupania
dziekuje
No niezły zarobek
Prosze

Ide chyba położyć malego na drzemke,bo zaczyna marudzić
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:16   #3872
emigra
Zakorzenienie

Karinio zeby DZISIAJ ZARAZ JUZ przywiozl czaruj hehe

Jula wlasnie bardzo duzo pije...

I spi juz poltorej h prawie
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:27   #3873
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Karinio zeby DZISIAJ ZARAZ JUZ przywiozl czaruj hehe
Jula wlasnie bardzo duzo pije...
I spi juz poltorej h prawie
Ok,to CZARY MARYHOKUS POKUS KURIERZE PRZYBYWAJ

To dobrze
Wow super

Zaczyna się przewracanie na brzuch w łóżeczku i marudzenie,a przecież potrafi sam z brzucha na plecy się przewrócić. Zaczyna się moje latanie góra doł,to chyba był błąd wynajmując piętrowe mieszkanie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Super sobie powspominac.Ja ostatnio zagladalam na watki z poczekalni i ale sie wzruszalam czytajac.
A no super powspominać i ogladając one born wczoraj pomyślałam,chce tam jeszcze wrócić.

Oho cisza,chyba zasnął,ide sprawdzić Dzisiaj wreszcie ładna pogoda,można wyjść na spacer
Stary 2012-09-03, 12:44   #3874
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Ok,to CZARY MARYHOKUS POKUS KURIERZE PRZYBYWAJ

To dobrze
Wow super

Zaczyna się przewracanie na brzuch w łóżeczku i marudzenie,a przecież potrafi sam z brzucha na plecy się przewrócić. Zaczyna się moje latanie góra doł,to chyba był błąd wynajmując piętrowe mieszkanie

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ----------

A no super powspominać i ogladając one born wczoraj pomyślałam,chce tam jeszcze wrócić.

Oho cisza,chyba zasnął,ide sprawdzić Dzisiaj wreszcie ładna pogoda,można wyjść na spacer
hehe tez o tym myslelismy tzn dom pietrowy ale udalo sie znalezc bungalow i wsio bedzie na jednym pietrze

stwierdzam ze gotowanie dyni smierci jeszcze bardziej niz ta ze sloiczka fuuuuj
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-03, 12:53   #3875
88natka
Zadomowienie

No nie, skasował mi się post
Lena_mi- ja mam zwykłe puzle z cyferkami. Jestem zadowolona u nas kostowały 5f kupiłam 2 paczki bo chciałam większą powierzchnie. Moje nie śmierdzą ale chyba emigra mówiła że jej śmierdzą chemią
Karino ja bym mężowi nie powiedziała o śnie. w końcu należy mi się coś od życia
No i nie pamiętam co komu miałam napisać
Aa niki? Fajny prezent też taki zrobię dziadkom

Dziś kończymy 25 tydzień
Idziemy po tż do prac, bo kiał na rano a jutro ma wolne

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 12:56   #3876
88natka
Zadomowienie

2 zdjęcia dla cioć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg bd.jpg (32,7 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fb.jpg (41,0 KB, 24 załadowań)

niespodzianka
88natka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:24   #3877
Karinio
Zakorzenienie

Moje dziecie nie chce spać,więc zniosłam go do salonu,dałam do bujaczku i zaś musze iśc do góry bo narobił w pieluche.standartowo lubi robić to w bujaczku

88natka,obie ślicznotki

emi,to super że macie bungolow. My też w przyszłym roku będziemy szukać bungolow,bo przedłuzyliśmy umowe tylko na rok. Mam nadzieje,że znajdziemy coś fajnego.Tak jak nam się udało znaleść tego flata.A jak był na kontroli gościu z agencji,z której wynajmowaliśmy to rozmawialiśmy co nie co o ty,gdzie chcemy,czy w tym rejonie co obecnie mieszkamy,czy gdzie indziej. itp

A i natka88,za 26 tygodni córci mój mąż ma jutro też wolne i pojutrze I jak będzie ciepło to sobie gdzieś pojedziemy

A i dokończe myśl o domku,ten flat jest ogólnie super,ale czuje się troche udupiona,bo meszkam na 1 piętrze a mały coraz cięższy A już od x czasu marzy nam się nawet kupno takiego domku bungalow bo chce mieć ogródek i sobie zaplanowałam że będzie tam piasownica,huśtawka itp dla małego,noi że będe sobie wychodzić na kawke do ogrodu,posiedzieć itp

Edytowane przez Karinio
Czas edycji: 2012-09-03 o 13:25
Stary 2012-09-03, 13:27   #3878
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88natka Pokaż wiadomość
2 zdjęcia dla cioć
sliczne dziewczyny

Karinio, my pod koniec stycznia badz od poczatku lutego sie bedziemy przeprowadzac - juz odliczam hihi

---------- Dopisano o 13:27 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ----------

Cytat:
Moje dziecie nie chce spać,więc zniosłam go do salonu,dałam do bujaczku i zaś musze iśc do góry bo narobił w pieluche.standartowo lubi robić to w bujaczku

88natka,obie ślicznotki

emi,to super że macie bungolow. My też w przyszłym roku będziemy szukać bungolow,bo przedłuzyliśmy umowe tylko na rok. Mam nadzieje,że znajdziemy coś fajnego.Tak jak nam się udało znaleść tego flata.A jak był na kontroli gościu z agencji,z której wynajmowaliśmy to rozmawialiśmy co nie co o ty,gdzie chcemy,czy w tym rejonie co obecnie mieszkamy,czy gdzie indziej. itp

A i natka88,za 26 tygodni córci mój mąż ma jutro też wolne i pojutrze I jak będzie ciepło to sobie gdzieś pojedziemy

A i dokończe myśl o domku,ten flat jest ogólnie super,ale czuje się troche udupiona,bo meszkam na 1 piętrze a mały coraz cięższy A już od x czasu marzy nam się nawet kupno takiego domku bungalow bo chce mieć ogródek i sobie zaplanowałam że będzie tam piasownica,huśtawka itp dla małego,noi że będe sobie wychodzić na kawke do ogrodu,posiedzieć itp
my teraz na 2 pietrze mieszkamy... a ogordek bedzie piekny
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-03, 13:41   #3879
Karinio
Zakorzenienie

emigra,to super już niedługo I normalnie zazdraszczam.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

No widzisz,to o piętro wyżej mieszkasz,ale to nic bo niedło będziecieć mieć jeszcze lepiej. I co zaplanowałaś w ogródku??

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Mały zasnął w bujaczku-wkońcu.A ja ide się wyszykować,by potem iść z nim na spacer.Mam nadzieje,że pośpi i się wyrobie.
Do potem :0)
Stary 2012-09-03, 14:13   #3880
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Dziś zauważyłam pojawiającego się juz 2 ząbka Na szczęście Oskar nie gorączkuje jak na razie i jest tylko lekko marudny
Gratulacje drugiego zabka

Cytat:

Ja tez chce tam wrocic

Cytat:
2 zdjęcia dla cioć
Sliczne jestescie dziewczyny
Stary 2012-09-03, 14:26   #3881
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
emigra,to super już niedługo I normalnie zazdraszczam.

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ----------

No widzisz,to o piętro wyżej mieszkasz,ale to nic bo niedło będziecieć mieć jeszcze lepiej. I co zaplanowałaś w ogródku??

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Mały zasnął w bujaczku-wkońcu.A ja ide się wyszykować,by potem iść z nim na spacer.Mam nadzieje,że pośpi i się wyrobie.
Do potem :0)
narazie nie mam co do niego planow procz tego zeby utrzymac jego terazniejszy stan babka co tam mieszka bardzo o niego dbala, jest kilka kwiatkow, drzewka i trawnik jak mi kwiatki uschna to trawa bedzie wszedzie haha

zamowilam sobie wlasnie zarelko.. nie moge sie ruszyc z domu przez tego kuriera

maz dzwonil jak ja tesknie
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-03, 14:45   #3882
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Prosili żebyśmy w miarę możliwości odbierali ją wcześniej, ale z drugiej strony im dłużej będzie tym szybciej się przyzwyczai. Ogólnie może zostawać do 10 h. Mąż pracuje do 15.30 więc chciał ją odebrać po pracy, a ja najchętniej juą bym po nią pojechała Nie mogę się na niczym skupić :/
nie dziwie ci sie wogóle... też na niczym bym sie skupić nie mogła

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Cytat:
Jestem jeszcze w domu przez tydzień, tyle że wiele mam które oddawały dzieci do żłobka mówiło mi, żeby od razu zostawiać na 8h, bo potem jak się przyzwyczai do wcześniejszego odbierania to może być problem. Tymbardziej, że ja nie chcę z tymi oczami moimi paradować po mieście, bo niestety zapalenie spojówek dokucza mi nadal i dodatkowo mam światłowstręt, przed komputerem siedzę w okularach przeciwsłonecznych :/ Mąż wychodzi po 15.30 więc chyba Zuzia zostanie na dłużej. Ogólnie my ja często zostawiamy na tyle czasu u różnych osób, dziadków, cioć, więc problemu chyba nie będzie. Jak na razie czekam na wieści co do jej testów alergicznych i na informację czy uda mi się dostać do okulisty w tym tygodniu, bo ledwo widzę na te oczy :/
szkoda że nie mieszkasz w mojej okolicy bo bym ci u mnie w zakładzie załatwiła wizyte u okulisty w trybie pilnym
Stary 2012-09-03, 14:48   #3883
MoniaHan
Wtajemniczenie

Lenka my tez jeszcze bez chrztu...tzn chrzcimy Hanie 30 wrzesnia.

Emigra co do bangalow - to super - odejdzie Wam problem schodow, bramek zastawiajacych itd. ja tez bym chciala miec bangalow.
co do ogrodu - my mamy orgomniasty ogrod, mialam w zeszle lato swira na punkcie urzadzania go, chociaz w sumie juz byl urzadzony - ale ja go ulepszalam po swojemu,donice duze, kwiaty itd....wydalam multum kasy w garden centre - pojawil sie Ivorek i wszystko zdemolowal w ciagu kilku tygodni
ale musze sie wziac za frontowa strone domu - bo kwiaty w koszach wiszacych mi pousychaly, palmy jeszcze jakos sie trzymaja. stwierdzam ze najlepiej miec kwiaty w donicach, a nie w ziemi, no chyba ze ma sie czas aby ziele wyrywac. my tez mamy taki busz (krzewy, kwiaty posadzone blisko siebie) i o tej porze roku wszystko ladnie wyglada, ziele jest niewidoczne bo ten kawalek jest gesto zasadzony, a w srodku jest oczko wodne, kiedys byly tam rybki, ale wylowilismy je i wrzucilismy do jeziora aby troche wolnosci zaznaly.
ja mam swira na punkcie ogrodow - wczoraj Tz poszedl na ruiny zamku a ja z wozkiem i Hania na zwiedzanie wioski - ogrodki tam ludzie mieli przecudne, uwielbiam styl ogrodow cottage garden

bylam z Hania u lekarza co by ja osluchal bo pokasluje - ale czysta jest na szczescie, ale krotko mi pospala, tylko 45min.
lece karmic.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:58   #3884
aalegna
Wtajemniczenie

desia ale świetny pomysł z tym dniem słodyczy
konia no właśnie dziś na spacerze myślałam że pójdę tam kiedyś sama tzn bez męża i jak teściowa będzie sama to z nią pogadam i o tym czy zostanie z małym jak wróce i czy będe jej mogła na pewno zaufać tzn czy będzie brała pod uwagę moje postanowienia żywieniowe, się musze ogarnąć i przestać poddawać się temu babsku bo to w końcu o MOJE dziecko chodzi bo wiecie ja to z tych szarych myszek co nikomu nic złego nie powiedzą, nie potrafią pyskować, wykłócać się itd a potem się wyżywają w domu na najbliższych "miętka" jestem i tyle a teraz dla syna musze być twarda i się nie dać

Nikki też bym chciała gadanie teściowej jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać a pomysł z kalendarzem extra chyba podkradne
Tynka ale dowaliłaś dziadkom

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość

bylam z Hania u lekarza co by ja osluchal bo pokasluje - ale czysta jest na szczescie, ale krotko mi pospala, tylko 45min.
lece karmic.
też byłam już dwa razy przez to pokasływanie u lekarza i za każdym razem czysto, nie wiem co to było ale na szczeście już minęło
Stary 2012-09-03, 15:15   #3885
koniakonia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
desia ale świetny pomysł z tym dniem słodyczy
konia no właśnie dziś na spacerze myślałam że pójdę tam kiedyś sama tzn bez męża i jak teściowa będzie sama to z nią pogadam i o tym czy zostanie z małym jak wróce i czy będe jej mogła na pewno zaufać tzn czy będzie brała pod uwagę moje postanowienia żywieniowe, się musze ogarnąć i przestać poddawać się temu babsku bo to w końcu o MOJE dziecko chodzi bo wiecie ja to z tych szarych myszek co nikomu nic złego nie powiedzą, nie potrafią pyskować, wykłócać się itd a potem się wyżywają w domu na najbliższych "miętka" jestem i tyle a teraz dla syna musze być twarda i się nie dać

Nikki też bym chciała gadanie teściowej jednym uchem wpuszczać a drugim wypuszczać a pomysł z kalendarzem extra chyba podkradne
Tynka ale dowaliłaś dziadkom

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

też byłam już dwa razy przez to pokasływanie u lekarza i za każdym razem czysto, nie wiem co to było ale na szczeście już minęło
Aalegna spróbować pogadać nie zaszkodzi, powodzenia

Nasze kalendarze z Niną ( tż sam zrobił ) były obcałowywane przez Babcię i Ciotkę chyba bardziej niż zdjęcie natalki siwiec przez facetów to jest super prezent

Karinio
sny masz dobre, takie konkretne, przynajmniej wiadomo o co chodzi

Monia
super mieć piękny ogród, zazdraszczam , ale też wiem ile to roboty jest, podziwiam jak ktoś ma zapał i chce mu się grzebać przy rabatkach , może i ja kiedyś do tego dojrzeję

Emigra
eee może jednak polubisz uprawy ogrodowe i zachowasz to co poprzednia Pani wyhodowała , bo szkoda,żeby to się zmarnowało
koniakonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:16   #3886
tynka88
Zadomowienie

Natka śliczne z was dziewczyny Oliwka robi Ci konkurencje

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:59   #3887
MoniaHan
Wtajemniczenie

Natka slicznie wygladacie!!

Konia no super jest miec duzy ogrod, ale masz racje pracy w nim strasznie duzo. ja wcale nie lubie grzebac sie w kwiatkach,wyrywac ziela itd. lubie urzadzac ogrod, od porzadkowania jest Tzale podcinac krzewy, roze to moge robica najbardziej pojechac do garden centre i wybierac co posadzic w ogrodzie

Stary 2012-09-03, 17:37   #3888
gkatarzynka
Zadomowienie

Cześć dziewczyny!
Ja ostatnio tylko czytam bo na pisanie brakuje czasu... zaczęłam podawać Hani marchewkę... i mam pytanie jak wyglądały kupki Waszych dzieci po marchewce? Bo Hania robi takie kupki jakby ta marchewka po prostu przez Nią przelatywała... taki mus marchewkowy ale pachnący jak kupka... I nie wiem czy to dobrze czy Młoda tego jeszcze nie trawi...
O tyle dobrze, bo już śluzu w kupkach nie ma od czasu tej marchewki
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:53   #3889
Mravka
Zadomowienie

Hej kobietki
natka ładne z Was kobietki...i usmiechy jak malowane!
Cytrynka super, ze chrzciny takie udane i Wiktorek zachował się jak na grzeczne dziecko przystało Diabelek wypedzony także teraz to już tylko z górki;]
O ciałko pytalam w tych obu kwestiach hehe takze dziekuje za szczegolowa odpowiedz!

aalegna aić no nie zazdroszcze "pomysłowosci" tesciow. Lada moment zabiora na lody do grycna jak tak dalej pojdzie :P. Tak serio to ja też bym porozmawiała i wylozyła kawe na ławe. Czasem aluzje do ludzi nie docierają i najprościej mowić jasno i otwarcie. Jasne, ze KIEDYŚ...ale kiedys to ludzie prali gacie w rzece na tarze, a pomyje wylewali za okno. Nie wszystko co bylo dobre KIEDYS nalezy kontynuowac. konia dobrze prawi...moze im troche 'stracha" napedzic..i wtedy bardziej to wezma do siebie. Choc z drugiej strony, czemu czlowiek ma cudowac i wymyslac tylko po to,aby bylo respektowane Jego zdanie.

Lenka witaj "sąsiadko". Ja pisalam chyba kiedys o szkodliwosci puzzli,a raczej wkleilam link do artykulu . Ja mam nieszkodzliwe z firmy SKIP HOP http://www.fabrykawafelkow.pl/dla-dz...-skip-hop.html o takowe i baaaardzo sobie chwalimy. Byly jeszcze dwie inne firmy,ktore robią bezpieczne puzzle...Gdzies Tutaj mozna poczytac http://forum.gazeta.pl/forum/w,1017,...uzzle.html?v=2 na dole gdzieś Zawistowski wkleja korespondencje pewnej Pani dot.mat..Ja sie tym zasugerowałam i wybrałam wlasnie te do której link wkleilam powyzej.

emigra o wlasnie piszesz o swoim domku,a mialam pytac kiedy przeprowadzka. Super, ze to juz tak szybko. Zapewne nie mozesz sie doczekac...bo co swoje to swoje.I ten ogrodek- moje marzenie. Mozna zjesc sniadanie na trawie, popuszczac bąki w spokoju i poleżec brzuchem do gory. Juliska będzie brykała do woli na bosaka po swiezo skoszonej trawie..(normalnie sielanka...zazdroszcze!)

My po intensywnym weekendzie. Nie byłabym sobą jakbym nie stała się posiadaczką kolejnych dwoch siniakow. Mysle, ze moze zrobie obdukcje, bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda. A tak serio to już sie czuje jak przed ciążą...wtedy tydzien bez siniaka byl tygodniem straconym. Jak widać wszystko wraca do normy. Robson chyba dorasta, tak patrze na Niego i już sie zastanawiam kiedy zapyta "mamo, chce jechac z kumplami pod namiot"..choc to pewnie wersja light. Moje dziecko samodzielnie zasypia w lozeczku...co wiecej na plecach(co jeszcze niedawno bylo nie do pomyslenia). Ba...zjada ladnie desery i zupy...pomine fakt, iz potem oboje jestesmy do kąpania, a Jego ulubionym zajeciem pod koniec jedzenia jest katapultowanie resztek jak najdalej slowami "bziuuuu". Uwielbiam patrzec jak marchewka ląduje na bialych kuchennych szafkach. Niemniej lubie tez wyjmować ja ze swoich wlosow i zmywac z Jego brwi oraz wygrzebywac z nosa. Jakkolwiek się dostaje w dziwne miejsca, tak trudno ją stamtad wydostac;]
T.wlasnie poszedl się wylansować z Robciem na "city"..poogladają gacie na płocie(oczywiscie nie swoje) i pojezdzą naszymi dziurawymi
chodnikami.

Wczoraj T. sie rozczulil kiedy wchodząc do pokoju Rob(lezacy na poduszce do karmienia) zapuścil usmiech nr 5( bajerowanie) i krzyknal cos w rodzaju "tatiiii"(oczywiscie my to sobie tak tlumaczymy). T.podchodzi, nachyla się nad pierworodnym...po czym dostaje centralnie z liscia w policzek. Mina bezcenna, Radość Roba nieopisana...

Wlasnie robie drugie podejscie do ciasta drozdzowego. Jako że piec nie nie lubie, ale slodkie bym zjadla postanowilam popelnic drozdzowe. Niby nic, coz to za filozofia- przepis prosty. Juz tyle razy z niego korzystalam, a dzis jakis bunt na pokladzie. Nie wiem, czy atmosfery nie ma do pieczenia, czy drozdze slabe, moze cisnienie za niskie. Nijak nie chce gnida wyrastac. Siedzi w cieplym i powinno ladnie puchnac, a tymczasem dalej niczym stary kalosz w rowie lezy w niezmienionej postaci. Chyba dzis się obejde smakiem;]
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 17:54   #3890
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
2 zdjęcia dla cioć
ale śliczności
u nas brak kupy 4 dzien jutro ide do pediatry z wysypka u malego i pewnie przejde juz na mm poza tym kupilam mu olatium do kapieli i zobaczymy
Stary 2012-09-03, 17:55   #3891
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!
Ja ostatnio tylko czytam bo na pisanie brakuje czasu... zaczęłam podawać Hani marchewkę... i mam pytanie jak wyglądały kupki Waszych dzieci po marchewce? Bo Hania robi takie kupki jakby ta marchewka po prostu przez Nią przelatywała... taki mus marchewkowy ale pachnący jak kupka... I nie wiem czy to dobrze czy Młoda tego jeszcze nie trawi...
powiem tak..plusem jest to ,ze wychodzi "marchewka" a nie np.szpinak. Sorry za ten zart, a tak serio to wlasnie kupsztale po marchwi sa takie jakoby marchewka sie zderzyla z tramwajem na miazge. Wg mojej skromnej wiedzy to wsio ok jak to wyglada tj wyglada
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 18:31   #3892
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Hej
U mnie remont kibelka pełną parą. Ale na szczescie Pan szybciutko robi a kibelek mamy mały więc pojutrze już bedzie konczyl

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
musiałam z nim stać i go bujać z cyckiem w buzi ( tzn moim cyckiem w jego buzi )

Cytat:
Kochane ja się chyba dziś zapłaczę :/ Zuzia poszła pierwszy dzień do żłobka, a ja nie wiem co ze sobą zrobić :/ Najchętniej to już bym ją odebrała z powrotem :/
Jejku wspolczuje Ci kochana. Chociaz na pewno krzywda Jej sie nie dzieje.. Ja tez bym chyba zostawiala stopniowo na coraz wiecej godzin zaczynajac od malej ilosci zeby dzidzia sie zaklimatyzowala.
Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
witam
my juz po chrzcinach bylo troche stresu ale wyszlo super maly w kościele sie rozgadał, chciał chodzić a nie siedziec, uśmiechał sie do ksiedza przy chrzcie nie płakał na szczęście, restauracja sie udala goście zadowoleni. z domu wyszlismy bez swiecy haha ale sie wrocilismy na szczescie tylko moja mam strzelila focha 2 dni przed impreza i jakos tak dziwnie bylo ale to inna historia
Wiktorek spal na imprezie godzine i w samochodzie 20 minut ok 19 i padl o 23.00 a my ledwo zylismy juz ale spal ciurkiem do 6.00 i zasnal ponownie o 7 i nadal spi odsypia dziecko hehe
Super ze chrzciny udane Ogladalam foty-super! Bardzo ładnie sie prezentowal Wiktorek a mamusia rowniez
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
wogóle to zaczelam sie po tej wczorajszej akcji zastanawiac kiedy macie zamiar podac slodycze dzieciom lub te co juz maja dzieci kiedy podalyscie po raz pierwszy? dzieki tesciowi moje dziecko jest pewnie pierwsze na tym watku które spróbowało już słodyczy
Ja podobnie jak konia dlugo nie dawalam slodkosci Filipowi. Oczywiscie z poczatku to sa jakies biszkopty, chrupki, wafelki, ale lizaczka czy cukierka dostal gdzies w wieku ok 2 latek nie wczesniej bo balam sie zeby sie nie zakrztusil np cukierkiem. Ale wogole Filip je malo slodyczy, czasem kawalek czekoladki, czy lizaczka, czy wafelki czy jakies tam w miare zdrowe chrupki. On nie przepada za slodyczami mysle ze dzieki temu ze malo ich dostawal. Ale oczywiscie dziecinstwo bez slodkosci to nie dziecinstwo wiec czasem mozna pozwolic na odrobinke zapomnienia, tylko u mnie musi byc spelniony warunekL musi byc zjedzone sniadanie, czy obiad, dopiero w nagrode dostanie jakiegos wafelka czy cos innego. A poza tym tez wole dac jakis budyn, kisiel czy owoce, tylko z tymi owocami to roznie bywalo. Teraz je ladnie rozne rodzaje owocow, ale kiedys nie lubial.
Cytat:
Napisane przez lena_mi Pokaż wiadomość
Dziewczyny pamiętam że kiedyś pisałyście o puzzlach piankowych, ale nie mogę znaleźc tych postów, kupowałyście dla swoich Maluchów? Jakie są bezpieczne? Jakie macie?
Musisz sobie poszukac na all. Sa rozne puzzle piankowe, moja rada tylko taka: zebys nie kupowala na razie z malymi elementami ktore sie tam uklada w srodku tylko zwykle najlepiej jakies duze i najlepiej zeby sie nie dzielily na kawaleczki, bo po pierwsze dziecko bierze do buzki zeby sie nie zakztusilo a po drugie bedzie co troszke Ci to wylatywac i sie bedziesz denerwowala
Cytat:
Dziewczyny jak duzo wody/herbat/sokow czy co tam do picia podajecie wypijaja Wasze maluszki w ciagu dnia? Julia pije bardzo duzo, ja podaje jej soczek z woda i na dzien wypija ok 250-300 ml nawet, byl jeden dzien upalny ze wypila ok 450 ml
Oj to duzo Julcia pije. A ten soczek to jaki jest??
Moj pije wode i daje mu ile chce, po prostu wkladam do dzióbka nie obliczam pije ile ma ochote.
Cytat:
2 zdjęcia dla cioć
Slicznie wygladacie
Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

Wczoraj T. sie rozczulil kiedy wchodząc do pokoju Rob(lezacy na poduszce do karmienia) zapuścil usmiech nr 5( bajerowanie) i krzyknal cos w rodzaju "tatiiii"(oczywiscie my to sobie tak tlumaczymy). T.podchodzi, nachyla się nad pierworodnym...po czym dostaje centralnie z liscia w policzek. Mina bezcenna, Radość Roba nieopisana...
h ahahah
Super ze Rob tak ładnie juz je
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 19:19   #3893
emigra
Zakorzenienie

Agusia rozne soczki jej daje, ale zawsze 90 ml soczku a reszta wody

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

wode pije w nocy jak czasami sie przebudzi a nie chce mleczka i w sumie do poludnia tez sama wode a do obiadku dodaje tego soczku
3270g, 47 cm
Stary 2012-09-03, 19:47   #3894
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

wrzucilam zdjecie na maila

a i zapomialam napisac ze wczoraj Wiktorek skonczyl 6 miesiecy

Edytowane przez Cytrynka_Wawa
Czas edycji: 2012-09-03 o 19:48
Cytrynka_Wawa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 19:52   #3895
gkatarzynka
Zadomowienie

Mam teraz chwilkę więc postaram się nadrobić i poodpisywać...
Dzięki Mravka za uspokojenie odnośnie marchewkowych kupek No i znów czytając Twoje posty zachodzę się ze śmiechu a Marcin patrzy na mnie jak na głupią...

Monia, pytałaś mnie ostatnio o pieluszki wielorazowe. Otóż u nas spawdzają się rewelacyjnie. Mam jeszcze zapas pieluszek jednorazowych (pampersy i happy), ale najchętniej już bym używała tylko wielorazówek. Używamy wkładek z mikrofibry i na to nakładamy taką jakby chusteczkę - nazywa się to "sucha pielucha" albo wkładki czysta pielucha i rzeczywiście nie ma żadnej wilgoci na skórze. Dziś pierwszy raz zdarzyła nam się wpadka i trochę kupa marchewkowa wyciekła, ale to dlatego, że pierwszy raz przewijał Hanię Marcin i jakoś tak krzywo zapiął...Jedyny minus tych pieluszek, to to, że są dość grube i Hanka wygląda jakby miała baaardzo dużą pupę.

Asika, mam nadzieję, że Zuzia dobrze zniosła pobyt w żłobku. A ja z doświadczenia przedszkolnego chyba nie dałabym dziecka od razu na bardzo długo, tylko na troszkę i potem stopniowo bym przedłużała ten czas. Widziałam po prostu jak maluszki tęskniły... choć może niemowlaki troszkę inaczej to odczuwają...

Cytrynka, fajnie, że chrzciny się udały

Natka, ślicznie wyglądacie

Aalegna, współczuję teściów i ich pomysłów... choć moja mama ostatnio stwierdziła, że będzie się modlić, żeby Hanka nie chciała jeść słoiczków bo to swiństwo (i to samo z mm) a że ja mam gotować Hani jedzonko bezapelacyjnie i zawsze... i nie dociera do Niej, że moje gotowanie nie będzie aż tak urozmaicone jak mogłaby mieć Hania gdy będę Jej od czasu do czasu dawać słoiczek No ale cóż... stwierdziłam, że nie będę się tłumaczyć
Stary 2012-09-03, 20:31   #3896
MoniaHan
Wtajemniczenie

oj tak moja Hanka tez wyglada dziwnie grubo w tych pieluchach wielorazowych.o wlasnie musze zalozyc tez chusteczke bo jeszcze icy nie zakladalam.
No to super ze jestedcie zadowoleni.ja uzywam moze 2x/dzien.

Stary 2012-09-03, 20:32   #3897
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny!

Eryk zawsze ma zolte kupy,a po marchewce mial ...marchewkowe

Mravka mowisz,ze Rob mowi tatiii,a Eryk za to mowi mumma,ja mysle ze to ma byc mama,Radek twierdzi,ze zrobil sobie ze mnie prywatna krowe i mowi tym ze ma mu

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
Ja podobnie jak konia dlugo nie dawalam slodkosci Filipowi. Oczywiscie z poczatku to sa jakies biszkopty, chrupki, wafelki, ale lizaczka czy cukierka dostal gdzies w wieku ok 2 latek nie wczesniej bo balam sie zeby sie nie zakrztusil np cukierkiem. Ale wogole Filip je malo slodyczy, czasem kawalek czekoladki, czy lizaczka, czy wafelki czy jakies tam w miare zdrowe chrupki. On nie przepada za slodyczami mysle ze dzieki temu ze malo ich dostawal.
Wiki jadla tez malo slodyczy,u nas ciagle lezaly te slodycze,bo dostala,a to od babci,a to od ciotek czy jakiejs kolezanki mojej.Lezaly i ...Radek je zjadal,bo Wiki bardzo rzadko miala ochote na cos slodkiego.No i cieszylam sie z tego.A teraz (od dwoch lat) taka sie na slodkie zrobila,ze szok.Jak tylko zje posilek (bo wiadomo,ze nie mozna przed posilkiem) to pyta czy moze cos slodkiego.

Cytat:

Ale to zlecialo!
Stary 2012-09-03, 20:45   #3898
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a co tu tak cicho na fb wszystkie siedza?
Stary 2012-09-03, 20:59   #3899
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Agusia rozne soczki jej daje, ale zawsze 90 ml soczku a reszta wody

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

wode pije w nocy jak czasami sie przebudzi a nie chce mleczka i w sumie do poludnia tez sama wode a do obiadku dodaje tego soczku
Pisalas ze sok z woda pije wiec myslalam ze jakis sok rozrabiasz z woda. Soczkow duzo nie powinno sie dawac jesli chodzi o te naturalne z owocow czy warzyw (ilosc ml na dobe powinna byc napisana w schemacie zywienia niemowlat) a wody mozesz dawac ile chcesz, na wode ograniczen nie ma.
Cytat:
wrzucilam zdjecie na maila

wow pol roczku juz, gratulacje!
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 21:00   #3900
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
oj tak moja Hanka tez wyglada dziwnie grubo w tych pieluchach wielorazowych.o wlasnie musze zalozyc tez chusteczke bo jeszcze icy nie zakladalam.
No to super ze jestedcie zadowoleni.ja uzywam moze 2x/dzien.
NO ja mam ochotę się zupełnie na wielorazowe przerzucić, bo mimo wszystko jest to wygodne (rzadziej kosz wynoszę) a pranie i tak robię więc teraz będę robić troszkę częściej. Polecam sklep pupus - mają fajne ceny i super szybkie wysyłki...
Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Eryk zawsze ma zolte kupy,a po marchewce mial ...marchewkowe

Mravka mowisz,ze Rob mowi tatiii,a Eryk za to mowi mumma,ja mysle ze to ma byc mama,Radek twierdzi,ze zrobil sobie ze mnie prywatna krowe i mowi tym ze ma mu

Wiki jadla tez malo slodyczy,u nas ciagle lezaly te slodycze,bo dostala,a to od babci,a to od ciotek czy jakiejs kolezanki mojej.Lezaly i ...Radek je zjadal,bo Wiki bardzo rzadko miala ochote na cos slodkiego.No i cieszylam sie z tego.A teraz (od dwoch lat) taka sie na slodkie zrobila,ze szok.Jak tylko zje posilek (bo wiadomo,ze nie mozna przed posilkiem) to pyta czy moze cos slodkiego.

Ale to zlecialo!

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Cytrynka, gratulacje z okazji pół roczku ale ten czas leci...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości