Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-09-03, 13:43   #1261
monini2507
Zakorzenienie

Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II

Cytat:
Napisane przez dedra Pokaż wiadomość
Cześć laseczki w nowym wątku! Pamiętacie mnie? Wracam do Was po urlopie. Było cudnie, bosko, zapomniałam o wszystkim dookoła i odcięłam się całkowicie od rzeczywistości. Czekam teraz aż @ nie przyjdzie, niespodziewam się jej 9.09 czyli w niedzielę.
Oczywiście naprodukowałyście tyle postów, że nie wiem czy uda mi się to wszystko nadrobić, no ale będę się starała.
Muszę do Dzastin PW wysłać, żeby mnie wpisała na listę
Idę nadrabiać dalej.

P.S. Gratuluję nowych fasolek i witam nowe dziewczyny na wątku.
Pamiętamy to my na 9.09 czekamy u Ciebie na II krechy

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
magbes ja bym najpierw test zrobila, bo nie wiem czy taki drastyczny spadek poziomu progesteronu nie zaszkodził fasolce... Ja biorę luteinę, ale ginka kazała brać aż do okresu co by być pewnym że fasoli nie ma

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

A tak w ogóle to teraz pewnie będę się rzadziej pojawiała, bo zaczął się rok szkolny, a tym samym i praca Plan mam nawet ok, ale na początku jest tyle papierologii że nie mam na nic czasu... Ale to może dobrze, odciągnie to trochę myśli o fasolce Jutro 12dc i badanie drożności jajowodów także trzymać żeby wszystko było ok. Mam nadzieję, że owulki jeszcze nie było bo mamy zakaz przytulania się do badania...
No o bedziemy mocno trzymac kciuki

Cytat:
Napisane przez MarudexuS Pokaż wiadomość
Kurczę, kolejne imię (po Julii, Wiktorii, Poli, Lenie itp) które mi się podoba i robi się popularne :/ jak tak dalej pójdzie to nie będę miała jak dziecka nazwać
Wszystko, co wymyślę za jakiś czas robi się modne ... a to bez sensu, żeby dziecko się nazywało tak samo jak pół podwórka/szkoły

Ja mam faze na Jasia lub Franka a co do dziewczynki to brak weny tworczej

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
jejku dziewczyny jak ja sie okreopnie czuje tak mnie glowa boli , ze masakra w dodatku raz mi zimno, ze mnie ciarki przechodzą a raz gorąco, że mam wypieki na twarzy :/ a tu jeszcze 2 godz w pracy

Moze to jakis wirus

Ok kochane ja spadam już powoli do zobaczenia w środę
monini2507 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:46   #1262
dedra
Zadomowienie

Nadrobiłam Was jakoś, pół dnia mi to zajęło. Widzę, że mój poprzedni post przeszedł bez echa, chyba mnie jednak zapomniałyście
Gratuluję Banka kreseczek!
Magdammmm Tobie też po cichu gratuluję i czekam na potwierdzenie tej radosnej nowiny.

Jeszcze wcześniej zapomniałam dopisać, że dziś mój 22dc, a dodatkowo w tym cyklu miałam tak piękny śluz płodny, że dawno takiego nie widziałam. Oby ten cykl okazał się w końcu owocny.
Isia pytała czy ziółka piję. Piłam do dnia wyjazdu i zapomniałam ich zabrać ze sobą, więc piłam tylko 5 dni. Mam nadzieję, że to zaszkodzi to a tylko pomoże.
dedra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 13:51   #1263
lady_malgo
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez partytura Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Nie mam "siły" dziś czytać co napisałyście od wczoraj.. za to muszę się wyżalić i to chyba jedyne miejsce, w którym wiem, że mogę to zrobić
Miałam iśc dziś na badania od ginekologa, ale nie poszłam... Bo byłam świadkiem bardzo nieprzyjemnej, przykrej i podłej sytuacji.. Boże, aż głupio o tym pisać...Gadałam sobie z moim TŻ na skypie, bo (jak zapewne nie pamiętacie) mieszkamy w 2 miejscowościach i akurat jest u siebie, a tam przychodzi jego mama i ciotka by się pożegnać..Bo jego ciotka z wujkiem przyjechali z Rybnika a my mieszkamy na zach. kraju. No i sie obściskali a potem zaczęła się gadka..Nie wiem czy one nie domyślały się, że on rozmawia, ale mogły to wziąć pod uwagę skoro zdjął dla nich słuchawki.. No, ale mikrofon świetnie wyłapywał ich rozmowę i chcąc nie chcąc...

(...)

Jego rodzina to świadkowie jehowy - i ojciec i matka mieli rodziców jehowych, nie wiem ilu pokoleń w głąb to sięgało. Szymon ma to w nosie, sporo lat do tyłu to rzucił, raz jeden chyba dla świętego spokoju poszedł z nimi na jakieś zebranie, ale nie miało to dla niego większego znaczenia Ja nie robię z tego draki bo on taki jehowy jak ja chrześcijanka, nie praktykuje i nie czuć WCALE z jakiej rodziny się wywodzi.. Mało tego moje 2 ciocie zmieniły wiarę na jehowych, jedna pare lat wstecz druga ze 20 lat i np., ta co od zawsze(mojego zawsze) jest jehową nie obnosi się z tym nie nagabuje i nie widzę w tym problemu..zwykła babka, a wujek wcale nie uczęszcza na ich zebrania. I to nie ciocia jedna drugą namówiła, to samoistny efekt poznania nowych ludzi był, ze 2ga ciotka to jehowa..

No, ale.. wracając do Jego rodzinki.. ciociunia zaczęła z nim gadać jak filozofka jakaś o bibliowych sprawach, on w sumie bardziej stał i słuchał.. mnie coraz bardziej zatykało,bo z czasem przekaz rozmowy stał się taki, że związek z kimś kto nie jest w wierze może być zły, że uciąć to byłoby bolesnym, ale lepszym szybciej.. że lepiej szukać długo niż brnąć w relację z kimś kto będzie odwodził go od wiary.. No ☠☠☠☠a.. przekaz był jasny- lepiej szukaj se żony w naszej wierze Ja pierd.. co za podłość.. jego mamunia nie mówiła za wiele ( i ogólnie wydawała mi się dość miłą kobietą, ba nawet kupowała mi prezenty a ledwo się znałyśmy, choć fakt - czułam, ze jest z tych gorliwych jehowych jak moja ciocia co jest jehową od kilku lat), ale jasnym jest, że też wybiera taką opcję.. ona wie, że jestem w ciąży! Nie wiem jak ta ciotka, ale pewno wie... pewnie między sobą rozmawiały że oh jej bardziej podatny na wiarę z 2 synów już też praktycznie zaprzepaszczony i uznały, że trzeba powalczyć i mu nawtykać..

Było koło 23h, ja z nerwów zaczęłam się trząść i zrobiło mi się dosłownie gorąco pod pachami :| On w jednej z chwil gdy mógł przemówic do nich to powiedział coś ze to jego prywatna sprawa i tyle, a tak ogolnei to stał grzecznie i słuchał tych manipulacji a we mnie sie gotowało.. Jak skonczyli gadkę i nałozył słuchawki to wysłałam mu na skype komentarz ze mi przykro i czy się kur.. nie zastanowił ze ja to slyszę? I poszłam zaaplikować se Luteinę.. wróciłam, a on odpisał, ze nie chce tego zrobić imam się nie bać. Ale ogolnie on nie umie się zachować adekwatnie do takich sytuacji, i to nie obniżyło moich nerwów, wręcz je pogłębiło.. jest inaczej wychowany.. Mówi o takich sytuacjach jakby były wypłukane z emocji..OK JA ROZUMIEM, ze stał i sluchał by sie wypeplały i odpowiedział tylko zdanie, że jego decyzja a ciociunia go poklepałą po rameniu przyznając rację, że nikt go nie zmusi, ale gadanina była dalej i po co on tego słuchał, czemu nie powiedział bardziej stanowczo nic? ALbo czemu nie zaczął po rozmawiać ze mną z zawstydzeniem, współczuciem tylko napięciem, ze ja się spięłam?? Kłótnie z nim zawsze są problematyczne, bo nie umie pojąć emocji i ich wylać również w sposób jak większość społeczeństwa. Robi to jeśłl już to tak, że to pogłębia konflikty..

Nie mogłam zasnąć, mój CUN świrował, a powinnam spać min. 8h i być zrelaksowana przed badaniami, a nie byłam więc zadzwoniłam i wyniki każdego są w 1 dzień, więc pójdę jutro.. Choć moje emocje tak hop siup nie opadną..

Szczególnie, że on nie umie zrozumieć co czuje w takiej sytuacji kobieta, dla niego ten temat dziś już pewnie minął, dla mnie absolutnie nie.. jesli mielibyśmy mieć ślub (a taki niby jest w planie i jego matka o tym wie) to nie widzę po tym co usłyszałam jego rodziny wśród zaproszonych... tego pewnie też nie rozumie, uzna, że przesadzam...No, ale haloooo , jego kobiety w rodzinie sugerują mu by mnie kopnął w 4 litery, a ja jestem w ciązy z nim... paranoja... Chyba musiałby wejść na takie forum i ujrzeć reakcje innych kobiet na taką sytuację i jeszcze wachlarz wiekowy różny by dotarło do niego, że wśród kobiet i ludzi wychowanych mniej zdystansowanie do dziwnych akcji takie zdarzenie to trauma.................

W ogóle to przepraszam, ze tu Wam jęczę i strasznie mi się to rozwlekło, ale jak to streścić w 3 słowach ;( No i komu to powiem? Wstyd! Mamie też nie powiem, choć tylko ona jest pod ręką, bo on miałby już pozamiatane albo jego rodzinka... eh..

ps. Chyba zaraz sie ogarne i ide mamy ksiazeczke zaniesc by recepte dostałą, bo jest po nocce..potem siade w parku i bede siedzieć
Współczuję Ci, ze musiałaś tego słuchać, Wiem i rozumiem co przeżywasz. Sama mam teściową która bardzo była anty co do mnie i nadal jest. Tylko, że potrafiła bezczelnie do mnie zadzwonić i mi ubliżać. Mój Tż na początku reagował podobne do Twojego. A gadała również jemu. Szczerze z nim porozmawiałam i powiedziałam o tym co w związku z tym czuję, sam z resztą widział mój smutek.. łzy.
W końcu wziął sprawy w swoje ręce. Zabronił jej do mnie dzwonić i zagroził, że się od niej odetnie, że ani jego, ani przyszłej rodziny na oczy nigdy nie zobaczy. Trochę się ogarnęła, ale już ponad 2 lata po ślubie a nadal jad sączy... swego czasu podsuwała mu pomysł pt: ROZWÓD...
Trzymaj się ciepło i staraj nie stresować tą sytuacją. Najważniejsze jest to co myśli twój tż , a nie to co gada ta baba

26.06.2010-
lady_malgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:03   #1264
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

Cytat:
Nadrobiłam Was jakoś, pół dnia mi to zajęło. Widzę, że mój poprzedni post przeszedł bez echa, chyba mnie jednak zapomniałyście
Jak możesz jasne, że pamiętamy
Stary 2012-09-03, 14:07   #1265
maja rosee
Raczkowanie

Dziewczyny ! ! !

Zrobiłam test bo te 37 dni to jakoś długo mi było na cykl i zobaczyłam II wielkie różowe kreski. SZOK! Płakałam i śmiałam się , nareszcie się udało!
Tylko o\teraz bardzo się boję żeby było wszystko ok bo 2 lata temu poroniłam.

Bardzo się cieszę !!!!!!!!!!!!
maja rosee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:12   #1266
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Jak możesz jasne, że pamiętamy
Żartuję Maru

Cytat:
Napisane przez maja rosee Pokaż wiadomość
Dziewczyny ! ! !

Zrobiłam test bo te 37 dni to jakoś długo mi było na cykl i zobaczyłam II wielkie różowe kreski. SZOK! Płakałam i śmiałam się , nareszcie się udało!

Maja Rosee gratuluję serdecznie! W końcu coś się rusza na wątku.
Stary 2012-09-03, 14:12   #1267
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Magdammmm Tobie też po cichu gratuluję i czekam na potwierdzenie tej radosnej nowiny.

Jeszcze wcześniej zapomniałam dopisać, że dziś mój 22dc, a dodatkowo w tym cyklu miałam tak piękny śluz płodny, że dawno takiego nie widziałam. Oby ten cykl okazał się w końcu owocny.
Isia pytała czy ziółka piję. Piłam do dnia wyjazdu i zapomniałam ich zabrać ze sobą, więc piłam tylko 5 dni. Mam nadzieję, że to zaszkodzi to a tylko pomoże.

Pipko pewnie, ze pamietamy Dobrze, że już jestes
Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Małgosia Przepiękne imię
Mam tak na drugie

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

G ratulację!!!

Dawaj foto..nakarm zmysły staraczek

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:23   #1268
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

kl aski: cudownie! gratuluje mamuska
rowniez chetnie zobaczylabym Twoje kreseczki na foto
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:26   #1269
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Maja rose, gratulacje!!!!!! Piękna sprawa ))

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:36   #1270
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Oj Ty No i czekamy teraz za kilka dni na Twoje kreseczki

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

: oklaski:klaski :

Superrrrrrrrrrrrrr normalnie się cieszę strasznie!!!
No to teraz mamy 3 świeże fasoleczki na forum

Magdaaam,Banka no i Ty Ale za☠☠☠iaszczo eheheh

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Minuty CZERWIEC : 1205 /1000
Minuty MAJ: 1005 min/1000
colorblue jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 14:40   #1271
maja rosee
Raczkowanie

a jak to wkleić tu .................. ale roztargniona jestem...........
Stary 2012-09-03, 14:50   #1272
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
a jak to wkleić tu .................. ale roztargniona jestem...........
Pisząc posta,zjedź na doł strony i tam masz opcje "załącz pliki"

Chyba tak... Bo ja sama tego jeszcze nie robiłam

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 14:52   #1273
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Partytura Wiesz mam podobną sytuację tylko na odwrót. Ja pochodzę z katolickiej bardzo rodziny mój Tż teoretycznie też ale on już odszedł dawno od wiary. Mieszkamy wspólnie bez ślubu statystycznie raz w miesiącu moja mama wyciąga temat ślubu i jak to tak nie wypada żyć bez niego. My owszem planujemy ślub nawet kościelny bo aj bądź co bądź wierzę dalej chociaż nie praktykuję tak ostro ale w Boga wierzę. Nie mam już siły odpowiadać mojej mamie inaczej jak tylko doczekasz się. Mój Tż wie że moja mama tak ma i tak mówić będzie ciągle dopóki się nie pobierzemy więc sam się nie oburza nawet chociaż wiem że jakby ktoś inny tak mu nawijał to by wygarną ale jakoś do moich rodziców to ma na tyle szacunku że po prostu przemilcza sprawę. Wkurzające to jest wiem i rozumiem co czujesz ale po prostu skoro tak często mu ględzi ta ciotka czy matka że nie pasuje tak żyć jak on chce to nie dziwię się że już w taki a nie inny sposób do tego podchodzi przecież nikt normalny nie chce się na siłę kłócić ze swoją rodziną. Ps. Kiedy zamierzacie wspólnie zamieszkać??

Maja rosee
Gratuluje

Banka26 tam są dwie krechy jak nic

Matko tylko nie Leon Sorki dziewczyny mi się w ogóle nie podoba. Mi się takie starsze trochę podobają typu Sebastian, Radek, Konrad albo Jakub. Za to jak będę miała córkę to nie wiem jakie będzie mieć imię Nie ma takiego imienia żeńskiego które by mi się tak bardzo podobało Chociaż i tak pewno wyjdzie na to że pierwszy syn jak będzie to mój Tż już sobie zażyczył Rafała W sumie też nie brzydko i pewnie na to wyjdzie

A ja miałam nie odliczać dni do teoretycznej owulacji i ogólnie no ale musiałam dziś popatrzeć mam 12 dc. Wczoraj były przytulanka i nie wiem jak w tym tyg jeszcze na wypadną mój teraz ciężko pracuje rzadko kiedy po pracy ma jeszcze siłę na coś innego niż sen.

Mnie teściowa wczoraj zdołowała myślałam że ten kurs góra miesiąc potrwa a ona mi mówi że ona chyba z trzy miesiące chodziła na niego. A ja już się nastawiłam że pojadę na dłużej do polski a jak będę chodziła na kurs to nie wiem czy w ogóle nawet na wesele dam radę pojechać Tak to jest a jak wyjdzie to dowiem się dopiero za tydzień mam nadzieję że się uda bo jak nie to się wkurzę
Stary 2012-09-03, 15:11   #1274
MarudexuS
Zakorzenienie

GG do MarudexuS

O, właśnie gratuluję wszystkich fasolek
Dobrze, że się ruszyło, przynajmniej u Was ja się na swoją też doczekam
Aczkolwiek @ coś się nie rozkręca, tyle, że w cuda to ja nie wierzę, bo tempka za bardzo spadła. Pewnie dopadnie z wieczora. Tyle dobrego, że w pracy się nie męczę z bólem
Stary 2012-09-03, 15:21   #1275
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:
Aczkolwiek @ coś się nie rozkręca, tyle, że w cuda to ja nie wierzę, bo tempka za bardzo spadła. Pewnie dopadnie z wieczora. Tyle dobrego, że w pracy się nie męczę z bólem
Może jak się nie rozkręci to jednak zrób test? tak zupełnie dla pewności???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 15:21   #1276
dedra
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość
Może jak się nie rozkręci to jednak zrób test? tak zupełnie dla pewności???
Jestem za
Stary 2012-09-03, 15:26   #1277
iza243
Zakorzenienie

Hej
Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
dziekiii ja jakos nie moge uwierzyc w to

ja jutro mam to samo tylko ze zerowka drugi raz ale tym razem w szkole wiec apel mnie czeka i od wtorku sniadanka piecie i synek do 16 w szkole...

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

dzieki kochana ale ja sceptycznie nastawiona jestem dopiki nie zobacze II grubych kreeechhh hhwhw
Kochana uwierz będziesz mamusią
Cytat:
Niestety tempka już spadła, więc czekam na @.
Dziś pewnie pod wieczór złapie mnie ból, więc mam wieczór z głowy

A w ogóle to dzień dobry

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
czesc! U mnie ten cykl tez pechowy... NIC sie nie dzieje. Zaraz wyjezdzam, chcialam wiedziec co i jak, a tak to tydzien na wyjezdzie i bede sie martwic.
Ja mam dzis 36 dc i NIC!!! Zrobilam dzis test, bo to juz "po terminie". I nie ma absolutnie nic. Co oznacza, ze cos sie zle dzieje, bo u mnie sa okresy jak w zegarku Zaczynam sie zastanawiac, czy owulacja byla, testy lh pokazaly ze ma byc, ale teraz to nie wiem, czy jednak do niej doszlo.

Witaj w gronie, mamy tak samo

Oczywiscie, ze widac!!!!!
No u też 36 dzień cyklu i dalej nic...@ nie widać wogóle
Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Hej laseczki!!!

Co ja tu widzę jeden pozytywny test?? Gratuluję banka26

Dziewczyny, ale macie dyże dzieciaczki Pozazdrościć

My poszlismy wczoraj na cmentarz do dziadków TŻ..zapalilismy 3 znicze, nie opowiem Wam ile łeż wylałam na tym cmentarzu
Dziś mija 3 miesiace od #...

Zaczynamy nowy tydzien, moja siostra z mężem, synkiem i moimi rodzicami na wakacjach. Wiec firma cała na mojej głowie.

Sprawdzam, od 3 dni czy mam owulacje. Dzis powinna już być bo mam 11 d.c. i śluz płodny i mega chcice
KocurkuWiem jak smutny dzień dla ciebie dzisiaj....Mam nadziejecże jak tylko zajdziesz w kolejną ciąże ból u ciebie zmaleje
Cytat:
Cześć laseczki w nowym wątku! Pamiętacie mnie? Wracam do Was po urlopie. Było cudnie, bosko, zapomniałam o wszystkim dookoła i odcięłam się całkowicie od rzeczywistości. Czekam teraz aż @ nie przyjdzie, niespodziewam się jej 9.09 czyli w niedzielę.
Oczywiście naprodukowałyście tyle postów, że nie wiem czy uda mi się to wszystko nadrobić, no ale będę się starała.
Idę nadrabiać dalej.

HejOpowiadaj jak na urlopie!
Cytat:
Napisane przez Asha81 Pokaż wiadomość
Od wczoraj mi forum nie dziala... Nie moge wcale postow wklejac

Banka26- sa 2 krechy!!!! Widac golym okiem!!

Co do negatywnych testow -to mi sie zdarzylo, ze wyszedl negatywny w 43dc a fasolka byla. Wszystko zalezy od organizmu, wiec dopoki @ nie ma to szanse zawsze sa!!
I jak sie potem dowiedziałas zrobiłaś kolejny?I nic nie podejrzewałaś że jesteś w ciąży mimo negatywnego testu?

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

Jejku superAle sie cieszeOgromne gratulacje

---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Cytat:
Maru zrób jutro test

---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:24 ----------

Ja jestem wściekłaChciałam iść na bete to akurat w tym tygodniu kolega wział urlop,i kierownik nie zgodził się żebym przyszła pózniej ani zamieniła sie zmianami z kimśI doopa z betyA @ dalej nie ma...

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:27   #1278
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lady_malgo Pokaż wiadomość
Monini... ale to się nie rymuje Dobrze pamiętam, ze rozprawa z byłym pracodawcą??

Witam się z rana. Dobrze, że czytałam na bieżąco, bo teraz niezły problem bym miała.

Cóż... to mój 20 dc. Jeszcze 5 tablet duphastonu mi zostało do zjedzenia.
Ile dni od odstawienia czekałyście na @ (te dziewczyny, które dupka brały)???
Chora jestem chyba coraz bardziej. Cały czas boli gardło, a dziś jak się obudziłam to kaszel doszedł...
Ja czekałam 3 dni za pierwszym razem, teraz ostatnią tabletkę brałam w piątek i póki co czekam... (może się nie doczekam)

Cytat:
Idę nadrabiać dalej.

Oczywiście,że pamiętamy. Ja też termin @ mam na 09.09 ale nie wiem czy po dupku mi się nie poprzesuwa wszystko. Więc w razie "W" testujemy razem

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
magbes ja bym najpierw test zrobila, bo nie wiem czy taki drastyczny spadek poziomu progesteronu nie zaszkodził fasolce... Ja biorę luteinę, ale ginka kazała brać aż do okresu co by być pewnym że fasoli nie ma

---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

A tak w ogóle to teraz pewnie będę się rzadziej pojawiała, bo zaczął się rok szkolny, a tym samym i praca Plan mam nawet ok, ale na początku jest tyle papierologii że nie mam na nic czasu... Ale to może dobrze, odciągnie to trochę myśli o fasolce Jutro 12dc i badanie drożności jajowodów także trzymać żeby wszystko było ok. Mam nadzieję, że owulki jeszcze nie było bo mamy zakaz przytulania się do badania...
3mamy kciuki!

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
O tak masz racje!! Dlatego ja jestem za mniej wymyślonymi imionami, ani nie za starymi bo teraz moda na stare i nowoczesne. Całe życie podobała mi się Vanessa, ale zdrobniale to wania? Nie, w Polsce
Podobała mi sie też Jessica, ale większość małolat z patologii które zaszły w ciąże w gimnazjum/liceum tak dała na imię, chyba żeby poprawić swój status obcojęzycznym imieniem...
reszta popularnych to Oliwka-na kazdym kroku poprostu, julka, lena i stare Zosia, Staś, Antoś.
moja siostra dała normalne- Paulina i Milena i do tej pory są rzadko spotykane. Ani malo, ani dużo
Mi sie podoba Izabella i Kamil, normalne imiona i mam nadzieje że ewentualnie po moim dziecku nie padnie szał na Izy bo zwariuje
Bardzo mi zalezy zeby moje dziecko nie było piate w klasie o tym samym imieniu...

Leon mi się bardzo podoba! Ale fakt, zauważyłam ze większośći, szczególnie w mamusiach marcowo-kwietniowych
Kamil mi też się podoba

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

Super,gratulacje kochana!!!

Cytat:
Napisane przez ANTERIA Pokaż wiadomość
Partytura Wiesz mam podobną sytuację tylko na odwrót. Ja pochodzę z katolickiej bardzo rodziny mój Tż teoretycznie też ale on już odszedł dawno od wiary. Mieszkamy wspólnie bez ślubu statystycznie raz w miesiącu moja mama wyciąga temat ślubu i jak to tak nie wypada żyć bez niego. My owszem planujemy ślub nawet kościelny bo aj bądź co bądź wierzę dalej chociaż nie praktykuję tak ostro ale w Boga wierzę. Nie mam już siły odpowiadać mojej mamie inaczej jak tylko doczekasz się. Mój Tż wie że moja mama tak ma i tak mówić będzie ciągle dopóki się nie pobierzemy więc sam się nie oburza nawet chociaż wiem że jakby ktoś inny tak mu nawijał to by wygarną ale jakoś do moich rodziców to ma na tyle szacunku że po prostu przemilcza sprawę. Wkurzające to jest wiem i rozumiem co czujesz ale po prostu skoro tak często mu ględzi ta ciotka czy matka że nie pasuje tak żyć jak on chce to nie dziwię się że już w taki a nie inny sposób do tego podchodzi przecież nikt normalny nie chce się na siłę kłócić ze swoją rodziną. Ps. Kiedy zamierzacie wspólnie zamieszkać??

Maja rosee
Gratuluje

Banka26 tam są dwie krechy jak nic

Matko tylko nie Leon Sorki dziewczyny mi się w ogóle nie podoba. Mi się takie starsze trochę podobają typu Sebastian, Radek, Konrad albo Jakub. Za to jak będę miała córkę to nie wiem jakie będzie mieć imię Nie ma takiego imienia żeńskiego które by mi się tak bardzo podobało Chociaż i tak pewno wyjdzie na to że pierwszy syn jak będzie to mój Tż już sobie zażyczył Rafała W sumie też nie brzydko i pewnie na to wyjdzie

A ja miałam nie odliczać dni do teoretycznej owulacji i ogólnie no ale musiałam dziś popatrzeć mam 12 dc. Wczoraj były przytulanka i nie wiem jak w tym tyg jeszcze na wypadną mój teraz ciężko pracuje rzadko kiedy po pracy ma jeszcze siłę na coś innego niż sen.

Mnie teściowa wczoraj zdołowała myślałam że ten kurs góra miesiąc potrwa a ona mi mówi że ona chyba z trzy miesiące chodziła na niego. A ja już się nastawiłam że pojadę na dłużej do polski a jak będę chodziła na kurs to nie wiem czy w ogóle nawet na wesele dam radę pojechać Tak to jest a jak wyjdzie to dowiem się dopiero za tydzień mam nadzieję że się uda bo jak nie to się wkurzę
Rafał- tak jak mój Tżhihi.

Hej kobitki

Ja już po pracy, obiadek zjedzony i zdążyłam wszystko nadrobić
no,no,no fasolek przybywa...
Pod koniec tygodnia zamierzam ja zatestować o ile @ nie przyjdzie...zaczynam się stresować pomału że się jednak pojawi...
Jadę na zakupy z mamą więc później zajrzę.
Dedra- już Cię dopisuję kochana

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:28   #1279
maja rosee
Raczkowanie

oto kreseczki jak wspomniałam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1050109_(800_x_600).jpg (28,3 KB, 42 załadowań)
Stary 2012-09-03, 15:30   #1280
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Piękny widokBardzo ci gratuluje

Stary 2012-09-03, 15:30   #1281
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

No to teraz oficjalnie GRATULUJE!!!

Kreski jak byk widać bez powiększania zdjęcia

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 15:32   #1282
ANTERIA
Zakorzenienie

GG do ANTERIA

Cytat:

Super nie musiałam zdjęcia powiększać bo an miniaturce widać Gratuluję i teraz nic tylko się cieszyć i odpoczywać jak najwięcej aby fasolka się zdrowo rozwijała
Stary 2012-09-03, 15:34   #1283
Dzastin08
Wtajemniczenie

Cytat:
Piękne!!!

Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała..
Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło..
W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny,
bo tą kruszyną jesteś Ty...

Kamilek ur 18.10.13

17.05.2014- Nasz Dzień

Dzastin08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:38   #1284
teorema
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
moze jednak cos tam sie dobrego dzieje a jeszcze nie widac?
No to raczej test by pokazal cos juz? A u mnie w polu T sniezna biel.
Cytat:
Dziewczyny ! ! !

Gratulacje!!!
Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
No u też 36 dzień cyklu i dalej nic...@ nie widać wogóle
No wlasnie... ja nic nie juz robie, zrobilam test dzis i jutro wyjezdzam na urlop, wiec ani testu ani bety nie bedzie. Na 13 wrzesnia zapisalam sie do ginekologa, pewnie dostane luteine na wywolanie.
Cytat:
Pieknie!!!
teorema jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:38   #1285
colorblue
Zakorzenienie

[QUOTE=Dzastin08;36296586]Piękne!!![/QUOTe

hmmm no to która odważna teraz zakłada nowe forum: majowo-czerwcowe mamusie 2013 rok???

Magdaaam? Banka? Rosa? A może któraś z testujących teraz we wrześniu???

Bo nie wiem czy wiecie ale ja na czerwiec planuje dołączyć

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 15:39   #1286
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez teorema Pokaż wiadomość
No to raczej test by pokazal cos juz? A u mnie w polu T sniezna biel.

Gratulacje!!!

No wlasnie... ja nic nie juz robie, zrobilam test dzis i jutro wyjezdzam na urlop, wiec ani testu ani bety nie bedzie. Na 13 wrzesnia zapisalam sie do ginekologa, pewnie dostane luteine na wywolanie.

Pieknie!!!
Ja ide w czwartek też pewnie dostane coś na wywołanieMiłego wyjazduBaw się dobrze

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2012-09-03 o 15:40
Stary 2012-09-03, 15:41   #1287
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
: love:

Najadłam sie jak smok..pekam w szwach

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-09-03, 15:41   #1288
iza243
Zakorzenienie

Cytat:

A co dobrego jadłaś?

Stary 2012-09-03, 15:44   #1289
colorblue
Zakorzenienie

Cytat:

Kocurku Ty nam tu nie pękaj bo Tyś tu potrzebna nam

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
A co dobrego jadłaś?
A no włacha, coś jadła???

min sierpnień 520/1000
Minuty lipiec 610/1000
Stary 2012-09-03, 15:47   #1290
IsiaG
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
helo i dalam sie namowic
zatestowalm kupilam quicka i zrobilam i co 1 krechaaaa po 2 min. pojawil sie cien drugiej krechy..ale jakos nie chce mi sie wierzyc... bleee
jutro kupie jeszcze jeden ale zrobie we wtorek rano ...
a moglam poczekac do rana blee
Gratuluję!!!kl aski:

Cytat:
Idę nadrabiać dalej.

Dedra, no cieszę się, że jesteś kochana. Zdążyłam się za Wami stęsknić. Szkoda, że ziółek nie wziełaś, ale co tam, może się udało??? Oby. Będę na pewno trzymać kciuki.

Cytat:
U mnie miała być Marysia lub Marcel.

Marysi już nie bedzie...no i bardzo mi sie podoba imie Iza- Izabela
Gabrysia- Gabi..ale też juz częste

No Marcel tez powoli staje się czeste co mnie zaczyna wkurzac

Jak będą bliźniaki to może Małgosia i Marcel
Hmm odnośnie imion to mi co chwilę się inne podoba. Ale wciaż i niezmiennie podoba mi się Gabriela lub Gabriel. Jak będzie synek to na drugie dostanie po moim śp Tacie - Jerzy. Co do córci to podobała mi się Anielka, ale przeczytałam charakterystykę imienia i,,,, brrr. Zostanę chyba przy Gabi.

Cytat:
Dziewczyny ! ! !

Gratuluję.

Czemu Madzia się nie odzywa? Przecież i ona zaciążyła.

Ja sobie dziś kupiłam leginsy ciążowe, bo już z zwykłych spodniach ciężko. Nie dopinam się już od dawna, ale niewygodnie. A teraz tak fajnie, swobodnie w tych leginsach. Patrzyłam też na spodnie dżinsy ale cena mnie powaliła - 145 zł. Szok. Nie, nie, za takie to ja podziękuję, kupię sobie na allegro.

No i zdjęcie mojego brzdąca. Może zarażę którą? To pierwsze zrobione w poradni prenatalnej a dwa ostatnie u mojego ginekologa.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie475.jpg (28,8 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie481.jpg (29,7 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie483.jpg (27,9 KB, 16 załadowań)

Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki.
Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów
Maleńka i bezbronna
Szybko tak ucieka czas, cenny czas

córeczka

Edytowane przez IsiaG
Czas edycji: 2012-09-03 o 15:48
IsiaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości