|
|||||||
| Notka |
|
| Druty, igła i szydełko Forum dla miłośników drutów, szydełka i igły. Tu dowiesz się jak ozdobić spodnie, na jaki kolor pofarbować koszulkę oraz jak uratować zniszczony sweter. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kleję, szyję, szydełkuję - wizażanki dopinguję - wątek dopingujący cz. 5
Porozdzielałam już kolorkami na 4 naszyjniki, fajnie, bo dywanik miał 70 cm długości, więc paski długie są
|
|
|
|
#3782 |
|
Moderatozaur
|
Puk, puk
Wpadam Wam dać buziaki i wielkiego kopa
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
Jola, u nas są wiadra ocynkowane, na co mogą Ci się przydać? Jesteś niesamowita, patrzeć na chodnik i widzieć naszyjniki.
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nasza Jola to jak prawdziwy MacGyver ![]() na pewno coś z tych wiader by powstało, tylko strach się bać co
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
![]() U mnie dzisiaj całe popołudnie było szkolne szaleństwo. ![]() Niby wszystko miałam a dokupienie kilku prostych rzeczy tyle trwało. No i jeszcze opisanie i podpisanie wszystkiego. Dawno nie chodziłam do szkoły i jakoś wyszłam z wprawy. Robótkowo zastój. ![]() Buziaki i do jutra. |
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Just - in witaj
![]() Jola, a ja już myślałam, że będą z tego janioły Ale naszyjniki...tys piknie![]() Biedronko, no czas leci, już się prawie piąty m-c zaczyna. Dzidziuś kopie aż miło, dziś brykał w ciągu dnia, bo tak to zazwyczaj wieczorami jak już leżałam w łóżku na wznak. Cieszę się, że ogóreczki smakują. Danusiu, ja właśnie wylazłam ze szkolnych papierów, jakieś stosy kartek nam dziś dali, bo w tym roku jakiś projekt się zaczyna z dodatkowymi zajęciami dla dzieci. No i wypełniałam wniosek do rodzinnego, jutro chcę zawieźć do gopsu, bo termin składania do piątego. No i może mi sie uda wyrwać zwrot kasy za podręczniki, ale okazuje się, że trzeba szybko składać wnioski, bo krótki termin, a ja nie mam zaśw. o męża dochodzie za poprzedni m-c. Do firmy nie pojadę, bo daleko, paliwo wyjdzie takie jak ten zwrot... Może mi rano mailem przyślą, tylko nie wiem, czy wydruk z kompa wuystarczy. No ale innego wyjścia nie mam. Dziewczyny, a czy wiecie może coś o tym, czy da się wyrwać z gopsu kasę dla ciężarnych? Bo mi znajoma napomknęła coś o tym, ale nie mam kogo podpytać, a u nas do gopsu jak nie pójdę z konkretną sprawą, że coś wiem, to mi te babsztyle też nic nie podpowiedzą...
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-09-03 o 23:10 |
|
|
|
#3787 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zapisane aniolki Cytat:
![]() Magda: fajnie ze jestes ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jola: na co Ci dywaniki, jak masz kordonki? Musze jakos uspic Ole, bo chce troche poprasowac jeszcze dzis... calkowity odwyk od szydelka, wzielam na plac zabaw zeby porobic troche jak Ola zasnie, ale niestety Jeremi byl niegrzeczny i musialam za nim chodzic, bo albo sypal piaskiem na wszystkie strony albo wlazil wysoko na drabinki ochronne zamiast zjezdzac ze zjezdzalni - do domku nie moglam wrocic za kare, bo malz obiecal umyc porzadnie podloge w pokoju w tym czasie (mial w katach porobic, najpierw powynosic wszystko), a dzieciaki w tym mocno przeszkadzaja... ---------- Dopisano o 00:09 ---------- Poprzedni post napisano o 00:08 ---------- Aniu: ja niestety nie wiem ale moze cos w necie poszukaj?
|
|
#3788 |
|
Zakorzenienie
|
Zapalam światełko
![]() Widzę że McGywerem zostałam Aga bo ja mam tysiąc pomysłów teraz, czekam na resztę przesyłek i działam ![]() Dzieci już naszykowane do szkoły, czekamy na wyjście na autobus, chyba ja gorzej przeżywam niż dzieci , nie mogę się tej ciszy doczekaćEdytowane przez jola2243 Czas edycji: 2012-09-04 o 07:08 |
|
|
|
#3789 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, u mnie z rozpoczęciem roku szkolnego zmieni się tylko to, że będę miała mniej sprzątania, bo nie będą cały dzień siedziały psiapsiółki małej i będą dyżury na mycie naczyń. W wakacje moja ma całkowitą labę bez obowiązków, teraz zacznie pomagać. Wczoraj napchałam się lekami i dzisiaj czuję się lepiej , chociaż nie dobrze.
Witam Aniu, fajnie ,że wracasz do życia. |
|
|
|
#3790 |
|
Zakorzenienie
|
witam
to nie tylko ja cieszę się ciszą ja juz ogarnełam mieskanie o 8,30 jadę na fitness aż dwie godziny i do miasta do banku dokupie znowu część ksiązek -brakujących Jolu fajnie że masz już swoje kordonki i pytanie jaką wysokość mają twoje aniołki bo moje róznie -jeden duży a drugi mały
|
#3791 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko, ja zawsze przerabiam wzór, robię węższe a wyższe- powtarzam kilka rzędów, jedynie anioł Sarah robię jak w schemacie na wysokość, a szerokość zwężam. Moje mają ok 26-28 cm
|
|
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
to moje niższe bo ostatnie mają po 20cm
dobra uciekam na fitness
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie.
![]() Ja też swojego zaprowadziłam do szkoły. Mam nadzieję, że nie będzie rozrabiał i uwagi mi od pierwszego dnia nie przyniesie. ![]() Bo energia go rozrywa. Życzę miłego dnia. |
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
Witajciemłody w przedszkolu my po sniadanku i za chwilę z psiapsiółą jedziemy rowerkami na czarny bez i jabłuszka
![]() Danusia w pierwszy dzień chyba nie wstawiaja uwag ![]() Ale ja pamiętam jak pierwszego dnia w zerówce, Pani na dzienniczku narysowała dwie kropki:zieloną którą była nagrodą za dobre zachowanie i czarną, która była karą. (to miała być informacja dla rodziców) Ja tam nie rozumiałam dlaczego dostałam dwie kropki, jedną zieloną i drugą czarną dlatego popłakałam się i powiedziałam że nie pójdę już więcej do przedszkola bo nic zlego ne zrobiłam a dostałam czarną kropkę Tydzień czasu trwało zanim się przemogłam ![]() Jolę lepiej nazwać tak z naszego: "Pomysłowy Dobromir" A mój synek to dziś nie chciał zostać w przedszkolu, bo się okazało, że jego Pani nadal nie ma, i ma być z inna Panią w zupełnie innej sali i to na dodatek z grupą pomieszanych 3 i 4 latków. Po prostu koszmar. Rodzice (ja też) są z tej sytuacji bardzo niezadowoleni. U mnie ponczo "z wkładką" Miłego dnia
Tutaj można ogladać moje prace: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529664 Preferki: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=335 Mój blog: http://kasiakrz.blogspot.com/ Edytowane przez babydelfi Czas edycji: 2012-09-04 o 09:19 |
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
A co u tak cicho?
|
|
|
|
#3796 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ojj ale dawno Cie nie było, co tam u Ciebie, jak maluszek, jaki już duży??? a ja wczoraj na rozpoczęciu bylam w kościele, bo u nas remont szkoły i lekcje będą mieć w Łąkorzu, to od nas jakieś 10km, ale rozpoczęcie w kościele, aby nie gonić wszystkich tak daleko a dzisiaj zawiozłam moje do szkoły bo z tymi calymi akcesoriami to ciężko by im było w autobusie, zwłaszcza że i szkoła nowa, nie wiedzą gdzie chodzić (ja z resztą też nie wiedziałam) a i Hania pierwszy dzień do zerówki, Natalia lekcje będzie miała na drugim piętrze- wiec sporo biegania ma, a Hania w domu kultury,ale on zaraz przy szkole jest wiec nie tak źle, tylko warunki polowe jak na razie, tylko sala w której siedzą i łazienka, narazie nie ma ani gdzie kurtek powiesić, butów przebrać, ręczników powiesić - normalnie masakra, ale Hani sie podoba bo dużo dzieci - 17 osób, nawet nie miała czasu się z nami pożegnać, tylko z koleżankami do pudłów z zabawkami poleciały ![]() dzisiaj już wrócą autobusem, tylko trzeba po Hanię wyjść na przystanek, bo to jednak zerówka, i w autobusie przypilnują ale odebrać trzeba za to rano autobus od nas odjeżdża już o 7,10 i będą musiały rano wstawać , przez te remonty to zerówkę też dowożą, bo muszą, ale oddzielne autobusy dla klas 0-2 i 3-6 wiec maluchy nie jeżdżą ze starszymi, a moje sie łapią że razem w jednym autobusie będą jechać, bo Natalia juz drugoklasistka ale cisza w domu, tylko Dorota co chwila chodzi i pyta gdzie Aja, a gdzie Ania (bo tak na razie na nie mówi)
|
|||
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
To Twoja Natalia jak mój Kuba do drugiej poszła
, u mnie w niedzielę zapisy do Komunii, a jak u Was?
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
U nas komunia dopiero w 2014 będzie
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i ja, zła jak osa od samego rana, bo mnie zgrzała paniusia z gopsu.
Znajoma mi przywiozła od nich papiery do wypełnienia do zasiłku no i to co miałam to wypełniłam. W tym roku nie dość że trzeba im było przywieźć z US zaświadczenie o dochodzie to jeszcze musiałam wypełnić o tym samym oświadczenie, czyli przepisać to samo. No to ok, niech im będzie. Do tego miałam kartkę - to nowość w tym roku - do oświadczenia o wysokości składki zdrowotnej za tamten rok. Miałam jedną kartkę to na niej uwzględniłam i składki M i moje które były na picie z urzędu pracy, bo ja bezrobotna. A paniusia mi na to, że raz: powinnam to mieć na osobnych kartkach, a moje powinno być zero, bo ja nie pracowałam (tylko skąd to miałam wiedzieć, skoro na moim picie jak wół stoją składki ponad 200 zł???), dwa: do męża oświadczenia ma być jeszcze zaświadczenie z pracy o tych składkach No i oczywiście okazało się, że znajoma źle zrozumiała, wniosek składa się jak zawsze do końca września, a nie do 5-ego, bo w tym terminie to tylko dzieci gimnazjalne, czyli dziś zrobiłam na pusto 15 km, po to tylko, żeby mi jeszcze paniusia kilka pustych druczków więcej dała.... A, i jeszcze jakieś oświadczenia wymyślili o tym, ile m-cy się przepracowało w poprzednim roku. No po co im to do cholery??? Zwrotu za podręczniki i stypendium też nie wyrwę, bo przekraczamy kilka złotych dochód na osobę. Wczoraj wyszperałam w necie, że jak się jest w ciąży to już mogą dochód na kolejne dziecko policzyć i weszłam dziś do Pana od oświaty w gminie, żeby zapytać, czy to prawda... Owszem, kiedyś, według obecnych przepisów dzielimy dochód tylko na nas troje i guzik z tego mamy... No zła jestem jak nie wiem, bo tylko sie najeździłam, a wcale się za dobrze dzis nie czuję, jest duszno. A tak chciałam się w terminie wyrobić, że niby do piątego. Tia... Szczęście w nieszczęściu, że ten termin dłuższy, bo M wraca dopiero jutro lub pojutrze i też byśmy się z zaśw. nie wyrobili. Jak ja nie cierpię latać z tymi papierami, brrr.... A jeszcza paniusie z gopsu wszystko robią tak, żeby zniechęcić do sięgania po państwowe pieniądze. A figa z makiem, jak mi sie należy, to wyrwać trzeba. Kto da kawy wirtualnej? Bo mi prawdziwa dziś nie przysługuje I ciastko... bo mam w domu tylko merci, a jakoś mi czekoalda nie idzie. Oddam merci za zwykłego pieguska, herbatnika albo markizę.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-09-04 o 11:35 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3800 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu ty się nie denerwuj bo Tobie nie wolno! My za ciebie te Panie
![]() ![]() ![]() A prawda, jest taka że chyba w większości tego rodzaju ośrodków to Panie utrudniają zamiast ułatwiać ![]() My się nie załapujemy nawet na rodzinne bo przekraczamy próg dopuszczalny o 12 zł ![]() A kawka wirtualna proszę bardzo, może być mrożona z dodatkiem loda waniliowego?? A z ciastek to mam jedynie suche wafelki grześki, którymi równiez chętnie częstuję ![]() Za chwilę muszę się zbierać po młodego, ciekawe co tam dziś porabiał?
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
Kasiu, ale mnie rozpieszczasz
My sie mieścimy w dochodzie do zasiłku bo M ma najniższą krajową w umowie, a ja bezrobotna. Ale już do stypendium i do zwrotu za podręczniki nie, bo tu dochód na osobę tylko 351 zł, i jeszcze tu sie do dochodu mój zasiłek liczy, więc nie ma co marzyć. Ale wyczytałam w necie, że jeszcze w 2010 roku było tak, że jak dochód nie przekracza 504 zł na osobę to po urodzeniu dziecka dostaje się podwójne becikowe. Chciałam zapytać o to panią w gopsie, ale nie zdążyłam bo wyleciała z gabinetu jak burza, urywając mi w pół słowa. Jeszcze coś o jakimś zasiłku celowym wyczytałam, dostaje sie go przed urodzeniem dziecka, ale też nie mam się kogo dopytać, czy to aktualne. Wiecie coś o tym?
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-09-04 o 11:52 |
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu chyba tak, jedno becikowe dosają wszyscy a drugie ci co nie przekraczają tego progu, a jak urodzisz o nie będziesz przekraczać, wiem że u nas do tego musi być zaśw o dochodać i zaśw od lekarza, że byłaś pod opieką ginekologiczną co najmniej od 10 tyg ciąży.
Idę wrzucić do siebie naszyjniki dzianinowe dywanikowe
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
A to fajnie, że tak jest. No my tej kwoty nie przekraczamy, więc jest szansa na podwójne
A ja właśnie zbieram zdjęcia z aparatu i tel i też zaraz powrzucam u siebie parę rzeczy. |
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Tak Aniu Jola ma rację. Możesz liczyć na to drugie becikowe, jeśli nie przekraczacie odpowiedniego dochodu i musisz mieć zaświadczenia od lekarza.
|
#3805 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu - nie denerwuj sie bo tobie nie wolno, jak M wróci to im nawrzuca
Dziewczyny - doradźcie, bo mi sie nie podoba, zaczęłam robić szal, ale tym razem z 100% wełny merino, dł. 868m w 100g na drutach 4mm, fajnie sie robi, wzór mi sie podoba, ale on chyba nie pasuje do tej wełny, bo to też melanż, ale kolory są dużo krótsze i wychodzi pstrokato zrobiłam już bordiurę i jeden rząd elementu głównego który będzie sie powtarzał, to ten na górze, ale ten wzór ginie przy tej pstrokaciźnie , nawet słabo widać pęczki w karach |
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
Super, dzięki za podpowiedzi
A teraz Wam się pochwalę prawdziwkiem, którego znalazłam któregoś dnia na spacerku w lesie. To mój pierwszy i jedyny grzybek w tym roku, ale nie liczy się ilość, tylko jakość, no nie? ![]() A starczył na dwie zupki. W tamtym roku też jednego takiego wielkiego znalazłam, w tym samym miejscu. Agusia, no troszkę pstrokato, ale fajny wzorek. A może właśnie będzie to ładnie na koniec wyglądało, co? Jak sie będzie lekko umarszczał na szyi. Mi się bardzo kolor podoba.
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-09-04 o 12:58 |
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Aguś mi się podoba, i na szyji będzie ładnie
Obiad gotowy, czekam na dzieci, za pół godzinki powinny być, jak to dobrze, że przystanek na moim trawniku jest
Edytowane przez jola2243 Czas edycji: 2012-09-04 o 12:30 |
|
|
|
#3808 |
|
Zakorzenienie
|
Hejka, wrociłam właśnie z pasmanterii, musiałam trochę kolorków dokupić na czapeczki, teraz koleżanka chce małpkę dla synka
![]() Agusia, mi się ten szaliczek podoba
|
#3809 |
|
Zakorzenienie
|
Jola, cwaniara jesteś, tak sobie przystankiem życie ulepszać
![]() Ja swoją dziś woziłam samochodem, bo od razu jechałam do sąsiedniej miejscowości do gopsu, więc teraz za godz muszą ją tak samo odebrać. Ale jutro już wyślę ją rowerem, niech sama jedzie. Mi chyba jeszcze za bardzo na rower nie można, co? Po tym odklejaniu łożyska... Zwłaszcza że przez ok 500 m mam nierówną żużlówkę. A co masz na obiad? Ja wczoraj robiłam spaggetti, i jeszcze trochę zostało, ale mam smaka na leczo, chyba zrobię. Witaj martikaj, ale lecisz z tymi czapeczkami. Dopiero co piękną sówkę widziałam, chyba u Ciebie? Jak mi sie maleństwo już urodzi, to się będę do Ciebie po wzorki uśmiechała
Moje różniste różności Zabawki dla naszych milusińskich Preferencje Moja galeria Niewędraś Ani - Szczęście jest kobietą Edytowane przez AnnaOstapiuk Czas edycji: 2012-09-04 o 12:35 |
|
|
|
#3810 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moj tez na Ole ciagle Joi wola - ale ostatnio zaczal troche sie poprawiac i czasem mowi "ja Jolą" = ja z Olą, Jola itp, jakos nie widze zeby w ogole widzial roznice w pierwszej literze, bo w srodku widzi ostatnio tez zaczal wspolpracowac przy nauce mowienia nie dosc ze powtarza wszystko co sie powie - np jak na cos pokaze, ja nazwe, to on powtarza, to jeszcze zaczal probowac sie poprawiac w wymowie jak powtorze wyraznie i powiem mu gdzie zle mowi... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale ja sprawdzalam becikowe w Poznaniu na stronie PCS i oni maja takie informacje: http://bip.poznan.pl/bip/sprawy/wydz...2-2013,180327/ co prawda to niby dla poznania jest, ale swiadczenia pewnie wszedzie takie same ![]() a zadzwonic tam sie nie da? u nas jest bardzo dobry punkt informacyjny, dla wszystkich urzedow i tam mozna dopytac o wszystko - pan ostatnio jak nie byl pewny, to sie dopytal (pytalam czy musze przyjsc osobiscie, czy wystarczy moj podpis i sie zgadzalo co powiedzial)
![]() |
Nowe wątki na forum Druty, igła i szydełko
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:56.

Wpadam Wam dać buziaki i wielkiego kopa 

ale moze cos w necie poszukaj?