|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
Nie,ale mam w planach po wypłacie iść zrobić tsh,ft3,ft4,prolaktyne i progesteron.A ty leczysz sie u gina czy u endo?I co bierzesz na tą prolaktyne?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-03 o 19:49 |
|
|
|
|
#1322 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma za co dziękować całą przyjemność po mojej stronie, że mogłam Ci pogratulować dobrej nowiny ;*Cytat:
Co do ślubu to mamy tak samo, chcielibyśmy się już hajtnąć w cywilu, ale nie ma funduszy by ugościć bliskich, ot klops ![]() A poczucie własnej wartości mam balansujące No, ale adekwatne do powodów. I w tym wypadku jak najbardziej nie mam podstaw by się poczuć kiepsko z samą sobą, bo ktoś ma kiepsko poukładane pod kopułą ![]() Cytat:
)Pigułkę przełknęłam, jego rodzice na szczęście raczek nie zaczęliby nagle na żywca mnie dręczyć, ale nie zmienia to faktu, że nieswojo to mi już będzie. No i nie wybieram się po tym wszystkim do nich w odwiedzinki, już nie Jutro z rana idę na te badania od ginekologa, które przesunęłam. A dziś na dworze spotkałam koleżankę z czasów szkoły podstawowej, ma córeczkę, która właśnie zaczyna raczkować, a prędzej poroniła i poradziła mi być poszła do innego lekarza ginekologa, bo mój to już słabo widzi, a ona ma dobre doświadczenia u pewnego, który przyjmuje w szpitalu, a to na czas porodu zawsze lepiej, muszę to przemyśleć Wiadomo - stresik, bo młodszy .... no i obecny mój lekarz ginekolog to jedyny gin. płci męskiej z jakim miałam do czynienia, więc trzeba się będzie przełamać..
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-03 o 20:07 |
|||
|
|
|
#1323 |
|
Zakorzenienie
|
Banka co Ty wygadujesz, przecież kreska jest, na dodatek wyraźna i zrobiona po południu
Ps. Dziewczyny naprawdę bardzo rzadko się zdarza że komuś wyjdą dwie grube krechy... jak wyjdzie taka jak Bance rano to już jest test pozytywny! Czytajcie instrukcje, bo w wiekszosci testow pisze że jasna kreska to test pozytywny! A taka gruba to już nie ma wątpliwości. Jak chcecie widzień grubą czerwoną kreche to proponuje zrobić test tydzień po terminie @
|
|
|
|
#1324 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do zbierania grzybów to uwielbiam, gorzej z czyszczeniem hhihihi ![]() Cytat:
Cytat:
Czasami się dzieją różne rzeczy. Na przykład ja.. W 3 poprzednie ciąże zaszłam od pierwszego strzału,odrazu.. A teraz mimo przytulania nic nie ma chociaż byłam pewna że będzie I też nie wiem co tam się poprzestawiało. Może i u Ciebie tak jest. Za Ciebie też trzymam kciukiCytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Serio,serio Kocham Cię za to normalnie eheheh. A tak na poważnie to nie ważne jakie przetwory wyjdą, ważne że sama zrobiłaś ![]() Mój Starszy dzisiaj rozpoczął naukę w 1 klasie Kurde ale ten czas zleciał..Cytat:
eheheh żartuje. Normalnie kreski jak byk i to bez powiększania obrazka a Ty dalej sobie wmawiasz,że ich nie ma??? Chcesz zobaczyć mój test gdzie faktycznie nic nie ma,jedynie pod światło jakieś widmo???![]() No to teraz możesz zacząć skakać z radości ![]() CO DO FORUM MAJOWO-CZERWCOWEGO TO JUŻ JEST:d SPÓJRZ NIŻEJ
|
|
|
#1325 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Obaj moi lekarze mowia, ze najwazniejsza jest prolaktyna podstawowa. Hmm, na razie sie nie kloce, mam jeszcze 3 mies zeby zajsc, pozniej sie zobaczy (skierowanie na laparoskopie).Nie dostalam jeszcze skierowania na tarczyce, moze tez o to spytam przy kolejnej wizycie. |
|
|
|
|
#1327 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Kochane!
![]() Nie zaglądałam na forum od piątku a tu tyle dobrych wieści Gratuluję wszystkim świeżo zafasolkowanym Mam nadzieję, że grono szybko będzie się powiększać ![]() U mnie 5 dc, @ już prawie sobie poszła, więc zaczynamy starania ![]() Na własną odpowiedzialność postanowiłam, że nie będę brać duphastonu. Skoro z nim się nie udało przez 2 cykle, to spróbuję teraz bez. A powiedzcie mi jak to jest z wiesiołkiem..., bo wyczytałam, że bierzemy go od 1 dc do owulacji. A jeśli będę brać trochę dłużej, bo przecież nie zawsze da się określić dzień owulki, to czy może to w czymś zaszkodzić? Edytowane przez kalusia1 Czas edycji: 2012-09-03 o 20:58 |
|
|
|
#1328 |
|
Raczkowanie
|
Hej Kobitki, jestem po badaniu HSG, jajowody mam drożne, czyli za miesiąc inseminacja
Badanie mnie nie bolało A bałam się okropnie
|
|
#1329 |
|
Zakorzenienie
|
Tak, bo wiesiołek działa poronnie. Myślę że jak śluz sie poprawi to i tak w owulacje będzie lepszy pare dni w tą czy w tą. On poprawia śluz ale nie działa jak tabletki antykoncepcyjne gdzie po odstawieniu odrazu przestają działać.
Dmoc biedulko dobrze ze masz to juz za sobą. Kiedy inseminacja?Doczytałam że za miesiąc, no to trzymam kciuki
"...Widze Ciebie w głowie, nosze Ciebie w sobie..." Edytowane przez Luna0 Czas edycji: 2012-09-03 o 21:06 |
|
|
|
#1330 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ale napitalacie z tymi postami, że nie ogarniam
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje [QUOTE=colorblue;36296678] Cytat:
|
|
#1331 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny widziałyście juz wątek: Majowo- Czerwcowe Mamusie 2013 2012-09-03 [14:43] przez Koronek
![]() ![]() ![]() oczywiście nie omieszkałam zajrzeć... ![]() może jeszcze pare z nas dołaczy do niego, tez bym chciała a tak wogóle to musze wam powiedziec ze nie wiem co w tym jest.... ale od kiedy zajrzalam tu pierwszy raz to teraz codziennie MUSZĘ tu wejść, zobaczyć co u was słychać, jak idą starania i wogóle co napisałyście, cos w tym jest co uzależnia ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ---------- choć dziś mam 21 dc i w sumie nic nie czuje na poczatku z 1-2 dni po owu tylko ze 4 dni bol dolu brzucha i prawego jajnika a teraz cisza........
|
#1332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Wierzę,że przeżyłaś stres![]() Wróć do nas kochana!!! Cytat:
![]() Cytat:
Też tam zaglądnęłam a co eheheh![]() Co do naszego wątku to oooo taaakkk uzależniłam się od Was kochane
|
|
|
#1333 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie, bo tak przegladam sobie artykuły o pierwszych objawach i przeczytalam o bulgotaniu w brzuchu? i stad moje pytanie, bo nie wiedzialam ze wsrod objawow ciazy jest cos takiego! a konkretnie - wlasnie ok 2-3 dni po owu, w czasie kiedy troche ten brzuch mnie bolal wieczolrem mialam takie glosne przelewanie w brzuchu - dosc dlugo trwalo w sumie caly wieczor, az TZ smial sie ze musze byc baaardzo glodna. i nie bylo to zwykle burczenie tylko wlasnie takie przelewanie.
Czy jako objaw ciazy ten fakt trwa dlugo? tzn jakis dluzszy czas, kilkuu dni? bo ja mialam wlasnie ten jeden wieczor, i jakos tak tego nie skojarzylam...?
|
#1334 |
|
Zadomowienie
|
Siekierka chciałabym Ci odpowiedzieć, ale nie zwróciłam uwagi jak to u mnie było
![]() Banka 3mam kciuki za poranne badanie zapowiada się dobrze! Pewno testy miałaś na zapas, szkoda, bo chętnie bym Ci poleciła pink test, kto wie - może innej marki, silniejszy i dokładniej by krechę pokazał i byś była szczęśliwsza szybciej..? Tak czy siak ściskam oby jutro przeczytać dobrą nowinę!Zmykam na dziś z forum, muszę postarać się rano wydostać z wyra na badania do laboratorium haha Kolorowych snów
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-03 o 22:41 |
|
|
|
#1335 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) ps, wczesniej 3 lata sie staralaCytat:
((poki co zyje jak ciezarna mama.... udaneg )helo nie ma co wrzucac zdjecia t
|
|
#1336 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() TŻ mowił że pewnie dzidziuś jest głodny ![]() Cytat:
Test nie czerwienieje z dnia na dzien, a mozliwe ze Twoje testy wogole poprostu tak pokazały test pozytywny. Zamiast sie cieszyc to myslisz o głupotach. |
||
|
|
|
#1337 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczęta
![]() Ja przeżywałm masakrę bólu z tą @, ledwo siedzę, ledwo chodzę, nogi odmawiają mi posłuszeństwa. Zastanawiam się co powie ginka jak do niej pójdę i powiem, że odczekałam, próbowaliśmy (działaliśmy raz bardziej, raz mniej) i nic. Jak myślicie? Żadnych badań specjalistycznych nie robiłam, poza usg, tsh,krew (podstawowe) i te toxo srokso i inne badziewia...Maż to szykuje się na badanie nasienia, ale to poczekamy jak do niej pójdziemy bo bez tego sie i tak nie obędzie. Dmoc Monini powodzenia dziś, dasz radę, wierzę w to!!!!!! Życze miłego dnia, ja mam dużo pracy wiec podczytuje only, troche szlejecie z tymi postami
|
#1338 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
@ się u mnie w koncu rozkręca, dziś boli a ja jak na złość mam masę roboty ![]() Dmoc! trzymam kciuki ![]() Kejthx - to teraz jakoś razem będziemy się starać ![]() Chociaż moje cykle są długie, więc owu jeśli będzie to pewnie koło 20 września. A i chyba muszę wiesiołka zakupić .. bo już w 1 cyklo z Clo śluzu jk na lekarstwo, to tym razem nie będzie pewnie lpeiej.
|
#1339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie każdemu kreska testowa wychodzi ciemniejsza od kontrolnej. A Twoja jest wystarczająco różowa![]() Cytat:
Maru jak @? rozkręciła się? Robiłaś test??? uuuu doczytałam ( Przykro mi
|
|
|
#1340 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Spałam jak zabita. Przeważnie kilka razy w nocy wstaję do kibelka a dziś nic. Ale przynajmniej jestem wyspana. Wstałam rano z córcią, zjadłyśmy śniadanko, ona paróweczki ja kanapki. Potem ona do szkoły a ja na wizaz. Uzależnia - to prawda. W sumie to też powinnam iść do laboratorium ale może jutro . Dziś i tak już żarłam. W sumie to co chwilę jestem głodna, co 2 godziny muszę coś zjeść bo jak nie, to robi mi się niedobrze. Potrafi się mały upomnieć o swoje! Martwię się tylko swoją wagą, bo jak na początku przytyłam 2 kg, to od 3 tyg nic. Stoję ciąglę w miejscu a brzuch rośnie. A weszłam w 4 miesiąc. No nic, pożyjemy zobaczymy, dramatu na razie nie ma. Cytat:
Cytat:
.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
||
|
|
|
#1341 |
|
Wtajemniczenie
|
Czesc!
U mnie nadal nic 37 dc. Szkoda, ze akurat teraz mam urlop i nie moge isc do gina. Dmoc, na czym polega to badanie droznosci? Powodzenia! |
|
|
|
#1342 |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki
![]() Wstałam wypoczęta -wkońcu!!!! Na popołudnie do pracy mam, a tak mi się niechce, że szok!!!!! A na dodatek Tż dziś lub jutro kładzie się do szpitala- ma zabieg na kolano, bo mu się w nogę zachciało grać jak euro było ![]() ![]() ![]() a teraz kolano uszkodzone od czerwca I na dodatek uświadomił mnie dziś, że przez najbliższe 2 - 3 tyg mogą być nici z przytulanek , bo niewie jak bedzie z nogą Od wczorej mam dużo biało - mlecznego , gęstego śłuzu, wręcz taki czop!!!i mam nadzieje , że niebedzie to znów zapalnenie, jak w poprzednim cyklu - a co Wy jako ekspertki od tego typu spraw sądzicie?? ![]() A to kłucie jajników to jak wygląda??? bo ja czasem mam takie kłucie chwilowe po prawej lub po lewej stronie tak koło bioder i jakby promieniowało do nerek, kręgosłupa- ale czy to mogą być jajaniki ![]()
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z tymi kreskami to tak jak mówisz, miałaś dużo wyższą bete niż normalnie ja nawet jak niedawno robiłam na pamiatke to wyszła mocna kreska ale różowa bo poprostu taki test, chyba wiekszosc zabarwienia idzie na testowa a na kontrolną juz resztka bo pojawia się jako druga ![]() Moje ciąże są z cienia kresek, ale jak już jest widoczna gołym okiem w każdym świetle to naprawde nie ma wątpliwości ![]() Gratuluje 4 miesiąca to moje marzenie ale jeszcze 3 tyg Wagą się nie przejmuj bo chyba nie chciałabyś tyle tyć.. na początek wystarczy a później i tak i tak przytyjesz ![]() Ja kiedyś byłam ciągle głodna a teraz dla odmiany wogole nie mam apetytu. Za to cycki mnie dalej strasznie bolą
|
|
|
|
|
#1344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry- dzisiaj ja z kawą i owulacja wszystkich witam
Cytat:
To trzeba teraz modlic się, wierzyć i czekac Cytat:
wizaz uzaleznia....kochana spokojnie(wiem, ze to cięzko tak bo sama przerabiałam )Cytat:
Ja bym Ci teraz wlała..ciesz się, ze wychodza dwie krechy. Ja też miałam takie złe przeczucia i sie sprawdziło. ![]() Tak nie wolno..... |
|||
|
|
|
#1345 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=[B]colorblue[/B];36303021]Przestań tak wogóle mówić!!!
![]() Co do zbierania grzybów to uwielbiam, gorzej z czyszczeniem hhihihi: Odliczam razem z Tobą dni do NIE przyjścia @: [ QUOTE] Kochana jesteś!!!!!!!!!! ( bo ja piękę za☠☠☠iste ciasta i torty- nieprzechwalając się |
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To ja dołączam do Ciebie z kawką![]() Witam wszystkie Was z rana ![]() Ja z rana zaprowadziłam starszego do szkoły. Wróciłam, pomyłam naczynia,pościeliłam łóżka,zrobiłam śniadanie sobie i młodszemu. Nawet pomidorówkę już zgotowałam ![]() Młody ma dzisiaj 4 lekcje, także kończy 11.15. Szybciutko. Ledwo poszedł i zaraz będzie w domu ![]() Na dzisiaj mam do poskładania ciuchy i okna chcę myć. Żeby tylko jeszcze mi się chciało tak jak mi się nie chce Atenko no troszke z Kielc daleko,ale trzymam za słowo Nie jestem wymagająca eheheh.A tak na poważnie to życze Tobie i wszystkim nam byśmy jak najszybciej ze staraczek przemieniły się w brzuchatki ![]() Ile dni CI jeszcze zostało do odliczania?? Bo mi umknęło
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-04 o 09:48 |
|
|
|
|
#1347 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ejj masz 2 kreski widoczne,nawet dla takich ślepców jak ja i przestań tak źle myśleć, bo to jeszcze gorzej tak się stresować , a Tobie już niewolno się stresować i przemęczać![]() Moja koleżanka z pracy była w 2 mc ciązy, a testy wychodziły negatywne, dopiero beta ukazała ciąże. Więc ciesz się mamuśko |
|
|
|
|
#1348 |
|
Zadomowienie
|
Kocurku, czyli to DZIŚ? Jeśli tak, to trzymamy wszystkie kciuki.
Pamiętaj, aby po przytulankach nie iść do ubikacji, najlepiej rób siusiu przed. A potem podegnij sobie kolanka i leż tak z pół godzinki, niech plemniczki robią swoje. Luna - nie martwię się aż tak bardzo tą wagą, jeśli z dzieckiem jest wszystko ok. Jeszcze w razie czego niech ściąga mi tłuszcz z brzucha i oponki, ha ha, darmowa liposukcja. Za to połówek tyje za mnie. Przez te 3 tyg jak byliśmy osobno przytył 4 kg. Teraz muszę go trochę odchudzić, bo zaczyna chrapać w nocy a jak ważył 7 kg mniej to nie chrapał. Ech.. chłopy! Banka - kiedy uwierzysz, że będziesz mamą? Może weź Ty kobieto idź na betę i uwierz w końcu.
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka |
|
|
|
#1349 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jest prawie 10 a ja w piżamie nadal na łóżku, więc przy Tobie to taki leń ze mnie Ja w planach na dziś mam tylko ugotować obiad i wystroić się do pracy ![]() ![]() Pytałaś ile dni mi zostało do nieprzyjścia - czekam do 36 dc, bo ostatnio tak miałam i teraz cykl jest podobny więc jakieś 10 masakrycznie długich dni!!! Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2012-09-04 o 09:54 |
|
|
|
|
#1350 |
|
Raczkowanie
|
Dzieeenn dobry!
i oczywiscie gratuluje fasolek mamusiom nowym![]() nie mialam czasu sie odezwac, weekend minal dosc intensywnie i w niedzielke wieczorkiem ruszylam z mowim TZ w trase, dojechalismy do oslo, spotkalismy sie na kawe z moja siostra i szwagrem, no i oni namowili mnie, zebym u nich zostala tak wiec zostaje na tydzien![]() Isia ale piekny dzidziol! i jak czas szybko leci.. dopiero pisalas o tescie a tu juz taki babelek rosnie duzy alee fajnie![]() testu drugiego nie robilam.. bo sie rcohe boje, ze sie rozczaruje, a to boli.. zresszta dobrze wszystkie tutaj o tym wiemy. ;( na tamtym tescie dosc wyraznie widaac ta druga kreske, ale i tak sie boje.. poczekam, dzis lub jutro ma przyjsc @ takze zrobie moze jutro albo pojutrze.. u kwitki tez ostatnio wychodzily po dwie kreseczki.. i wiadomo jak bylo.. jak narazie bola mnie piersi, wczoraj 3 razy wymiotowalam, ale to to moze byc jakas wirusowka, moja mama teraz przechodzila.. albo przez nerwy, bo tak mnie moj Tz wczoraj doprowadzal do szaluu.. :/ no..takze przez najblizsze paaaare dni bede ciagle z wami, bo mam tu duuuuzo czzasu
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:42.

) zapraszam
całą przyjemność po mojej stronie, że mogłam Ci pogratulować dobrej nowiny ;*
którym jestem
ale jak mówi "przykro mi że na mni nakrzyczałaś/że się kłócimy" itp. to mi zaczyna być też przykro i się godzimy 

No, ale adekwatne do powodów. I w tym wypadku jak najbardziej nie mam podstaw by się poczuć kiepsko z samą sobą, bo ktoś ma kiepsko poukładane pod kopułą
Wiadomo - stresik, bo młodszy
czasem to wątpie czy wogóle nam się uda
No i oczywiście witam nowe kobietki na forum
klask i:
), potem pojechałam do kilku księgarni w celach kompletacji podręczników, powrót po młodego, zakupy...
. Obaj moi lekarze mowia, ze najwazniejsza jest prolaktyna podstawowa. Hmm, na razie sie nie kloce, mam jeszcze 3 mies zeby zajsc, pozniej sie zobaczy (skierowanie na laparoskopie).

Ale jak dla mnie ok
a to takie urocze imię

zapowiada się dobrze! Pewno testy miałaś na zapas, szkoda, bo chętnie bym Ci poleciła pink test, kto wie - może innej marki, silniejszy i dokładniej by krechę pokazał i byś była szczęśliwsza szybciej..? Tak czy siak ściskam