|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Cytat:
![]() ![]() ![]() Isia, kiedy się dowiesz co ma między nóżkami? Dobra ja już na serio uciekam...
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... 17.05.2014- Nasz Dzień |
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I jakie wyraźne te zdjęcia Gratuluje Isia!!!Magda się wczasuje non stop. Wpada tu się przywitać,nadrobić i znowu wiooo eheheheh ![]() Z nowych fasolek to jest fasolka Rosy,Magdy i Banki... No właśnie Banka,gdzie Ty z tym teściorem??? Obiecałaś wczoraj,że dzisiaj powtórzysz i??? ![]() A MOJE PYTANKO ODNOŚNIE ZAKŁADANIA MAJOWO CZERWCOWEGO FORUM NIE AKTUALNE. WIDZĘ,ŻE JUŻ ODWAŻNA SIĘ ZNALAZŁA SUPER:d
Edytowane przez colorblue Czas edycji: 2012-09-03 o 15:59 |
|
|
|
|
#1293 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
) oj ja sie boje ze przytyje w ciazy na maxa , zreszta moja waga w ciagu ostatnich 4 lat podniosła sie o jakies 10 kg heheh [QUOTE=colorblue;36296678] Cytat:
)) ale tylko miesiac macie sie zmiescic z terminem na porod na czerwiec hehe![]() ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Maja rose gratulachje brawooo kreseczki na maxa gruubasne
|
|
#1294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czuje sie jak buli (pamietacie?) Można mnie turlać Jadłam pierś zapiekana w ziolach z cebulka w piekarniku z fryteczkami własnej roboty takze z piekarnika. Do tego sałatka z pomidorków z mojego ogródka z cebulka i kropelką oliwy. Oczywiści z sosem tysiaca wysp Cytat:
Zdjęcia piękne..jakos pomyślałam, ze to chłopak- nie wiem czemu?
|
||
|
|
|
#1295 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
Ty kocurku szczuplutka jesteś to możesz się objadać
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1297 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Rewelacja! Niby zwykłe małe zdjątko w sieci, a tyle radości wysypało na forum Swoją drogą już od wczoraj czułam, że będziesz miała pozytywa Brawo! I bądź dobrej myśli, znam parę przypadków z poronieniami, a dzieci też są ;-) Pewnie lekarz da Ci Luteinkę na podtrzymanie i będzie ok ![]() Cytat:
A co ma robić z moimi uczuciami i czego oczekuję? Wyłącznie tego by je szanował.. Jak wcześniej pisałaś szanuje rodzinę i odsłuchał - ok - rozumiem i akceptuję. Po prostu miło by było gdyby rozumiał i szanował też moje uczucia. Ok, koniec tematu między nami, bo do niczego to nie prowadzi potrzebnego którejkolwiek z nas :_ Ogólnie już myślę, że się zrozumiałyśmy na tyle na ile potrzeba ;-) Cytat:
W tym sęk. A to z jednym Bogiem co napisałaś - popieram w 100%ps. Aha, nie czuję się gorsza(...), absolutnie! Cytat:
![]() Cytat:
Poczułam prawdziwą empatię i zrozumienie z Twojej strony, na prawdę ...I z tego co przeczytałaś to masz gorsze doświadczenie ode mnie, ale to wynika z tego, że nie mieszkałam z nimi. Poza tym pewnie nie dali by mi aż tak tego odczuć, taka lekka fałszywość i takie pół na pół akceptowanie by pewnie było skoro teraz tak nagle wyszło szydło z wora z nastawienia jego mamy do naszego związku.. Zazdroszczę Ci, że Twój TŻ to stanowczo ucinał; myślisz, że może nie chciał mnie denerwować, nie nie, wg mnie powinien wiedzieć, że by mnie nie zdenerwował, pocieszające by to było jakby nie dał se wkręcać tych "porad" i dał stanowczo do zrozumienia, że nie zamierza kopnąć mnie w 4 litery, że jest ze mną, będziemy mieli dziecko i żyli z sobą. Jedyne co popieram to to co Ty osobista sprawa. ps. A synek to dopiero musi być dumny i ciekaw co Go teraz w szkole czeka! Nowe zwyczaje, nowi koledzy i koleżanki.. ![]() Cytat:
Współczuję Ci tego co Ty musiałaś przejść najeważniejsze, że Twój TŻ się ogarnął i wspomógł Cię Możesz być z niego dumna, przełamał się i postawił w stosunku do sytuacji, której żaden facet nie powinien być obojętny. Zazdroszczę, to musiałą być wielka ulga w świetle tego jakich postępków dopuszczała się jego mama.. Cytat:
Też rozumiem, że nikt nie chce się kłócić, ale nie mam żalu przecież do Niego za brak kłótni T chodzi o coś zupełnie innego, pozornie błahego - o to jak zareagował na mój ból, sądziłam, że to jasne po tym co opisałam, napisałam, że było mi przykro i że nie umiał okazać zrozumienia i współczucia, że przez jego rodzinkę tak mi źle i przykro i już ;-)Ok, koniec tematu mam i cioć, które najchętniej by rozpierdzieliły związek i matkę z dzieckiem pozostawiły na uboczu Kij im w oko, nie mam ochoty ich słuchać czy widzieć po tym doświadczeniu, ważne aby TŻ wiedział czego nie wypada(że jego rodzinie nie wypadało) i co czuje kobieta jak doświadcza pewnych stanów, finito! ;-)U mnie dziś piękna pogoda dlatego zaraz ponownie uciekam na dwór, aby się dotlenić, posiedzieć w słonku i nacieszyć pogodą, póki jeszcze jest na to czas, do następnego!Ps. Ooooo! Brzdąc! Isia cudowne maleństwo! Dużo zdrówka dla Was obojga na cały przebieg ciąży ( i nie tylko ;-) )
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-09-03 o 16:30 |
|||||||
|
|
|
#1298 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
I mam nadzieję, że górskie powietrze Wam posłużyło i w niedzielę zobaczymy dwie kreseczki![]() Piękne! Gratuluje ![]() Cytat:
Mi też odrazu skojarzyło się z chłopcem, może będzie synuś![]() Ja sie witam z Wami moge Was tylko podczytywać.Tż wrócił dzisiaj w nocy i jestem szczęśliwa Ale tylko do środy, czeka go jeszcze wyjazd slużbowy, no nic jakoś dam radę. Dzisiaj z rana go przywitałam, jak przystało na żone![]() Idę kończyć obiadek. Dzisiaj pieczone udka z sałatą ze szczypiorkiem w śmietanie. PYCHA! |
||
|
|
|
#1299 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Maja rosee GRATULUJE!! ![]() co do imion to my z mężem jakoś wymyśliliśmy sobie Tymona, i tak czekamy na naszego Tymka :p na dziewczynkę jakoś nie mam pomysłu
|
|
|
|
|
#1300 |
|
Zakorzenienie
|
Partyturo,
ważne, że już chyba Ci przechodzi pomału ![]() TŻ może w końcu zrozumie, ale nawet jeśli nie do końca to po prostu staraj się nie denerwować, bo to w niczym nie pomoże
|
#1301 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
Dziekuję za gratulacje. Jeszcze sama w to nie wierzę. Mąż zaniemówił. Musiałam taką wspaniałą nowinę powiedzieć przez telefon bo jest zagranicą.
Wszystkim Wam życzę takich kreseczek ! My próbowaliśmy ok roku. |
|
|
|
#1303 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
którym jestem ale jak mówi "przykro mi że na mni nakrzyczałaś/że się kłócimy" itp. to mi zaczyna być też przykro i się godzimy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() 2 lata to dużo czasu... ja zaszłam 1,5 miesiąca po # i mimo że się boje strasznie, to jestem bardzo szczęśliwa !!! A Twoja @ rozkręciła się na dobre? Cytat:
Poprostu nas nie stać na weselicho i już.Imiona fajne, takie właśnie normalne ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Oby @ nie przyszła ![]() Lubieee toooo Cytat:
Ja tak na USG pomyślałam o moim ![]() Cytat:
z resztą masz poczucie własnej wartości i to widać ![]() Isia Dzdziol prze piękny i prze duży !!! Brzuszek pewnie też urósł? ![]() a na jednym zdjęciu wygląda jakby Cię całował |
||||||||
|
|
|
#1304 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=partytura;36297697]SERDECZNIE GRATULUJĘ !
Rewelacja! Niby zwykłe małe zdjątko w sieci, a tyle radości wysypało na forum Swoją drogą już od wczoraj czułam, że będziesz miała pozytywa Brawo! I bądź dobrej myśli, znam parę przypadków z poronieniami, a dzieci też są ;-) Pewnie lekarz da Ci Luteinkę na podtrzymanie i będzie ok ![]() Musi być dobrze...dzięki. Proszę dopiszcie na listę m............. |
|
|
|
#1305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj jest 3 dzień i dalej obficie ale już ciutke mniej niż wczoraj. Także... zresztą spójrz na mój 3 suwaczek ![]()
|
|
|
#1306 | |||
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=colorblue;36296678]
Cytat:
planowałam i na luty i marzec i kwiecień i maj,... a teraz planuje na czerwiec ![]() Cytat:
Partytura współczuję Ci takiej teściowej... niestety to nigdy nie upraszcza sprawy... narazie musisz chyba przełknąć taka sytuację, aż sama zrozumie, że nic nie zdziała... Cytat:
No kreseczki piękne
|
|
#1307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Będzie dobrze---------- Dopisano o 17:24 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ---------- Cytat:
To ja nigdy nie miałam takiego opóznienia
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
||
|
|
|
#1308 |
|
Zadomowienie
|
ło matko ile fasolek....
![]() ![]() klask i:GRATULACJE DZIEWCZYNY!!! Dedra welcome back Isia cudny maluszek Monini jak sparwa? i teraz polecę wyświechtanym frazesem MARU póki nie ma @ ... bla, bla Ty wiesz co mam na myśli ps. jak tam syfik pookienny?moja @ rozkręciła się na dobre, leci ze mnie jak ze szlachtanej świni Dziś mam taki sajgon, że galaty pogubić można. Rano odwiozłam młodego na rozpoczęcie roku ( mój książniczek nie chciał sobie fryzki rozwalić podczas jazdy na bicyklu... ), potem pojechałam do kilku księgarni w celach kompletacji podręczników, powrót po młodego, zakupy...W domu oprawianie zeszytów, książek, ćwiczeń... Kij tam w oko, że pewnie będą niezjadliwe ( taka ze mnie zaprawiara jak z koziej doopy rajzentasza) ALE SĄ MOJE!
|
#1309 |
|
Zadomowienie
|
HEJ LASKI
![]() niebyło mnie przez week i tyle do czytania, że musze zaparzyć herbatki zielonej i porządnie przysiąść do lektury by was nadrobić Gratulacje nowym mamuśkom!!!!!!! Kreseczki piękne i widoczne!! ![]() No i oczywiście witam nowe kobietki na forum U mnie kochane 25dc, i nieczekam na @ pewnie tak do 36dc, bo ostatnio taki długi cykl miałąm,a i w tym tempka minimalnie dopiero 23dc urosła.....więc czekam na rozwój sytuacji, czy się udało..... Ale jakoś wogóle nieczuję by się miało udać Wczorej po powrocie z weekendu od rodziców, to takiego momentalnie doła złapałam i to bez powodu... że nawet jak Tż się przymilał, masaż zaczął robić ,to ja tylko odwróciłam się od niego i poszłam spać....a on zdziwiony, dlaczego w ciągu 5 min od uśmiechniętej dziewczyny stałam się tak zdołowaną osobą no cóż hormony robią swoje . Niespałam całą noc....zmordowana poszłam na 6 do pracy....w pracy zaczełam kichać , katar dostłam i tak już czułam się źle, że niewiedziałam czy wytrzymam do końca zmiany, i już myślałam ,że przyziębienie mnie bierze bo tak zawsze się u mnie ono zaczyna, i że muszę zajść po pracy do apteki - a tu odziwo pod koniec zmiany poczułam się jak nowo narodzona!!!wszystko mi przeszło!!!tak jakbym miła kilku godzinne osłabienie oraganizmu!!
|
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może to fasolka się implantowała
|
|
|
|
#1311 |
|
Zadomowienie
|
To tym bardziej gratuluję!
Wiecie, powiem Wam, że ja też czuję, że to chyba chłopak. Nie wiem, kiedy zechce się ujawnić, ale intuicja mówi mi, że tym razem to będzie boy. Mam dziewczynkę to do kompletu teraz chłopak. Brzusio faktycznie rośnie, a brzdąc jak go ostatnio mierzyli miał 6 cm. Zauważyłam, że przez te 3 tyg jak mnie nie było przybyło sporo nowych dziewczyn. Jeszcze nie wszystkie Was kojarzę, ale zacznę z czasem. Powiększa się nasze grono
Chcę słyszeć Twój głośny śmiech, ciągle pamiętać każdą łzę i wszystkie Twoje smutki. Chcę grać kołysanki do snu póki nie zaśniesz słodko znów Maleńka i bezbronna Szybko tak ucieka czas, cenny czas córeczka Edytowane przez IsiaG Czas edycji: 2012-09-03 o 18:09 |
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Faceci niestety mają to do siebie że ciężko im zrozumieć uczucia kobiet
Ej powiedzcie mi czy możliwe jest że skoro wcześniej nie miałam plamień owulacyjnych mogą one się teraz tak nagle pojawiać? No bo właśnie dzisiaj znowu mam takie plamienie
|
#1313 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale żeby nie było - zakupiłam testa. W sumie tak przy okazji, bo byłam po Castagnusa. Więc jak do jutra się nie rozkręci to sprawdzę. Teraz w sumie jest sucho. Niby u mnie @ się czasem tak leniwie rozkręca, ale kurczę, już 14 dni od chyba owu minęły. Więc może ta owu była jednak później .. albo mam taką zabombistą fazę lutealną ![]() A że rano było 36,3 to raczej szanse na fasolę małe. A syfik okienny wciąż jest wywaliliśmy faceta od wykańczania, bo spitolił robotę i TŻ sam to bedzie obrabiał. Trochę to potrwa niestety
Gdyby wybory miały coś zmienić już dawno byłyby zakazane ... Edytowane przez MarudexuS Czas edycji: 2012-09-03 o 18:54 |
|
|
|
|
#1314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek Edytowane przez iza243 Czas edycji: 2012-09-03 o 18:56 |
||
|
|
|
#1315 |
|
Zakorzenienie
|
To chyba niemożliwe
bo ja plamię nie krwią tylko wiecie, taką mazią. Zawsze tak mam.Przy implantacji krew by była chyba ... Raczej czekam na @ i myslę,. że rano już przyjdzie .. chociaż szczerze mówiąc byłam pewna, że dziś.
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
Oj jakoś w to wogóle niewierze
czasem to wątpie czy wogóle nam się uda ![]() Słyszałam, że niektóre dziewczyny reagują na imlantację pogorszeniem chwilowym zdrowia, stanem grypopodobnym, niby przeziębieniem, a z kolei inne mają przypływ energii i sił witalnych ![]() Ja czekam na Tż i do pizzeri mykamy:P a głodna jestem okropnie!!! Kochane życze miłego wieczorku, i przytulać się z połówkami intensywnie , żeby wysyp kolejnych fasolek był!! ![]() Ps. wczorej na spacerze z psem w lesie znalazłam z mama 30 prawdziwków
|
|
|
|
#1317 |
|
Zakorzenienie
|
Alem sobie pojadła
Już nie mam miejsca na nic a mam ochotę jeszcze na piwko cytrynowe![]() Mogłam dostać plamień np po wysiłku fizycznym? Już sama nie wiem za szybko trochę na plamienie owulacyjne
|
#1318 |
|
Zakorzenienie
|
heloo o to moj test nr 2 , nie jestem zadwolona, ale na jutro rano czeka 2 , jezeli wyjdzie tak samo bede sie cieszyla na maxa i zaloze watek chyba ze mnie ktoras z was wyprzedzi..
) zapraszam ale was tu nie opuszcze )
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nie mam pojecia. Nigdy nie mialam zdnego plamienia .. |
|
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:24.

kl aski:
,,,, brrr. Zostanę chyba przy Gabi. 

Poczułam prawdziwą empatię i zrozumienie z Twojej strony, na prawdę ...I z tego co przeczytałaś to masz gorsze doświadczenie ode mnie, ale to wynika z tego, że nie mieszkałam z nimi. Poza tym pewnie nie dali by mi aż tak tego odczuć, taka lekka fałszywość i takie pół na pół akceptowanie by pewnie było skoro teraz tak nagle wyszło szydło z wora z nastawienia jego mamy do naszego związku.. Zazdroszczę Ci, że Twój TŻ to stanowczo ucinał; myślisz, że może nie chciał mnie denerwować, nie nie, wg mnie powinien wiedzieć, że by mnie nie zdenerwował, pocieszające by to było jakby nie dał se wkręcać tych "porad" i dał stanowczo do zrozumienia, że nie zamierza kopnąć mnie w 4 litery, że jest ze mną, będziemy mieli dziecko i żyli z sobą. Jedyne co popieram to to co Ty
Nowe zwyczaje, nowi koledzy i koleżanki.. 

którym jestem
), potem pojechałam do kilku księgarni w celach kompletacji podręczników, powrót po młodego, zakupy...