|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbkujemy, jabłka jemy no i na głos się śmiejemy! III-IV 2012 cz.3 (13)
Cytat:
może to zapalenie tego https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=266381 tu cały watek najlepiej do dermatologa z tym, wenerolog może , bo oni się tymi sferami zajmują głównie , więc mają pewnie doświadczenie we tego rodzaju sprawach, lepiej tego nie dusić , nie oczyszczać na własną ręke , bo można sobie narobić kłopotów , to jest jednak specyficzna sfera |
|
|
|
|
#3932 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. My caly cza sna 3,bo jak zalozylam 4 to jakos luzno mial w pasie i przy nogach, mialam wrazenie,ze to zaraz wyleci wszystko. Co nei zmienia faktu, ze na noc ma zakladane..bo wiadomo wiecej godzin. Nie przeszkodzilo Mu to jednak dzis przesikac sie ..podczas karmienia. Czulam tylko jak robi mi sie goraco,a ze 6 rano byla..to zaczelam sie zastanawiac kto popuscil z nas obojga . Tak serio to wydaje mi sie,ze przez Jego nocne harce pielucha sie poluzowala i wyszlo jak wyszlo..Gosia co do ludzi na obczyznie..Ja osobiscie nie mam doswiadczenia,ale gro znajomych ktorzy wyjechali tez maja takie spostrzezenia. Twierdza,ze my Polacy jakos malo sie trzymamy razem, inne nacje podobno są bardziej zzyte. Pomagaja sobie itp. U nas to czesto niestety jeden drugiego za 5 zl sprzeda. Jest to jedyna rzecz chyba jakiej bym sie obawiala podczas wyjazdu zagranice...choc moze i jeszcze tego,ze i tak zawsze beda "obca". Sa zapewne kraje, gdzies "misz masz" jest tak ogromny, ze nie czujesz sie wyalienowana..np.taka Kanada. Jednak wiadomo,ze im wiecej "tubylców" tym zapewne inaczej to wyglada. Za mna chodzi Szwecja (przynajmniej aparycja bym sie nie wyrozniala ), bo wydaje mi sie krajem bardzo PRO rodzinnym itp. Jasne,ze sa podatki itp, ale widac efekty. Tj desia pisze..dzieci do szkoly maja wszystko (wiem,ze w UK tez), sluzba zdrowia, szczepienia..ogolnie edukacja.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie zauwazylam u nas takiej reguly, ze polak polakowi wrogiem.... ale moze mam za malo znajomych .. jakos kazdemu dobrze sie wiedzie, wiec moze to tez jakis czynnik? Ze jak ktos sobie nie radzi badz jest zachlanny i zaborczy to podklada haki innym?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#3934 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choc moj T pracuje z obcokrajowcami i mowi,ze naprawde widac w mentalnosci danej narodowosci jacy są. Chodzi o podejscie do terminowosxci, slownosc etc. Kwestia pomocy to samo. To jest chyba troche tj starsi ludzie w innych krajach. Chodza na kawke,do kina, jezdza na wakacje..sa pogodni. Mysle,ze kazdy by byl jakby Go bylo na to stac. Wtedy zupelnie inaczej sie funkcjonuje, bez zastanawiania "to dzis moge zjesc plasterek wedliny,czy nie". Mnie to dobija..ze stoje w aptece w kolejce,a przede mna emerytka mowi,ze lek za 10zł to za drogi i czy jest zamiennik. Powiem Wam, ze sciska mnie wtedy w serduchu,bo sie zastanawiam na ile jest "jej winy" w tym,ze taki wydatek to dla Niej za wiele. Godna starosc to naprawde cos pieknego...zycie bez perspektywy od 1 do 1..i to kupujac totalne minimum.
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3935 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3936 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3937 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Bardzo to smutne,nie powinno tak byc.Tutaj (w UK) osoby o niskich dochodach maja leki za darmo,tak samo dofinansowanie do mieszkania itp.
|
|
#3938 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() super że Robio tak ładnie zjadł, już wiesz jaka metoda na niego działa
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Moj maz stwierdzil ze nawet w Polsce Polak Polakowi klody pod nogi stawia i tylko sie cieszy jak komus sie wiedzie gorzej od niego ... i to miedzy innymi przez taka mentalnosc nie zamierzamy nigdy tam wracac... nie ukrywam ze tu zyje nam sie o wiele lepiej i spokojniej, moze nawet i latwiej, choc ja z jezykiem mam jeszcze problemy. Ale w Polsce pewnie jeszcze dlugo bysmy czekali na kupno domu, a juz napewno nie z takim duzym wkladem wlasnym jak udalo nam sie nazbierac... Ale naszczescie nie kazdy Polak jest swiania do rodaka
jest tez mnostwo dobrych ludzi, uczynnych, uczciwych ale niestety te niektore mendy robia ogolna opinie ...
|
|
|
#3940 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem Polką , ale kłod nikomu nie rzucam pod nogi, nie zazdroszczę , nie wiem może ja mam inaczej ![]() Ja tam jednak też myślę,że na emigracji jest wiele fajnych osób, bo przecież Wy też tworzycie tą grupę. Trochę mnie smuci fakt,że tak nisko oceniacie Polaków, a przecież same jesteście Polkami , to też Wy , więc jak ktoś mówi,że Polak to świnia to jakby o Was mówił. Jest to jednak duże uogólnienie. Edytowane przez koniakonia Czas edycji: 2012-09-04 o 12:34 |
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja właśnie miałam doła z powodu wyżej wymienionego przez Gosie i dlatego wczoraj nie wchodziłam jak wrócilam ze spaceru,mogłybyśmy sobie ręke podać. Napisz mi na pw gdzie mieszkasz??Wielokrotnie tzn pare razy zraziłam się do Polaków tutaj do tego stopnia,że trzymam się od nich zdaleka aczkolwiek mamy 2 pary małżeństwa znjaomych,tylko brak czasu by się z nimi spotykac,bo albo oni zapracowani,albo mąż.Teraz czekamy aż dadzą nam znać,bo chcą bysmy wpadli na kawe jak skończą remont.A od x czasu idziemy do nich i dojść coś nie możemy. |
|
|
|
#3942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlasnie przez takich ludzi dziwnych, zawistnych inni - normalni maja pozniej pod gorke.
|
|
|
|
#3943 |
|
Zakorzenienie
|
A i Gosiu,są u Was takie spotkanie dla mam i dzieci do lat 5-ciu???To jest pare razy w tygodniu,ale punkty spotkań rozrzucone po mieście,gdzie mamy moga się spotkać pogadać,a dzieci wspólnie pobawić.U mnie to się nazywa Sure Start.Chodze tam jak mam zważyć małego,jutro idziemy.
|
|
|
|
#3944 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Napisałam o ogólnej opinii jaką wiele osób wyraża, a ja się świnią nie czuję chrum chrum No ale zobaczcie ile Was tu jest, wszystkie normalne fajne dziewczyny, no to trzeba jednak mieć wiarę ,że takich też jest wielu , tylko że są mniej widoczni.Zawsze zło było mocniej na tapecie niż dobro. |
|
|
|
|
#3945 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie robie nikomu krzywdy, nie ide po trupach do celu, krzywdzac innych ludzi itp a jak komus sie powodzi to zwyczajnie sie ciesze akurat na takich znajomych trafilismy tutaj ze mozemy na sobie polegac, co mnie bardzo cieszy. Ale wlasnie mysle ze jednym z powodow jest to ze wszyscy mamy dosyc dobra sytuacje zyciowa.... kto wie jacybysmy byli gdyby bylo zle. ja zwariuje zaraz, niech ten tepy kurier juz przywiezie mi te lozeczko!!! jest tak piekna pogoda a my kisimy sie w domu i nie mam NIC do jedzenia
|
|
|
|
#3946 |
|
Zakorzenienie
|
Pisze z pamięci :pisze,mam nadzieje że niczego nie pomyle:
emigra,przepraszam że moje czary nie podziałaly ![]() Uśmiałam się z plaskacza Roberta?mrawki. Z tego sikania,które moglo się zmoczyć także ![]() Aa i pamiętam jak karolca pisała,że Ewelinka ogląda soie paznokcie,mój synek też tak robi tzn palcem wskazującym ociera sobie płytke kciuka i ogląda.Smieje się,że zachwuje się jak kobieta. |
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3949 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tak samo jak w Polsce zreszta! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My wybylsymy na spacerek, cos to moje dziecie marudne dzisiaj, ale wcinala obiadek ze az milo No coz, moze ma po prostu gorszy dzien, tylko dlaczego akurat jak matka musiala o 5.45 wstac Ciekawe jak tam moja druga pociecha w szkole
|
|
#3950 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nam po kupnie nowego samochodu,ktoś nam maske zdemolował,poskakał sobie po niej były widoczne ślady oraz mieliśmy doniczke na dachu.A wtedy mieszkalismy jeszcze ze wspóllokatorami i nie było między nami już zbyt dobrze.Czy ktoś z nich zrobił,czy jego koleżka niewiem,bo braliśmy też pod uwage to że niedaleko był pub i może jakiemuś pijanemu studencikowi się nudziło,albo obok naszego domku był socjalny dom i mieszkał tam taki arogancki gościu,może mąż źle stanął ( choć raczej nie ) i ów gościu nie mógł przejechać wózkiem,ale to było tylko nasze gdybanie. ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
O kurka,to nie bezpiecznie tam macie :/
|
||
|
|
|
#3951 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3952 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3953 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3954 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3956 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niezłe miałaś przeżycia na porodówce. Cytat:
i oby bezboleśnie wyszły ![]() Niewiem czemu,ale wytłuszczone mnie lekko rozbawiło. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mały się chyba obudził. ![]() A i widzicie ten konkurs z nagrodami z Fisher Price???Fajne nagrody https://mamotoja.pl/radosnezabawy.html Edytowane przez Karinio Czas edycji: 2012-09-04 o 13:28 |
||||||
|
|
|
#3957 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3959 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To takie słodkie jest![]() Cytat:
![]() My od urodzenia uzywalismy oilatum i nie sprawdził sie Cytat:
![]() Tez tak uważam Witam! Filipek nie spał od rana jeszcze, 2 godziny go wozilam na spacerze i też nie usnął więc wróciliśmy do domu na zupę. Pod koniec karmienia usnął z lyżeczką w buzi Wyniosłam go takiego umorusanego na dwór do wózka, nawet nie zmieniłam mu pieluszki tylko wytarłam buzie cokolwiek i śpi jak kamienMravka, coś pokickalam z cytowaniem Twojego posta, wciełam się nieźle.....przepraszam Edytowane przez sweet_papaya Czas edycji: 2012-09-04 o 13:47 |
|||
|
|
|
#3960 |
|
Zadomowienie
|
Ja mam taką barierę. Dogadam się, potrafię dużo rzeczy załatwić. Ale jak mam zagadać to się wstydzę. Spotkałam się z paroma irlandczykami którzy myślą że jak nie umiemy dobrze angielskiego to jesteśmy gorsi od nich, jakby upośledzeni i potrafią to okazać na wiele sposobów. Tyle że to my mamy odwagę wyjechać do innego kraju i znamy jakiś inny język niż swój ojczysty. No ale to tam gdzie ja pracuję, muszę zmienić pracę.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:32.

. My caly cza sna 3,bo jak zalozylam 4 to jakos luzno mial w pasie i przy nogach, mialam wrazenie,ze to zaraz wyleci wszystko. Co nei zmienia faktu, ze na noc ma zakladane..bo wiadomo wiecej godzin. Nie przeszkodzilo Mu to jednak dzis przesikac sie ..podczas karmienia. Czulam tylko jak robi mi sie goraco,a ze 6 rano byla..to zaczelam sie zastanawiac kto popuscil z nas obojga
. Tak serio to wydaje mi sie,ze przez Jego nocne harce pielucha sie poluzowala i wyszlo jak wyszlo..
), bo wydaje mi sie krajem bardzo PRO rodzinnym itp. Jasne,ze sa podatki itp, ale widac efekty. Tj desia pisze..dzieci do szkoly maja wszystko (wiem,ze w UK tez), sluzba zdrowia, szczepienia..ogolnie edukacja.

brzuszka pełnego samymi pysznościami i umiejętności coraz to nowych! A przede wszystkim ,aby była szczęsliwych Maluchem, bo kochająca mame juz ma!

i nie mam NIC do jedzenia
) Zerwaliśmy kontakt i wydzwaniali(straszyli,ja nie spałam całymi cocami bo się bałam
To niezłe miałaś przeżycia na porodówce.